GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ή ντουφέκι ή συνθήκες...

. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΝΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ . Του Πέτρου Τατούλη * .. Ο Μακρυγιάννης είναι που ξεστόμισε, το λακωνικότατο «ή ντουφέκι ή συνθήκες»,...

.
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΝΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ
.
Του Πέτρου Τατούλη*
..
Ο Μακρυγιάννης είναι που ξεστόμισε, το λακωνικότατο «ή ντουφέκι ή συνθήκες», δηλαδή ή θα τηρήσετε τα συμφωνημένα ή θα σας πολεμήσουμε. Αυτές οι δύο λέξεις, οι διαζευκτικά ταιριασμένες, συνοψίζουν μονολεκτικά την ελληνική φιλοσοφία και ηθική του πολέμου και της πολιτικής. Mονάχα ένας τέτοιος σπάνιος άνθρωπος, ακέραιος, αδιαίρετος, θα μπορούσε να τα πει. Που αρχίζει και που σταματά η ευθύνη ενός πολιτικού ηγέτη; Ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης του; Ευσταθεί το άλλοθι: Άλλο τι είπε ο Αρχηγός άλλο τι κάνανε οι συνεργάτες, επειδή.... ήταν ελεύθεροι να το κάνουν; Σε αυτόν τον κόσμο μάλλον ισχύει ο νόμος της αλληλεπίδρασης.
Το χτύπημα του τηλεφώνου διέκοψε τις σκέψεις μου. «Δεν είναι αρκετό να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε...Μερικές φορές πρέπει απλά να κάνουμε αυτό που απαιτείται. Το είπε o Winston Churchill…» Αυτό ήταν το πρώτο μήνυμα που δέχτηκα από φίλο και συνεργάτη. «Το καλύτερο είναι αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή», του απάντησα.
Δεν φοβήθηκα ποτέ τις διαγραφές. Την ανυπομονησία του πριν , το ξύπνημα σε έναν άλλο τόπο, τη χαρμολύπη της αποχώρησης. Αυτή τη φορά δεν το αντιμετώπισα ως τρόπο μιας μικρής προσωρινής φυγής αλλά με την αίσθηση της γέννησης που προσφέρει. Δεν φεύγω απλά από «εδώ», πάω «εκεί» και μετά από κάθε «εκεί» δεν μπορούν όλα να μείνουν ίδια.
Ο Μπέρναντ Σω έγραφε κάποτε σε έναν φίλο του ότι υπάρχουν κάποιες ημέρες στην καθημερινότητα του καθ’ ενός που θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλα γραμμένες στη μνήμη, στα χείλη, στα μάτια. Όταν ο Βολτέρος μιλούσε για το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης αλλά και για την υποχρέωση των άλλων να σέβονται την διαφορετικότητα των απόψεων, αυτό αποτελούσε τότε μια μεγάλη επαναστατική πράξη και συντάραζε τα θεμέλια της τότε κοινωνικής αντίληψης περί ανεκτικότητας. Όταν ο Ρήγας έφτιαχνε τη Χάρτα του και στρεφόταν εναντίον της αυταρχικής διακυβέρνησης της Υψηλής Πύλης, μιλώντας για την ανάγκη εθνικής και ταξικής αφύπνισης της Βαλκανικής κοινωνίας, αυτό ήταν μια έκφραση της επαναστατικής ορμής της τότε εποχής.
Τελικά τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Τίποτα δεν χαρίζεται. Η Ελευθερία δεν είναι ένα κομμάτι της Ιστορικής μνήμης. Είναι μια καταγεγραμμένη πληροφορία στα γενετικά κύτταρα του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά που εκδηλώνεται καθημερινά μέσα από τον προσωπικό αγώνα για ανάδειξη, για πρόοδο, για επιβίωση. Είναι η ανάγκη όλων μας να μην μένουμε απαθείς και στατικοί στα νέα κελεύσματα των καιρών, αλλά να ονειρευόμαστε, να αποζητούμε και να απαιτούμε την ανανέωση και την πορεία προς τα εμπρός ως τάση και ως πραγματικότητα.
«Ή Ντουφεκι ή Συνθηκες» λοιπόν….
-------------------------
*Το άρθρο αυτό έχει δημοσιευθεί στην "Espresso της Κυριακής"
-------------------------

25 σχόλια

  1. Αφού είναι τόσο "δυναμικός"
    γιατί, το μόνο γνωστό του έργο,
    ως υφυπουργός, είναι η κόντρα του με το Ζαχόπουλο;

    Αφού είναι τόσο "αξιόλογος"
    γιατί, βρήκε τη φωνή του, αφού έχασε το υφυπουργιλίκι;

    Αφού είναι τόσο "αριστερός"
    γιατί, έβαλε υποψηφιότητα με τη ΝΔ;

    Αφού, είναι τόσο "ανεξάρτητος"
    γιατί, παίζει το παιχνίδι της Ντόρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τατούλη, άσε τις μαλακίες περί
    Winston Churchill, Βολτέρου, Μπέρναντ Σω και Μακρυγιάννη και εξήγησέ μας γιατί δεν παραιτείσαι από βουλευτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967!

    ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟΝ 1967-1974 Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΣ

    ΑΙ ΗΘΙΚΑΙ ΑΞΙΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟΝ ΤΑΥΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΚΩΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΤΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΝ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΗΜΑΓΩΓΟΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.


    ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ! ΘΕΛΟΜΕΝ ΜΙΑ ΝΕΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ.




    Η ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ! ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΕΦΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΛΕΦΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!

    Ο ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΛΙΣΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν ο πολιτικός δεν έχει κάτι να πεί αερολογεί.
    Ο Έλληνας πολίτης, που επικαλείσαι σε κάθε φράσή σου, απαιτεί συγκεκριμένες θέσεις σε συγκεκριμένα προσβλήματα. Π.χ. για τη διεθνή και εγχώρια κρίση, για τη διοικητική αποκέντρωση, το σύστημα υγείας, το αγροτικό.
    Η διαπίστωσή σας ότι ο Καραμανλής είναι υπεύθυνος για την ασκούμενη πολιτική είναι εκ των ούκ άνευ. Πρωθυπουργός είναι ευθύνεται για όλα τα αρνητικά που συμβαίνουν στη χώρα και πιστώνεται όλα τα θετικά άν υπάρχουν.
    Από σας περιμένουμε να μας πείτε ποιά είναι τα λάθη του Κατραμανλή, σε ποιές πολιτικές του διαφωνείτε και όχι να μιλάτε αόριτσα.
    Δυστυχώς δεν με πείθεται όπως ίσως άλλους επισκέπτες του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στους 11.16 και 11.43
    Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη εντιμότητας απο το να βρίσκεσαι απέναντι απο αποδεδειγμένα λαμόγια τύπου Ζαχόπουλου;
    Ξεχνάτε τις επιστολές Τατούλη στον πρωθυπουργό,όταν ήταν υπουργός; γιατί δεν δημοσιεύονται αυτές οι επιστολές; Μήπως θα ήταν ακόμα υπουργός , ίσως και σε "αναβαθμισμένο υπουργείο" , αν κάθονταν ήσυχος "στ΄ αυγά του"; Απο τους νυν υπουργούς βλέπετε πολλούς του διαμετρήματος Τατούλη;
    Και ο Ρουσόπουλος "αριστερός" ήταν.Δεν ήταν μάλιστα καν υποψήφιος στη διαδικασία της σταυροδοσίας. Με το ψηφοδέλτιο των βουλευτών επικρατίας έγινε βουλευτής, ενώ ο Τατούλης μάζεψε σταυρούς για να εκλεγεί. Που είσαστε τόσον καιρό να ζητήσετε την παραίτησή Ρουσόπουλου , όταν μάλιστα είναι αυτός ο καταγγελλόμενος; Που ακούστηκε να παραιτείται αυτός που καταγγέλλει τις λαμογιές και να μένει ο υπόλογος;
    Απο πότε ο κ. Καραμανλής είναι υπεράνω κριτικής και, όποιος την κάνει για τις επιλογές του, παίζει το παιχνίδι της Ντόρας; Θεωρείτε τις επιλογές του αλάνθαστες; Το αντίθετο θα έλεγα. Πολιτικά είναι ανύπαρκτος ο άνθρωπος. Κατασκεύασμένος "Μύθος" του Ρουσόπουλου ήταν , που ξεφουσκώνει με μεγάλο θόρυβο παρασύροντας μαζί του μια ολόκληρη πολιτική παράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζητώ η επανάστασης 11.49


    Παιδία αυτό το λείψανο είναι σκαστό από το Α νεκροταφείο.

    Γύρισε πίσω ρε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απο τους νυν υπουργούς βλέπετε πολλούς του διαμετρήματος Τατούλη;
    16 Νοέμβριος 2008 12:12 μμ

    ============================


    ...ακόμη κι ο εκδιωχθής Πάνος Παναγιωτόπουλος, έχει να επιδείξει έργο, επί υπουργίας του!

    Ο Τατούλης επιδεικνύει μόνο παρόλες και κορώνες,
    και μαλιστα ...παράφωνες.


    Στα σχόλια 11.16 και 11.43, συμπυκνώνεται ...
    το διαμέτρημά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πριν επικαλεστείς την επόμενη φορά τον Μακρυγιάννη θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις και την άλλη άποψη της ιστορίας η οποίας υπάρχει στο βιβλίο του Βασ. Ραφαηλίδη "Νεώτερη (κωμικοτραγική)ιστορία του ελληνικού έθνους".
    Μήπως τελίκα πράγματι είσαι και συ ένας "Μακρυγάννης"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tatoulh oses synenteykseis kai na dwseis (ma sthn Espresso?) pleon se efage h marmagka. Teleiwses. Bres kati allo na asxolhtheis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά τα στελέχη της ΝΔ είναι άχρηστα με πρώτο τον Καραμανλή.

    Μας φλώμοσε μπούρδες και έκανε ελάχιστα.

    Από τους άχρηστους και κλέφτες της ΝΔ προτιμώ τους κλέφτες και αποτελεσματικούς του ΠΑΣΟΚ.

    Τα πρόσωπα κάνουν την πολιτική και όχι το κόμμα. Όσοι αξιόλογοι υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια πήγαν στο ΠΑΣΟΚ.
    Στην ΝΔ έμειναν ανεκδιήγητοι τύποι:
    -Αβραμόπουλος (ικανός να μιλάει επί ώρες χωρίς να λέει απολύτως τίποτα).
    -Αλογοσκούφης (κατώτερος των περιστάσεων).
    -Γιακουμάτος (κάποιο γρανάζι πειράχτηκε).
    -Βουλγαράκης (Πελέκη).
    -Μεϊμαράκης (καλός και μετριοπαθής).
    -Παναγιωτόπουλος (παπάρας και αυτάρεσκος).
    -Ζαγορίτης (έχασε τα αυγά και τα καλάθια).
    -Ρουσσόπουλος (ικανός αλλά τον έβαλαν στο μάτι τα λαμόγια)
    -Παυλόπουλος (ο μόνος αξιόλογος).
    -Τατούλης (τα έχει πολύ βαρειά , για να αφεχθεί τους φελλούς και τις λούλες της ΝΔ).

    - Η κάθαρση πρέπει να ξεκινάει από τους ηλίθιους και μετά με τα λαμόγια που κατά κανόνα είναι έξυπνα.
    Κάντε ένα μικρό πορτραίτο για τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς τον Lucky Luke¨
    Γιατί μαλάκα, δεν τον διόρισε κανείς βουλευτή, για να του ζητάει παραίτηση..
    Γιατί άσχετε, αν είχες ρίξει μια μόνο ματιά στο ρημάδι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας, ήδη θάξερες, και δε θα ρώταγες..
    Και γιατί τελικά ηλίθιε, δεν ψηφίστηκε ως yesman, οσφυοκάμπτης, χατηρομαλάκας, πρόβατο, καθυστερημένος, και άλλα πολλά, αλλά ως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, που έχει νιονιό, συνείδηση, κρίση, και ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ και ΝΑ ΦΗΦΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, και που έχει αυτή την υποχρέωση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ απέναντι σ'αυτούς που του εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, και τον έστειλαν να τους ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ στη βουλή.
    Να τους εκπροσωπήσει είπαμε, τη ζωή και τα συμφέροντά τους ως δημοκράτες Έλληνες πολίτες, κι όχι να το παίζει πρόβατο και μαλάκας στις εκάστοτε επιθυμίες του καθ' ένα, όποτε του το ζητάει.
    Και η Ελλάδα θα ήταν ΠΟΛΥΥΥ καλύτερη, κι ίσως ακόμη κι Ευρωπαϊκή χώρα, αν όλοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων, λειτουργούσαν κατά συνείδηση, κι όχι σαν κομματοπρόβατα, που τα πάνε με το καλάμι...
    Κατάλαβες? Πολύ αμφιβάλλω, αλλά τι να περιμένω από "εμβολιασμένο" δεξιό, που η κολλημένη βελόνα του παίζει μόνο Κωστάκη και Ζαγορίτη...
    Χαίρετε, και περαστικά σου από κολλημένος δεξιός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατάλαβες? Πολύ αμφιβάλλω, αλλά τι να περιμένω από "εμβολιασμένο" δεξιό, που η κολλημένη βελόνα του παίζει μόνο Κωστάκη και Ζαγορίτη...
    Χαίρετε, και περαστικά σου από κολλημένος δεξιός....

    16 Νοέμβριος 2008 2:04 μμ

    κι ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ και ΚΛΕΦΤΗΣ Σημίτης προφανώς για τους ίδιους λόγους ΔΕΝ παραιτήθηκε του βουλευτικού αξιώματος....


    Καλύτερα, θα πριονίζει την καρέκλα του νεοταξίτη Αμερικάνου bravoyorgo από θεσμική θέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κολλημένος δεξιός....

    16 Νοέμβριος 2008 2:04 μμ



    Αν ο Τατούλης, είχε βάλει υποψηφιότητα, με το κόμμα
    "Ξηρών καρπών κι ανατινάξεων" Αρκαδίας, θεωρείς, ότι ,θα είχε, καταλάβει έδρα στο ελληνικό κοινοβούλιο ;

    Τα ψηφαλάκια τα μάζεψε λόγω προσωπικότητας ή λόγω κόμματος;

    Μην αρχίσεις πάλι τα μαλάκα κι ηλίθιε, γιατί προδίδεις το επίπεδο των οπαδών "πρώην υφυπουργών χωρίς έργο να παρουσιάσουν".

    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επιστολή με 1000 υπογραφές στέλνουν κατοικοι του Αγίου Παντελεήμονα σε Βουλή, κόμματα, αρχηγούς και βολευτές. Τα όσα περιγράφουν και τα όσα βιώνουν είναι πράγματικά τραγικά. Ένα μικρό απόσπασμα από την επιστολή τους διαβάστε και φρίξτε, τρελλαθείτε, αηδιάστε και επιτέλους ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ...

    ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ.ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ.

    Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημ. Σιούφα
    Κοιν.: Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κων/νο Καραμανλή,
    Υπουργό Εσωτερικών & Δημοσίας Τάξης κ. Παυλόπουλο,
    Υπουργό Δικαιοσύνης κ Χατζηγάκη,
    Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο,
    Υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη,
    Υπουργό Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη,
    Αρχηγούς Κομμάτων, Βουλευτές Α΄ Αθηνών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ,
    ΣΥΝ και ΛΑΟΣ,
    Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας κ. Τσιατούρα,
    Νομάρχη Αθηνών κ. Σγουρό,
    Δήμαρχο Αθηνών κ. Κακλαμάνη,
    Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Σανιδά,
    Πρόεδρο Δικ. Συλλόγου Αθηνών κ. Παξινό,
    Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και ΜΜΕ

    ΘΕΜΑ: Μεγάλος αριθμός μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα- Πλατεία Αττικής και οι τραγικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία.

    Τα επίσημα κρατικά στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 1.500.000 ανθρώπους από άλλες χώρες του κόσμου που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από άθλιες και επικίνδυνες οικονομικές, κοινωνικές ή πολιτικές καταστάσεις που συνέβαιναν ή συμβαίνουν στη χώρα τους. Ποσοστιαία, λοιπόν, οι μετανάστες καλύπτουν το 15% του συνολικού πληθυσμού της πατρίδας μας.

    Στην ευρύτερη περιοχή μας, από τον Άγιο Παύλο- Σταθμού Λαρίσης έως τον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών και από την Πατησίων έως την Λιοσίων, ζουν περίπου 700.000 άνθρωποι. Αναλογικά, λοιπόν- βάσει του 15%- στην περιοχή μας πρέπει να κατοικούν 100.000 περίπου αλλοδαποί.

    Στο σημείο αυτό θα αντιπαραθέσουμε τα στοιχεία μιας μικρής έρευνας σε μερικά σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά) της περιοχής μας, ενδεικτικό δείγμα για τον πραγματικό αριθμό αλλοδαπών που ζουν κοντά μας.


    Σχολεία και διευθύνσεις βρίσκονται στα χέρια των κατοίκων, ώστε να παρουσιαστούν εάν και όποτε ζητηθούν.

    Το συνολικό, λοιπόν ποσοστό ων αλλοδαπών μαθητών των παραπάνω Δημοτικών σχολείων είναι 68,8 %, ενώ των Ελλήνων 31,2 %, κυριολεκτικά μειονοτικό.

    Τα ποσοστά αυτά πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά του συνόλου των σχολείων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) της περιοχής μας, όπως επίσης πρέπει να αντιπροσωπεύουν και το σύνολο των κατοίκων της περιοχής μας. Εν μέρει, όμως, γιατί, εάν στο ποσοστό αυτό των μεταναστών (68,8 %) προσθέσουμε και το ποσοστό των παράνομων και μη καταγεγραμμένων μεταναστών, των μεταναστών που έχουν συνάψει γάμους με Έλληνες (για διάφορους λόγους που δεν υφίστανται πλέον) φέροντας ελληνικό επίθετο , κυρίως δε το ποσοστό των αλλοδαπών από Ασιατικές χώρες (Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν) που ζουν κοντά μας ως εργένηδες (δίχως γυναίκα και παιδιά), τότε το συνολικό εκτιμώμενο ποσοστό για τους μετανάστες που κατοικούν στην περιοχή μας, μεγαλώνει θεαματικά και αγγίζει (ίσως και να ξεπερνά) το 85 %.

    Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 600.000 περίπου αλλοδαπούς, με υπόλοιπο 100.000 Έλληνες. Αναλογικά, λοιπόν, με τους 1.500.000 αλλοδαπούς της ελληνικής επικράτειας, στην περιοχή μας έχουμε 600.000 μετανάστες, ποσοστό, δηλαδή 40% του συνόλου.

    Σας ερωτούμε, λοιπόν, κυρίες και κύριοι, τα επίσημα στοιχεία και νούμερα της μετανάστευσης που δημοσιοποιούνται είναι σωστά; Εάν ναι, τότε γιατί η περιοχή μας σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος του πανελλήνιου αυτού μεταναστευτικού φαινομένου;

    Μήπως για να διατηρηθεί η ελληνικότητα των άλλων περιοχών της Αθήνας, οι περισσότερες των οποίων αποτελούν και τόπο διαμονής ή επένδυσης ανθρώπων της πολιτικής, των ΜΜΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών και γενικά των «επωνύμων»;Εάν συμβαίνει το ένα ή το άλλο, γνωρίζετε ότι στην περιοχή μας ζει και βασιλεύει στο έπακρον και με τις χειρότερες μορφές της η βία, η εγκληματικότητα, ο φόβος, η ανασφάλεια και η κάθε μορφής παραβατικότητα, με αποτέλεσμα το τελευταίο 10μηνο να έχουν συμβεί 13 φόνοι, πλήθος αιματηρών ληστειών και αμέτρητες κλοπές και διαρρήξεις με αποκλειστικούς δράστες αλλοδαπούς;

    Γνωρίζετε, ότι η αστυνόμευση της περιοχής είναι στην κυριολεξία ανύπαρκτη, λόγω αδυναμίας του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, λόγω έλλειψης προσωπικού;

    Γνωρίζετε, ότι οι αναφορές και οι έγγραφες αιτήσεις των διοικητών του Α.Τ. προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την επαρκή στελέχωση των τμημάτων τους, παραμένουν επί χρόνια αναπάντητες;

    Γνωρίζετε, ότι ο περίβολος του μεγαλοπρεπούς ενοριακού Ιερού Ναού μας, του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς επίσης και η υπόλοιπη πλατεία, αποτελούν μεταναστευτική «χωματερή», απαγορευτική ακόμη και για την διέλευση των πεζών;

    Γνωρίζετε, ότι οι δρόμοι και οι πλατείες της περιοχής μας, προσφέρουν καθημερινό τόπο ύπνου και αποχωρητηρίων σε εξαθλιωμένους και μεθυσμένους αλλοδαπούς;Γνωρίζετε, ότι η περιοχή μας, αν και κέντρο της Πρωτεύουσας της πατρίδας μας, αποτελεί πλέοντ όπο προς αποφυγή για κατοικία, επένδυση, επαγγελματική δραστηριότητα, ακόμα και επίσκεψη από Έλληνες οποιασδήποτε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου;

    Γνωρίζετε, ότι η περιοχή μας, ως άλλοτε πόλος έλξης φοιτητών, οικογενειών καλλιτεχνών, ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, επιχειρηματιών, ακόμη και περιπατητών, μετρά πλέον μηδενικά στην κυριολεξία ποσοστά;

    Γνωρίζετε, ότι οι τιμές των ακινήτων της περιοχής μας φθίνουν συνεχώς, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα; Γνωρίζετε, ότι οι μόνοι πλέον Έλληνες κάτοικοι της περιοχής είναι ελάχιστοι ηλικιωμένοι, οι οποίοι αδυνατούν οικονομικά να ξεφύγουν κι αυτοί από εδώ;

    Γνωρίζετε, ότι δεν υπάρχει νέος και νέα στην περιοχή μας;

    Γνωρίζετε, ότι το 75% περίπου των καταστημάτων της περιοχής επιχειρείται από αλλοδαπούς;

    Γνωρίζετε, ότι η μοναδική παιδική χαρά της περιοχής μας στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, παιδοκρατείται από μετανάστες που την καταστρέφουν και μάλιστα απειλούν και χειροδικούν στα ελάχιστα ελληνόπουλα που προσπαθούν μάταια να την επισκεφτούν;

    Γνωρίζετε, ότι από νωρίς το απόγευμα δεν υπάρχει Έλληνας σε δρόμο της περιοχής μας;

    Γνωρίζετε, ότι όσοι Έλληνες έφυγαν από την περιοχή, το σκέπτονται αρκετά πριν επισκεφθούν γονείς ή συγγενείς που παρέμειναν εδώ;

    Γνωρίζετε, ότι ακόμη και οι οικογενειάρχες μετανάστες ασφυκτιούν και οι ίδιοι με την όλη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και μερικοί από αυτούς, μην αντέχοντας άλλο, μετακομίζουν σε άλλη περιοχή;

    Γνωρίζετε, ότι οι βραδινές Θείες Λειτουργίες στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, έχουν παύσει να τελούνται τα τελευταία χρόνια, λόγω του φόβου των πιστών για το τι θα τους συμβεί στο δρόμο, κατά την προσέλευση και την επιστροφή στα σπίτια τους;

    Μήπως, για όλα τα παραπάνω δεν καταδέχεται να κατοικήσει κανένας «επώνυμος» στην περιοχή μας;

    Εκτιμούμε, ότι σε μία από τις μεγαλύτερες αναγκαστικές εσωτερικές μεταναστεύσεις των Ελλήνων -σε περίοδο ειρήνης- σημειώθηκε στην περιοχή μας, τα τελευταία 10-15 χρόνια, όπου ολόκληρες οικογένειες πούλησαν άρον- άρον και όσο- όσο τα σπίτια τους και δανειζόμενοι από Τράπεζες υπέρογκα χρηματικά ποσά, ως συμπλήρωμα, αγόρασαν σπίτια σε άλλες «καθαρές», αλλά πανάκριβες περιοχές της Αθήνας, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους φυσιολογικά, αλλά και οι ίδιοι να ζήσουν με ασφάλεια.

    Με τους νόμιμους, φιλήσυχους και ανθρώπινα συμπεριφερόμενους μετανάστες δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Αντιθέτως, τους συμπαραστεκόμαστε στις δυσκολίες τους, μαζί με αυτούς και τους υπόλοιπους (παράνομους και ανένταχτους) τους βοηθάμε ποικιλοτρόπως και ως Έλληνες που είμαστε τους θεωρούμε όλους συνανθρώπους μας, αδέλφια μας. Όμως, μαζευτήκαμε πολλά αδέλφια μαζί στο ίδιο σπίτι και μη χωρώντας πια όλοι μαζί, αποχωρήσαμε εμείς.

    Με μεγάλο προβληματισμό αντιμετωπίζουμε τον μεγάλο αριθμό τους, που σε σχέση με τους ελάχιστους Έλληνες που κατοικούν στην περιοχή, πέραν της αισθητικής άποψης, έχουν παρουσιαστεί και διάφορα άλλα προβλήματα που έχουν άμεση επίδραση στην συμπεριφορά τόσο των Ελλήνων, όσο και στη δική τους.

    Η περιοχή μας δεν αντέχει πλέον τόσους μετανάστες και η κατάσταση αντί να καλυτερεύει, μέρα με την μέρα χειροτερεύει. Και ως απόδειξη, σας παραθέτουμε επιπλέον γεγονότα του τελευταίου 2μήνου:

    Έχουν έρθει στην περιοχή μας 25- 30.000 περίπου Ασιάτες μετανάστες (άντρες, γυναίκες, παιδιά) όπου κινούνται και συχνάζουν στα πεζοδρόμια, στους δρόμους και στις πλατείες, κατά ομάδες των 20 έως 30 ατόμων. Καθιστούν αδύνατη τη διέλευση πεζών και οχημάτων, ψάχνουν κάδους σκουπιδιών και σιτίζονται με τα αποφάγια που βρίσκουν εντός αυτών ή πεταμένα στους δρόμους. Σε ορισμένα δε σημεία συγκεντρώνονται σε ομάδες των 50 τουλάχιστον ατόμων, περιμένοντας έξω από πολυκατοικίες και εισέρχονται ανά ομάδες των δέκα ατόμων, αφού προηγουμένως εξέλθουν οι προηγούμενοι.Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα καθημερινά το «αντάμωμά» τους, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες (6μμ-8μμ) ξεπερνά τα 2.000 άτομα.

    Δεν υπάρχει διαμέρισμα, στο οποίο να κατοικούν λιγότεροι από 50 μετανάστες. Στη πλατεία δε του Αγίου Παντελεήμονα, κοιμούνται και αφοδεύουν καθημερινά περί τους 200 μετανάστες.

    Ομάδα 300 περίπου Ασιατών μεταναστών συγκεντρώθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και με οργή και με θυμό εκραύγαζαν επί μία τουλάχιστον ώρα «Κάτω η Ορθοδοξία», «Κάτω ο Χριστός».

    Έχει αυξηθεί η προκλητικότητα τους απέναντι στους ελάχιστους Έλληνες, κάνοντας χρήση της μεγάλης αριθμητικής τους υπεροχής, αλλά και της ανοχής από το Ελληνικό Κράτος.

    Δίπλα στην πλατεία και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, ισόγειο αίθουσα 120 τ.μ., όπου έχει εκμισθωθεί από τον Ιερό Ναό για να εξυπηρετεί ενορίτες με ομιλίες, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις παιδιών και κατηχητικά σχολεία, αγοράστηκε από μουσουλμανική οργάνωση σε διπλάσια τιμή από την τρέχουσα εμπορική της αξία, για να χρησιμοποιηθεί ως «τζαμί». Μάλιστα, εστάλη επείγουσα ειδοποίηση στον Ιερό Ναό να παραδώσει την αίθουσα εντός 2 μηνών.

    Το αποκορύφωμα του κακού, πέρα από κάθε όριο φαντασίας:Σε 3όροφο ακίνητο, δίπλα στον Ιερό Ναό και επί της πλατείας διαμένουν περίπου 500 αλλοδαποί. Στην ταράτσα του κτίσματος υπάρχουν δύο πρόβατα. Σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου μαζί με τους ενοίκους ζουν περί τις 15 κότες και κοκόρια.
    Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από τις απέναντι πολυκατοικίες, όπου έχουν άμεση οπτική επαφή, τόσο στη ταράτσα, όσο και εντός των διαμερισμάτων, οι ένοικοι του συγκεκριμένου ακινήτου κτηνοβατούν στα πρόβατα, σφαγιάζουν δε κοκόρια και κότες με αδιευκρίνιστες προθέσεις και με άμεσες συνέπειες στην Δημόσια Υγεία από προερχόμενες μολυσματικές ασθένειες. Σύμφωνα με μαρτυρίες το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα ακίνητα της περιοχής μας.

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και περισσότεροι κάτοικοι απειλούν να βγουν στους δρόμους για να «καθαρίσουν» την περιοχή, αφού αυτό δεν γίνεται από την κυβερνητική, πολιτική και δημοτική αρχή.

    Τέλος, αγαπητοί εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου της Ελλάδας μας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στο Ελληνικό Σύνταγμα- το οποί εσείς νομοθετείτε- έχετε θέσει ως θεμελιώδη αρχή την ΑΞΙΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του Ανθρώπου. Στην περίπτωσή μας, η ατομική μας ελευθερία καταπατείται βάναυσα, τα δικαιώματά μας ως Έλληνες πολίτες παραβιάζονται καθημερινά και ως συνέπεια αυτών η ανθρώπινη αξία μας έχει τεθεί στο περιθώριο. Εγείρεται πλέον νομικό ζήτημα, για την εξέλιξη του οποίου επιφυλασσόμεθα.

    Απαιτούμε άμεσα για την περιοχή μας:

    1. Έλεγχο και καταγραφή των μεταναστών (εργασία, κατοικία),
    2. Υγειονομικούς ελέγχους σε ανθρώπους και κτίρια,
    3. Αστυνομική και δημοτική επαρκή 24ωρη παρουσία σε πλατείες και δρόμους,
    4. Ποσόστωση μεταναστών.

    Με εκτίμηση στο πρόσωπό σας

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Που να χτυπιέται κάτω ο Τατούλης, βουλευτής δεν ξαναβγαίνει.

    "Την προδοσίαν πολλοί ηγάπησαν, τον προδότη δε ουδείς."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "ΚΟΛΛΗΜΈΝΟς ΔΕΞΙΌΣ?"- LUCKY LUKE..

    Λοιπόν αυτό είναι το δράμα μας, και το εννοώ, γιατί θάπρεπε οι αρκάδες (και παντού αλλού στην Ελλάδα),να ψηφίσουν κάποτε και κάποιο μάγκα βουλευτή, και να τον στείλουν στη βουλή, (έστω σιγά-σιγά), του κόμματος "ξηρών καρπών και ανατινάξεων".
    Οκ, συγνώμη για το έντονο ύφος πριν, αλλά είχα τσατιστεί. Τα παίρνω πίσω, αφού φαίνεται πως είσαι σκεπτόμενο άτομο.
    Πάντως πιστεύω, (κι έτσι λέει και το σύνταγμα),οι βουλευτές πρέπει να δρούν κατά τα προηγουμένως αναφερθέντα, έστω και αν βγαίνουν υπό την ομπρέλλα κόμματος, μια και ο λαός ακόμη δεν χαμπαριάζει και πολύ, (δυστυχώς!..) από σύγχρονες πολιτικές αντιλήψεις...
    Γεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 3.23 Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μόνο που ο Τατούλης δεν πρόδωσε κανέναν, τον διέγραψαν αν δεν κάνω λάθος. Όπως επίσης αυτό που ξέρω είναι ότι και αυτός όπως εκατομμύρια Ελλήνων προδόθηκαν από τον κ. Σεμνά και Ταπεινά.
    Επομένως στον Προδότη που αναφέρεσαι μάλλον θα πρέπει να μάθεις να γράφεις σωστά το όνομα του. Κώστας Καραμανλής. Αυτός δεν θα βρει τη ψήφο του.
    Όσο για τον Τατούλη η ζωή θα δείξει. Μπορεί να μην τον ξαναδούμε βουλευτή, μπορεί να μην απασχολήσει ξανά την πολιτική επικαιρότητα αλλά θα μείνει στη συνείδηση του κόσμου ως ένας άνθρωπος που δεν συμβιβάστηκε. Είπε αλήθειες και το πλήρωσε από ένα σύστημα που έχει μάθει στα ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανάβει νέες φωτιές από την City Press οΤατούλης! Μιλάει περί συμμετοχής και συνενοχής του Καραμανλή και στην υπόθεση Βατοπεδίου και στην ροζ ιστορία του Ζαχόπουλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγχαρητήρια ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ για την αξιοπρεπή και ακέραια συμπεριφορά σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @5.12

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Ο 3.23 ΘΥΜΊΖΕΙ....

    "Την προδοσίαν πολλοί ηγάπησαν, τον προδότη δε ουδείς."


    ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ, ότι στη χώρα μας, η προδοσία είναι ιστορικά ταυτισμένη με έναν...

    ...ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ, τους συν αυτώ
    και τους παρατρεχάμενους τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ δεξιός δεν είμαι και ούτε έχω ψηφίσει ποτέ δεξιά. Αν ήμουν στην Γαλλία ή Αγγλία μπορεί και να ψήφιζα. Η δεξιά στην Ελλάδα είναι η καταστροφή της σύγχρονης Ελλάδας.Η σύγχρονη γάγγραινα που κατατρώει τις σάρκες των πολιτών της.

    Ούτε εκπλήσσομαι που ο κ. Τατούλης από το ΕΚΚΕ προερχόμενος κατέληξε στη δεξιά.

    Πόσες φορές αλήθεια έχουν συνασπιστεί όλοι μαζί δεξιοί-αριστεροί για να χτυπήσουν τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη με ψέματα και συκοφαντίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ το Press-gr του Γιομπαζολιά, του Καψαμπέλη και του Παπαγιάννη (καλή η μπάζα από το μπολντοζιέρη το Μπόμπολα και τον ασφαλιστή τον Κοντομηνά;)
    Με επίπεδο ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΊΑΣ ΤΟΥ 80, αναπαράγουν τα πράσινα δελτία προπαγάνδας των καναλο-εκβιαστών και έχουν γίνει σημείο αναφοράς και εκτόνωσης των φανατικών πρασινοφρουρών.
    Για τους υπόλοιπους πολίτες απλά ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ τη μπλογκόσφαιρα και γελάει κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενος επισκέπτης μαζί τους!
    ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ, ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 8 ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ.
    Ο λαός της μπλογκόσφαιρας είναι ΝΕΟΣ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ και μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι όλα αυτά τα ανθρώπινα υποπροϊόντα είναι ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ από τους αφεντάδες.
    Και κρίνει, πάντα κρίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα πρέπει να φαινόμαστε ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΙ!
    Να δούμε τα ψυχρά δεδομένα.
    Αρχές καλοκαιριού η δικαιοσύνη παραπέμπει τον ασφαλιστή Κοντομηνά για οικονομικές ατασθαλίες με ΕΞΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (αρχές Νοεμβρίου έγιναν ΔΕΚΑ).
    1. Ο Κοντομηνάς πάει το δεκαπενταύγουστο στη Μεγίστη Λαύρα στο Αγιο Όρος
    2. Από αρχές Σεπτέμβρη και σχεδόν επί τρίμηνο ο ALPHA (ιδοκτησίας Κοντομηνά) ξοδεύει το 80% των ειδήσεών του κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει μεροληπτήσει υπέρ του Βατοπεδίου, ουσιαστικά προσφέροντας της κρατική ακίνητη περιουσία. Κύριοι κατήγοροι τηλε-δημοσιογράφοι είναι ένας αριστερο-δεξιών καταβολών εκδότης (Κύρτσος), και ένας πρώην αρθρογράφος/διευθυντής του Ριζοσπάστη (Βερύκιος).
    3. Κύριος στόχος του Κοντομηνά είναι ο Ρουσόπουλος και κύριος πολιτικά ωφελημένος είναι ο Γιωργάκης.
    3. Μοναχοί της Μεγίστης Λαύρας, αντίπαλο μοναστήρι του Βατοπεδίου, βγαίνουν στον ALPHA και ψιθυρίζουν υπονοούμενα, φήμες και σενάρια για την υπόθεση, χωρίς να λένε τίποτε συγκεκριμένο (άκουσα, συζητείται, δεν είμαι σίγουρος, κλπ)
    4. Ο οδηγός του Εφραίμ (Αποστολίδης) λέει ότι πήγα τους καλόγερους στα υπουργεία και μία φορά στο σπίτι του Ρουσόπουλου.
    5. Η ακίνητη περιουσία και τα δάνεια του Ρουσόπουλου είναι πεντακάθαρα (όχι μόνο το έσχες αλλά και το πόθεν).
    6. Υπό την πίεση των τηλεοράσεων γκρινιάζουν τα στελέχη της Ν.Δ. και παραιτείται ο Ρουσόπουλος για να μην πέσει η κυβέρνηση.
    5. Αρχίζει εξεταστική. Κάποια κυρία Σωτηροπούλου (δικηγόρος ακτημόνων της Ραιδεστού) καλείται από το πασόκ για μάρτυρας κατηγορίας λέγοντας ότι ο νομάρχης Ψωμιάδης της είπε ότι έχει εντολές άνωθεν. Η Β.Πατουλίδου του πασόκ επιβεβαιώνει τη Σωτηροπούλου και λέει στα κανάλια ότι το γράφουν και τα πρακτικά.
    6. Δημοσιοποιούνται τα πρακτικά όπου δεν αναγράφονται τέτοια πράγματα και η Πατουλίδου του πασόκ λέει ότι εννοούνται (έτσι το ερμηνεύει αυτή).
    7. Δημοσιοποιείται βίντεο του συζύγου της Σωτηροπούλου Κοκοβίνου που τον δείχνει να ζητάει τεράστια μίζα για να μην χαλάσει τη δουλειά, ρίχνοντας τους ακτήμονες της Ραιδεστού.
    8. Η σύζυγός του δικηγόρος λέει εγώ δεν έχω σχέση με αυτά που κάνει ο Κουκουβίνος και η μαρτυρία μου εναντίον του Καραμανλή είναι αληθινή.
    9. Ο Κουκουβίνος είχε διορισθεί από τον Κοντομηνά σαν μέλος του Δ.Σ. του Άρη Θεσσαλονίκης.
    10. Ο οδηγός Αποστολίδης λέει ότι γνώριζε τον Πρόεδρο της ΚΕΔ Παπαγεωργίου. Του ζήτησαν να τον περιγράψει και είπε ότι ήταν 40 χρονών και έχει 1.80 ύψος ( ο πραγματικός Παπαγεωργίου είναι 60 ετών και έχει 1.70 ύψος)
    11. Την ώρα που κατέθετε ο Αποστολίδης πιάστηκε από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής να διαβάζει την κατάθεσή του από Fax που είχε σταλεί από τον ALPHA του Κοντομηνά.
    12. Το πασόκ που είχε προκαλέσει την εξεταστική μετά τις μεθοδεύσεις Κοντομηνά, αλλάζει κουβέντα και αρχίζει να μιλάει για την ακρίβεια και τη διεθνή οικονομική κρίση.
    13. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες, τα πασοκικά blogs και τα κανάλια εξαφανίζουν το τεράστιο αυτό θέμα από την επικαιρότητα.
    Κατά τα άλλα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΥΝΕΝΟΗΣΗ Κοντομηνά και Γιωργάκη

    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ!

    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. o poio pano filos den mas eipe giati o kurios psomiadis enw stin arxi diamartyrotane gia tis antalages kai eixe steili epistoli pou apeftinotane kai ston idio ton karamanli,meta apo ena xrono upografei tis antalages.me tin epifitisi tou agiou pnevmatos pire file mou afti tin apofasi??i mipos anagkastike apo kapoious na upograpsi??diladi eixei anwthen entoles.o karamanlis afou itane enimeros gia tis antalages apo tin epistoli psomiadi giati den ekane tipota??mipos einai sunenoxos sto olo eglima file mou???kai an den enimerosane ton karamanli tote poios kuvernouse ton topo i upourgoi tou??diladi mipws einai anenimerotos kai anikanos???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση