GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολες οι αποκαλύψεις της κ. Σωτηροπούλου...

. ...για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου . Σήμερα κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής η δικηγόρος Θεσσαλονίκης Τάνια Σωτηροπούλου,...

.
...για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου
.
Σήμερα κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής η δικηγόρος Θεσσαλονίκης Τάνια Σωτηροπούλου, η οποία ως Νομική Σύμβουλος ακτημόνων της περιοχής Θεσσαλονίκης είχε καταθέσει τις δύο πρώτες μηνυτήριες αναφορές στις αρχές του 2007 για το σκάνδαλο Βατοπεδίου και οι οποίες είχαν τότε τεθεί στο αρχείο. Στην κορύφωση των αποκαλύψεων, με χθεσινή του εντολή ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης τις ανέσυρε από το αρχείο και ανέθεσε στον εισαγγελέα κ. Παπαγεωργίου να συνεχίσει την έρευνα.
Μεταξύ άλλων η κ. Σωτηροπούλου κατέθεσε ότι:
-Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης σε συνάντησή τους πριν από μήνες στο γραφείο του στην Θεσσαλονίκη, όταν η μάρτυρας του ζήτησε το λόγο γιατί αποδέχθηκε και συνυπέγραψε τις παράτυπες και άκυρες ανταλλαγές δεκάδων οικοπέδων φιλέτων της Θεσσαλονίκης στην Μονή Βατοπαιδίου, της απάντησε ότι δεν μπορούσε να αθετήσει εντολή του Πρωθυπουργού.
Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ενώπιον μάρτυρα της είπε τα παρακάτω: «εγώ υποχρεώθηκα, ότι αυτή η απόφαση ήλθε από πάρα πολύ ψηλά – πιο ψηλά δεν γίνεται – και μου είπαν, Ψωμιάδη, πρέπει να το υπογράψεις αυτό εδώ και τώρα και μάλιστα γρήγορα και αμέσως … Ποιος είμαι εγώ που θα πω όχι στον Καραμανλή;».
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν στο προεδρείο της Επιτροπής την υπ΄αρ. πρωτ. ΓΝ 4666/16.12.2005 επιστολή του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη προς τους Υπουργούς Οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφη, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Μπασιάκο, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό, με κοινοποίηση προς το Γραφείο Πρωθυπουργού και τους αρμόδιους υπουργούς με την οποία εκδήλωνε την έκπληξη και αγανάκτησή του για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Καραμανλή να παραχωρήσει οικόπεδα των συνοικισμών Καρδίας, Πανοράματος και Ωραιοκάστρου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και ειδοποιούσε ότι αυτή η χαριστική ανταλλαγή θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. (Μετά από λίγους μήνες όμως ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης συνυπέγραψε την παραχώρηση δεκάδων ακινήτων. Με την σημερινή του, λοιπόν, δήλωση – απάντηση στην κατάθεση της κ. Σωτηρόπουλου διαψεύδει την ίδια την υπογραφή του…)
-Η κα Σωτηροπούλου χαρακτήρισε ως «ανακόλουθη και υποκριτική» τη συμπεριφορά του κ. Ψωμιάδη να αλλάξει ολοκληρωτικά στάση και το ερμήνευσε στη βάση του ότι τελικά πειθάρχησε στις άνωθεν εντολές .«Πάντως αν πραγματικά διαμαρτυρήθηκε, μετά απέσυρε κάθε διαμαρτυρία του και υπέκυψε σε αυτό. …Πειθάρχησε προφανώς.» Ενώ, σε άλλο σημείο, δήλωσε χαρακτηριστικά η μάρτυρας για τον κεντρικό κυβερνητικό συντονισμό του πολυδαίδαλου αυτού σχεδίου: «Πιστεύω πράγματι ότι υπήρχε ένα σχέδιο καλά οργανωμένο και σχεδιασμένο από πολύ πιο πριν το οποίο ήθελε και νομική δουλειά για να γίνει σωστά. Δηλαδή πιστεύω ότι αρκετοί νομικοί εργάστηκαν για να βρουν τους τρόπους για να γίνουν αυτά και η συνεργασία πολλών ανθρώπων. Ένας από αυτούς να μην συμφωνούσε, ένας δήμαρχος, ένας νομάρχης, ένας διευθυντής υπηρεσίας θα έσπαγε η αλυσίδα αυτή».
«…πιστεύω ότι όλοι έπραξαν κατόπιν εντολών… Υπήρξε εδώ συνεργασία πολλών ατόμων».
-Η κ Σωτηροπούλου κατέθεσε επίσης ότι ο δήμαρχος Θέρμης της είπε πως οι εντολές για την παραχώρηση των ακινήτων είναι από το Μαξίμου και τον Καραμανλή και δύσκολα θα δικαιωθούν οι πελάτες της.
«Μας είπε από το γραφείο του Καραμανλή και μάλιστα… το γράφω και στις μηνυτήριες αναφορές μου. Το έχω πει πολλές φορές.»
- Η κ. Σωτηροπούλου περιέγραψε πως επί ένα χρόνο την ενέπαιζαν σχετικά με την υπ. αρ. 3822/25.1.2005 απόφαση του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπασιάκου, με την οποία δίνεται εντολή στην ΚΕΔ να προχωρήσει στις ανταλλαγές. Στην απόφαση αυτή περιλαμβάνονταν και 16 οικόπεδα του Συνοικισμού Ραιδεστού και άλλα 60 οικόπεδα στον Νομό Θεσσαλονίκης, τα οποία ο Νομάρχης έπρεπε πρώτα να αποδεσμεύσει, προκειμένου να τα ανταλλάξει η ΚΕΔ. Δήλωσε, επίσης, η μάρτυρας ότι η παραπάνω απόφαση ποτέ ΔΕΝ δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και ως εκ τούτου οι σχετικές παραχωρήσεις είναι παράνομες και άκυρες, όπως και η επακολουθήσασα 2355/3.5.2005 του Νομάρχη Θεσσαλονίκης για την αποδέσμευση των αναφερόμενων στην Υπουργική απόφαση ακινήτων. (Ο Νομάρχης με αποφάσεις του αποδέσμευε τα ακίνητα για να ανταλλαγούν… αλλά σήμερα δηλώνει ξαφνικά «αναρμόδιος»)
-Η μάρτυρας σε πολλά σημεία της κατάθεσής της δήλωσε ότι δέχθηκε απειλές από τον ίδιο τον Μοναχό Αρσένιο, αλλά και από ανθρώπους του κ. Πάπιστα (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω). - Η κ. Σωτηροπούλου επιβεβαίωσε ότι υπήρξε υπερεκτίμηση της λίμνης Βιστωνίδας και υποεκτίμηση των οικοπέδων φιλέτων επί βλάβη του ελληνικού Δημοσίου, επικαλέσθηκε τα αναλυτικά στοιχεία που αναφέρει στις μηνυτήριες αναφορές και που κατέθεσε στην ΕΕ και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως σε 2 περιπτώσεις όπου η δηλωθείσα στα συμβόλαια αξία διαφέρουν με την εμπορική κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ. Για το δε ακίνητο του Πανοράματος η πραγματική αξία είναι τουλάχιστον 2 εκατ. €.
- Η μάρτυς επιβεβαίωσε καταγγελία για την μεθόδευση μεταπώλησης των ακινήτων της Θεσσαλονίκης στην Εταιρίας ΑΝΘΕΜΙΑΣ στην οποία κεντρικό ρόλο είχε ο δικηγόρος κ. Χατζηαλεξάνδρου που με απόφασή του ως εκπρόσωπος της Μονής οδήγησε στην πώληση των ακινήτων στην εταιρία ΑΝΘΕΜΙΑΔΑ στην οποία ήταν μέλος στο ΔΣ.
- Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να κληθεί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης για να εξετασθεί ως μάρτυρας στην ΕΕ, καθώς και η κατά δήλωση της κ. Σωτηροπούλου παρευρισκόμενη στη συνάντηση γυναίκα, που είχε μεσολαβήσει για το ραντεβού της με τον κ. Ψωμιάδη.
- Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν στη Επιτροπή την από 12.7. 2007 πρώτη πολυσέλιδη Ερώτησή τους για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, που στηρίχθηκε σε στοιχεία που είχε αποστείλει προ διμήνου η κ. Σωτηροπούλου προς πολλούς αποδέκτες, κόμματα πρόσωπα κλπ. μεταξύ των οποίων και το ΠΑΣΟΚ.
---------------------------------------------

15 σχόλια

  1. 1 MAMAΝΕΑΣ = 2 ΓΥΝΑΊΚΕΣ


    καθότι:
    "...
    1 γυναίκα
    2 άντρες
    κομπολόι, δίχως χάντρες..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BOH8OS YPEX HPA Danny Fried (xasapis twn Ellinikwn Symferontwn gia Makedonia!) :

    GEORGE OWE US!!!!

    ( O GIWRGOS MAS XRWSTAEI!!)


    ALH8EIA PASOKOI:

    TI XRWSTAEI O GIWRGAKHS STOUS AMERIKANOUS ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποιοι είναι οι άνθρωποι του πάπιστα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο το λαμογιο,κολογλειφτη, ερπετο,σφουγγοκολαριο της δεξιας τον ΑΡΗ ΣΠΙΝΟ γιατι τον βγαζετε στο extra3;Γλειφει για να παρει καμια θεσουλα στο δημοσιο το παλιολαμογιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακούστε και τα καλύτερα τώρα. Η εξέλιξη αυτής της εξεταστικής θα βυθίσει στην παράνοια την αγορά εμπορικών ακινήτων. Η φούσκα μας αρχίζει να σκάει, καλυφθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oι κάφροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ακολούθησε συνέχισαν να χρηματοδοτούν με τα δικά μας χρήματα τους φωστήρες του ΕΛΙΑΜΕΠ για να μας κάνουν μαθήματα πατριδογνωσίας. Όσο περνούν τα χρόνια και φεύγουν από τη ζωή οι ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ και οι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της πρόσφατης Ελληνικής Ιστορίας τόσο πιο εύκολα εξυπνάκηδες πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι θα τα τσεπώνουν χοντρά από τον SOROS και το STATE DEPARTMENT για κάνουν Αμερικάνικα πειράματα δημιουργικής ιστοριογραφίας στα παιδιά μας.
    ΟΛΟΙ αυτοί οι ΠΑΝΣΟΦΟΙ Δημοσιογράφοι, Ιστορικοί και "Διανοούμενοι" διαφημίζει ο ένας τον άλλο προκειμένου να αποκτήσουν στην συνείδηση του κοσμάκη ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ και ΑΞΙΑ. Έτσι ο Μίχας διαφημίζει τον Δήμου, ο Δήμου τον Βερέμη, ο Βερέμης τον Παπαχελά, ο Παπαχελάς τον Ανδριανόπουλο,ο Ανδριανόπουλος τον Φυντανίδη, ο Φυντανίδης τον Δήμου, ο Δήμου τον Πρετεντέρη, ο Πρετεντέρης τον Βαλλιανάτο, ο Βαλλιανάτος τον Βοσκόπουλο, ο Βοσκόπουλος τον Τρίμμη του ΙΟΥ ,ο Τρίμμης τη Ρεπούση, η Ρεπούση την Κουλούρη, η Κουλούρη τον Βερέμη... και πάει λέγοντας. Τελικά ΟΛΗ αυτή η παρέα των φιλοσκοπιανών που συνδέονται άμεσα και φανερά με την τσέπη του Σόρος...έχουν καταφέρει να δικτυωθούν και μάλιστα να φθάσουν σε πόστα που μπορούν να επηρρεάζουν και υποψήφιους πρωθυπουργούς σαν τον Γιωργάκη...που του αξίζει να μείνει για πάντα υποψήφιος λόγω επικινδυνότητας για την εθνική ασφάλεια. Αυτή η τσακαλοπαρέα φωστήρων της αποδόμησης της Ελληνικής ιστορίας οι οποίοι έχουν αποκτήσει και το ύφος του ειδικού, θεωρούν εαυτούς μεγάλους διανοητές και προτείνουν σημαντικές αλλαγές στην Ελληνική παιδεία παρόλο που οι ίδιοι έφθασαν αυτά τα "υψηλά" επίπεδα διανόησης έχοντας σπουδάσει...επί χούντας. Επί χούντας μορφώθηκαν και θεωρούν εαυτούς ... σοφούς αλλά φυσικά δεν διανοούνται να το αναφέρουν στο βιογραφικό τους. Αυτοί ήταν που μεγάλωσαν μέσα από ένα σύστημα εθνικιστικής παιδείας αλλά θεωρούν τους σημερινούς νέους θύματα εθνικισμού (!) επειδή διδάσκονται για την καταστροφή της Σμύρνης (!) και όχι για τον συνωστισμό στο λιμάνι. Θυμίζουμε ότι την αλλαγή της ιστοριογραφίας υπέγραψε από το 1996 ο Γιωργάκης, με τον Βαγγελάκη και στα πλαίσια αυτής της χαμηλής πολιτικής ο Κωστάκης πίεσε την Μαριέττα να περάσει το βιβλίο της Ρεπούση με το ζόρι στην Ελληνική παιδεία. Φυσικά όπως και ο Γιωργάκης , έτσι κι ο Κωστάκης Καραμανλής συνεχίζει ΠΕΡΗΦΑΝΑ να χρηματοδοτεί τους υπαλλήλους του Soros μέσω του ΕΛΙΑΜΕΠ ,του CDRSEE, του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι κλπ . Έχουμε βαρεθεί να τα αναφέρουμε, να τα δείχνουμε, να τα αποδεικνύουμε σε όσους αμφιβάλλουν αλλά έχουμε ένα σοβαρό μειονέκτημα. Ενώ αυτοί ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ για να περάσουν τους Αμερικάνικους σχεδιασμούς και μάλιστα με δικά μας χρήματα...εμείς θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε πάλι με δικά μας χρήματα , χρόνο κι ενέργεια. Η Ρεπούση, ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης...αμοίβονται με χρήματα δικά μας και δουλεύουν για το συμφέρον των ξένων. Επέτρεψαν να ξεπουληθούν τα πάντα, εξαθλίωσαν τον Έλληνα οικονομικά και ηθικά και πλέον δεν υπάρχει ούτε η ενέργεια, ούτε η δύναμη ούτε το κουράγιο να αντισταθούμε στα γελοία κι απάνθρωπα πειράματα που σχεδίασαν για τα Βαλκάνια κάποιοι φωστήρες του State Department. Οι ηγέτες μας ... εδώ και χρόνια συνεχίζουν να κάνουν τις πάπιες. Τις πάπιες έκαναν αυτοί του ΠΑΣΟΚ για τη Ρεπούση διότι ήξεραν ποιοι την προώθησαν επί ΠΑΣΟΚ, τις πάπιες έκαναν και στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και με πείσμα επέμεναν να περάσουν το άθλιο βιβλίο της στην Παιδεία.
    Είχαμε αναφερθεί στο κόμμα της Φιλελεύθερης Συμμαχίας που είχε ως συνθήματα ... τίτλους από ύποπτες οργανώσεις του George Soros (Human Rights, Open Society) στο οποίο όλως τυχαίως ήταν υποψήφιος υπάλληλος του Soros και όλως τυχαίως το κόμμα αυτό στήριξε επίσημα το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ των φιλοσκοπιανών. Το κόμμα με την ιδεολογία "λίγο απ'όλα αρκεί τον Soros να βολεύει" ... είχε "απρόσμενη" αποτυχία κι έτσι πριν από λίγο καιρό εμφανίστηκε ένα νέο υποψήφιο κόμμα με νέο marketing. Τριαντάφυλλα, μεσαίος ριζοσπαστικός χώρος, κάθοδος στις ευρωεκλογές, η "διανόηση my-ass" του Νίκου Δήμου κι εφόσον υπάρχει μέσα ο Νίκος Δήμου... τα λόγια περιττεύουν.Σύντομα προβλέπουμε ότι θα κολλήσει πλάϊ του και το αγαπημένο του ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, ο κολλητός του Βαλλιανάτος, ο Μίχας, ο Δημητράς και θα γίνουν όλη μία "ωραία ατμόσφαιρα". Στην τηλεόραση το παρουσίασε ο ΣΚΑΙ (βλ.Παπαχελάς,Βερέμης,Soros) ενώ στην φιλοσκοπιανή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο γνωστός μας "ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ" και πάνσοφος δημοσιογράφος Τάσος Τσακίρογλου που ανησυχεί για τους υπερπατριώτες αλλά δεν ανησυχεί για τους υπερπροδότες . Ακολουθεί η λίστα ιδρυτών και μελών του νέου εγχειρήματος...που το μέλλον θα δείξει την πραγματική του ταυτότητα και τους πραγματικούς του στόχους. Δεν θέλουμε άλλους εκπροσώπους του State Department στη ζωή μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι δυο τύποι και συζητούν για τους νέους της εποχής
    - Α, εγώ τους συμπαθώ τους ΕΜΟ, λέει ο ένας.
    - Α πα πα! του λεει ο άλλος. Έγώ, μόνο που τους βλέπω να πετάνε δακρυγόνα στους δρόμους και κάνουν εξεγέρσεις, τους σιχαίνομαι!
    - Τους μπερδεύεις με τους αναρχικούς! του λέει ο άλλος.

    - Συγνώμη, ανατριχιάζω που τους κοιτάω με τα ξυρισμένα τους καφάλια.
    - Τους μπερδέυεις με τους νεοναζί! του ξαναλέει ο πρώτος.
    - Ναι, που φοράνε τις κουκούλες στα κεφάλια και περπατάνε σαν μαύροι!
    - Τους μπερδεύεις με τους κάγκουρες. Απαντά ο φίλος του.
    - Σιγά μωρέ, που μου μοστράρουν μες στα διθέσια με τα σινιέ και τους και μαζεύουνε ήλιο στην Κηφισιά!
    - Τους μπερδεύεις με τους τρέντυ.
    - Ε, και τι έιναι τελικά αυτοί οι ΕΜΟ;
    - Είναι αυτοί που φασώνονται χωρίς λόγο, και μέσα στην απόλυτη απογοήτευση για την ζωή, ψάχνουν την λύση στο θέμα της αυτοκτονίας.
    - Τους μπερδέυεις με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. O νομάρχης Θεσσαλονίκης ειναι αρχιμαφιόζος, ο νονός τις νύκτας,

    ο προστάτης του υποκόσμου

    ειναι μεγάλο κάθαρμα

    καί μεγάλος ΧΕΣΤΗΣ

    ΚΟΤΑ ΚΟΤΑΡΑ ΚΟΤΟΥΛΑ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε παιδια ειναι λιγο ασχετο..αλλα αυτο που βλεπω αυτη τη στιγμη στο αλτερ ειναι απιστευτο Απο ποτε ο καρβελας και η πανια ειναι υπερανω των νομων και απο ποτε το συγκεκριμενο καναλι ειναι νομικος τους συμβουλος ...ποσο μαλλον αυτος ο ανεκδη....τος τριαναταφυλοπουλος που το μονο που κανει στο συγκεκριμενο θεμα ειναι να εχει αυτο ανακυρυχθει σε συνηγορο υπερασπισης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανιτα Πάνια:

    "Αισθάνομαι παρατράγουδο. Και μου αρέσει. Ήρθα σε πρώτη φορά με αυτό που αισθανόντουσαν τα παιδιά στην χούντα γιατί δεν το έζησαν. Μας την έπεσαν άσχημα. Νόμιζα πως κάποιος ντελεπάρει. Εξήντλησαν όλη την Αστυνομική τους ιδιότητα σε δύο ανθρώπους που δεν είναι κακοποιοί...."


    KOITA3TE RE PROODEUTIKARADES LEXRITES THN FATSA SAS STO KA8REFTH!

    PREZO-KARBELES KAI TSOULO-PANIES EISASTAI!

    DEN MPOUXTHSATE NA KASTREFETAI TH XWRA!

    ELEOS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O νομάρχης Θεσσαλονίκης ειναι αρχιμαφιόζος, ο νονός τις νύκτας,

    Ο μετριασμός σχολίου έχει ενεργοποιηθεί. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν από το συγγραφέα του ιστολογίου.

    Diladi eseis kirioi tou blog simfonite me aftin tin anartisi
    den nomizete oti prepi na ntrepeste ligo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ήταν ανάγκη να μας φωτίσει η κυρία Σωτηροπούλου .
    Αν δεν είχε ξεκινήσει η κόντρα του Κοντομηνά με την κυβέρνηση ,ο Ρουσσόπουλος θα εξακολουθούσε να ασκεί καθήκοντα πρωθυπουργού και ο Εφραίμ θα περιέφερε μετά χορών και τυμπάνων την ‘’Αγία Ζώνη ‘’ ανά την Ελληνική Επικράτεια για να συνεχίζει τις τρελλές κονόμες .
    Σήμερα μαθαίνουμε για επερωτήσεις που είχε κάνει πέρισι ο βουλευτής του Πασοκ Δριβελέγκας για το θέμα της Βιστωνίδας , αλλά δεν δόθηκe μεγάλη σημασία ούτε σηκώθηκε θόρυβος από την αξιωματική αντιπολίτευση ,ούτε από τα ΜΜΕ .
    Μετά τον ξεσηκωμό του Χουντόδουλου για το θέμα των ταυτοτήτων ,που στοίχισε δημοσκοπικά πολύ στο Πασοκ , η κυβέρνηση Σημίτη είχε λουφάξει στα Εκκλησιαστικά θέματα .
    Αυτή την πολιτική είχε συνεχίσει και ο Γιώργος Παπανδρέου σαν αξιωματική αντιπολίτευση.

    ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ :

    Σε παρέμβασή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γρ. Νιώτης, ανέφερε ότι στις 12 Ιουλίου 2007 κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ ερώτηση με το σύνολο των καταγγελομένων στη μηνυτήρια αναγορά της κ. Σωτηροπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σειρά για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπαιδίου, είχε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην δήμαρχος της Βιστωνίδας, εκλεγμένος την κρίσιμη περίοδο με το ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχε στην προσπάθεια των τοπικών φορέων να προστατέψουν τη λιμνοθάλασσα από την διεκδίκηση της Μονής.
    Όπως ανέφερε ο κ.Βασίλης Τσολακίδης, αν και δεν παρίστατο στην επίσκεψη των τοπικών φορέων στο γραφείο του κ.Ρουσόπουλου, του έγινε σαφές στη συνέχεια ότι αυτοί είχαν καθησυχαστεί ότι η Μονή δεν πρόκειται να έχει τελικά την κυριότητα των περιοχών αυτών.


    «Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στον κ. Ρουσόπουλο, ο Δεσπότης μου είπε: "Δήμαρχε άστα. Αφού φεύγουν από δω, θα δούμε τι θα γίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι επρόκειτο περί κοινού μυστικού ότι θα γίνει ανταλλαγή εκτάσεων. «Δηλαδή κατέβηκαν από κει όλοι οι φορείς της Ξάνθης, ξεκίνησαν από κει δέκα άνθρωποι για να πάνε στο γραφείο του για να τους πει ότι είναι αναρμόδιος; Πιστεύω ότι θα έλεγε κατευθείαν ότι δεν μπορεί» απάντησε σε ερώτηση του Αθ. Πλεύρη, βουλευτή του ΛΑΟΣ.
    Μάλιστα, ο κ.Τσολακίδης κατέθεσε και επιστολή του νομάρχη Ξάνθης κ.Παυλίδη, εννέα μέρες μετά την επίμαχη σύσκεψη. Σε απόσπασμα αυτής αναφέρεται ότι «όσον αφορά στη συνάντηση με τον κο Ρουσόπουλο και την βαριά φρασεολογία που χρησιμοποιείται γύρω απ’ αυτήν, με προφανή σκοπό να υπεισέλθουν κομματικές λογικές στον κοινό αγώνα, νομίζω ότι ήταν διαφανής και εγγυημένη στο περιεχόμενό της υπέρ των δικαίων μας, όπως αποδεικνύεται από την παρουσία του Μητροπολίτη μας, του οποίου τις θέσεις ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει».
    Ο Ν.Τσούκαλης του ΣΥΡΙΖΑ αναρρωτήθηκε «τι θα μπορούσε να πει ο κος Ρουσόπουλος στη συνάντηση για να υπερασπιστεί τα δίκαια της περιοχής; Είναι δυνατόν να είπε πως είναι αναρμόδιος; ... Δεδομένου ότι είχαν υπογραφεί όλα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως τους είπε ότι πλέον έχει τελειώσει, μην ανησυχείτε, δεν θα σας ακουμπήσουμε τη λίμνη, θα δώσουμε αλλού οικόπεδα».
    «Δεν αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός»
    Στη συνέχεια, κατέθεσε ο Φίλ.Τσαλίδης, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και νυν γ.γ. Έρευνας και Τεχνολογίας. Όπως ανέφερε, ο ίδιος τήρησε αποστασιοποιημένη στάση στην υπόθεση, αλλά ως εκπρόσωπος της εκεί πανεπιστημιακής κοινότητας παρευρέθηκε στις συναντήσεις των τοπικών φορέων και υπέγραψε σχετικά κείμενα. Δεν ήταν μάλιστα παρών στην συνάντηση των φορέων με Πέτρο Δούκα και Προκόπη Παυλόπουλο τον Ιούλιο του 2004, αν και επιβεβαίωσε ότι έγινε.
    Ηταν ωστόσο παρών στην κρίσιμη συνάντηση των φορέων με τον Θ.Ρουσόπουλο τον Σεπτέμβριο του 2004 και όπως υποστηρίζει, ο υπουργός δεν ανέφερε ότι το «το ιδιοκτησιακό έχει κλείσει» και να συστήνει «να μην διαταραχθούν οι σχέσεις τους με τη Μονή».
    Μάλιστα, διέψευσε και τον Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμωνα που έχει καταθέσει ότι οι φορείς ζήτησαν από τον κ.Ρουσόπουλο να μεταφέρει τα αιτήματά τους στον Κ.Καραμανλή. «Εγώ θυμάμαι ότι του ζητήσαμε να τα μεταφέρει στους αρμόδιους υπουργούς ... μεταφέραμε στον κο Ρουσόπουλο τον αναβρασμό που επικρατούσε στην περιοχή μας, την ανησυχία των κατοίκων που, για περισσότερο από μισό αιώνα καλλιεργούσαν την έκταση που διεκδικούσε η Μονή. Είπαμε στον κο Ρουσόπουλο ότι η δική μας άποψη είναι, ότι δεν μπορούσε να διεκδικεί την κυριότητα αυτής της έκτασης η Μονή. Ο κος Ρουσόπουλος μας δήλωσε από την αρχή ότι είναι αναρμόδιος. Του ζητήσαμε να μεταφέρει τις απόψεις μας στους αρμόδιους υπουργούς. Μας είπε ότι θα το κάνει και μας προέτρεψε να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Δεν θυμάμαι να έγινε καθόλου συζήτηση για τον Πρωθυπουργό» ανέφερε ο μάρτυς.
    Το ΥΠΠΟ αντιδρούσε για Ουρανούπολη
    Το ΥΠΠΟ αναζητούσε τρόπους για να προχωρήσει σε ακύρωση της συμβολαιογραφικής πράξης για την έκταση της Ουρανούπολης, υποστήριξε στην κατάθεσή του ο έφορος της 10ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, αρμόδιος για το Άγιο Όρος, Ιωάννης Ταβλάκης, διευκρινίζοντας πως δεν υπήρξε καμία σχετική γνωμοδότηση της υπηρεσίας του.
    Ο μάρτυς συμφώνησε πως η Μονή Βατοπεδίου, θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί για τουριστικούς σκοπούς, τμήματα της έκτασης των 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη, που της μεταβιβάστηκαν από το κράτος.
    Εξάλλου, ο κ. Ταβλάκης εκτίμησε πως με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, αρχαιολογικοί χώροι που ανήκουν στο Δημόσιο, τελούν εκτός συναλλαγής, σε αντίθεση με αρχαιολογικούς χώρους που είναι ιδιωτικοί. «Ο νομοθέτης, συμπεριλαμβάνει στα προστατευόμενα ακίνητα μνημεία και το άμεσο περιβάλλον τους. Στην προκείμενη περίπτωση, για τη Χερσόνησο του Άθω, ο χώρος έχει χαρακτηριστεί ολόκληρος, ως χώρος αμέσου περιβάλλοντος. Αυτή είναι η νομική βάση, πάνω στην οποία εμείς στηριζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια».
    «Όταν λοιπόν διαβάσαμε στις εφημερίδες ότι υπεγράφη συμβόλαιο και μεταβιβάστηκε το ακίνητο, η υπηρεσία μου ενημέρωσε αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας ότι δεν υπάρχει γνωμάτευση της υπηρεσίας μας για μια τέτοια μεταβίβαση», σημείωσε ο κ. Ταβλάκης
    Απάντηση του νομικού συμβουλίου του υπουργείου Πολιτισμού στο Μιχάλη Λιάπη, δεν έχει μεταβιβαστεί στον μάρτυρα. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Χρ. Μαρκογιαννάκης, ζήτησε να υπάρξει σχετικά, επίσημη ενημέρωση.
    Με το φόβο του δεδικασμένου
    «Μία γνωμοδότηση του Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί να ανατραπεί. Μια δικαστική απόφαση όμως, μπορεί να δημιουργήσει, όταν καταστεί τελεσίδικη, δεδικασμένο».

    Το φόβο ότι το Πρωτοδικείο Ροδόπης, θα δικαίωνε τη Μονή, επικαλέστηκε ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Χρήστος Τσεκούρας, αιτιολογώντας την θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου προς το υπουργείο Οικονομικών, επί της προτάσεως της Μονής Βατοπαιδίου για αμοιβαία παραίτηση από την έκδοση δικαστικής απόφασης.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσεκούρα, «η παραίτηση των διαδίκων από την έκδοση δικαστικής απόφασης, ήταν νόμιμη και διόλου πρωτοφανής». Από την άλλη δε, το Β΄ Τμήμα του ΝΣΚ έκρινε πως από την παραίτηση, «δεν μπορεί να υπάρχει βλάβη των συμφερόντων του Δημοσίου, ούτε μπορεί να αποτελέσει ομολογία ή αναγνώριση των προβαλλομένων από τη Μονή αιτημάτων».

    Αυτό σημαίνει πρακτικά, πως η Μονή θα μπορούσε να επιχειρήσει τη μεταπώληση ή ανταλλαγή των ακινήτων, που θα της παραχωρούσε το κράτος (παραιτούμενο από την έκδοση δικαστικής απόφασης), παρουσιάζοντας, ως τίτλους, τα χρυσόβουλα και τις υπουργικές αποφάσεις της περιόδου 1998-2003. Από την άλλη, ωστόσο, το Δημόσιο θα είχε το χρόνο να αναζητήσει περισσότερα στοιχεία, να διερευνήσει περαιτέρω τα δικαιώματά του και να τα προβάλλει. Θα είχε τη δυνατότητα να προετοιμάσει καλύτερα την υπερασπιστική του γραμμή και να επανέλθει με τεκμηριωμένη ανάκληση των υπουργικών αποφάσεων.

    «Αυτά και σε ένα δεύτερο βαθμό κατ΄έφεση, δεν μπορούσατε να τα πείτε;», ρώτησε ο Γ. Παπαγεωργίου (ΠΑΣΟΚ) για να λάβει την απάντηση: «Όχι, είναι απαράδεκτα πια στο δεύτερο βαθμό. Είναι νέοι ισχυρισμοί, που δεν μπορούν να υποβληθούν».

    «Εδώ διακυβεύονται δικαιώματα ιδιωτών με αυτήν την προσέγγιση», σχολίασε ο Γ. Μπούγας (ΝΔ) και συνέχισε: «Αν ένας ιδιώτης καταφέρνει με τη διοικητική διαδικασία να αναγνωρίζει ιδιοκτησία ή να μην προβάλλει δικαιώματα επί ενός ακινήτου, που μεταβιβάζει, και ο νέος ιδιοκτήτης το μεταβιβάζει εκ νέου, εσείς μου λέτε ότι μετά από 10 ή 20 χρόνια, μπορεί το Δημόσιο να επανέλθει και να ανατρέψει αναδρομικά τα έννομα αποτελέσματα, που έχουν στο μεταξύ επέλθει;».

    «Πολλές φορές συμβαίνει αυτό», απάντησε ο μάρτυς, χωρίς, ωστόσο, να έχει πρόχειρο τέτοιο παράδειγμα.

    Σε ερώτηση της Φεβρωνίας Πατριανάκου, αν το ΝΣΚ ενημέρωσε τον Π. Δούκα, ότι, με την αμοιβαία παραίτηση από την δικαστική απόφαση, δίνεται χρόνος για επανεξέταση όλων των προηγουμένων αποφάσεων, ο κ. Τσεκούρας απάντησε πως το Συμβούλιο δεν έρχεται σε απευθείας επαφή με τον υπουργό, αλλά η αρμόδια, ερωτώσα υπηρεσία του υπουργείου του.

    «Η διευθύντρια της υπηρεσίας Δημοσίων Κτημάτων ενημερώνει τον υπουργό, όσον αφορά το φάκελο και του λέει αν μια γνωμοδότηση μπορεί να γίνει αποδεκτή, ή αν έχει αντιρρήσεις η Διεύθυνση. Εμείς δεν έχουμε καμία επαφή με τον υπουργό», ανέφερε ο κ. Τσεκούρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ το Press-gr του Γιομπαζολιά, του Καψαμπέλη και του Παπαγιάννη (καλή η μπάζα από το μπολντοζιέρη το Μπόμπολα και τον ασφαλιστή τον Κοντομηνά;)
    Με επίπεδο ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΊΑΣ ΤΟΥ 80, αναπαράγουν τα πράσινα δελτία προπαγάνδας των καναλο-εκβιαστών και έχουν γίνει σημείο αναφοράς και εκτόνωσης των φανατικών πρασινοφρουρών.
    Για τους υπόλοιπους πολίτες απλά ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ τη μπλογκόσφαιρα και γελάει κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενος επισκέπτης μαζί τους!
    ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ, ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 8 ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ.
    Ο λαός της μπλογκόσφαιρας είναι ΝΕΟΣ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ και μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι όλα αυτά τα ανθρώπινα υποπροϊόντα είναι ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ από τους αφεντάδες.
    Και κρίνει, πάντα κρίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αντιγραφή από το ιστολόγιο "Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου" στο
    http://vatopaidi.wordpress.com


    "Και φονιάδες οι βατοπαιδινοί;
    Το ακούσαμε και αυτό. Απειλούσε να τους καθαρίσει οικογενειακώς ο π. Αρσένιος!!! Τάδε έφη η κ. Σωτηροπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής χθες. Η δικηγόρος των κατοίκων Ραιδεστού Θεσσαλονίκης είπε ότι ο π. Αρσένιος της τηλεφωνούσε απειλητικά και της έλεγε: «μην ασχολείσαι διότι θα σας βρουν φυτεμένους και εσάς και τα παιδιά σας»!!!
    Για την κυρία αυτή… και τα όσα ανυπόστατα και αντικρουόμενα κατέθεσε οι βουλευτές της Ν.Δ. είπαν ότι: «επεδίωξε μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων και θορύβου και δεν άγγιξε την ουσία των πραγμάτων, ούτε την αλήθεια» και άλλοι ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μάρτυρες, που, είτε είναι κατασκευασμένοι, είτε έχουν πλήρη σύγχυση των γεγονότων»… Φανταστείτε ότι έδωσε τρεις διαφορετικές περιγραφές της συνομιλίας της με τον Ψωμιάδη! Τόσο έγκυρη μάρτυρας…
    Γράφτηκε ακόμη ότι με δηλώσεις του στο Mega ο μοναχός Αρσένιος αρνήθηκε ότι απείλησε την κ. Σωτηροπούλου και ότι την γνωρίζει. Μιλήσαμε με τον π. Αρσένιο και μας είπε ότι όντως ούτε την κ. Σωτηροπούλου γνωρίζει ούτε αν έχει παιδιά! Δεν έκανε όμως δηλώσεις στο Mega…
    Φαίνεται ότι ξεκινά ένα νέο κύμα συκοφαντικών δυσφημήσεων εναντίον της Μονής. Και αυτό μάλλον γιατί δεν τους «βγήκαν» τα μέχρι τώρα σχέδια αφού δεν μπόρεσαν να αποδείξουν τίποτα. Με την εμπλοκή του ονόματος του Πρωθυπουργού στην κατάθεση μπορούμε να υποθέσουμε ότι παρόμοιες ενέργειες εντάσσονται σε γενικότερο σχέδιο αναταραχής της χώρας. Κάποιοι μάλλον βιάζονται να στριμώξουν τον Καραμανλή και να πάμε σε εκλογές. Είδομεν."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση