GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδήλωση για τον Γεώργιο Παπανδρέου...

. Την Παρασκευή το "Ιδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου" οργανώνει εκδήλωση στο Καστρί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από το ...

.
Την Παρασκευή το "Ιδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου" οργανώνει εκδήλωση στο Καστρί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από το θάνατο του "Γέρου της Δημοκρατίας". Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο Νίκος Παπανδρέου και ιστορικά στελέχη από το χώρο του παλιού Κέντρου και του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Π. Κρητικός, Λ. Βερυβάκης κ.α.

Δ.Τ.
------

18 σχόλια

  1. Ο ΑΥΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ
    ΡΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΩΙΛΩΣΗ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πατε ολοι θα παιzει ντραμς ο Κουβατσεας Η Βαγιανατου θα βαραει μουσικη και θα βγαλει δισκους με γλυκισματα οπως στα Factory τα μαγαzια μπουρδελοπουστραδικα που ειχε τη δεκαετια 90 και για φωτισμο ΛαμπΑτερ θαχει τη Χατzηστεφανου! Να χαιρεστε το Γιωργακη τzουνιορ του προτεινω οταν βγει περιοδια στη επαρχια να παρει και το τσιρκο αυτο μαzι.Ρε αμε και στο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι έγινε ολα τα χανούμια στην
    Ελλάδα ήρθαν

    από δικτατορία σε δικτατορία το πάμε

    όπως πίπα κώλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γερος της δημοκρατιας?? οποιος εχει διαβασει ιστορια σκαει στα γελια με αυτο το χαρακτηρισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΑ ΑΥΤΙΑ
    ΠΑΡΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΟΥΛΙ, ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ...

    ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΑΝΙΚΑΝΕ, ΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΙΖΕΣΑΙ ... ΔΗΜΟΣΙΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΣΑΝ ΕΣΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝ ΠΑΝΤΑ ΑΔΙΑΡΡΗΚΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΜΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΦΡΟΣ...
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ, ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΝΑ ΕΞΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ????
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ....



    ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ, ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΟΙΦΗ, ΣΤΟ ΣΚΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΡΟΣΩΠΕΊΟ ΣΑΣ ... ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ...

    ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΡΑ
    ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΊΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ "ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ" ΝΑ ΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΤΗΚΑΤΕ....

    ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

    ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΊΤΕ
    "ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΡΓΑ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΣΚΑΤΑ"

    ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΡΟΝΗΣΙΩΝ.ΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΑΥΤΟΝ ΑΠΛΕΣ ΟΔΟΝΤΟΠΑΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο "Γέρος της Δημοκρατίας" δεν προίστατο της συμφωνίας της Καζέρτας τον Σεπτέμβρη του 1944 η οποία έθετε όλες τις αντάρτικες δυνάμεις υπό το έλεγχο και την διοίκηση του Στρατηγού Σκόμπυ σαν αυθεντικός και γνήσιος υπάλληλος των Άγγλων ?
    Ο ίδιος ως πρωθυπουργός δεν προίστατο του αιματοκυλίσματος των Δεκεμβριανών μαζί με τους κολλητούς του τους Άγγλους ?

    Ως Υπουργός Εσωτερικών το 1950 δεν αντιτάχθηκε στον κυπριακό αγώνα κατά των Βρετανών και υπέρ της ένωσης με την Ελλάδα ? ..... και σε συνάντησή του στις 23 Ιουνίου 1950 με τον δήμαρχο Λευκωσίας Θεμιστοκλή Δέρβη δεν είπε: «η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονες, τον μεν αγγλικόν, τον δε αμερικανικόν, και δι' αυτό δεν ημπορεί να πάθει ασφυξίαν λόγω του Κυπριακού» ?

    Στις 11 Μαρτίου του 1965 δεν εξέδωσε ως Πρωθυπουργός και Υπουργός Παιδείας την εγκύκλιο 1010, η οποία απευθυνόταν στους επιθεωρητές Μέσης Εκπαίδευσης και εφιστούσε την προσοχή τους στον κίνδυνο προσεταιρισμού μαθητών από την Κομμουνιστική Νεολαία Λαμπράκη. ?
    Στην εγκύκλιο αυτή, αφού επαναλάμβανε ότι "ο Κομμουνισμός είναι εχθρός του Έθνους και της Δημοκρατίας", δεν καθιστούσε τους καθηγητές υπεύθυνους για τον «εθνικό φρονηματισμό» των μαθητών και δεν ξεκαθάριζε ότι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ... ζητώντας από τους επιθεωρητές να του υποβάλλουν στο τέλος κάθε μήνα "εμπιστευτική έκθεση" ?

    Το 1964 δεν υποστήριξε το σχέδιο Άτσεσον, το οποίο στη μια εκδοχή του προέβλεπε τη διπλή ένωση, δηλαδή ενός μέρους της Κύπρου με την Ελλάδα και ενός άλλου με την Τουρκία, κάτι που ο Μακάριος απέρριπτε κατηγορηματικά ως διχοτόμηση, και στην άλλη την ένωση με την Ελλάδα και εκμίσθωση της Καρπασίας στην Τουρκία με παράλληλη παραχώρηση και του Καστελλόριζου. ?

    Ποιος γέρος της "Δημοκρατίας" και ΠΙΠΕΣ ?

    Μιλάμε για κλασικό αριβίστα Αστό πολιτικό, υπάλληλο των συμφερόντων των Αγγλοαμερικάνων ή κάπου κάνουμε λάθος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εκδήλωση για τον μεγαλύτερο αντικομμουνιστή πολιτικό της νεότερης ιστορίας της ελλάδας δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την Παρασκευή το "Ιδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου" οργανώνει εκδήλωση στο Καστρί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από το θάνατο του "Γέρου της Δημοκρατίας"

    Το 1964 δεν υποστήριξε το σχέδιο Άτσεσον, το οποίο στη μια εκδοχή του προέβλεπε τη διπλή ένωση, δηλαδή ενός μέρους της Κύπρου με την Ελλάδα και ενός άλλου με την Τουρκία, κάτι που ο Μακάριος απέρριπτε κατηγορηματικά ως διχοτόμηση, και στην άλλη την ένωση με την Ελλάδα και εκμίσθωση της Καρπασίας στην Τουρκία με παράλληλη παραχώρηση και του Καστελλόριζου. ?
    ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ Ε?
    Κάτι περί σχεδίου ΑΝΑΝ, κάτι ζεμπεκιες . Χιχιχιχιχιχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γέρο της Δημοκρατίας, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε έχει σκεπάσει, ένα εκατομύριο αγρότες που παίρνουν την αγροτική σύνταξη που εσύ θεσμοθέτησες και καθιέρωσες, σε ευγνωμονούν, και όταν τρώνε ένα κομμάτι ψωμί αγορασμένο από την αιτία της καλής σου σκέψης για αυτούς, Σου λένε όπου και να είσαι,Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΗΝ ΨΥΧΉ ΣΟΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε αριστεροδεξιούλη,δηλαδή λογαριάζεις τον Γέρο, πιο αντικουμουνιστή και από τους ηγέτες της Δεξιάς;αμ καλά σας κάνανε και σας πηγαίνανε σαν τα γαλιά καιμε σημαδεμένους φακέλους και ψηφίζατε δεξιά δαγκωτό, δεν τα έχεις ξεχάσει εεεε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. βρε δεν γαμιεστε και εσεις και ο παπανδρεου και καθε μλκς παπανδρεου που πηρε η θελει να παρει εξουσια και μου το παιζεται και αριστεροι καθηκια αντε απο δνε γαμιεστε απο οτι εχω καταλαβει εχεετε γεμισει αυτην τη σελιδα τις σκατοπασοκιες! να πατε στο διαολο και οι παπανδρεοι ακι το κομμα σας με τα λομογια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΧΧΧΗ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΤ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΚΤΛ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μα δεν ξέρετε γιατί τον είπαν "Γέρο της Δημοκρατίας"; Επειδή της γάμησε την μάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ Ο ΕΛΑΣ.ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ,ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οποιοι ... "νεοκομμουνιστές" γράφουν τα ανιστόρητα αυτά πράγματα για τον Γεώργιο Παπανδρέου, απλώς αποδεικνύουν ότι δεν γνωρίζουν ιστορία. Βεβαίως και ο Παπανδρέου ήταν αστός και αντικομμουνιστής. Δεν μπορεί όμως να τον κρίνει κανείς ως μη δημοκράτη, διότι πρέπει να δει τις πρεάξεις του στα πλαίσια εκείνης της εποχής και με τις προϋποθέσεις εκελίνης της εποχής. Για την εποχή εκείνη, λοιπόν, η απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων από την κυβέρνηση της ΕΚ, η προσπάθεια να μην υπάρχει αστυνομικό κράτος της ΕΡΕ, το γεγονός ότι όσοι ήθελαν να διαβάσουν Αυγή και Νέα το μπορούσαν χωρίς να κρύβονται, η δωρεάν παιδεία, η αντίθεσή του στην απαίτηση του Παλατιού να διορίσει εκείνο τον Υπουργό Αμυνας και όχι η υπεύθυνη εκλεγμένη κυβέρνηση, όλα αυτά ήταν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ. Δεν μπορούμε να απαιτούμε από έναν αστό πολιτικό των δεκαετιών '40-'60 να κάνει παρέα με τον... Φλωράκη! Καθένας κρίνεται με τα πλαίσια της εποχής του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση