GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Οι υπουργοί δεν είναι ηλίθιοι ή ανήλικοι...

. ... ώστε να παραπλανώνται". Μια δήλωση με νόημα του υπό κατηγορία Νομικού Συμβούλου του υπ. Γεωργίας, δια του συνηγόρου του Γ. Μαντζ...

.
... ώστε να παραπλανώνται". Μια δήλωση με νόημα του υπό κατηγορία Νομικού Συμβούλου του υπ. Γεωργίας, δια του συνηγόρου του Γ. Μαντζουράνη, για τις ευθύνες του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου
.
Του Στάθη Παλαιολόγου
.
Μέχρι τώρα, οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου δεν είχαν πάρει δημοσίως θέση. Δεν είχαν πει τίποτε για το ποιος έχει την ευθύνη των κρίσιμων και επίμαχων αποφάσεων. Την αποδέχονται ή όχι...
Σήμερα για πρώτη φορά ένας εξ' αυτών, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστόδουλος Μπότσιος που είχε υπογράψει γνωμοδοτήσεις σχετικά με την υπόθεση των ανταλλαγών, "μίλησε" δια του συνηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη ο οποίος μετά την κατάθεση της μήνυσης κατά του παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του κράτους Βασίλειου Κουρούμαλη (διαβάστε εδώ) έκανε μια δήλωση με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Για λογαριασμό του πελάτη του, ο Γ. Μαντζουράνης είπε ότι "οι υπουργοί δεν είναι ηλίθιοι ή ανήλικοι ώστε να παραπλανώνται". Ετσι τινάζεται στον αέρα η θεωρία περί "παραπλανηθέντων υπουργών" που θα βόλευε υπουργούς, νυν και πρώην, και θα δημιουργούσε αποδιοπομπαίους τράγους για το σκάνδαλο...

Η πλήρης δήλωση Μαντζουράνη έχει ως εξής:
"Οι υπουργοί δεν είναι ηλίθιοι ή ανήλικοι, ώστε να παραπλανώνται. Τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και των Γνωμοδοτικών Συμβουλίων Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας εισηγούνται και γνωμοδοτούν.
Οι υπουργοί είτε αποδέχονται είτε δεν αποδέχονται τις γνωμοδοτήσεις. Συχνότατα οι υπουργοί δεν αποδέχονται τις γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και των άλλων Γνωμοδοτικών Συμβουλίων της Διοίκησης.
Οι υπουργοί φέρουν την αποκλειστική ευθύνη των αποφάσεων και όχι οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους και τα μέλη των Γνωμοδοτικών Επιτροπών και Συμβουλίων. Η υπουργική ευθύνη δεν μετακυλιέται σε άλλους δημοσίους λειτουργούς, όση εισαγγελική βοήθεια κι αν υπάρξει".
------------------------

23 σχόλια

  1. Επειδή όμως οι υπουργοί δεν πρόκειται να δικαστούν, θα πρέπει να κοιτάξει ο κ. Μπότσος πως θα γλιτώσει αυτός μια καταδίκη. Δεν μπορεί να πει, με έβαλε ο τάδε ή ο δείνα, έχει αυτοτελώς ευθύνη!

    Και με την ευκαιρία που αναφέρεστε στον Ματζουράνη! Δεν γράφετε περί ποίου λαμόγιου πρόκειται, για να φρεσκαριστούν οι μνήμες και να μάθουν οι νεότεροι που μάλλον αγνοούν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι όμως είναι!

    Αυτό δεν το λέμε εμείς, το σκεφτόμαστε αλλά δεν είμαστε μαλάκες να το πούμε. Είναι ηλίθιοι με τη σφραγίδα του εισαγγελέα του αρείου παγου! Είναι όλοι τους ηλίθιοι με την ανώτερη πιστοποίηση, την πιστοποίηση ΑΠ2008, τη πιστοποίηση Σανιδά.

    Το κακό βέβαια είναι, ότι αυτό το εισαγγελικό περί ηλιθιότητας πόρισμα δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες, απλώς τους απονέμει τον τίτλο του "πεπλανημένου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ 1974
    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΠΑΣΟΚ 1980 ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η Ν.Δ ΤΟΥ 2004 .
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ,ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΟΣΙΑΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΞΑΜΟΛΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ.ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΦΑΓΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜ. ΥΠΑΛ.ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ,ΜΙΖΕΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΡΕΩΝΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΚΑΛΟ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΙΣΧΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΣΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΘΥΜΗΘΕΙΤΑΙ
    ΠΩΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ ΜΕ ΑΛΑΒΑΝΟΥΣ ΠΑΠΑΡΗΓΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟΥΣ ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΑΣ.ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ. ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ρουσόπουλος είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος μιας μαφιόζικης υπόθεσης.

    Και φυσικά όλοι ήξεραν και ΟΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ με δέκα μασέλες. Απλά ο Θόδωρος έτρωγε με δύο. Επαιρνε λ.χ. 10 από το Εφραίμ, τα 6 πήγαιναν στον αρχηγό, τα 2 στον αλούφη, το 1 στους άλλους και 1 κράταγε και ο Θόδωρος. Και επειδή σε σχέση με τα μεγάλα κοράκια έφαγε τα λιγώτερα, τώρα του την έπεσαν. Το εύκολο θύμα. Και μάλιστα με το επιβαρυντικό του "ΞΕΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ και ΣΤΟΜΑΤΟΣ", χα, χά !

    Αν δεν είναι έτσι, θα τον είχαν φουντάρει, όπως τον άλλον. Αλλά έξυπνος ο Θόδωρος πήρε έγκαιρα τα μέτρα του. Ηξερε με τι μαφιόζους είχε να κάνει. Και τώρα μπορεί και να τον δούμε πάλι υπουργό και σύντομα μάλιστα.

    .. Αν όχι, τότε να δείτε γλέντια...

    θα έχει πολύ γέλιο...

    Τζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σανιδάς είχε τον λόγο του οταν άφηνε να εννοηθεί(εμμέσως) οτι οι υπουργοί είναι βλάκες. Το έκανε για να μπορεί να τους αθωώσει,όταν έλθει η ώρα,λόγω βλακείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κ. Μαντζουράνης είναι ο γνωστός πρωην φυλακόβιος σκανδαλιάρης, εισπράκτορας κλπ,ή είναι απλή και σατανική συμπτωση φυσιογνωμίας καισυνωνυμίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μανα μου Μαντζουρανα μου.
    Γιαννης Μαντζουρανης στο κατωφλι ,
    γαιδαρος στα κεραμιδια.
    Η΄ πως ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΓΝΩΣΤΟΥΣ" ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ.

    Μπραβο ελληνες εισαστε "ΑΠΑΙΧΤΟΙ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το σχόλιο σας έχει αποθηκευτεί και θα είναι ορατό μετά την έγκριση του ιδιοκτήτη του ιστολογίου.

    @ΡΧΙΔΙ@ Μ@ΝΤΟΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρέ βαζιβουζούκικα κοθώνια,

    αφήστε ήσυχους τούς Υπουργούς, δικηγόρους, Νομικούς συμβούλους καί λοιπές "ασπίδες" πού ψάχνετε, ύπουλοι, νά βρήτε.

    Απαιτήστε νά μπούνε φυλακή, νά τούς πηδήξουμε, τούς απλούς υπαίτιους, τούς εισηγητές τών πουστο-γνωμοδοτήσεων, τούς καμπούρικους γλύφτες, ικανούς γιά κάθε παράνομη εκδούλευση στόν αγά.

    Όπως είπε πάνσοφα ο Καπερνάρος, γαμήστε τόν βρωμιάρικο λαουτζίκο, ο οποίος εκλιπαρεί τόν αφέντη νά τού αναθέσει καμμιά βρωμοδουλειά, μέ τό αζημίωτο, καί μετά, όταν έρθει η ώρα τής τιμωρίας, νά κλαψουρίζει, σάν τόν καραγκιόζη Θεοδωράκη, ότι είναι κακόμοιρος "λαός βασανισμένος".

    Μετά, άν θέλει, αφού τιμωρηθεί, άς καρφώσει καί τόν αφέντη, τόν οποίον έγλειφε, νά δούμε τί θά κάνουμε καί μέ δαύτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηλίθιοι μπορεί να μην είναι....απο ικανότητες όμως δεν είμαι βέβαιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κος Ματζουράνης:
    Γενικός Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου.
    1.000.000 $

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. oi ipourgoi einai i korifi tou politikou kosmou tis xoras.o kosmos tous psifise giati ton episane oti einai ikanoi na diafilaxoun to dimosio simferon diladi tou kratous kai kat epektasi olon mas.otan den to kanoun auto ego prosopika den dexomai dikaiologies.paei na pei oti einai axristi oti me paraplanisane proeklogika kai apeto ti paradigmatiki tous timoria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 24 Οκτώβριος 2008 9:55 μμ
    ----------
    και μετα ξυπνησες
    φουφουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο σωζων εαυτον σωθητω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο σταθης παλαιολογος γραφει κατ εντολην του μαντζουρανη.
    αν, βεβαια δεν ειναι ο ιδιος ο μαντζουρανης, και υπογραφει ως σταθης παλαιολογος.
    κορακια του κερατα, επιβιωνετε τρωγωντας σκατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν "παραπλανήθηκαν", τα ζαγάρια, θα έπρεπε να παραιτηθούν αμέσως (και από την πολιτική!), για λόγους ευθιξίας.

    Αφού όμως πειμένουν να παραμένουν στις θέσεις τους, αυτό μεταφράζεται στο "έτσι γουστάρουμε, έτσι κάνουμε και αντε γαμηθείτε!".

    Αυτό όμως θα επιφέρει και τις συνέπειες των πράξεών τους και τότε δεν θα έχουν θέση τα κλαψουρίσματα και οι δικαιολογίες περί παραπλάνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ο προφυλακισθείς για δωροδοκία στο σκάνδαλο Κοσκωτά.... Ματζουράνης...

    οπότε η αξιοπιστία του είναι απλά ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΜΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ.

    ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ................

    ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΣΤΑ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

    ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΘΕΝΗ ΜΝΗΜΗ ΦΙΛΕ.
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΛΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΑΠΟΣΚΑΤΟ.
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. THELETE NA THYMITHEITE EDW MESA POIOS EINAI O KOS MANTZOURANHS I KANETE TIS PAPIES. MILANE KAI KANOUN KRITIKH OI KATADIKASMENOI.MANTZOURANIS?
    AX0AX0XA0XA0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ............ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οχι δεν ηλίθιοι ή ανήλικοι οι υπουργοί. ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλώς τον αγαπητό Κο Ματζουράνη. Πάντα χαίρομαι όταν ένας "Φίλος" έρχεται απο τα παλιά.

    Τι έγινε Αγαπητέ Ιωάννη? Τέλεψαν τα ψιλά και βγήκαμε στη γύρα?

    Η μήπως σε καταδίκασαν αδίκως?

    Αν είναι ενημέρωσέ μας να βγούμε στους δρόμους, ξέρεις όπως παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση