GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Εφαγε" και βουλευτή ο Εφραίμ...

. Το παρασκήνιο της "αντικατάστασης" του Αθ. Φλωρίνη στη Χαλκιδική με τον ... κολλητό του Βασ. Πάππα που ήταν και εισηγητής σε έ...

.
Το παρασκήνιο της "αντικατάστασης" του Αθ. Φλωρίνη στη Χαλκιδική με τον ... κολλητό του Βασ. Πάππα που ήταν και εισηγητής σε ένα άλλο βατοπεδινό σκάνδαλο!
.
Του Γιάννη Δαίδαλου
.
Με απόφαση του Εκλογοδικείου ο ένας εκ των δύο βουλευτών της ΝΔ στη Χαλκιδική, ο Αθηναίος Φλωρίνης, χάνει την έδρα του και την καταλαμβάνει ο Βασίλης Πάππας. Ο νέος βουλευτής θα ορκιστεί μόλις ανοίξει η Ολομέλεια της Βουλής, αρχές Οκτωβρίου.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Φλωρίνης έχασε την έδρα του για ένα τυπικό λόγο που μέχρι τώρα το Εκλογοδικείο απέρριπτε σε άλλες ενστάσεις. Δεν δεχόταν δηλαδή ότι η μη μονογραφή κάποιων ψηφοδελτίων συνιστούσε λόγο ακύρωσής τους. Και τα αναγνώριζε ως έγκυρα υπέρ του υποψηφίου.
Στην περίπτώση αυτή, έκρινε το αντίθετο. Και αφαίρεσε ψηφοδέλτια από τον κ. Φλωρίνη με αποτέλεσμα να "εκλεγεί" ο κ. Πάππας.
Η υπόθεση θα είχε μόνο τεχνικό ενδιαφέρον αν ο κ. Φλωρίνης δεν θεωρούσε πως υπήρχε και "δάκτυλος" σε βάρος του. Από ποιον; Οπως λέει σε συναδέλφους του στη ΝΔ, τα νήματα κίνησε, για να χάσει την έδρα, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ μαζί με τους πολιτικούς - κυβερνητικούς του φίλους!
Και γιατί, όπως λέει, το έκανε; Διότι ο κ. Φλωρίνης, όπως και ο άλλος τοπικός βουλευτής Βαγιωνάς, έχουν στραφεί κατά των "καμωμάτων" του Εφραίμ και της παρέας του. Ετσι δεν είχε ο Εφραίμ στήριξη από την τοπική ΝΔ.
Αντίθετα, ο κ. Β. Πάππας έχει παραδοσιακούς πνευματικούς δεσμούς με τον Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου (η φωτογραφία, από την ιστοσελίδα του). Ο Β. Πάππας είναι γνωστός και για τις σχέσεις του με τους εκκλησιαστικούς κύκλους ενώ υπήρξε εισηγητής του περιβόητου νομοσχεδίου για το "ΙΔΡΥΜΑ ΟΡΜΥΛΙΑ" που λειτουργεί στο κοινόβιο «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στην Ορμύλια της Χαλκιδικής, στο παλαιό αγιορειτικό Bατοπεδινό Mετόχι. Άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου που είχε θαφτεί...
----------------------------------------------

17 σχόλια

  1. Ολα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας εδώ και καιρό, θυμίζουν έντονα τις τελευταίες μέρες του Βυζαντίου που κατέρρευσε υπό το βάρος όχι των Οθωμανών, αλλά της διαφθοράς, της αλαζονείας και της πλήρους αδιαφορίας των κυβερνώντων για τον λαό και τα προβλήματά του. Στην Ελλάδα σήμερα, ο ένας υπουργός χρησιμοποιεί τα παράθυρα της νομοθεσίας για να αποφύγει τη φορολόγηση, ο άλλος θέλει μίζα για να αποκαταστήσει την κορούλα του και να φροντίσει για τα γεράματά του, ο τρίτος ζει χάρη στο επάγγελμα της γυναίκας του (που όμως γεύεται την πίτα της κρατικής διαφήμισης), ο τέταρτος αμάρτησε για το παιδί του, για να δει το κακόμοιρο έναν αγώνα ποδοσφαίρου της Εθνικής, κ.ο.κ.

    Παληκάρι από τα Σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν γράφετε "ο κ. Β. Πάππας έχει παραδοσιακούς πνευματικούς δεσμούς με τον Εφραίμ" πρέπει τη λέξη "πνευματικούς" να τη βάζετε σε εισαγωγικά, αλλιώς δηλώνετε ότι δεν αποτελεί έτσι κι αλλιώς κανένα αξιόλογο προσδιορισμό. Δεν διαφωνώ και μ' αυτή την εκδοχή, αλλά να το ξέρουμε!

    Η περιγραφή των σχέσεων και παρεμβάσεων που αναφέρονται στην ανάρτηση, δείχνουν ποια είναι η σημασία των προσκλήσεων και επισκέψεων ομάδων δικαστικών και υψηλόβαθμων παραγόντων του κρατικού μηχανισμού σε μητροπολίτες και ηγουμένους. Και ποια είναι η σημασία των υμνητικών σχολίων που ακολουθούν από τους φιλοξενημένους... "Πανέμορφο τοπίο, Πνευματική ατμόσφαιρα, Σκέτο Βυζάντιο" κ.ο.κ.

    Σε γνωριμίες για αλληλοϋποστήριξη αποβλέπουν αυτές οι αλληλοεπισκέψεις, όπως φαίνεται από όλες τις περιγραφές. Προωθείται ο "πιστός" εφέτης κ. τάδε και κάποια στιγμή αποφασίζει ο ίδιος ως ο ανεξάρτητος και αδέσμευτος δικαστής ότι το χρυσόβουλλο ή το τουρκοχαρτο είναι αυθεντικό ή ότι ο κακός βουλευτής πρέπει να χάσει την έδρα του.

    Έτσι δούλευε το σύστημα, μέχρι που τους χάλασε τη μανέστρα με την αλαζονεία και την πολυπραγμοσύνη του ο Γιοσάκης (έκανε και αρχαιοκαπηλία για να αυξήσει τα έσοδά του). Αλλά θα επανασύστησαν οι "μεγάλοι" το μηχανισμό ρουσφετιού και λαδώματος, λέτε να έχαναν το χρόνο τους με τον κάθε αποτυχημένο παπά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρωτήστε την Παναγιωταρέα.Κάπου Κάποτε ηταν στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝ ΛΌΓΩ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιά μονή βατοπεδίου μου λέτε! Γιαλατζί ήταν η επανάσταση του '21. Η προδοσία των ηρώων είναι ενδεικτική πιστεύω. Και τότε και τώρα οι πραγματικοί αφέντες του τόπου ήταν και είναι οι "πνευματικοί" πατέρες. Τα ίδια καθήκοντα έχουν, συλλογή φόρων, οι μεγάλα αφεντικά αλλάξανε απλά(ή όχι?). Για μας η ουσία είναι ίδια πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον Εφραιμ κατηγορει ο Εΰ.Βενιζελος οτι ειναι πισω απο την μη εκλογη του στην ηγεσια του πασοκ την 11.11.07 ,

    Οπως εκμυστευθηκε σε στενους του συνεργατες ,ο Εφραιμ πληρωσε πολλους ψηφοφορους να ψηφισουν Γ.Παπανδρεου,με τον οποιον διατηρει αριστες σχεσεις ..

    Ο ιδιος ο Γ.Παπανδρεου στηριζει τον Εφραιμ και οπως δηλωσε ολα αυτα ειναι σκευωρια της νεας Δημοκρατιας του κ.Καραμανλη..

    Μετα την ομιλια του στην Δ.Ε.Θ θα επισκεφθει ο ιδιος προσωπικα τον Εφραιμ στην μονη βατοπεδιου ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΕΧΕ, ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΚΟΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΤΙΣΕ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπως το πάτε σε λίγο θα μας πείτε ότι ο ΕΦΡΑΙΜ έπλασε το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.
    Στο τέλος η υπερβολή δικαιώνει τους απατεώνες. Κάντε λίγο κράτη.
    Ο κάθε πικραμένος ή αποτυχημένος ή ανίκανος θα επιρρίψει ευθύνες στον ΕΦΡΑΙΜ.
    Στο τέλος θα τον δικαιώσετε και θα εμφανισθεί ως άνθρωπος ιδιαιτέρων ικανοτήτων περίπου ως ΘΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,
    ΟΙ ΚΛΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
    ΚΑΙ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.

    Πρόδηλα ανησυχών ο κύριος Στρατηγός Άνεμος λόγω της επικείμενης κατάρρευσης του αρχηγού του, της κυβέρνησής του και του κόμματός του, αποφάσισε ή τον προέτρεψαν οι εγκέφαλοι της Ρηγίλης, να παίξει μαζί τους το τελευταίο τους χαρτί.

    Ποιό είναι αυτό ??

    Μα αυτό που παίζουν εδώ και καιρό οι άλλοι ανεκδιήγητοι της "Λαίκης δεξιάς", όπως ο Παναγιωτόπουλος, ο Μανώλης, Η Ψαρούδα, ο Γιαννόπουλος, ο Σουφλιάς, Ο Νικήτας και όλα εν γένει τα "κρυφά" χαρτιά της υπό κατάρευση κυβερνήσεως.

    Εξαιρώ τον Τατούλη, διότι είναι ο μόνος που εναντιώνεται έντιμα και "ΤΟΤΕ" και ΤΩΡΑ.
    Ολοι οι άλλοι "αντιστασιακοί" του κώλου (βλέπε τη μούφα το Μανώλη ή τον Νικήτα) απλά έλαβαν εντολές άνωθεν να το παίξουν ΕΝΤΙΜΟΙ, ΗΘΙΚΟΙ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, κάνοντας "κριτική" στα έργα της Ν.Δ.

    ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    Όπως ο Σημίτης λίγο πριν την κατάρρευση, κατέφυγε στη λύση του "λαικού" ΚΙΜΩΝΑ", μπας και σώσει κάτι από τα δήθεν "φιλολαΊκά" προσχήματα,

    .. έτσι και τώρα η Ρηγίλης επενδύει στον Βύρωνα και ελπίζει ότι αν τον κάνει υπουργό στον επόμενο ανασχηματισμό, θα "σώσει" την ψυχή της. Ο κόσμος θα πιστέψει ότι κάτι πάει να "διορθωθεί", αλλά..

    ...Παληό κόλπο. Πολλάκις δοκιμασμένο, ίσως προσφέρει μια παράταση της θητείας της δεξιάς κυβέρνησης, ίσως επιμηκύνει το στάδιο της σήψης.
    Και αυτό είναι το επιδιωκόμενο από τα αφεντικά της Νέας Διακυβέρνησης που υποστηρίζουν τους "αντιστασιακούς αγώνες"-ΜΟΥΦΑ:

    -ΝΑ δόσουν μια παράταση στον Κωστάκη για να ολοκληρωθεί το έργο της κλεψιάς και της ληστείας του λαού.

    -Να τον ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ πατόκορφα όπως έγινε και με τη Σημιτική εξουσία.

    Ο "Σεμνός και Ταπεινός" πρωθυπουργός ήταν αναλώσιμος. Ηταν η ΝΤΟΛΥ κατά τα αφεντικά του. Και όσο πιο πολύ ξεφτιλιστεί, τόσο πιο "καλοδεχούμενος" θα είναι ο επόμενος, ως δήθεν πιο ηθικός, πιο σεμνός, πιο ταπεινός...

    Τότε αυτοί που πίστεψαν στη "ΝΤΟΛΥ" των διαπλεκομένων, που έλεγαν "ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ" θα τρίβουν τα μάτια τους. Γιατί δεν κατάλαβαν το παιγνίδι της εξουσίας.
    "ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΑ".

    Ενα τέτοιο πτώμα, σύσσωμο, θα είναι, καθώς διακηρύχθηκε και από τη Θεσσαλονίκη, και το πτώμα της νέας Διακυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ! ΙΕΡΕΙΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟ 1453 ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΧΑΤΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΟΘΟΜΑΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΑΙΔΑΛΕ γράφεις αρλούμπες για να μας πεις οτι κάτι ξέρεις κι εσύ. Το κοινόβιο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στα Ορμύλια ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με το Βατοπαίδι και τους Βατοπαιδινους.
    Είναι μετόχι Σιμωνοπετρίτικο με πνευματικό τον προηγούμενο της Σιμωνόπετρας Αιμιλιανό. Κόψε λοιπόν τις ανοησίες που θέλεις να κρυβουν την ημιμάθειά σου ή μήπως τη δημιουργία εντυπώσεων και συζητήσεων γύρω από το όνομά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Είναι μετόχι Σιμωνοπετρίτικο με πνευματικό τον προηγούμενο της Σιμωνόπετρας Αιμιλιανό."
    ΕΡΩΤΗΣΗ:
    Είστε σίγουρος γιαυτό; Μήπως δεν ξέρετε ότι η Σίμωνος έχει παραδοσιακούς δεσμούς με Βατοπέδι... Συμμαχία έχουν κάνει!
    Ρωτήστε και κανένα ντόπιο να μάθετε... (ή δείτε το σχετικό ποστ με το ποιούς "έκραξε" ο Πατριαρχης στην πρόσφατη επίσκεψή του)

    Πολλές οι συμπτώσεις πάντως... και όπου υπάρχει καπνός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλέ μου εφραίμ, δεν θα γλιτώσεις τίποτα αν την κάνεις για έξω, το πολύ πολύ να βασανιστείς σαν τον Χριστόδουλο. Κι αυτός στα τελευταία του έφαγε καλή αναλαμπή. Η θεία δίκη πάει όπου βρίσκεται το θείο, δηλαδή παντού. Δυστυχώς αυτά που έπαψες να πιστεύεις ισχύουν τελικά. Μετανόησε, δώσε και σώσε ότι απέμεινε απο την ψυχή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1:56

    Ακριβώς! εκεί που αρχίζει να ξεφτίζει η ειδωλολατρία, τους πετάς και την προσωπολατρία, και αντέχει λίγο ακόμα το "οικοδόμημα". Παλιό και καλό κόλπο αλλά δυστυχώς έχει καεί αυτό το χαρτί καθώς η κοινωνία μπορεί να διασκεδάζει με τις τρελές μεν, αλλα δεν κάθεται να τον φάει πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O Eραίμ δεν μασάει, ούτε επηρεάζεται από το πάθημα του Χριστόδουλου, όπου όλη η αλαζονία του έλιωσε σαν κεράκι. Ο Εφραίμ έκλεψε με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ αρχικά και της ΝΔ μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εδώ παπάς εκεί παπάς και ιστορίες με παπατζήδες.
    Τελικά αποδεικνύεται ότι δέν χάζεψε όλος αυτός ο κόσμος που έχει μπλέξει σε τόσο σκαστές υποθέσεις κλοπής δημοσίου πλούτου με πιο πρόσφατη αυτή του Γεροντόπουλου που ήταν εν γνώση του σε διατεταγμένη υπηρεσία.

    Εδώ λειτούργησαν τα συμφέροντα και υπακοή σε εντολές 'Εφραίμ φετβά' μιάς αυστηρά διαβαθμισμένης ιεραρχίας είτε κατά τα πρότυπα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με τους υπακούοντες γενίτσαρους 'ατζέμ ογλάν' ονομαζόμενους, είτε κατά τα πρότυπα της μασσονίας με μαγίστρους,διδασκάλους και όλο το κακό συναπαντημα με αρχή αναφοράς το Φανάρι που μοιράζει ρωμαϊκό-μασσονικά αξιώματα δήθεν 'οφίκια' κατά ιεράρχιση ύψους “δωρεάς” του κάθε λαμόγιου αφ΄ενός και αφ΄ετέρου ειναι το Φανάρι που έχει, ανασύρει απο τα υπόγεια του και εκμεταλλεύεται κατά βούληση ολα αυτά τα χρυσόβουλα χρονολογούμενα απο εποχής Βυζαντίου.

    Δεν νοείται σύγχρονο,δημοκρατικό κράτος που έχει αποτινάξει την δουλεία απο τους Τούρκους και έχει πάρει την ελευθερία και οντότητα του μετά απο τόσους αγώνες, να έχει ακόμη τα εδάφη του υπο την δουλεία των χρυσόβουλων και του ιερατείου του Φαναρίου που ανέκαθεν ήταν αντίθετοι στην Ελληνική επανάσταση γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο.

    Όσοι 'ατζέμ ογλάν' λεχρίτες δημόσιοι λειτουργοί συναίνεσαν σ΄αυτή την λεηλασία οφείλουν και να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν αυστηρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Είναι μετόχι Σιμωνοπετρίτικο με πνευματικό τον προηγούμενο της Σιμωνόπετρας Αιμιλιανό."
    ΕΡΩΤΗΣΗ:
    Είστε σίγουρος γιαυτό; Μήπως δεν ξέρετε ότι η Σίμωνος έχει παραδοσιακούς δεσμούς με Βατοπέδι... Συμμαχία έχουν κάνει!
    Ρωτήστε και κανένα ντόπιο να μάθετε... (ή δείτε το σχετικό ποστ με το ποιούς "έκραξε" ο Πατριαρχης στην πρόσφατη επίσκεψή του)

    Πολλές οι συμπτώσεις πάντως... και όπου υπάρχει καπνός...
    # posted by Ανώνυμος : 10 Σεπτέμβριος 2008 2:51 μμ
    ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ήταν μια ξεροκέφαλη γρια που επέμενε οτι θερίζουν με το ψαλίδι.Για να την συνετίσουν την κρέμασαν με ένα σχοινί σε ένα πηγάδι.Και ενώ το νερό της είχε σκεπάσει και το κεφάλι έβγαλε το χέρι της έξω από το νερό και έκανε την παντομίμα του κοψίματος με το ψαλίδι.
    Το ίδιο και εσείς αγαπητέ. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι παραδοσιακοί και αδερφικοί δεσμοί που άλλως τε ισχύουν για όλες τις μονές, με τις όποιες αταξίες κάποιας από αυτές. Μην προσπαθούμε λοιπόν να εφαρμόσουμε το έωλο επιχείρημα ου με πείσεις καν με πείσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση