GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κατοχύρωση του 48ωρου...

. Η Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την Έκθεση του σοσιαλιστού ισπανού ευρωβουλευτού κ....

.
Η Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την Έκθεση του σοσιαλιστού ισπανού ευρωβουλευτού κ. Cercas (35 ψήφοι υπέρ, 13 ψήφοι κατά και 2 αποχές), όσον αφορά την αναθεώρηση της Οδηγίας για τον Χρόνο Εργασίας (2003/88/ΕΚ). Οι ευρωβουλευτές του ΕΚ Θα κληθούν να αποφασίσουν τον Δεκέμβριο σχετικά με την Κοινή Θέση του Συμβουλίου (δεύτερη ανάγνωση).
Η πρόταση του Συμβουλίου Υπουργών, την οποία η Ελλάδα και η Ισπανία καταψήφισαν, τροποποιείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα εξής σημεία :
- Η εβδομαδιαία εργασία δεν ξεπερνά τις 48 ώρες. Οι εξαιρέσεις πρέπει να καταργηθούν εντός 3 ετών.
- Χαρακτηρισμός του χρόνου εφημερίας ως χρόνου εργασίας.
- Συνυπολογισμός στον συνολικό χρόνο εργασίας όλων των συμβάσεων των εργαζομένων που απασχολούνται σε περισσότερες από μια θέσεις εργασίας.
- Υποχρεωτικές περίοδοι αντισταθμιστικής ανάπαυσης σε όσους εργαζομένους δεν είχαν δοθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τις συλλογικές συμβάσεις ή άλλες συμφωνίες μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Στην περίπτωση υπέρβασης των 48 ωρών ανά επταήμερο, η συναίνεση εργαζομένου- εργοδότη για χορήγηση αντισταθμιστικής ανάπαυσης δεν υπερβαίνει τους 6 μήνες (Η Κοινή Θέση του Συμβουλίου προβλέπει ένα έτος).
Α.Π.
------------

3 σχόλια

  1. τα ψιλα γραμματα τα διαβασατε?
    δεξια και "αριστερα", μας πουλανε για κρεας
    το ΚΚΕ παιζει τον ρολο του "καλου μπατσου"
    και'μεις, ολοι, μαστουρωμενα ψοφιμια, νομιζουμε οτι ειμαστε "ο κυριαρχος λαος".
    μας χρειαζεται ενα δυνατο σοκ, μηπως και συνελθουμε, μηπως και αντιδρασουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 48ωρο. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ. ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΕΚ. ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ.ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΝΟΙΑ ΠΡΩΤΑ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΖΗΣΑΝ
    ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ποιες κατηγορίες εργαζομένων αναφέρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση