GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμερικανοποίηση του πολιτικού μας συστήματος‏...

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ασχολούνται επιδερμικά με τα πραγματικά προβλήματα . Γ ράφει ο Πέτρος Σεκερτζής . Στον πυρετό των δημοσκοπήσεων ζει η χώρα το...

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ασχολούνται επιδερμικά με τα πραγματικά προβλήματα
.
Γράφει ο Πέτρος Σεκερτζής
.
Στον πυρετό των δημοσκοπήσεων ζει η χώρα τον τελευταίο καιρό, τα κόμματα καταστρώνουν σχέδια, και προσπαθούν το μεν ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει την δυναμική που έχει, η δε Ν.Δ να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Κατά την ταπεινή μου άποψη η συζήτηση εστιάζεται σε λάθος ζητήματα.
Είναι πιστεύω αδιάφορο για τον μέσο πολίτη, ποιό κόμμα προηγείται στις δημοσκοπήσεις, και ποιό τελικά θα είναι κυβέρνηση. Το ζητούμενο για τον απλό μη προνομιούχο πολίτη αυτής της χώρας είναι η ανατροπή της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής, η οποία εθελοτυφλεί για τις αγωνίες και τα προβλήματα του Λαού. Το αν θα τα "αρπάζουν" γαλάζια ή πράσινα λαμόγια είναι ένα ζήτημα που δεν ενδιαφέρει κανένα άλλο παρά μόνο τα λαμόγια.
Αυτά τα θέματα που ενδιαφέρουν είναι η ανεργία, η τραγική κατάσταση της παιδείας που ως τέρας ρουφά τα εισοδήματα της μέσης Ελληνικής οικογένειας, η ανικανότητα του Ε.Σ.Υ να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, και μία σειρά άλλα φλεγοντα ζητήματα. Γι' αυτά τα θέματα όλοι επιμελώς αποφεύγουν να ασχοληθούν ή αν ασχολούνται το κάνουν επιδερμικά και επιφανειακά, για να παραπλανήσουν το κόσμο, με ασαφείς απόψεις και δαιδαλώδεις εξαγγελίες.
Κανένα όμως από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχει πείσει ότι μπορεί να δώσει λύσεις και διέξοδο. Είναι τραγικό αλλά φαίνεται ότι η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων αυτής της χώρας είναι εγκωβισμένη ακόμη στην επιλογή ανάμεσα στα δύο κόμματα εξουσίας. Στην ουσία το πολιτικό μας σύστημα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί με τα δύο μεγάλα κόμματα να εναλλάσονται στην εξουσία θυμίζει έντονα το Αμερικανικό πολιτικό σύστημα, δηλαδή την επιλογή ανάμεσα σε δύο το λιγότερο αναποτελεσματικές δεξιές ανίκανες, να σταθούν δίπλα στον πολίτη, και να προσφέρουν λύσεις.
---------------------------------------

24 σχόλια

  1. Από τα δύσκολα στα απλά.

    Στις μέρες μας τα οικονομικά δρώμενα στον κόσμο και την Ελλάδα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας. Σε αυτό το περιβάλλον ο πολίτης παραμένει απληροφόρητος και ανήμπορος να συμμετέχει στα οικονομικά δρώμενα, ειδικά μετά και την αρνητική εμπειρία του χρηματιστηρίου.
    Γενικότερα όμως η οικονομική ανάλυση μέχρι σήμερα στηρίζεται κυρίως στις πράξεις και στη συμπεριφορά, δεν ασχολείται με τον τρόπο που εμφανίζονται, δηλαδή την αφετηρία τους. Ταυτόχρονα όλο και περισσότερο εμφανίζονται νέες απαιτήσεις, η σκιαγράφηση τους θα μπορούσε να δώσει λύσεις, ελάχιστοι όμως ασχολούνται σοβαρά με την ανάλυση τους, έτσι οι προοπτικές παραμένουν ανεπαρκείς.
    Βασικός λόγος που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη δύσκολη κατάσταση είναι το γεγονός ότι πλέον η κουλτούρα δεν παράγεται στη βάση της κοινωνίας, αλλά στα παράθυρα της τηλεόρασης.
    Με τον τρόπο αυτό η κοινωνία συνειδητοποιεί τον εαυτό της μέσα από εξειδικευμένα κομμάτια που είναι αδύνατον να μεταδοθούν, φυσική απόρροια αυτής της κατάστασης είναι τα προβλήματα της καθημερινής ζωής να τίθενται ενιαία, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επικρατεί η άγνοια.
    Συνεπώς η γενικότερη υπανάπτυξη είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του ατόμου να ενσωματώσει και να χρησιμοποιήσει σωστά τα μνήματα του περιβάλλοντός του, καθώς αναγκάζονται να απορροφούν ένα μονότονο θέαμα.
    Έτσι το ερώτημα που τίθεται είναι; Πως μπορεί να αποσαφηνιστεί η ασάφεια για όλα αυτά τα ζητήματα της καθημερινότητας που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή και να γίνουν βεβαιότητες οι αμφισβητήσεις;
    Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, μέσω της δική μας βούλησης και όχι μέσω τηλεοπτικού- πολιτικού εξαναγκασμού με δεδομένο ότι οι παγκόσμιες τάσεις και οι εξελίξεις τρέχουν.,,
    Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος μπροστά σε αυτά τα ερωτήματα θα πει το απλό, «χρειάζεται εφαρμογή πολιτικών που να μεταλλάξουν τον κάθε πολίτη σε αυριανό ενεργό πολίτη, με πλήρη συμμετοχή του στα κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα». Μήπως όμως έχουμε κάνει τα απλά και αυτονόητα δύσκολα!

    Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μια στοκωδη αριστερα που διαρκως καταγγελει χωρις ποτε να προτεινει παρα μονο και εκ των προτερων να κατακρινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΣ Η ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ ΟΛΑ.
    ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.
    ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ .ΟΤΑΝ ΜΗΛΑΤΕ ΘΑ ΜΗΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΤΟΚΟΜΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΙ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον κάτι άλλο θες να μας πεις και προσπαθείς να το επένδυσης με αμπελοφιλοσοφίες. Καλά δεν έχεις ακούσει ούτε έχεις διάβαση τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα ζητήματα που αναφέρεσαι.

    Όσο και να προσπαθείτε να τα παρουσιάζεται ότι όλοι ίδιοι είναι δεν θα το καταφέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τραγικός και κακομοίρης είσαι εσύ ρε κοπρόσκυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ενω οι αριστερες ειναι ικανες, μας δουλευεις ρε βουρλο;

    Ακομα και η κινα εχει γινει μεγαλοκαπιταλιστικη, επισης και η ρωσια, σε πια προτυπα θελεις η ελλαδα να στηριχτει, της ΚΟΥΒΑΣ; Εισαι με τα καλα σου η να φωναξουμε κανενα γιατρο;

    Τι μαλακες ειναι αυτοι οι αριστεροι ρε πουστη, ειναι εξωγηινοι οι ανθρωποι, αποκλειεται καποιος να ζει σε αυτη τη γη και να μην το εχει καταλαβει οτι ο σοσιαλισμος εχει πεθανει, τερμα παπαλα, και αν το πασοκ ζει ειναι γιατι εχει οπαδους 1, και 2 γιατι ΔΕΝ ειναι σοσιαλιστικο, ουτε το τσιριζα ειναι, μας μενει το ΚΚΕ... καλα κρασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝ = ΞΕΦΤΙΛΕΣ
    ------------------------------

    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΟΡΥΒΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΤΟΥΜΠA΄'' ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΟΥΡΙΑΔΕΣ-ΚΟΥΡΑΔΕΣ.
    Ο ΧΟΝΤΡΟ-ΜΑΚΗΣ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η Ν.Δ. !!

    ΑΥΡΙΑΝΗ και ΠΑΡΟΝ .
    Οι πιό χαρακτηριστικές περίπτωσεις δημοσιογραφικής ΞΕΦΤΙΛΑΣ .
    Εκδότεςς οι πιό ξεφτίλες δημοσιογράφοι στην ιστορία των Ελληνικών Μ.Μ.Ε.

    Ξεκίνησε Ο Γιώργος Κουρής ,στην ιδιαιτέρα του πατρίδα την Κεφαλονιά σαν Κεντρώος υπερασπιζόμενος την Ένωση Κέντρου επί Γεωργίου Παπανδρέου (του Γέρου της Δημοκρατίας).
    Μόλις έγινε η αποστασία μυρίστηκε τα ''αργύρια'' και αμέσως αγκάλιασε τον ...Δρακουμέλ !!!
    Μετά την Μεταπολίτευση ο Δρακουμέλ τον βοήθησε οικονομικά για να εκδόσει την ΑΥΡΙΑΝΗ .
    Τέτοια μαφία είναι ο Γιώργος Κουρής που κατάφερε ακόμα και από τον Δρακουμέλ να φάει λεφτά !!!
    Σφάλμα του Ανδρέα που αγκάλιασε τους Κουριάδες (κουράδες) το βρώμικο '89.
    Ας πρόσεχε.
    Ο αδελφός του,χοντρο-Μάκης Κουρής βγήκε τότε βουλευτής με το Πα.σο.κ. στην Β.Αθήνας .
    Σήμερα με το ΠΑΡΟΝ (νάναι καλά οι κρατικές διαφημίσεις) είναι σημαιοφόρος της Ν.Δ.
    Όπως αποκάλυψε ο Θέμος ,
    ο χοντροπατάτας-κουράδας Μάκης Κουρής εκδίδει ΟΛΑ τα εισητήρια λεωφορείων και Μετρό .
    Χοντρές κονόμες.
    Ο Γιώργος Κουρής στις εκδοτικές του επιχηρήσεις απασχολεί δεκάδες χαμηλότατα αμοιβόμενων Πακιστανών και μετά βγαίνει στην TV για να μας κάνει ηθικά κυρήγματα ,
    το μαλακισμένο σκατό .
    Ουστ μαλάκες Κουριάδες-Κουράδες ,ξεφτίλες που ''γκρεμίσατε'' τον ...Καραμανλισμό και σήμερα του παίρνετε πίπες για τις διαφημίσεις .

    Ο ΑΝΤΙ-ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι η περασμένη Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου - ημέρα κατά την οποία ανακοινώθηκε η αναστολή των επαγγελματικών δραστηριοτήτων της Μάρας Ζαχαρέα στη δημοσιογραφία - θα περάσει στην Ιστορία ως «η μαύρη Τρίτη του φεμινιστικού κινήματος».
    * * *
    Ευτυχώς, το κατάλαβε η Κατερίνα Παπακώστα, που εξέδωσε ακόμη μία από τις σχοινοτενείς, φλογερές και ελαφρώς ασυνάρτητες ανακοινώσεις, στις οποίες μας έχει συνηθίσει ως γραμματέας του Τομέα Γυναικών της ΝΔ...
    Πέραν του βαλκανικού (ας μην πω, μεσανατολικού...) χρώματος που προσέδωσε στην επικαιρότητα, η υπόθεση της διαπρεπούς δημοσιογράφου έχει και τη σοβαρή διάστασή της.
    * * *
    Κατ' αρχάς, ανέδειξε το σοβαρότερο πρόβλημα της δημοσιογραφίας σήμερα όπως ασκείται στην Ελλάδα: την τάση της να ταυτισθεί με την εξουσία. (Ας πάψουμε επιτέλους να παριστάνουμε, εμείς οι δημοσιογράφοι, ότι δεν συμβαίνει, γιατί στο τέλος δεν θα μας διαβάζει κανένας...)
    * * *
    Επίσης όμως ανέδειξε το σοβαρότερο πρόβλημα της Νέας Διακυβέρνησης στην παρούσα φάση της. Επειδή δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Μάρα Ζαχαρέα αποφάσισε μόνη της να αποχωρήσει (χωρίς αυτό να σημαίνει, επ' ουδενί, ότι υποτιμώ την αντίληψή της), το ερώτημα συνεπώς είναι το εξής: Γιατί άργησε τόσο πολύ να το καταλάβει ο κ. Κώστας Καραμανλής; Διότι, απαντώ, ο άνθρωπος έχει χάσει την αίσθηση της κοινής γνώμης. Το έδειξε, πρώτη φορά, στην περίπτωση του Γιώργου Βουλγαράκη, όπου συνέβη το αδιανόητο: οι εξουσίες ενός Πρωθυπουργού να υποκαθίστανται από τις εξουσίες των υπουργών του. (Θυμίζω ότι ο Πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, παρέσχε πλήρη κάλυψη στον τέως υπουργό Ναυτιλίας, μόνο και μόνο για να τον αδειάσουν οι υπουργοί του τέσσερις ημέρες αργότερα...) Το επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα με τον χειρισμό της υπόθεσης Ζαχαρέα.
    Τι εννοεί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης για τον «πολιτικό του έρωτα», όπως συνηθίζει να αποκαλεί μεταφορικώς τον Κ. Καραμανλή; Αν απομονώσουμε τη δήλωση από το γνωστικό υπόβαθρό της (αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν «context») και εφόσον ακολουθήσουμε τους κανόνες της λογικής, ο Π. Ψωμιάδης μας λέει ότι ο Κ. Καραμανλής δεν είναι Πρωθυπουργός...
    Οσον αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης Βουλγαράκη, να σας μεταφέρω μία πληροφορία ενδιαφέρουσα, παρά το κόστος που θα μου επιφέρει η κοινοποίησή της. (Επισημαίνω τον παράγοντα του κόστους, διότι προβλέπω ότι για τον επόμενο μήνα τουλάχιστον οι συνομιλητές μου στη ΝΔ θα με αποφεύγουν...)
    * * *
    Εκείνοι που εξώθησαν με τις δηλώσεις τους τον τέως υπουργό Ναυτιλίας σε παραίτηση ή εν πάση περιπτώσει ορισμένοι εξ αυτών υποστηρίζουν στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους ότι τους το ζήτησε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής.
    * * *
    Σκεφθείτε το. Αν είναι αληθές, τότε είναι αποκαλυπτικό της δύσκολης θέσης στην οποία παγίδευσε τον εαυτό του ο Πρωθυπουργός, εξαιτίας των άστοχων εκτιμήσεών του. Αν όμως δεν είναι αληθές - αν δηλαδή όσοι το υποστηρίζουν απλώς κομπορρημονούν, για τη φιγούρα τους -, τότε είναι ακόμη χειρότερο! Διότι μας δίνει, αν μη τι άλλο, το μέτρο της εκτίμησης που τρέφουν οι υπουργοί για τον πολιτικό προϊστάμενό τους...
    Για το μέλλον του Γ. Βουλγαράκη προσωπικώς δεν έχω την παραμικρή ανησυχία. Ο ίδιος θέλει να μείνει στην πολιτική. Και τον κατανοώ, διότι είναι η μόνη δουλειά που έχει κάνει στη ζωή του και την ξέρει πολύ καλά - αν κρίνουμε τουλάχιστον εκ του αποτελέσματος...
    * * *
    Αλλά ακόμη και αν δεν τα καταφέρει να παραμείνει στην πολιτική, ως body builder έχει όλα τα προσόντα για να διαπρέψει στον χώρο των γυμναστηρίων!..
    Και τώρα ποιος έχει σειρά, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ή ο Γιώργος Αλογοσκούφης;
    * * *
    Για τον Θόδωρο, πάντως, δεν έχω καμία ανησυχία! Χωρίς να είμαι σε θέση να το εξηγήσω επακριβώς, διαισθητικά συνδέω την περίπτωσή του με εκείνες των Τζον Θέιν και Τόμας Μόνταγκ, των αφεντικών της Merrill Lynch, που ως γνωστόν κήρυξε πτώχευση. Οι αποζημιώσεις που θα λάβουν, βάσει των συμβολαίων τους, φθάνουν το ποσόν των 47 εκατ. δολαρίων. Ποσό ασήμαντο εν σχέσει προς τις ζημιές των 6,87 δισ. δολαρίων που προκάλεσαν.
    * * *
    Ωστόσο - και εδώ είναι η βασική διαφορά - ο κ. Ρουσόπουλος δεν πρόκειται να αποζημιωθεί στην περίπτωση του απευκταίου. Την έχει ήδη εισπράξει. Εννοείται, ασφαλώς, ότι στην περίπτωση του κ. Ρουσόπουλου η αποζημίωση είναι άυλη: γόητρο, δόξα, αίγλη, εμπειρίες κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ν ΑΛΗΘΕΥΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ.
    Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΠΛΕΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΑΥΤΟΣ ΒΑΖΕΙ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΑΧΩΡΟΝΤΑΣ 11 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΕΜΟΥ-ΠΟΛΥΔΩΡΑ.
    Η ΝΤΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ
    ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΖΗΜΕΝΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ. ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.
    Ο ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΑΡΧΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΚΡΙΜΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΕΣΙΤΗ.
    Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
    ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
    Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΦΛΑΤΑΚΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΜΑ.
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ , ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ.
    ΤΕΛΟΣ Ο ΠΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Η ΜΟΝΗ ΙΣΩΣ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ,ΧΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΧΕΡΙ Μ' ΑΥΤΟΝ.
    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ
    Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ,Ο ΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ Μ' ΑΥΤΑ κύριοι
    μονο τους νταβατζέους εξυπηρετειτε για μερικούς μήνες ακόμη.
    ΣΗΜΑΝΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΩΣΑΣ ΔΕΞΙΑΣ , ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΕΤΑΞΕ ΚΩΣΤΑΚΗ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΠΙΑΝΕΙΣ....
    Υ.Σ
    ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΓΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΖΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΨ
    ΛΗΣΜΟΝΗΣΑ ΤΟΝ κ. ΤΙΠΟΤΑ
    ΘΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΛΕΝΕ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.
    ΑΥΤΟΣ ΟΧΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΘΑ ΛΥΣΕΙ,
    ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ
    ΕΔΩ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΠΑΝΩ.
    ΤΟ ΚΟΚΟΡΑΚΙ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ
    ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ.
    ΧΟ! ΧΟ! ΧΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι γεγονός οτι οποιοδήποτε κόμα δεν ενδιαφέρερεται να κάνει κάτι για αυτά τα πεζά (ανεργία ,παιδεία
    οικονομία κ.λ.π.)και ο λόγος είναι οτι αν κάνει κάτι καλό είναι σαν να αυτοκτονεί (διότι τα μέλη των κομάτων και ιδίως αυτά που έχουν γνώμη ειναι αγράμματοι κομπλεξικοί κ.λ.π. που πήγαν στο κόμα μόνο για την προσωπική τους εξέλιξη και προφανώς αν κάνουν κάτι για τα πεζά αυτά θέματα αυτό δεν τους βοηθά στην προσωπική τους εξέλιξη οπως δείχνει η ιστορία αφ ενός αλλά και του κόματος γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε Σεκερτζή, δεν αφήνεις τις κουτοπονηριές;
    Η ΝΔ κυβερνάει με τα γκάλλοπ 5 χρόνια. Τώρα που δεν της βγαίνουν φταίνε τα γκάλλοπ;
    ΄Υστερα αυτό το παραμύθι του δικομματισμού πρέπει να σταματήσει. Δυστυχώς η ίδια προπαγάνδα δεν μπορεί να επαναληφθεί για δεύτερη φορά. Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές του 2007 με το σύνθημα "ψηφίστε μικρά κόμματα". Αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Μικρά κόμματα διαμαρτυρίας μόνον χωρίς προτάσεις δεν έχουν λόγο ύπαρξης στην πολιτική σκηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ ΣΥ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ;;;
    ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΠΟΥ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ....

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

    ZOUGLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν και δεν είναι στη φύση μου να βρίζω στα blogs,
    εσένα θα σε βρίσω. Και με χαρά.

    Ρε παλιομαλάκα του κερατά, όσο ήσουν μπροστά τι έλεγες;
    Έλεγες ότι δεν σ' ενδιαφέρει ποιος είναι μπρος και ποιος πίσω;

    Όσο ήσουν μπροστά (Ν.Δ.) λέγατε ότι εφαρμόζετε το πρόγραμμά σας ,έχετε λύσεις, δουλεύετε με σοβαρότητα κλπ...

    Άντε χάσου, δεξιό λαμόγιο...
    Όσοι έχετε όρεξη, ψάξτε τι έλεγε το λαμόγιο, στη google.

    Ετοιμάσου να φας..ξέρεις τι εσύ, και θα καταλάβεις ποιος είναι μπρος και ποιος πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιος θα μπορούσε να μου λύση μια απορία , όλοι αυτοί οι πρώην Παπαντωνιου , Λαλιώτης , Δρυς , Πρωτόπαπας , και πάρα πολλοί άλλοι τώρα που δεν είναι βωλευτες σορυ βουλευτές ήθελα να πω , πως ζούνε ? διότι σύνταξη δεν έχουν βγάλει ακόμη η και να έχουν βγάλει δεν δικαιολογείται η ζωή που κάνουν και τα έξοδα που έχουν

    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ...ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Μ0ΝΟ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΡΘΡΟ

    ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

    Κραταιοί κολοσσοί, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί καταρρέουν. Παλιές βεβαιότητες και μύθοι εξατμίζονται ως δια μαγείας. Bear Stearns, Lehman Brothers, AIG, Morgan Stanley, ονόματα κύρους κατέρρευσαν ή βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Και κάθε μέρα που περνά δημιουργεί όλο και πιο έντονα την ανάγκη για πολιτικές αποφάσεις που θέτουν νέους κανόνες στις αγορές και προστατεύουν τους πολίτες. Την ανάγκη να γίνει πιο σαφής - σε αντιδιαστολή με τη λογική της αχαλίνωτης αγοράς - η προοδευτική απάντηση.

    Η σημερινή χρηματοπιστωτική κρίση δεν είναι ένα αυτόνομο φαινόμενο. Αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κρίσης που εκδηλώνεται με την υψηλή τιμή του πετρελαίου και την παράλληλη ραγδαία άνοδο των τιμών στα τρόφιμα. Τι προκαλεί αυτές τις αυξήσεις; Η αύξηση της ζήτησης από τις αναδυόμενες οικονομίες της Κίνας και της Ινδίας συμβάλλει μεν, αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει τις αλματώδεις αυξήσεις.

    Βασική αιτία για την κρίση υπήρξε η απορρύθμιση των αγορών προϊόντων και κεφαλαίου που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ολοκληρώθηκε στις μέρες μας. Κάτω από την πίεση των τραπεζών και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, προωθήθηκε από τις ΗΠΑ και από νεοσυντηρητικές κυβερνήσεις, η άρση κάθε είδους περιορισμού στην αγοραπωλησία τίτλων και προθεσμιακών συμβολαίων στις αγορές πετρελαίου και βασικών ειδών διατροφής.

    Χρηματοπιστωτικά επενδυτικά κεφάλαια, ακόμα και ασφαλιστικά ταμεία, αγοράζουν και πωλούν ελεύθερα, χωρίς κανέναν πλέον περιορισμό, συμβόλαια, τίτλους και δομημένα προϊόντα σε αυτές τις αγορές με την ευλογία των ρυθμιστικών αρχών που μέχρι προ ολίγου διαβεβαίωναν ότι η απορρύθμιση αυτή αποφέρει μόνο οφέλη και σταθεροποιεί τις αγορές.

    Όπως και στη περίπτωση των στεγαστικών δανείων, έτσι και στις αγορές πρώτων υλών και τροφίμων, τα αποτελέσματα της πλήρους απορρύθμισης υπήρξαν καταστροφικά. Η απορρύθμιση αυτή, όπου και αν έγινε, χωρίς να συνοδευτεί από κανόνες και ελέγχους, οδήγησε σε ασύδοτα κερδοσκοπικά παιχνίδια. Η κερδοσκοπία, ο καπιταλισμός του ακραίου τζόγου, εκτόξευσε σε σύντομο χρονικό διάστημα τις τιμές στα ύψη, με ολέθρια αποτελέσματα για τους καταναλωτές. Σύμφωνα με διεθνείς εκτιμήσεις, για κάθε ποσοστιαία μονάδα αύξησης της τιμής των τροφίμων, 16 εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι οδηγούνται στην πείνα.

    Το συμπέρασμα είναι σαφές. Η άκρατη ασυδοσία των οργανισμών στις αγορές αυτές -λόγω της έλλειψης ενός πλαισίου ρυθμιστικού και εποπτείας- οδήγησε σε κερδοσκοπικά κέρδη από τη μία ενώ παράλληλα καθιστούσε την παγκόσμια οικονομία εξαιρετικά ευάλωτη και ασταθή. Η αστάθεια αργά ή γρήγορα εξελίσσεται σε κρίση, θύματα της οποίας είναι πρωτίστως οι φτωχότεροι πολίτες.

    Η κρίση λοιπόν δεν είναι ουδέτερη, δεν είναι «τεχνικής φύσης». Είναι το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης εκδοχής της παγκοσμιοποίησης και κυρίως το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης αντίληψης για το ρόλο των αγορών στις σύγχρονες κοινωνίες.

    Όπως γράφει ο νομπελίστας Joe Stiglitz, μερικά από τα πιο έξυπνα νέα παιδιά της Αμερικής, (golden boys) αφιέρωσαν τα ταλέντα τους για να αποφύγουν τους κανόνες και τις ρυθμίσεις. Κανόνες που θα ήταν εγγύηση για την οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Και για τις δικές τους αμαρτίες πληρώνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες κατοικιών, οι εργαζόμενοι, οι απλοί επενδυτές και οι φορολογούμενοι.

    Το κόστος της κρίσης επιμερίζεται με το πιο άδικο τρόπο. Οι απλοί πολίτες βλέπουν το εισόδημά τους να διακυβεύεται. Ως φορολογούμενοι, βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για τη διάσωση οικονομικών κολοσσών, υπό το φόβο των ακόμη δυσμενέστερων επιπτώσεων που θα είχε μια ενδεχόμενη κατάρρευσή τους.



    Είναι σαφές πως αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να συνεχιστεί.

    Τι προτείνει η νεοσυντήρηση: Μιλά για ελευθερία αλλά υποδαυλίζει την εξάρτηση του πολίτη. Πίσω από το ιδεολόγημα της ελευθερίας των αγορών κρύφτηκαν οι πιο επικίνδυνες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου. Πίσω από το δόγμα της ελεύθερης αγοράς υποκρύπτεται ο ουσιαστικός στόχος της νεοσυντήρησης. Αυτός είναι η με κάθε τρόπο συγκέντρωση κέρδους-πλούτου και εξουσίας.

    Και η κυβέρνηση, αυτή των νεοσυντηρητικών των ΗΠΑ, θερίζει τις θύελλες της πολιτικής της. Οι οργανισμοί αυτοί που χθες δογματικά προωθούσαν την λογική της κυριαρχίας της ελεύθερης -ή μάλλον- αχαλίνωτης αγοράς, σήμερα υποκριτικά απαιτούν την διάσωσή τους μέσα από την κρατική πια παρέμβαση.

    Τι σημαίνει; Μετανοούν; Υιοθετούν νέες πολιτικές; Κατάλαβαν τα λάθη τους; Πιστεύω πως όχι. Χωρίς αιδώ, αναζητούν την προστασία του κράτους για να προστατεύσουν τα προνόμιά τους. Οι χθεσινοί θιασώτες της άκρατης ελευθερίας των αγορών, γίνονται ακραίοι κρατιστές. Κρατικοποιούν τις ζημιές και τα χρέη, αφού πρώτα έχουν ιδιωτικοποιήσει τα κέρδη.

    Και η χώρα μας; Είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν έχει -δυστυχώς- αντιληφθεί σχεδόν τίποτα. Δεν είδε την κρίση να έρχεται. Όταν η διεθνής κρίση ήταν πια σε πλήρη εξέλιξη, μας διαβεβαίωνε πως η ελληνική οικονομία δεν κινδυνεύει καθώς είναι «θωρακισμένη». Μερικούς μήνες αργότερα, όταν έγινε πασιφανής η πλήρης αδυναμία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ισχυρίστηκε το ακριβώς αντίθετο: για όλα τα δεινά της ελληνικής οικονομίας φταίει η διεθνής κρίση.

    Οι αντιφάσεις αυτές συνιστούν τον ορισμό της ανευθυνότητας και της ανειλικρίνειας. Αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και προκαλούν σύγχυση στην αγορά. Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πως η πολιτική της άκρατης ασυδοσίας των αγορών και των ακραίων ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει είναι πια τελείως ξεπερασμένη και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Ελλάδας και των πολιτών.

    Η νέα ρύθμιση των αγορών για την πάταξη της κερδοσκοπίας και της αισχροκέρδειας γίνεται πλέον το κυρίαρχο αίτημα όχι μόνο προοδευτικών και σοσιαλιστικών κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, αλλά και των ίδιων των θεσμικών επενδυτών στις επιμέρους αγορές, οι οποίοι βλέπουν τις περιουσίες τους να εξανεμίζονται μέσα σε λίγες ημέρες και την αγορά να αποσταθεροποιείται.

    Οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις οφείλουν να συνεργαστούν σε παγκόσμιο επίπεδο για ένα κόσμο πιο σταθερό και πιο δίκαιο, πετυχαίνοντας τον περιορισμό των κινδύνων που προκαλεί η άκρατη ελευθερία του κερδοσκοπικού κεφαλαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από μία την βδομάδα οι δημοσκοπήσεις θα γίνουν 2 την ημέρα.
    Εξαρτάται ποιος πληρώνει και τι θέλει να βγάλει. ( εκβιάσει ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. shkat
    masturbator

    Δρυς = καθηγητής Φυσικής
    διδάσκει σε Λύκειο
    στην Κέρκυρα

    Πρωτόπαπας = επέστρεψε στην
    στην Ε.Τ.Ε.

    Δρυς = εργάζεται στην
    εκδοτική Λιβάνη

    Παπαντωνίου= σύμβουλος World bank

    Ρε μαλακισμένο Ρουσσοπουλάκι
    πάρε μια μεζούρα και πήγαινε στο Καπανδρήτι να μετρήσεις τα
    τετραγωνικά των ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ
    του εργοδότη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λογικό ... χάσμα τού γράφοντος αρθρογράφου :

    Αμερικανοποίηση τού Πολιτικού μας συστήματος, είναι αδιανόητο να γίνει. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Διότι, προϋποθέτει, εκτός από τούς διάφορους κομματο - μηχανισμούς, νά αμερικανοποιηθεί καί ο ΠΟΛΙΤΗΣ.

    Αμερικανοποιείται ρέ ο Ταμτάκος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και ποιός σου είπε πως μας απασχολούν οι δημοσκοπήσεις των.

    Οποιος απ τους δυο και να βγεί, ξέρουμε τι μας περιμένει, αυτοί δεν ξέρουν τι τους περιμένει.

    Και πολλούς μη νομίζεις πως τους νοιάζει.

    Στο ΠΑΣΟΚ ποντάρουν στην αγανάκτηση του απλού λαού, νομίζουν πως οσο ποιό πολυ ζοριστεί ο λαουτζίκος απ τη ΝΔ τόσο πιο εύκολα θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.
    Εγώ βλέπω εδώ τους τοπικούς βουλευτές, τατσι μητσι κώτσοι με τους αντιστοιχους της ΝΔ, δημαρχαίοι, νομαρχαίοι συνεργάζονται άψογα και ελπίζουν πως εγώ θα τους ψηφίσω.
    Θα τους ψηφίσουν οσοι τους διόρισαν, μετέθεσαν, τοποθετήθηκαν σε θέσεις Περιφερειάρχη και εισπράτουν 5000 το μήνα.

    Οσο για την παιδεία, τίχρειάζεται, αφού υπάρχουν τα φροντιστήρια.

    Ουτε το ΕΣΥ χρειάζεται, αρκεί να εχεις λεφτά για αυτό συνιστώ φοροδιαφυγή.

    Κλέψτε αποτον Αλογοσκούφη για να εχετε να πληρώνετε φροντιστήρια και γιατρούς.

    Ούτε σέντσι στην Εφορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και πως μπορουν Γεωργακης η Κωστακης να μιλησουν για τα πραγματικα προβληματα και λυση τους οταν και οι δυο τους περνουν εντολες απο καποιον Αλμουνια?Ποσο αληθεια εχει απομακρυνθει η περιβοητη κομισιον απο τα προβληματα των Ευρωπαιων πολιτων?Ποιος ελενχει τι και ποιος αποφασιζει για ποιον,εκει νομιζω εστιαζεται το προβλημα.Οσο για τους Ευρωπαιους πολιτες η μαζικη αποχη απο τις Ευρωεκλογες διχνει και την απεχθεια προς το Ευρωπαικο γιγνεσθαι.Και οσες φορες καταψηφισαν κατι που δεν βολευει τους Νεομετερνιχ το μπαζουν απο το παραθυρο οπως πχ το Ευρωσυνταγμα.Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ?

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΦΕΛΕΙΣ .

    ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ,ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ,ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΕΣ.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ .

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ----------------------------

    ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΕΚΝΟΝ, ΣΟΥΦΛΙΑ;

    Έχει σκεφτεί κανείς ότι στο λεκανοπέδιο αττικής πολλοί είναι οι νεοδημοκράτες που, από τσαντίλα, απάντησαν "ανάποδα" στη δημοσκόπηση;


    Δηλαδή, τι νομίζετε ότι απάντησαν όσοι ταλαιπωρήθηκαν, μέσα στο κατακαλόκαιρο, με τις δηλώσεις του κτηματολογίου;

    Ο Σουφλιάς μπορούσε να είχε κάνει πολύ πιο απλές τις διαδικασίες του κτηματολογίου και με αισθητά πιο άνετες "προθεσμίες".

    Η επιλογή του να καταστρέψει "τα μπάνια του λαού", ίσως να ήταν και εκ του πονηρού, προκειμένου να παίξει τα εσωκομματικά του παιχνιδάκια με τις φθινοπωρινές σΦυγμομετρήσεις. Απλά, δεν περίμενε ότι θα έσκαγε η υπόθεση του Βατοπεδίου που θα δημιουργούσε πολύ πιο σοβαρές περιπλοκές από ότι μπορούσε να φανταστεί.

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση