GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατάργηση του "Τειρεσία"...

. Του Αλέκου Ευαγγελίδη . Να μια καλή πρόταση που θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση: Κατάργηση του Τειρεσία, επιμήκυνση όλ...

.
Του Αλέκου Ευαγγελίδη
.

Να μια καλή πρόταση που θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση: Κατάργηση του Τειρεσία, επιμήκυνση όλων των δανείων κατά μία πενταετία, σύνδεση των επιτοκίων καταθέσεων με τα επιτόκια χορηγήσεων και μείωση του ΦΠΑ κατά μία μονάδα.
Την πρόταση έκανε ο ΛΑ.Ο.Σ. αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει κατ' εμέ ότι είναι πολιτικά σωστή.
--------------------------

28 σχόλια

  1. Μπράβο ρε Αλέκο, είχα να γελάσω ετσι πολυ καιρο.


    http://press.i-GR.net
    http://malakies.i-GR.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ απολύτα!
    κ μπραβό στο ΛΑΟΣ.
    τα υπόλοιπα κόμματα άραγε τι κάνουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ.
    10 100 1000 ΤΕΙΡΕΣΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΩΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΠΙΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ...

    ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ 60% ΑΠ' ΟΤΙ ΛΕΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ .......

    ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΛΗΣΗ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ονειρα θερινης νυκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τη λαμογιά που παίζει στην Ελλάδα δεν λεει να καταργηθεί ο Τειρεσίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κιεγω λεω να μου χαρισουν οι τραπεζες τα δανεια, η εφορια να μου χαρισει ο,τι χρωσταω, και το κρατος να μου δωρισει ενα JEEP, αφθονη φουντα και κοκα, ενα εκατομυριο ευρω, και 95 γκομενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πώ κάτι?

    Στην Αμερική, αν δεν είσαι καθαρός στον εκεί Τειρεσία, ούτε διαμέρισμα της προκοπής δεν μπορείς να ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ, μόνο τρώγλη, και όσοι ενοικιάζουν διαμερίσματα κατάλαβαν τι λέω. Ας μη το αναπτύξω το θέμα περαιτέρω.


    http://press.i-GR.net
    http://malakies.i-GR.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κατάργηση του Τειρεσία σημαίνει ανεξέλεκτος δανεισμός, όπου όλο και περισσότεροι σμπολίτες μας θα δανείζονται χωρίς να μπορούν να αποπληρώνουν τα δάνειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι γινεται με τις επιχειρησεις αλλα ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..

    Βεβαια ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..

    Γιαυτο και εχουμε 130.000 κατασχεσεις το χρονο..

    ΡΕ!!!!
    Ελεγχος γαμωτο στα δανεια!!!
    Και οι τραπεζες σε παρακαλανε ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΡΕ Η ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΤΑ...

    Και μπαινεις στο λουκι..

    Να τα παρεις ευκολο ειναι..
    ΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ειναι το ζητουμενο..
    Think about it,my friends

    john

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ θα συμφωνήσω μιας και πάντα διαφωνούσα με την ύπαρξη του. Ο Τειρεσίας είναι ιδιωτικός με ποιο δικαίωμα οι τράπεζες δίνουν τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στοιχεία αυτών που χρωστάνε σε κάποιον ιδιώτη και εκείνος στην συνέχεια τα διακινεί στις άλλες τράπεζες;
    Γιατί αυτός που χρωστάει και ξεπληρώσει το χρέος του να πρέπει μετά να πληρώσει και τον ΙΔΙΩΤΗ Τειρεσία για να τον σβήσει από την μαύρη λίστα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To κακό με τον τειρεσια είναι ότι δεν κάνει διάκριση, κατά ποσό και περίπτωση. Απλά, σε πετάει έξω, εντελως απρόσωπα. (Και αν είσαι ιδιώτης, απλά διαχειρίζεσαι τα χρέη σου. Αν είσαι επαγγελματίας, πετιέσαι στα σκουπίδια, με τη μία).

    Το σωστό θα ήταν να υπάρχει, μαζί με τον τειρεσία, και μία υπηρεσία "διακανονισμού υποθέσεων τειρεσία"
    η οποία, κατά περίπτωση, θα μπορούσε να εκδίδει ένα προσωρινό πιστοποιητικό το οποίο, υπό όρους (και εξατομικευμένα) θα επέτρεπε διαδικασίες "αναστολής", υπό καθεστώς αυστηρής επιτήρησης.

    Από την άλλη, βέβαια, η ύπαρξη του "φόβητρου τειρεσία" έχει σώσει πολύ κόσμο από πιθανές μαλακίες που θα μπορούσε να είχε κάνει και οι οποίες, στη συνέχεια, θα τον είχαν αλυσοδέσει χειροπόδαρα.

    Μόνο που η υφιστάμενη δομή του τειρεσία διαμορφώθηκε σε περιόδους ανάπτυξης της χώρας. Αν παραμείνει αναλλοίωτος και στην περίοδο της ύφεσης, το μόνο που θα καταφέρει είναι να πυροδοτήσει μαζικές χρεωκοπίες - οι οποίες, μόλις ξεπεράσουν μία κρίσιμη μάζα, θα έχουν ως αποτέλεσμα την ολική κατάρρευση της οικονομίας.

    Καλή, λοιπόν, η πρόταση καρατζαφέρη αλλά δεν θα έπρεπε να υλοποιηθεί στην "απλοϊκή" μορφή στην οποία διατυπώθηκε.

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. nai einai ena apo ta metra i meriki katargisi tou Teiresia!!
    ta ypoloipa einai i seisax8eia pou exei proteinei kao o dr koutsoukos pou ton empistevomaste...kai polloi fovi8ikan tin anodo tou kai ton logokrinoun!!
    nikitas aigaleo pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
    ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!!ΣΩΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ!

    ΚΑΚΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!
    Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ 151 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...ΑΛΛΑ ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΗΝ "ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΝΥΧΤΑ" ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΜΠΙΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ 68, ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΑΠΑΡΤΙΑ!!
    ΣΩΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ. ΣΩΣΤΑ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΩΣ ΤΟ ΝΟ 2 ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΤΕΙ. ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΘΑ ΔΙΑΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ Ο Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΝΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΑΠΕΡΓΙΑ!!

    ΟΠΟΤΕ ΚΑΚΩΣ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ...ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΨΗΦΙΑ ΤΟΥ 100% ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.!!
    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΟ-ΘΥΜΙΑΤΑΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. to provlima den einai o teiresias alla oi trapezes pou xorigousan daneia anexelkta xoris egiiseis.pigene o ipalilos ton 700 euro kai eperne katanalotiko,diakopodanio,stegastiko kai oti allo mporouse kai i trapeza tou ta edine pios fteei tora mou les? kai oi dio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝΑΚΑΤΑ: ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ. Μια πρόταση για το θέμα των δανειοληπτών

    ....Στο μυαλό μου έχω μια διαφορική φόρμουλα, που μπορεί ίσως να δόσει λύση στο πρόβλημα.

    Να θεσμοθετηθεί, ότι οι δανειολήπτες θα δίνουν για εξυπηρέτηση των δανείων κάθε φορά το ποσοστό των εισοδημάτων που έδιναν κατά μέσο όρο από τότε που πήραν το δάνειο μέχρι σήμερα.
    Αν δηλαδή κάποιος είχε φορολογική δήλωση όταν πήρε το δάνειο (Α1) και δόση (Δ1) που ήταν ποσοστό [Π1=Δ1/Α1] και φέτος (Αν) με δόση (Δν) που ήταν ποσοστό [Πν=Δν/Αν] πολύ υψηλότερο από το Π1 , τότε η δόση του να διαμορφωθεί σε (Δν+1) που να προκύπτει ως γινόμενο του (Αν+1) επί τον μέσο όρο των [(Π1+Π2+...+Πν)/ν] και αυτό ταυτόχρονα να προσδιορίζει και μια επιμήκυνση του χρονικού ορίου κατάλληλη ώστε να αποπληρωθεί το δάνειο.
    Και πάλι υψηλή θα είναι η δόση, αλλά ενδεχομένως θα αφήνει ένα περιθώριο για να καταναλώσει μέρος του εισοδήματός του και για τα άλλα βασικά αγαθά που χρειάζεται η οικογένειά του.
    Οπως οι τράπεζες δεν θέλουν να χάσουν τα χρήματά τους, έτσι και οι άλλοι παραγωγικοί φορείς της χώρας (παραγωγοί , έμποροι, βιομηχανίες κλπ) δεν μπορεί να στερηθούν εξ αιτίας τους τους πελάτες τους και κατά συνέπεια να κλείσουν.
    Το "μοίρασμα των ιματίων" μας δεν μπορεί να θέλουν οι τράπεζες να γίνουν με τον απόλυτα προνομιακό τρόπο τους.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η μεγαλύτερη βλακεία που θα υπάρξει είναι να καταργηθεί Ο Τειρεσίας .

    Πού από την μέχρι τώρα πλημμελή λειτουργία μεταξύ των υπηρεσιών ,Τραπεζικών και κρατικών είμαστε αναγκασμένοι έξη χρόνια να τρέχουμε στα δικαστήρια.(Από έκδοση άλλων πλαστής ταυτότητος και δημιουργίας εικονικής εταιρείας).Ευτυχώς οι υπαίτιοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, αλλά το τράβηγμα στα δικαστήρια εξακολουθεί μέχρι να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εύγε Αρχηγέ, σε αυτόν του ΛΑ.ΟΣ. αναφέρομαι έτσι,

    Απο τη στιγμή που ο Υπουργός Οικονομίας αποφάσισε να χορηγήσει "ένεση" ρευστότητας ύψους 28 δισ. ευρώ, θεωρώ απόλυτα λογική τη διαγραφή των όποιων δανείων.

    Γιατί είτε χρωστάγαμε, είτε όχι, σύντομα θα κληθούμε να πληρώσουμε αυτά τα 28 δις ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διαβαζοντας την προταση του ΛΑΟΣ θυμηθηκα το ανεκδοτο μεδ το λαγο: "Λεμε και καμμια μλκια νααπεράσει η ώρα...""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πρέπει να έχεις φεσώσει πολύ κόσμος Ευαγγελίδη για να ζητάς κατάργηση του Τειρεσία :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κι'όμως πρέπει να πούμε μπράβο στον ΛΑ.Ο.Σ.
    Δέν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία οποιος δέν την έχει βιώσει δεν μπορεί να το καταλάβει τι σημαίνει τειρεσίας.Μικροεπαγγελματίες πρέπει να εχουν μια δεύτερη ευκαιρία να ορθοποδήσουν.Ο τειρεσίας εχει αποκλείσει πολλους μικροεπιχειρηματίες να ξαναζωντανέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τέτοιες μαλακίες λέει ο ΛΑΟΣ καί δέν λέει νά ξεκολλήσει από τό 4 %.
    Λές καί ο κόσμος δέν αντιλαμβάνεται τόν ΛΑΟΣικισμό.

    Όσο γιά σένα, Κε Ευαγγελίδη Αλέκο, πού είσαι νά σέ βρώ, νά μού δανείσεις 300.000 € πού έχω ανάγκη, καί μετά νά καταργήσουμε καί τόν Τειρεσία, νά σκίσουμε καί τίς αποδείξεις πού θά σού υπογράψω καί νά εξαφανιστώ καί νά μήν γνωρίζεις τά προσωπικά μου δεδομένα καί ότι άλλο θέλεις, μετά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η κατάργηση του Τειρεσία θα σημάνει υπερδανεισμό από ανθρώπους που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των δόσεων στις Τράπεζες και είναι βέβαιο ότι θα πτωχεύσουν και θα χάσουν τα χρήματά τους όλοι οι καταθέτες. Το έχετε αναλογιστεί αυτό ότι θα την "πληρώσουν " κάποιοι που δε φταίνε σε τίποτα;; Το δάνειο είναι δάνειο δηλ. επιστρεπτέο. Αν δεν μπορείς να το επιστρέψεις γιατί να στο δώσουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εχετε σκεφθεί αν καταργηθεί ο Τειρεσίας ότι με 1000 € κατάθεση θα μπορεί οποιοσδήποτε απαταιώνας να έχει μπλοκ επιταγών, να εκδίδει "πέτσινες" επιταγές και θα γεμίσει η αγορά μ΄αυτές;; Για φανταστείτε να πωλήσει πχ εμπορεύματα ένας επιχειρηματίας, ο έμπορος να του δώσει μεταχρονολογημένες -ως συνηθίζεται- επιταγές οι οποίες θα είναι ακάλυπτες γιατί ο αγοραστής χρωστάει και της Μιχαλούς και δεν μπορεί να διαπιστωθεί εκ των προτέρων;; Πώς θα λειτουργήσει η αγορά; Καταλάβετέ το. Η κατάργηση του Τειρεσία θα ευνοήσει τους απαταιώνες ΚΑΙ ΜΟΝΟ αυτούς οι οποίοι θα ζούν εις βάρος των εντίμων και θα "πινουν" στην υγειά των κορόϊδων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. να καει ο τειρεσιας !
    οπως δεν προστατευεται ο καθενας πολιτης αυτου του τοπου απο τον καθενα να μην υπαρχει και προστασια για τις τραπεζες.παραδειγμα
    εμενα ποιος θα με προστατευσει απο τον πελατη,τον συγγενη,τον γειτονα οταν αγορασει και εξαφανιστει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. LAIKISMOS POPULISMO

    ΚΑΡΑ ΤΖΑΦΕΡ ΘΑ ΠΕΙ ΜΑΥΡΟ ΡΥΑKI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση