GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αισχροκερδούν σε βάρος των αριστούχων φοιτητών...

. ...δικαιούχων του προγράμματος "δες την ψηφιακά", το "e-shop" και Πλαίσιο"! . Γράφει ο Ιωάννης Παπαδόπουλος ....

.
...δικαιούχων του προγράμματος "δες την ψηφιακά", το "e-shop" και Πλαίσιο"!
.
Γράφει ο Ιωάννης Παπαδόπουλος
.
Την 1η Οκτωβρίου ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος "δες την ψηφιακά", βάσει του οποίου αριστούχοι και πρωτεύσαντες πρωτοετείς φοιτητές επιδοτούνται για αγορά laptop (εως 400 ευρώ). Ο αδερφός μου είναι ανάμεσα στους "τυχερούς" και αμέσως ξεκίνησε την έρευνα αγοράς, προκειμένου να βρει το υπολογιστή που θέλει. Αφού έψαξε για μια βδομάδα, κυρίως στα πλέον δημοφιλή sites των καταστημάτων e-shop και πλαίσιο, κατέληξε στο μοντέλο HP PAVILION DV5-1030EV. Η τιμή του ήταν 879 ευρώ και στα 2 καταστήματα, κάνοντας την παραγγελία ηλεκτρονικά. Έπρεπε δηλαδήνα καταβάλλειεπιπλέον 479 ευρώ. Η τιμή ήταν σταθερή από 1-8 Οκτωβρίου.
Σήμερα το πρωί, 9 Οκτωβρίου, μπαίνω στο internet να το παραγγείλω... Τιμή 939 ευρώ!!! Τί άλλαξε σε μια νύχτα; Γιατί αυτά τα 60 ευρώ επιπλέον; Είδαν οτι πουλάει και είπαν να μας πιάσουν τον κ... Θα μου πείτε πως κάνεις έτσι για 60 ευρώ παραπάνω...
- Γιατί μας περισσεύουν...;!
Είναι η πιο αυθόρμητη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό. Οι τύποι είναι ασύδοτοι, δεν ελέγχονται από κανέναν και κάνουν ό,τι γουστάρουν. Και εμείς τα κορόιδα πληρώνουμε παντού καπέλα και με το ζόρι πάμε για ένα καφέ λόγω οικονομικής στενότητας..
υ.γ. στο skroutz.gr στην αναζήτηση laptop, υποκατηγορία "δες την ψηφιακά", ακόμα υπάρχει η παλιά τιμή! πατώντας στο link, σου βγάζει τη νέα!
----------------------------------------

21 σχόλια

  1. exeis dikio file mou i timi tou einai auti pou anafereis.
    http://www.digitrends.biz/shop/product_info.php/info/p1053_Pavilion-dv5-1030-15-4----FM371EA-.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
    http://www.eamb.gr/text1/005_akribeia.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη βάζετε τέτοια ηλίθια θέματα. Χαλάτε τη φήμη σας. Οι τιμές των ηλεκτρονικών αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη και εξαρτιόνται από προμηθευτές, ζήτηση, συνάλλαγμα, λάθος εκτίμηση κτλ. Εσύ τι λες φανταστικέ αγοραστή, να ήθελε όλος ο κόσμος να αγοράσει το PAVILION DV5-1030EV? Τι είναι βενζίνη; Και για την ενημέρωσή σου στο skroutz έχει τη προηγούμενη τιμή γιατί προφανώς δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί. Άσχετε, ε άσχετε που θες και υπολογιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 190 ευρώ σε κάθε PC, τόσο είναι το κέρδος για το 1020EV.

    Στο 1030 θα είναι ακόμα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ WALL STREET http://kosmosnews.blogspot.com/2008/10/733-daw-jones.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αποκαλυπτικο δελτιο καλα μιλαμε για απιστευτα ατομα απο πολυ αστεια μεχρι πολυ γελια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπες στο www.skroutz.gr και βρες τη φθηνότερη τιμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μην αγοραζετε υπολογιστες HP PAVILION παρα μονον αν δειτε στο διαδυκτιο οτι δεν εχουν προβλημα τα συγκεκριμενα μοντελα.

    Αγορασα Pavilion και χαλασε !!!! Διαβασα στο διαδυκτιο οτι καποια μοντελα εχουν προβλημα αλλα η ΗP δεν λεει τιποτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επρεπε να το αγαραζες χτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην Ελλάδα όλοι κοιτάνε πως θα εκμεταλευθούν τους νέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παπαγαλάκια

    http://www.plaisio.gr/advancedproductsearch.aspx?keyword=HP+PAVILION+DV5-1030EV&catalogsearch=all&searchField=product&searchType=AllProducts&maxPrice=&searchOrder=&initSearch=&phraseselector=PowerPhrase&catalog=all&initSearch=1

    859 €
    859 €
    859 €
    ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. PLAISIO, e-SHOP, MULTIRAMA, PUBLIC

    τα σύγχρονα κολαστήρια των εργαζομένων σε αυτά.

    Αν κανένας υπάλληλος ζητήσει αυξηση ή να δουλεύει μόνο δεκάωρο συνεχές, τότε απολύεται.

    Μην ζητάτε λοιπόν πολλά από τους δυστυχισμένους υπαλλήλους αυτών των αλλητο-καταστημάτων. 400 ευρω, ανασφάλιστοι και επιδοτούμενοι και σε 8 μήνες απόλυση.

    Τώρα έρχονται κάτι φλώροι και σου λένε ο γερμανός ή το πλαίσιο πουλάνε φθηνά.

    Πουλάνε το αίμα των υπαλλήλων τους, ψωνάρες "καταναλωτές" Και όταν δεν τους φτάνει κάνουν και τις απατεωνιές που γράφεις.

    Εγώ αγόρασα μια φορά -πρόπερσι-από το ΠΛΑΙΣΙΟ PC με κάρτα γραφικών 16 χρωμάτων. Σκέψου μαϊμουδιά.

    Προ 3 μηνών από το public μου πούλησαν παμπάλαιο μοντέλο ipod σαν δήθεν νέο.

    ΑΛΗΤΕΣ ΑΥΤΟΙ αλλά ψώνια και μείς που τους δίνουμε τα λεφτά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ. ΠΟΣΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙΤΕ" ΟΠΟΥ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 10%, ΥΠΟΧΡΕΟΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ 35,00 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H αλήθεια εδώ!
    http://radio-arbyla.blogspot.com/
    στείλτε και εσείς τις "αρβύλες" που θα βρείτε στα blogs!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. symfono me ton zac,dikaioma tous na kanoun oti theloun me tin timi kai diko sou dikaioma na min pareis apo autous...
    P.s na ksereis oti ean pas apo ekei kai tous to peis tha sta kopsoun ta 60 epipleon euro.Opos episis kai an typoseis kapoia kalyteri prosfora kai tous tin pas tha sou dosoun tin idia timi(pithanotata).To ekane filos mou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν υπάρχει κάρτα γραφικών 16 χρωμάτων. Δεν έβαλαν τον driver προφανώς.

    Επίσης τα ηλεκτρονικά επηρεάζονται από το Δολάριο.

    Πάρε άλλο notebook και τέλειωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το οτι αυτα τα μαγαζια ειναι κολαστηρια και πινουν το αιμα των υπαλληλων τους ειναι γεγονος.
    και για να τους το πινουν καλυτερα τους εχουν δωσει και τιτλους,οπως αμερικη...
    διευθυντης πωλησεων,διευθυντης παραγγελιων,διευθυντης internet,διευθυντης του κωλου κλπ κλπ
    ετσι δουλευουν για ψιχουλα και χωρις ωραριο.
    και ευγενεστατοι στο τηλεφωνο,διαφορετικα απολυση..

    κωλοκαπιταλισμος.
    στα αρχιδια μου αν καταρρευσει και αν στο αμερικη φαει ο ενας τον αλλονε,εγω θα γελαω και θα το φχαριστιεμαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Διαφορα στην τιμη οφειλεται στην ιδιαίτερη εγγυηση που υποχρεωτικα εχουν το φοιτητικα PC. Αυτο ισχυει για την ΗΡ που κανονικα δίνει ενα χρόνο εγγυηση, ενω το φοιτητικο εχει δυο.

    Βεβαια, την 1 Οκτωβριου οταν αρχισε το προγραμμα, το HP compaq pressario C792ev ειχε ειχε το φοιτητικο 550 ευρω στο πλαισιο, και σε δυο μερες μετα πηγε στα 594 ευρω σε ολα τα μαγαζια και στο πλαισιο. Προφανοσ παιχτηκε καποιο παιχνιδι, απο την ΗΡ.

    Σημειωτεον οτι αυτο το PC διαφημιζεται ως Core Duo και ειναι Dual Pentium δηλαδη μια γενια πισω.

    Εγω το αγορασα, αλλα ηξερα για τον επεξεργαστη, με τα ιδια λεφτα θα επαιρνα πλασιο turbo-x με core 2 duo (δυο γενιες μετα). Η πρακτικη διαφορα με τισ γενιες επεξεργαστον ειναι ποοσο ζεσταινεται το κουτι.

    Επισης, πανο απο 600 ευρω για φορητο ανδ δεν εχεισ εδικη εφαρμογη ειναι πεταμενα λεφτα.
    Σε δυο χρονια ειτε θα ειναι αρχαιο είτε θα εχει χαλασει (τα φορητα πεφτουν ξερετε ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ!!

    Κριτική για το βιβλίο "Αλκιβιάδης-Η Ελλάδα δεν θα άντεχε από τον Δρ Αναστάσιο Κουτσούκο"

    ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΕ…


    μυθιστόρημα του Μπάμπη Πλαϊτάκη


    Εκδόσεις Ηρόδοτος

    Ματζάρου 9, Κολωνάκι Αθήνα

    Τηλ. 210 3626348


    σελ. 249, τιμή 18 ευρώ





    «Αν σταματήσουμε να κυριαρχούμε πάνω στους άλλους κινδυνεύουμε εμείς οι ίδιοι να γίνουμε υποτελείς»!! ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ



    Ένα από τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα της σύγχρονης Ελλάδας κυκλοφόρησε αυτή την ιστορική συγκυρία που ζει η Ελλάδα και αναφέρεται σε μια άλλη ιστορική περίοδο της αρχαίας Ελλάδας και σε ένα ηγέτη τον Αλκιβιάδη που τόσο έχει παρεξηγηθεί και ο συγγραφέας προσπαθεί να αποκαταστήσει την προσωπικότητά του!!



    Ενόσω ο κλοιός σφίγγει θανάσιμα γύρω του, ο Αλκιβιάδης εκμυστηρεύεται τα πάντα στην όμορφη εταίρα Τιμάνδρα, αναφέροντας ακόμα και στους λόγους που τον οδήγησαν στην προδοσία…



    Έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια (έρευνα –συγγραφή) από τότε που ο συγγραφέας άρχισε να ασχολείται με την υπόθεση Αλκιβιάδη.

    Το βιβλίο μεταξύ των άλλων αποκαθιστά την αλήθεια –αν και πρόκειται για μυθιστόρημα- γύρω από την υπόθεση των Ερμοκοπιδών.

    «Πριν ξεκινήσω την έρευνά μου, πίστευα κι εγώ –λέει ο συγγραφέας- ότι ο Αλκιβιάδης είχε ακρωτηριάσει τις Ερμαϊκές στήλες της Αθήνας. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική…»



    Ο Αλκιβιάδης –το τρομερό παιδί της Ελλάδας- επίκαιρος όσο ποτέ, υπήρξε δημοκράτης στην Αθήνα, ολιγαρχικός στη Σπάρτη, βασιλικός στην Περσία, αναρχικός στη Θράκη και μετά το πέρασμά του…καμία από αυτές τις δυνάμεις δεν θα είναι πια η ίδια.

    Παράλληλα με την εξιστόρηση της ζωής του Αλκιβιάδη, παρακολουθούμε την εξέλιξη μιας αρχαιολογικής ανασκαφής που φέρνει στο φως -26 αιώνες αργότερα- τα οστά ενός άνδρα σκεπασμένα από γυναικεία κοσμήματα!

    Φιλοδοξίες, αντιζηλίες, έρωτες, μίση, πάθη, προδοσίες, μάχες και συνωμοσίες, συνθέτουν το δεύτερο ιστορικό μυθιστόρημα του Μπάμπη Πλαϊτάκη, άξιου απόγονου του Καζατζάκη και των άλλων καταξιωμένων λογοτεχνών της σύγχρονης Ελλάδας, όπως έχει γράψει ο Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος, μετά το επιτυχημένο «Ο Γκρέκο και ο Μέγας Ιεροεξεταστής».

    Ο αναγνώστης θα έχει ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα και θα βοηθηθεί να καταλάβει και να αναλύσει πολλά γεγονότα και αποφάσεις που λαμβάνονται στον σύγχρονο κόσμο!!



    Ο Αλκιβιάδης ως ηγέτης είναι, ίσως, η χαρακτηριστικότερη φυσιογνωμία της αρχαίας Αθήνας στην πολιτική και στρατιωτική της ζωή.(452π.χ-402π.χ). Καταγόταν από τη μεγάλη αριστοκρατική οικογένεια των Αλκμεωνιδών. Ήταν δισέγγονος του Κλεισθένη, ιδρυτή της αθηναϊκής δημοκρατίας, ανεψιός του Περικλή και αγαπητός μαθητής του Σωκράτη. Στην περίοδο του Πελοποννησιακού πολέμου η πολιτική του πρακτική στόχευε: α) στην ικανοποίηση του αθηναϊκού ονείρου για πανελλήνια κυριαρχία β) στην προσωπική του ανάδειξη ως πολιτικού ηγέτη μέσω του αθηναϊκού Δήμου. Έργο του ήταν εκστρατεία στη Σικελία, που κατέληξε στη φοβερή ήττα των Αθηναίων , το 413 π.χ. Για να αποφύγει να δικαστεί στην Αθήνα, πριν από την καταστροφή στη Σικελία, κατέφυγε στη Σπάρτη, και με τις δικές του συμβουλές καταστράφηκαν οι συμπατριώτες του. Ξαναεπιστρέφει – αφού διώχτηκε από τη Σπάρτη και κατέφυγε στους Πέρσες – το 407 π.χ στην Αθήνα. Από τη σκληρή ζωή της Σπάρτης στην πολυτελή ζωή της Περσικής αυλής ο Αλκιβιάδης πολύτροπος και δεινός, ήταν αυτός που ξανάδωσε μια σειρά από ναυτικές νίκες στην Αθήνα . Όμως το 406 π.χ θεωρήθηκε υπεύθυνος για την ήττα του αθηναϊκού στόλου στο Νότιον (Μ. Ασία ), αν και απών. Αντίπαλός του ο Σπαρτιάτης ναύαρχος Λύσσανδρος. Ο Αλκιβιάδης δεν πρόλαβε , αν και πήγε στον τόπο της ναυμαχίας και προτίμησε να αποσυρθεί στη Χερσόνησο. Εκεί θα συμβουλεύσει τους Αθηναίους-δυστυχώς δεν τον άκουσαν! Για την ασφάλειά του μετά τη ναυμαχία και την ήττα των Αθηναίων στους Αιγός ποταμούς θα ξανακαταφύγει στους Πέρσες. Όμως, κατά μια εκδοχή, ο σατράπης της Φρυγίας Φαρνάβαζος θα τον εκτελέσει κατ’ εντολή του Λύσανδρου. Ο Αλκιβιάδης προσωπικότητα κατά πολλούς αλαζονική, ιδιόρρυθμη, γοητευτική, με πολλούς εχθρούς και φίλους, θεωρείται ως ο πιο κατάλληλος πολιτικός εκφραστής της ηθικής της αθηναϊκής δημοκρατίας του τέλους του 5ου αιώνα. Εγκαινίασε ένα νέο ήθος πολιτικών που κατά πολλούς, ενδιαφέρονταν για το δικό τους κυρίως συμφέρον ταυτόχρονα με το δημόσιο. Ήταν δε Ολυμπιονίκης και ασκούσε ιδιαίτερη γοητεία στους νέους οι οποίοι μιμούνταν ακόμα και το ντύσιμό του.

    Μένει στον αναγνώστη να «ανακαλύψει έναν άλλο Αλκιβιάδη και από μια νέα οπτική γωνία» και να αναλύσει το σήμερα ιδιαίτερα σε διεθνές επίπεδο.



    Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος


    --------------------------------------------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αφου εισαστε βληματα και πηγαινετε και αγοραζετε απο αυτα τα κολομαγαζα (ανειδικευτα σουπερ μαρκετ) οταν υπαρχουν τοσες εξειδικευμενες εταιρειες πληροφορικης καλα να παθετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση