GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

RASSADEL…

. Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης . Μία λέξη σύνθετη, ένα λεκτικό εφεύρημα που δεν συναντάται σε καμία ξένη γλώσσα. Ονοματοδοτεί μια κυπρ...

.
Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης
.
Μία λέξη σύνθετη, ένα λεκτικό εφεύρημα που δεν συναντάται σε καμία ξένη γλώσσα. Ονοματοδοτεί μια κυπριακή εταιρία που έχει έναν μέτοχο, διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο. Το όνομα αυτού Άθως Κοιρανίδης. Είναι ο οικονομικός σύμβουλος του ηγούμενου Εφραίμ και η εταιρία επενδύει τα χρήματα της Μονής Βατοπεδίου. Η RASSADEL, που ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο 17.000 ευρώ, ένα χρόνο μετά διαχειριζόταν χαρτοφυλάκιο ύψους 48 εκ. ευρώ, που φέρονταν να είναι λεφτά της Μονής Βατοπεδίου. Φαίνεται ότι σ' αυτή την ιστορία και τα ονόματα των μετεχόντων είναι ορθώς επιλεγμένα, είτε καρμικά είτε εσκεμμένα. Ο Εφραίμ (=παραγωγικός), ο Άθως τώρα και η RASSADEL. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι το πρώτο συνθετικό της λέξης είναι τα ράσα.. Κάτω από αυτά δεν κρύβεται το ευαγγέλιο, αλλά συμβόλαια. Δεν διακονούν, αλλά μανατζάρουν. Στέκομαι όμως στο δεύτερο συνθετικό του τίτλου, το «-del». Κάνω συνειρμούς, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσω τις σκέψεις των λογοπλαστών. Δεν δυσκολεύομαι, νομίζω το βρήκα….Είναι το παραλήρημα, η έξαψη, η ταραχή που προκαλείται από έντονα αισθήματα, συγκίνησης και πάθους, που προκαλούνται από το σύνδρομο της εξουσίας και των δεινών που την συνοδεύουν. Με μία λέξη.. DELίριο. Εκείνο όμως που μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι η λέξη δεν είναι μια δημοσιογραφική ατάκα, αλλά δοσμένη από του ίδιους τους ρασοφόρους. Άρα, είχαν το «γνώθις εαυτόν» και δεν είχαν την ψευδαίσθηση ότι ήταν πλασμένοι «κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν» Του. Ας κριθούν, λαμβανομένου και αυτού υπόψιν…
----------------------

34 σχόλια

  1. Προσοχή το DEL μπορεί να μην είναι απο το DELIRIO αλλά απο το DEAL (το πιάσατε το υπονοούμενο?)
    Βλέπετε και η δική μας φαντασία οργιάζει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Rassadel σημαίνει Άθως Κοιρανίδης, της Τράπεζας Κύπρου, απόφοιτος του LSO, golden boy της αισχρής και διεφθαρμένης παρέας Καραμανλή, ο συντονιστής της απάτης του αιώνα, σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας. Και ο χοντρόκωλος Καραμανλής ..... απλώς προήδρευε! Ο φτωχοδιάβολος Ρουσόπουλος ... ελειτουργείτο! Ο θρασύτατος Βουλγαράκης ανέλαβε οικογενειακώς τα συμβόλαια. Και τολμούν να ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ποινικές ευθύνες όλα αυτά τα σιχαμερά σκουλήκια. Στην κρεμάλα οι επίορκοι πολιτικοί και οι συνεταίροι τους, που θα στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. diavasa sto makelio.blogspot.com erga kai imeres tou kou koiranidi.mallon h istoria ayth exei vathies rizes pou ftanoun mexri to 2000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρεπει να του μοιαζεις του εφραιμ
    κ.Παπαγιωτη
    Διαφορετικα δεν θα ειχες τετοιον οιστρο για αυτον.
    Και συ Καψαμπελη ενδομυχα θα σου
    αρεσε η τετοια καλογερικη διαφορετικα
    δεν εξηγειται η τετοια επιμονη στο
    θεμα.
    Σιγουρα αν ψαξετε και οι δυο κατι καλο θα βρειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάει για 6% η διαφορά...λένε...
    ενώ είναι ήδη 9 %!!
    .

    Τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιηθεί νέα δημοσκόπηση που ανεβάζει έτι περαιτέρω την διαφορά του ΠΑΣΟΚ από την Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφορά αυτή θα κυμαίνεται μεταξύ 5-6%. Άρα το κυβερνών κόμμα βυθίζεται όλο και περισσότερο και δεν είναι τυχαίο ότι δεν ακούς πια ούτε ένα πολίτη να είναι ευχαριστημένος με την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή...


    ΧΑ ! ΧΑ! ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ" ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΟΤΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥ....
    ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Η ΔΕΞΙΑ ΧΑΝΕΙ
    Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
    9% ΕΛΕΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
    Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΚΟΨΕ" ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ!!
    Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΕΞΙ ΛΕΟΦΟΡΕΙΑ-ΚΛΟΥΒΕΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ" ΕΚΑΤΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ...ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΑΤ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ!!!
    Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ!!
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΠ

    28 Νοέμβριος 2008 2:53 μμ

    28 Νοέμβριος 2008 2:55 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ειναι το delirio ειναι το del..ete

    ηθελαν να πεταξουν τα ρασα καποια στιγμη στο μελλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ εμπνευσμένο...Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε μπινιέ τι σχέση έχει πως την έλεγαν την Off-shore;
    Στα αρχίδια μας στην τελική!
    Ο Εφραίμ αν δεν είχε άτομα μέσα στην κυβέρνηση, θα μπορούσε να τα οικονομήσει;
    Και να σου πω κάτι, καλά έκανε ο Εφραίμ.
    Οποιοσδήποτε και αν ήταν στην θέση του Εφραίμ το ίδιο θα έκανε.
    Μα, που ζεις και πιστευείς ακόμη στους καλούς και κακούς πολιτικούς.
    Όλοι τους τα ίδια σκατά είναι, νομίζεις ότι όλοι αυτοί σχίζονται να βγουν στην εξουσία για να βελτιώσουν την κατάσταση της χώρας;
    Όλα γίνονται για την οικονόμα.
    Τι όφελος θα είχε κανείς να πάει στην Eλλάδα στην πολιτική αν δεν μπορούσε να κλέψει; Εδώ βλέπεις ηθοποιούς και τραγουδηστές να βγαίνουν βουλευτές. Το έχουν καταντήσει Reality. Έχουμε γίνει σαν του Ιταλούς που ακόμη και πουτάνες και pornostar βγάζουν στην βουλή.
    Βλέπε όμως πολιτισμένες χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία. Σε αυτές τις χώρες οι πολιτικοί δεν σχίζονται να βγουν στην εξουσία γιατί πολύ απλά γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο να κλέψουν χρήματα από τα ταμεία του κράτους. Και οι πολιτές ούτε καν ενδιαφέρονται για την πολιτική. Έτσι και τολμήσεις όμως να κλεψεις χρήματα σε αυτέ τις χώρες θα σε πιάσουν 100% και μετά θα σε γαμήσουν στο γόνατο αλύππητα.
    Καταρχήν η Δικαιοσύνη σε χώρες όπως την Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία είναι ανεξάρτητη. Εκεί δεν έχει λόγο ο πολιτικός. Το δικαστήριο παίρνει αποφάσεις σύμφωνα με το ΝΟΜΟ και σε γαμάει κανονικά αν κριθείς ένοχος.
    Ξέχασες το παραδικαστικό κύκλωμα;
    Στην ουσία στην Ελλάδα όλο το δικαστικό σύστημα είναι παραδικαστικό.
    Και εκεί έφαγαν τους τελευταίους τροχούς της αμάξης.

    Τέλος κατά την απόψη μου ο Εφραίμ είναι ή τελευταία τρύπα του Ζουρνά.
    Εσύ, γιατί δεν μπορείς να τα οικονομήσεις όπως τα οικονόνησε ο Εφραίμ;
    Έχεις αναρωτηθεί καθόλου;
    Ο Εφραίμ τα οικονόμησε με τη βοήθεια πολιτικών όλων των παρατάξεων.
    Και αν πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος, θα πρέπει πρώτα να τιμωρηθούν οι πολιτικοί και στο τέλος ο Εφραίμ.
    Μην σου πω ότι αν ο Εφραίμ πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστηρίο θα κριθεί και αθώος.
    Αν αφήσεις το αυτοκίνητο σου ανοικτό και σου το κλέψει κάποιος, τότε δεν φταίει ο κλέφτης αλλά εσύ που το άφησες ανοικτό. Εσύ του έδωσες την δυνατότητα να το πράξει.
    Σε αυτήν την περίπτωση τα σαϊνια οι πολιτικοί μας έδωσαν την ευκαιρία στον Εφραίμ να τα οικονομήσει και αυτός το έπραξε.
    Και φυσικά από αυτή την ιστορία δεν τα οικονόμησε μόνο ο Εφραιμ αλλά περισσότερο αυτοί που υπέγραφαν τα έγγραφα από την πλευρά της εκάστοτε κυβέρνησης.

    Ξυπνάτε! Στο τέλος θα τα φορτώσουν όλα στον Εφραίμ και όλο το σκάνδαλο θα ξεχασθεί όπως ξεχάσθηκαν τα προηγούμενα 50 σκάνδαλα αυτής την σκατοκυβέρνησης, που από τότε που εκλέχθηκε κάθε μήνα βγαίνει στο φως της δημοσιότητας και άλλο νέο σκάνδαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Κοσμοπολιτισμός για τους αυτόχθονες Έλληνες – Μειονοτικός εθνικισμός για τους εισαγόμενους εποίκους».

    Αυτή είναι η πλεκτάνη σε βάρος του Ελληνισμού που έχουν σχεδιάσει οι κοσμοκράτορες. Ενώ θεωρείται αυτονόητο ότι αν κάποιος επιλέξει να εγκατασταθεί νομίμως σε μία χώρα, θα ενσωματωθεί σε αυτήν σεβόμενος τα ήθη, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό που θα συναντήσει, στην Ελλάδα αυτό παραδόξως και κατά περίεργο τρόπο δεν ισχύει!!
    Ας δούμε την δική μας πλευρά :

    Εμείς, με καλά οργανωμένη προπαγάνδα σε βάρος μας, (στην οποία αυτός που δεν υπακούει και δεν ενδίδει καταγγέλλεται ως Ελληναράς!!), οφείλουμε να απαρνηθούμε τον πολιτισμό μας, να αποδεχθούμε το «όραμα», ότι μόνοι εμείς από όλους τους γείτονες μας οφείλουμε να έχουμε ανοικτά σύνορα ελεύθερης διέλευσης και εγκατάστασης και να είμαστε παθητικοί στην πλαστογράφηση της ιστορικής αλήθειας, να είμαστε ειρηνιστές και κατευναστικά υποχωρητικοί στις επεκτατικές προκλήσεις των εχθρών μας, πράοι και αδιάφοροι στην κατάργηση της Ελληνικής ιδιοπροσωπίας, καρτερικά σιωπηλοί στην ανθελληνική μισαλλοδοξία, εθνομηδενιστές απέναντι στην αμφισβήτηση μας από τους γείτονες, αμνήμονες, ανιστόρητοι και παραπλανημένοι επιλήσμονες, δίχως ήρωες και διάθεση αντίστασης, ανεκτικοί στην κατάργηση των εθίμων και τον εκχυδαϊσμό των ηθών, ματαιόδοξοι και με μοιρολατρική ξενοδουλεία, χωρίς ιδανικά ελευθερίας και αξιοπρέπειας, δουλικά ξενόφιλοι αντί φιλόξενοι, πολυπολιτισμικοί, ανεχόμενοι χωριστικά γκέτο ανταγωνιστικής συνύπαρξης, αρνησιπάτριδες, πολυφυλετικοί με πανσπερμία εθνών, υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων και όχι των πολιτικών δικαιωμάτων του ανθρώπου, άθεοι ή πανθρησκευόμενοι αφενός και υπερασπιστές των αιρέσεων και των τεχνητών ψευδοθρησκειών αφετέρου, παράλυτοι στις επιβουλές- παράκλητοι στους εισβολείς, με εθνοτικές υποδιαιρέσεις γεωγραφικού χαρακτήρα (άλλο Πελοποννήσιος και άλλο Κρητικός, Μακεδόνας κλπ) και παράλληλη αυτονόμηση τους από την κεντρική διοίκηση και κυβέρνηση, με διαπολιτισμική παιδεία υπέρ των εποίκων, με κατάργηση των εθνικών συμβόλων, καθαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων και εικόνων από σχολεία και δικαστήρια και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (για να μην ενοχλούνται οι μετανάστες).

    Με τέτοια απάθεια και αδιαφορία σιγά-σιγά θα επιβληθεί η κατάργηση του νόμου που παρεμποδίζει τον προσηλυτισμό, θα επέλθει το τέλος των παρελάσεων, η αντικατάσταση του θρησκευτικού όρκου με τον πολιτικό, η αντικατάσταση της σημαίας με τον σταυρό από το σκέτο έγχρωμο πανί, η κατάργηση των θρησκευτικών αργιών λόγω γενικευμένης ανεξιθρησκίας συμπεριλαμβανομένης της αργίας της Κυριακής (για να μην υπάρχει ελεύθερος χρόνος, οικογενειακές στιγμές, εκκλησιασμός, αναψυχή), η κατάργηση των εθνικών εορτών για να μην καλλιεργείται ο αντιστασιακός πατριωτισμός, η κατάργηση των διακοπών των Χριστουγέννων και της Ανάστασης, του θρησκευτικού στολισμού των πλατειών, ακόμη και του χτυπήματος της καμπάνας γιατί ενοχλεί τους αλλοθρήσκους! Θα επιβάλλουν την γενικευμένη απελευθέρωση του δικαιώματος της άρνησης στράτευσης και την καλλιέργεια μίσους και απέχθειας για ότι είναι Ελληνικό, την επιβράβευση σε ότι μας συκοφαντεί, θα μιλάμε υποχρεωτικά τα αγγλικά ως επίσημη γλώσσα του κράτους μας, όπου θα γράφονται και όλα τα επίσημα δημόσια έγγραφα και θα είμαστε πολίτες του κόσμου!!

    Αυτή είναι η πλευρά της Βαβυλωνίας που καλούμαστε να μετατραπούμε!!

    Αυτή είναι ταυτόχρονα η πολυθρυλούμενη επιβολή της σύγχρονης πολυπολιτισμικής αυτοκρατορίας και εμείς οι νέοι ραγιάδες.

    Εμείς λοιπόν, να σβήσουμε την εθνική μας συνείδηση και να κάψουμε την εθνική μας ταυτότητα!

    Και τώρα ας κοιτάξουμε την άλλη πλευρά :

    Οι «άλλοι» θα αποτελούν αναγνωρισμένες μειονότητες με κατοχυρωμένα δικαιώματα! Θα έρχονται μουσαφίρηδες ( δήθεν «μούσα φέροντες») και θα γίνονται οικοκύρηδες του τόπου. Θα έχουν προνομιακό δικαίωμα διατήρησης του πολιτισμού που κατάγονται, δίχως να έχουν τις υποχρεώσεις των αυτοχθόνων, θα έχουν ισότιμα δικαιώματα. Ανεξάρτητα από την αριθμητική τους παρουσία θα αποκαλούνται μειονότητα και θα απολαμβάνουν ισονομίας. Όποτε αποφασίσουν, αν έχουν εγκατασταθεί κοντά στα σύνορα των κρατών καταγωγής τους, θα έχουν και δικαίωμα ένωσης με αυτά . Θα έχουν δικαίωμα δια της πολιτείας στη εκμάθηση των γλωσσών καταγωγής τους, οι οποίες θα αναγνωριστούν επιπλέον ως μειονοτικές. Θα έχουν εθνική συνείδηση την οποία αφενός θα δικαιούνται και αφετέρου θα εξωθούνται να διατηρήσουν.

    Θα έχουν τώρα που καταργήθηκε πονηρά η ναοδομία, τους ευκτήριους ετερόδοξους οίκους όπου θέλουν, ακόμη και δίπλα στις ορθόδοξες εκκλησίες!! Θα αρνούνται το εθνικό δίκαιο και θα απαιτούν τους θρησκευτικούς δικαστές του δόγματος τους. Θα έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι και θα αποκτούν αυτόματη υπηκοότητα για όποιον γεννιέται στην χώρα. Θα εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο με ελάχιστη εκπροσώπηση ως μειονότητες. Θα ενωθούν μεταξύ τους και θα αμφισβητήσουν το ενιαίο και αδιάσπαστο του κράτους. Για αυτούς δεν θα ισχύει η κατηγορία του φανατικού, του εθνικιστή μιας και η δική τους εθνική ταυτότητα οφείλει να διατηρηθεί και να επιβραβευθεί! Τα δικά τους ήθη και έθιμα μπορούν να εκπληρωθούν δίχως εμπόδια στην χώρα υποδοχής τους. Θα αυτοπροσδιορίζονται ως μειονότητα όσοι δηλώνουν ιδιαίτερη θρησκευτική ή παραθρησκευτική πεποίθηση!

    Θα κατοχυρωθούν ως μειονότητα οι τσιγγάνοι ή γύφτοι ή ρόμ ή σκηνίτες.

    Θα κατοχυρωθούν ως μειονότητα και οι ομοφυλόφιλοι, που θα κάνουν νόμιμους «γάμους» και θα υιοθετούν παιδιά! Θα προσλαμβάνονται στο δημόσιο με ποσόστωση όλες οι μειονότητες! (πρόσφατα η Ελληνική βουλή ψήφισε την ποσόστωση 5 τοις χιλίοις διορισμό στο δημόσιο για τους μουσουλμάνους της Θράκης μετά από εισήγηση της ΝΔ)!!

    Αυτή διπλή επιβολή του γεωπολιτικού σχεδίου στην περιοχή μας προχωράει με τις εξής παραδοξότητες

    α) από την μία πλευρά επιβάλλονται οι ανοικτές πόρτες ελεύθερης διέλευσης κατά το πρότυπο της ανοικτής κοινωνίας, δίχως σύνορα πατρίδες και κράτη. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα την Σερβία, την Συρία, τον Λίβανο, την ελεύθερη Κύπρο, την Παλαιστίνη, αυτοί είναι οι λεγόμενοι «κακοί και ανεπίτρεπτοι εθνικισμοί! Τα απαγορευμένα έθνη»!!

    β)από την άλλη πλευρά, υπάρχουν «οι εκλεκτοί λαοί» με απεριόριστα εθνικά και θρησκευτικά δικαιώματα, (ακόμη και με κλειστά σύνορα και τείχη για τα άλλα έθνη) και με δικαίωμα απεριόριστης εδαφικής επέκτασης τους και σκληρό σοβινιστικό ρατσισμό για τους αλλοφύλους!! Αυτό ισχύει για την Αλβανία και την Τουρκία (χωροφύλακες), την τεχνητή ψευτο-Βαρδαρία, το Ισραήλ. Αυτοί είναι «οι καλοί εθνικισμοί», οι επιτρεπόμενοι επεκτατιστές, οι αποκλειστικοί δικαιούχοι να εισβάλουν στους γείτονες τους!!

    Η εφαρμογή της διπλής απειλής-εξαπάτησης των Ελλήνων έχει προχωρήσει αρκετά, σε βαθμό τα περισσότερα από αυτά που προείπαμε να είναι εντός και μερικά πρό των πυλών!!

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι Έλληνες καλούνται στα πλαίσια του πολυπολιτισμού να σβήσουν την εθνική τους συνείδηση και να γίνουν δημογραφικά, πολιτισμικά και πολιτικά θλιβερή μειονότητα άνευ δικαιωμάτων και αυτονόητων προνομίων στην ίδια τους την χώρα! Η απάντηση μας είναι μονόδρομος: « Ο εθνικός και ο διεθνιστικός αλληλέγγυος αγώνας των λαών ενάντια στην ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση και την νέα τάξη πραγμάτων. Να επιστρέψουν οι μετανάστες στην χώρα καταγωγής τους και να ανατρέψουν τους δυνάστες που τους έδιωξαν από αυτές. Είμαστε σταθερά στο πλάι τους στη δύσκολη αυτή επιλογή»!!
    Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος
    πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΗΣΕΙΣ
    Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του. Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγό-τερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κι-νούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέ-σα σ’ όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγότερο τρομακτικός.

    Κικέρωνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για μένα, είναι ηλίου φαεινότερο ότι το δεύτερο συνθετικό του ονόματος RASSADEL, δηλαδή το DEL, παραπέμπει στη λέξη "Delivery".
    Από το Αγγλο-Ελληνικό λεξικό "MAGENTA" επισημαίνω τις κυριότερες λέξεις που αποδίδουν τη μετάφραση: α) διανομή, β) παράδοση, γ) μεταβίβαση τίτλου, δ) τοκετός/ξεγέννημα.

    Αν λοιπόν, υποτεθεί ότι το DEL προέρχεται από τη λέξη "delivery", τότε όποια λέξη και αν χρησιμοποιηθεί ως μετάφραση, το βαθύτερο νόημα είναι ένα:
    Ότι η εταιρεία αυτή (RASSA-DELIVERY) δεν είναι παρά μια ενδιάμεση εταιρεία.
    Κάτι σαν "τροφοδότης" λογαριασμός δηλαδή (ή αλλιώς "πλυντήριο").

    (cr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Παπαγιώτη έρχεστε δεύτερος σε σχέση με το όνομα RASSADEL,και καλό είναι να το λέτε, και έτσι θα είσαστε σωστός.
    Στην ανάρτηση σχολιου με τίτλο,Μόνο τόσα λίγα;..., πολύ πριν το δικό σας, είχα γράψει ανωνύμως τα εξής "Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Ωραίο όνομα η εταιρία RASSADEL, για σκεφτήτε λιγάκι...το RASSA, δείχνει καλόγερο, παπά, το DEL = διαγράφω στα αγγλικά, ή μήπως κρύβει κάποιο όνομα και θέλει ψάξιμο; Πάντως η λέξη είναι σύνθετη και δεν μπορεί να είναι τυχαία, ο Εφραίμ δείχνει να έχει παιχνιδιάρικο βλέμμα, μπας και κρύβει κάτι πίσω από αυτό το όνομα; Το συνήθιζαν παλιότερα.....
    ΨΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑΚΗΔΕΣ !!!!!
    Ομοίως το αυτό και στην διεύθυνση,http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/ στην ανάρτηση,¨ΧΑΛΕΝΤ ΜΕΣΑΑΛ: «Η επιστροφή είναι νόμιμο δικαίωμα»
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Ωραίο όνομα η εταιρία RASSADEL, για σκεφτείτε λιγάκι...το RASSA, δείχνει καλόγερο, παπά, το DEL = διαγράφω στα αγγλικά, ή μήπως κρύβει κάποιο όνομα και θέλει ψάξιμο; Πάντως η λέξη είναι σύνθετη και δεν μπορεί να είναι τυχαία, ο Εφραίμ δείχνει να έχει παιχνιδιάρικο βλέμμα, μπας και κρύβει κάτι πίσω από αυτό το όνομα; Το συνήθιζαν παλιότερα.....
    ΨΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑΚHΔΕΣ !!!!!

    30 Νοέμβριος, 2008 10:33
    30 Νοέμβριος 2008 10:28 πμ.
    Ανωνύμως δέχομαι την διόρθωση εκ μέρους σας.
    ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια των υπευθύνων του Τηλεοπτικού Σταθμού ALTER CHANNEL να προχωρήσουν σε απολύσεις έξη (6) Τεχνικών, δύο (2) Δημοσιογράφων και οχτώ (8) Διοικητικών με το πρόσχημα των περικοπών για περιστολή εξόδων.
    Συγχαρητήρια στην Διοίκηση του αδελφού μας Σωματείου της Αττικής Ε. Τ. Ι. Τ. Α. που με την άμεση και δυναμική της αντίδραση κατόρθωσε αφ’ ενός μεν να αναδείξει αμέσως το θέμα αφ’ εταίρου να ακυρώσει τις απολύσεις των δύο (2) μελών της, από τις έξη (6) των Τεχνικών.
    Καταδικάζουμε την εκδικητική συμπεριφορά του σταθμού ενάντια στην τεχνικό, διαζευγμένη μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, που περιλαμβάνεται στους απολυμένους, γιατί, πρόσφατα, «τόλμησε» να διαμαρτυρηθεί δημόσια επειδή η υπεύθυνη του ψυχαγωγικού προγράμματος, εκτός του ότι μιλούσε μειωτικά και με ακατονόμαστες φράσεις στους εργαζόμενους, έφτασε σε σημείο να χειροδικήσει εις βάρος της.
    Ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς που επεφύλαξε ο ALTER για τους εργαζόμενούς του είναι εντελώς αδικαιολόγητος, με δεδομένο ότι ο σταθμός, που είναι εισηγμένος στο ΧΑΑ, παρουσίασε κέρδη γ΄ τριμήνου του 2008 περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2007.
    Ζητάμε να παρθούν πίσω άμεσα όλες οι απολύσεις και προειδοποιούμε τους ιδιοκτήτες και τους υπεύθυνους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, ότι αν προχωρήσουν σε απολύσεις, με το πρόσχημα των …..περικοπών λόγω οικονομικής κρίσης, όπως έντονα φημολογείται, θα μας βρουν αντιμέτωπους με όλες μας τις δυνάμεις.
    Ρωτάμε, τι εννοούσαν οι εκπρόσωποι της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. όταν μετά την συνεδρίαση της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2008 δήλωναν ότι δεν μπορούν (;) να κάνουν περικοπές στο προσωπικό (Εφημ. ΠΑΡΟΝ, 23.11.08, τυπολογίες), και πως ερμήνευσε αυτή τη θέση ο εκπρόσωπος του ALTER;
    Καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, όλους τους εργαζόμενους στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, για άμεση αντίδραση σε περίπτωση που οι εργοδότες μας ετοιμάζουν και άλλα χριστουγεννιάτικα δώρα.
    Δηλώνουμε σε όλες τις κατευθύνσεις ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να θυσιαστούν εργαζόμενοι των εφτακοσίων και χιλίων Ευρώ στον βωμό των παχυλών μισθών που ορισμένοι προσπαθούν να διατηρήσουν ανέπαφους. Αν τα κανάλια έχουν ανάγκη περικοπών οι ιθύνοντες γνωρίζουν πολύ καλά σε ποια κλιμάκια μπορούν να τις κάνουν για να έχουν και αποτελέσματα.
    Κύριοι του ALTER η απόλυση δεκαέξι (16) εργαζομένων που παλεύουν για το μεροκάματο, μέσα στον κυκεώνα των σκανδάλων τύπου Βατοπεδίου, με εκατομμύρια να χαρίζονται σε λίγα λεπτά και με δώρα δισεκατομμυρίων στους τραπεζίτες, είναι πρόκληση.
    Εργαζόμενοι, μόνο την δική σας αγωνιστική αντίδραση φοβούνται τα αφεντικά μας.
    Καμιά χαλάρωση στις γιορτινές μέρες που έρχονται. "

    ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
    ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Παπαγιώτη μήπως προσπαθείτε να θολώσετε τα νερά σχετικά με το τι μπορεί να κρύβετε πίσω από την λέξη RASSADEL;??????
    Και σας το λέω εγώ που ανωνύμως έγραψα πρώτος τι μπορεί να κρύβετε πίσω από αυτήν την λέξη, εδώ στην ανάρτηση "Μόνο τόσα λίγα;..." και στο,http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/ στην ανάρτηση ΧΑΛΕΝΤ ΜΕΣΑΑΛ: «Η επιστροφή είναι νόμιμο δικαίωμα».
    και να το κείμενο μου.
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Ωραίο όνομα η εταιρία RASSADEL, για σκεφτήτε λιγάκι...το RASSA, δείχνει καλόγερο, παπά, το DEL = διαγράφω στα αγγλικά, ή μήπως κρύβει κάποιο όνομα και θέλει ψάξιμο; Πάντως η λέξη είναι σύνθετη και δεν μπορεί να είναι τυχαία, ο Εφραίμ δείχνει να έχει παιχνιδιάρικο βλέμμα, μπας και κρύβει κάτι πίσω από αυτό το όνομα; Το συνήθιζαν παλιότερα.....
    ΨΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑΚΗΔΕΣ !!!!!

    30 Νοέμβριος 2008 10:28 πμ

    Εσείς όμως μια ξεκάθαρη υπόθεση προς διερεύνηση που έκανα την στρεβλώνετε τεχνιέτως, βαλτός είσαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Κύριε Παπαγιώτη μήπως προσπαθείτε να θολώσετε τα νερά σχετικά με το τι μπορεί να κρύβετε πίσω από την λέξη RASSADEL;??????
    Και σας το λέω εγώ που ανωνύμως έγραψα πρώτος τι μπορεί να κρύβετε πίσω από αυτήν την λέξη, εδώ στην ανάρτηση "Μόνο τόσα λίγα;..." και στο,http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/ στην ανάρτηση ΧΑΛΕΝΤ ΜΕΣΑΑΛ: «Η επιστροφή είναι νόμιμο δικαίωμα».
    και να το κείμενο μου.
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Ωραίο όνομα η εταιρία RASSADEL, για σκεφτήτε λιγάκι...το RASSA, δείχνει καλόγερο, παπά, το DEL = διαγράφω στα αγγλικά, ή μήπως κρύβει κάποιο όνομα και θέλει ψάξιμο; Πάντως η λέξη είναι σύνθετη και δεν μπορεί να είναι τυχαία, ο Εφραίμ δείχνει να έχει παιχνιδιάρικο βλέμμα, μπας και κρύβει κάτι πίσω από αυτό το όνομα; Το συνήθιζαν παλιότερα.....
    ΨΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑΚΗΔΕΣ !!!!!

    30 Νοέμβριος 2008 10:28 πμ

    Εσείς όμως μια ξεκάθαρη υπόθεση προς διερεύνηση που έκανα την στρεβλώνετε τεχνιέτως, βαλτός είσαστε;

    30 Νοέμβριος 2008 9:03 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. MAYO + NOLIDEN = ?



    GIA DYNATOUS PAIKTES... MONO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Nai nai, akrivws auto eixan, to γνώθις εαυτόν...

    kapoia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1 ΣχόλιοΚλείστε αυτό το παράθυρο Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΕΛΕΣΥΠ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    http://www.elesyp.gr/

    H ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
    30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 13.00 ΕΙΧΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΚΑΛΛΙΘΕΑ)!!

    ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ!!

    ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο
    ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΑΡΩΣΕ
    ΜΕ 72% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ!!
    ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ" ΤΟΥ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

    Χαροκόπειο Πανεπιστημίο, Αθήνα
    Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα

    Πληροφ. τηλ. 210 8828095

    ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΑΣΟΚ

    30 Νοέμβριος 2008 6:58 μμ

    30 Νοέμβριος 2008 10:44 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. To DEL στο RASSADEL, μπορεί και να σημαίνει "DELegate",δηλαδή "αντιπρόσωπος" των ράσων, έτσι όπως ήταν ο Κοιρανίδης. Μπορεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δουλεύει η δικαιοσύνη στην Ελληνική δημοκρατία.

    Ας πούμε ότι είμαι ένας ζάπλουτος μεγαλοαπατεώνας που έχω κλέψει δισεκατομμύρια από τους πελάτες μου και το χρηματιστήριο.

    Μία λύση για να μή με πιάσουν είναι να εξαφανιστώ σε κάποια Λατινοαμερικάνικη χώρα, κατά προτίμηση κάνοντας και μία πλαστική στο πρόσωπο.

    Στην Ελλάδα έχω και άλλη μία επιλογή. Αγοράζω ένα κανάλι και απειλώ την εκλεγμένη κυβέρνηση ότι εάν με στείλουν να δικαστώ θα τους κάνω συκοφαντικό πόλεμο και θα φέρω την αντιπολίτευση να κυβερνήσει.

    Καλό έ;

    (Και εγώ που νόμιζα ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, όπως λέει και το Σύνταγμα, μάλλον δεν είχα καταλάβει καλά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!

    ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - Η τελευταία προσπάθεια των αμερικανών να ΔΙΩΞΟΥΝ τον Καραμανλή και να εγκαταστήσουν κυβέρνηση μαριονέτα με το Γιωργάκη ή τη Ντορούλα.

    ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΑ!

    Υπέκλεπταν τις συνομιλίες του, αναγνώρισαν τα Σκόπια σαν Μακεδονία ΜΙΑ ημέρα μετά την εκλογή του, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα την Τουρκία στο Κυπριακό, απειλούν για το θέμα των Σκοπίων, φωνάζουν για τους ρώσικους αγωγούς, κλπ.

    Πέντε χρόνια πλουσιοπάροχες αμοιβές στους καναλάρχες για να υποστηρίξουν την αντιπολίτευση (με κάθε αθέμιτο μέσο και καθημερινό πόλεμο φθοράς) και αυτός ο ξεροκέφαλος ακόμη αντιστέκεται!

    Μετά την παντελή έλλειψη στοιχείων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας στο Βατοπέδι αλλά και την απρόσμενη αποκάλυψη της συνομωσίας του πασόκ (εκβιασμοί, Κουκουβίνος, Σωτηροπούλου, κλπ) χάθηκε και αυτή η ευκαιρία να σπιλωθεί ο Καραμανλής.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

    Η ψήφιση του προυπολογισμού είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ευκαιρία.

    Με πέντε-δέκα εκατομμυριάκια θα εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους κάποιοι πειναλέοι νεοδημοκράτες βουλευτές.

    Και θα βγαίνουν και στα κανάλια να λένε ότι ήταν για το καλό της χώρας, όπως ο Τατούλης.

    Μέσα στο Δεκέμβριο θα κριθεί η πορεία της χώρας μας για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ για τον Παπανδρέου η λάσπη εναντίον του πρωθυπουργού.

    Ο λαός τα έχει μυριστεί όλα!

    Υπόδικοι καναλάρχες,
    πάμπλουτοι τηλε-ηθοποιοί,
    δικηγόροι ψευδομάρτυρες,
    κουτοπόνηροι βουλευτές,
    αδίστακτοι εκβιαστές,
    καλόγεροι ψιθυριστές,
    μιζωμένοι υπάλληλοι,

    ΟΛΟΙ στην υπηρεσία του Γιωργάκη και των Αμερικανών αφεντικών.

    ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

    Ο Καραμανλής είναι επικίνδυνος!

    ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

    Και αυτός ο ξεροκέφαλος ο Καραμανλής επιμένει να μη γίνεται Σημίτης, να μη λέει ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το "RASSADEL" μάλλον πρέπει να προέρχεται από το Ρασσ-οφόροι Αδελ-φοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ, ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;
    Αγαπητοί ηθικά άμεμπτοι πρασινοφρουροί, σας θυμίζω τι λέγανε τα πρωτοκλασάτα στελέχη σας μέχρι πρόσφατα:
    1) "Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.
    Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8)"Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...
    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"
    ( Hazo-giorgo Παπανδρεου 16-5-2007 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γιατί ο Καραμανλής πρέπει να θεωρείται επικίδυνος?
    Επικίνδυνοι είναι όλοι εκείνοι οι κύριοι της αντιπολίτευσης που πιστεύουν και μάλιστα διατυπώνουν και την άποψη πως μπορούν να κυβερνήσουν!!Μάλλον δεν αντιλαμβάνονται πως η εξουσία και οι κυβερνήσεις δεν είναι ούτε προσωπική φιλοδοξία άλλα ούτε και παιχνίδι.Χρειάζεται μυαλό,το οποίο δεν διαθέτουν ,μια και επιφανή πρόσωπα πέφτουν σε εσωκομματικές παγίδες!!!!!Έτσι θα κυβερνηθεί η χώρα????εεε??
    Αν θέλει ο κόσμος να ακούει το κάθε θέμα της επικαιρότητας και να βγάζει συμπεράσματα είναι δικαίωμά του.Αυτό όμως που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι πως με αυτό τον τρόπο γινόμαστε μέρο του παιχνιδιού τους.Επιχειρηματίες,πολιτικοί και δήθεν αμερόληπτοι δημοσιογράφοι μας χρησιμοποιούν για να χάσει η ΝΔ και να κυβερμήσει το ΠΑΣΟΚ.Έλεος ας ξυπνήσουμε!!!!!!!!Ας σκεφτούμε τι γίνεται!!!!Εντάξει μείζον θέμα το Βατοπαίδι ,αλλά ας μην παίζουν και με την νοημοσύνη μας οι "αδέκαστοι"της αντιπολίτευσης και της ενημέρωσης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι οπαδοί του πασόκ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να πιστέψουν ότι είναι ψεύτικες οι δημοσκοπήσεις που παραγγέλνουν οι προστάτες / καναλο-εκβιαστές στις τηλεοράσεις και τις φυλλάδες τους.

    Επιλέγουν οι δυστυχείς να μη θυμούνται τι έλεγαν οι ίδιες εταιρίες δημοσκοπήσεων το 2004 αλλά και το 2007.

    Μετά την επόμενη εκλογική αποτυχία τους ίσως ΠΑΛΙ να κατηγορήσουν τα ενδο-κομματικά τους, το στατιστικό λάθος, ίσως τα κανάλια που δεν τους πρόσφεραν αρκετή υποστήριξη, τα μεγάλα συμφέροντα, τους αμερικάνους, τα έχουμε ξανακούσει τόσες φορές

    Κάτι θα βρούν για να δικαιολογήσουν αυτό που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να πιστέψουν.

    ΟΤΙ ΤΟ GIORGAKIS ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΨΟΦΙΜΙ.

    Όσο και να εξωραίσουν την εικόνα του χαζούλη οι καναλο-εκβιαστές, πάλι χαζούλης θα μείνει. Δεν φταίει αυτός, έτσι γεννήθηκε.
    Όσοι γράφετε στα πράσινα blogs και βγάζετε μεροκαματάκι έχει καλώς, πρώτα το ξεροκόματο, το καταλαβαίνω.

    Όσοι όμως το κάνετε από πίστη στο κόμμα, χάνετε το χρόνο και τον κόπο σας.

    Το άτι είναι κουτσό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όλοι μαζί να διώξουμε τον Καραμανλή και άς έλθει ακόμη και ο απόφοιτος του ΠΙΚΠΑ!

    Τι σημασία έχει εάν καταρρέει η παγκόσμια οικονομία και κινδυνεύουμε και εμείς αν ξεχειλώσει ο προυπολογισμός!

    Τι σημασία έχει που το Χαζο-γκιόργκο είναι 100% και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ (πχ σχέδιο Ανάν, κλπ) άνθρωπος τον αμερικανών (μαζί με τη Ντορούλα;

    Τι σημασία έχει εάν δεν έχει γνώσεις σε ΤΙΠΟΤΕ, ιδιαίτερα στα οικονομικά που μας καίνε αυτή τη στιγμή;

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ, ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.

    Η συνταγή είναι του Γιωργάκη είναι ΑΠΛΗ.
    ............................
    Τάξε στο λαό λεφτά πριν τις εκλογές και μετά θα βρούμε ότι δικαιολογίες θέλουμε.
    ............................
    Αμερικανοί – καναλάρχες – συνδικαλιστές και λοιποί εγκάθετοι, όλοι στον αγώνα ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ - άλλοι για να κονομήσουμε και άλλοι για να γλυτώσουμε τη στενή:

    * [ALPHA] Ο γνωστός υπόδικος με ΔΕΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ασφαλιστής Κοντομηνάς της Interamerican πληρώνει ΟΣΟ-ΟΣΟ δεκάδες πάμπλουτους τηλε-ηθοποιούς, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.
    * [MEGA-ΕΘΝΟΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ] ο μεγαλύτερος καναλάρχης και φαταούλας Μπόμπολας κάνει ότι μπορεί, θέλει τα 20 δις του Δ’ ΚΠΣ (ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ)
    * [ΝΕΑ-ΒΗΜΑ] ο Λαμπράκης σπρώχνει και αυτός να μη χάσει διαφημιστική πίτα
    * [ΑΝΤ-1] ο Κυριακού με ΕΝΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ στην πλάτη κάνει ότι μπορεί για την προίκα της μπεμπούλας
    * [ALTER-EXTRA3] ο Κουρής σε διπλό ταμπλό (για όλα τα ενδεχόμενα)
    * [ΧΩΡΑ-ΒΡΑΔΥΝΗ] ο Τράγκας (δεν υπάρχει λέπι) νομίζει ότι θα πουλήσει φύλλα κατηγορώντας τη Ν.Δ.
    * [ΣΚΑΙ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ] ο μεγαλο-εφοπλιστής ο Αλαφούζος (τόσο χρήμα έβαλα να μη βγάλω και κάτι;) δίνει τα ρέστα του όσο πιό μουλωχτά μπορεί
    * [ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ] ο Θέμος Αναστασιάδης προσπαθεί να απεγνωσμένα να γλυτώσει τη στενή (οι ορκωτοί τέλειωσαν τους ελέγχους για τα 5 εκατ. και πάμε για δικογραφία)

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ:

    Kάθε πέντε μέρες ΜΑΙΜΟΥ δημοσκοπήσεις στα κανάλια (η δημοσκόπηση της Rass – ιστορικά η πιο φερέγγυα εταιρία δημοσκοπήσεων που φέρνει στα ίσια Ν.Δ. και πασόκ θάβεται από όλες τις εφημερίδες και τα κανάλια)
    και πάει λέγοντας.

    ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΥΒΛΑΚΕΣ ΝΕΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΟ-ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΖΟΓΙΩΡΓΟΥ.

    Ο έξυπνος νεοδημοκράτης ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι όλοι αυτοί είναι ένα ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ που θα καταρρεύσει μόλις κάνει την ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ο Καραμανλής.

    Ένα απλό ντιμπέιτ (ζωντανό, όχι κονσέρβα) θα δείξει τη διαφορά κλάσης με το Χαζογιώργο, γιαυτό και τον εμφανίζουν μόνο σε στημένη σκηνοθεσία, πχ. αποσπάσματα από ομιλίες. Τώρα τελευταία μάλιστα του μαθαίνουν και Ελληνικά, με έμφαση να μιλάει πολύ αργά.ά.ά.ά…για να μην χάνει τις φευγαλέες σκέψεις του.

    Όλοι αυτοί όμως λογαριάζουν όμως ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΛΑΟ!

    Πολύ σύντομα, μαζί με τους πάμπλουτους καναλάρχες και τους πρασινοφρουρούς πολιτικούς θα καταρεύσουν και οι προσδοκίες των αμερικανών να χαρίσουν το όνομα Μακεδονία στους Βάρδαρους, την Κύπρο στους Τούρκους (σχέδιο Ανάν του Γιωργάκη) και να ματαιώσουν τους Ελληνορωσικούς αγωγούς πετρελαίου.

    Απλά πράγματα, λίγο υπομονή.

    ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΑΡΑΛΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. Με πρώτη και καλύτερη την Εκκλησία. Με συγχωρείτε δηλαδή, αλλά αν αυτό το μπατσάκι θεωρείται τιμωρία, τότε η αποπομπή του Βουλγαράκη είναι κρεμάλα στην πλατεία. Ο μπαρμπα-Κουτσού του Βαλτοπεδίου απλώς δεν θα μπορεί να υπογράφει διοικητικές πράξεις, αλλά φυσικά πρώτος στην πνευματική ηγεσία. Αντί οι ιεράρχες να τον ξυρίσουν, του συνέστησαν να κάνει λίγο πίσω για να μη σκανδαλίζει τα πλήθη κι έτσι να εκτονωθεί η κρίση. Βάλτος η σήψη. Απροσμέτρητο το βάθος της διαπλοκής και της απάτης. Και μετά σου λένε για τα κόμματα της εξουσίας που οι ηγεσίες τους δεν τολμούν να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου από την εσωτερική τους ομηρεία. Το Βαλτοπέδιο η επιτομή της εγχώριας σηψαιμίας. Μηδενική τιμωρία. Μηδενική κάθαρση και δίκαιη ετυμηγορία. Πράγμα που σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας επιβεβαιώνει μια περιρρέουσα καχυποψία. Όλοι μέχρι τ΄ αυτιά χωμένοι στο Βαλτοπέδιο της αγίας και ασύλληπτης μαφίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς 1 Δεκέμβριος 2008 9:57 πμ

    Βρε χαζέ, μπορείς να μου πεις σε ποια εποχή ζείς;
    Αν ήθελαν οι Αμερικανοί να ρίξουν το παιδοβούβαλο θα το είχαν πράξει εδώ και καιρό. Σιγά μην φοβηθούν αυτόν το βλάκα.
    Ίσα, ίσα μεγάλη χάρη θα μας έκαναν.
    Μια και γράφεις για τις υποκλοπές, μήπως μπορείς να μας πεις ποιος συγκάληψε και αυτό το σκάνδαλο;
    Σιγά τον ιγέτη που θέλουν να ρίξουν και δεν μπορούν....
    Όσο για το αγωγό, λογικό είναι οι Αμερικανοί να έχουν κάποιες αντιρρήσεις αφού οι ίδιοι κατασκευάζουν τον αγωγό North-Stream.
    Όσο για τα Σκόπια τι φταίνε οι Αμερικανοί; Εδώ τους έχουν αναγνωρίση 130 χώρες, πάλι φταίνε οι Αμερικανοί;
    Eμείς οι ίδιοι φταίμε, από την στιγμή που δεχθήκαμε το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Και αυτό επί ΝΔ. Ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός της ιστορίας της Ελλάδος..ο Μητσοτάκης το αποδέχθηκε. H Γιουγκοσλαβία πλέον δεν υπάρχει. Δεν είναι παράλογο να χρησιμοποιούν αυτή το όνομα Γιουγκοσλαβία;
    Για τους Αμερικανούς η Γιουγκοσλαβία είναι παρελθόν άρα γιατί να τους αποκαλούν 'Πρώην Γιουγκοσλαβική'. Σε λίγα χρόνια η επόμενες γενιές δεν θα ξέρουν καν την λέξη 'Γιουγκοσλαβική'. Έχει αναρωτηθεί κανείς σας, ο πολίτης που προέρχεται από την FYROM πως θα αποκαλείται; Μήπως Πρωην Γιουγκοσλάβικος Δημοκράτης της Μακεδονίας; Δεν κολάει με τίποτα. Καταρχήν δεν δίνει νόημα.
    Άρα αυτή έχουν διαγράψει το λέξη 'Γιουγκοσλαβική' και αποκαλούνται Μακεδόνες.
    Οι Ελλάδα έχει πολλούς τρόπους να βάλει στην θέση τους αυτούς τους Σκοπιανούς. Ένα εμπάργκο και θα δείς πως θα στρώσουν για τα καλά.
    Και μία πολεμική απειλή εναντίον των Σκοπιανών κακό δεν θα κάνει.
    Τι φοβούνται οι Έλληνες πολιτικοί;
    Tους Αμερικανούς σαν να είναι ο μπαμπούλας; Η την διεθνή κραυγή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Στα αρχίδια μας, εδω η ΗΠΑ μπήκε στο Ιρακ χωρίς λόγο και αιτία.
    Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ότι οι Σκοπιανοί συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής και ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία και γι' αυτό πρέπει οποσδήποτε να επέμβουμε. Ύπάρχουν τόσοι τρόποι να τους δείξουμε ότι δεν αστειευόμαστε. Όταν όμως έχουμε έναν παιδοβούβαλο που πιστεύει ακόμη στον διάλογο, τι περιμένεις;
    Διάλογος σημαίνει, χάνω τον δίκαιο μου κατά 50%. Γιατί οπωσδήποτε θα κάνεις και μία οπισθοχώρηση......
    άντε για να μαθαίνεις.....εμείς οι ίδιοι φταίμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλά τόν έχω καταλάβει εγώ, καιρό τώρα..., μέ τίς περισπούδαστες κοινοτυπίες του ...

    Δέν είναι μόνον αθεράπευτα κομπλεξικός, είναι καί
    ΒΑΘΕΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
    Δέν έχει τό "«γνώθις εαυτόν»".
    ΒΑΘΕΩΣ ! ΒΑΘΥΤΑΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εξυπνάκηδες,
    del-irium tremens εννοεί.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΦΟΛΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ!!!
    Τους δεξιους τους "τελειωσε" απο τον δεκαπενταυγουστο ο δρ Κουτσουκος Αναστασιος με καποιους πρασινοφρουρους οταν καταλαβε την "ανεπαρκεια ή σκόπιμη ανεπαρκεια κάποιων"!!
    Μπήκε μπροστά και "τα πήρε όλα πάνω του" !!
    Εξάλλου τα γραπτά μένουν και αναζητήστε τα επωνυμα άρθρα του στα Μπλογκ και τα λοιπά έντυπα όπως και τις "άλλες" ενεργειες του!
    Οι δεξιοι το γνωριζουν και τον εχουν μαυρη λιστα...αλλα δεν μπορουν να δεχτουν δημοσια τετοιου ειδους ηττα...οπως και καποιοι απο το πασοκ που τον βριζαν αρχικα τον υποτιμουσαν και μετα τον "αντιγραφαν" οικοιωποιωντας την αντιγραφή ως δικο τους κτημα!!!!
    Μαλιστα το βριξιμο απο καπους του "καφενειου" εχει καταγραφει!!
    Αργά ή γρηγορα η αλήθεια θα λάμψει και ο κάθε κατεργαρης στον παγκο του και οσοι εργαστηκαν για την πτωση της δεξιας τους γνωριζουμε και θα αμειφθουν.
    Γνωριζουμε επιση οσους παταγαν σε "δυο βαρκες" και οσους στηριζαν τη δεξια με τον τροπο τους ή έπαιρναν ποσοστο από τις κομπινες των δεξιων...!!
    Ο δρ εχει δεκαδες πακετα απο καταγγελιες για "κατ'επαγγελμα αλλοιθωρισμο" καποιων και καθ'εξιν τυχοδιωκτισμό άλλων, και ολοι αυτοι που τον φοβουνται γιατι ειναι εντιμος και αγαπητος στο λαο "προσπαθουν να τον μειωσουν με αγαρμπο τροπο"
    Μα βαλτε λιγο φαντασια, "στηστε" κανενα "ψευτοσκανδαλο" αντε περιμενουμε!! Τα τρελλος κλπ δεν πιανουν...βρειτε κατι πιο "σοφιστικε"...αντε σας δινουμε και ιδεες!!!!
    Θα αναγκαστουμε μονοι μας στο τελος να βγαλουμε καμια ψευτικη βρωμα εναντιον του για να "γνει παιχνιδι"
    Μα τοσοι ρουφιανοι στη δεξια τι απεγινν?/ κανενας "καταδοτης -μαρτυρας" ?? Τιποτα? Δεν εχει πλεον η δεξια "υγειεις δυναμεις"??
    Αντε περιμενουμε!!

    Μαγκες τερμα τα διφραγκα!!
    Μονο καθηστε ησυχοι μην πατε και αλλοι μεσα!!
    Φιλικα
    "Λολα" (που τα ξερει ολα) Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση