GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισαγγελέας για τον Εφραίμ!

.. Άσχετα από τις άλλες διαμάχες, απαιτείται έρευνα για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου . Του Κώστα Φεραίου . Οι αποκαλύψεις για το σκάνδα...

..
Άσχετα από τις άλλες διαμάχες, απαιτείται έρευνα για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου
.
Του Κώστα Φεραίου
.
Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου διαδέχονται η μία την άλλη. Το αν έρχονται στο φως τόσο έντονα τώρα γιατί έχει ξεσπάσει και κάποιος άλλος "πόλεμος", λίγη σημασία έχει. Το ζήτημα είναι αν πλήττεται το δημόσιο συμφέρον.
Κι αυτό οφείλει να το ερευνήσει αμέσως η Δικαιοσύνη. Πρέπει να διαταχθεί, κατά την ταπεινή μου γνώμη, εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί αν (εκτός από το ηθικό, που μάλλον ...δεν ενδιαφέρει κανέναν!) υπάρχει και οικονομικό σκάνδαλο. Κι ο πρώτος που πρέπει να κληθεί είναι ο αρχιμανδρίτης - επιχειρηματίας Εφραίμ. Ή μήπως έχει ...ασυλία;
--------------------------------------
Σε λίγο κι άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο...
--------------------------------------

29 σχόλια

  1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 3ης ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΨΩΣΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ..... 1. ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ .....02. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ (ΝΑΤΟ) ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ(ΕΟΚ) ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 03. ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ (ΣΟΥΔΑ ΚΛΠ...) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 04. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 05. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 0 6. ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 07.ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 08.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 09. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΗΓΕΤΕΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 010. ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.....................0 ΑΥΤΑ ΤΑ 10 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 3ης ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΟΡΘΩΘΗΚΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΣΑ " ΙΣΤΑΜΕ" ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΣΟΥΝ. ΓΙΩΡΓΟΣ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μην γίνει έρευνα. Κι αν ξεκινήσει κάτι, για τα μάτια του κόσμου θα γίνει (το μαχαίρι θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο, ε?) και σε 2-3 μήνες με το επόμενο σκάνδαλο ή την ανακατοσούρα στο ΠΑΣΟΚ, θα ξεχαστεί. Είναι πολλοί, πάρα πολλοί μπλεγμένοι και πολλά, πάρα πολλά τα λεφτά, ώστε να επιτρέψουν να γίνει έρευνα.

    ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας! Τουλάχιστον να βγει και κάτι χρήσιμο από αυτή την απάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιστορία κατάληψης της πλουσιότερης μονής του όρους απο Κύπριους μοναχούς άρχησε πριν 30 χρόνια και συνεχίζεται μέχερι σήμερα.Στους ξενόνες της μονής,που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε απο τα ακριβότερα ξενοδοχεία ,έχει φιλοξενηθεί η διεθνής και ντόπια εξουσία.Τα χρήματα της μονής πολλά και όπου πολλά χρήματα ,πολλές και οι μπιζνες.
    Παραδίπλα όμως υπάρχει μιά άλλη μονή ,φτωχική ,με ασκητές μοναχούς ,που ζούν προσευχόμενοι χωρίς χρήματα ,ηλεκτρικό κλπ εφόδια κιόμως όλος ο κρατικός μηχανισμός θέλει να τους εξαφανίσει .ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βάζετε στοίχημα ότι οι εγκαταστάσεις του Ολυμιακού χωριού σύντομα θα γίνουν το πολυπόθητο πολυιατρείο που έχει εξαγγείλει το Υγεία, συμφερόντων Βγενόπουλου? Πνευματικά τέκνα ο Εφραίμ έχει πολλά και διαλεκτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερώτηση :

    Ψειρόσκονη χρησιμοποιείς, κυρ Εφραίμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!

    Όπως οι υποθέσεις των κουμπάρων, των υποκλοπών, των ομολόγων, του Ζαχόπουλου, της Siemens, του Γερμανού-ΟΤΕ, Παυλίδη κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΛΙΕΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ''ΑΓΙΩΝ'' ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ :

    Την ώρα που άλλοι Έλληνες έχυναν το αίμα τους ενάντια στους κατακτητές, οι ρασοφόροι του Αγιου Ορους εξυμνούσαν τον Χίτλερ και το έργο του , με σκοπό να εξασφαλίσουν την εύνοια του και να "διασφαλίσουν την ακεραιότητα της περιουσίας" τους και τον "ήσυχο βίο" τους.

    Το γεγονός πήρε δράση στις Καρυές όταν 4 αξιωματικοί του γερμανικού στρατού συναντήθηκαν με την Ιερά κοινότητα (αντιπρόσωπους των 20 μονών στον Αθω).


    Όπως διαβάζουμε στο...

    ΑΓΙΩΝΥΜΟΝ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΩ, ΣΕΛΙΣ 57:

    «Είναι γνωστό, ότι με μια διπλωματική (...!?) και έγκαιρη ενέργειά της η Έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Όρους, που συνήλθε στις 26 Απριλίου 1941, στέλνοντας επιστολή προς τον Χίτλερ στο Βερολίνο διέσωσε κυριολεκτικά τον ιερό τόπο από νέα βεβήλωση, κινδύνους εισβολής Βουλγάρων κλπ. και άλλες ταλαιπωρίες...»

    Αφου υπενθύμισαν στον Χιτλερ ότι είχε επισκευτει το Αγιο Ορος το 1919, συνέταξαν επιστολή που είχε ως εξής:


    ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ
    ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ
    ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ Γ' ΡΑ'Ι'Χ
    ΑΔΟΛΦΟΝ ΧΙΤΛΕΡ


    ΗΜΕΙΣ ΟΙ 20 ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΙΣΑΡΙΘΜΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΩΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ ΤΟΥ ΑΓΙΩΝΥΜΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΑΠΗΚΟΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗΝ ΤΑΥΤΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ ΔΙΑ ΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΝΙΚΑΣ ΣΑΣ.

    ΚΑΙ ΑΓΑΛΛΟΜΕΝΟΙ ΚΡΑΥΓΑΖΟΜΕΝ ΕΝ ΘΑΥΜΑΣΜΩ:

    EΠΕΣΕΝ ΤΟ ΖΙΤΟΜΙΡ (ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΟΧΥΡΟ) ΚΑΙ ΕΣΩΘΗ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ...

    ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΡΑΤΥΝΗ ΤΗΝ ΥΜΕΤΕΡΑΝ (ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ) ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΕΙΣ ΕΤΗ ΠΛΕΙΣΤΑ .

    ΟΙ 20 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΥΣIΟΥ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 20 ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

    Α' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΛΑΥΡΑΣ...ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
    Β' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ...ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ
    Γ' TETΡΑΔΟΣ: ΙΒΗΡΩΝ....ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ
    Δ' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΧΙΛΙΑΝΔΡΙΟΥ...ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
    Ε' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ...ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ

    Είναι ο ίδιος θεσμός που εναντιώθηκε στην επανάσταση του 21 , ο ίδιος που κράτησε φιλική στάση προς την δικτατορία , και ο ίδιος που υποκριτικά και εκ του ασφαλούς φωνάζει...:

    Ελευθερία η θάνατος,
    Χαίρε Ω χαίρε Ελευθεριά!

    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποια δικαιοσύνη;

    Εισαγγελέας για να “χώσει” μέσα τους κλέφτες (κυβέρνηση – μεσίτες παπάδες),

    ή για να κάνει έρευνα που θα τεθεί στο αρχείο και η υπόθεση θα κλείσει οριστικά;

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/09/blog-post_01.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρασοφοροι η καταρα του εθνους
    ............

    Όλα τα τελευταία καλοκαίρια , χέρι - χέρι εμπρηστές, κυβέρνηση, Εκκλησία και εκατομμύρια ρωμιοί που συνειδητά στηρίζουν τους δύο τελευταίους, με τον α ή β τρόπο καίνε την πατρίδα μας, μετατρέποντας την κάποτε πράσινη χώρα των Ολυμπίων Θεών, το κέντρο του κόσμου, σε μαυρισμένη βραχώδη έρημο, ιδανικό τοπίο για να αγάλλονται τόσο τα εγκόσμια άνομα συμφέροντα όσο και ο ανύπαρκτος Θεός της ερήμου και της ερήμωσης που λιβανίζουν οι μονοθεϊστές.

    Πανικόβλητοι χιλιάδες συμπολίτες μας, αναθρεμμένοι από σχολεία, γονείς, νοοτροπίες και παπάδες σε μία λογική άκρατου ατομισμού, ωχαδερφισμού και έλλειψης κάθε πρόνοιας για τον «συλλογικό χώρο» και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προγραμματισμένοι από τους πολιτικούς και τους τηλενημερωτές τους να βλέπουν μόνο το φύλλο και ποτέ το δάσος, συνειδητοποιούν τώρα την πλήρη ανυπαρξία κρατικού μηχανισμού καταστολής πυρκαγιών (όπως και δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένας στοιχειώδης μηχανισμός πρόληψής τους), και εκλιπαρούν απλώς για «ένα αεροπλάνο να κάνει μία ρίψη» για να σώσει τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.

    Αεροπλάνα αρκετά όμως δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν γιατί η πολιτική εξουσία, με την δική τους στήριξη, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για να αποκτήσει περισσότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, ούτε καν για να αντικαταστήσει τον προ πολλού γερασμένο στόλο των ελάχιστων πυροσβεστικών αεροπλάνων CL-215 της χώρας μας. Το αισχρότερο όμως είναι ότι αυτή η ίδια η πολιτική εξουσία διαθέτει τα χρήματα για κάτι τέτοιο, απλώς αντί για αγορά πυροσβεστικών μέσων αυτή προτιμάει να τα χαρίζει στην... Εκκλησία!

    Με το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε ΔΩΡΟ (και μάλιστα κάθε χρόνο!), στους παρασιτικούς θεοκράτες με τον γνωστό νόμο που σκανδαλωδώς τους απάλλαξε από τον φόρο της προκλητικά κολοσσιαίας ακίνητης περιουσίας τους, η πατρίδα μας θα μπορούσε να αυξάνει ετησίως τον στόλο των πυροσβεστικών της αεροσκαφών κατά 40 αεροπλάνα CL- 415 (40 Χ 25 εκατομμύρια ευρώ) και, κατά συνέπεια, θα είχε γλιτώσει από την πυρπόληση και ερημοποίησή της!

    Με έναν μόνο νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι θεοκράτες «καταβροχθίζουν» δημόσιο χρήμα ικανό για αγορά 40 πυροσβεστικών αεροσκαφών και κανείς δεν μιλάει για αυτό, λες και δεν είναι γεγονός που αφορά έναν τόπο που τον καταβρόχθισε η φωτιά γιατί ακριβώς δεν είχε τα μέσα να γλιτώσει τον εαυτό του (οι εκτεταμένες πευκοπυρκαϊές δεν αντιμετωπίζονται ποτέ από χερσαίες δυνάμεις, που και αυτές άλλωστε ήσαν ανύπαρκτες). Αντί να ακούσουμε συζήτηση επ' αυτού, ΜΜΕ και πολιτευτάδες μάς βομβαρδίζουν αντίθετα με θρήνους και ανοησίες, ό,τι δηλαδή αξίζει σε μία κοινωνία που το μόνο που έχει μάθει να κάνει είναι να κλαψουρίζει και να σταυροκοπιέται.

    Έλληνα ξύπνα. Οι πραγματικοί Θεοί κατοικούν στα δέντρα και τις πηγές του τόπου σου, όχι στις συναγωγές του Θεού της ερήμου. Καίγοντας τα δάση της πατρίδας σου, εκείνοι που το έπραξαν και εκείνοι που το επέτρεψαν έκαψαν και τους φυσικούς Ναούς των Θεών των Ελλήνων. Έκαψαν την Ψυχή των Ελλήνων, την ψυχή σου. Απαίτησε ΤΩΡΑ δικαίωση και αποκατάσταση.

    Να δημευθεί ΤΩΡΑ η Εκκλησιαστική περιουσία προς χάριν του εθνικού συμφέροντος.
    Να ζητήσουν συγνώμη, από τα θύματα των πυρκαγιών και από όλους τους Έλληνες, εκείνοι που επέλεξαν να κάνουν ακόμα πλουσιότερους τους θεοκράτες αντί να αγοράσουν τα στοιχειώδη μέσα για την αντιπυρική προστασία της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαθαμε εαν πληρωσε και εφορια ο Αγιος Εφραιμ; Μια που εγω ως φορολογουμενος εδωσα τον οβολο μου για να χτιστουν τα Ολυμπιακα Α-κινητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 56. «Θάρθει καιρός που δεν θα υπάρχει αυτή η αρμονία που είναι σήμερα μεταξύ λαού και
    κλήρου». (Δηλ. στην εποχή του ο Άγιος Κοσμάς δέχεται αρμονία μεταξύ κλήρου και λαού. -ΛΜΔ)

    Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος :
    57. «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων». (Τότε που έλεγε αυτά ο
    Άγιος κάποιοι κληρικοί από το ακροατήριο δυσανασχέτησαν και είπαν: «Άγιε μεγάλη προσβολή σε μας». Και
    ο Άγιος απάντησε: «Αμ εγώ τι είμαι; Δεν είμαι από την ιδικήν σας τάξιν; Σας λέγω πως αυτά μια μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε πως γυαλίζουν τα μάγουλα του Εφραίμ;

    Σαν του καταλληλότερου το κόλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΩΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ:

    Στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας δεν ήταν λίγες οι φορές που η εκκλησία ενοχλήθηκε από το λαμπρό πνεύμα των Ελλήνων διαφωτιστών. Η μεγαλύτερη απειλή αλλά και ένα μέσο θρησκευτικής λογοκρισίας, ήταν ο αφορισμός. Στο μυαλό των χριστιανών, ο αφορισμένος ήταν κάτι σαν τον βρικόλακα των μύθων. Κάποιος που δεν θα έλιωνε, γιατί ούτε η γη θα τον δεχόταν. Οι πατέρες της εκκλησίας όριζαν για τους αφορισμένους: «Εν τω ονόματι της αγίας τριάδας έχομεν και κυρίττομεν αυτούς αφορισμένους, κατηραμένους και ασυγχώρητους παρά πατρός, υιού και αγίου πνεύματος και έστωσαν μετά θάνατον άλυτοι και τυμπανιαίοι, αι πέτραι και ο σίδηρος λυθήσονται αυτοί δε ουδαμώς».
    Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε αρκετές φορές η εκκλησία να εμποδίσει το ποίμνιο να σκεφτεί λογικά, ώστε να μην σηκώσει κεφάλι απέναντί της. Περισσότερο η εκκλησία φοβόνταν όσους μέσα από την δύναμη του γραπτού λόγου, είχαν τη δυνατότητα να διαδώσουν τις ιδέες τους. Μεγάλος κίνδυνος, καθώς οι άνθρωποι αυτοί εκτός από κριτική σκέψη διέθεταν και ιστορική κατάρτιση. Λογοτέχνες, επιστήμονες και πολιτικοί έπεσαν θύματα της απολυταρχίας μιας εκκλησίας που δύσκολα θα μπορούσε να διατηρήσει τα προνόμια της και την κυριαρχία της πάνω σε αυτόβουλα όντα.
    Γνωστός είναι ο αφορισμός των: Αλεξάνδρου Υψηλάντη, Μιχαήλ Σούτσου, Ρήγα Φεραίου από τον πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε. (Επίσης, ο αφορισμός των κλεφτών του Μοριά το 1805 και της επανάστασης του 1821). Σε μία επιστολή του ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ λέει : “Προσέξτε, αν ξεσηκωνόμαστε εναντίον του Σουλτάνου, εναντίον του αφέντη μας, ξεσηκωνόμαστε εναντίον του ίδιου του Θεού, είμαστε αμαρτωλοί ”.
    Στην νεοελληνική λογοτεχνία, έχουμε παραδείγματα τριών λαμπρών προσωπικοτήτων που διώχθηκαν από τον εκκλησιαστικό σκοταδισμό.
    - Ανδρέας Λασκαράτος
    - Εμμανουήλ Ροίδης
    - Νίκος Καζαντζάκης

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιος ειαγγελέας κυρίες και κύριοι, δεν ξέρετε ότι κάθε Σεπτέμβριο κάνουν αγιασμούς στα δικαστήρια; Έχουν απωθημένοαπό τα μαθητικά τους χρόνια! Σε λίγο θα αναγγελθούν πάλι τελετές και δοξολογίες. Με τους παπάδες είναι οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

    Γιατί λέτε οργάνωνε ο Γιοσάκης ομαδικές επισκέψεις δικαστικών στον Χριστόδουλο (τότε που "ζεματίστηκε"); Εντολές έπαιρναν με αντίστοιχα υποσχέσεις για ανταλλάγματα...

    Πολύ καλά γράφει κάποιος προηγουμένως: ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ τι λέει για τον διαχωρισμό;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας σημειωθεί ότι ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ φέρεται ως πνευματικός του υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου, ενώ καταγγέλλεται ότι «αρμόδιοι» παράγοντες ορθώνουν πλήθος εμποδίων, προκειμένου να παρεμποδιστούν στην άσκηση των δικαιωμάτων τους όσοι αντιδρούν στην εκχώρηση των εν λόγω εκτάσεων.


    Σωρεία αποκαλύψεων
    Στο συμβόλαιο παραχώρησης των οικοπέδων περιλαμβάνονται 56 οικόπεδα, τα οποία γνώστες της περιοχής χαρακτηρίζουν «φιλέτα». Οπως αποκαλύπτεται, ωστόσο, υπάρχει και δεύτερο συμβόλαιο παραχώρησης - ανταλλαγής, με το οποίο εκχωρούνται στη Μονή άλλα 20 οικόπεδα εντός σχεδίου. Είναι αξιοσημείωτο ότι όλα τους βρίσκονται στις πιο προνομιακές περιοχές της Θεσσαλονίκης -στο Πανόραμα, το Ωραιόκαστρο, την Καρδία, τη Νέα Ραιδεστό και τους Νέους Επιβάτες- ενώ, όπως τονίζεται, οι δημοτικές αρχές κρατήθηκαν σκοπίμως στο σκοτάδι.

    Από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι στην όλη υπόθεση υπήρξε κεντρικός κυβερνητικός σχεδιασμός. Η πρώτη πράξη παίχτηκε τον Ιούνιο του 2004, όταν το ελληνικό δημόσιο παραιτήθηκε απρόσμενα από δικαστική προσφυγή για την κυριότητα 80.0000 στρεμμάτων στο Πόρτο Λάγος και παρά το γεγονός ότι η υπόθεση εκδικαζόταν ήδη σε πρώτο βαθμό. Το αποτέλεσμα ήταν, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα (1046300/ 3944/Α0010/7-6-2004), το ελληνικό Δημόσιο να αποδεχθεί την κυριότητα της Μονής στις αμφισβητούμενες εκτάσεις.

    Παρ' όλα αυτά, οι έντονες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής φόβισαν την κυβέρνηση, η οποία αναζητούσε τρόπους για να ανταλλάξει τις συγκεκριμένες εκτάσεις. Δεδομένου, μάλιστα, ότι μία προσπάθεια ανταλλαγής με ακίνητα στην Κρήτη και τη Χαλκιδική δεν καρποφόρησε, επειδή γνωστοποιήθηκε, επελέγη τελικά η «λύση» της Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα εξασφαλίστηκε η «σιωπή» του λαλίστατου σε άλλες περιπτώσεις νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού, τα πιο προνομιακά και εμπορικά οικόπεδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία ανήκαν στην κατηγορία των κτημάτων της τέως Επιτροπής Αποκαταστάσεως Προσφύγων, εδόθησαν προς ανταλλαγή στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, με απόφαση του υπουργού (3822/25-1-2005) ενώ, προς υλοποίηση της απόφασης ακολούθησαν τον Απρίλιο και τον Μάιο οι αποφάσεις του νομάρχη Π. Ψωμιάδη.

    Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου έγινε η υπογραφή των δύο συμβολαίων της ανταλλαγής, με τα οποία παραχωρήθηκαν τα οικόπεδα στη Μονή.

    Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, με την οποία ανατέθηκε η ανταλλαγή στην ΚΕΔ, αν και κανονιστικού χαρακτήρα, δεν δημοσιεύτηκε ποτέ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι, να τίθεται θέμα ακυρότητας των συμβολαίων.

    «Τείχος» εμποδίων...
    Ακτήμονες της περιοχής Ν. Ραιδεστού, που διεκδικούσαν τις επίμαχες εκτάσεις και είχαν δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό, είδαν ξαφνικά τα οικόπεδα να... εξαφανίζονται και να παραδίδονται στη Μονή Βατοπεδίου. Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν περιέχονται αποκαλυπτικά στοιχεία.

    Οπως αναφέρει η δικηγόρος τους, τον περασμένο Φεβρουάριο έλαβε βεβαίωση του Εθνικού Τυπογραφείου ότι η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ στο ΦΕΚ. Η ίδια περιγράφει παραστατικά τον τρόπο που αντέδρασε η διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Γης κ. Μαντέλλη, όταν της ζητήθηκε η επίμαχη υπουργική απόφαση. Οπως αναφέρει, η διευθύντρια αρνήθηκε να δώσει αντίγραφο της επίμαχης υπουργικής απόφασης, επειδή, όπως είπε, «την είχε υπογράψει ο ίδιος ο υπουργός», ενώ προ της επιμονής της δικηγόρου της ανακοίνωσε ότι δεν της επιτρέπεται! Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλει η δικηγόρος, εξεδιώχθη με εξαιρετικά άκομψο τρόπο από τους συνεργάτες του υπουργού.

    Ο ηγούμενος Εφραίμ φέρεται ως πνευματικός πατέρας του υπουργού Επικρατείας. Αυτός ο δεσμός εξηγεί, σύμφωνα με γνώστες της υπόθεσης, την ταχεία διεκπεραίωση των περιουσιακών αιτημάτων της Μονής Βατοπεδίου.

    «Ξεχάστε το θέμα, έρχεται από πολύ ψηλά...»

    Εκτός όμως από την επιχείρηση συσκότισης του θέματος, υπογραμμίζεται ότι γύρω από την υπόθεση στήθηκε πλήθος εμποδίων, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις από ενδιαφερομένους και ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους με την υποβολή αιτήσεων ακύρωσης μέσα στις νόμιμες προθεσμίες στα δικαστήρια, αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το σκέλος της αναφοράς, στο οποίο εξιστορούνται όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση ομάδας ακτημόνων με τον δήμαρχο Θέρμης -ς αυτή υπάγεται η Ν. Ραιδεστός- τον Νοέμβριο του 2006, στο γραφείο του.

    «Ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος μας είπε ότι εν αγνοία του και με τρόπο αδιαφανή -αφαιρέθηκαν- τα οικόπεδα από τον δήμο και ανατέθηκαν στην ΚΕΔ για να τα πωλήσει ή να τα ανταλλάξει με τη Μονή Βατοπεδίου. Οτι ήδη η Μονή έβγαζε σε δημοπρασία τα οικόπεδα και ότι η συμφωνία για το θέμα είναι σε απίστευτο βαθμό σκανδαλώδης, διότι είναι αδιαφανείς οι όροι της και ιδίως το τίμημα της ανταλλαγής και ότι ήδη έχει ενημερώσει βουλευτές για να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή...». Ομως ο δήμαρχος ανέφερε κι άλλα. Οπως είπε, οι δημοπρασίες έχουν γίνει με πολύ χαμηλό τίμημα, ενώ «τους συμβούλευσε να ξεχάσουν το θέμα γιατί η απόφαση έχει ληφθεί από πολύ ψηλά, από το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού».

    Το μοναστήρι πούλησε τα ακίνητα στον δικηγόρο του...

    Η υπόθεση όμως των οικοπέδων-φιλέτων φαίνεται πως έχει και... ουρά εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια ώρα που στήνεται η «επιχείρηση-Θεσσαλονίκη», ώστε να αποκτήσει η Μονή Βατοπεδίου τα 76 οικόπεδα, κάποιοι «φίλοι» της προετοιμάζουν το επόμενο βήμα. Με έδρα την Κοζάνη, δημιουργείται η Εταιρεία «Ανθεμιάς Αναπτυξιακή Α.Ε.» που καταχωρίστηκε στο μητρώο ανώνυμων εταιρειών στις 29-11-2006. Στο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετέχει κι ένας άνθρωπος-κλειδί. Ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, που φέρεται ως φίλος της Μονής, ο οποίος πριν από πολλά χρόνια είχε εμπλακεί σε μία μεγάλη υπόθεση παράνομων υιοθεσιών παιδιών, για να συλληφθεί και να αθωωθεί τελικά σε δεύτερο βαθμό.

    Ενας διαγωνισμός της Μονής, για το τυπικό του πράγματος, που δημοσιεύθηκε μόνο σε δύο μικρής κυκλοφορίας εφημερίδες, για την αξιοποίηση των οικοπέδων, απέβη άκαρπος γιατί η προσφορά των 10 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε μία μόνο εταιρεία θεωρήθηκε μικρή. Στην εταιρεία αυτή δόθηκαν τελικά 6 οικόπεδα και τα υπόλοιπα κατέληξαν απευθείας στην «Ανθεμιάς Αναπτυξιακή Α.Ε.», έναντι συνολικού τιμήματος 16,1 εκατ. ευρώ!

    Στο συμβόλαιο της πώλησης, που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χατζηαλεξάνδρου, αν και μέλος του Δ.Σ. της «Ανθεμιάς» και αγοραστής, αναφέρεται και ως εκπρόσωπος της Μονής και ότι αυτός συνέταξε για λογαριασμό της το συμβόλαιο

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάψτε τους παπάδες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τελευταίες έρευνες δείξανε πως η Ελλάδα ειναι η πρώτη χωρα στον κοσμο σε φωτορυπανση!

    Κι αυτό λόγω του άπλετου φωτος που πεφτει στις υποθέσεις των σκανδαλων!

    Οχι άλλο φως ρεεε, στραβωθήκαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οχι κάψτε τους , κρεμαστε τους ανάποδα με τσιγκελι στον κώλο, μαζί με ολα τα υπουργο-βουλευτολαμόγια του τόπου.
    Εξω η μποχα και η σαπιλα!
    Οσο φάγανε φαγανε τα πουστράκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με μοναδικό σύνθημα:

    "Διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας"

    Θα εκθέσει όλους τους γλείφτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα μαζέψει έτσι όλους τους αδιάφορους και απελπισμένους ψηφοφόρους που θα αποκτήσουν ένα κίνητρο για να πάνε ψηφίσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΛΑ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ Ο ΣΑΝΙΔΑΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ.
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ.
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ Η

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βρε Κυρ Εφραίμ μήπως είσαι εβραίος και μας το κρύβεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ένα ποίημα για την Νέα Δημοκρατιά.

    ΦΑΓΑΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ
    Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ένα ποίημα για την Νέα Δημοκρατιά.

    ΦΑΓΑΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ
    Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με ελιές και ακρίδες κάνει αυτό το μαγουλάκι το ΑΓΕΛΑΔΟΜΟΥΣΧΑΡΟ . ( ΣΥΓΝΏΜΗ ΑΠΌ ΤΑ ΜΟΣΧΆΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΛΆΔΙΑ )
    Ρε σεις αυτός τρώει και αοι τα αυτιά .
    ( Ακόμα η ΜΑΡΑ αγορεύει ) η γυναίκα δεν πιάνεται . Στο MEGA χανότανε . Θα τον φάει τον Θοδωρή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. KREMASTE TOYS TRAGOYS EDO KAI TORA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση