GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάθημα θρησκευτικών ή ελληνική μυθολογία...

. ...και παγκόσμια θρησκειολογία; . Του Μάκη Μίχου ανένταχτου της Πανελλήνιας Τσιπρομένης και Λαϊκής και Σοσιαλιστικής Νέας Δημοκρατίας . Αφ...

.
...και παγκόσμια θρησκειολογία;
.
Του Μάκη Μίχου
ανένταχτου της Πανελλήνιας Τσιπρομένης
και Λαϊκής και Σοσιαλιστικής Νέας Δημοκρατίας
.
Αφορμή για το σημερινό άρθρο στάθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για την προαιρετική διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία μας. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ένα βήμα προόδου, που θα το περίμενα από τις «προοδευτικές» κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στην εικοσαετή διακυβέρνησή του. Το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να αποδιώξει τους τυχοδιώκτες που σωρεύονταν γύρω του-άλλωστε στόχος του ήταν να τους συσπειρώσει. Επανέλαβε η Ν.Δ. το έργο, εύστοχα. Αυτή μπορεί να στοχεύσει ανεμπόδιστα σήμερα που έχουν χαθεί όλες οι ιδεολογίες και τα ιδεολογήματα.
Αφουγκραζόμουνα όλο το καλοκαίρι τις επιθέσεις των χριστιανοφρόνων εναντίον αυτής της κυβερνητικής πρόθεσης κι οι επιθέσεις αυτές θύμιζαν έντονα τις εθνικιστικές. Μόνο ο Χριστόδουλος έλειπε για ν’ αρχίσει ένας θρησκευτικός πόλεμος μέσα στη χώρα. Ο νυν αρχιεπίσκοπος στέκεται προς τιμήν του μακριά από τέτοιες ακραίες συμπεριφορές και μόνο εκείνος ο Άνθιμος της Θεσσαλονίκης θα ηγηθεί του φανατισμού.
Ελπίζω να γίνει πράξη η πρόθεση της κυβέρνησης και να μην υποκύψει στις πιέσεις των Καραντζαφέρηδων και των Άνθιμων. Δεν είναι επαναστατική η πράξη της, εφαρμογή του Συντάγματος της χώρας είναι, που προβλέπει ανεξιθρησκεία. Είναι η επέκταση της εξάλειψης του θρησκεύματος απ’ τις ταυτότητες.
Η κυβέρνηση βέβαια προφασίστηκε την αύξηση των αλλόθρησκων μαθητών μέσα στα σημερινά σχολεία, όμως στη βάση του το θέμα έχει να κάνει με τον προσηλυτισμό όλων των μαθητών. Επίσημη θρησκεία του κράτους είναι η Ορθοδοξία, όμως είναι αστείο να διδάσκονται επί δέκα χρόνια οι μαθητές μας τα Θρησκευτικά.
Όταν ήμουν μάχιμος εκπαιδευτικός είχα προτείνει σε ώτα μη ακουόντων αυτό που η ΝΔ προσπαθεί να προωθήσει σήμερα. Η πρότασή μου είχε κι άλλες προεκτάσεις, και αυτές θα επαναλάβω και σήμερα, αναμοχλεύοντας το «αμαρτωλό» παρελθόν μου.
Ξεκίνησα πριν μήνες να καταχωρώ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ κάποιους αρχαίους μύθους με ένα και μοναδικό στόχο: να μάθουν τα παιδιά μας τον αρχαίο μύθο, να διδαχτούν απ’ αυτό το μύθο. Δεν είμαι εθνικιστής για να βροντοφωνάζω πως ο μύθος αυτός είναι απόλυτα ελληνικός, έχει απλά συγκεντρωμένη και χωνεμένη όλη τη γνώση του αρχαίου κόσμου. Αυτή τη γνώση έπρεπε να παίρνει η νεολαία μας κι όχι μόνο τον εβραϊκό μύθο. Γιατί να διδάσκονται το Νώε και τον Αβραάμ και να μη γνωρίζουν το Δευκαλίωνα και την Πύρα και τον Αγαμέμνονα και την Ιφιγένεια;
Θυμάμαι πως όταν πήγαινα στο δημοτικό, στη δεκαετία του ΄50, μας δίδασκαν τότε οι δάσκαλοι μυθολογία. Ήταν εποχή μετεμφυλιοπολεμική-όπου πάλι είχε το πάνω χέρι η Εκκλησία-κι όμως μαθαίναμε κάτι απ’ τον αρχαίο μυθολογικό πλούτο. Σήμερα, που λένε ότι υπάρχει δημοκρατία, έχει επικρατήσει η θεοκρατική αντίληψη της εκπαίδευσης και οι μαθητές μας χάνουν ανούσια ώρες για ανούσια πράγματα. Αυτόν το χριστιανικό ανθρωπισμό θα μπορούσαν να τον διδαχτούν μέσα από πολύπλευρη γνώση ή μέσα από τα διδάγματα που δίνει το παγκόσμιο ιερατείο.
Ας μάθουν λοιπόν οι μαθητές μας την Παλιά και την Καινή Διαθήκη στις δυο τελευταίες τάξεις του δημοτικού κι αν κάποιοι απ’ αυτούς θέλουν να μάθουν περισσότερα ας πάνε στους κόλπους της εκκλησίας. Αυτή μπορεί να τους καθοδηγήσει στα βήματά της και να τους κάνει καλούς χριστιανούς. Το σχολείο (δημοτικό-γυμνάσιο-λύκειο) έχει στόχο να παράσχει ευρύτερη γνώση, ν’ ανοίξουν οι μαθητές τα μάτια τους.
Στο γυμνάσιο θα πρέπει ν’ ασχοληθούν με το Μύθο, ελληνικό και μεσογειακό. Δεν είναι παραμύθι ο Μύθος, είναι η ιστορία μας, πιο αληθινή απ’ αυτή που σερβίρουν οι ταγοί της εξουσίας. Ίσα-ίσα φτάνουν οι τρεις γυμνασιακές τάξεις για τη διδασκαλία αυτού του υπέροχου Μύθου, που έφτασε ως τις μέρες μας χάρη στην ελληνική γλώσσα. Η βαρετή επανάληψη ίδιων ιδεολογημάτων επί δέκα χρόνια καθυστερεί τη νόηση. Ο Μύθος είναι ικανός να εξάψει φαντασία και να προκαλέσει το ενδιαφέρον του μαθητόκοσμου για τις διδακτικές ώρες.
Στο Λύκειο μπορούν να έρθουν πιο σοβαρά πράγματα. Στις δυο μόνο τάξεις του μπορεί να διδαχτεί το μάθημα της θρησκειολογίας, ενώ στην 3η Λυκείου θα πρέπει να διδαχτεί η φιλοσοφία σ’ όλες τις κατευθύνσεις. Όταν όμως μιλάω για θρησκειολογία δεν εννοώ τη θέαση των άλλων θρησκευμάτων μέσα απ’ το ορθόδοξο χριστιανικό πρίσμα, αλλά όπως είναι γραμμένη μέσα σε έγκυρα επιστημονικά συγγράμματα. Ας μάθουν οι μαθητές τι πρεσβεύουν και τα άλλα θρησκεύματα - τα περισσότερα είναι αρχαιότερα του χριστιανισμού - κι ας επιλέξουν ελεύθερα «σε ποιο θεό πιστεύουν».
Ξέρω πως οι προτάσεις μου αυτές, πέρα απ’ την οργή των χριστιανοφρόνων, θα φέρουν κι άλλα προβλήματα και κυρίως εργασιακά και παιδαγωγικά. Ποιοι θα διδάξουν αυτά τα μαθήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο; Η απάντηση είναι πως δεν είναι ικανοί να τα διδάξουν οι σημερινοί θεολόγοι. Αυτόματα η διδασκαλία τους περνάει αμέσως στους φιλόλογους και ιστορικούς και καταποντίζεται η «εργατική τάξη» των θεολόγων.
Οι θεολόγοι θα μπορούσαν να διοριστούν στα Δημοτικά σχολεία, έτσι όπως διορίζονται οι ξενόγλωσσοι φιλόλογοι στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης.
Προτείνω και κάτι ακόμη: οι θεολογικές σχολές να μεταλλαχτούν και να διδάσκονται οι φοιτητές τους όλα αυτά τα μαθήματα. Μπορεί όμως η εκκλησία να επιτρέψει μια τέτοια ελευθερία; Το παρελθόν και το παρόν της εξαφανίζουν μια τέτοια προοπτική.
Απομένει λοιπόν η βούληση της Πολιτείας και χρειάζεται πάλι μια Γιαννάκου για τη νέα επανάσταση. Στους λοιπούς δεν ελπίζω πλέον, αποδείχτηκε ότι κάνουν την επανάστασή τους μέχρι την άνοδό τους στην εξουσία και σπεύδουν στη συνέχεια σε γονυκλισίες και σε χειροφιλήματα.
Επιστρέφω πάλι στην αρχική μου τοποθέτηση για την προαιρετική διδασκαλία. Είναι κι αυτό μια κάποια λύση για να σταματήσει ο εμπαιγμός της εκπαίδευσης. Απ’ τα παιδικά μας χρόνια θεωρούσαμε την ώρα των θρησκευτικών ώρα παιγνίου και μάλιστα τότε που ήταν αυταρχική η εκπαίδευση. Σήμερα είναι η ώρα του παιδιού και οικτίρω αυτούς τους έρμους θεολόγους που προσπαθούν να μεταδώσουν τη «γνώση». Ξέρω πως ακόμη υπάρχουν θεολόγοι-δάσκαλοι, όμως ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη.

Υ.Γ. Όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας και γι’ αυτό επιμένει να παραμείνει η διδασκαλία του μαθήματος σ’ όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ως υποχρεωτική για τους ελληνόπαιδες. Η Εκκλησία της Ορθοδοξίας έχει πάμπολλους τρόπους να διδάξει τα χριστιανικά ιδεώδη στα πλήθη και ο πιο καθοριστικός είναι να εφαρμόζει τα κηρύγματα του Ιησού κι όχι των Φαρισαίων. Ακόμη και οι αλλόθρησκοι θα σπεύδανε τότε να προσηλυτιστούν εθελοντικά και το μάθημα των θρησκευτικών θα ήταν άχρηστο. Μπορούσαν όμως οι Φαρισαίοι να συνοδοιπορήσουν με τον Ιησού;
2ο Υ.Γ. Καλέσανε το γιο μου στη Στρατολογία στην 3η Λυκείου για να δηλώσει σε ποιο σώμα θα ήθελε να καταταγεί. Έγραφε ο στρατολόγος τα στοιχεία του και ξαφνικά τον ρώτησε
- Θρήσκευμα;
- Κανένα, απάντησε ο γιος
- Αν δεν δηλώσεις ορθόδοξος θα υπηρετήσεις διπλή θητεία.
Αναγκάστηκε ο γιος να δηλώσει ορθόδοξος. Του την έφερε ο καραβανάς μπαμπέσικα.
Για να πολεμήσεις για την πατρίδα πρέπει να είσαι ορθόδοξος, δεν αρκεί να νοιώθεις ή να είσαι Έλληνας. Τι κι αν καταργήθηκε η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες κι στα δημοτολόγια. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να σε εξαναγκάσουν σε προσκύνημα και υποταγή.
Ήμουν έτοιμος να πάω αυθημερόν στη Στρατολογία και να τους τα ψάλω. Δεν έκανα κάτι τέτοιο, γιατί θα εγείρονταν ο πατριωτισμός και η χριστιανοφροσύνη υποκριτών και Φαρισαίων.
Υ.Γ. δεύτερο. Διάβασα το άρθρο του Χρήστου Γιανναρά στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ της 9-9-08, αφού είχα γράψει το κείμενο αυτό. Ο αξιόλογος αυτός θεολόγος τα λέει ξεκάθαρα τα πράγματα.
Τον ευχαριστώ για τη βοήθειά του…
--------------------------------------

58 σχόλια

  1. Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΣΑΚΑΚΙΑΣ Ο ΞΕΡΟΛΑΣ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ??
    ΟΕΟ??
    ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΙΔΙ...ΙΩΑΝΝΙΔΗ...ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΙΔΙ

    Α ΞΕΧΑΣΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΟΡΦΑΝΟ ,ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ , ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ , ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

    ΟΥΣΤ ΠΟΥΣΤΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΣΑΚΑΚΙΑΣ Ο ΞΕΡΟΛΑΣ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ??
    ΟΕΟ??
    ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΙΔΙ...ΙΩΑΝΝΙΔΗ...ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΙΔΙ

    Α ΞΕΧΑΣΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΟΡΦΑΝΟ ,ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ , ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ , ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

    ΟΥΣΤ ΠΟΥΣΤΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΥΟΥ !!
    Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΜΗΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΤΟ ΣΚΕΡΠΑΝΙ-ΧΑΦΙΕΣ-ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ-ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ-ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ-ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ-ΠΡΟΔΟΤΗΣ-ΛΑΜΟΓΙΟ-ΠΡΟΙΚΟΘΥΡΑΣ(ΒΛ.ΜΑΡΙΚΑ) ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ.
    ΚΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΟΥΛΗΣ Ο ΧΙΜΠΑΤΖΗΣ Ο ΕΒΕΡΤ.
    ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ

    ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ Ή ΣΤΟ ΚΕΛΙ???
    ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΥΟΥ !!
    Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΜΗΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΤΟ ΣΚΕΡΠΑΝΙ-ΧΑΦΙΕΣ-ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ-ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ-ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ-ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ-ΠΡΟΔΟΤΗΣ-ΛΑΜΟΓΙΟ-ΠΡΟΙΚΟΘΥΡΑΣ(ΒΛ.ΜΑΡΙΚΑ) ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ.
    ΚΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΟΥΛΗΣ Ο ΧΙΜΠΑΤΖΗΣ Ο ΕΒΕΡΤ.
    ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ

    ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ Ή ΣΤΟ ΚΕΛΙ???
    ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν αγαπητέ μου φίλε,
    είμαι χριστιανός (αν και ξέρω το βρίσιμο που έχω να φάω). Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες.
    η δύναμη της αλήθειας έρχεται μόνο ΄μέσα από την γνώση των πάντων και την αναπόφευκτη σύγκριση που θα προκύψει.
    Η μυθολογία μας είναι υπέροχη και θα έπρεπε να την γνωρίζουν όλοι οι ¨ελληνες.
    Η πλήρης ανεξιθρησκεία περνάει από τον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους.
    Ναι είμαι ορθόδοξος (και ότι ακόμα μου προσάψουν οι σοφοί βωμολόχοι θαμώνες του παρόντος ιστότοπου - έσκισα ε στην γλώσσα).
    ¨ομως πιστεύω πως η ελευθερία του κάθε ανθρώπου περνάει και μέσα από το αναφαίρετο δικαιωμα του να πιστεύει σε ότι θέλει.
    Και φυσικά ποτέ δεν πίστεψα πως οι ιερείς τύπυ Εφραίμ είναι πραγματικοί ιερείς. Είναι ξεκάθαρα τυχοδιώκτες άσχετοι με την πνευματικότητα του χριστιανισμού.
    Μακάρι να απεμπλακή η εκκλησία από το κράτος. Είναι λύση.
    Ο θεός άλλωστε δεν διδάσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 12.33

    Ποιος και γιατί να σε βρίσει καχύποπτε φίλε;

    Τα μπινελίκια πέφτουν βροχή μεν αλλά μόνο σε αυτούς που καταπατούν το δικό μας δικαίωμα να πιστεύουμε σε ότι επιθυμούμε (ή τίποτα). Το θρησκευμά σου είναι όχι μόνο δικαίωμα σου αλλά και προσωπικό δεδομένο. Κακώς το κοινοποιείς.

    Επι τη ευκαιρία: Γαμώ τη μάνα σας πουστοπαπάδες εμποροι της ελπίδας, μάγοι της φυλής των Ελληνούα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλέ μου φίλε,
    δεν κοινοποίησα τίποτα πανώνυμα έγραψα,απλά δεν ήθελα να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου...

    και τελικά τα έριξες τα μπινελίκια σου, χε χε...
    ¨αντε χαλάλι σου μπορεί να έχεις και δίκιο,μην τα ισοπεδώνεις όλα όμως φιλαράκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ή Χριστός, Ή χάος.
    Η καταντια της νεολαιας ξεκινησε απο οταν τα σχολεια σταματησαν τον εκκλησιασμο των μαθητων.
    Τα ναρκωτικα και ολες οι ποινικα κολασιμες πραξεις ξεκιναν απο την αμφισβητηση του Θεου απο τον ανθρωπο.
    Ο ανθρωπος μακρια απο τον Θεο, αυτοτιμωρειται. Μετα καταφευγει σε ψυχολογους κλπ, αλλα δεν γιατρευεται.
    Οι δηθεν προοδευτικοι λαοι της ευρωπης και της αμερικης εχουν ενα ματσο χάλια. Οι ομοφυλοφιλιες , η καυση νεκρων , και γενικα ολα τα αισχη οφειλονται στην απομακρυνση του ανθρώπου απο τον Θεο. ( Ειτε το παραδεχεστε ειτε οχι, ο ανθρωπος δεν ειναι μόνο ΥΛΗ).
    Σχετικα με τους παπαδες που κλεβουν λεφτα, σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν καλοι και κακοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε των 1 ακριβώς.
    Δήλωσα και πριν χριστιανός ορθόδοξος. Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι τυφλός. Το αντίθετο. Ο λόγος σου είναι φανατισμένος.Προφανώς προτίμησες το χάος. Επιπλέον δεν θα συμφωνούσα στην διαπίστωση για τους καλούς και κακούς επαγγελματίες.
    Αν θεωρείς την ιεροσύνη επάγγελμα τότε πολύ απλά άσε και τον Εφραιμ να κάνει την "δουλειά" του. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί και συνήθως οι καλοί είναι αυτοί που βγάζουν και περισσότερα. Αρα καλά το πάει το καρότσι ο παπούλης ε;
    Τι λες;

    και για να μην υπάρξει παρεξήγηση...
    δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και κάτι ακόμα. Ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν άκουσα για αμαρτίες ή πράξεις που είναι "ποινικά κολάσιμες". Ο θεός αγνοεί τον ποινικό κώδικα. Τα υπόλοιπα στο δικασ΄τηριο...

    δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1.00

    Χαος. Χάος χωρίς δεύτερη σκέψη.

    Αν οι θεωρητικοί "του θεού" είναι όπως εσύ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΧΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτοί οι αρχαιολάτρες έχουν καταντήσει πολύ βαρετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. να τον χαίρεσαι το γιό σου!
    να χαίρεσαι και την διαπαιδαγώγηση που τού έδωσες
    αύριο μεθαύριο με το ίδιο σκεπτικό θα πουλήσει κι εσένα και τη μάνα του και την πατρίδα του.
    άκου τού είπε ο καραβανάς πως αν δε δηλώσει ορθόδοξος θα κάνει διπλή θητεία κι εκείνος δήλωσε!
    δηλαδή αν του έλεγε να δηλώσει πούστης για να μη πάει καθόλου φαντάρος θα το έκανε;
    τι καραγκιόζηδες είστε εσείς οι οπαδοί του ανθρωποφάγου Κρόνου!
    αει σιχτίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΝΔ δεν έκανε το βήμα από κατανόηση, αλλά επειδή υποχρέωσε την Ελλάδα το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Και οι δικαιολογίες προς τους παπάδες ήταν αυτού του τύπου, τι να κάνουμε, είμαστε θύματα των παλιοευωρπαίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΦΡΑΙΜ & LADA = LOVE ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...

    ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΡΧΗΓΕ ΕΦΡΑΙΜ..

    ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ..

    ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑΣΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ..

    ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΡΕ ΛΟΥΓΚΡΕΣ..ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΣΑΣ (ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΘΗΛΥΚΟ ΓΕΝΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ)..

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.. ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΡΕ ΤΡΟΜΠΕΣ?

    ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΡΑ.. ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θρήσκευμα;
    - Κανένα, απάντησε ο γιος
    - Αν δεν δηλώσεις ορθόδοξος θα υπηρετήσεις διπλή θητεία.
    Αναγκάστηκε ο γιος να δηλώσει ορθόδοξος. Του την έφερε ο καραβανάς μπαμπέσικα.

    AYTO EINAI AKRIBES? APO KAPOION POY KSEREI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και εσυ και ο γυιος σου ειστε μεγαλοι μαλακες...αντε απαρα, βραδυιατικα μας γραφεις μαλακιες.. αντε ρε τραβα με τον Γιανναρα να πιεις κανα φραπογαλο και ασε μας ησυχους.. αρχιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ρε φιλε μας δουλευεις..εγωω υπηρετησα στο στρατο με πολλους μουσουλμανους και με δυο αθεους..
    την ιδια θητεια καναμε...

    τι ειναι αυτες οι βλακειες που γραφεις με το παιδι σου.. αν δεν εχεις επιχειρηματα μην προσπαθεις να δημιουργησεις απο την φαντασια σου!!!!!

    μυθοπλαστης εισαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ακούω/διαβάζω συχνά ότι δεν είναι όλοι οι παπάδες ίδιοι, υπάρχουν καλοί και κακοί.

    Θέλω να απαντήσω σ' αυτό τον τρόπο σκέψης ότι η συγκατάβαση και αναγνώριση καλών και κακών ισχύει για τρέχοντα επαγγέλματα και συνήθεις ανθρώπους. Υπάρχουν καλοί και κακοί τσαγκάρηδες ή γιατροί ή ταξιτζήδες ή δικηγόροι.

    Οι κληρικοί πρέπει να είναι όμως όλοι καλοί, γιατί (υποτίθεται) διαθέτουν τη θεία χάρη και επελέγησαν από το άγιο πνεύμα. Και, αν τυχόν έγινε κάποιο λάθος -πνεύμα είναι κι αυτό, κάνει λαθάκια- έπρεπε αυτοί οι λίγοι κακοί να πετιώνται έξω!

    Αλλιώς είναι σαν τη σταγόνα πετρέλαιο στο νερό. Όσο πολύ και όσο καλής ποιότητας να είναι το νερό, μια σταγόνα πετρέλαιο το κάνει άχρηστο. Δοκιμάστε, όσοι δεν το ξέρετε, και θα το καταλάβετε.

    Αφού λοιπόν δεν πετάχτηκαν αμέσως έξω, ο κίναιδος και κλέφτης μητροπολίτης που βρίσκεται στη φυλακή, ο μεγαλόστομος και αλαζόνας αρχιεπίσκοπος που έδινε κάθε Κυριακή παράσταση στην τηλεόραση, ο κτηματομεσίτης Εφραίμ και ο κολλητός του Αρσένιος, ο ειδωλολάτρης μητροπολίτης που φέρνει κόκαλα Ρώσου "αγίου" για προκύνημα κτλ. κτλ., το ντεπόζιτο με το πολύτιμο νερό έχει μολυνθεί προπολλού, γιατί δεν έπεσαν μέσα 1 αλλά 41 σταγόνες πετρελαίου.

    Η ζημιά έγινε και ό,τι κι αν γράφουμε εδώ, η πορεία παρακμής είναι προδιαγεγραμμένη!

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Αναγκάστηκε ο γιος να δηλώσει ορθόδοξος. Του την έφερε ο καραβανάς μπαμπέσικα."

    Επιτυχία ήταν. Θα τους μισεί εφ' όρου ζωής ο γιός σου που τον παγίδεψαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε φιλοι χριστιανοι δεν θα σας βρισει κανεις για την μωροπιστια σας αλλα ειναι δυνατον να πιστευετε οτι μια παρθενα την διακορεψε ενα αγγελακι..

    Δηλαδη ποσο μαλα...μα παιδια πρεπει να ειστε για να πιστευετε σημερα αυτες τις γελοιες ιστοριες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εδώ πιστεύουν άλλοι στο χρηματιστήριο αυτό σε πείραξε;

    δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. H αξιοπιστια του αρθρου φαινεται και μονο απ'το γεγονος της δηθεν "διπλης θητειας" που αναφερεται...κανενα αλλο παραμυθι εχετε να μας σερβιρετε;Εκει που υπηρετησα εγ ω ειχαμε αθεους,μουσουλμανους και εβραιους,οι οποιοι μαλιστα ορκιστηκαν χωριστα απο τους υπολοιπους.

    Οσο για τα θρησκευτικα...προφανως στη μπουρδελοχωρα που ζουμε γινονται σεβαστα μονο τα...δικαιωματα τραγικων μειοψηφιων οπως τα μπλουμπερς.κομ.Τα δικαιωματα της συντριπτικης ορθοδοξης πλειοψηφιας καταπατουνται βαναυσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σχετικα με τους παπαδες που κλεβουν λεφτα, σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν καλοι και κακοι.

    11 Οκτώβριος 2008 1:00 πμ
    =====================
    Επάγγελμα η ιερωσύνη;;;
    Σα δεν ντρέπεσαι!!!
    Πιπέρι στο στόμα θα σου βάλει ο... πνευματικός σου!
    Γρήγορα να πας να εξομολογηθείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ρε φιλε μας δουλευεις..εγωω υπηρετησα στο στρατο με πολλους μουσουλμανους και με δυο αθεους..
    την ιδια θητεια καναμε...

    τι ειναι αυτες οι βλακειες που γραφεις με το παιδι σου.. αν δεν εχεις επιχειρηματα μην προσπαθεις να δημιουργησεις απο την φαντασια σου!!!!!

    μυθοπλαστης εισαι?

    11 Οκτώβριος 2008 1:52 πμ
    ---....---

    Οι μουσουλμάνοι βρε βλακόμουτρο, αποτελούν τη μειονότητα! Το έχεις υπόψη σου; Γι' αυτό και υπηρετούν στα μετόπισθεν. Μήπως νομίζεις ότι τους πάνε στον Έβρο, στη Λέσβο και στη Χίο;
    Ένα το κρατούμενο...
    Από την άλλη, αν δεν δηλώσεις χριστιανός ορθόδοξος, κούνια που σε κούναγε! Γνωρίζεις τη φράση;
    Κούνια που σε κούναγε!
    Κι αν δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει να υπηρετήσεις διπλάσιο χρόνο, η φοβέρα στα 20χρονα είναι δεδομένη. Και η ζωή σου στο στρατόπεδο γίνεται κόλαση! Και αν θέλει το κάθε τσογλάνι, ο κάθε αλήτης πουστο-καραβανάς, σου διπλασιάζει τη θητεία χωρίς να το καταλάβεις, με φυλακές, κ.λπ.
    Γιατί μας κάνεις λοιπόν την παρθένα, ρε παπαδόπληκτο τσόκαρο;;;
    Ούξω άρρωστοι!
    * Α, να σε ρωτήσω: Οι δύο άθεοι, σε σένα το δηλώσανε ή και επισήμως; Άσε λοιπόν τις παρλαπίπες και... κάνε μας δύο πίπες!
    * Και κάτι ακόμα: Εσύ πού υπηρέτησες; Γιατί με τους μουσουλμάνους... μάλλον στα μετόπισθεν!!! Χαχαχαχα... Βολεμένε τσάτσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το αρχαιολατρικό μπουρδοκείμενο τι σκοπιμότητα εξυπηρετεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρε φιλε των 2:44 το χρηματιστηριο ειναι ενας ανθρωπινος και χειροπιαστος θεσμος ειτε αποδεχεσαι την χρησιμοτητα του ειτε οχι ενω η γελοια επινοηση της "αγιας" τριαδας προπαγανδιζει κατι αυλο και αναποδεικτο για πολυ μαλα...μα παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οσον αφορα το στρατο ευτυχως υπαρχουν και τα τρελοχαρτα γιατι οσο γελοιος ειναι ο θεσμος της θρησκειας αλλο τοσο ειναι και αυτος της πατριδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρε Καψαμπέλη τίποτα πιο ουσιαστικό δε βρήκες από το παραλήρημα του μυθολάτρη; Σιγά μην αρχίσουμε να πιστεύουμε στο δια και την αφροδίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κυριε Μιχου συγχαρητηρια,
    Καποτε ειχα γραψει κι εγω ενα σχολιο γενικα με το θρησκευμα και με χλευασανε ως πρακτορα των Αμερικανων.Το κακο με αυτη την χωρα ηταν και '' ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ '' το οτι επεκρατησε το ''ΠΑΣ ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ '' .Μεγα λαθος .Υπηρχαν '' ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ '' που πολεμησαν γι'αυτο τον τοπο περισσοτερο απο καποιες σαπιοκοιλιες ορθοδοξους που κοιταγαν οτι φανε οτι ππιουνεκαι οτι αρπαξει ο κωλος τους μετα συγχωρησεως . Ελλην ειναι ο φερων Ελληνικη παιδία .Ετσι χασαμε και τους Πομακους και τους μουσοθλμανους Κρητικους οι οποιοι ακομα και σημερα οι γεροι στην απεναντι της Κρητης παραλια που εγκατασταθηκαν αρνουνται να μιλησουν Τουρκικα και μιλανε ακομα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΟΛΙΓΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ :
    Τό μέγεθος τού αθροίσματος (βλακεία + ψωμόλυσσα), τού αρθρογραφούντος,
    είναι ευθέως ανάλογο τού αριθμού τών λέξεων τού άρθρου του.
    Γιά αριθμό λέξεων > 150, τό ανωτέρω άθροισμα τείνει στό άπειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 1."Τι κι αν καταργήθηκε η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες κι στα δημοτολόγια."

    Καταργήθηκε μόνο από τις ταυτότητες. Όσο για τα δημοτολόγια, δες τις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως που εκδίδονται ακόμη και σήμερα από τον Δήμο Βόλου...

    2. Οι δάσκαλοι και οι φιλόλογοι γνωρίζουν την ελληνική μυθολογία;

    3. Μήπως θα έπρεπε να διδάσκονται συγκριτικά οι μυθολογίες όλων των λαών της Μεσογείου; Οι ομοιότητες μεταξύ τους, καθιστά απαγορευτικό κάτι τέτοιο, για
    αρκετούς". Και σαφώς θα ξεκινήσουν άλλους αγώνες οι αρχαιολάτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μάθημα θρησκευτικών! Η κατήχηση είναι μια ολόκληρη επιστήμη και το περιεχόμενό της μια ολόκληρη φιλοσοφική θεωρία. Και τα δύο χρειάζονται κατάλληλο και προσωπικό και κλίμα. Δε διαθέτουμε από πολλούς αιώνες τώρα κανένα από τα δύο. Έτσι επινοήσαμε το προπατορικό αμάρτημα για να εφαρμόσουμε το νηπιοβαπτισμό. Εγκλωβίζουμε το παιδί σε μια θρησκεία που δε γνωρίζει. Αποποιείται η Εκκλησία την υποχρέωση της κατήχησης για να εντάξει το άτομο στους κόλπους της και αναθέττει στο νομοθέτη την υποχρέωση αυτή! Από εκεί ξεκινά ο χαλαρός βίος και όποιος μου βρει στον κλήρο και στους πιστούς έναν χριστιανό, να τον κατονομάσει εδώ. Δείχνει ο νέος αρχιεπίσκοπος να προσπαθεί να γίνει υπόδειγμα, αλλά δε γνωρίζω αν μπορούσε να το κάνει πραγματικότητα και να μείνει και στην εξουσία! Για να θυμόμαστε πως μόλις ο χριστιανισμός απαρνήθηκε το περιεχόμενό του έγινε εξουσία και διαδόθηκε ραγδαία.
    Τώρα όσον αφορά τη φιλολογία για το πότε θα πρέπει να διδαχτεί η Εβραϊκή μυθολογία και αν είναι πατριωτικό να διδάσκεται αυτή αντί για την Ελληνική, αυτό επαφίεται στην αντίληψη του καθένα για το ποια μυθολογία θα σώσει την πατρίδα την οικογένεια και δεν ξαίρω τι άλλο ασφαλίζουμε!
    Χωράει πολλή κουβέντα, όπως είναι φυσικό, για όλα αυτά. Και δεν είναι εδώ ούτε ο χόρος ούτε ο χρόνος αρκετός για να γίνει. Ένα θα πω στον εισηγητή του θέματος: Το ΠΑΣΟΚ έχασε την εξουσία για λίγους ψήφους που τους μετέφερε στην καιρισκοπική πολιτική της Ν.Δ ο Χριστόδουλος, που σήκωσε τη σημαία του σωτήρα της χώρας και της φυλής με το γνωστό πια θέμα της αναγραφής στα δελτία Α.Ταυτότητας του Χ.Ο.! Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε με τι κόσμο έχουμε να κάνουμε! Το ότι σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πιο προχωρημένο ίναι από την οδηγία της Ε.Ε., όπως ήταν και τότε και καλό θα ήταν να αναφέρεται. Για φαντατείτε αν τότε το ΠΑΣΟΚ έφερνε και αυτό το θέμα τι είχε να γίνει από τους πατριδοκάπηλους!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Οι Θεοί της Ελλάδας: Βερέμης, Κουλούρη, Ρεπούση, Γιανουλόπουλος και λοιποί εραστές της Νέας Τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η διπλάσια θητεία αφορά την άρνηση του να φέρεις όπλο και έχει ως αποδέκτες όσους δηλώνουν μάρτυρες του Ιαχωβά.

    Η ερώτηση που έκανε ο "καραβανάς" και "παγίδεψε" τον αρνησίθρησκο νεανία, που τόσο καλά παιδαγώγησε ο "δάσκαλος", έχει αυτή τη λογική, γιατι πρέπει να ξέρει αν θα πάρει όπλο ο κληρωτός.
    Προφανώς και στην αντίληψη των ελληνικών θα έχει πρόβλημα ο υιός του κυρίου.
    Μη ξεχνάτε ακόμα "μελίρρητοι", που με την βρισιά και την μεγαλογραμματοσύνη βγάζετε ένα συμπλεγματικό εγώ, χειρότερο του αλάνθαστου του Πάπα και κάθε δογματικού η-λιθίου, πως το θρήσκευμα και η επίκλησή του, προσφέρει ποσοστο των θέσεων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και στο δημόσιο, για τους μουσουλμάνους το θρήσκευμα έλληνες.
    Εκεί δεν σας πείραξε, παραπούλια του Δαφέρμου;
    Ο "δι-δάσκαλος", με το "δι" αναγκαίο για να σημειώσει και υπενθυμίσει το αναγκαίο των δύο στην υπόθεση της μόρφωσης, πρέπει να διαβάσει καλλίτερα το Σύνταγμα, αφού μιλάει για την "ανεξιθρησκεία" αλλά και για την "επικρατούσα Θρησκεία".
    ...Αλοιά σ΄ αυτούς που δίδαξες...
    "ουδείς μωρώτερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι".
    ΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η εναλλακτικη Θητεια ,εχει να κανει με την αρνηση του στρατευμενου να φερει οπλισμο-να υπηρετησει.Αυτη η αρνηση μπορει να εχει θρησκευτικο(Ιεχωβας)-ιδεολογικο(αντιμιλιταρισμο) χαρακτηρα.Που κολλανε ρεεεεεεεεεεε τα Αρχαια Ελληνικα ιδεωδη με την εναλλακτικη Θητεια.Φωναζαν να συρουν την Ελλαδα στα δικαστηρια και οταν ηρθε η εναλλακτικη θητεια τελικα δεν πηγαινει σχεδον κανενας,βλεπετε ηθελαν να αρνουνται να υπηρετησουν ,αλλα να κανουν και 12 μηνακι & να πιασουν κοροιδα τα παιδια που τους βγαινει ο κ στην υπηρεσια.Respect στα παιδια που ηταν Α και δεν γουσταραν τον στρατο ως εννοια,αλλα να μην λενε οτι οποιος δηλωσει αθρησκος κανει εναλλακτικη θητεια ,οποιος δηλωσει αοπλος και δεν εχει προφανεις λογους υγεια τοτε επιλεγει εναλλακτικη θητεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Διαβάζοντας το κείμενό σου Μίχα κατάλαβα ότι είσαι ο καταλληλότερος για να διδάξεις μύθο στα σχολεία.
    ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλά ρε πολύξερε τα σκεφτόσουνα πολύ για να τα γράψεις όλα αυτά? Βολεμένο σκουλήκι. Όσο ήσουν στην υπηρεσία το έπαιζες κολομπίνα, τώρα που βγήκες στη σύνταξη, όλοι οι άλλοι να πάνε να πνιγούν . αυτό δίδασκες στα σχολεία ,και σε πλήρωνε και το κράτος? Είσαι μυθοπλάστης και μυθομανείς γιαυτό σου αρέσουν οι μύθοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. προσεξτε τις φουφουλες-bloomers
    ειναι οι χειροτεροι αθεοι, μισθοφοροι της CIA
    που ακομα και για το Μακεδονικο που εγραψε ψηφισμα ολο το Ελληνοκαναδικο κογκρεσσο
    αυτοι πηραν ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΘΕΣΗ!
    ειναι Μαλακες φασιστες
    και οταν βλεπετε και μονο την λεξη
    bloomers = φουδουλα (!!)
    να αλλαζετε σελιδα.
    Δεν αξιζει να ΑΠΑΝΤΑΤΕ σε σχολια τους.
    Στ' αρχιδια μας το τι πιστευουν
    να μεινουν στους παγους του Καναδα να γραφουν τα πιστευω τους για τις φαλενες
    εμας εδω ΔΕΝ μας ενδιαφερουν
    Ενταξει διεφθαρμενοι συνπρεσσιτες μου;

    Ο ΕΦΡΑΙΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. αψογο κείμενο.. δε νομίζω οτι θα μποθρούσε κάποιος να το γράψει καλύτερα.. μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι εκπεδευτικοί σαν κι εσένα..ισως τότε ανοίγαν τα μυαλά των παιδιών να ασχοληθούν με την επιστήμη και τους μύθους και όχι με παραμύθια.. σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Προς όλα τα χριστιανοζόμπι (ελληνιστί ζωντανούς - νεκρούς):
    1. Έχουμε βαρεθεί την "πλειοψηφία" σας από αμόρφωτους ελληναράδες που μεγάλωσαν μέσα από την πλύση εγκεφάλου που κάνατε στα παιδιά σας από την βρεφική ηλικία, και στα άθλια σχολεία σας: τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης που παρέχουν τα εν λόγω ιδρύματα τα βλεπετε γύρω σας: αμορφωσιά, αγένεια, άγνοια, μισαλλοδοξία, νεποτισμός, αναξιοκρατία και γενικά νοοτροπία υποανάπτυκτης χώρας.
    2. Είναι αποδεκτό (το ερώτημα απευθύνεται στους ψύχραιμους χριστιανούς, όχι στα γνωστά ζώα) να αποδίδεται θρήσκευμα σε ένα ΒΡΕΦΟΣ που δεν μπορεί να ερωτηθεί, να αμυνθεί, να αντιδράσει; Δεν είναι καταπάτηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
    3. Από που κι ως που τα σχολεία να κάνουν χριστιανική προπαγάνδα, ενώ ο ρόλος τους είναι άλλος; Οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται άλλα εφόδια ιδίως στην εποχή μας και τα θρησκευτικά όχι απλώς είναι κατάλοιπο φασιστικής νοοτροπίας, αλλά είναι ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ για τα παιδιά μας, που ούτως ή άλλως τα έχουν γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
    4. Φτάνει λοιπόν πια: ΕΞΩ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! Είναι το αυτονόητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 1.11πμ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Η' ΧΑΟΣ Ε?
    ΧΑΟΣ ΧΑΟΣ ΧΑΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. bloopers ακολουθώ τη συμβουλή σας.....
    11.08 ΜΑΛΑΚΟΕΦΡΑΙΜ ΟΤΑΝ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΤΟΝ ΠΙΠΙΛΑΣ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Όποιος πουστόπαπας, παπαδοπαίδι, θεούσα, θεολόγος, νεκρόφιλος πλησιάσει το παιδί μου πριν την ηλικία των 14-15 θα πληρώσει άσχημα!
    Μόνο έτσι καταλαβαίνουν τα φασιστοειδή που μεταδίδουν αυτήν την βρωμερή νόσο που λέγεται χριστιανισμός. Τσακίστε τους!! Ετοιμαστείτε άπλυτοι - τα γιαούρτια και το ξύλο έρχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Στην Αγγλία καθηγητής αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το Βασιλικό Κολλέγιο Φυσικών, μόνο και μόνο επειδή υποστήριξε πως αν κάποιος μαθητής ρωτήσει για το δημιουργισμό στη διάρκεια του μαθήματος, ο καθηγητής πρέπει να του απαντήσει... (http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/education/7619670.stm)
    Και εμείς εδώ διδάσκουμε στα παιδιά μας θρησκευτικά...
    Πόσο πίσω είμαστε... Δεν είναι τυχαίο ότι πληρώνουμε δις κάθε χρόνο στους άγγλους για να εκπαιδεύσουν τους νέους μας...
    Ξυπνήστε πια, εν έτει 2008 είναι γελοίο να μιλάμε για θρησκείες και θρησκευτικά. Μη σπαταλάτε τον χρόνο των παιδιών σε μαλακίες και μην χρησιμοποιείτε την παιδική αθωότητα για να κάνετε φτηνή προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ Κ.ΜΙΧΟΥ.
    ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΕΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ.ΟΥΣΤ ΡΕ ΓΥΦΤΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μακάρι να τον είχαμε το Χριστόδουλο να τα πεί έξω από τα δόντια...Ο Χριστόδουλος μας δίδαξε,μας έμαθε να έχουμε ευθύνη για τα όσα λέμε και κάνουμε και σίγουρα μας δίδαξε ότι χωρίς αρχές και χωρίς θρησκευτική παιδεία θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο...Στα σπιτια για θρησκεία δεν μιλάει κανείς πιά,ούτε στα σχολεία ?Τι σοι παιδιά θα βγουν μέσα από εκεί?9 σχεδόν μήνες μετά αναζητείται Χριστόδουλος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. γιατι ρε μαγκες ονομαζετε αρχαιολατρη οποιον δεν δεχεται αυτα που λεει η "ορθοδοξια" δηλ. τι διαφορα εχουν αυτοι που προσκεινουν πτοματα,κοκκαλα και ζωγραφιες πανω σε σανιδες (εχετε ακουσει για θαυματουργα ψηφιδοτα;) με αυτους που λατρευουν-αν τοτεμ,αγαλματα και τα πνευματα των προγονων τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αλήθεια ξέρει κανείς από εσάς εδώ μέσα ότι τα παιδιά μας στην Α΄& Β΄Γυμνασίου τις ώρες των θρησκευτικών διδάσκονται καθαρή εβραϊκή ιστορία; (για όσους δεν πιστεύουν να ανοίξουν ένα βιβλίο θρησκευτικών αυτών των τάξεων)
    -Τι σχέση έχει, αλήθεια, με την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, η ιστορία των Εβραίων Βασιλιάδων Ροβοάμ και Ιεροβοάμ , Σολομώντα, Δαυίδ κλπ της Παλαιάς Διαθήκης;
    -Ποιους εξυπηρετεί τα Ελληνόπουλα να διδάσκονται Εβραϊκή ιστορία;;;;;
    -Γιατί κανένας μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει θέμα;
    Κάθε απάντηση, των δήθεν Εληνορθόδοξων, βλαμένων, φασισταριών, δεκτή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΒΡΕ ΜΙΧΑ, ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ;

    ΟΜΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΔΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ...

    ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΟΤΙ "ΚΙ΄ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ..." ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ !!!


    ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ:

    ΑΡΑΓΕ ΣΚΕΠΤΟΣΟΥΝΑ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΑΕΙΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ντινα
    πρεπει να εισαι πολυ ηλιθια για να θαυμαζεις ενα σκουλικι σαν τον Χριστοδουλο που το μονο που τον ενοιζε ηταν τα αξιωματα για αυτο και ακομα την εποχη της χουντας ηταν κωλος και βρακι με τους φασιστες που τον ειχαν διορισει αρχιγραμματεα της ιερας συνοδου.
    Αλλα επισης πρεπει να εισαι πολυ ηλιθια για να πιστευεις σε μια παρθενα που την γαμησε ενα αγγελακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τελευταίε ανώνυμε,έγώ ξέρω τι κάνω,εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνεται...Εγώ διαθέτω πίστη,και βάση αυτής της πίστης δέχομαι και το θαύμα που έγινε στη ζωή μιας Παρθένας κοπέλας,της Μαρίας,που σήμερα ονομάζεται Παναγία,η οποία αξιώθηκε να λάβει μέρος στο έργο της σωτηρίας του ανθρώπου.Οσο για το Χριστόδουλο,τον θαύμαζα και τον θαυμάζω και σήμερα ακόμα...Πήγα από τους πρώτους στο τριήμερο προσκύνημά του,πήγα στα σαράντα,και τον έχω επισκεφθεί δύο φορές ως την ώρα στο Πρώτο Κοιμητήριο...Σε πληροφορώ ότι άλλος τάφος δεν διαθέτει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα...Ούτε πολιτικού,ούτε καλλιτέχνη,ούτε άλλου διασήμου...Αυτό κάτι λέει..Δοξάζω το Θεό κάθε μέρα που από της εκδημίας Χριστόδουλου δυνάμωσε η πίστη μου και τα λέω πλέον έξω από τα δόντια,όπως ο Μακαριστός με δίδαξε!Αιωνία του η μνήμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μάκη,
    κάποτε ήσουν «πολύ θυμωμένος» . Μήπως ο θυμός έγινε νοσταλγία;
    Πάντως συνέχισε με κρίσεις και προτάσεις όπως έκανες.
    Είσαι απ’ τους λίγους που ταράζεις νερά! «Κράτα, ρε φίλε, γερά...»
    Υ.Γ. Ας λένε διάφορα κάποιοι που δεν ξέρουν το «μακάριοι οι καθαροί την καρδίαν...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ρε φίλε σε εχει δει γιαυτρος με τις μαλακιες που γραφεις?
    οσο για τον γυιο σου καλο μαλακα σαν τα μουτρα σου τον εκανες κααψαμπελλη το χασεες το παιχνιδι...στο troktiko μαγκες εδω ειναι πολλοι οι ανωμαλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Προς όλα τα φασιστοθρησκόκαυλα χριστιανοζόμπι:
    Ας πάρουμε θεότητες και αγίους ενδεικτικά:
    - Άγγελοι: άφυλοι - κοινώς τρανσέξουαλ
    - Κάιν - Αβελ: αδερφοκτόνοι
    - Λωτ: γαμούσε τις κόρες του όταν μεθούσε
    - Αβρααμ - Ισαάκ: θα σκότωνε το παιδί του για ένα όραμα
    - Μαρία η παρθένα: κοινώς το πουτανάκι της εποχής. Γκαστρώθηκε και το έπαιζε μετά θεούσα για ξεκάρφωμα
    - Ιησούς: Ένας άτυχος διανοητικά ασθενής, μπάσταρδος και ανύπαντρος εβραίος σε ηλικία 33 ετών = ομοφυλόφιλος που την έβρισκε με βασανιστήρια - ο μαλάκας της ιστορίας
    - Ιωάννης (ο ακέφαλος): διεκδικεί τον τίτλο του πιο μαλάκα απ΄τον ιησού, τον έφαγε κι αυτόν μια γκόμενα
    - Μαθητές: άεργοι τεμπελχανάδες που κυνηγούσαν λίγο μπούγιο
    - Παύλος: άσχημος, παραμορφωμένος, κοντός με καμπούρα, ανίατα μισογύνης (λόγω εμφάνισης) - το εγκληματικό mastermind πίσω από το έκτρωμα του χριστιανισμού. Κατάφερε να κάνει όλα τα complex του θρησκεία και να εκφράσει άπειρους άλλους κομπλεξικούς αγάμητους, άπλυτους και αμόρφωτους
    - Ευαγγελιστές: ήταν τόσο μαλάκες που δεν μπορούσαν ούτε να συνεννοηθούν για να αντιγράψουν την ίδια ιστορία. Οι αντιφάσεις τους θα προκαλούν άπειρο γέλιο σε πολλές γενιές ακόμα
    - Κων/νος - Ελένη: μεγάλοι σφάχτες, ιντριγκαδόροι, τα καλύτερα παιδιά
    - Ιουστινιανός: μέγιστος εχθρός της ελλάδας - εξαφάνισε και έκαψε οτιδήποτε ελληνικό
    - Θεοδώρα: είχε βίτσιο να τηγανίζει όσους δε συμπαθούσε - μέχρι κι ο αδερφός της την πάτησε

    Και πάμε λίγο πιο πρόσφατα:

    - Παρασκευαϊδης ή Χουντόδουλος: φασιστοειδές κομπλεξικό άτομο, σκληρός παθητικός ομοφυλόφιλος, από κει εξάλλου κόλλησε την ηπατίτιδα που οδήγησε στον καρκίνο του ήπατος. Στα δύσκολα φυσικά πήγε στους γιατρούς για να τον σώσουν, αναφωνόντας το ιστορικό: "γιατι σε μένα θεέ μου και όχι σε κάποιον άλον;". Φυσικά κατέληξε στα σκουλήκια
    - Παϊσιος: Εξαιρετικό μέντιουμ, δυστυχώς μπροστά από την εποχή του, δεν πρόλαβε τα 090 - θα έκανε χρυσές δουλειές
    - Βησσαρίων: άλλος μαλάκας της υπόθεσης. Ούτε να σαπίσουν δεν τον άφησαν, τον καμάρωναν με το αζημίωτο, μέχρι που η μπόχα έφτασε μέχρι την Αθήνα και τον κρύψαν άρον άρον
    - Αμβρόσιος: ειδικός να ξαφρίζει χαζεμένες γριούλες, μέχρι και ειδική φόρμα-πρότυπο διαθήκης είχε ετοιμάσει
    - Εφραίμ: πρώτος υποψήφιος για ιερέας της χρονιάς στα βραβεία που διοργανώνει το περιοδικό ΝΕΜΕΣΙΣ της κας Λιάνας Κανέλλη
    - Ρουσόπουλος: το παπαδοπαίδι της χρονιάς. Πρέπει να έφαγε πολύ πούτσο στο κατηχητικό και τώρα βγάζει τα σπασμένα.

    Αυτά για τώρα και λίγα ηταν.
    Άντε γιατί πολλά φασιστόμουτρα μαζεύτηκαν εδώ μέσα.
    ΥΓ. Ντίνα, πόσο καιρό έχεις να κάνεις έρωτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο Αμβρόσιος είναι από τους καλύτερους ιεράρχες που διαθέτει η Ελληνική Εκκλησία...Οσο για τον Χριστόδουλο,Χριστόδουλε σε πάμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Εξαιρετική τοποθέτηση από έναν εκπαιδευτικό, μακάρι να μπορούσαν να εισακουστούν αυτά που γράφετε. Δυστυχώς στο υπουργείο Παιδείας μόνο φωτισμένοι άνθρωποι δεν διοικούν, αφού παντού έχει παρεισφρύσει ο κομματισμός και η αναξιοκρατία.

    Και πάλι συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση