GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκκλησιαστικές μπίζνες...

...και τουρκικά φιρμάνια! . Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος . Ανάμεσα στα άλλα απίστευτα που συμβαίνουν στις ημέρες μας κλονίζονται συνθέμ...

...και τουρκικά φιρμάνια!
.
Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος
.
Ανάμεσα στα άλλα απίστευτα που συμβαίνουν στις ημέρες μας κλονίζονται συνθέμελα και κάποιοι ιστορικοί μύθοι. Η εκκλησία για δεκαετίες ολόκληρες με πάθος πολέμησε για να χτίσει την εικόνα του θεματοφύλακα της ιστορικής φυσιογνωμίας του σύγχρονου έθνους. Λίγοι έλληνες έχουν ξεχάσει το περίφημο Λάβαρο της Αγίας Λαύρας που ιεράρχες κατέβασαν στην Πλατεία Συντάγματος για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην ανίερη, κατά τη γνώμη τους, προσπάθεια να απαλειφθεί η αναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Η επιβίωση του έθνους οφείλεται στην Ορθοδοξία, επιμένουν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας. Διότι εκείνη ήταν που ύψωσε το ανάστημά της στον Οθωμανό κατακτητή. Και κάτω από διωγμούς, κατακραυγή και βασανιστήρια κράτησε ψηλά το εθνικό φρόνημα.
Κάτω από το άγρυπνο μάτι του Τούρκου δυνάστη, υποστηρίζουν εκκλησιαστικοί παράγοντες, κι’ αντιστεκόμενη σε εξισλαμισμούς και εκτελέσεις ιερωμένων η Εκκλησία κατόρθωσε να εκπαιδεύσει τα ελληνόπαιδα (Κρυφό Σχολειό) και να διατηρήσει αλώβητο το σώμα του ελληνορθόδοξου πληρώματος (απομονωμένα μοναστήρια και διωκόμενες εκκλησιές). Δίχως την εκκλησία και την ορθόδοξη πίστη η Οθωμανική καταιγίδα θα είχε συνεπάρει τα πάντα. Δεν θα υπήρχε πλέον ελληνισμός, καταλήγει η σχετική διδασκαλία.
Το σκάνδαλο όμως της ληστρικής εξαγοράς αξιοποιήσιμης γής από την Μονή Βατοπεδίου ξεδιπλώνει μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Για να πεισθεί το (όχι ιδιαιτέρως δύσπιστο είναι η αλήθεια) Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να εγκρίνει τις απίστευτες ανταλλαγές οι ίδιοι οι ελληνορθόδοξοι μοναχοί του Αγίου Ορους παρουσίασαν φιρμάνια σουλτάνων με τα οποία η μοναστηριακή περιουσία αποδίδεται αυτούσια στον ορθόδοξο κλήρο. Προκύπτει από τα σχετικά ντοκουμέντα πως το Οθωμανικό κράτος όχι μόνο δεν κυνήγησε την ορθόδοξη εκκλησία αλλά της δώρησε κτήματα, προστάτευσε τα ιδιοκτησιακά της δικαιώματα και της παρέσχε καταφανή πολιτική προστασία.
Δεν είναι εύκολο για τον απλό πολίτη να κατανοήσει πως μια μαχόμενη εκκλησία, που υποτίθεται πως εδιώχθη για την πίστη της και στελέχη της θεωρείται πως θυσιάστηκαν στο βωμό της σύγκρουσης με τους «άπιστους» οθωμανούς απολάμβανε τέτοιων προνομίων στη διάρκεια της λεγόμενης Τουρκοκρατίας. Μάλιστα, τα ντοκουμέντα που προσκόμισε η Ιερά Μονή Βατοπεδίου σημειώνουν με ξεκάθαρο τρόπο πως οι Μονές του Αγίου Ορους δεν υπήρξαν «δορυάλωτες». Δηλαδή, δεν κατελήφθησαν υπό των Τούρκων με το δόρυ, μετά από κάποια σύγκρουση, αλλά συνθηκολόγησαν πριν από την κατάκτηση. Φροντίζοντας δηλ. να εξασφαλίσουν τα προνόμιά τους δίχως να θιγούν στο παραμικρό τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Αν κάτι τέτοιο είχε γραφεί στο περίφημο βιβλίο ιστορίας της 6ης δημοτικού, η και όπου αλλού, οι συντάκτες του θα είχαν ριχθεί στην πυρά. Μπροστά όμως στην εξασφάλιση οικονομικών συμφερόντων οι θεματοφύλακες της Ορθοδοξίας δεν διστάζουν μπροστά και στην χειρότερη αποκάλυψη. Αυτά μάλιστα αποδεικνύουν πόσο αστήρικτα είναι τα επιχειρήματα που διστακτικά τελευταία προβάλλονται πως οι ευνοικές αυτές ρυθμίσεις γίνονται δήθεν για την οικονομική ισχυροποίηση του Αγίου Ορους ώστε μελλοντικά να είναι σε θέση να παίξει τον ρόλο Οικουμενικού Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας. Αν πρόκειται η κοιτίδα της Ορθόδοξης πίστης στο μέλλον να οικοδομηθεί πάνω σε φιρμάνια και μπαξίσια μουσουλμάνων ηγητόρων τότε μπορούμε να απορρίψουμε την σχετική «εθνική» τιμή. Και καιρός είναι να γίνει συνείδηση πως το αυτοδιοίκητο αφορά τις Μονές στον Αθω. Τα περιουσιακά στοιχεία στην υπόλοιπη Ελλάδα φορολογούνται όπως του καθενός. Δεν μπορεί να υπάρχουν πατρίκιοι από την μια και υποζύγια από την άλλη στη χώρα.

-----------------------------------

37 σχόλια

  1. Α ρε Αντρέα,
    Κάτι τέτοιες τολμηρές αλήθειες γράφεις και μας κάνεις να σε συμπαθούμε, παρά την ακραία φιλελεύθερη άποψή σου για την οικονομία.
    Συγχαρητήρια για το θάρρος σου να γκρεμίσει ένα τόσο ψεύτικο μύθο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εθνικισμος και η ανοησια ειναι ιστορικα αποδεδειγμενο πως ειναι συνωνυμα, στην Ελλαδα οι εθνικιστες ειναι και θρηκοληπτοι, παπαδοπληκτοι που πιστευουν τους παπαδες.
    Μιας και το ανεφερες, τι εγινε το θεμα των ταυτοτητων; ξεχαστηκε; ο καραμανλακας που ηταν πιστος χ.ο. υπεγραψε οταν δε μπορουσε να κανει κατι, τωρα που μπορει γιατι δε κανει; κωλοτουμπας κι αυτος σαν τον μανωλη τον ανταρτη τον αρχιληστη.
    Κριμα σε 3 εκατομυρια μ@λ@κες που πιστεψαν στη μπουρδα με τις ταυτοτητες, και σε αλλους τοσους που πιστεψαν στα σεμνα και στα ταπεινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα τοποθετείς κ. Ανδριανόπουλε. Η αλήθεια είναι όπως την παρουσιάζεις σχετικά με τις σχέσεις της εκκλησίας και του Παλατιού. Όμως, πρόσεξε, γιατί εσένα δεν θα σε πιστέψει κανένας μια που πολιτικά είσαι τελειωμένος. Αντίθετα, αυτή η πραγματικότητα μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από τοςυ αντιπάλους σου για να δολοφωνήσουν το μήνυμα, μια που ο ταχυδρόμος είναι ήδη πολιτικά νεκρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "....το αυτοδιοίκητο αφορά τις Μονές στον Αθω. Τα περιουσιακά στοιχεία στην υπόλοιπη Ελλάδα φορολογούνται όπως του καθενός....."

    ================

    ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΣ!!!

    το πρόβλημα, τώρα, είναι πώς θα δικαιολογηθούν φόροι για βίλες (της "τράμπας") στο γνωστό... αυτοδιοίκητο νησί των κυκλάδων.

    You know...

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Ανδρέα, αν και δεν συμφωνώ με τις δεξιοφιλελεύθερες ιδέες σου, σε σέβομαι γιατί σε διακρίνει σταθερότητα και σοβαρότητα.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΑΖΙ - ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΜΙΛΗΤΟΙ. ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ; ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ; ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ"; ΒΓΕΙΤΕ ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΜΠΑΛΑ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΠΙΑ ΑΠΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΕΣ ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΨΟΥΝ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΑ. ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΒΓΕΙΤΕ ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΣΤΑΡΙ. ΡΕΖΙΛΙ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλα ρε Ανδριανοπουλε προσποιεισαι οτι ταχα δεν γνωριζεις και δεν γνωριζες τα τεκταινομενα σε ωρισμενους χωρους της εκκλησιας?
    Εφτασεςστα υπατα αξιωματα συναντιοσουνα με ξενους και δεν ντρεποσουνα για τα χαλια μας να μην εχουμε βιομηχανια να μην εχουμε ερευνα να εχουμε Ελληνες να ερευνουν για λογαριασμο των ξενων να μην εχουμε αμυντικη βιομηχανια και να ξοδευει και να σπαταλα η χωρα δισεκατομυρια χωρις αιτια και να καθεσαι να αραδιαζεις για τους παπαδες το μπηξε και το δειξε.
    Υπαρχουμε και μεις που σας βλεπουμε και γνωριζουμε για λογαριασμο ποιων κεντρων και ποιων ετειρειων δουλευετε. Αλλα θα στο πω την προδοσιαν πολλοι ηγαπησαν τον προδοτην ουδεις και επι το λαικοτερον αλλου πας και πινεις και αλλου πας και το δινεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΛΕΠΕΙΣ ΡΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ. ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ
    ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
    ΜΕ ΤΣΙΤΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΟΥΡΓΟΥΕΛΙΚΗ ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.
    ΕΚΕΙ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΥΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ, ΟΤΙ Ο Κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΙΤΛΩΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντρέα άσε τις ΠΑΠΑΡΕΣ -βλέπε λεξικό ΣΟΥΦΛΙΑ-
    Όπως ξέρεις κι εσύ και όλοι μας, οι παπάδες και οι μοναχοί είναι πρώτα απο όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    Με ότι καλό και κακό συνεπάγεται αυτό...
    Δεν μπορεί το μέρος να εκπροσωπεί το ΟΛΟΝ!
    Αυτό δεν είναι και το βασικό επιχείρημα της Ντόρας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η λογικη λεει οτι τα συγκεκριμενα που εγραψες βγαζουν στο συμπερασμα που επιδιωκεις με τα γραφτα σου.
    Κι'εγω ομως θελω να σε ρωτησω μια και σε επιασε ξαφνικα τωρα ο πονος για την περιουσια του λαου,το εξης....
    Χρηματοδοτησε απο Αμερικανικη υπηρεσια ΝΑΙ η ΟΧΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Dear Andreas,
    Κατάλαβες δηλαδή ότι η χριστιανική εκκλησία από τη μαύρη ώρα που αποσύρθηκαν τα λιοντάρια από την αρένα και έγινε θεσμός, απέκτησε το πλήρες πακέτο εξουσιαστικής-καταπιεστικής-κερδοσκοπικής συμπεριφοράς όπως όλοι οι τυχοδιώκτες που γίνονται κάποια στιγμή "κράτος"?
    Έλα!
    Welcome to Christianland!
    Τέλος πάντων ζητώ συγνώμη που ειρωνεύομαι, αλλά δεν αντέχω άλλο να παρακολουθώ συμπούπουλο τον πολιτικό κόσμο (γιατί η πλειοψηφία απαρτίζεται από ψηφοφοβικές κότες) να "θυμάται" τώρα, σε συνθήκες μπάχαλου στο μη περαιτέρω, τί συμβαίνει με την ΧΟ εκκλησία στην Ελλάδα και να μην το έχει καταλάβει, αναδείξει, εκφράσει μια άποψη τέλος πάντων τόσα χρόνια.
    Εστω, κάλλιο αργά παρά ποτέ?
    Είδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανδριανόπουλε γιατί δέν γράφεις για τους 7 αναθεματισμούς κατά των Ελλήνων που ακούγονται εδώ και 1200 χρόνια σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδος? Δέν συμφέρει έ? Αντίθετα, συμφέρει να λές οτι η εκκλησία αγαπάει τους Ελληνες. Είπαμε, να μήν ξεχνάμε και το δόγμα πατρίς - θρησκεία - οικογένεια. Αυτή είναι τολμηρή αλήθεια, οι αναθεματισμοί, όπως και τα φιρμάνια της εκκλησίας πρός τους Ελληνες να σκύβουν το κεφάλι στους τούρκους, αλλά δέν τολμάς να κάνεις τίποτε....


    ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θρά­σος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑ­ΘΕΜΑ.
    ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σε όσους προτιμούν τη λεγόμενη σοφία των εκτός χριστιανισμού Ελληνων την ανόητη και ακο­λουθούν τους δασκάλους τους και δέχονται ότι υπάρ­χει με­τεμψύχωση ή ότι οι ανθρώπινες ψυχές χάνονται όπως τα άλογα ζώα και ξεπέ­φτουν στην ανυπαρ­ξία και εξαιτίας αυτών των ιδεών τους αθετούν την ανά­σταση, την κρίση [κατά τη δευτέρα παρουσία] και την τελική ανταπόδοση σύμ­φωνα με όσα έπραξε στη ζωή του ο καθένας, ΑΝΑ­ΘΕΜΑ.
    ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σε όσους λένε ότι είναι καλύτεροι κατά πολύ οι σοφοί των ΕΛΛΗΝΩΝ και οι πρω­το­στά­τες στις αιρέ­σεις, στους οποίους οι επτά άγιες και Καθολικές Σύνοδοι και όλοι οι Πα­τέρες που έλαμψαν μέσα στην Ορθοδοξία τους επέβαλαν ανάθεμα, ως ξένους στην Καθολική Εκκλησία, καθώς πλεόνασαν τα ψεύτικα και βρόμικα λό­για τους και εδώ και στη μέλλουσα κρίση, και σε κείνους που είναι ευ­σεβείς και ορθόδοξοι αλλά αμάρ­τησαν από ανθρώπινο πάθος ή από άγνοια, ΑΝΑ­ΘΕΜΑ.
    ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σε όσους αποδέχονται τις διδασκαλίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και δεν τις σπουδάζουν μόνο για μόρφωση, αλλά ακολουθούν και τις ιδέες τους τις μάταιες και τις πιστεύουν ως αληθινές, και μάλιστα ωσάν αυτές να περιέχουν τη βεβαιότητα, και επιμέ­νουν να παρασύρουν σ’ αυτές άλλοτε κρυφά και άλλοτε φα­νερά και να τις δι­δάσκουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ΑΝΑΘΕΜΑ.
    ΠΕΜΠΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σε όσους με δική τους πρωτοβουλία, μαζί με τα άλλα μυθικά πλάσματα, δια­στρεβλώνουν τα της δημιουργίας του ανθρώπου και δέχονται ως αληθινές τις πλατωνικές ιδέες και ισχυ­ρίζονται ότι οι ίδιοι από μόνοι τους διαμορφώνουν άποψη και προφα­νώς αμφισβητούν την απόλυτη εξουσία του Δημιουργού, ο οποίος από την ανυπαρ­ξία έφερε στην ύπαρξη τα πάντα και ως Ποιητής έθεσε σε όλα αρχή και τέλος με τη δύναμη του εξουσιαστή και δε­σπότη, ΑΝΑ­ΘΕΜΑ.
    ΈΚΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σε όσους δέχονται και διαδίδουν τις μάταιες αντιλήψεις των ΕΛΛΗΝΩΝ, και ότι οι ψυχές προ­ϋπήρχαν και ότι δεν προήλθαν ούτε προέκυψαν από την ανυπαρξία τα πά­ντα και ότι ήρθε το τέλος της κολάσεως από τη στιγμή που δημιουργή­θηκε και η κτίση και το ανθρώπινο είδος, και διαδίδουν με τέτοια λόγια ότι η Βασιλεία των Ουρανών έχει τελείως καταργηθεί και εκλείψει, την οποία και ο ίδιος ο Χρι­στός και Θεός μας δίδαξε ως αιώνια και ακατάλυτη, παρέδωσε και εμείς από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη παραλάβαμε ότι και η Κόλαση είναι ατέλειωτη και η Βασιλεία παντοτινή, καταστρέφουν με τέτοια λόγια και τους εαυτούς τους και προξενούν σε άλλους αιώνια καταδίκη, ΑΝΑΘΕΜΑ.
    ΕΒΔΟΜΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σε όσους ακόμη φρονούν και λένε ότι κάθε φυσική δύναμη και ενέργεια της τρισυ­πόστατης Θεότητας είναι εκ των υστέρων δημιουργημένη, αναγκά­ζονται ως εκ τούτου να δεχτούν ότι θεία ουσία είναι χωρίς άλλο εκ των υστέρων δημιουργημένη· γιατί αν εκ των υστέρων δημιουργημένη ενέργεια κατά τους Αγίους, θα φανερώσει ότι είναι εκ των υστέρων δη­μιουργημένη και η φύση. Αυτή όμως είναι άκτιστη, θα τη χαρακτηρίσει κανείς άκτιστη ου­σία και εξ αυτού του λόγου και όσοι ζουν με την καθαρή και αμόλυντη χριστιανική πίστη κινδυ­νεύουν να περιπέσουν σε πλήρη αθεΐα και να δεχτούν την ελληνική μυθολογία και τη λατρεία των δημιουργημάτων. Σε όσους άρα δεν ομολογούν, σύμφωνα με τις θεόπνευστες θεολογικές ερμηνείες των Αγίων και το ευσεβές φρόνημα της Εκκλησίας, ότι είναι άκτιστη κάθε φυσική δύναμη και ενέργεια της τρισυ­πόστατης Θεότητας, ΑΝΑΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι παρήγορο να ακούγονται από το στόμα ενός κατά γενική αντίληψη σκληρού Δεξιού, όπως ο κ. Ανδριανόπουλος, αυτές
    οι αλήθειες. Είναι αξαιρετικά
    παρήγορο!
    Μόνο που δεν μπορώ να φαντασθώ,τι θα έλεγε εάν ήταν σήμερα και αυτός στις τάξεις αυτών που κυβερνούν και δεν είχε "τότε" εκδιωχθεί, όπως τουλάχιστον ο ίδιος συχνά υποστηρίζει. Είναι η γνώμη και η συνείδηση από μπετόν ή είναι
    λαστιχένιες και τραβιούνται
    κατά πως κάθε φορά μας βολεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέστα Ανδριασνόπουλε. Οτι και να σου λένε είσαι σχεδόν το μοναδικλό πολιτκικό πρόσωπο στην Ελλάδα που δεν μασάει τα λόγια του. Και ο μόνος που τόλμησε και να παραιτηθεί από Υπουργός από ευθυξία (δεν είχε πεί, λέει, ολόκληρη την αλήθεια στο μπρίφινγκ των συντακτών) και αοπό βουλευτής το 1994. Σήμερα πλέον κυριαρχούν οι σαλτιμπάγκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ.
    ΔΙΟΤΙ ΤΗN ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ (ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ) ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΡΥ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ.
    ΕΣΦΑΞΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ , ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ , ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ.
    ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ.
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ Η ''ΠΕΡΙΦΗΜΗ'' ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΩΣΙΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΗ , ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΑΠΕΣ .

    ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΗ .ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΒΑΡΑΒΑ .ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ.

    ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΡΕ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟ,ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ??ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΓΕΣ,ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΕΣ ??/ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΕ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ζεον Ανδρεα είναι τα μπικικίνια.
    Η Ορθοδοξία είναι άλλο πράγμα και άλλο το παπαδαριό.
    Το καίριο ζήτημα είναι η εκτεταμένη εκμεταλλευση της θρισκευτικότητας των Ελλήνων από τη δεξιά παράταξη προς όφελος του ράσου και όχι της ορθόδοξης πίστης.
    Ελλάς ελλήνων χριστιανών πρότεινε η χούντα των συνταγματαρχών.
    Και πούλησε την κύπρο.
    Εν προκειμένω η παρέα ρουσσοπουλου
    εκανε τις ιερες μπίσνες με σατανικό σχέδιο να φύγουν φιλέτα του δημοσίου κοψοχρονιά σε ιδιώτες μέσω του αμωμου ιερού βατοπεδίου και με το αζημίωτο για τους ίδιους.
    Γιαυτό δεν είχαν αναστολές, σου λένε ποιός θα ακουμπήσει το Αγ όρος;
    Όμως η βρώμα ήταν δυνατή και την πάτησαν .
    Ο Σανιδάς δικός τους είναι γιαυτό μιλά για παραπλάνηση υπουργών ως τελευταίο ανάχωμα σε μια σατανική τεράστια ιερή μπίσνα.
    Ανδρέα να γιατί σε έδιωξαν μαζί με το Στέφανο.
    Ο μάγος της ίντριγκας ρουσσόπουλος
    δεν ήθελε στη νδ φιλελευθερους να παράγουν πολιτική και ιδεολογία
    (άσχετα αν εγώ δεν συμφωνώ πλήρως)ήθελε σαλτιμπάγκους και νενέκους ώστε να αλώσει το κόμμα του γέρου μιά και ο νέος Καραμανλής ήταν του χεριού του .
    Ειναι τόσο πονηρός και αδίστακτος
    που φωλιάζει τώρα στην Αυριανή του ανεκδιηγητου Κουρή παραμερίζοντας τη λαική δεξιά.
    Ανδρέα το τέλος τους πλησιάζει ο ΓΑΠ έρχεται, βοήθα τον είναι τίμιος και χωρίς παρωπίδες να φτιάξουμε όλοι μια ισχυρή Ελλάδα.
    Ένας στρατιώτης του πασοκ που σε συμπαθεί ειλικρινά γιατί παράγεις αντίπαλη πολιτική και ιδεολογία .
    Αν εσύ ήσουν ο ηγέτης της νδ η ελλάδα θα είχε εναλλακτική λύση.
    Εμείς στο πασοκ δεν κοιτάμε μόνο την εξουσία βλέπουμε και το μέλλον της πατρίδας και κυρίως τους σωστούς πατριώτες πολιτικούς.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ζεον Ανδρεα είναι τα μπικικίνια.
    Η Ορθοδοξία είναι άλλο πράγμα και άλλο το παπαδαριό.
    Το καίριο ζήτημα είναι η εκτεταμένη εκμεταλλευση της θρισκευτικότητας των Ελλήνων από τη δεξιά παράταξη προς όφελος του ράσου και όχι της ορθόδοξης πίστης.
    Ελλάς ελλήνων χριστιανών πρότεινε η χούντα των συνταγματαρχών.
    Και πούλησε την κύπρο.
    Εν προκειμένω η παρέα ρουσσοπουλου
    εκανε τις ιερες μπίσνες με σατανικό σχέδιο να φύγουν φιλέτα του δημοσίου κοψοχρονιά σε ιδιώτες μέσω του αμωμου ιερού βατοπεδίου και με το αζημίωτο για τους ίδιους.
    Γιαυτό δεν είχαν αναστολές, σου λένε ποιός θα ακουμπήσει το Αγ όρος;
    Όμως η βρώμα ήταν δυνατή και την πάτησαν .
    Ο Σανιδάς δικός τους είναι γιαυτό μιλά για παραπλάνηση υπουργών ως τελευταίο ανάχωμα σε μια σατανική τεράστια ιερή μπίσνα.
    Ανδρέα να γιατί σε έδιωξαν μαζί με το Στέφανο.
    Ο μάγος της ίντριγκας ρουσσόπουλος
    δεν ήθελε στη νδ φιλελευθερους να παράγουν πολιτική και ιδεολογία
    (άσχετα αν εγώ δεν συμφωνώ πλήρως)ήθελε σαλτιμπάγκους και νενέκους ώστε να αλώσει το κόμμα του γέρου μιά και ο νέος Καραμανλής ήταν του χεριού του .
    Ειναι τόσο πονηρός και αδίστακτος
    που φωλιάζει τώρα στην Αυριανή του ανεκδιηγητου Κουρή παραμερίζοντας τη λαική δεξιά.
    Ανδρέα το τέλος τους πλησιάζει ο ΓΑΠ έρχεται, βοήθα τον είναι τίμιος και χωρίς παρωπίδες να φτιάξουμε όλοι μια ισχυρή Ελλάδα.
    Ένας στρατιώτης του πασοκ που σε συμπαθεί ειλικρινά γιατί παράγεις αντίπαλη πολιτική και ιδεολογία .
    Αν εσύ ήσουν ο ηγέτης της νδ η ελλάδα θα είχε εναλλακτική λύση.
    Εμείς στο πασοκ δεν κοιτάμε μόνο την εξουσία βλέπουμε και το μέλλον της πατρίδας και κυρίως τους σωστούς πατριώτες πολιτικούς.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπράβο Αντρέα. Σωστός.

    Και ας μην ξεχνάμε ότι ο ανόητος εθνικισμός δεν ταυτίζεται μόνο με την ακροδεξιά αλλά και με μερίδα αυτοαποκαλούμενων νεο-πατριωτών αριστερών που στα πενήντα τους τους θυμήθηκαν την ορθοδοξία και τα "εθνικά" μας δίκαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανδρέααα. Τρόμπας μεγάλωσες τρόμπας μένεις. Ρε ούτε για το ΠΑΣΟΚ δεν έκανες. ΄Αλήθεια τι δουλειά και που κάνεις τώρα; Οικονομικός σύμβουλος ή έμμισθος συνεργάτης; Χα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με δυο λόγια, στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου το ελληνικό κράτος πρώτα παραχωρεί στη Μονή τεράστιες εκτάσεις, που διεκδικεί η ίδια, με αμφισβητούμενους τίτλους ιδιοκτησίας, και στη συνέχεια τις... ανταλλάσσει με ακίνητα - φιλέτα μεγάλης αξίας του Δημοσίου!
    Οποιος γνωρίζει στοιχειωδώς τον τρόπο λειτουργίας του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή τη λειτουργία της κρατικής γραφειοκρατίας, μένει εμβρόντητος... Πέφτει απ την καρέκλα του με το επίπεδο... συντονισμού και την αποτελεσματικότητά της! Σας διαβεβαιώ ότι ουδείς πολίτης (χωρίς βέβαια τη... χειροπιαστή βοήθεια του Θεού) μπορεί να πετύχει αυτό το... θαύμα συντονισμού, έλλειψης ευθυνοφοβίας και αποτελεσματικότητας του Ελληνικού Δημοσίου!
    Τι δηλαδή; Να κάμψει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Της τοπικής αυτοδιοίκησης και των βουλευτών. Να υπερβεί τις αντιτιθέμενες γνωμοδοτήσεις αρμοδίων οργάνων. Να βάλει στην... άκρη τη Δασική Υπηρεσία, την... Αρχαιολογική και την... Κτηματική! Να ξεπεράσει όλες τις... δικαστικές εμπλοκές. Να κάμψει τις «αρνήσεις» κρατικών λειτουργών και στο τέλος να βάλει σ' αυτό το «πλαίσιο» δύο - τρεις υπουργούς να βάλουν την υπογραφή τους και να φορτωθούν την ευθύνη της όλης υπόθεσης.
    Οσοι γνωρίζουν από... ελληνική γραφειοκρατία αντιλαμβάνονται αμέσως ότι δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Η να πρόκειται, όντως, για... αληθινό θαύμα! Η κάποιος -όχι ένας απλός και συνήθης υπουργός, αλλά ένας πανίσχυρος υπουργός με ισχυρή ομάδα παραγόντων και υπουργών, που αντλεί τη δύναμή του από την «πηγή του Μαξίμου»- να «το κυνήγησε» κυριολεκτικά για να γίνει αυτή η ιστορία. Διαφορετικά τίποτα δεν θα γινόταν... Εκτός κι αν υιοθετήσουμε την εκδοχή του θαύματος!
    Εάν όμως βάλουμε στην άκρη τα... θαύματα, τότε προκύπτει ανάγλυφα η πολιτική ευθύνη. Ουδείς υπουργός... παραπλανήθηκε!
    Απλώς υπήρξε από τα κάτω μέχρι τα πάνω μια «αλυσίδα» παραγόντων και πολιτικών, που υλοποίησαν την «άνωθεν εντολή». Αυτό είναι το πολιτικό θέμα. Και ως προς αυτό, η κυβέρνηση «κρύβεται». Ο ένας υπουργός τα ρίχνει στον άλλον. Η μία υπηρεσία στην άλλη. Χρησιμοποιούν τις «γνωμοδοτήσεις» για σωσίβια κ.λπ., ενώ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που έβγαλε την υπόθεση από το... Αρχείο (που κάποιοι την έβαλαν), έσπευσε, ως μη όφειλε, να προεξοφλήσει ότι οι... υπουργοί «παραπλανήθηκαν» (!), όταν είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
    Όσο για τους μοναχούς - πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας, με τις πράξεις τους αναιρούν την... ιδέα του μοναχισμού και τον πνευματικό τους ρόλο. Φανταζόμεθα (εμείς οι... αφελείς;) ότι αυτό είναι γι αυτούς η μεγαλύτερη αποδοκιμασία... Είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  22. Αναγκαστική «εθελουσία» των κομματικά πειθαρχημένων...


    του snb

    Είναι κάτι στιγμές που αν δεν υποκινείσαι από κομματικά συμφέροντα ή προσωπικές ιδιοτέλειες και αήθεις φιλοδοξίες, αισθάνεσαι ότι ματαιοπονείς. Ματαιοπονείς είτε «τους» παρουσιάζεις, είτε «τους» παρακολουθείς. Είναι μια κωμικοτραγική παράσταση στα μάτια αυτών που δεν είναι κομματικοποιημένοι αλλά μόνο πολιτικοποιημένοι.

    Ο κομματικός φανατισμός, ο κομματικός «πατριωτισμός» και η αντίστοιχη «πειθαρχία», είναι το τέλος του κοινοβουλευτισμού. Είναι αυτό που ενώ το ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και ενώ θα έπρεπε να διαφυλάττουν οι αιρετοί και οι κυβερνήτες, αναγκάζουν τον πολίτη να το κάνει. Είναι ανάγκη να προστατευτεί η πολιτική και ο κοινοβουλευτισμός.

    Στη σημερινή εκπομπή του Studio-A την οποία πολύ εκτιμούμε, όπως και σε άλλες εκπομπές σε όλα τα κανάλια, γίναμε για ακόμα μια φορά μάρτυρες της κατάντιας των «πολιτικών» στην εποχή μας. Μιλούν παράλληλα και ταυτοχρόνως, διαγωνίζονται στις διακοπές και την αγένεια, τίθενται ξαφνικά εκτός θέματος ή μεταπηδούν από το ένα θέμα στο άλλο για ιδιοτελείς λόγους. Εθελοτυφλούν επιδεικτικά περιφρονώντας τον τηλεθεατή που όμως είναι κυρίως Πολίτης, αποφεύγουν την ουσία των θεμάτων και δεν διαλέγονται. Είναι να απορεί κανείς γιατί εκείνοι τους καλούν και γιατί εμείς τους παρακολουθούμε.

    Ακόμα και εάν είναι επιστημονικά επαρκείς (ελάχιστοι από αυτούς πράγματι είναι), το προσόν αυτό, μένει αναξιοποίητο. Σχεδόν πάντα παρατηρούμε και το φαινόμενο του «επί παντός επιστητού» επειδή όπως εκείνοι θεωρούν φυσικό, «επίστανται» όλων των θεμάτων. Στην πράξη καταφεύγουν πάντα σε «ηρωικές» αναφορές στις δημοσκοπήσεις καθώς μόνο αυτό γνωρίζουν καλά, μόνο αυτό τους ενδιαφέρει πραγματικά. Είναι σαν να μαζεύονται ένας μαθηματικός, ένας ηλεκτρολόγος, ένας πληροφορικάριος ένας μάγειρας και ένας δημοσιογράφος για να λύσουν ένα πρόβλημα... φαρμακολογίας!

    Τόσο μεγάλη σοβαρότητα διαπνέει το παραθυρικό «πολιτικό σύστημα», ένα σύστημα δηλαδή κατ’ ευφημισμό «πολιτικών» προσώπων, τα οποία καλούνται από τον πολίτη μέσα στην δημοκρατία και κοινοβουλευτισμό, να ασχοληθούν επειγόντως με την εξεύρεση και την εφαρμογή λύσης για τα προβλήματα που υπάρχουν όπως επίσης και την βελτίωση της γενικής εικόνας της χώρας. Ενώ λοιπόν καλούνται και φαινομενικά αποδέχονται, αυτοί ομφαλοσκοπούν, παίζουν τη μακριά γαϊδάρα, «βαράνε φατούρα» ο ένας στον άλλον και στο τέλος όλοι φεύγουν «βαθιά ικανοποιημένοι» από το αποτέλεσμα της προσπάθειας την οποία κατέβαλαν. Σχεδόν πάντα δε, κατά την αποχώρησή τους από τα πάνελ, έχουν στο πρόσωπό τους, ανάγλυφα ζωγραφισμένο το χαμόγελο της αυτοϊκανοποίησης.

    Δεν είναι έτσι η πολιτική αλλά κυρίως, δεν είναι έτσι η κοινοβουλευτική δημοκρατία.
    Ούτε καν η τηλεοπτική δημοκρατία, ούτε αυτή επιτρέπει τέτοια γελοιοποίηση κοινωνικών διεργασιών όπως τέτοιες είναι, ο διάλογος και η συνεργασία.

    Απαιτούμε από αυτούς τους «τυπάδες» να σοβαρευτούν ή να μας αδειάσουν τη γωνιά το συντομότερο, έτσι ώστε να αντικατασταθούν με πραγματικούς βουλευτές, με πραγματικούς πολιτικούς. Βαρεθήκαμε και αηδιάσαμε να βλέπουμε αυτοσχέδιους μάγους και εμπειρικούς «επιστήμονες» να μας προσφέρουν ως προϊόν ένα «επιστημονικό» σφουγγάρισμα. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμβεί αυτό διότι ή κοινωνική κατάσταση ως συνέπεια του πολιτικού γίγνεσθαι, αλλά και η ίδια χώρα, με το υπάρχον σύστημα, πάει από το κακό στο χειρότερο. Είναι ανάγκη να ακούσουμε επιτέλους επιστημονικά τεκμηριωμένες αλήθειες, σοβαρούς και υπεύθυνους απολογισμούς, αποτελέσματα από ορθές μεθοδολογικά μετρήσεις και καλά επεξεργασμένες προτάσεις. Είναι ανάγκη να φύγει το κάθε «αυτό που ήρθε στον τόπο του» και να επιστέψει επιτέλους η πολιτική ουσία στο «πολιτικό προσωπικό».

    Επιτέλους, σοβαρευτείτε, φτάνει πια η παιδική χαρά, φτάνουν οι παιδικές συνήθειες!

    Είναι - με επίταση - μια επιταγή κοινοβουλευτισμού και δημοκρατίας, επειδή οι σκεπτόμενοι πολίτες, οι πολίτες που βάζουμε την δημοκρατία και τους θεσμούς υπεράνω των τάσεων, πολίτες κάθε κομματικής προτίμησης, κάθε οικονομικής θεωρίας, πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κράτος χωρίς πολιτική και πολιτική χωρίς πολιτικούς.

    Επιτέλους μερικοί, αρκετά κερδίσατε, αρκετά βλάψατε την Ελλάδα, βγείτε στη πρόωρη σύνταξη! Αναγκαστική «εθελουσία» έξοδος. Καλύτερα θα είναι με εσάς, να σας πληρώνουμε ισοβίως απλώς και μόνο για να μην κάνετε τίποτα χειρότερο από όσα έχετε ήδη διαπράξει.

    Α, ναι, και να ΜΗΝ μας γράφετε, θα σας γράψουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλτατε Ανδρέα,
    Συμφωνώ απόλυτα με όσα επισημαίνεις και μόνο οι τυφλοί ή οι θεούσες πιστεύουν αυτά που λένε οι παπάδες για την στάση τους κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας.
    Βλέπεις όμως ότι από μικρούς μας έχουν ποτίσει με ψέματα και με φανατισμό εναντίον των πάντων. Κατ’ αυτούς όλοι είναι εχθροί και για χάρη τους και για χάρη των Ψωμιάδηδων, Άνθιμων, Παπαθαμελίδων και των άλλων υπερπατριωτών, έχουμε φτάσει στο σημείο να είμαστε το Ισραήλ της περιοχής. Αυτοί οι κύριοι έχουν βγάλει τους πάντες εχθρούς μας και οι μόνοι που είμαστε καλοί στην περιοχή είμαστε εμείς. Και διεκδικούμε τα πάντα από τους πάντες. Και αυτοί για να μας κάνουν την χάρη παίζουν το δικό μας το παιχνίδι και διεκδικούν από εμάς τα πάντα. Μα, θα πουν οι Ψωμιάδηδες, αυτοί έχουν άδικο και εμείς δίκιο. Όχι, θα πουν οι Ψωμιάδηδες των γειτόνων μας (έχουν κι αυτοί τέτοια φρούτα) εκείνοι έχουν δίκιο κι εμείς άδικο. Και πάει λέγοντας με ανεπανόρθωτη ζημία στα εθνικά μας συμφέροντα. Και τα εθνικά μας συμφέροντα, Ανδρέα, εγώ δεν τα βλέπω μονο στο να πάρουμε την Βόρεια Ήπειρο πχ, αλλά και στην οικονομική συνεργασία με τους γείτονες μας. Εσύ βλέπεις άλλο δρόμο;
    Ανδρέα, όταν ιδρύθηκε το νέο Ελληνικό κράτος οι Έλληνες ήμασταν διασκορπισμένοι από τον Καύκασο μέχρι την Αίγυπτο και πέραν αυτής. Τι έπρεπε να γίνει; Να κάνουμε μια Ελλάδα που να αρχίζει από την Ρωσία και να φτάνει στην Αφρική; Με τι Έλληνες θα την γεμίζαμε αφού πάντα ήμασταν λίγοι;.
    Πάλι στους παπάδες που τους άκουγα και τους ακούω να λένε βλακείες και καμιά φορά γελάω και καμία φορά μου τη δίνει.
    Για παράδειγμα είναι σφόδρα εναντίον των Εβραίων ενώ αν κοιτάξουν μια ματιά στους καθρέφτες τους θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από Εβαραιοπαπάδες. Στην εμφάνιση δεν διαφέρουν σε τίποτα. Αλλά και αυτά που πρεσβεύουν εβραϊκή φιλοσοφία είναι. Η φιλοσοφία που συγκρούστηκε με τον Ελληνισμό (βλέπε Μακκαβαίους) και νίκησε. Και τώρα την παρουσιάζουν σαν πιο Ελληνική και από την Ελληνική. Έχουν βάλει μπροστά τον Ιησού και δεν ακούν τίποτα. Ξεχνούν ότι το θέμα του Ιησού ήταν εβραϊκή υπόθεση. Αυτός είπε ότι ήταν ο Μεσσίας, ο υιός του θεού κλπ και αυτοί έψαξαν στα κιτάπια τους και τον απέρριψαν. Και εμείς χωρίς να είμαστε καν Εβραίοι τον δεχτήκαμε. Αυτό που πρεσβεύουν βέβαια δεν αποτελλεί τίποτα περισσότερο από μια εβραική αίρεση, άντε όμως να το πεις του παπα Τσάκαλου... Ή να του πεις ότι οι Τούρκοι και αυτοί οι άνθρωπο στον ίδιο Θεό πιστεύουν με εμάς και με τους Εβραίους με μερικές παραλλαγές φυσικά. Θα βγουν οι φανατικοί και θα ζητήσουν να σε σουβλίσουν.
    Έτσι έχουν τα πράγματα αλλά τώρα έχουν περάσει αιώνες. Λέγε, λέγε όλα αυτά έχουν μπει στο DNA μας. Κάνουμε και τα σχετικά μας πανηγυράκια προς τιμήν κάποιων αγίων υπό έλεγχο ποιότητας, κάνουμε και κανα τρισάγιο για να επιστρέψει η γκόμενα που μας εγκατέλειψε και πάμε μπροστά. Πάμε να αντιμετωπίσουμε τους διαφωτισμένους και προχωρημένους Ευρωπαίους οι οποίοι μετά την διάσπασή τους από τον Πάπα και την ίδρυση των διαμαρτυρομένων εκκλησιών έκαναν βήματα γοργά και μεγάλα.
    Αλλά τι λέω; Θα μας σώσουν οι Άνθιμοι, οι Ψωμιάδηδες και οι Παπαθεμελήδες.
    Υ.Γ.
    Σε συγχαίρω για την τόλμη που έχεις να τα γράφεις αυτά γιατί όταν ακούγονται από ανθρώπους σαν εσένα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.
    Χ. Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κατι πρεπει να κανει και ο τυπος να ζησει..

    Βλεπει,απο δω τα σκατωσε απο κει τα σκατωσε..σου λεει κατσε τωρα να το παιξω .."προοδευτικος"!!

    Ευγε!! Τελικα ρε ανδιανοπουλε εισαι .."γατα"!!~
    Φτου ρε !! και σε ειχα παρεξηγησει...

    ρε ουστ ρε..

    ηλιθιο καθαρματακι

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:

    1. Μίλησε για τον πολίτη και τα προβλήματά του. Μίλησε για την σημερινή κρίση, δεν κρύφθηκε από την πραγματικότητα όπως ο σημερινός πρωθυπουργός.
    2. Έδωσε όραμα για την Ελλάδα: να διασφαλίσουμε το δικαίωμα κάθε πολίτη σε μία ανθρώπινη κοινωνία.
    3. Έδωσε λύσεις: Προσδιόρισε, με συγκεκριμένες προτάσεις-λύσεις, τις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ:
    • Την ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού
    • Την αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους
    • Την ανάπτυξη για τον άνθρωπο – πράσινη ανάπτυξη
    • Το ευνομούμενο κράτος
    4. Απάντησε με συγκεκριμένο τρόπο στο ερώτημα «Που θα βρείτε τα λεφτά;», έδωσε στοιχεία για τα δις ευρώ που η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να χαρίσει στους λίγους, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να τα δώσει για την ενίσχυση των πολλών.
    5. Δεσμεύτηκε, ως επόμενος πρωθυπουργός να πάρει από την πρώτη ημέρα, «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στη σχέση πολίτη-κράτους», για να ξεκολλήσει η χώρα από την κρίση. Κάλεσε όλους τους Έλληνες, όλες τις Ελληνίδες σε κοινή πορεία.

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

    ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
    ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Πρώτη προτεραιότητά μας η στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος με…

    • Φορολογική δικαιοσύνη και μείωση του φορολογικού βάρους
    • Τη στήριξη του εισοδήματος
    • Την καταπολέμηση της ακρίβειας
    • Την προστασία από την υπερχρέωση

    Φορολογική δικαιοσύνη και μείωση φορολογικού βάρους

    1. Θέλουμε να νιώθει ο πολίτης ότι πληρώνουν όλοι ανάλογα με τις δυνατότητές τους -- δίκαια. Και το κράτος ανταποδίδει με όσα προσφέρει και λογοδοτεί στους πολίτες. Θέλουμε να μειώσουμε το φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.
    2. Προτείνουμε 7 συγκεκριμένα μέτρα:
    • Πρώτον, όλα τα εισοδήματα, από εργασία, από μερίσματα, από ενοίκια, από υπεραξίες, θα φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο με βάση μια ενιαία φορολογική κλίμακα. Τέρμα στο καθεστώς τα εισοδήματα από εργασία να φορολογούνται περισσότερο από τα εισοδήματα από κεφάλαιο.
    • Δεύτερον, ένα όριο αφορολόγητου εισοδήματος θα ισχύει για όλους. Επαναφέρουμε έτσι το αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες που κατήργησε η κυβέρνηση.
    • Τρίτον, κάθε χρόνο οι φορολογικές κλίμακες θα προσαρμόζονται ώστε οι πολίτες να μην πληρώνουν παραπάνω φόρο εξαιτίας του πληθωρισμού..
    • Τέταρτον, μειώνουμε το συντελεστή φορολόγησης στα κέρδη που μένουν στην επιχείρηση και γίνονται επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.
    • Πέμπτον, φορολογούμε τα μερίσματα από μετοχές ως εισόδημα φυσικών προσώπων και όχι αυτοτελώς με 10% για όλους όπως η σημερινή κυβέρνηση.
    • Έκτον, φορολογούμε τα κέρδη από χρηματιστηριακές συναλλαγές αφού ληφθούν υπόψη ζημιές.
    • Και έβδομον, καταργούμε το νόμο της ΝΔ για την φορολόγηση στα ακίνητα και επαναφέρουμε την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
    Και από αυτό δεν εξαιρείται κανείς! Ούτε η εκκλησιαστική περιουσία που αξιοποιείται οικονομικά, ούτε ουδείς άλλος.

    2. Άμεση στήριξη του εισοδήματος. Σε περιόδους κρίσης όμως χρειάζονται και γενναία μέτρα στήριξης.
    • Προτείνουμε ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης αλλά και τη θεσμοθέτηση του επιδόματος θέρμανσης για τα χαμηλά εισοδήματα.
    • Το χρηματοδοτούμε από τα επιπλέον φορολογικά έσοδα του κράτους από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Και από την φορολόγηση των υπερκερδών μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών.

    3. Ενισχύουμε την αξία των χρημάτων του πολίτη με την πάταξη της ακρίβειας!
    • Μειώσεις τιμών – εδώ και τώρα! Ξεκινώντας από το κράτος -- ανακουφίζουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό με μειώσεις στα κρατικά τιμολόγια.
    • Χτυπάμε τα μεγάλα και μικρά καρτέλ στην αγορά εφαρμόζοντας τη νομοθεσία περί καταπολέμησης των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων. Ενισχύουμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού και προχωράμε στη δημιουργία ανεξάρτητης Υπηρεσίας Αντιμετώπισης των Καρτέλ.

    4. Προστατεύουμε τον πολίτη από την υπερχρέωση.
    Εμείς προτείνουμε ένα βασικό πλέγμα μέτρων, όπως:
    • Να μην γίνεται καμία κατάσχεση της πρώτης κατοικίας.
    • Να διπλασιάσουμε το όριο, από τις 10 στις 20 χιλιάδες ευρώ, κάτω από το οποίο δεν θα επιτρέπεται στην Τράπεζα να κάνει κατάσχεση.
    • Να μην βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα σε αξία πιο χαμηλή από την αντικειμενική.
    • Επίσης, προτείνουμε την εισαγωγή ενός νέου θεσμού για τους δανειολήπτες με αποδεδειγμένη και μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Μια δεύτερη ευκαιρία που θα τους δίνει τη δυνατότητα να πληρώσουν μέρος των οφειλών τους αυτών και να απαλλαγούν από τα υπόλοιπα.

    Δεύτερη προτεραιότητα μας, η αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους
    στην παιδεία, στην εργασία, στην υγεία, στην ασφάλιση

    1. Παιδεία: εκπαίδευση ποιότητας για όλους
    • Εκπαίδευση που προάγει την κριτική σκέψη και την δημιουργικότητα. Που δημιουργεί ελεύθερους πολίτες. Εκπαίδευση ποιότητας που δεν κοστίζει στους γονείς.
    • Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τα ολοήμερα σχολεία παντού και τα πανεπιστήμια μας, είναι τα νέα μεγάλα έργα για εμάς. Οι γέφυρες με το μέλλον.
    • Ποιότητα, αξιοκρατία, σωστή χρηματοδότηση, αξιολόγηση: για μια δημόσια παιδεία που θα μας κάνει όλους περήφανους.

    2. Εργασία: δέσμευσή μας η αξιοπρεπείς δουλειά για όλους
    • Θέλουμε πρώτα απ’ όλα να βοηθήσουμε τους νέους να βρουν πρώτη δουλειά. Για αυτό το λόγο θα χρηματοδοτήσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές των νέων προκειμένου να διευκολύνουμε την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Δεσμευόμαστε για κάλυψη τμηματικά των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι τα 4 πρώτα χρόνια της εργασίας τους.
    • Προχωράμε στη θέσπιση ενιαίου μισθολογίου για τους δημόσιους υπαλλήλους.
    • Καταργούμε το «μπλοκάκι» στο δημόσιο και βάζουμε τέρμα στην ομηρία χιλιάδων νέων.
    • Αυξάνουμε το επίδομα ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού και το συνδέουμε με πολιτικές ένταξης στην αγορά εργασίας.
    • Βάζουμε τέλος στη ζούγκλα της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος στα ανασφάλιστα stage.
    • Τέλος στις απλήρωτες υπερωρίες. Τέλος στην ανεπαρκή υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

    3. Υγεία: να αισθάνεται ο πολίτης ασφάλεια, να μην σκέφτεται τι θα του κοστίσει η περίθαλψη
    • Η στελέχωση και η λειτουργία όλων των μονάδων του ΕΣΥ αποτελεί βασική προτεραιότητα. Είναι αδιανόητο σήμερα να παραμένουν δεκάδες χειρουργεία και κρεβάτια κλειστά επειδή δεν υπάρχει προσωπικό ή κατάλληλα υλικά.
    • Θα σεβαστούμε κάθε ευρώ που δαπανά ο πολίτης για την υγεία.
    • Θα μπει τάξη στο χώρο της υγείας, αυτό ας το καταλάβουν καλά όσοι λυμαίνονται το χώρο.
    • Θα στηρίξουμε όλες τις προνοιακές δομές που εμείς δημιουργήσαμε, και τώρα στραγγαλίζει η σημερινή κυβέρνηση, όπως η «Βοήθεια στο Σπίτι».

    4. Δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς εκπτώσεις στα δικαιώματα.
    • Καθιερώνουμε τη βασική σύνταξη ως κοινή αφετηρία όλων των συντάξεων και ενίσχυση της ανταποδοτικής σχέσης εισφορών- παροχών.
    • Αναμόρφωση του ΕΚΑΣ και επέκτασή για να καλύψει 300.000 επιπλέον συνταξιούχους.
    • Θέσπιση πόρου από τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση του ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών κατά τα πρότυπα του ΙΚΑ.
    • Αποτελεσματικό έλεγχο της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης εργασίας, των δαπανών υγείας.
    • Βελτίωση του καθεστώτος διαδοχικής ασφάλισης, ώστε να αρθούν οι αδικίες.
    • Δημιουργούμε το Εθνικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης για τους μελλοντικούς συνταξιούχους.
    • Και δεσμευόμαστε: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τις ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης που οδηγούν σε μείωση των παροχών και αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Δεν θα εφαρμόσουμε λίστα για τα βαριά και ανθιυγειινά επαγγέλματα που δεν βασίζεται σε επιστημονικά κριτήρια για κάθε κλάδο εργαζομένων αλλά και σε κοινωνικό διάλογο και συναίνεση.

    Τρίτη προτεραιότητα μας, η ανάπτυξη για τον άνθρωπο

    1. Γνωρίζουμε ότι δεν φτάνει να αναδιανέμουμε δίκαια τον πλούτο. Πρέπει να δημιουργήσουμε και νέο πλούτο.
    • Να επανέλθουμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που στηρίζονται στις επενδύσεις και όχι στον υπερδανεισμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
    • Να κάνουμε την οικονομία μας ανταγωνιστική όχι στη βάση της φθηνής εργασίας αλλά επενδύοντας στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και την ποιότητα των προϊόντων μας.

    2. Βασικοί τομείς στους οποίους η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα, μέσα στο πλαίσιο της “Πράσινης Ανάπτυξης”, είναι:

    • Πρώτον, ο αγροδιατροφικός τομέας - γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία.
    • Δεύτερον, ο τομέας της ενέργειας, κυρίως με τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών.
    Θα ιδρύσουμε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο, το Ταμείο Ήπιων Μορφών Ενέργειας που στόχο θα έχει να υπερκαλύψουμε την υποχρέωση μας το 18% κατανάλωσης ενέργειας να παράγεται μέχρι το 2020 από ανανεώσιμες πηγές.
    • Τρίτον, οι υπηρεσίες, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στις μεταφορές, και τις επικοινωνίες.

    3. Η ανάπτυξη για τον άνθρωπο με επένδυση στα στρατηγική μας πλεονεκτήματα και την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας, προϋποθέτει:

    • Επένδυση στην παιδεία, την γνώση, την καινοτομία, την έρευνα. Με εθνικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση που φτάνει το 7% για την παιδεία και την έρευνα. Ένα δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον από την πρώτη χρονιά διακυβέρνησης μας.
    • Επένδυση στην περιφέρεια, ανάπτυξη παντού. Κάθε περιφέρεια να καταστεί ξεχωριστή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Να αποκτήσει τη δική της ισχυρή ταυτότητα.
    • Σεβασμό της υγιούς επιχειρηματικότητας. Κάθε δημιουργικός πολίτης που κατέχει μια βιώσιμη επιχειρηματική ιδέα να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση έναρξης και πρώτης ανάπτυξης και να μπορεί να δημιουργήσει μια επιχείρηση εύκολα, χωρίς κόστος και γραφειοκρατία.
    • Σωστή χρήση δύο στρατηγικών εργαλείων: των δημοσίων επενδύσεων και των δημοσίων επιχειρήσεων. Δεσμευόμαστε για δημόσιες επενδύσεις που φτάνουν το 5% του ΑΕΠ, και επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ 2007-2013. Με δημόσιες επιχειρήσεις να αποτελούν εθνικά εργαλεία ανάπτυξης. Για μας, τα δίκτυα επικοινωνιών και ενέργειας, είναι εθνική υποδομή. Δεν τα εκποιούμε σε τιμή ευκαιρίας. Δεν τα παραχωρούμε σε ξένους κολοσσούς. Θέλουμε, να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους.

    «Τέταρτη προτεραιότητα: Ένα διαφορετικό κράτος, ευνομούμενο κράτος. Χωρίς αυτό, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει και δεσμεύομαι να το κάνω».

    1. Όλες οι παραπάνω προτεραιότητες προϋποθέτουν ένα διαφορετικό κράτος. Ένα ευνομούμενο κράτος. Όχι ένα διογκωμένο, συγκεντρωτικό, σπάταλο και πελατειακό κράτος. Αλλά ένα κράτος επιτελείο, που σχεδιάζει, ελέγχει, και έχει την ισχύ και την βούληση να προστατέψει τα δικαιώματα των πολιτών του. Αυτά δεν έχουν οικονομικό κόστος. Το αντίθετο. Έχουν βέβαια κόστος πολιτικό. Διότι όποιος τα προχωρήσει – θα συγκρουστεί με αντιλήψεις και συμφέροντα.

    2. Γι’ αυτό δεσμεύομαι σε «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» στη σχέση κράτους-πολίτη::
    • Πρώτον, η διαφάνεια πρέπει να γίνει ζωτική αρχή λειτουργίας του κράτους.
    Όλες οι αποφάσεις των Υπουργών στο διαδίκτυο. Ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, των Μέσων Ενημέρωσης και του ελεγκτικού έργου της Βουλής.
    • Δεύτερον: Αξιοκρατία παντού. Δεν μπορεί διοικήσεις να στελεχώνονται με κουμπάρους και οι δημόσιες υπηρεσίες με ρουσφέτια
    • Τρίτον, ο έλεγχος και η αξιολόγηση να είναι εργαλείο στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων του πολίτη και την προστασία του από την εκμετάλλευση.
    Για να πάψουν να υπάρχουν γκρίζες ζώνες μεταξύ κράτους και αγοράς, πολιτικών και επιχειρηματιών. Όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να θωρακιστούν και να λειτουργήσουν με βάση το τεκμήριο ειλικρίνειας του πολίτη. Ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τον φορολογούμενο.
    • Τέταρτον, αξιολόγηση παντού ξεκινώντας από τους Υπουργούς και την κυβέρνηση.
    Είναι καιρός σ’ αυτή τη χώρα ο πολίτης να ξέρει που πάνε τα λεφτά του και αν πιάνουν τόπο.
    • Πέμπτον, αποκέντρωση. Ισχυρό αλλά επιτελικό κεντρικό κράτος. Για μας, διοικητική μεταρρύθμιση σημαίνει ριζική αλλαγή, μια επανάσταση στη δομή και λειτουργία του κράτους και όχι απλά ασκήσεις επί χάρτου για τον αριθμό και τα όρια των δήμων.


    ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;

    1. Απαντώ ευθέως: Στην πολιτική πάντα υπάρχουν επιλογές:
    • Η σημερινή κυβέρνηση διάλεξε να μειώσει τη φορολογία στα υψηλά εισοδήματα, στη μεγάλη περιουσία και στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Μόνο από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, χάρισε μέχρι σήμερα πάνω από 4 δις, τα περισσότερα στους μεγαλομετόχους των 200 μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων.
    • Άρα χρήματα υπάρχουν. Εμείς επιλέγουμε να τα κατευθύνουμε σε μέτρα στήριξης των πολλών, στα μέτρα στήριξης του οικογενειακού εισοδήματος και στην αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους.

    2. Την μάχη της εξεύρεσης των πόρων θα την δώσουμε σε όλα τα μέτωπα:
    • Θα φορολογήσουμε αποτελεσματικά τον πλούτο εκεί που πραγματικά υπάρχει – τις υπεράκτιες εταιρίες, τα μερίσματα στα υψηλά εισοδήματα, τα κέρδη από χρηματιστηριακές συναλλαγές, τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, ακόμη και την εκκλησιαστική, που αξιοποιείται οικονομικά..
    • Θα εξαντλήσουμε τα τεράστια περιθώρια εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών – ελέγχοντας ουσιαστικά τις καταναλωτικές δαπάνες του δημοσίου, τις σπατάλες. Θα πάμε κωδικό – κωδικό στον προϋπολογισμό για να εντοπίσουμε τις περιττές δαπάνες.
    • Θα εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων στις αμυντικές δαπάνες.
    • Θα αποκαταστήσουμε την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
    • Θα αξιοποιήσουμε τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του ελληνικού δημοσίου.
    • Θα αξιοποιήσουμε καλύτερα τους κοινοτικούς πόρους που λιμνάζουν, αλλάζοντας σταδιακά και το αναπτυξιακό πρότυπο.

    «Με αυτούς τους τρόπους θα βρούμε χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες του πολίτη.
    Έτσι θα πραγματοποιήσουμε τη νέα μεγάλη αναδιανομή!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΡΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΡΕ ΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?
    Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΟΒΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ
    ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΣΤΡΑΡΕΤΕ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ
    ΒΛΕΠΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΒΛΕΠΕ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΛΠ
    ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΡΑ !
    Η ΑΜΥΘΥΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ
    ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ? ΟΙ ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ ?
    ΚΑΝΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όλα τα τελευταία καλοκαίρια , χέρι - χέρι εμπρηστές, κυβέρνηση, Εκκλησία και εκατομμύρια ρωμιοί που συνειδητά στηρίζουν τους δύο τελευταίους, με τον α ή β τρόπο καίνε την πατρίδα μας, μετατρέποντας την κάποτε πράσινη χώρα των Ολυμπίων Θεών, το κέντρο του κόσμου, σε μαυρισμένη βραχώδη έρημο, ιδανικό τοπίο για να αγάλλονται τόσο τα εγκόσμια άνομα συμφέροντα όσο και ο ανύπαρκτος Θεός της ερήμου και της ερήμωσης που λιβανίζουν οι μονοθεϊστές.

    Πανικόβλητοι χιλιάδες συμπολίτες μας, αναθρεμμένοι από σχολεία, γονείς, νοοτροπίες και παπάδες σε μία λογική άκρατου ατομισμού, ωχαδερφισμού και έλλειψης κάθε πρόνοιας για τον «συλλογικό χώρο» και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προγραμματισμένοι από τους πολιτικούς και τους τηλενημερωτές τους να βλέπουν μόνο το φύλλο και ποτέ το δάσος, συνειδητοποιούν τώρα την πλήρη ανυπαρξία κρατικού μηχανισμού καταστολής πυρκαγιών (όπως και δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένας στοιχειώδης μηχανισμός πρόληψής τους), και εκλιπαρούν απλώς για «ένα αεροπλάνο να κάνει μία ρίψη» για να σώσει τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.

    Αεροπλάνα αρκετά όμως δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν γιατί η πολιτική εξουσία, με την δική τους στήριξη, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για να αποκτήσει περισσότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, ούτε καν για να αντικαταστήσει τον προ πολλού γερασμένο στόλο των ελάχιστων πυροσβεστικών αεροπλάνων CL-215 της χώρας μας. Το αισχρότερο όμως είναι ότι αυτή η ίδια η πολιτική εξουσία διαθέτει τα χρήματα για κάτι τέτοιο, απλώς αντί για αγορά πυροσβεστικών μέσων αυτή προτιμάει να τα χαρίζει στην... Εκκλησία!

    Με το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε ΔΩΡΟ (και μάλιστα κάθε χρόνο!), στους παρασιτικούς θεοκράτες με τον γνωστό νόμο που σκανδαλωδώς τους απάλλαξε από τον φόρο της προκλητικά κολοσσιαίας ακίνητης περιουσίας τους, η πατρίδα μας θα μπορούσε να αυξάνει ετησίως τον στόλο των πυροσβεστικών της αεροσκαφών κατά 40 αεροπλάνα CL- 415 (40 Χ 25 εκατομμύρια ευρώ) και, κατά συνέπεια, θα είχε γλιτώσει από την πυρπόληση και ερημοποίησή της!

    Με έναν μόνο νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι θεοκράτες «καταβροχθίζουν» δημόσιο χρήμα ικανό για αγορά 40 πυροσβεστικών αεροσκαφών και κανείς δεν μιλάει για αυτό, λες και δεν είναι γεγονός που αφορά έναν τόπο που τον καταβρόχθισε η φωτιά γιατί ακριβώς δεν είχε τα μέσα να γλιτώσει τον εαυτό του (οι εκτεταμένες πευκοπυρκαϊές δεν αντιμετωπίζονται ποτέ από χερσαίες δυνάμεις, που και αυτές άλλωστε ήσαν ανύπαρκτες). Αντί να ακούσουμε συζήτηση επ' αυτού, ΜΜΕ και πολιτευτάδες μάς βομβαρδίζουν αντίθετα με θρήνους και ανοησίες, ό,τι δηλαδή αξίζει σε μία κοινωνία που το μόνο που έχει μάθει να κάνει είναι να κλαψουρίζει και να σταυροκοπιέται.

    Έλληνα ξύπνα. Οι πραγματικοί Θεοί κατοικούν στα δέντρα και τις πηγές του τόπου σου, όχι στις συναγωγές του Θεού της ερήμου. Καίγοντας τα δάση της πατρίδας σου, εκείνοι που το έπραξαν και εκείνοι που το επέτρεψαν έκαψαν και τους φυσικούς Ναούς των Θεών των Ελλήνων. Έκαψαν την Ψυχή των Ελλήνων, την ψυχή σου. Απαίτησε ΤΩΡΑ δικαίωση και αποκατάσταση.

    Να δημευθεί ΤΩΡΑ η Εκκλησιαστική περιουσία προς χάριν του εθνικού συμφέροντος.
    Να ζητήσουν συγνώμη, από τα θύματα των πυρκαγιών και από όλους τους Έλληνες, εκείνοι που επέλεξαν να κάνουν ακόμα πλουσιότερους τους θεοκράτες αντί να αγοράσουν τα στοιχειώδη μέσα για την αντιπυρική προστασία της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. de moy les re megale kapia eteria poy legotan biskota alatini ti xeris kati paranomes agoropolisies me alebra mipos timase leo mipos timase ti egine
    enas filos apo ta palia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΓΑΠΗΤΕ 14 Σεπτέμβριος 2008 11:56 πμ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΔΩ
    athriskos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ.
    ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΣ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ,
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΙΜΠΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Α ρε Αντρέα τέτοιες μαλθακότητες γράφεις κάθε φορά που πλησιάζει 15 για να μάσεις το δεκαπενθήμερο κ. Τέτοιε μας!!!!
    Εχοντας συνεχώς διαφορετικούς αφεντάδες σκατόμελε, μεμψίμοιρε αρχοντοχωριάτη, ξεχνάς ότι η εκκλησιαστική δομή του Βυζαντίου ως διοικητική διαχείρηση τής έτσι δομημένης επικράτειας, ανάγκασαν τον Μωάμεθ, την δεύτερη κιόλας μέρας την άλωσης, να αναγνωρίσει δικαιώματα στις μητροπόλεις, υπάγο ντάς τες στον πασά που ανήκαν. Στον ίδιο που υπάγεται και λογοδοτεί ως νομάρχη πλέον το οικομενικό ΠΑτριαρχείο!!!

    Ξέρεις κατα τη επιστήμη, Βλαξ θεωρείται κάποιος όταν δεν αποκομίζε ώφελος κάνοντας κακό!!!
    κι εσύ Αντρέα μας δεν είσαι Βλάξ!!!
    ΔολαρΗλατος είσαι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Ανδριανόπουλος οτι το "ζωτικό" ψεύδος ή μύθος, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η νεο-φιλελευθερη παράταξη στη χώρα είναι το τρίπτυχο "πατρισ-θρησκεία-οικογένεια". Είτε με μορφή χούντας είτε με μορφή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Παραλλαγές υπάρχουν, αλλά ποια είναι η βασική αντίθεση. Τώρα αν ο κ. Ανδιανόπουλος παριστάνει τον "πούρο" άθεο νεο-φιλελεύθερο δυτικού τύπου, δικαίωμά του, αλλά να μην ξεχνάει τις ρίζες του. 'Ομως τα δεκανίκια του νεοφιλευθερισμού στην Ευρώπη και στην Αμερική είναι και θα ήταν όι διαφόρων παραλλαγών Εκκλησίες βλ. Χριστ/δημοκράτες, βλ. Ρεπουμπλικάνους-Δημοκρατικούς, πάντα οι αναφορές τους είναι σε Εκκλησία και Χριστανισμό. Ή μήπως πιστεύει οτι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ είναι αντικληρικαλιστικός; Αλίμονο, ξεχνάτε τη Μιμή και τα παπαδο-σουσουδίσματά της; Κι ο Σημίτης δεν τόλμησε να προχωρήσει σε διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους, ο δε Γιωργάκης δεν θέλει ούτε τον τον έχω ικανό να συγκρουστεί με τα παπαδο-συμφέροντα. Αρα; Προς τι τόση φασαρία; Η μόνη παράταξη με αντικληρικαλιστικές απόψεις είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το ΚΚΕ, λογω και της Λιάνας, μάλλον αλληθωρίζει. Αυτά, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Γιατί στο τέλος, στην κάλπη είμαστε μόνοι μας, και, όσοι βρίζουν εδώ τους παπαδες, τσάμπα μάγκες, απ'ότι δείχνουν τα εκλογικά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Τι λοιπον τους βριζετε, αφού τελικά τους ψηφίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. O κάθε παπάρας γράφει στο πρεσσ ότι παπαριά του κατέβει.

    Όταν τα έπαιρνε χοντρα ο ... ποιητής στην εξουσία ή και στο επικρατίας, όλα καλά.

    Τώρα που έχει πέσει πείνα, βγάζουμε και ένα αρθράκι μήπως και προλάβουμε τα ψίχουλα που πέυτουν από το τραπέζι της Πρεσβείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ετσι ήταν οι παπάδες μια ζωή πουλημένοι για το συμφέρον τους, ακόμη και στους Τούρκους.Και σύ Ανδρέα δεν διαφέρεις και πολύ από τους παπάδες αφού για το συμφέρον σου και μόνο πούλησες την Νεοφιλελεύθερη ιδεολογία σου και μπήκες κάτω από την σημαία του μωράχλαβου Γεωργάκη. Οποίαν συνέπεια κύριε Ανδρέα μπλά-μπλά.Σαν δεν ντρέπεσαι και βγαίνεις να διδαάξεις ηθική που την έχεις χάσει δια παντός.Και να φαντασθείς κάποτε ήλπιζα σε σένα .Πόσο έξω είχα πέσει βρε φαφλατά που θέλεις να γράφεις και παντού.Είσαι φαφλατάς και φελλός, που κατάντισες να γράφεις στα μπλοκ αφού πάνε οι εποχές που σε καλούσαν να πεις τις μπούρδες σου σε δήθεν σοβαρά πάνελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μήπως έχετε μπερδέψει τα μπούτια σας όλοι ρε παιδιά?Πόσο χρωνών είστε?Νοημοσύνη έχετε καθόλου? Πως αποδικνείετε αυτά που λέτε σωριδών?Γράφοντας κείμενα?Εντάξει συμφωνώ έγινε λαδιά,δεν διαφωνώ.ΘΕΛΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ.Χωρίς αποδείξεις πραγματικές δεν πιστεύω κανέναν.Και εγώ χθές πήγα στον Αρη και γύρισα!!Είμαι αστροναύτης με πτυχίο!Τους τουρκαλάδες πιστεύετε ε?Βέβαια, γιατί στον χώρο της προπαγάνδας είναι προφέσορες παγκοσμίως μάλιστα,και εμείς μπούφοι!Και για πείτε μου γιατί δεν πείραξαν το ΌΡΟΣ?Τους σεβάστηκαν ή μήπως (λόγω των τσάρων και των σλάβων που τελικά τους παλούκωσαν όλους μόλις πήγαν να μπούν στην Ευρώπη!)τους βοβήθηκαν?Πως ξαφνικά απελευθερώθηκε η Ελλάδα?Ετσι τους σηκώθηκε?Αλλά βέβαια η Ελλάδα,μια ζωή έτσι ήταν.Φατρίες που μάλωναν μια ζωή μεταξύ τους.Σπαρτιάτες-Κορίνθιοι-Θηβαίοι-Μακεδόνες-(εσείς που ζείσατε τότε, τα ξέρετε καλύτερα τι ωραία ήταν η κλίκα των 50 δημοκρατών,μπούφοι-στόκοι!!)Βροντάκιδες και φουρτουνάκιδες!Νησιώτες(φράγκοι) και βουνίσιοι(αλβανοί)!Βορράς(βούλγαροι!!) και Νότος!(που μας απελευθέρωσε χα-χα!)Γι αυτό όταν οι μάγκες οι Κρητικοί, όταν κάνανε ντου οι μόγγολοι, εξαφανίστηκαν από το νησί και διασκορπίστηκαν παντού στην Ελλάδα-γιατί ήταν φιλότιμοι οι τουρκαλάδες!Και μετά φέρατε οι απελευθερωτές Γερμανό....... Βασιλιά!!!Ξυπνήσατε όλοι ξαφνικά,διαβάζοντας 5 βιβλία που καποίοι μάγκες γράφουν ότι τους κατέβει για να τα οικονομήσουν, και ξέρετε τα πάντα άχρηστοι καταστροφείς των εθνών.Γι αυτό δεν πρόκειται να πάμε ΠΟΤΕ μπροστά σαν Χώρα.Οποιος από εσάς θέλει κόντρα θα την έχει.Ξέρω τι θα μου απαντήσετε........από τώρα!!!Γιατί δεν ασχολείστε με τους βουδιστές-μουσουλμάνους και τα άλλα κωλοέθνη?Γιατί?Μήπως θα σας σφάξουν?Αντε ρε μάγκες....!!!Αντε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση