GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είναι καιρός πια...

. Με αφορμή το «μέγιστο» σκάνδαλο της περίφημης πια μονής Βατοπαιδίου, είναι καιρός να γίνει επιτέλους το αυτονόητο. Η οριοθέτηση των σχέσ...

.
Με αφορμή το «μέγιστο» σκάνδαλο της περίφημης πια μονής Βατοπαιδίου, είναι καιρός να γίνει επιτέλους το αυτονόητο. Η οριοθέτηση των σχέσεων κράτους-εκκλησίας.
Όταν ακούμε για θεϊκά μουσουλμανικά κράτη, αναρωτιόμαστε πως μπορεί να παρεμβαίνουν θρησκευτικοί εκπρόσωποι στη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής. Όμως το ίδιο δε γίνεται και στη χώρα μας;.
Ξεχάσαμε στις εκλογές του 2004 τους σάκους με το προεκλογικό υλικό της ΝΔ που διακινούταν από «ιερούς» χώρους;, τι έγινε αλήθεια εκείνη η υπόθεση;, προφανώς μπήκε στο αρχείο, συνηθισμένη υπόθεση άλλωστε. Ή μήπως ξεχάσαμε την «δεξιά» του Κυρίου.
Πού είδαμε σε Ευρωπαϊκή χώρα η εκκλησία να υποκαθιστά το κράτος στην έκδοση επίσημων πιστοποιητικών (γάμου, βάπτισης κ.α.) και αποτελούν στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις συναλλαγές πολίτη-κράτους;. Πού είδαμε σχολεία και σχολές ιερατικές να χορηγούν απολυτήρια και πτυχία ισοδύναμα με τα αντίστοιχα της πολιτείας;. Που είδαμε αφορολόγητες οικονομικές πράξεις, αυτόνομη πολεοδομία της εκκλησίας, τεράστιες περιουσίες με αδιαφανή διαχείριση και άλλες αυτόνομες δομές της εκκλησίας που τελικά την καθιστούν στην κυριολεξία ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ.
Και ενώ κατέχουν
την όποια περιουσία δική τους, αμείβονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι από την φορολόγηση των πολιτών ωσάν να προσφέρουν συγκεκριμένη υπηρεσία.
Αφού όμως η πολιτεία για διάφορους λόγους (αδυναμίας ή βολέματος) δε μπορεί να κάνει το αυτονόητο, μήπως ήρθε η ώρα οι ίδιοι οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Σαν πρώτο βήμα, προτείνω να καταθέτουμε τον ετήσιο φόρο μας στο ταμείο παρακαταθηκών, αφαιρώντας το ποσό που αντιστοιχεί στη μισθοδοσία των ιερέων και δεσποτάδων. Άλλωστε, ως αντιπρόσωποι του Θεού, ας πληρώνονται από το Θεό.
Αλ.Κο.
----------------------------------------

44 σχόλια

  1. ΟΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ.Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΝΑ ΠΕΙΘΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ πως θα ...υπολογιζεις το ποσοστο φορου που αντιστοιχει στους παπαδες;!
    ..........
    Να γινει ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ του κρατους απο την εκκλησια, ναι.
    Και μετα να υπάρχει ειδικος κωδικος στη δηλωση που να γραφει καποιος σε ποια εκκλησια/δογμα θέλει να πάει εναμερος του φορου του. Αν ειναι αθεος θα μπορει να δινει το ποσοστο του αυτο σε κάποιο ιδρυμα ή να το αφηνει κενο για να το εισπράττει το κράτος.
    Νοικοκυρεμενα πράγματα


    ΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ν'αγιάσει το στόμα σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι είναι. Αν μπορείς να υπολογίσεις πόσο είναι το ποσοστό βέβαια που παρακρατείται υπέρ των τράγων, τότε ναι μπορείς να το κάνεις αυτό που λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ βαφτίζουν χριστιανούς βρέφη, που δε μπορούν ούτε να φάνε μόνα τους, τι μου λες τώρα. Ελλαδιστάν - σκληρός μεσαίωνας... Αντί να βγουν να πουν αντρίκια ναι χωρίστε μας, προσπαθούν να γραπωθούν από τα μαλλιά. Δε βλέπουν ότι περπατάν στους δρόμους και αντί να τους φιλάνε τα χέρια όπως παλιά (τι κατάντια κι αυτο...) τους φτύνουν και τους βρίζουν; Ουστ ρε κοπρόσκυλα. Το κράτος εξ' ορισμού είναι ΑΘΡΗΣΚΟ, δε νοείται κάτι διαφορετικό στις δημοκρατίες. Δεν υπάρχει πολιτικός με αρχίδια όμως. Τι φοβούνται δεν κατάλαβα: την άνθιμο, τον ψωμιάδη και τον παπαθεμελή; Λίγο υπομονή, σε λίγο καιρό οι εξελίξεις θα τρέξουν μόνες τους και θα γίνει το αυτονόητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΞΩ ΟΙ ΠΟΥΣΤΟΠΑΠΑΔΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΗΓΕΤΗ ΜΕ (@@) ΟΠΩΣ Ο ΚΕΜΑΛ.

    Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ 1981,
    ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Π ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ...ΚΩΛΟΣ...
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ "ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ"ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙΣ ΤΟ "ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ".
    ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ Η ΤΟΝ ΑΓΙΟΠΟΙΟΥΝ Η ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΖΟΥΝ!!
    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ "ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ"(θέλω να τα ακούω,να τα ακουω).μη χεσω ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ Ο π.ΑΤΤΙΚΗΣ,κάποιος ΦΛΩΡΙΝΗΣ ή Η ΑΓΡΙΟΦΑΤΣΑ Ο ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ??ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ?? ΑΚΟΥ ΑΦΜΙΑ ΜΕ30 ΚΙΛΑ ΧΡΥΣΟ!!
    ..ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ,ΜΟΝΑΧΟΙ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΑΡΚΕΙ!!
    ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΕΛΙ..
    ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΜΩΡΕ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ,ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ,ΤΙΣ ΙΝΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘ'ΥΜΑΣ ΕΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ!!!

    ΝΑΙ-ΝΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ....
    Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ...
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα καλά εσύ από τον Αρη κατέβηκες?

    Τι ρωτάς ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ και ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ και ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ.

    Η σωστή ερώτηση είναι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ.

    Μα σοβαρά πιστεύεις οτι αυτά γίνονται μόνο εδώ στο Ελλάντα?

    Η Εκκλησίες όλου του κόσμου έχουν ιδιαίτερα προνόμια.

    Το πρόβλημα είναι ότι εμείς δεν ξέρουμε ακόμα τα προνόμιά μας.

    Δεν έχουμε προνόμια και τι κάνουμε για αυτό?

    Υγεία δεν έχουμε, ασφάλεια δεν έχουμε, προστασία δεν έχουμε, οργάνωση δεν έχουμε.

    Ας φτιάξουμε πρώτα αυτά αντί να λέμε τι γίνεται και τι δεν γίνετε με την εκκλησία.

    Και ας παψουμε να δεχόμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ για αρχηγούς, για εκπροσώπους, για προισταμένους, για αφεντικά, ΚΑΙ ΓΙΑ παπάδες.

    Επίσης και αρκετή ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ και στον εαυτό μας ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και επείγουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρά το ότι έχπυν δοθεί εμπεριστατομένες απαντήσεις από ιστορικούς,νομικούς,οικονομολόγους κά.,ακόμα και αυτο το ΚΚΕ έχει πάρει σαφέστατη και ορθή θέση σχετικά με τα της μισθοδοσίας του κλήρου,μερικοί- μερικοί πιστεύουν πως θα κερδίσουν το ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ εξακολουθόντας να γράφουν ανοησίες και τουλάχιστον ανακρίβειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΔΙΑΘΟΡΑ ΜΕΤΡΑ - πολλά μπορώ να πω οτι είναι σωτά - ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ, ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. eksairetiko to keimeno sou...ta les ola mesa se liges seires..irthe i wra na apalagoume.....varethikame me tous kakogerous kai tou dithen agious.....o kathenas mporei na vrei tin dinami mesa tou......ftanei to opio.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. " Άλλωστε, ως αντιπρόσωποι του Θεού, ας πληρώνονται από το Θεό."

    Ο θεός τους τόσα χρονια τους άφησε απλήρωτους. Αν τους πληρώσει κάποτε; Γιατί να μην τα πάρουνε τώρα που τα έχουν σίγουρα. Τα πρόβατα τους το εγγυώνται.
    Κάλλιο πέντε και στο χέρι παρα δέκα και καρτερεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. afou h deksia tou "kyriou" ta exei kanei mantara....gia na doume ton giwrgaki proeklogika na leei oti 8a kopsei tous desmous kratous-ekklhsias....kai an bgei emena na me x3s3t3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ σωστά! Όσο οι ρασοφόροι ανακατεύονται σε χωράφια της Πολιτείας (κυριολεκτικά και μεταφορικά) όλοι θα βγαίνουμε χαμένοι. Η δε θρησκεία είναι απόλυτα υπεύθυνη για το κατάντημα της κοινωνίας, μαθαίνοντας τους ανθρώπους να δέχονται δόγματα χωρίς να εξετάζουν και χωρίς να σκέφτονται ή να αντιδρούν, άρα να είναι έτοιμοι μοιρολατρικά να πέσουν θύματα του κάθε ισχυρού. Η ρίζα ΟΛΩΝ των κακών βρίσκεται στη θρησκεία, τον πραγματικό φονιά των λαών. Και δεν έφτανε αυτό, μας έχουν καβαλήσει και μας τρώνε και λεφτά, ζώντας παρασιτικά εις βάρος μας. Ποιοί; Οι πιο άχρηστοι, αμαθείς, αντιπαραγωγικοί και ανήθικοι - οι "ιερωμένοι"! Καιρός είναι να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας ή σε κάποια φυλακή...

    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα πρόβατα είναι και ψηφοφόροι. Ποιος πολιτικός αναλαμβάνει το πολιτικο κόστος να έρθει σε αντίθεση με τα ρασοφόρα κοπρόσκυλα και τα πρόβατα τους;
    Ο δρόμος για την Ευρώπη είναι μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΟΡΘΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  18. Εδώ και τώρα, διαχωρισμός...

    Μαυρίστε όποια κόμματα δεν το αναφέρουν ρητά στο πρόγραμμά τους. Αιτία είναι ότι σκοπεύουν να παίξουν παιχνίδια με κτήματα, εύνοιες και άλλες συναλλαγές (πνευματικές, ντε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ρε παιδια καντε κατι αποφασιστε βατοπαιδιο η βατοπεδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ρε παιδιά αποφασίστε σε τι πεδίο θα το παίξετε
    βατοπαίδιο ή βατοπέδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ρε παιδιά σε τι πεδίο θα το παίξετε;
    Βατοπαίδιο ή βατοπέδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι παπάδες πληρώνονται από το κράτος επειδή το ίδιο το κράτος υποχρέωσε την εκκλησία να δεχτεί αυτή τη ρύθμιση. Το ίδιο το κράτος δήμευσε τη μισή εκκλησιατσική περιοσυία αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να πληρώνει τους παπάδες σαν να ήταν δημόσιοι υπάλληλοι.

    Εσύ που έγραψες αυτό το άρθρο αναγνωρίζεις ή όχι συνέχεια και συνέπεια στο κράτος; Θεωρείς ότι μπορεί το κράτος να λέει και να ξελέει; Γιατί εγώ θα σου πω, αν είναι να σταματήσει τοκράτος να πληρώνει τους μισθούς των παπάδων, να επιστρέψει τότε στην εκκλησία την περιουσία που της πήρε.

    Όλα όσα λέγονται περί χωρισμού κράτους κι εκκλησίας είναι χαζά. ι χωρισμός; Έχει θεσμική εξουσία η εκκλησία; Συναποφασίζει με το κράτος για οτιδήποτε; Ήθελε ο Στυλιανίδης να κάνει τα θρησκευτικά προαιρετικά και τα έκανε... τι κι αν αντέδρασε η εκκλησία;

    Από κει και πέρα, χωρσμός ξε-χωρισμός, η εκκλήσία πάντα θα είναι ένα ισχυρό λόμπι. Αν τώρα το θέμα είναι αν θα υποχρεώσεις τον κόσμο να κάνει ΚΑΙ πολιτικό γάμο ΚΑΙ πολιτική ονοματοθεσία για να τα χώνει στο κράτος από ακόμη μια μπάντα, και αν αυτό που σε καίει είναι να κατεβεί η εικόνα τού Χριστού από τα δικαστήρια, τότε τι να πω... πάσο.

    3.000.000 άνθρωποι υπέγραψαν να είναι προαιρετική η αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα, κι εσείς που κόπτεστε περί άμεσης δημοκρατίας και "συλλογής 5.000 υπογραφών να σωθεί η Πάρνηθα", ΔΕΝ υποστηρίξατε το μεγαλύτερο πείραμα άμεσης δημοκρατίας στην Ελλάδα.

    Τα χρήματά μου εμένα δεν μου τα παίρνει η εκκλησία. Το κράτος μου τα παίρνει και τα κάνει πάμπερς για τον Α.Παπανδρέου, βίλες για τον Ρουσόπουλο και χλιδάτη ζωή για όλους τους ανεπάγγλετους ρεμπεσκέδες που περνούν από τη Βουλή. Τα χρήματά μου (και σου και μας) είναι που έκαναν ζάμπλουτο τον Λαμπράκη (το Μέγαρο Μουσικής έγινε με δημόσια λεφτά) και τον Κόκκαλη και τον Μπόμπολα. Τα χρήματά μας φαγώθηκαν από το κράτος για να φτιάξει η Αθήνα Ολυμπιακούς που κόστισαν το μισό από όσο του Πεκίνου...

    Και τι μου δίνει το κράτος σε αντάλλαγμα; ΣΚΑΤΑ ΛΙΑΣΜΕΝΑ!

    Και θέλεις από με΄να να υποστηρίξω το κράτος; Μη σώσω!

    Εύχομαι να τα πάρει όλα η εκκλησία μέχρι να βγει μια καλύτερη κάστα να μας κυβερνήσει και όχι οι Βουλγαρακοδαμανάκηδες και οι Μπακογιαννοβενιζέλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΟΤΑΝ Ο ΑΡΣΕΝΗΣ ΩΣ ΥΠΕΠΘ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΜΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΗΓΕ ΣΤΟ
    Σ.τ.Ε. ΟΠΟΥ Ο ΑΝ. ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ
    ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ
    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ.

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ χριστοδουλος ΩΣ ΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟ.

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ

    "ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΙΣΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΙΣΟΝ ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

    ΟΤΑΝ ΕΧΟΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝ.ΜΑΡΙΝΟ, ΤΟΝ κ. ΚΟΚΚΙΝΟ
    ΜΕ ΤΟ ΓΟΥΝΑΚΙ ΤΟΝ ΚΟΛΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???
    ΟΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΕΦΡΑΙΜ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΟΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣΑΚΗΣ ..ΑΛΩΝΕΥΕ.. Μ' ΑΥΤΟΥΣ....
    ΤΟΤΕ ...ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η ΕΚΤΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ 1)NA ΕΚΤΕΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ.ΚΑΙ Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. o διαχωρισμός εκλησίας κράτους είναι επιβεβλημένος εδώ και πολυ καιρό . Πρωτίστως η εκκλησία θα ωφεληθεί που θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο πραγματικό της έργο, που είναι πνευματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ποιά έκδοση πιστοποιητικών ρε βλάκα; Δεν είναι υποχρεωτικός ούτε ο θρησκευτικός γάμος, ούτε η βάπτιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αλ. Κο. άιντε και πήγαινε να κάνεις καμμιά κόμμωση new look μαζί με το φίλο σου τον Τσίπρα και τους άλλους της κομπανίας σας.

    Κύριε Καψαμπέλη όλοι έβγαλαν το θέμα με το εγγλέζικο τηλεπαιχνίδι που λέει ότι ο Μέγαλέξανδρος είναι "Μακεδόνας". Εσύ αντί να βάλεις αυτό στο blog σου έβαλες τις μπούρδες και τους πόθους του κάθε σύριζα πορωμένου Αλ.Κο.

    Με τα μυαλά αυτά θα σε περάσει σε λίγο και το antinews...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Eσυ ρε κακομοιρε πως λες να ζουν οι ιερεις,με τι λεφτα?Καλα κανει το κρατος και τους πληρωνει κι αυτοι ανθρωποι ειναι & πρεπει να φανε ψωμι.

    Οσο για τα...βαρυγδουπα "που ειδαμε" τα οποια ξεστομιζεις ως αλλος φαρισαιος,τραβα μια βολτα στο γειτονικο Βατικανο να δεις πολεοδομιες,λεφτα μεχρι καιεκκλησιαστικο στρατο!Εκει να δουμε αν σε παιρνει να ξεστομιζεις τις αηδιες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 1:07 μμ: Σωστός! Το κράτος πρέπει να πληρώνει τα ρασοφόρα κοπρόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Βγάλαν γλώσσα πάλι τα παπαδοπαίδια, οι παπάδες, οι ψάλτες, τα φασισταριά και οι κάθε λογής θρησκόπληκτοι...
    Ουστ ρε νεάντερταλ, βγάλτε το σκασμό ρε τραγικά απομεινάρια. Μόνο για φτύσιμο είστε κι αυτό πολύ σας είναι: το σάλιο έχει ένζυμα. Να πάτε να ζήσετε στο περιβόλι της ανωμαλίας αν θέλετε θεοκρατισμό...Αμόρφωτοι!
    ΥΓ. Ο άλλος ονειρεύεται βατικανό...τι κατάντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βυσοδομείτε ασύστολα κατά της θρησκευτικής ελευθερίας άλλαω πολιτών και με όποιον τρόπο εκφράζεται ή ενεργοποιείται αυτή,και προ πάντων ανώνημα ή ψευδώνυμα. Ακόμα και σε αυτή τη χώρα με τις δημοκρατικές αρχές και την ελευθερία του λόγου ακόμα και του ψευδούς ή του συκοφαντικού,δεν έχετε την ελάχιστη αξιοπρέπεια να γράψετε τουλάχιστον το όνομά σας. Αλήθεια θα τολμούσατε να υβρίσετε την θρησκεία ή τους λειτουργούς της σε κάποια άλλα κράτη; Χαμερπείς και ερμαφρόδιτοι.
    ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. σημερα σαββατο
    στη Σπαρτη γιορταζε ο Mητροπολιτης Ευσταθιος.
    μιλαμε για πολυ φαση.

    σε καποια στιγμη η πολη γεμισε ενστολους αγροφυλακες πανω απο 300 ατομα .
    τους ειχαν παει ολους εν χορω να υποβαλλουν τα σεβη τους στον εορταζοντα Μητροπολιτη.

    ολος ο κοσμος ολοι οι οσφυοκαμπτες της πολης στη σειρα να χαιρετισουν.

    Χτες σε πολυτελες ξενοδοχειο της πολης εγινε δεξιωση απο τον Αγιο.
    χλιδη , φαγητο μεχρι σκασμου , καμαριλα του κερατα για ενα γεγονος. γιορταζει ο Δεσποτας . ε !!! και.

    που ειναι η ταπεινοτητα αγιε Δεσποτα.
    ολα αυτα δεν αναιρουν αυτα που κηρυττεις απο αμβωνος καθε Κυριακη.

    ολα αυτα δεν μπορουσαν να γινουν πιο διακριτικα και πιο σεμνα.

    και ολος αυτος ο συμφερτος .
    οι αγροφυλακες τι θελαν ?
    μια αντιπροσωπεια τους δεν θα μπορουσε να διαβιβασει τις ευχες !!!!
    2000 κοσμος στην ουρα να υποβαλλουν ευχες στον εορταζοντα.
    ημαρτον Κυριε !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μανώλη, ερμαφρόδιτοι είναι οι άγγελοι της θρησκείας σου και οι δεσποτάδες σου με τα ψευδώνυμα (τα ξέρεις καλά, ίσως έχεις και συ). Βγάλε εσύ το σκασμό θρησκόπληκτε πρωτόγονε που θα δώσεις και μαθήματα...

    ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γιατί "βυσοδομω ασύστολα κατά της θρησκευτικής ελευθερίας" εκφράζοντας την αηδία μου για τον χριστιανισμό και τα πρόβατα που τον ακολουθούν;

    Γιώργος Κρικώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κύριε Αλ.Κο.
    Δεν έχουν τα αρχ.... οι πολιτικοί μας να ψηφίσουν τον πλήρη διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους .

    Θυμηθείτε την συμπαράσταση της Ν.Δ. προς στον Χουντόδουλο για την υπόθεση με τις ταυτότητες.Πήρε ο Καραμανλής αγκαζέ την νηπιαγωγό-χειρουργό και ,μαζί με 20 τηλεοπτικά συνεργεία, πήγε να υπογράψη το προνουντσιαμέντο του σηχωρεμένου.

    Ευρωπαίος φιλελεύθερος ηγέτης του 21ου αιώνα ... μη χέσω !!!

    Για την ψηφοθηρία ξεφτιλίζονται ΟΛΟΙ μπροστά στους ρασοφόρους υποκριτές Θεομπαίχτες.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗ ΕΜΜΑΝ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

    ΕΙΣΑΙ ΧΑ'Ι'ΒΑΝΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
    ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.

    ΠΟΥ ΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΛΙΟΧΟΥΝΤΙΚΕ?
    ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ?
    ΣΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΚΟΥΦΑΙΝΟΥΝ?
    ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ 6 ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΠΤΙΖΕΤΕ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΡΩΤΗΣΕΤΕ?
    ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΗΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ
    ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ?
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΞ, ΔΙΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΩΝΥΜΟΣ!!!!!

    ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. diokste ta papadaria apo tin plati mas. allo pisti kai allo ekmetaleusi ton piston gia na pernane kala oi xaramofahdes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καιρός ήταν να ξανανοίξει η κουβέντα περί διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας.
    Σε ποιο κράτος της δυτικής ευρώπης υπάρχει υπουργείο για τα θρησκεύματα?
    Μονο στο Ελλαδιστάν.
    Σε ποιο κράτος της Δυτικής Ευρώπης αναγραφόταν το θρήσκευμα στην ταυτότητα?
    Μονο στο Ελλαδιστάν.
    Και επειδή η Δυτική Ευρώπη εγινε αυτο που είναι οταν ασπάστηκε τις αρχές του διαφωτισμού και όταν οι ηγέτες της ήρθαν σε συγκρουση με τα ιερατεία τα οποία ασκούσαν εξουσία στο λαό και τον καθιστούσαν υποταγμένο στους βασιλείς του.
    Αντίθετα στο ελλαδιστάν το ιερατειο ήταν παντα με την εξουσία και μάλιστα ποια εξουσία...
    τον βασιλέα, τη χούντα , τη δεξιά του κυριου.Τυχαίο ?
    Καθόλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. xaxaxaa
    ekei gamisi kai prostimo theloyn oi ellines
    eytixos poy exoume tous papades mas
    sas markalane kala
    ntap ntoup ntap ntoup
    skaste kai skavete re
    eseis psifizete tous politikous poy einai papadopedia
    skaste kai skavete
    zoydia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ο/η ενας σπαρτιατης είπε..Χτες σε πολυτελες ξενοδοχειο της πολης εγινε δεξιωση απο τον Αγιο.
    χλιδη , φαγητο μεχρι σκασμου , καμαριλα του κερατα για ενα γεγονος. γιορταζει ο Δεσποτας . ε !!! και... 20 Σεπτέμβριος 2008 3:17 μμ.
    ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΌ ΚΑΘΕ ΧΡΌΝΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!!!!!!! ΧΕ ΧΕ ΧΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. τι λες ανόητε 3:17 μμ; Ο Δεσπότης τους κάλεσε; και όχι 2000 κόσμος, σε πληροφορώ πως και οι 80000 κάτοικοι της Μητρόπολης ήθελαν να πάνε. Να τους πετάξει την πόρτα στα μούτρα; Αυτό κάνειθς εσύ στη γιορτή σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥς ΜΙΣΘΟΥς ΜΗΠΩς ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΕΡΓΑ? ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑΜΑΘΕΙ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ? ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ?
    ΜΗΠΩς ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΘΕΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΗΕ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ?
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
    ΜΟΝΟ ΨΕΜΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥς ΕΒΡΑΙΟΤΡΑΦΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ρε χριστιανικό πρόβατο αφού κανένας δεν υποχρεώνεται να ακολουθεί τα ορθόδοξα μυστήρια γιατί να υποχρεώνονται όλοι να χρηματοδοτούν την τέλεση τους;
    Όντως πρέπει να θεωρούμαστε ευτυχείς που δεν μας υποχρεώνουν τα πρόβατα με το πιστόλι στην πλάτη να πηγαίνουμε στις εκκλησιες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση