GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύγκριση για τα διόδια...

. Τι ισχύει στην Αμερική και τι στην Ελλάδα... . ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 25/9/08: "ΤΟ καλοκαίρι του 1996 ήμασταν στην Ατλάντα, κα...

.
Τι ισχύει στην Αμερική και τι στην Ελλάδα...
.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 25/9/08: "ΤΟ καλοκαίρι του 1996 ήμασταν στην Ατλάντα, καλύπτοντας για την «Ε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια μέρα, φύγαμε οδικώς από την πόλη για να επισκεφθούμε, από περιέργεια, την πόλη Athens, της εκεί Πολιτείας της Τζόρτζια. Βγαίνοντας από την Ατλάντα για να πάρουμε τον αυτοκινητόδρομο, σταματήσαμε στον έναν και μοναδικό σταθμό διοδίων που υπήρχε εκεί. Αλλοι περνούσαν με ηλεκτρονική κάρτα, άλλοι ρίχνοντας νομίσματα σε ένα χωνί, που τα «ζύγιζε» και, εάν ήταν εντάξει, άνοιγε αυτομάτως η μπάρα. Υπήρχε σε κάθε λωρίδα μια μεγάλη ηλεκτρονική οθόνη που έγραφε: «Ο δρόμος αυτός κατασκευάστηκε με δικά σας λεφτά. Κόστισε τόσα. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχετε πληρώσει τόσα (και έβλεπες ότι συνεχώς άλλαζε, μειούμενο, το νούμερο του αρχικού κόστους). Μόλις εξοφληθεί αυτό το ποσόν, τα διόδια αυτά θα ξηλωθούν. Σας ευχαριστούμε».
Συγκρίνετέ το, λοιπόν, αυτό με την απίθανη απόφαση των δικών μας απίθανων τύπων, που ασκούν σ' αυτόν τον τόπο πολιτική, να αυξήσουν την τιμή των διοδίων στον πιο άθλιο δρόμο της Ευρώπης, τον Αθηνών - Κορίνθου, που έχει «καθαρίσει» κόσμο και κοσμάκη και που, χρόνια τώρα, χρόνια αμέτρητα, εισπράττει λεφτά που δεν ξέρουμε πού πάνε. Πάντως, όχι εκεί που πρέπει. ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΩΝ...
Ν. Νικ.
---------

23 σχόλια

  1. Τρομοκρατία - Κερδοσκοπία

    Οι λαδοπόντικες οι τελωνιακοί έκαναν κολεγιά με τους βενζινάδες και άλλους κερδοσκόπους για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να κερδοσκοπήσουν!

    1. Γιατί τελείωσε η βενζίνη μόλις άρχισε η απεργία; Από το χέρι στο στόμα κυκλοφορεί η βενζίνη; Δεν έρχεται η βενζίνη από τα διϋλιστήρια Ασπροπύργου, Αγ. Θεοδώρων κ.ά. Το πετρέλαιο που γίνεται σήμερα βενζίνη έχει εισαχθεί εδώ και 1-2 μήνες... προφανώς οι μαυραγορίτες κρύβουν τη βενζίνη για να κερδοσκοπήσουν!

    2. Γιατί τα λαμόγια οι δημοσιογράφοι αναγγέλλουν από εφημερίδες και τηλεοράσεις ότι θα αδειάσουν τα ράφια των σουπερμάρκετ; Η απεργία των τελωνειακών αφορά εισαγωγές από Τουρκία, Ισραήλ, Αλβανία και κάποιες αφρικανικές χώρες. Από αυτές τις χώρες εισάγονται τα τρόφιμα και τα ποτά στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

    Βέβαια, υπάρχει και μια κυβέρνηση χωρίς παπάρια, η οποία δεν πιάνει τους βενζινάδες να τους επιβάλλει ταμειακές μηχανές, πράγμα που δεν έκανε και το ΠΑΣΟΚ, βεβαίως βεβαίως. Να επιστρατεύσει τους τελωνειακούς πάραυτα, οι οποίοι, εκτός από λαδώματα, παίρνουν και (παρανόμως) έξτρα επιδόματα, τα οποία τώρα η Ε.Ε. καταργεί ως παράνομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. No Problem, τώρα που θα γίνει πρωθυπουργός ο George Papandreou, θα γίνουμε κι'εδώ USA!

    Πολύ σωστά αυτά που γράφεις,συγνώμη για το καλαμπούρι,αλλα δε μπορώ,αμα ακούω για ΗΠΑ θυμάμει τον George!

    (τώρα θα βάλω και σε κόπο τα Πασόκια να βγούν και να βρίζουν και σε μιά απολίτικη ανάρτηση!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.
    ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΔΙΚΑ (ΚΛΙΚΑ)
    ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΕΙΣ ΣΑΡΚΑΝ ΜΙΑ (ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ P&K) ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΕΚΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ.
    ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ Ο ΑΛΟΓΟΔΙΚΑΣ ΣΤΑ ΥΨΗ.
    ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ.
    ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΕΜΙΣΑΝ.
    ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΝΩΤΑ Σ΄ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ.
    ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ?
    ΜΟΝΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΕ ΣΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    Η ΧΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ (ΝΟΜΟΤΥΠΑ).
    ΕΓΩ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
    ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ?
    ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ.
    ΜΟΥ ΛΕΝΕ Ε ΤΟΤΕ ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
    ΜΕ ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΓΑΜ.. .
    ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥΧΕΙ ΤΟ ΤΣΑΓΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΕΙ.
    ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ.
    ΕΞΑΛΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ
    ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΖΑΜΠΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
    ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
    ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ
    ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΒΛ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ
    ΝΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ
    "LAGO"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Αθηνών Κορίνθου είναι πολύ καλός δρόμος και ιδιαίτερα με τις σήραγγες στην Κακιά Σκάλα. Μάλλον στον Κόρινθος - Πάτρα αναφέρεσαι που είναι απαράδεκτος και δεν πρέπει να δίνουμε ούτε cent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλά τώρα κάτι μας είπες.....εκεί έχει επίσης και τα εξής:

    α) Ο καθένας οπλοφορεί, άν μπορείς πάνε να του κλεψεις το σπίτι (σε καθαρίζει στο φτερό). Στο Ελλαδιστάν....

    β) Οι πάσης φύσεως υπάνθρωποι (βιαστές,παιδεραστές,δολοφόνοι εν ψυχρώ κτλ.) πάνε στην ηλεκτρική καρέκλα. Στο Ελλαδιστάν....

    γ) Οι Αστυνομικοί απολαμβάνουν τον σεβασμό που τους αρμόζει και ο κάθε πολίτης βασίζεται σ'αυτούς. Στο Ελλαδιστάν....

    δ) Δεν υπάρχει κανένας ΜΟΝΙΜΟΣ Δημόσιος Υπάλληλος, εάν δεν κάνεις τη δουλειά σου, απλά υπάρχει άλλος που θέλει και μπορεί, οπότε "ο φόβος φυλάει τα έρημα". Στο Ελλαδιστάν....

    ...μπορώ να συνεχίσω κι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ... ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΝ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΙΣΤΑΝ?

    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. RΕ παλιολακαμά ανώνυμε αγανακτισμένος γενικά φαίνεσαι αλλά η βενζίνα περνα από τελωνείο όταν την παίρνουν τα βυτία και βγαίνουν από τα διϋλιστήρια. Και μάθε να βρίζεις τον κόσμο μας που δεν ξέρει γενικώς τι του γίνεται κάτω από την σκέπη των ποιμένων (πολιτικών και κληρικών) και όχι τους εκάστοτε απεργούς. Και να γνωρίζεις ότι γενικώς την έχουμε βαμένη. Α ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΕΛΛΗΝΑ.....και που είσαι ακόμα....κλαύτα μεγάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μη αναγνώριση της συμβίωσης ομοφύλων προκαλεί προβλήματα στην εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου της ΕΕ σε ερώτηση που του υπέβαλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλης.

    Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής αναφερόταν στην Οδηγία 2004/38 σχετικά με το δικαίωμα των πολιτών και των μελών των οικογενειών να κυκλοφορούν και να διαμένουν ελεύθερα στην επικράτεια των κρατών-μελών και ρωτούσε την Επιτροπή:

    «Πώς η ελληνική έννομη τάξη έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα διαδοχής ομόφυλου ζευγαριού, που έχει συνάψει γάμο σε κράτος μέλος και, ασκώντας το δικαίωμά του στην ελεύθερη κυκλοφορία και διαμονή, έχει αποκτήσει ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα;»

    Η απάντηση του Επιτρόπου έχει ως εξής: «Το πρόβλημα που εγείρει το αξιότιμο μέλος του Κοινοβουλίου προκύπτει από την μη αναγνώριση εκ μέρους της Ελλάδας των γάμων ομοφύλων, δεδομένου ότι αυτού του τύπου οι γάμοι δεν ρυθμίζονται από την ελληνική νομοθεσία.

    » Η Επιτροπή έχει επίγνωση των νομικών και πρακτικών δυσχερειών που μπορεί να προκύψουν όταν ζεύγος ομοφύλων μετοικεί σε κράτος μέλος, άλλο από εκείνο στο οποίο έχει τελεστεί ο γάμος.

    » Εξάλλου, η Πράσινη Βίβλος του 2006 αφορά τα ζητήματα που τίθενται σχετικά με τις περιουσιακές σχέσεις μεταξύ συζύγων και τις περιουσιακές συνέπειες που έχουν άλλες μορφές ενώσεων, κάνοντας διάκριση μεταξύ αυτών ως προς τις συμβάσεις ή τις συντροφικές σχέσεις που καταχωρούνται ενώπιον δημοσίας αρχής, και τις ενώσεις de facto.

    » Βάσει των στοιχείων που συνελέγησαν κατά τη μελέτη αυτή, τα κράτη μέλη που αναγνωρίζουν τις καταχωρημένες συντροφικές σχέσεις είναι τα εξής: Δανία (1989), Σουηδία (1994), Κάτω Χώρες (1998), Βέλγιο, Ισπανία και Γαλλία (1999), Γερμανία (2000), Φινλανδία (2001), Πορτογαλία και Λουξεμβούργο (2004), Ηνωμένο Βασίλειο (2005).

    » Μεταξύ των χωρών αυτών, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, οι Κάτω Χώρες και το Λουξεμβούργο έχουν θεσπίσει νομοθεσία που επιτρέπει τη σύναψη των εν λόγω καταχωρημένων συντροφικών σχέσεων τόσο από ετερόφυλα όσο και από ομόφυλα ζεύγη.

    » Τα άλλα αναφερόμενα κράτη μέλη προβλέπουν ειδική νομοθεσία για τις καταχωρημένες συντροφικές σχέσεις ομοφύλων ζευγών. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και η Ισπανία προβλέπουν την τέλεση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.»

    Για το θέμα, ο ίδιος ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι απάντηση του Επιτρόπου Ζακ Μπαρό επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι η θεσμοθέτηση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης μόνο για τα ετερόφυλα ζευγάρια, αποτελεί σαφή διάκριση σε βάρος των ζευγαριών ίδιου φύλου και καταστρατηγεί την αρχή της ισότητας.

    «Η ελληνική πολιτεία είναι υποχρεωμένη, με βάση την κοινοτική αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων, να ρυθμίσει θέματα που αφορούν σε ομόφυλα ζευγάρια, που έχουν νομιμοποιήσει τη σχέση τους, είτε με γάμο είτε με σύμφωνο συμβίωσης σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ» καταλήγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ 3.19 μ.μ,
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ. Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ , (ΟΠΩΣ Π.Χ. ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ) ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΕΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ. ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΧΕΙ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΜΩΣ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ TRANSIT.
    Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΕΣΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ. ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΤΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΟΠΩς ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ, ΘΑΛΑΜΗΓΩΝ ΚΛΠ. ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΥΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥς ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΡΕΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ, ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΣΟΔΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΛΟΙΟ, ΘΑ ΠΑΕΙ Π.Χ. ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.
    ΑΚΟΜΗ, ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ Η΄ΙΣΡΑΗΛ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΧΩΡΕς ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΝ Η ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΤΕΛΩΣ.ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ.
    ΟΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ , ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΦΤΕΡΙ Ο ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΑ Δ.Ε.Τ.Ε. ΤΑ Δ.Ε.Τ.Ε. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ , ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 24ΩΡΗ ΒΑΣΗ, ΓΙΟΡΤΕΣ, ΑΡΓΙΕΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ , ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ,( ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥΣ, Η Ε.Ε. ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ), ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ( ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ), ΘΕΛΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΓΚΑΦΑΣ, ΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΑΝ ΟΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι σεμνοταπεινοί όταν ήταν στην αντιπολίτευση ωρυόντουσαν για το ψηλό κόστος των διοδίων και τώρα βάζουν αυξήσεις στα διόδια συνέχεια και προτού να έχουν φτιάξει τους δρόμους!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα αποθέματα που προβλέπει ο νόμος είναι για 90 μέρες.

    Απλά, κάτι περιμένουν που θα ανεβάσει το πετρέλαιο ακόμα ψηλότερα, ώστε τα αποθέματα αυτά να πουληθούν πολύ ακριβότερα.

    Κάτι βρωμάει στην ιστορία με την ανάκληση της υπογραφής γαιδουροσκούφη (που είχε ως αποτέλεσμα την απεργία των τελωνειακών). Κάποιοι ήθελαν, κατά τα φαινόμενα, να πάψει να πουλιέται φτηνή βενζίνη, την εποχή της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

    Όταν το πετρέλαιο θα ξαναφτάσει στα 140, ο γαιδουροσκούφης θα ξαναβάλει την υπογραφή του, η απεργία θα λήξει και θα ξαναρχίσουμε να πληρώνουμε τη βενζίνη στο... 1.35!

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι η πινακιδα γραφη πως γινωντε οι δρομοι στην Αμερικη.Ειναι ομως λαθος οτι μετα την αποπληρωμη του δρομου ξηλωνωντε τα διοδια,ΠΟΤΕ δεν εχει συμβη κατι τετοιο.ρωτηστεεμας που μενουμε εδω μονιμα και πληρωνουμε.
    ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ "TWILIGHT ZONE TOY ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΑΝ" ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσυ 5,08 σέ ποιό τελωνείο εργαζεσαι?Καί παραπληροφορείς αφήνοντας νά εννοηθεί ότι θά χαθούν τά χρήματα.Ε ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ,ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα φορτηγά που πηγαινοέρχονται Ιταλία ή Βουλγαρία δεν περνάνε από τελωνείο, όπως και όλα τα οχήματα, είναι ενιαίο ευρωπαϊκό έδαφος. Αλλιώς θα έπρεπε να περνάνε και τα φορτηγά από τη Λάρισα στη Λαμία... Γράφετε μαλακίες για να δικαιολογήσετε τις απάτες των κερδοσκόπων.

    Αλλά κι αν πέρναγαν, κακώς θα γινόταν! Καταργείται δια τηλεφωνήματος και έληξε το θέμα. Το ίδιο και η βενζίνη, παύει δια ταχείας διαδικασίας να περνάει από τελωνείο και άντε να πηδηχτείτε εκβιαστές. Θα πέσει η βενζίνη στα 50 λεπτά το λίτρο, αφού τα περισσότερα είναι φόρος.

    Τα σκάφη να πάνε να πάρουν πετρέλαιο στην Τουρκία, θα εισπράξει η Shell Τουρκίας και όχι η Shell Ελλάδος... ναι, θα χάσει πολλά η εταιρία!

    Γράφετε γενικώς μαλακίες για να δικαιολογήσετε τους εκβιαστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΧΩΡΕς ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΝ Η ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΤΕΛΩΣ.

    Αν είναι σωστό αυτό, καταλαβαίνετε σε τι κύκλωμα εκβιασμού βρισκόμαστε και καμιά κυβέρνηση από το 1980 δεν κατάφερε να το αλλάξει. περνάνε τα προϊόντα για γραφειοκρατικούς λόγους, αλλά δεν εκτελωνίζονται... τότε γιατί περνάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ
    ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΖΑΜΠΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
    ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
    ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ
    ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΒΛ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ
    ΝΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μα τι λέτε τώρα? Στο δρόμο Θεσσαλονίκη Λάρισα, ναι σε αυτόν που σκοτώνεται ο κόσμος στον Παντελεήμονα και στα Τέμπη διπλασιαστήκαν τα διόδια και μάλιστα μπήκαν και στο πάνε και στο έλα. Αλλά η εταιρία που ανέλαβε τη δουλειά Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου λέγεται, έβαλε κάτι ωραία τζιπάκια να κάνουν βόλτες πάνω κάτω με τη φίρμα της αναβοσβήνοντας τους φάρους τους. Τι να σας πω,τώρα αισθάνομαι ασφαλής και επιτέλους κατάλαβα ότι δε χρειάζεται να γίνει κανένα έργο μια και τα ατυχήματα είναι ψυχολογικό θέμα και λύθηκε μα τα τζιπάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 25 Σεπτέμβριος 2008 3:22 μμ

    ΤΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΣΟΥΜΕ ?

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΣΕ, ΕΧΩ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ...

    ΑΘΗΝΑ ΧΑΛΚΙΔΑ
    ΑΠΟ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ .
    70 ΧΛΜ.
    2 ΦΟΡΕΣ ΔΙΟΔΙΑ Χ 2,75 = 5,5 ΕΥΡΟ !!!

    ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ....

    ΑΥΤΟ ΣΥΝΈΒΑΙΝΕ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΔΕΗΣΕ ΤΟ 2003 ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ - ΧΑΛΚΙΔΑ - ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ 1 ΜΙ ΛΩΡΙΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ....

    ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΕΒΑΙΑ Ο Κ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ, ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ....

    ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ "ΙΩΝΙΑ ΟΔΟ" !!!!!!
    ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΡΙΤΑ ΔΙΟΔΙΑ !!!!!!!

    ΚΑΙ ΕΠΕΜΕΝΑΝ .... ΤΡΙΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ 80 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ...... !!!!!!!!!!!!


    ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ....

    ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΒΕΖΙΡΗ ...
    ΟΠΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση