GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαριστική βολή για τον Ρουσόπουλο...

. Πήρε συνεργάτη του στο υπουργείο τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους που "χάρισε" στον Εφραίμ τις δημόσιες εκτάσεις. Εντυπωσιακή σ...

.
Πήρε συνεργάτη του στο υπουργείο τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους που "χάρισε" στον Εφραίμ τις δημόσιες εκτάσεις. Εντυπωσιακή συνέχεια στις αποκαλύψεις...
.
Του Μαρίνου Πουλάκη
.
Νέες φουρτούνες περιμένουν τον Θόδωρο Ρουσόπουλο την ώρα που φουντώνουν οι πληροφορίες ότι επίκειται η απομάκρυνσή του κατά τον ανασχηματισμό.
Η αποκάλυψη (έγινε χθες από τον alphatv ) ότι ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους Ιωάννης Διονυσόπουλος που συνέβαλε ώστε να πάρει η Μονή Βατοπεδίου τις εκτάσεις στη Λίμνη Βιστωνίας, έχει τοποθετηθεί εδώ και τρία χρόνια στο υπουργείο του κ. Ρουσόπουλου αναμένεται να έχει -σύμφωνα με πληροφορίες μας- και πολιτική συνέχεια. Πιθανότατα αύριο...
Ο κ. Διονυσόπουλος ήταν πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου το οποίο δύο φορές απεφάνθη, αρχικά, ότι το Δημόσιο δεν δικαιούται να προβάλει δικαιώματα κυριότητας στη Λίμνη Βιστωνίας όταν η Μονή Βατοπεδίου ξεκίνησε να διεκδικεί τα 27.000 στρέμματα και στη συνέχεια ότι η έκταση ανήκει εξολοκλήρου στη Μονή...
Είναι οι γνωμοδοτήσεις που το πόρισμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει «διάτρητες που αγνόησαν προκλητικά στοιχεία»!
Ο κ. Ιωάννης Διονυσόπουλος εδώ και τρία χρόνια είναι Νομικός Σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας που ανήκει στο υπουργείο του κ. Ρουσόπουλου...
Ηδη, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι το πολιτικό και ηθικό θέμα για τον κ. Ρουσόπουλο είναι τεράστιο. Ανάλογο με αυτό που αποκαλύφθηκε για τον Γ. Βουλγαράκη. Και υποστηρίζουν ότι η συνέχεια που θα δοθεί, θα αποτελέσει πολιτικά και τη "χαριστική βολή" για την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.
----------------------------------

17 σχόλια

  1. Κωστάκη

    κάνε ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
    μέχρι το Σαβατοκύριακο,

    ξέρω, σου χαλάω το μπάνιο αδελφέ,
    αλλά Να! ήλθαν αυτοί οι κουτόφραγκοι και μετράνες τις ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ.

    κάνε τον παιδί μου, μπας και τους μπερδέψουμε,
    Καπίτο;;;

    Γ.Α











    Κωστάκη

    κάνε ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
    μέχρι το Σαβατοκύριακο,

    ξέρω, σου χαλάω το μπάνιο αδελφέ,
    αλλά Να! ήλθαν αυτοί οι κουτόφραγκοι και μετράνες τις ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ.

    κάνε τον παιδί μου, μπας και τους μπερδέψουμε,
    Καπίτο;;;

    Γ.Α











    Κωστάκη

    κάνε ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
    μέχρι το Σαβατοκύριακο,

    ξέρω, σου χαλάω το μπάνιο αδελφέ,
    αλλά Να! ήλθαν αυτοί οι κουτόφραγκοι και μετράνες τις ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ.

    κάνε τον παιδί μου, μπας και τους μπερδέψουμε,
    Καπίτο;;;

    Γ.Α










    Κωστάκη

    κάνε ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
    μέχρι το Σαβατοκύριακο,

    ξέρω, σου χαλάω το μπάνιο αδελφέ,
    αλλά Να! ήλθαν αυτοί οι κουτόφραγκοι και μετράνες τις ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ.

    κάνε τον παιδί μου, μπας και τους μπερδέψουμε,
    Καπίτο;;;

    Γ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τώρα το ότι ένας νομικός Σύμβουλος του Κράτους τοποθετηθεικε σύμβουλος; σε υπουργείο δεν είναι δα και τόσο περίεργο ούτε πρώτη φορά γίνεται, αν έχετε αποδείξεις ότι ο ρουσσο έχει κάνει πουστιά να τις βάλετε να τις δούμε άλλα αυτά είναι γκεμπελισμοί. Σοβαρευτείτε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χεχε!

    Αντε, μπρός, θα έρχομαι να σου φέρνω αποτσίγαρα και να γελάω μαζί σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΝΩ ΖΑΠΙΝΓΚ
    ΣΤΟ ΣΤΑΡ ΠΑΙΖΕΙ ΒΡΟΧΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΤΗΣ.
    ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ!
    ΤΟΣΑ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΗΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ: ''ΜΑ ΤΟΣΟ ΚΛΑΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΟΣ;''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν θυμάμαι καλά , γνωρίζετε τι έλεγαν οι πολίτες στον Παπαδόπουλο και στον Πατακό ;

    "Πάρε την Πουτάνα σου και Δρόμο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μάθετε πως έφυγαν ο Ρουσόπουλος και η Ζαχαρέα από το MEGA.

    Filakia !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά συμβαίνουν όταν έχουμε δικαστική και εκκλησιαστική συναλληλία, τα ευχέλαια και οι αγιασμοί στα δικαστήρια οδηγούν σε αλλαξοκωλιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απόψε ο Χατζηνικολάου κεντάει, βάζει τις βάσεις . Τον βλέπω αντικαταστάτη του ΘΟΔΩΡΟΥ . Όσο για το ζόμπι τον Ντινόπουλο δεν περιγράφεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξερω αν το εχει το ονομα αλλα εκεινη την ταινία με τον ψευτοθόδωρο την θυμάστε?
    ή την άλλη "Εξω οι κλέφτες".
    Εχει ο καιρός γυρίσματα τελικά ή μήπως δεν άλλαξε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ
    ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ...

    ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΓΗΛΗΣ ΝΕΑ ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ 1,15%.
    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΖΑΝ.

    ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΑΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑ.
    ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΛΑΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΕΣΙΤΕΙΑΣ.
    ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ,ΚΟΝΤΟΣ,ΔΟΥΚΑΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ,ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΙΚΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΦΙΛΕΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.

    ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟ ΓΑΠ ΩΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.
    ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Η ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ....
    ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΙΠΛΕΟΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟΡΟΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

    Δεν ξέρω αν είναι πραγματικά τραμπούκος, ο άνθρωπος, ή το κάνει από αδυναμία να σταθεί σε ένα διάλογο.

    Μιλάω για αυτόν τον ντινόπουλο, ρε πούστη μου, ο οποίος αρχίζει να κραυγάζει, μόλις ο συνομιλητής του αρχίζει να εκφέρει κάποιο δυνατό επιχείρημα.

    Και με αυτό το φασιστιλίκι των ντεσιμπέλ των κραυγών, που βγάζει πάνω στα λόγια του συνομιλητή του, ελπίζει να μην μπορέσει ο κόσμος να ακούσει τι προσπαθεί να πει ο άλλος. (Κάτι ανάλογο, κάνει κι η πρώτη διδάξασα, η παπακώστα).

    Το κάνει χρόνια αυτό το παιχνίδι, ο αργύρης - παρά την όποια δημοσιογραφική εμεπιρία του. (Που, αν μη τι άλλο, τον αδικεί καθώς αποτελεί τυπικό σύμπτωμα χαμηλής διαλεκτικής ικανότητας και ευφυίας). Προφανώς, κάποιοι σκατομαλάκες θα του λένε, μετά, "μπράβο μεγάλε! δεν τον άφησες να μιλήσει!" κι ο ντινόπουλος το έχει πάρει επάνω του.

    Καλά, τόσο ηλίθιοι είναι οι καναλάρχες που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι μόλις αρχίζει να αφρίζει ο ντινόπουλος, οι τηλεθεατές σπεύδουν να αλλάξουν κανάλι για να προστατέψουν την αισθητική τους;

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καιρός να φύγει ο Ρουσσόπουλος και να επιστρέψει στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ όπου παλαιότερα ανήκε. Ας γίνει υπαρχηγός του Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σαν παραμύθι, Σαν ιστορία

    Τα πολύ παληά χρόνια αλώνιζε στο πέλαγος του Αιγαία η πιο όμορφη και πιο περήφανη γαλέρα του κόσμου. Όνομα δεν έφερε. Μόνο δύο φλάμπουρα πάνω στο κατάρτι της, τόνα πούγραφε Σεμνότης και το άλλο Ταπεινότης, πρόδιναν το μεγαλείο της.

    Αλώνιζε και θρυττανελούσε πως ήταν η ομορφότερη που οι θάλασσες και τα θηρία της είδαν ποτέ. Κι' αν δεν ήταν πολυτάξιδη: Αιγαίο, Μέλας Πόντος, Βαρβαρία, πέλαγος της Αφροδίτης, είχαν υποκύψει στη σαγήνη των λυρισμών της. Και εξ εώας έως των κορυφών του Ατλαντα και τη γή των Εσπερίδων, και εκ βορράν έως νότου, πάσαι αι φυλαί υμνούσαν το κάθε πέρασμά της.

    Σαν την πολύφερνη νύφη καμάρωνε, γιατί πιο όμορφή της, πιο τσαχπίνα άλλη δεν υπήρξε και δεν υπήρχε. Οι αυτοκράτορες που την είχαν φτιάξει, έτσι της είχαν πεί.

    -Είσαι η καλύτερη. Μας φέρνεις από χώρες μακρυνές και εγγύτερες όλα τα καλά. Και μέριμναν περί σού, υπερτέραν διαθέτουμε. Και σου δίνουμε το καλύτερο πλήρωμα: καπετάνιους, κωπηλάτες, μηχανικούς, μαγείρους, λαντζέρηδες. Και αστρολόγους και σοφούς και ποιητές και αυλητές και αυλήτριες. Τη νύχτα να σε νανουρίζουν, το πρωϊ να σε κάνουν πιο σοφό, τα δειλινά να σε μαγεύουν.

    Και διέσχιζε η γαλέρα τους μυχούς των όμορφων νησιών και τα πέλαγα και τις θάλασσες και τους ωκεανούς αμέριμνη. Και οι μέρες και οι μήνες και οι ενιαυτοί περνούσαν όλο και πιο αμέριμνα, όλο και πιο ηδονικά. Και μαύρες σκέψεις δεν φάνηκαν, οι νύχτες γίνονταν κρυφές αγκαλιές και οι χειμώνες φτερουγίσματα αγγέλων.

    Πέρασαν σχεδόν ενιαυτοί πέντε, πότε διάβηκαν σκεφτόνταν στην ανάπαυλα της μακαριότητας η όμορφη γαλέρα. Και ξανά αφήνονταν στο θρόϊσμα των κυμάτων και στην ευδαιμονία της σιγουριάς. Γιατί ήταν η καλύτερη, η καταλληλότερη. Ετσι της είχαν πεί. Μα και οι καπεταναίοι, και οι κωπηλάτες, και οι μηχανικοί, και οι μάγειροι, και οι λαντζέρηδες. Και οι σοφοί αστρολόγοι, και όλοι οι φιλόσοφοι και οι ποιητές και οι αυλητές και οι αυλήτριες με αιθέρια φωνή τη νανούριζαν: Είσαι η καταλληλότερη. Και ακούγονταν το νανούρισμα σαν μουσική θεϊκή, σαν ουράνια μελωδία, ώσπου...

    ...ώσπου, μίαν όμορφην ημέραν, ανήμερα του Αγίου Σώζοντος του εκ Λυκαόνων,
    ...Εκεί κατά τη μεριά, που παληότερα ήξερε να βγάζει τη γλώσσα στα αφρισμένα κύματα και στα θηρία της θάλασσας,
    ...Εκεί στις ξέρες της χώρας των δέθ, όπου βασιλείς γύμνασαν και δοκίμασαν τη σοφία τους, και άλλοι απέτυχαν και άλλοι ευτύχησαν, ...
    ...Εκεί η πιο όμορφη και η πιο περήφανη γαλέρα, λησμονώντας μια παληά προφητεία, έγινε συντρίμια και σκέλεθρο άχαρο και σκοτεινό στα βάθη της θάλασσας της χώρας των δέθ.

    Και, όταν το χτικιό κτύπησε την όμορφη γαλέρα, οι μελωδίες των αυλητών και οι παρηγορίες των σοφών και οι ρίμες των ποιητών χάθηκαν μεμιάς, σαν να κιότεψαν απρόσμενα. Ούτε θρήνος, ούτε μνήμη, ούτε στερνό αντίο.

    Μόνο ένα φλάμπουρο έμεινε να θυμίζει την όμορφη γαλέρα, που δεν είχε ούτε όνομα και τώρα δεν έχει ούτε μνημόνευση. Ενα φλάμπουρο με το μισό της παραγκόμι, και ένας κωπηλάτης. Πάνω στα κατάμαυρα βράχια, που περιφρονητικά επί πέντε ενιαυτούς διέσχιζε, η περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, να δέρνονται από τα κύματα που μανιασμένα, ακόμα και τις μελιχρές ημέρες του μήνα που η Περσεφόνη διάβαινε για τον κάτω κόσμο, λές και όλα τα στοιχειά είχαν συναχθεί στη χώρα τούτη των δέθ, να καταπιούν και να εκδικηθούν την περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης....
    ....παραδαρμένος από τη μανία των στοιχειών, δεν μπορούσε να μην θυμηθεί την αρχαία προφητεία πούλεγε πως τούτη η γαλέρα θα χανόταν έτσι , ανώνυμη και αμνημόνευτη. Και έλεγε η προφητεία πως η γαλέρα τούτη δεν είχε ούτε ομορφιά, ούτε σοφία. Πως της έδοσαν άλλης την ομορφιά και άλλης τη σοφία. Έλεγε πάλι, η προφητεία, πως τάχα κάποιοι την έδοσαν στα στοιχειά της θάλασσας να παίξουν μαζί της.

    ...Μόνο ένα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, τίποτα άλλο.
    Και τούτες οι ρίμες, σαν θρήνος μιας γοργόνας των παραμυθιών, σαν επίκληση στο ρημαγμένο στο βυθό σκέλεθρο:

    Περήφανη γαλέρα μου,
    φλάμπουρο λουλουδάτο,
    τι στέκεσε και καρτερείς
    και δεν κινάς φουσάτο;












    Σαν παραμύθι, Σαν ιστορία

    Τα πολύ παληά χρόνια αλώνιζε στο πέλαγος του Αιγαία η πιο όμορφη και πιο περήφανη γαλέρα του κόσμου. Όνομα δεν έφερε. Μόνο δύο φλάμπουρα πάνω στο κατάρτι της, τόνα πούγραφε Σεμνότης και το άλλο Ταπεινότης, πρόδιναν το μεγαλείο της.

    Αλώνιζε και θρυττανελούσε πως ήταν η ομορφότερη που οι θάλασσες και τα θηρία της είδαν ποτέ. Κι' αν δεν ήταν πολυτάξιδη: Αιγαίο, Μέλας Πόντος, Βαρβαρία, πέλαγος της Αφροδίτης, είχαν υποκύψει στη σαγήνη των λυρισμών της. Και εξ εώας έως των κορυφών του Ατλαντα και τη γή των Εσπερίδων, και εκ βορράν έως νότου, πάσαι αι φυλαί υμνούσαν το κάθε πέρασμά της.

    Σαν την πολύφερνη νύφη καμάρωνε, γιατί πιο όμορφή της, πιο τσαχπίνα άλλη δεν υπήρξε και δεν υπήρχε. Οι αυτοκράτορες που την είχαν φτιάξει, έτσι της είχαν πεί.

    -Είσαι η καλύτερη. Μας φέρνεις από χώρες μακρυνές και εγγύτερες όλα τα καλά. Και μέριμναν περί σού, υπερτέραν διαθέτουμε. Και σου δίνουμε το καλύτερο πλήρωμα: καπετάνιους, κωπηλάτες, μηχανικούς, μαγείρους, λαντζέρηδες. Και αστρολόγους και σοφούς και ποιητές και αυλητές και αυλήτριες. Τη νύχτα να σε νανουρίζουν, το πρωϊ να σε κάνουν πιο σοφό, τα δειλινά να σε μαγεύουν.

    Και διέσχιζε η γαλέρα τους μυχούς των όμορφων νησιών και τα πέλαγα και τις θάλασσες και τους ωκεανούς αμέριμνη. Και οι μέρες και οι μήνες και οι ενιαυτοί περνούσαν όλο και πιο αμέριμνα, όλο και πιο ηδονικά. Και μαύρες σκέψεις δεν φάνηκαν, οι νύχτες γίνονταν κρυφές αγκαλιές και οι χειμώνες φτερουγίσματα αγγέλων.

    Πέρασαν σχεδόν ενιαυτοί πέντε, πότε διάβηκαν σκεφτόνταν στην ανάπαυλα της μακαριότητας η όμορφη γαλέρα. Και ξανά αφήνονταν στο θρόϊσμα των κυμάτων και στην ευδαιμονία της σιγουριάς. Γιατί ήταν η καλύτερη, η καταλληλότερη. Ετσι της είχαν πεί. Μα και οι καπεταναίοι, και οι κωπηλάτες, και οι μηχανικοί, και οι μάγειροι, και οι λαντζέρηδες. Και οι σοφοί αστρολόγοι, και όλοι οι φιλόσοφοι και οι ποιητές και οι αυλητές και οι αυλήτριες με αιθέρια φωνή τη νανούριζαν: Είσαι η καταλληλότερη. Και ακούγονταν το νανούρισμα σαν μουσική θεϊκή, σαν ουράνια μελωδία, ώσπου...

    ...ώσπου, μίαν όμορφην ημέραν, ανήμερα του Αγίου Σώζοντος του εκ Λυκαόνων,
    ...Εκεί κατά τη μεριά, που παληότερα ήξερε να βγάζει τη γλώσσα στα αφρισμένα κύματα και στα θηρία της θάλασσας,
    ...Εκεί στις ξέρες της χώρας των δέθ, όπου βασιλείς γύμνασαν και δοκίμασαν τη σοφία τους, και άλλοι απέτυχαν και άλλοι ευτύχησαν, ...
    ...Εκεί η πιο όμορφη και η πιο περήφανη γαλέρα, λησμονώντας μια παληά προφητεία, έγινε συντρίμια και σκέλεθρο άχαρο και σκοτεινό στα βάθη της θάλασσας της χώρας των δέθ.

    Και, όταν το χτικιό κτύπησε την όμορφη γαλέρα, οι μελωδίες των αυλητών και οι παρηγορίες των σοφών και οι ρίμες των ποιητών χάθηκαν μεμιάς, σαν να κιότεψαν απρόσμενα. Ούτε θρήνος, ούτε μνήμη, ούτε στερνό αντίο.

    Μόνο ένα φλάμπουρο έμεινε να θυμίζει την όμορφη γαλέρα, που δεν είχε ούτε όνομα και τώρα δεν έχει ούτε μνημόνευση. Ενα φλάμπουρο με το μισό της παραγκόμι, και ένας κωπηλάτης. Πάνω στα κατάμαυρα βράχια, που περιφρονητικά επί πέντε ενιαυτούς διέσχιζε, η περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, να δέρνονται από τα κύματα που μανιασμένα, ακόμα και τις μελιχρές ημέρες του μήνα που η Περσεφόνη διάβαινε για τον κάτω κόσμο, λές και όλα τα στοιχειά είχαν συναχθεί στη χώρα τούτη των δέθ, να καταπιούν και να εκδικηθούν την περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης....
    ....παραδαρμένος από τη μανία των στοιχειών, δεν μπορούσε να μην θυμηθεί την αρχαία προφητεία πούλεγε πως τούτη η γαλέρα θα χανόταν έτσι , ανώνυμη και αμνημόνευτη. Και έλεγε η προφητεία πως η γαλέρα τούτη δεν είχε ούτε ομορφιά, ούτε σοφία. Πως της έδοσαν άλλης την ομορφιά και άλλης τη σοφία. Έλεγε πάλι, η προφητεία, πως τάχα κάποιοι την έδοσαν στα στοιχειά της θάλασσας να παίξουν μαζί της.

    ...Μόνο ένα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, τίποτα άλλο.
    Και τούτες οι ρίμες, σαν θρήνος μιας γοργόνας των παραμυθιών, σαν επίκληση στο ρημαγμένο στο βυθό σκέλεθρο:

    Περήφανη γαλέρα μου,
    φλάμπουρο λουλουδάτο,
    τι στέκεσε και καρτερείς
    και δεν κινάς φουσάτο;
















    Σαν παραμύθι, Σαν ιστορία

    Τα πολύ παληά χρόνια αλώνιζε στο πέλαγος του Αιγαία η πιο όμορφη και πιο περήφανη γαλέρα του κόσμου. Όνομα δεν έφερε. Μόνο δύο φλάμπουρα πάνω στο κατάρτι της, τόνα πούγραφε Σεμνότης και το άλλο Ταπεινότης, πρόδιναν το μεγαλείο της.

    Αλώνιζε και θρυττανελούσε πως ήταν η ομορφότερη που οι θάλασσες και τα θηρία της είδαν ποτέ. Κι' αν δεν ήταν πολυτάξιδη: Αιγαίο, Μέλας Πόντος, Βαρβαρία, πέλαγος της Αφροδίτης, είχαν υποκύψει στη σαγήνη των λυρισμών της. Και εξ εώας έως των κορυφών του Ατλαντα και τη γή των Εσπερίδων, και εκ βορράν έως νότου, πάσαι αι φυλαί υμνούσαν το κάθε πέρασμά της.

    Σαν την πολύφερνη νύφη καμάρωνε, γιατί πιο όμορφή της, πιο τσαχπίνα άλλη δεν υπήρξε και δεν υπήρχε. Οι αυτοκράτορες που την είχαν φτιάξει, έτσι της είχαν πεί.

    -Είσαι η καλύτερη. Μας φέρνεις από χώρες μακρυνές και εγγύτερες όλα τα καλά. Και μέριμναν περί σού, υπερτέραν διαθέτουμε. Και σου δίνουμε το καλύτερο πλήρωμα: καπετάνιους, κωπηλάτες, μηχανικούς, μαγείρους, λαντζέρηδες. Και αστρολόγους και σοφούς και ποιητές και αυλητές και αυλήτριες. Τη νύχτα να σε νανουρίζουν, το πρωϊ να σε κάνουν πιο σοφό, τα δειλινά να σε μαγεύουν.

    Και διέσχιζε η γαλέρα τους μυχούς των όμορφων νησιών και τα πέλαγα και τις θάλασσες και τους ωκεανούς αμέριμνη. Και οι μέρες και οι μήνες και οι ενιαυτοί περνούσαν όλο και πιο αμέριμνα, όλο και πιο ηδονικά. Και μαύρες σκέψεις δεν φάνηκαν, οι νύχτες γίνονταν κρυφές αγκαλιές και οι χειμώνες φτερουγίσματα αγγέλων.

    Πέρασαν σχεδόν ενιαυτοί πέντε, πότε διάβηκαν σκεφτόνταν στην ανάπαυλα της μακαριότητας η όμορφη γαλέρα. Και ξανά αφήνονταν στο θρόϊσμα των κυμάτων και στην ευδαιμονία της σιγουριάς. Γιατί ήταν η καλύτερη, η καταλληλότερη. Ετσι της είχαν πεί. Μα και οι καπεταναίοι, και οι κωπηλάτες, και οι μηχανικοί, και οι μάγειροι, και οι λαντζέρηδες. Και οι σοφοί αστρολόγοι, και όλοι οι φιλόσοφοι και οι ποιητές και οι αυλητές και οι αυλήτριες με αιθέρια φωνή τη νανούριζαν: Είσαι η καταλληλότερη. Και ακούγονταν το νανούρισμα σαν μουσική θεϊκή, σαν ουράνια μελωδία, ώσπου...

    ...ώσπου, μίαν όμορφην ημέραν, ανήμερα του Αγίου Σώζοντος του εκ Λυκαόνων,
    ...Εκεί κατά τη μεριά, που παληότερα ήξερε να βγάζει τη γλώσσα στα αφρισμένα κύματα και στα θηρία της θάλασσας,
    ...Εκεί στις ξέρες της χώρας των δέθ, όπου βασιλείς γύμνασαν και δοκίμασαν τη σοφία τους, και άλλοι απέτυχαν και άλλοι ευτύχησαν, ...
    ...Εκεί η πιο όμορφη και η πιο περήφανη γαλέρα, λησμονώντας μια παληά προφητεία, έγινε συντρίμια και σκέλεθρο άχαρο και σκοτεινό στα βάθη της θάλασσας της χώρας των δέθ.

    Και, όταν το χτικιό κτύπησε την όμορφη γαλέρα, οι μελωδίες των αυλητών και οι παρηγορίες των σοφών και οι ρίμες των ποιητών χάθηκαν μεμιάς, σαν να κιότεψαν απρόσμενα. Ούτε θρήνος, ούτε μνήμη, ούτε στερνό αντίο.

    Μόνο ένα φλάμπουρο έμεινε να θυμίζει την όμορφη γαλέρα, που δεν είχε ούτε όνομα και τώρα δεν έχει ούτε μνημόνευση. Ενα φλάμπουρο με το μισό της παραγκόμι, και ένας κωπηλάτης. Πάνω στα κατάμαυρα βράχια, που περιφρονητικά επί πέντε ενιαυτούς διέσχιζε, η περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, να δέρνονται από τα κύματα που μανιασμένα, ακόμα και τις μελιχρές ημέρες του μήνα που η Περσεφόνη διάβαινε για τον κάτω κόσμο, λές και όλα τα στοιχειά είχαν συναχθεί στη χώρα τούτη των δέθ, να καταπιούν και να εκδικηθούν την περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης....
    ....παραδαρμένος από τη μανία των στοιχειών, δεν μπορούσε να μην θυμηθεί την αρχαία προφητεία πούλεγε πως τούτη η γαλέρα θα χανόταν έτσι , ανώνυμη και αμνημόνευτη. Και έλεγε η προφητεία πως η γαλέρα τούτη δεν είχε ούτε ομορφιά, ούτε σοφία. Πως της έδοσαν άλλης την ομορφιά και άλλης τη σοφία. Έλεγε πάλι, η προφητεία, πως τάχα κάποιοι την έδοσαν στα στοιχειά της θάλασσας να παίξουν μαζί της.

    ...Μόνο ένα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, τίποτα άλλο.
    Και τούτες οι ρίμες, σαν θρήνος μιας γοργόνας των παραμυθιών, σαν επίκληση στο ρημαγμένο στο βυθό σκέλεθρο:

    Περήφανη γαλέρα μου,
    φλάμπουρο λουλουδάτο,
    τι στέκεσε και καρτερείς
    και δεν κινάς φουσάτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε δήλωση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου για την απώλεια του Γ.Σκουλαρίκη είπε:

    "Ο Γιάννης Σκουλαρίκης, φίλος, φίλος καλός, άνθρωπος καλός, συναγωνιστής, αγωνιστής πάντα και παντού. Στους Ανένδοτους, στις κυβερνήσεις της Αλλαγής, στον τόπο του, στην Ηλεία, στην Αρχαία Ολυμπία, στη Βουλή, για τη Δημοκρατία, την ελευθερία, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Αυτή είναι η παρακαταθήκη του. Αυτήν τιμούμε και για αυτή συνεχώς θα αγωνιζόμαστε. Θα τον θυμόμαστε πάντα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΦΑΤΣΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ!!!
    ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ , ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ - ΚΙ ΟΜΩΣ....ΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!
    ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!
    ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΖΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο νέος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν από λίγο τη σύνθεση του Υπουργικού συμβουλίου, ως ακολούθως:
    Πρωθυπουργός: Γ. Παπανδρέου (ειδικότητα στα πεσίματα με ποδήλατο)
    Υπουργός Εξωτερικών: Μάργκαρετ Παπανδρέου (θα χειριστεί το Σκοπιανό)
    Υπουργός Εθνικής Οικονομίας: Γ. Κοσκωτάς (ειδικότητα στα μαγειρέματα)
    Υπουργός Οικονομικών: Ν.Χριστοδουλάκης (ειδικότητα να μιλάει στα κανάλια)
    Υπουργός Τουρισμού: Χ. Πάχτας (ειδικότητα να εξυπηρετεί ξενοδοχεία).
    Υπουργός Εσωτερικών: Γ.Σκανδαλίδης (ειδικότητα στους εκλογικούς νόμους)
    Υπουργός Παιδείας: Γ.Βαλιανάτος (ειδικότητα στα σωστά πρότυπα)
    -Υφυπουργός σε θέματα Αθλητισμού: Γ. Λοβέρδος (ειδικότητα στο χουλιγκανισμό)
    -Υφυπουργός σε θέματα Θρησκευμάτων:
    Υπουργός Πολιτισμού: T.Ζαχαράτος (ειδικότητα στα ποιοτικά θεάματα)
    Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: Κ. Λαλιώτης (ειδικότητα στους δρόμους και το κτηματολόγιο)
    Υπουργός Ναυτιλίας: Ν.Παπουτσής (ειδικότητα στα σκάφη τύπου Σάμινα)
    Υπουργός Μεταφορών: Χ.Βερελής (ειδικότητα να μην λύνει κανένα πρόβλημα)
    Υπουργός Υγείας: Θ. Πάγκαλος (ειδικότητα στις μπουγάτσες)
    Υπουργός Επικρατείας –αρμόδιος για θέματα Τύπου: Βενιζέλος (ειδικότητα να μην καταλαβαίνει κανείς τι έχει στον εγκέφαλο)
    Υφυπουργός Επικρατείας-αρμόδιος σε θέματα λάσπης: Γ.Καρχιμάκης
    Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ά. Τσοχατζόπουλος (ειδικότητα στα αεροπλάνα και στα αντιεροπορικά)
    Υπουργός Ισότητας: Β. Παπανδρέου (ειδικότητα να μοιάζει με άνδρα)
    Υπουργός Βόρειας Ελλάδας: Αφιόν Καραχασάν (και αυτή φιλέλληνας)
    Υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου: Π.Τατούλης (ειδικότητα να θεωρητικολογεί)

    Γραμματέας του Κόμματος: Θ. Τσουκάτος (ειδικότητα στις εταιρικές εισροές)

    Η ορκωμοσία θα γίνει τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Μητροπολίτη Ζακύνθου.

    Το Θίασο σπονσοράρει η γνωστή ομάδα των πέντε: [Μπόμπολας, Λαμπράκης, Κόκκαλης, Κυριακού, Κοντομηνάς] με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς:
    Γ.Πρετεντέρης
    Ο.Τρέμη
    Π.Τσίμας
    Μ.Σπυράκη
    Μ.Καψής
    Δ.Βερύκιος
    Ν.Ευαγγελάτος
    Ν.Χατζηνικολάου
    Γ.Κύρτσος
    Ν.Κακαουνάκης
    Α.Παυλόπουλος
    Κ.Μακρή
    Ι.Χασαπόπουλο
    και πολλούς άλλους κομπάρσους.

    ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γανυμηδάκο που είσαι;

    Ελα μωρε συγγνωμη...
    Ραντεβού στην πιο προσφατη αναρτηση ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση