GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καφές και Διαμαρτυρία!..

. ... στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα Από τον Φωτη Π. Μπομπολα Τελικά οι Έλληνες συνεχίζουμε να εκπλήσσουμε τον εαυτό μας! ιδιαίτερα η εφε...

.
... στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα


Τελικά οι Έλληνες συνεχίζουμε να εκπλήσσουμε τον εαυτό μας! ιδιαίτερα η εφευρετικότητα του Έλληνα και της Ελληνίδας βρίσκει έκφραση με απροσδόκητους τρόπους.
Τις τελευταίες 2 μέρες παίρνω εκατοντάδες μηνύματα και επικοινωνίες όλων των ειδών, μέσω
email, από το facebook, από το ιστολόγιο, τηλεφωνικά, με SMS. Ενώ λοιπόν περίμενα από τους ενεργούς πολίτες όλων των ηλικιών, να δηλώσουν άνετα το παρόν για την αυριανή αυθόρμητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έχω εκπλαγεί από την συμμετοχικότητα κάποιων ομάδων πολιτών που κανείς δεν θα το περίμενε!..
Άνθρωποι υψηλών κοινωνικο-οικονομικών τάξεων, opinion leaders, άνθρωποι της τέχνης, του πνεύματος, των επιχειρήσεων, πρόσωπα που δεν θα περίμενε κανείς να δει σε μια τέτοια συγκέντρωση, έχουν δηλώσει το παρόν και θα είναι μαζί μας με μια μαύρη ψήφο στο χέρι, από τις 5μμ και μετά (η ψηφοφορία αρχίζει στις 6μμ).
Ξεκινούν από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συνδυάζοντας την με την έξοδο της Παρασκευής, αλλά και με συζήτηση για καινούργια πράγματα, για την συμμετοχή τους και για τις πιθανότητες κάτι να αρχίσει να αλλάζει!
Καφές και Ακτιβισμός!… ασυνήθιστος συνδυασμός, αλλά με σημαντική αξία γιατί υποδηλώνει αλλαγή κοινωνικής στάσης!

Έχουμε να συζητήσουμε αρκετά για τις δυνατότητες της νέας Ελληνικής κοινωνίας που αρχίζει να διαφαίνεται, μετά την συγκέντρωση, συνεχίζοντας με τις παρέες μας για φαγητό, ποτό και συζήτηση…
Το ραντεβού μας λοιπόν ισχύει για τις 5μμ στο Σύνταγμα! (η παραίτηση του Θ. Ρουσσόπουλου, ενός από τους εκατοντάδες “Ρουσσόπουλους” της πολιτικής, δεν εκτονώνει καμία κρίση και δεν μας κοιμίζει…)
Όλοι Γνωρίζουμε!… (Περισσότερα διαβάστε εδώ)
----------------------------------

11 σχόλια

  1. Εμείς θα ήμαστε εκεί για να δούμε πόσο κόσμο θα έχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε έχεις πρόβλημα εσωτερικής πνευματικής επικοινωνίας ή θέλεις να δοκιμάσεις τις αντοχές μας; Τι είναι πάλι αυτό:
    "Ξεκινούν από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συνδυάζοντας την με την έξοδο της Παρασκευής, αλλά και με συζήτηση για καινούργια πράγματα, για την συμμετοχή τους και για τις πιθανότητες κάτι να αρχίσει να αλλάζει!". Δηλαδή, και "συγκέντρωση διαμαρτυρίας" και "έξοδος Παρασκευής" και "με συζήτηση για καινούργια πράγματα",που βλέπεις τις πιθανότητες κάτι να αρχίζει να αλλάζει ; Αμ, το άλλο;
    "Καφές και Ακτιβισμός!… ασυνήθιστος συνδυασμός, αλλά με σημαντική αξία γιατί υποδηλώνει αλλαγή κοινωνικής στάσης!". Άκου καφές και ακτιβισμός υποδηλώνει αλλαγή κοινωνικής στάσης! Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά στο ξαναείπα....ξεκουράσου λιγάκι. Πήγενε και καμιά βόλτα στην εξοχή να αναπνέυσεις λίγο καθαρό αέρα. Δεν έχεις ακούσει που λένε ότι τα ποτά και τα τσιγάρα βλάπτουν στο sex; Έχει κι'αλλες ομορφιές η ζωή. Μπα σε καλό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή πρωτοβουλία! Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να καταλάβει τη δύναμη έχει, αρκεί να βγεί απο την απάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oloi ekei kai apo ola ta kommata!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KAI TO VRADY TSONTA KAI SYZHTHSH!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
    ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ...ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟΟΝ ΦΕΡΕΤΖΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ!!
    ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ...ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ!!

    ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ!!!
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΣΥΝ = ΝΔ?
    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ 52% ΠΟΥ ΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ !!!!

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΤΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
    ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ...ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟΟΝ ΦΕΡΕΤΖΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ!!
    ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ...ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ!!

    ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ!!!
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΣΥΝ = ΝΔ?ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ 52% ΠΟΥ ΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΤΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑΙ, ΦΙΛΤΑΤΕ...ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΙΝΤΡΑ... ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΠΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΨΗΦΟ. Ο ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΜΑ ACT=ΕΝΕΡΓΩ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ... [Υ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ, ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;
    Αγαπητοί ηθικά άμεμπτοι πασόκοι, σας θυμίζω τι λέγανε τα πρωτοκλασάτα στελέχη σας μέχρι πρόσφατα:
    1) "Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.
    Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8)"Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...
    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"
    ( George (Νίκος Κατέλης) Παπανδρεου 16-5-2007 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΙΟΡΘΩΣΗ

    ο τίτλος του άρθρου διορθώνεται στο σωστό
    "Τσιμούκια στον ΓΑΠ και διαμαρτυρία!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΚΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!!
    ΚΚΕ = ΔΕΚΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ

    Παραμένει η πρόταση ΠΑΣΟΚ για «Προανακριτική»



    Περαιωμένη, χωρίς να διαξαχθεί η ψηφοφορία, κηρύχθηκε η συζήτηση επί της προτάσεως του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εγκύρου διεξαγωγής της ψηφοφορίας, λόγω της μη παρουσίας βουλευτών της συμπολίτευσης. Ο Ευ. Βενιζέλος έθεσε το ζήτημα, σημειώνοντας ότι δεν ικανοποιείται η αρχή της δεδηλωμένης και ότι η πλειοψηφία που βρίσκεται στη Βουλή είναι αρμόδια να αποφασίσει για την έκβαση της συζήτησης. Συνεπώς παραμένει ανοιχτή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας προς τον πρόεδρο της Βουλής ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις γαι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. «Αποχωρούσα» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι «έχουμε αξιόπιστη πρόταση για έξοδο από την κρίση».

    Νωρίτερα είχε αποχωρήσει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας διαδικαστικά θέματα. Ο Σπύρος Χαλβατζής εκ μέρους του ΚΚΕ είπε ότι «δεν θέλουμε να κλείσει ο δρόμος προς την Προανακιτική Επιτροπή. Η ΚΟ του ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία». Ζήτημα «απαρτίας» για τη μυστική ονομαστική ψηφοφορία έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης. Ο πρόεδρος της Βουλής παρατήρησε ότι από το 1974 έως σήμερα, θέμα απαρτίας δεν υπάρχει, ούτε στον Κανονισμό της Βουλής, ούτε στο Σύνταγμα. Ο κ. Κουβέλης, ωστόσο, ζήτησε να εκθέσει τις απόψεις του επ αυτού, μετά το πέρας της συζήτησης και πριν την έναρξη της ψηφοφορίας «επειδή -όπως είπε- πιστεύω ότι δεν μπορεί να γίνει».

    Από την αρχή της συζήτησης είχε αποχωρήσει και ο ΛΑΟΣ μιλώντας για οπερετική εμφάνιση του «Μαξίμου». Στη διαδικασία, όπως είχε ανακοινωθεί από την Πέμπτη, δεν έλαβε μέρος η ΚΟ της ΝΔ.



    Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «αποχωρούσα» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και διερωτήθη: «Ποια εμπιστοσύνη έχει ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση σήμερα». Χαρακτήρισε επίσης την απόφαση της κυβέρνησης να απέχει ως νοθεία της διαδικασίας, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό χειραγώγηση της ψήφου και της συνείδησης των βουλευτών της πλειοψηφίας. «Δεν θα τους αφήσουμε να συμπαρασύρουν τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας. Ερχεται η αλλαγή πορείας της χώρας μας» πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου.

    «Η δραπέτευση της ΝΔ από τη συζήτηση για την Προανακριτική και η απουσία του ΠΑΣΟΚ από την αναθεώρηση του συντάγματος είναι ένα στοιχείο κρίσης του δικομματισμού» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, όχι μόνο του ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά σε όλο τον κόσμο, περνάει ομόφωνα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής». Και επανέλαβε την πρόταση νόμου του κόμματος του για διαχωρισμό κράτους- εκκλησίας επιρρίπτοντας ευθύνες και σε ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν τη στήριξαν και κάλεσε τα δύο μεγάλα κόμματα να επανεξετάσουν τη θέση τους.

    Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου του, είχε γνωστοποιήσιε ότι θα προχωρούσε κανονικά στη ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, λέγοντας ότι είναι θεσμική του υποχρέωση να συμμετάσχει στην ψηφοφορία. «Η ΝΔ γράφει σήμερα μια μελανή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου, αποφασίζει να απέχει από μία εξαιρετικά σημαντική διαδικασία επειδή αδυνατεί να πείσει τους βουλευτές της να ψηφίσουν σε μία μυστική ψηφοφορία» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    «Είναι εμφανές ότι στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί σύγχυση, που μπορεί να οδηγήσει σε επιχειρήματα παραγραφής των αδικημάτων στην υπόθεση Βατοπεδίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος σχολιάζοντας την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

    Εξ αρχής υπήρξε ένα διαρκές σφυροκόπημα από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο Βατοπεδίου και ιδιαίτερα μετά την απόφαση της ΝΔ να απέχει από τη συζήτηση για τη σύσταση «Προανακριτικής» Επιτροπής.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η απουσία της κυβέρνησης συνιστά προσβολή στη δημοκρατία και τον λαό. «Σήμερα, η κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ παραδίδουν τη Βουλή στην αντιπολίτευση και αμέσως μετά θα παραδώσουν και την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η απόφαση του πρωθυπουργού «να πειθαναγκάσει και να μαντρώσει τους βουλευτές του, φοβούμενος τη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον τη δεδηλωμένη πλειοψηφία της Βουλής. Μια κυβέρνηση που εγκαταλείπει τη Βουλή παραδέχεται ότι δεν στηρίζεται σε αυτή».

    Κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή τους βουλευτές της ΝΔ «να προσέλθουν έστω και τώρα στη συζήτηση. Είναι αδιανόητο, υπουργοί ή τέως υπουργοί που κατηγορούνται και είναι στο στόχαστρο της συζήτησης να καταφρονούν κοινοβούλιο και να μην έρχονται να δώσουν εξηγήσεις».

    Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής μίλησε για επιχείρηση ενταφιασμού του σκανδάλου από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι θα μετάσχει στη συζήτηση αλλά όχι στην ψηφοφορία για να μην παραγραφεί το όποιο αδίκημα.



    Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, είπε ότι η χώρα είναι ακυβέρνητη για να προσθέσει ότι το κόμμα του δεν συμφωνεί με την ψηφοφορία. Σχολιάζοντας την απουσία της ΝΔ, είπε ότι φεύγει κανείς όταν δεν έχει θέση και όταν φοβάται. «Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για να γίνει μια μεγάλη στροφή στην πολιτική ζωή της χώρας» είπε ο κ. Αλαβάνος. Πρόσθεσε ζήτησε να εξεταστεί η απόσυρση της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής στη φάση της ψηφοφορίας, ώστε να κρατηθεί ζωντανή η υπόθεση της παραγραφής. «Δεν πρέπει, ψηφίζοντας παραπομπή, στην πράξη, το αποτέλεσμα να βγει ως παραγραφή» συμπλήρωσε.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι το κόμμα του δεν έχει θέση στη Βουλή και δεν θα συμπράξει στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που θα ισχυριστεί ότι η σημερινή διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής είναι ατελέσφορος και άρα η Βουλή δεν θα μπορεί να επανέλθει στο θέμα. Μίλησε για φυγομαχία της κυβέρνησης και προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει οπερετική εμφάνιση της Βουλής. «Αφήνω τον κ. Καραμανλή στο σκότος της συνειδήσεώς του και στον πανικό του. Κάποια μέρα θα έρθει στην αίθουσα της Βουλής να απολογηθεί στο λαό για όσα πράττει σε βάρος της Βουλής» είπε.

    Και σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ- ΚΚΕ: Για δεκανίκι του Μαξίμου κατηγόρησε το ΚΚΕ η αξιωματική αντιπολίτευση για να προκαλέσει την έκρηξη της Αλέκας Παπαρήγα, που επεσήμανε ότι το ΚΚΕ δεν προτίθεται να γίνει διαιτητής ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, βοηθώντας στην παραγραφή των αδικημάτων.

    Σχολιάζοντας τη στάση των προέδρων του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Βιάστηκαν να προδικάσουν το αποτέλεσμα της διαδικασίας και να αποδεχτούν το βασικό στρατήγημα της ΝΔ ότι δήθεν, εάν διεξαχθεί σήμερα η ψηφοφορία θα οδηγηθούμε σε ουσιαστική παραγραφή. Αλλο πράγμα η διεξαγωγή της συζήτησης και άλλο πράγμα, όντως, η διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Θα έρθει η στιγμή της ψηφοφορίας και θα δούμε εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Κανονισμού της Βουλής για τη διεξαγωγή της

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση