GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μες στην καλή χαρά ο Μαντούβαλος...

. Από την Γιάννα Πορφύρη . Πολύ άνετος εμφανίστηκε χθες στο πανηγύρι της Μυρτιδιώτισσας στο Φάληρο ο Πέτρος Μαντούβαλος , ο πρώην βουλευτής...

.
Από την Γιάννα Πορφύρη
.
Πολύ άνετος εμφανίστηκε χθες στο πανηγύρι της Μυρτιδιώτισσας στο Φάληρο ο Πέτρος Μαντούβαλος, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.
Με ένα τεράστιο τζιπ, έκανε αναστροφή παράνομα και προκλητικά επί της Ποσειδώνος και στη συνέχεια κομπορρημονούσε ενώπιον των παρευρισκομένων: Εγώ τους τα έλεγα ότι θα την πατήσουν. Εμένα άδικα με κυνηγήσανε, αλλά πλησιάζει η ώρα που θα δικαιωθώ...
Καθόλου δεν έδειχνε να στενοχωριέται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός - σε αυτούς αναφερόταν...
---------------------------------

22 σχόλια

  1. Για να μην ξεχνιόμαστε, αυτός ο στόκος είναι που είπε κάποτε (on-camera) ότι στις φλέβες του κυλάνε τα... ούρα του Καραμανλή!

    ή μήπως το αίμα του Καραμανλή; δεν θυμάμαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν παραμύθι, Σαν ιστορία

    Τα πολύ παληά χρόνια αλώνιζε στο πέλαγος του Αιγαία η πιο όμορφη και πιο περήφανη γαλέρα του κόσμου. Όνομα δεν έφερε. Μόνο δύο φλάμπουρα πάνω στο κατάρτι της, τόνα πούγραφε Σεμνότης και το άλλο Ταπεινότης, πρόδιναν το μεγαλείο της.

    Αλώνιζε και θρυττανελούσε πως ήταν η ομορφότερη που οι θάλασσες και τα θηρία της είδαν ποτέ. Κι' αν δεν ήταν πολυτάξιδη: Αιγαίο, Μέλας Πόντος, Βαρβαρία, πέλαγος της Αφροδίτης, είχαν υποκύψει στη σαγήνη των λυρισμών της. Και εξ εώας έως των κορυφών του Ατλαντα και τη γή των Εσπερίδων, και εκ βορράν έως νότου, πάσαι αι φυλαί υμνούσαν το κάθε πέρασμά της.

    Σαν την πολύφερνη νύφη καμάρωνε, γιατί πιο όμορφή της, πιο τσαχπίνα άλλη δεν υπήρξε και δεν υπήρχε. Οι αυτοκράτορες που την είχαν φτιάξει, έτσι της είχαν πεί.

    -Είσαι η καλύτερη. Μας φέρνεις από χώρες μακρυνές και εγγύτερες όλα τα καλά. Και μέριμναν περί σού, υπερτέραν διαθέτουμε. Και σου δίνουμε το καλύτερο πλήρωμα: καπετάνιους, κωπηλάτες, μηχανικούς, μαγείρους, λαντζέρηδες. Και αστρολόγους και σοφούς και ποιητές και αυλητές και αυλήτριες. Τη νύχτα να σε νανουρίζουν, το πρωϊ να σε κάνουν πιο σοφό, τα δειλινά να σε μαγεύουν.

    Και διέσχιζε η γαλέρα τους μυχούς των όμορφων νησιών και τα πέλαγα και τις θάλασσες και τους ωκεανούς αμέριμνη. Και οι μέρες και οι μήνες και οι ενιαυτοί περνούσαν όλο και πιο αμέριμνα, όλο και πιο ηδονικά. Και μαύρες σκέψεις δεν φάνηκαν, οι νύχτες γίνονταν κρυφές αγκαλιές και οι χειμώνες φτερουγίσματα αγγέλων.

    Πέρασαν σχεδόν ενιαυτοί πέντε, πότε διάβηκαν σκεφτόνταν στην ανάπαυλα της μακαριότητας η όμορφη γαλέρα. Και ξανά αφήνονταν στο θρόϊσμα των κυμάτων και στην ευδαιμονία της σιγουριάς. Γιατί ήταν η καλύτερη, η καταλληλότερη. Ετσι της είχαν πεί. Μα και οι καπεταναίοι, και οι κωπηλάτες, και οι μηχανικοί, και οι μάγειροι, και οι λαντζέρηδες. Και οι σοφοί αστρολόγοι, και όλοι οι φιλόσοφοι και οι ποιητές και οι αυλητές και οι αυλήτριες με αιθέρια φωνή τη νανούριζαν: Είσαι η καταλληλότερη. Και ακούγονταν το νανούρισμα σαν μουσική θεϊκή, σαν ουράνια μελωδία, ώσπου...

    ...ώσπου, μίαν όμορφην ημέραν, ανήμερα του Αγίου Σώζοντος του εκ Λυκαόνων,
    ...Εκεί κατά τη μεριά, που παληότερα ήξερε να βγάζει τη γλώσσα στα αφρισμένα κύματα και στα θηρία της θάλασσας,
    ...Εκεί στις ξέρες της χώρας των δέθ, όπου βασιλείς γύμνασαν και δοκίμασαν τη σοφία τους, και άλλοι απέτυχαν και άλλοι ευτύχησαν, ...
    ...Εκεί η πιο όμορφη και η πιο περήφανη γαλέρα, λησμονώντας μια παληά προφητεία, έγινε συντρίμια και σκέλεθρο άχαρο και σκοτεινό στα βάθη της θάλασσας της χώρας των δέθ.

    Και, όταν το χτικιό κτύπησε την όμορφη γαλέρα, οι μελωδίες των αυλητών και οι παρηγορίες των σοφών και οι ρίμες των ποιητών χάθηκαν μεμιάς, σαν να κιότεψαν απρόσμενα. Ούτε θρήνος, ούτε μνήμη, ούτε στερνό αντίο.

    Μόνο ένα φλάμπουρο έμεινε να θυμίζει την όμορφη γαλέρα, που δεν είχε ούτε όνομα και τώρα δεν έχει ούτε μνημόνευση. Ενα φλάμπουρο με το μισό της παραγκόμι, και ένας κωπηλάτης. Πάνω στα κατάμαυρα βράχια, που περιφρονητικά επί πέντε ενιαυτούς διέσχιζε, η περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, να δέρνονται από τα κύματα που μανιασμένα, ακόμα και τις μελιχρές ημέρες του μήνα που η Περσεφόνη διάβαινε για τον κάτω κόσμο, λές και όλα τα στοιχειά είχαν συναχθεί στη χώρα τούτη των δέθ, να καταπιούν και να εκδικηθούν την περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης....
    ....παραδαρμένος από τη μανία των στοιχειών, δεν μπορούσε να μην θυμηθεί την αρχαία προφητεία πούλεγε πως τούτη η γαλέρα θα χανόταν έτσι , ανώνυμη και αμνημόνευτη. Και έλεγε η προφητεία πως η γαλέρα τούτη δεν είχε ούτε ομορφιά, ούτε σοφία. Πως της έδοσαν άλλης την ομορφιά και άλλης τη σοφία. Έλεγε πάλι, η προφητεία, πως τάχα κάποιοι την έδοσαν στα στοιχειά της θάλασσας να παίξουν μαζί της.

    ...Μόνο ένα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, τίποτα άλλο.
    Και τούτες οι ρίμες, σαν θρήνος μιας γοργόνας των παραμυθιών, σαν επίκληση στο ρημαγμένο στο βυθό σκέλεθρο:

    Περήφανη γαλέρα μου,
    φλάμπουρο λουλουδάτο,
    τι στέκεσε και καρτερείς
    και δεν κινάς φουσάτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ!
    Ο ανθρωπος της σφαλιαρας!
    κατι μας ειπες τώρα.....

    σοβαροτης τρια υπο το μηδεν!!

    ΗΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κλασική περίπτωση λαμόγιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίμα το Μαντούβαλο,

    έγλυφε, έγλυφε, έγλυφε

    παρακάλαγε, παρακάλαγε, παρακάλαγε

    Μπάς και τον βάλουν στο ψωφοδέλτιο στις εκλογές του 2007, τίποτα.

    Είναι να μη χαίρετε τώρα :::

    Ξέρετε πόσα λεφτά θα γλυτώσει :::

    Αφού δεν βλέπει το λόγο να ξανακατέβει για βολευτής. Το κώμα πάει ΑΠΑΤΟ.
    Γελάει ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ, τί να κάνει ::

    Τώρα οι σούζες και οι τραμπουκισμοί είναι στο αίμα του. Γνήσιο (παρά) -παιδί της δεξιάς δεν είναι ::
    Ο φίλος του ο ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑΣ κάτι τούμαθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμα ένα παραμυθάκι:

    Ήταν κάποτε ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος κατακεραύνωνε την κυβέρνηση, κουνώντας επιδεικτικά τις εκθέσεις της Διεθνούς Διαφάνειας μέσα στη Βουλή, λέγοντας:
    «Εδώ μιλούμε, λοιπόν, για την «Transparency International».
    Ακούστε, λοιπόν, τα αποτελέσματα της δικής σας πολιτικής, κύριε Σημίτη, των δικών σας κυβερνήσεων και θαυμάστε τα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 44η θέση!» (Κ. Καραμανλής, ομιλία στη Βουλή, 4 Φεβρουαρίου 2003).

    Χθες ανακοινώθηκε η νέα ετήσια έκθεση του οργανισμού «Διεθνής Διαφάνεια».
    Η Ελλάδα βρίσκεται στην 57η θέση.
    Και ο Υπουργός Εσωτερικών, μετά από τη σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, έχει το θράσος να μιλάει για βελτίωση στον τομέα της διαφάνειας…
    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
    Ο ΔΙ-ΑΠΟΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά,
    άν εσύ ονομάζεσαι Ιωάννα Πορφύρη,
    εμένα ο νονός μου μέ βάφτισε
    Νάρκισο Ηλιογεννημένο
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυρία Γιάννα Πορφύρη
    με εκπλήσεις
    άλλαξε το Πόρσε Καγιέν ο Μαντούβαλος με jeep ??
    Να μια είδηση σεμνού και ταπεινού γκλαμουροειδούς περιεχομένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ, πολύ καλά κάνετε και φωνάζετε και για Ρουσόπουλο, και για Κεφαλογιαννη,και για Βατοπέδι,να βγούν όλα στη φόρα.

    Γιά το σκάνδαλο της SIEMENS όμως,πως και δε φωνάζετε να βγούν όλα στη φόρα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ...

    ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ...

    ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ...

    ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ...

    ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ...

    ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ...

    ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ...

    ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ...


    ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ...

    ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ...

    ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ...

    ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΕΙ;

    Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟ, ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ.

    Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΑΣ, ΑΠΛΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΕΛΑΤΕΙΑ" ΔΕΞΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΆ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΞΙΑ = ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΛΛΟ ΚΟΥΜΑΣΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΝΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΟΜΠΑΦΟ ΤΟΝ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΗ!
    ΑΝΤΡΟ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,ΝΩΝΩΝ ,ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ(ΕΒΕΡΤ,ΡΑΛΛΗΣ ΧΙΤΕΣ)
    ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ,ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ (ΔΑΡΤΕΣ,ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ)
    ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ ΠΑΛΙΟΚΑΘΗΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαλά να πάθουν και αυτός και ο κουκοδήμος. Αφού πήγαν και εμπλεξαν με τον τριανταφυλλόπουλο, περίμεναν να δούν χαήρι από τον παρτάκια τον άφιλο; Δεν είδαν τι πουστιά είχε κάνει του κούγια, τότε με την υπόθεση της παράγκας; Αφού του έκανε τον φίλο για να τον βοηθήσει στην απομαγνητοφώνηση των υποκλοπών, ύστερα τον ξεφτίλισε και τον πέταξε στα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κι'αυτος ανθρωπος του Κοκκαλη ειναι.Προκλητικοτατος και ειρωνας μια ζωη.Αι...σιχτιρ παλιοκερατα φασιστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΑΠΙΛΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΓΛΥΦΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΜΕΝΟΣ ΝΤΑΒΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ

    ΣΑΠΙΛΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κλασσικό παράδειγμα γλειώδους γάβρου. Αυτός πήγαινε να δει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας με την αποστολή της ομάδας, για να μην πληρώσει ρε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν είχα "ένα τεράστιο τζιπ" θα ήμουνα κι'εγω μες τη τρελή χαρά,τι ανάγκη έχουν αυτοί.

    (για να εξηγιόμαστε,οχι οτι ΠΑΣΟΚΟΙ έχουν μικρότερα τζιπ! Εξω απ'το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ,νόμιζες ότι ήσουνα σε έκθεση αυτοκινήτων στο Μόντε Κάρλο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Μες στην καλή χαρά ο Μαντούβαλος"

    Πως να μην είναι χαρούμενος ο άνθρωπος, Αποδεικνύεται ότι αυτός μπορεί να είναι απατεώνας κακούργος και αλλά είναι άνευ διπλώματος, ενώ οι άλλοι συναγωνιστές του είναι πτυχιούχοι του London Schools στην απατεωνιά, κλεψιά και λαμογιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι ''αστέρες'' των τηλεοπτικών παραθύρων μας ζάλισαν τις τελευταίες μέρες με το δήθεν άγχος τους για το τι θα πει ό ''ακαταλληλότερος'' στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.
    Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνονται.
    Τι θα πει ο Καραμανλής μέσα σε κλίμα κυβερνητικής «διαφθοράς» κορυφαίων στελεχών του, με «άδεια ταμεία» και αδυναμία σύνθεσης ενός ελάχιστου επιπέδου «κοινωνικής συναίνεσης», θα εξαγγείλει πάλι «μεταρρυθμίσεις» που δεν μπορούν να γίνουν ;
    Είναι ο Καραμανλής ένας «τραυματισμένος» πρωθυπουργός .
    Θα βρίσκεται συνεχώς «όμηρος» του Μανώλη, του Μιχαλολιάκου και του οποιουδήποτε βουλευτή ή στελέχους, χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα.

    Το... «πρόβλημα» Καραμανλή, πλέον δεν «διορθώνεται» ούτε με την απομάκρυνση του Βουλγαράκη ή κάποιου άλλου.
    Δυστυχώς, έχουμε όλοι καταλάβει ότι δεν θέλει να αλλάξει (δεν ξέρουμε βέβαια αν μπορεί) ο Καραμανλής το «πλαίσιο» της πολιτικής του, και οπωσδήποτε θα βουλιάξει σ' όλο και μεγαλύτερη... πολιτική νωθρότητα.


    Παληκάρι από τα Σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. o andras o pollla varys mantoyvalos na mas pei pos metagrafike se elliniko panepistimio apo antistoixo italiko kai aN TO DIKAIOYTAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση