GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλήθειες και ψέμματα...

.. ...για την απεργία των τελωνειακών. 10 ερωτήματα - κλειδιά για την απεργία! . Ακουσα χθες στο δελτίο ειδήσεων του ALTER τον δημοσιογράφ...

..
...για την απεργία των τελωνειακών. 10 ερωτήματα - κλειδιά για την απεργία!
.
Ακουσα χθες στο δελτίο ειδήσεων του ALTER τον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα να ισχυρίζεται ότι οι τελωνειακοί απεργούν για το…παντεσπάνι τους. Ενας δημοσιογράφος λοιπόν που ένας Θεός ξέρει μόνο πόσα παίρνει και κυρίως πόσα από αυτά δηλώνει,κατακρίνει έναν από τους σκληρότερα εργαζόμενους κλάδους για τις αποδοχές του, οι οποίες φορολογούνται μέχρι δεκάρας.
Οι τελωνειακοί υπάλληλοι κε Κώνστα εργάζονται επί 24ώρου βάσης,χωρίς αργίες,χωρίς εορτές,σε αεροδρόμια, λιμάνια,σύνορα και επιτελούν διπλό έργο συνεισφέροντας αφ’ενός στην είσπραξη των δασμών που αποτελούν δημόσια έσοδα και αφ’ετέρου στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών,τσιγάρων κι άλλων πολλών. Η δε εργασία τους παρέχεται σε άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις και κάτω από έναν στρατιωτικού τύπου, κανονισμό υποχρεώσεων και δικαιωμάτων,με συχνότατες μεταθέσεις και δυσμενείς τοποθετήσεις αναλόγως των φρονημάτων τους. Κύριε Κώνστα αν ψάχνετε για…παντεσπάνι, ψάχτε καλύτερα αλλού και όχι σε ανθρώπους που δουλεύουν τόσο σκληρά επιτελώντας τόσο σοβαρό έργο,προσφέροντας τόσο στην Εθνική Οικονονομία,όσο και στην Κοινωνία.
Στο δια ταύτα λοιπόν:
Ερώτημα πρώτο. Γιατί απεργούν οι τελωνειακοί;
-Για να μην υπαχθούν τα ΔΕΤΕ (Δικαιώματα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών) στον κρατικό προϋπολογισμό.
Ερώτημα δεύτερο. Γιατί να μην ενταχθούν τα ΔΕΤΕ στον προϋπολογισμό;
-Γιατί απλούστατα δεν αποτελούν «ειδικό λογαριασμό» αλλά ανταποδοτικό τέλος όπως έχει κριθεί τελεσίδικα από το Συμβούλιο Επικρατείας και γι’αυτό δεν μπορούν να υπαχθούν στον προϋπολογισμό,αφού το ψηφισθέν νομοσχέδιο του υπουργού μιλά για «ειδικούς λογαριασμούς».
Ερώτημα τρίτο. Τι ακριβώς είναι τα ΔΕΤΕ;
-Είναι η αμοιβή που παίρνουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι για τις υπερωρίες τους,τα νυχτερινά τους,την 24ωρη διαθεσιμότητα που οφείλουν να επιδεικνύουν προς την Υπηρεσία τους.
Ερώτημα τέταρτο. Ποιός επιβαρύνεται από τα ΔΕΤΕ;
-Ο άμεσα συναλλασσόμενος με το Τελωνείο επιτηδευματίας.
Ερώτημα πέμπτο. Γιατί δεν πληρώνει το Κράτος τις υπερωρίες των τελωνειακών;
-Το Ελληνικό Κράτος αποφάσισε από την εποχή του Καποδίστρια ότι αντί να επιβαρύνεται το ίδιο,προτιμότερο είναι να μετακυλιστεί αυτό το κόστος στους συναλλασσόμενους.
Ερώτημα έκτο. Τι χάνουν οι τελωνειακοί από αυτήν την πρακτική του Κράτους;
-Κατ’αρχάς τα ΔΕΤΕ δεν υπολογίζονται στα δώρα Χριστουγέννων,Πάσχα και στο επίδομα αδείας. Δεν υπολογίζονται στην σύνταξη,ούτε στο εφ’άπαξ.Σε περίπτωση που τα κατέβαλλε το Κράτος θα συνυπολογίζονταν και ως δώρα και ως συντάξιμες αποδοχές.
Ερωτημα έβδομο. Γιατί κινδυνεύουν τα ΔΕΤΕ από την ένταξη τους στον Κρατικό προύπολογισμό;
-Η Ε.Ε. θα θεωρήσει τα ΔΕΤΕ ως φόρο που επιβαρύνει τις εισαγωγές εμπορευμάτων της Κοινότητας και φυσικά θα σπέυσει να τον καταργήσει.Με τον Κανονισμό 450/2003 η Κομισιόν έχει αποδεχθεί τον χαρακτήρα των ΔΕΤΕ ως ανταποδοτικό τέλος που αφορά τους τελωνειακούς και μόνο.
Αν αυτά τα έσοδα εισρεύσουν στο κρατικό ταμείο,η Ε.Ε. είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσει.
Ερώτημα όγδοο. Τι θα συμβεί στην περίπτωση που τα ΔΕΤΕ καταργηθούν;
-Ας δεχθούμε κατ’αρχάς ότι ο υπουργός Κος Αλογοσκούφης μιλά ειλικρινά όταν υπόσχεται ότι θα συνεχιστεί η καταβολή των ΔΕΤΕ στους τελωνειακούς. Σ’αυτήν την περίπτωση η καταβολή τους θα γίνεται από τον Κρατικό προϋπολογισμό επιβαρύνοντας το σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων,όπως γίνεται με τα ΔΙΒΕΤ των εφοριακών τα οποία είναι επίδομα που παίρνουν χωρίς να εργάζονται νύχτες,χωρίς να εργάζονται αργίες,χωρίς να εργάζονται σε εορτές.
Ερώτημα ένατο. Ποιός διαχειριζόταν μέχρι σήμερα τα ΔΕΤΕ;
-Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των εργαζομένων και του Υπουργείου Οικονομικών.Στην ουσία δηλαδή ο ίδιος ο Υπουργός ήδη διαχειριζόταν αυτά τα χρήματα,αφού ότι περίσσευε μετά την πληρωμή των υπαλλήλων,τα έπαιρνε το Υπουργείο για να καλύψει άλλες τρύπες.Τ ο περίσσευμα αυτό από τα ΔΕΤΕ θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των τελωνείων αλλά αντί γι’αυτό ο κάθε Υπουργός το χειριζόταν αδιαφανώς όπως αυτός ήθελε.Στην ουσία δηλαδή ο Αλογοσκούφης κατηγορεί αυτήν την στιγμή τον ίδιο του τον εαυτό για αδιαφάνεια στην διαχείριση των ΔΕΤΕ.
Ερώτημα δέκατο. Φταίνε οι τελωνειακοί για την έλλειψη καυσίμων στην αγορά;
-Είναι αδύνατον να στερεύουν πρατήρια σε 48 ώρες από την έναρξη της απεργίας. Τα αποθέματα των εταιρειών θα έπρεπε να φτάνουν τουλάχιστον για μία εβδομάδα,αλλά τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια δημιούργησαν αυτήν την τεχνητή έλλειψη ώστε να ανεβάσουν τις τιμές ανενόχλητες. Μια συγκεκριμένη εταιρεία κινούμενη στα πλαίσια της νομιμότητας διαθέτει ακόμα και σήμερα καύσιμα από τα πρατήρια της, έστω και σε μειωμέμες ποσότητες για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.
Ανακεφαλαιώνοντας θα ήθελα να καταγγείλω τον υπουργό Κο Αλογοσκούφη γιατί με μεθόδους που δεν ταιριάζουν στο αξίωμα του,ισχυρίστηκε ψευδώς πρίν δύο εβδομάδες στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας ότι θα εξαιρέσει τα ΔΕΤΕ από το προς ψήφιση νομοσχέδιο και μάλιστα τους επέδειξε και προσχέδιο της τροποποίησης που θα επέφερε,πείθοντας έτσι τους τελωνειακούς να αναβάλλουν τις προκηρυχθείσες για τότε κινητοποιήσεις.
Ακόμα και εφημερίδες μίλησαν τότε για την υποχώρηση του κου Αλογοσκούφη προς τους τελωνειακούς. (
www.e-tipos.com/newsitem?id=50534) Τι έκανε ακολούθως ο Κος Υπουργός; Μη τιμώντας ούτε τον ίδιο του τον λόγο,την άλλη μέρα κατέθεσε το νομοσχέδιο χωρίς την τροποποίηση που είχε υποσχεθεί στην Ομοσπονδία.
Οι τελωνειακοί υπάλληλοι υπερασπιζόμενοι κεκτημένα δικαιώματα σχεδόν δύο αιώνων συνεχίζουν ενωμένοι με 100% συμμετοχή στην απεργία,να αγωνίζονται για το μέλλον του τόσο σημαντικού κλάδου τους.
Ζητούν την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία που υφίσυανται αυτές τις ημέρες,αλλά ο ηθικός και φυσικός αυτουργός είναι αποκλειστικά και μόνο ο Κος Αλογοσκούφης και η τυχοδιωκτική του πολιτική στο Υπουργείο.
Δυστυχώς αντί να αντιμετωπίσει τους τελωνειακούς ως συνεργάτες του,τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς του. Σύντομα θα καταλάβει το ολέθριο σφάλμα του και ελπίζουμε να επανορθώσει την αδικία που υφίσταται ο τελωνειακός κλάδος σήμερα.

Θ.Β.
Τελωνειακός υπάλληλος
------------------------------

57 σχόλια

  1. τελωνειακός υπάλληλος και δίκαιο αίτημα?...το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?...ήμαρτον,που λέει κι ο έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγα να μη λυπηθουμε τους τερλωνειακους που εχουν πανω απο 4000 ευρω το μηνα εσοδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελωνειακέ υπάλληλε, θα τα ακούσεις, διάβασε και τα επόμενα και θα ξέρεις ότι δεν είμαστε όλοι μαλάκες να πετάς την συντεχνιακή προπαγάνδα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να αφήσετε τις μαλακίες και να στρωθείτε στη δουλειά απατεώνες Τελωνειακοί!!!

    Ποίος τελωνειακός πεινάει? όλοι από τις εκφορτώσεις πλοίων βγάζετε τα απίστευτα!!!
    ...και μιλάτε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιά νηφάλια άποψη:
    Αντε γα..σου σκληρα εργαζόμενε τελωνειακέ.
    Στο τίτλο αφαιρεσε το αλήθειες θα μείνουν μονο τα ψέμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ Θ.Β. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προς τελωνειακους:
    Οταν θα μπορειτε να κοιταζετε τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα ματια και δεν θα κοκκινιζετε απο ντροπή. Όταν δεν θα κοιταζετε τον επιχειρηματικο κοσμο της χωρας στην τσεπη.
    Όταν θα δεχθειτε εσεις και οι εφοριακοι το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.
    Τοτε ίσως κατανοησουμε τα προβληματα του κλαδου σας.
    ΥΓ
    Στην εργασία μου την υπερωριακη απασχοληση μου την πληρωνομαι από τον εργοδότη μου.
    Εσεις λέτε ότι την πληρωνουν οι επιχειρηματιες. Δηλαδή το κόστος αυτο το μετακυλιουν στα προϊόντα που εισάγουν ή εξαγουν.
    Κατα πως φαινεται σ'αυτην την χωρα υπαρχει η νομιμη μιζα αλλα και η παρανομη.
    Ειναι προνομιο τελικα να μπορουν καποιοι να παιρνουν και τις δυο.
    ΝΤΡΟΠΗ ¨ΚΥΡΙΟΙ¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν αντιδρασατε οτι κοβοντουσαν πλεονεκτηματα σε αλλους κλαδους(ισα-ισα πολλοι εβριζαν τους υπαλληλους καθαριοτητας η τους τεχνικους της ΔΕΗ που τους χαλαγαν την μερα με τις απεργιες τους)ΓΙΑΤΙ να προσπαθησει καποιος να καταλαβει εσας τωρα......!
    Εγω ειδα παχουλους μισθους ΣΕ ΟΛΑ τα καναλια σε σχεση με τον κλαδο σας....!!!
    Δεν υπαρχει ισοτητα(και κυριως αξιοκρατια) στην Ελλαδα για να μην μιλησουμε οτι ο καθενας(ομαδα επαγγελματων)κοιταζει πως θα βολευτει και ας πνιγουνε οι υπολοιποι......!
    ΜΑΚΑΡΙ καποια στιγμη να μην υπαρχουν χρηματα να πληρωθει κανεις ΜΗΠΩΣ και ξαναρχισουμε απο την αρχη με περισσοτερη δικαιοσυνη και αξιοκρατια ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι κε Κώνστα εργάζονται επί 24ώρου βάσης,χωρίς αργίες,χωρίς εορτές,σε αεροδρόμια, λιμάνια,σύνορα και επιτελούν διπλό έργο συνεισφέροντας αφ’ενός στην είσπραξη των δασμών που αποτελούν δημόσια έσοδα και αφ’ετέρου στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών,τσιγάρων κι άλλων πολλών.

    Για να δείτε τί μαλακίες γράφουν οι λαδοπόντικες τελωνειακοί!

    Καταρχάς υπάρχουν πάμπολλες ομάδες εργαζομένων που δουλεύουν γύρω από το ρολόι και όλες τις μέρες της εβδομάδας... να τις απαριθμήσω εδώ; Αν σας αρέσει ο ύπνος, να πηγαίνατε σε άλλη δουλειά, μόνοι σας τη διαλέξατε.

    αφ’ενός στην είσπραξη των δασμών... και αφ’ετέρου στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ...


    Βρε λαμόγιο, τι θα πει εδώ αφενός και αφετέρου; Το ίδιο δεν είναι; Άμα πληρώσεις δασμούς, δεν υπάρχει λαθρεμπόριο, γιατί γράφεις το ίδιο πράγμα δυο φορές; Για να δείξεις ότι κάνεις σπουδαίο έργο;

    Οι άλλοι λαδοπόντικες, οι εφοριακοί, "αφενός εισπράττουν φόρο και αφετέρου καταπολεμάνε τη φοροδιαφυγή"; Το ίδιο πράγμα δεν είναι; Δεν βγάζουν λεφτά για το κράτος κι αυτοί; Παίρνουν κι αυτοί "ειδικό λογαριασμό"; Αν ναι, θα καταργηθεί και σ' αυτούς (όλοι καταργούνται) αλλά δεν βλέπω να απεργούν.

    Και ο μπασκίνας που γράφει στραβοπαρκαρισμένους δεν βγάζει έσοδα για το κράτος; Και σ' αυτόν είναι ποινή το έσοδο, δεν είναι φόρος! Παίρνει λαδώματα από τους πολίτες και εισπράττει από τον ειδικό λογαριασμό;

    Μόνο οι λαδοπόντικες οι τελωνιακοί διαμαρτύρονται, ελπίζω να σας ρίξουν μια επιστράτευση, να πηγαίνετε με την καραβάνα στη δουλειά για πρωινό τέιον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί "πέρασαν" τα τσιμπράγκαλα της μαντόνας και όχι ευπαθή και καύσιμα φίλε τελώνη που φαρισαϊζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ερώτημα ένατο. Ποιός διαχειριζόταν μέχρι σήμερα τα ΔΕΤΕ;
    -Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των εργαζομένων και του Υπουργείου Οικονομικών. Στην ουσία δηλαδή ο ίδιος ο Υπουργός...


    Κάνανε κολεγιά τα αρπακτικά με τους υπουργούς (από παλαιότερα) και τώρα θίγονται που μπαίνει τάξη στα πράγματα! Και προσέξτε ομολογία: από εκπροσώπους των εργαζομένων και του Υπουργείου Οικονομικών. Στην ουσία δηλαδή ο ίδιος ο Υπουργός. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων διαχειρίζονται χρήματα για τις εισπράξεις τους και αυτό είναι ουσιαστικά ο υπουργός! Τέτοια ομολογία για το νταβατζιλίκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΘΡΑΣΥΤΗΤΟΣ ΣΧΟΛΙΟ.
    ΟΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ" (ΔΕΤΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟΥ.
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ".
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ, ΝΟΜΟΤΥΠΑ ΜΕΣΩ ΔΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΜΕΝΟΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ.
    ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΟΥΔΕΙΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ.

    ΚΩΝ.ΚΥΡΙΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι πραιτοριανοί τον πρώτο που σκότωναν οταν κινδύνευαν οι μισθοί τους ηταν τον αυτοκράτορα. Αλογοσκούφη ακούς καλά να πάθεις βρωμάσκυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ερώτημα ενδέκατο: Σε ποιο ποσό ανέρχονται τα Δ.Ε.Τ.Ε. μηνιαίως;
    Απάντηση:1500-1600 Ευρώ
    Βρείτε έναν Υπάλληλο με τέτοιες υπερωρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλα μας τα είπε πόσο είναι το ΔΕΤΕ δεν μας είπες φίλε εφοριακέ!!!

    Μας είπες για τους δημοσιογράφους, για τους εφοριακούς και για την δουλειά σου που είναι :

    "Η δε εργασία τους παρέχεται σε άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις και κάτω από έναν στρατιωτικού τύπου, κανονισμό υποχρεώσεων και δικαιωμάτων,με συχνότατες μεταθέσεις και δυσμενείς τοποθετήσεις αναλόγως των φρονημάτων τους"

    Δεν μας είπες αν το λαμβάνουν οι στρατιωτικοί όμως ... που δουλεύουν με μεταθέσεις, υπερωρίες, κάτω από άθλιες γενικά συνθήκες και με ένα ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ και όχι ΤΥΠΟΥ.

    Καλές είναι οι διεκδικήσεις αλλά να υπάρχει και μέτρο.

    Α και οι στρατιωτικοί έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αυτος ο Κωνστας πουλημενος δημοσιαγραφος στον αλογοσκουφη.ΑΞΙΟς Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΚΩΝΣΤΑ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ.ΒΟΛΕΜΕΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΠΑΡΕΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αἱ σιχτήρ παληομαλάκες που ψάχνετε γι...κατανὀηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 11ο ερώτημα, γιατί δεν τους απολύουν όλους και να προσλάβουν νέους τελωνειακούς σε χρόνο μηδέν, με προτίμηση στους παλαιούς, και με τη νέα σύμβαση εργασίας όπως έκανε ο Ρέιγκαν στις ΗΠΑ όταν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έκαναν απεργία/εκβιασμό και σταμάτησαν όλες (χιλιάδες) πτήσεις κάθε μέρα σε ολόκληρη τη χώρα;

    Γιατί οι πολιτικοί μας είναι άχρηστοι, και εννοώ όλοι τους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, το γεγονός ότι τα μόνα νομοσχέδια που περνούν με σχεδόν όλα τα κόμματα υπέρ είναι οι αυξήσεις των βουλευτών, ενώ σε ΟΛΑ τα άλλα νομοσχέδια κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν υπερψηφίζει φανερώνει ότι δεν ψηφίζουν για το καλό της χώρας αλλά για τα κομματικά τους συμφέροντα. ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ 5 ΨΗΦΟΥΣ, απλό και λυπηρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ τελωνειακέ υπάλληλε. είμαι έτοιμος να κλάψω για την αδικία που σας γίνεται.
    ΔΕΙΤΕ θράσος θα έπρεπε να λέγεται και όχι ΔΕΤΕ
    Λοιπόν:

    1. σε ποιά άλλη χώρα της Ευρώπης υπάρχουν ΔΕΤΕ?
    2. όταν ο Α ή Β συναλλασσόμενος εισαγωγέας σκάει τα ΔΕΤΕ σας, ποιος τελικά το επιβαρύνεται?
    3. μήπως μπορείς να μας πεις πόσο είναι το συνολικό ύψος των ΔΕΤΕ? (όχι ανά υπάλληλο για να μας δούμε πόσο επιβαρύνονται τα προϊόντα)
    4. μπορείς να μου πεις άλλη χώρα της Ευρώπης που η εισαγωγή βενζίνης εξαρτάται από τελωνειακούς?
    5. θα σας τα κόψει η ΕΟΚ? γιατί μήπως είναι παράνομα?
    6. μήπως πέρα από τον φόβο θα πληρώνετε και εισφορές και φόρο κλίμακας για τα ΔΕΤΕ αφού στην ουσία είναι αποδοχές?
    7. αν δεν σου αρέσουν οι συνθήκες εργασίας πήγαινε γίνε γιατρός στο ΙΚΑ, πυροσβέστης, δάσκαλος, φύλακας αρχαιοτήτων, πιλότος στο Αιγαίο κλπ . Ξέρεις ότι παίρνουν λιγότερα από τα ΔΕΤΕ σας.

    Κανένα επίδομα από ειδικό λογαριασμό στο δημόσιο, αμοιβή ανάλογα με τα καθήκοντα / ευθύνη που έχεις και την ποιότητα εργασίας που προσφέρεις όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο.
    (και για να μην φωνάζουν μερικοί δημόσιος υπάλληλος (ΠΕ) είμαι των 1,200 € μετά από 20 χρόνια χωρίς να έχω ειδικούς, επιδόματα, ΔΥΒΕΤ και ΔΕΤΕ.

    ΥΓ

    ...άκου μας το έδωσε ο Καποδίστριας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι τελωνιακοί υπάλληλοι έχουν ελάχιστα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αμείβονται σκανδαλωδώς, απομυζώντας την ελληνική κοινωνία και ικανός αριθμός αυτών διαπλέκεται με ποικιλώνυμα, αμφιλεγόμενης νομιμότητας συμφέροντα. Πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα συντεχνίας που λειτουργεί σε βάρος της κοινωνίας και επιβάλλει με εκβιασμούς τη θέλησή της. Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να καταργήσει όλα τα οικονομικά τους προνόμια και να καθορίσει την αμοιβή τους με αποκλειστικό γνώμονα την πραγματική προσφορά της εργασίας τους. Ο φαύλος Υπουργός Οικονομικών, αφού διεύρυνε κατά τα προηγούμενα χρόνια τα απαράδεκτα προνόμιά τους, ξαφνικά θυμήθηκε την αρχή της διαφάνειας και της ισότητας των εργαζομένων που συστηματικά αδικεί και εξοργίζει. Ας σταματήσει επιτέλους η νοσηρή ανταλλαγή πολιτικών δώρων και εργασιακών προνομίων, μεταξύ ανεπαρκών πολιτικών και απαθλιωμένων συνδικαλιστών της παρακμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΗΛΑΔΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΙΣΩΝ.

    ΟΛΟ ΤΣΑΤΣΙΛΙΚΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ,ΑΚΟΜΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΓΑ.
    ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΤΩΡΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΗΚΩΣΑΤΕ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΑΣ.
    ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ,
    ΤΙ "ΚΟΝΟΜΕΣ" ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΥΤΟΣ.


    Α'Ι' ΣΙΧΤΙΡ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ, ΝΑ ΕΡΧΟΤΑΝ
    ΚΑΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τελωνειακός υπάλληλος???ρε ούστ!!!
    αμα δε γουσταρεις φιλαρακο,βγαλε τη γυναικα σου στο μεροκαματο...ξερεις εσυ ποιο...αλλα ποιος θα πληρωσει για να...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άλλοι βγάζουν την Πάντειο και άλλοι την κονταμΠάντειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΤΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ .ΠΑΝΤΑ ΗΜΙΜΑΘΗΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣΤΕ.
    ΓΡΑΨΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 10 ερωτήματα?

    10 απαντήσεις:

    1. γιατί? θα φορολογούνται κανονικά όπως όλων των υπόλοιπων Ελλήνων?
    2. ανταποδοτικό τέλος που το επιβαρύνεται το κοινωνικό σύνολο
    3. να παίρνετε τις υπερωρίες σας όπως οι ιατροί με 24ωρη συνεχή εργασία στις εφημερίες, όπως οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, όπως οι φύλακες αρχαιοτήτων κλπ
    4. είπαμε το κοινωνικό σύνολο
    5. ο Κολοκοτρώνης είχε δώσει τίποτα? κανένα χρυσόβουλο υπάρχει?
    6. εδώ είναι η αλήθεια. Κύριοι αν μπουν στον προϋπολογισμό ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
    7. και γιατί βρε γίγαντες να πληρώνω φόρο που όχι μόνο και τώρα τον καταβάλω έμμεσα αλλά δεν πηγαίνει και στο Κράτος αλλά στις τσέπες σας.
    8. θα είναι φθηνότερα τα προϊόντα που εισάγονται
    9.ωραία λογική …”αλλά αντί γι’αυτό ο κάθε Υπουργός το χειριζόταν αδιαφανώς όπως αυτός ήθελε” αλλά εμείς δεν διαμαρτυρόμασταν γιατί πληρωνόμασταν.
    10. μπορείς να μου πεις μία χώρα της ΕΟΚ που τα τελωνεία ασχολούνται με την βενζίνη? ΜΙΑ?

    ***για τα υπόλοιπα λαθρεμπόριο, αργίες, συνθήκες εργασίας κλπ δεν τα σχολιάζω γιατί ….δεν θέλω να βρίσω, όποιος έχει επαφή με τελωνειακούς ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τέλος το λαδάκι! (Δεν περίσσεψε ούτε γιά το καντήλι τού Εφραίμ.) Συμβιβαστείτε με ορυκτέλαιο τώρα που οι καιροί ειναι δύσκολοι. Προτιμήστε αγνή βαζελίνη που χρησιμοποιούν και προτείνουν εκατομμύρια Ελλήνων εργαζομένων και ελπίζουμε να ευκολυνθείτε κι εσείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ποιος βγάζει περισσότερο γέλιο, ο Θου Βου ή ο τελωνειακός Θ.Β;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΡΕ ΑΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ -ΠΡΟΝΟΜΙΟ!!! ΡΕ ΟΥΣΤ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αν δεν γουστάρεις ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ κοπρόσκυλο.
    ΟΥΣΤ που θελεις και ΔΕΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τι λετε ρε απιστευτοι Ελληνες Τελωνιακοι?
    σιγα μη σας ζητηση και συγνωμη δηλαδη ο λαος που δουλευετε στα συνορα!!!
    και αλλοι δουλευουν 24 ωρες και αλλοι δεν εχουν αργιες, γιορτες, ετοιμοτητες κτλ κτλ περνουν και οι αλλοι τοσα λεφτα?
    αντε ρε απο δω που θελετε και συμπαρασταση...
    τεμπεληδες χαραμοφαηδες...

    ουστ ρε!
    Ντροπη σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΑΛΑ ΞΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ "ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ"ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΛ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΞΤΡΑ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΟΣΟ Ο ΜΙΣΘΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ? ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΡΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ...ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ,ΑΥΤΗ Η ΚΑΣΤΑ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ,ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ,ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ τελωνειακέ, θα συμφωνήσω και εγώ με τους υπόλοιπους ότι αυτά που λες είναι προπαγανδιστικά. Θα ήθελα να σου θυμίσω ότι, μιας και ο κλάδος σας έχει να κάνει άμεσα με την οικονομία του κράτους και με τον πολίτη, θα έπρεπε να ορίσετε ένα προσωπικό ασφαλείας όπως κάνουν οι γιατροί. Εάν απεργήσουν οι όλοι οι γιατροί, σαν εσάς, θα ορμήσουν όλοι επάνω τους να τους φάνε. Εγώ δουλεύω όλη την ημέρα στους δρόμους και εξαρτώμαι από τα καύσιμα. Με ποιό δικαίωμα ΕΣΥ κύριε ΤΕΛΩΝΙΑΚΕ μου στερείς το δικαίωμα στο μεροκάματο και την επιβίωση; Συγκεκριμένα είμαι τεχνικός ανελκυστήρων. Μήπως θα ήθελες όταν πάθει βλάβει το ασανσέρ στο σπιτάκι σου, να μην σου το φτιάξω; Να δω μετά πως θα ανεβαίνεις στο σπίτι σου σε όποιον όροφο και να μένεις! Και καλά, να μένεις στον 1ο. Αν μένεις στον 8ο όροφο καινούριας πολυκατοικίας; Να σου πω τί θα κάνεις τότε: ΘΑ ΜΟΥ ΟΡΜΗΞΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ και "ΓΡΗΓΟΡΑ", όπως είχε το θράσσος να με "ΔΙΑΤΑΞΕΙ" μια κυρία του καλού κόσμου των ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ πριν μερικούς μήνες!

    Γι' αυτό θα σας συνιστούσα να αρχίσετε να αναθεωρείτε τις απόψεις σας για την απεργία σας και τα, από τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, κεκτημένα σας. Ξενκινήστε να δουλεύετε και εσείς για 1000 ευρώ το μήνα με 10 χρόνια προϋπηρεσία και έχοντας πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά στη μέση σας, όπως εγώ, από τα βάρη στις οικοδομές!

    Υ.Γ. Σταματήστε την προπαγάνδα και αφήστε τον κόσμο να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα, όπως αυτό που οι πολιτικοί ξεπουλάνε την πατρίδα μας και τους κόπους μας μέσω του κάθε ΕΦΡΑΙΜ.

    ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 95 katasxmena dvd...

    ti 95 re Maki? 94..o kostas den pire dvd

    den exei simvei pote lete sta telonia kati tetoio? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σωστή η αγανάκτησή σας αλλά να γνωρίζετε ότι αυτό είναι και το μεγάλο κόλπο.Αγαπητοί μου συμπολίτες.Ο Αλογοσκούφης θέλει να σώσει τους επιτηδευματίες δηλ. να γλυτώσουν και να μην πληρώνουν αυτοί. Φυσικά οι υπάλληλοι θα πάρουν το επίδομά τους αλλά πλέον όπως πολύ σωστά το ανάφερε ο τελωνιακός στο άρθρο του αυτό θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό δηλ. όλους μας.Πάλι δηλ. θα τη γλυτώσουν οι μεγάλοι , το κεφάλαιο και θα το πληρώσουν οι πολίτες. Αυτό έχει γίνει και άλλοτε το είχε κάνει και το ΠΑΣΟΚ αλλά ο λαός ... αλλού όπως και τώρα. Πληρώνουμε όλοι εμείς και σιγά- σιγά οι μεγάλοι την κοπανάνε.Τι φταίει;Η άγνοιά μας.Μη τα βάζετε με τον τελωνιακό που σας ανοίγει τα μάτια.Αυτός έτσι και αλλιώς δεν θα χάσει τίποτε πιστέψτε με.Το επίδομα θα συνεχίσει να το παίρνει και εμείς θα πληρώσουμε πάλι το μάρμαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έλληνα λιγούρη μάθε και αυτό: κάθε τελωνειακός δεν καθαρίζει το μήνα με λιγότερα από 5000 ευρώ (ο μέσος όρος είναι πάνω από 10000). Μιλάμε για απίστευτο θράσος αυτού του αρχιλαλάκα που έγραψε αυτό το τόπικ.

    Αει στο διάολο μαλάκες νεόπλουτοι, εμείς πολεμάμε με 700 ευρώ το μήνα και εσείς έχετε θησαυρίσει παλιολαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΕ ,ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ?

    ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ,ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΝΑ ΕΣΟΔΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , 19% ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΦΠΑ.

    ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΣΟΔΟ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ .

    ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΟΔΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ .

    ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 24 ΩΡΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ,ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ , ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 36 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ.(ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΡΑ)

    ΛΟΙΠΟΝ , ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ , ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ,ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΜΑΥΡΑ ΕΥΡΩ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!
    Τα Δετε είναι ενας άδικος "κοινωνικός πόρος" που επεβλήθη στην δεκαετία του 1930 & διανεμόταν
    σαν μπαξίσι στους τελωνειακούς, ανεξάρτητα απο το τι ακριβώς έκαναν.
    Δεν θέλουν να υπαχθούν τα έσοδα απο τα ΔΕΤΕ στον τακτικό προϋπολογισμό επειδή το επίδομα που θα τα αντικαταστήσει θα είναι σταθερό ενώ με τα ΔΕΤΕ αυξάνονται κάθε χρόνο.
    Μάλιστα η απληστία τους με την επιβολή υψηλών ΔΕΤΕ στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων οδήγησε αρκετές transit εξαγωγές σε άλλα κοινοτικά αεροδρόμια που δεν είχαν τέτοιου είδους χαράτσια με απώλειες
    για πολλούς κλάδους συμπεριλαμβανομένου & αυτού των τελωνειακών! Τοαπέσυραν αλλά ήταν ήδη αργά το πουλί είχε πετάξει.

    Τώρα ακούγεται οτι υπάρχουν ορισμένες εκφοβιστικές τακτικές με απειλές για αντίποινα αν μιλήσουν κλάδοι που συναλλάσονται μαζί τους & ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει στην Τελωνειακή Υπηρεσία εκτος απο τα ΔΕΤΕ...

    Α ξέχασα & για τους κολαούζους τους εκτελωνιστές.Αλλά γιαυτούς μια άλλη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ασε μεγαλε,4000ευροπουλα φανερα τα αλλα ποσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΡΕ ΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΟΥ ΒΟΥ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δυστυχώς γίνεται πλέον φανερό ότι το σχέδιο της κυβέρνησης να βάλει τους εργαζόμενους να φαγωθούν μεταξύ τους,στέφεται με απόλυτη επιτυχία.
    Οταν απεργούσε η ΔΕΗ,όλοι φωνάζατε κατά των απεργών.
    Οταν απεργούν οι αγρότες φωνάζετε κατά των αγροτών.
    Οταν απεργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς φωνάζετε και πάλι κατά των απεργών.
    Γι'αυτό είστε άξιοι της μοίρας σας.
    Γι'αυτό θα σας πετάνε ψίχουλα και θα κάνετε κολοτούμπες.
    Γι'αυτό όταν εσείς θα απργήσετε όλοι θα σας βρίζουν όπως κάνετε τώρα με τους τελωνειακούς.
    Γιάυτό θα ξαναψηφίσετε τους εκπρόσωπους των νταβατζήδων και μετά θα κλαίτε για τα 700 ευρώ που παίρνετε μισθό.
    Ντροπή σας ρε ραγιάδες.
    Αντί να παλεύετε να αυξηθούν όλοι οι μισθοί,εσείς το μόνο που νοιάζεστε είναι να μειωθούν οι αποδοχές των άλλων.
    Σαν τον Χότζα που προτιμούσε να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα παρά να έχει κι αυτός έναν.
    Με τέτοιες λογικές θα μας πηδάνε όλους μιά ζωή και θα λέμε κι ευχαριστώ.
    Αντε ακούστε τώρα την προπαγάνδα του Κώνστα,του Πρετεντέρη και του Ρουσόπουλου και κοιμηθείτε ήσυχοι.
    Κι αύριο κάντε ουρές για βενζίνη να πάτε το γκομενάκι καμιά βόλτα με το γκάμπριο που πήρατε με τα δανεικά από τις τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οχι ρε πουστη μου,θα κλαψω...τοση αδικια ρε φιλε τελωνειακε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το 50% των ΔΕΤΕ είναι αφορολόγητο και το άλλο 50% φορολογείται αυτοτελώς με 15%.
    Έτσι ενώ οι πραγματικές αμοιβές τους το μήνα είναι περί τις 4,000€ και θα πήγαιναν στην κλίμακα του 40% , μένουν στην κλίμακα των χαμηλόμισθων.
    - Δεν μιλάμε για τα λαδώματα που είναι πολλοί μισθοί τον μήνα, ούτε για το πλιάτσικο που κάνουν στα εισαγόμενα δέματα (αφαιρούνται προϊόντα αξίας ή χάνονται ολόκληρα δέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ,ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ 600-700ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΝΕΟΥΣ ΤΕΛΩΝΙΑΚΟΥΣ ΑΜΜΕΣΑ,Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 365/24/7 ΠΟΣΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ. Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ.
    ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΜΗ ΠΤΟΕΙΣΘΕ..
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙΤΕ ΜΗ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΤΡΙΠΑΚΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΚΛΑΔΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ!!!!!!

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ!!!!!!

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ!!!!!!

    Ο κλέψας του κλέψαντος ρεεεεεεε!

    Ξυπνήστε ζώα, έρχεται να μας σώσει ο Γιωργάκης ο αναβάτης και θα φάμε όλοι όπως τρώνε και οι τελωνειακοί. Δηλαδή με χρυσά κουταλοπίρουνα (κλεμμένα?).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. πολυ θρασος ο κ.τελωνειακος

    ασε που τον λυπηθηκα!!!!!!!!!
    μας κατατοπισε ομορφα για το προβλημα.....
    αυτα κανει ο αλογοσκουφης και εκει που ειχε πατωσει παιρνει ποντους παλι τον ξελασπωσε η συντεχνια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πόσα παίρνουν κάτω από το χέρι; Για να μην ξεχνάμε. Πόσες φορές περάσατε τα σύνορα και ανοίγοντας τις βαλίτσες σου κάνανε κατάσχεση με το έτσι θέλω τσιγάρα, ποτά, γλυκά, κλπ. Δηλαδή τι ζητάνε, να έχουν επίσημο "χαράτσι" και να τα παίρνουν κι από πάνω; Η απληστία έχει όρια. Να πάρουν όσα παίρνει ένας τυπικός δημόσιος υπάλληλος. Αν δου΄λεύουν υπερωρίες, να παίρνουν όσα και οι άλλοι δ.υ. Τα "ειδικά" καθεστώτα σε εφοριακούς και τελωνειακούς, τέλος. Αφού έτσι κι αλλιώς τα παίρνουν, γιατί να τους δίνουν εξτρά για να μην τα παίρνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

    ΑΥΡΙΟ ΚΟΤΕΣ

    ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΠΟΤΕΣ

    ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

    ΑΥΡΙΟ ΚΟΤΕΣ

    ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΠΟΤΕΣ

    ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

    ΑΥΡΙΟ ΚΟΤΕΣ

    ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΠΟΤΕΣ

    ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

    ΑΥΡΙΟ ΚΟΤΕΣ

    ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΠΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ. ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΧΤΗΣΟΥΝ. ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥΣ- ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ...
    Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ. ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;;; ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ...
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. RE ΜΟΥΝΙΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΩΝΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΣΑΝ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΟΥΤΕ 20.ΟΟΟ ΨΗΦΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΤΩΡΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΤΕΛΩΝΕΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΑΧΤΕ
    ΕΠΑΓΕΛΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΔΕΜΠΩΡΟΙ,
    ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΑΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΕΑΝ ΜΙΑ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΟΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ,ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΗ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΡΕΜΟΥΛΕΣ,ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ.ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ,ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΟΤΑΝ ΕΝΑ 'ΚΡΑΤΟΣ' ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΚΑΙΡΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΙΕΣ ΩΦΕΛΗΜΕΝΩΝ ΤΕΛΩΝΙΑΚΩΝ.ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ Μ...ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ.ΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΚΑΤΑΣΚΕΤΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ.ΒΑΛΑΤΕ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ,ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ?ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 'ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ' ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ?ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ Ε?ΧΑΣΟΜΕΡΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κατ αρχάς το να λέει κάποιος ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι το ξύνουν είναι χαζομάρα. ΟΛΟΙ το ξύνουν.

    Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι παίρνουν λίγα, άρα δεν έχουν λόγο να δουλέψουν.
    Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, περαν του ότι είναι μετρημένοι οι αληθινοί επαγγελματίες, οι υπόλοιποι κοιτάνε να εκμεταλλευτούν τον κάθε έναν και να του τα πάρουν πουλώντας του αέρα και πασαλείμματα.

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν κάτι παραπάνω, δουλεύουν όσο και οι άλλοι και ζουν αξιοπρεπώς.

    Είμαι εφοριακός και παίρνω δύο χιλιάρικα το μήνα με 10 χρόνια υπηρεσία. Ρετιρέ είμαι; όταν έχω τρία παιδιά και γυναίκα άνεργη;
    Aντί να προσπαθείτε να κερδίσετε κι εσείς κοιτάτε να χάσουν οι άλλοι, κλασσική νεοελληνική νοοτροπία, μιας και για όλα φταίνε οι άλλοι.

    Αλλά καλά να πάθουμε. Τετοιοι είμαστε, τέτοια αξίζουμε. Αντί να κοιτάξουμε να αγωνιστούμε όλοι για το καλύτερο, ο ενας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλουνού.

    Αυτό που λείπει είναι η αξιολόγηση.
    Να φύγουν όλα τα κομματόσκυλα που αντί να δουλεύουν κοιτάνε να κάνουν τα κονέ τους για να ανέβουν ιεραρχικά, μην έχοντας καμία αξία. Αυτά είναι πασίγνωστα πράματα.

    Αν όλοι αξιολογούν όλους σε μια υπηρεσία, σε οποιονδήποτε χώρο εργασίας, τότε σιγά σιγά οι άχρηστοι θα αναγκαστούν να προσφέρουν γιατί αλλιώς θα πεινάσουν. Η θα φύγουν.

    Μακάρι το ηλίθιο και ανθρωποφάγο κράτος να μπορούσε να αξιοποιήσει το προσωπικό που μπορεί αληθινά να προσφέρει σε μια υπηρεσία, αντί να ταϊζει κομματόσκυλα.

    allos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. .


    ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΩ.
    ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.
    ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ, ΑΜΥΝΟΜΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ. ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.





    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση