GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοναστήρια και περιουσίες...

Να κοπεί η μισθοδοσία της Εκκλησίας από το κράτος! . . Γράφει ο ΑΝΤΟΝΥ Ολυμπιου εισοδηματιας . Για τα μοναστηρια που διεκδικουν ακινητα, τ...

Να κοπεί η μισθοδοσία της Εκκλησίας από το κράτος!
. .
Γράφει ο ΑΝΤΟΝΥ Ολυμπιου
εισοδηματιας
.
Για τα μοναστηρια που διεκδικουν ακινητα, του κοσμακη βεβαια, ειναι ΑΠΟΔΕΙΓΜΕΝΟ ότι τα μοναστηρια ειναι η ΜΑΣΤΙΓΑ της κοινωνιας μας, κάτι σαν το AIDS ή τον καρκινο, που ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ κανουν και οχι καλό! Είναι και οι πολιτικοι που ψηφιζουν νομους υπέρ της εκκλησιας με αποτελεσμα ολο αυτο το μπάχαλο.
Δηλαδη οι μοναχοι θελουν τα δικα τους δικα τους και τα δικα μας ...δικά τους!Εχουν οι της εκκλησιας ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟ και αφορολογητα τυχερα και "αναξιοποιητη" δηθεν περιουσια!ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ... ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ!! Και ασυδοτουν...
Ας κοπει εδω και τώρα η μισθοδοσια της εκκλησιας απο το κρατος και ας τα βγαλει πέρα μονη της απο εθελοντικες συνδρομες των πιστών της! Να δουμε τοτε πόσοι ειναι στ' αληθεια οι πραγματικοι πιστοι. Οπως γινεται και με τις εκκλησιες αλλων δογματων που ΔΕΝ επιχορηγουνται απο το κράτος!
Λέτε να γίνει; Δεν το νομιζω προσωπικα, γιατι στην Ελλάδα εχουμε μεσαιωνα αντιλήψεων!!! Ως τοτε..... Με τις υγειες σας....
---------------------

30 σχόλια

  1. Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε στελέχη του ΣΥΝ η απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να προβεί στην ανασυγκρότηση της εφημερίδας «Αυγή». Με παρέμβασή τους, 11 στελέχη του ΣΥΝ, αντιτίθενται στην ενοποίηση της «Αυγής» με το ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ζητώντας την αυτονομία και ανεξαρτησία της εφημερίδας.


    Πιο συγκεκριμένα, οι Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Σπύρος Λυκούδης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Στέφανος Μπαγεώργος, Γιάννης Μπαλάφας, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Μιχάλης Σαμπατάκης, Νίκος Τσούκαλης και Αννα Φιλίνη εμφανίζονται προβληματισμένοι όσον αφορά στις επικείμενες αλλαγές που αναμένονται να γίνουν στην «Αυγή».


    Τονίζουν πως «το μέλλον της Αυγής δεν μπορεί να στηριχθεί στη βεβιασμένη-και χωρίς την αναγκαία μελέτη-ενοποίηση με το ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο», δημιουργώντας μάλιστα ένα νέο κέντρο λήψης αποφάσεων, έξω από την εφημερίδα και το ραδιοσταθμό, γεγονός που εάν υπάρξει δεν θα υπηρετήσει την αναβάθμιση και θετική εξέλιξη της εφημερίδας και την αναγκαία και επιβεβλημένη αυτονομίας της».


    Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου προκάλεσε την αντίδραση των παραπάνω στελεχών τονίζοντας πως δεν ελήφθη υπόψη ένας ολόκληρος χώρος συνδεδεμένος με την εφημερίδα από δεκαετίες.


    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Αρ.Μανωλάκο ως πρόεδρο του ΔΣ της «Αυγής», τον Γ.Σταθάκη ως αντιπρόεδρο και μέλη του ΔΣ τους Π.Τσίμα (προορίζεται για σύμβουλος έκδοσης), Γ.Ανανδρανιστάκη (προορίζεται για διευθυντής του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο»), Χρ.Κάσδαγλη (προορίζεται για διευθυντής της «Αυγής»), Μ.Τσιμιτάκη (υπεύθυνος για τις νέες τεχνολογίες), Δ.Αλεξόπουλο, Δ.Στούμπο, Χρ.Βερναρδάκη, Σ.Αναγνωστοπούλου, Ανδρ.Καρίτζη (υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ).

    Ο κ.Τσίπρας αναφερόμενος στις επικείμενες αλλαγές στην «Αυγή» τόνισε: «Νομίζω ότι όλοι όσοι διαβάζουν την Αυγή και όλοι όσοι την έχουν αγαπήσει διαπιστώνουν την ανάγκη να μετατραπεί γρήγορα σε μια εφημερίδα σύγχρονη, μαχητική, ριζοσπαστική. Που θα αποτυπώνει τη δυναμική, την οποία έχει αναδείξει το τελευταίο διάστημα ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι μια κοινή διαπίστωση όλων. Ξέρετε ότι κάθε κυοφορία για το καινούργιο έχει τους πόνους της και τις οδύνες της».


    Η γενική συνέλευση των μετόχων θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφασιστεί το νέο ΔΣ της εφημερίδας.


    Τα έντεκα στελέχη του ΣΥΝ, πάντως ζητούν να διασφαλιστεί το μέλλον, η οικονομική βιωσιμότητα, η δημοσιογραφική αυτονομία, η επιχειρηματική ανασυγκρότηση της εφημερίδας και να στηριχτεί αποφασιστικά ο δημοσιογραφικός εμπλουτισμός και η κυκλοφοριακή άνοδος της «Αυγής».


    Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «οι πρωτοβουλίες για την αναγκαία και επιβεβλημένη αναδιοργάνωσή της («Αυγής») μπορούν να αποδώσουν μόνο σε πνεύμα ευρείας συναίνεσης, χωρίς αποκλεισμούς, με συσπείρωση δυνάμεων και σεβασμό στην ανανεωτική παράδοση της εφημερίδας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ... ΗΛΙΘΙΟΥ :

    Σκάνδαλο σέ μοναστήρι ? Νά κλείσουν τά Μοναστήρια.

    Σκάνδαλο στό Ταμείο τών Δημ. Υπαλλήλων ? Νά κλείσουν όλα τά Ασφαλιστικά Ταμεία.

    Σκάνδαλο κλοπής Στήν Πάντειο ? Νά κλείσουν αμέσως όλα τά Πανεπιστήμια.

    Πουστίτσες !!! Αρκεί νά ΜΗΝ βρούμε καί νά ΜΗΝ θίξουμε τούς σκηνοθέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ;

    Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ , ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ.
    να μην ειναι δημοσιοι υπαλληλοι

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ "Εισοδηματία" ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΧΥΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ...

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ, ΕΣΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΒΟΛΕΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΣΟΥ;

    ΒΡΗΚΕΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΙ΄ ΕΣΥ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ "ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ..."

    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΟΥΜΕ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ "ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ;"

    ================
    ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΟΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΕΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ...

    ========================
    ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    Τώρα, γιά τό τί περιουσία έδωσε ή Εκκλησία στό Ελληνικό Δημόσιο θά παραθέσουμε από τά επίσημα αρχεία τού Κράτους τό τί έδωσε μόνο ένα Αθηναϊκό μοναστήρι,

    Λοιπόν, έχει δώσει δωρεάν, τά παρακάτω οικόπεδα γιά ανεγέρσεις Δημοσίων κτιρίων:

    1) Ακαδημία Αθηνών. Τό 1859, δίνει 5.871 τμ γιά τήν ανέγερση τής Ακαδημίας

    2) Πολυτεχνείο Αθηνών. Τό 1867, μέ 2.850τμ

    3) Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Τό 1860, μέ 8.125τμ

    4) Εθνική Βιβλιοθήκη στόν Βύρωνα. Τό 1875, μέ 667μ.

    5) Μαράσλειος Ακαδημία ( 1867, μέ 10 στρέμ.)

    6) Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" ( πέντε δωρεές από 1880 ώς 1890, μέ 18.345τμ)

    7) Νοσοκομείο Αρεταίειο ( 1884, μέ 13.635τμ)

    8) Νοσοκομείο Παίδων ( !896, μέ 55 στρέμματα)

    9) Νοσοκομείο Συγγρού ( 1903, μέ 11.354τμ)

    10) Λαϊκό Νοσοκομείο ( 1905, μέ 25.745τμ)

    11) Νοσοκομείο "Σωτηρία" ( 1915, μέ 215 στρέμ.)

    12) Σανατόριο φυματικών τού Νοσοκομ. "Ευαγγελισμός" στήν Πάρνηθα ( 1917, μέ 2.000 στρέμ. πού αργότερα πούλησε ένα τμήμα ό "Ευαγγελισμός" καί έγινε τό ξενοδοχείο "Ξενία")

    13) Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, τό 1917

    14) ΠΙΚΠΑ Βούλας
    15) Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης ( 1924, μέ 90 στρέμ.)

    16) Γεννάδιος Βιβλιοθήκη ( 1922, μέ 5.625τμ)

    17) Παραχώρηση στήν Φιλοδ. Εταιρεία γιά δασύλλια Παγκρατίου κ΄ Συγγρού ( 1923)

    18) Δημοτικό Σχολείο Βάρης ( 1902, καί μέ έξοδα ανέγερσης πληρωμένα από τήν Μονή)

    19) Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή ( 1884, μέ 6145τμ)

    20) Υπουργείο Εσωτερικών ( 1862, γιά τίς Ολυμπιακές εκθέσεις χώρος από τήν Ριζάρειο Σχολή μέχρι τό Β΄Γυμνάσιο)

    21) Εγκαταστάσεις Εταιρείας "Σκοποβολή" ( 1871, μέ 41.760τμ)

    22) Πτωχοκομείο στήν "Ελεήμονα Εταιρεία" ( 1873, μέ 8640τμ)

    23) Ριζάρειος σχολή , ίδρυση ( από 1842-1856, συνολικά 8.816τμ)
    ============================================================


    Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΣΩΜΑΤΩΝ-ΠΕΤΡΑΚΗ ως μέγας ευεργέτης του Κράτους

    Από την εθνική και κοινωνική προσφορά της Μονής στα προεπαναστατικά χρόνια, επισημαίνουμε τα ακόλουθα ενδεικτικά στοιχεία:

    α) η οικογένεια Πετράκη διατήρησε την παράδοση της δωρεάν παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους Αθηναίους.

    β) Στα 1795 ο ηγούμενος Διονύσιος Πετράκης, επικεφαλής Αθηναίων προυχόντων, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη και επέτυχε την ανάκληση του τυραννικού διοικητού των Αθηνών Χατζή Αλί Χασεκή.

    γ) Την ίδια εποχή λειτουργούσε στο Μοναστήρι Σχολείο Στοιχειώδους μορφώσεως. Στο διάστημα 1806 -1821 το Μοναστήρι συντηρούσε την Σχολή Ντέκα, που λειτουργούσε από το 1750 στην Αθήνα, πλήρωνε 500 γρόσια ετησίως στον τότε διδάσκοντα Ιωάννη Μπενιζέλο και όλα τα αναγκαία, για την συντήρηση των δώδεκα πτωχών Αθηναίων σπουδαστών της.

    Στά 1812, μαζί με τους Ηγουμένους Πεντέλης και Καισαριανής, ο Διονύσιος Πετράκης ίδρυσε ένα είδος επιστημονικής Σχολής, για τους νέους των Αθηνών, με την επωνυμία: " Σχολή Ελληνικών μαθημάτων, επί κοινή ωφελεία " .

    δ) Ο ίδιος ο Ηγούμενος ήταν μέλος της Φιλομούσου εταιρείας, η οποία προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της εθνεγερσίας, όπως και το ίδιο το Μοναστήρι.

    ε) Όπως αναφέρει ο ιστορικός Δ. Καμπούρογλου και πάλι στον Α τόμο των
    " Μνημείων...", μαζί με τον Ηγούμενο της Πεντέλης και τους Προκρίτους της Αθήνας, ο Διονύσιος Πετράκης συνέβαλε, ώστε να καθησυχάσουν με τέχνασμα τους Τούρκους, αμέσως μόλις ξέσπασε η εθνεγερσία. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία να οργανωθεί καλύτερα η απελευθέρωση της Αθήνας.

    Το Μοναστήρι όμως πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα οι Τούρκοι το λεηλάτησαν και έσφαξαν τους μοναχούς, που δεν κατόρθωσαν να διαφύγουν.

    Μετά την απελευθέρωση, το Μοναστήρι υποβλήθηκε σε τεράστιες θυσίες προς όφελος τού εθνικού και του κοινωνικού συνόλου.

    Επί εικοσιτέσσερα χρόνια (1834-1858) στην πυριτιδαποθήκη του κράτους και για τη διαφύλαξη της στα περισσότερα κελιά έμεναν στρατιώτες. Επίσης για μια δωδεκαετία (1834-1846) στο στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    Οι Πατέρες της Μονής αναγκάζονταν να μένουν στα Μετόχια ή να νοικιάζουν σπίτια στην πόλη, με τη διαρκή απειλή της οριστικής εκκενώσεως του Μοναστηριού, παρόλο που είχε κριθεί, ως διατηρητέο.

    Στα 1913-1916 το Μοναστήρι, κατά το μεγαλύτερο μέρος (στην αρχή, ακόμη και ο Ναός), καταλήφθηκε με επίταξη από τους επιστρατευθέντες, εξαιτίας των Βαλκανικών Πολέμων.

    Περίπου για μια τριετία (1922 -1925) στα 3/4 του συνολικού αριθμού των κελιών φιλοξενούνταν προσφυγικές οικογένειες.

    Τον Ιούλιο του 1925 το Μοναστήρι με δικά του έξοδα αγόρασε είκοσι διαμερίσματα, για τις ισάριθμες προσφυγικές οικογένειες, που έφυγαν από τα κελιά και εγκαταστάθηκαν στο συνοικισμό Ν. Ιωνίας.

    Αμέσως μετά, με εντολή της αρχιεπισκοπής, στη θέση των προσφύγων φιλοξενήθηκαν άποροι φοιτητές της Θεολογίας, προς τους οποίους το Μοναστήρι χορηγούσε ειδικό βοήθημα.

    Το έτος 1927, το ηγουμενοσυμβούλιο ζήτησε να αναλάβει με δικά του έξοδα την ανέγερση φοιτητικού Οικοτροφείου, με τους απαραίτητους χώρους, για τη μεταστέγαση των φοιτητών της Θεολογίας.

    Κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, ο ηγούμενος της Μονής ήταν Πρόεδρος της Λαϊκής επιτροπής Κολωνακίου και χορηγούσε σε 450 άπορα παιδιά πλούσιο γεύμα κάθε Κυριακή.

    Επίσης η Μονή ασκούσε φαρμακευτική περίθαλψη των απόρων. Το 1944 στο Οικοτροφείο εγκαταστάθηκε με επίταξη το Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    Στο παραπάνω πρέπει να συμπληρώσουμε, ότι το Μοναστήρι παραχώρησε κι άλλες εκτάσεις, για την ανέργεση μονάδων του ελληνικού Στρατού, όπως 20 στρεμμάτων στον χώρο που καταλαμβάνουν σήμερα η εθνική Πινακοθήκη και το Χίλτον, και άλλων 206 στρεμμάτων ανατολικά της Μονής, για στρατιωτικά παραπήγματα.

    Πολλές άλλες εκτάσεις καταπατήθηκαν. Έτσι σήμερα δεν διαθέτει κτηματική περιουσία.

    ΠΗΓΗ :www.monipetraki.gr/drastiriotites3.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ η ν αφηνεστε στη μανια σας κατα της εκκλησίας.

    Οι μοναχοί ΔΕΝ εχουν μισθό. Ρωτήστε και κανέναν να σας πει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρά το ότι έχει δοθεί κατ επανάληψη απάντηση στο θέμα για την μισθοδοσία των κληρικών εκ μέρους του κράτους, μερικοί εξακολουθούν να εθελοτυφλούν, να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και εν πάση περιπτώση να λένε και να γράφουν μαλακίες. Ε! Αει στο διάβολο επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. περαστικα σας, λεβεντες! δηλαδη, αν κοπεί η μισθοδοσία των κληρικών, θα σωθεί η οικονομία; σοβαρα το πιστεύετε αυτό;
    Η περιουσια της Εκκλησίας δεν πάει σε προύχοντες, στον απλό κόσμο ξανα-γυρίζει; Ξέρετε κανένα κόμμα να έχει φιλόπτωχο ταμείο; ΟΛΕΣ όμως οι εκκλησίες έχουν και κάνουν φιλανθρωπία. Πάρτε εσείς τα λεφτά να δούμε τι κοινωνική πολιτική θα κάνετε... παραμυθάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γράφει ο ΑΝΤΟΝΥ Ολυμπιου
    εισοδηματιας.
    μ
    Ναι ρε μαλάκα εισοδηματία.Αυτό το επέγγελμα δηλώνουν τα κοπρόσκυλα που απόκτησαν ακάματα μια περιουσία και ποιός ξέρει και με ποιούς τρόπους. ΜΟΝΟ η ορθόδοξη Ελλαδική εκκλησία έδοσε τεράστιο μέρος της περιουσίας για την αποκατάσταση των προσφύγων που οι ποιλιτικοί της τοτε εποχής τους κατάντησαν πρόσφυγες,της με αντάλαγμα την μησθοδοσία των κληρικών από την πολιτεία.
    Μήπως και εσύ κ. εισοδηματία έχεις κάποια κοματάκια από εκείνη την περιουσία και μας το παίζεις δήδεν μου και τάχα μου;Απλή ερώτηση κάνω.
    Και κάτι ακόμα πολύ παράξενο το ονοματάκι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε "Antony" τη Δέσποινα ΟΛΥΜΠΙΟΥ τι την έχεις;


    Ωραίο πάντως το "Antony-εισοδηματίας". Πρέπει να είσαι πολύ ΤΡΟΜΠΑΣ για να υοπγράφεις έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ANTONY "εισοδηματία", πάρε και τον GEORGE (PAPANDREOY) κσι γυρίστε στην Αμερική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 8:01
    Οι μητροπολίτες , οι παπάδες οι αρχιμανδρίτες κλπ ρασοφόροι στοιχίζουν στο κρατος πάνω από 200 εκατ.ευρώ . Άσε τα λόγια του αέρος.
    Ο Ιησούς είπε ''τα του καίσαρος τω καίσαρι ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΙΔΕΣ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΣΑΣ. ΑΛΛΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΜΕΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΙΕΡΕΙΣ ΣΕ ΕΝΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΓΩΝΑ. ΝΑΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΦΡΑΓΚΑ ΣΤΑ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ. ΝΑΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΣΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΠΑΛΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΞΤΡΑ . ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΟΥΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ, ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ? ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΟΣΕΣ ΔΟΡΕΕΣ ΕΚΑΝΕ Η ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ ,ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΗΣ? ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ .ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΖΗΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ . ΕΙΣΤΕ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ,ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά ρέ σείς δέν καταλαβατα ποιός είναι
    ο ΑΝΤΟΝΥ ο Ολυμπίου,ο ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΑΣ???
    Χαρτί καί καλαμάρι:
    Ολυμπίου είναι ψευδώνυμο κρυπτο12θεϊστικό
    έξ ού καί η επίθεση στούς παπάδες.
    ΑΝΤΟΝΥ είναι τό επώνυμο.
    Καί ναί..ναί Τόνυ είναι τό όνομα του.
    ΕΙΝΑΙ ο ΤΟΝΥ ΑΝΤΟΝΥΥΥ
    ο γνωστός καλλιτέχνης κομφερανσιέ!!
    Αναστάσης(αύριο μέ τό μηλαράκι εε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βγάλατε γλώσσα θρησκόληπτα γατάκια; Είστε παρελθόν, πάρτε το χαμπάρι. Η Ελλάδα θα γίνει σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα όσο κι αν θέλετε να ζείτε ακόμη στο μεσαίωνα. Είστε ένα μιαρό κατάλοιπο του παρελθόντος, ένας βρωμερός αναχρονισμός που ντροπιάζει το έθνος και τους έλληνες γενικότερα. Πασχίσατε να εξαφανίσετε τις ελληνιστικές αξίες στο παρελθόν, προσπαθείτε να γραπωθείτε και τώρα από τα τελευταία κλαδιά του γκρεμού της λήθης. Ουστ ρε θρησκόληπτοι νεάντερταλ, φτάνει πια να ανεχόμαστε την άπλυτη μειοψηφία σας, αν θέλετε να ζήσετε το δικό σας ιράν να πάτε στο σάπιο όρος να το κάνετε. Φτάνει πια, ο κόσμος σας σιχάθηκε. Όσο αυξάνει η μόρφωση, η ενημέρωση και η πληροφορία φτάνει σε κάθε σπίτι, τόσο πιο πολύ θα βυθίζεστε...Ο κόσμος δεν είναι πια ραγιάς όπως έχετε συνηθίσει δοσίλογοι προδότες των ελληνιστικών αξιών. Οι μέρες σας είναι μετρημένες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΦΑΡΔΙΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΡΑΣΑ ΤΟΥΣ...ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΜΑΛ...ΕΣ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ,ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 8:57 & 9:03 & 9:16
    bravo sas !!!!!
    pesteta na mathi o kosmos !!!!!
    oti pio sihamero tha to vris piso apo tin orthodoxia!!!!
    ELLINAS & orthodoxos ...pou kola...i;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πόθεν έσχε η εκκλησια;
    Τα πρόβατα της και οι τούρκοι σουλτάνοι είναι οι δωρητές της.
    Επί τουρκοκρατίας μονο η εκκλησια διατήρησε την περιουσια της. Των `λαϊκών` η περιουσιες περιήλθαν στους τούρκους.
    Τα πρόβατα πλούτισαν τη εκκλησια διότι είναι πρόβατα και οι σουλτάνοι διότι η εκκλησια τους στήριζε διατηρώντας τα πρόβατα της πρόβατα.
    Είναι "in" για τους κατέχοντες να κάνουν δωρεές και φιλανθρωπίες.
    Και ο Al Capone χρηματοδοτούσε συσσίτια.
    Φωτιά και τσεκούρι στις εκκλησιες και τα μοναστήρια. Τα ιερά μπιχλιμπίδια στα σκατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νάνε καλά ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που το 87 εάν δεν κάνω λάθος ,έκανε όλο το παπαδαριό δημοσίους υπαλλήλους , μέχρι τότε πληρωνόντουσαν από τον κορβανά της εκκλησίας τον ΟΔΕΠ ο γκομενιαρης τον κατήργησε ,και τους έκανε όλους δημοσίους υπαλλήλους προφανώς για να αποκτήσει περισσότερους ψηφοφόρους , βλέπεις ο μεγάλος όλα σε ψήφους τα υπολόγιζε

    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ότι είδους εισοδηματίας και να είναι ο Antony Ολυμπιου, από μένα πάντως δεν τα χει πάρει. Τα ρασοφόρα κοπρόσκυλα μέσω της μισθοδοσίας τους από τους φόρους μας, μου τα παίρνουν αναιδέστατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Από πρόσφατο σημείωμα τού πρωτοπρεσβύτερου π. Δ. Τάτση στον «Ορθόδοξο Τύπο» (8-8-08) αντιγράφουμε:

    «(...) Η είδηση ότι ένας μητροπολίτης οδηγήθηκε στη φυλακή είναι συγκλονιστική! Βέβαια, όλοι γνώριζαν απ’ την τηλεόραση και τις εφημερίδες τα έργα και τις ήμερες του συγκεκριμένου μητροπολίτη και ζητούσαν την τιμωρία του. Αλλά δεν φαντάζονταν κι εγκλεισμό του στη φυλακή!

    Το γεγονός αυτό επίσης αποκαλύπτει το τι συμβαίνει στη Διοίκηση της Εκκλησίας. Ευτυχώς που υπάρχουν τα πολιτικά δικαστήρια και τιμωρούν τους ανάξιους κληρικούς! Σ’ εκείνους που ασχολούνται με τα εκκλησιαστικά, η ποικίλη αμαρτωλή δραστηριότητα τού καταδικασθέντος μητροπολίτη δεν ήταν άγνωστη.

    Γνώριζαν τον άνθρωπο και προτού να γίνει επίσκοπος. Ιδιαίτερη σχέση μαζί του είχε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στην εκλογή του ως μητροπολίτου Ζακύνθου και στη συνέχεια στην μετάθεση του στην Αττική με την κατάπτυστη πλαστογράφηση των ψηφοδελτίων, την οποία είχε κάνει ο ίδιος. (...)

    Μετά την κατακραυγή του λαού για τον μητροπολίτη Αττικής και τον πανελλήνιο σκανδαλισμό, βρέθηκαν συνοδικοί μητροπολίτες, οι οποίοι υποστήριζαν τον άγιο Αττικής και ζητούσαν απ' τον τοποτηρητή της μητροπόλεως να του επιτρέπει να λειτουργεί και να κηρύττει στους ναούς, σαν να μη είχε συμβεί τίποτα. (...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 9.03 μέσα στο παραμιλητό της σχιζοφρένειάς σου δεν ξέρεις τι λες
    ποιος εξαφάνισε και εξαφανίζει αξίες είναι γνωστό...όλη αυτή η μαφία της νεοταξικής χούντας που βρήκε καλύτερους συμμάχους απίστευτο όλα τα αριστερά απολειφάδια
    μόνη η ορθόδοξη πίστη μάχεται κατά της αποδόμησης και διάλυσης αξιών
    ...γελάει κανείς όταν μιλάς για μειοψηφία, κοίτα καλύτερα και μετρηθείτε μέσα στο περίπτερο που μαζευτήκατε, ποτέ δεν θα πάψει η Ελλάδα να είναι ορθόδοξη για αυτό θα βάλλεται πάντα
    μακάρι να αυξάνεται η ενημέρωση που λες γιατί για ελέυθερες συνειδήσεις αγωνιζόμαστε και όχι δουλάκια του νεοταξικού σκοταδισμού και ισοπέδωτικης αθρησκείας
    ποιες είναι οι ελληνιστικές σου αξίες? τα 12θεα και ο ειδωλολατρισμός....χαχαχα κοίτα στο καθρέπτη για νεάντερνταλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΑΛΛΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΟΝΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΗΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΧΛΑΜΥΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΜΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό είναι το επίπεδο της εκκλησίας:
    http://periplousekdoseis.blogspot.com/2007/06/blog-post_8117.html

    Θαυμάστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χριστιανικά πρόβατα ποιος ανέφερε το δωδεκάθεο το οποιο στο κάτω κάτω είχε ωραίους θεούς και θεές. Ο θεός των χριστιανών είναι μαλάκας, μονο πρόβατα πιστεύουν σ` αυτόν και στο μπάσταρδο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς 8:26.

    1.Αναφέρεσαι αρχικά σε σχιζοφρένεια. Ξέρεις τι είναι αυτή η πάθηση και πόσοι συνάνθρωποι σου πάσχουν από αυτή και αγωνίζονται αυτοί και οι οικογένειες τους; Αλλά αυτά είναι τα "χριστιανικά" σου ιδεώδη. Αν εγώ προσπαθώντας να σε μειώσω, σε αποκαλέσω καρκινοπαθή πως θα σου φαινόταν, βλάκα ε βλάκα; Αλλά ποιος έχασε το (στοιχειώδες ανθρώπινο) επίπεδο να το βρουν οι χριστιανοί...

    2. Είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ πως (ενδεικτικά αναφέρω τώρα) η φιλοσοφία, η ελεύθερη σκέψη, η επιστημοσύνη, ο θαυμασμός του ανθρώπινου σώματος και πολλές άλλες ιδέες που ενστερνίστηκε ο γνήσιος ελληνικός πολιτισμός είναι θανάσιμοι εχθροί των 3 μονοθεϊστικών θρησκειών (ιουδαισμός, χριστιανισμός, μωαμεθανισμός), οι οποίες είναι ουσιαστικά ίδιες και απαράλλακτες. Τα παραμύθια για τους καλόγερους που σώσανε τα αρχαία ελληνικά κείμενα κράτα τα για τον εαυτό σου. Η αλήθεια είναι πως ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΦΕΡΑΝ, τα υπόλοιπα τα εξαφάνισαν διαπράττοντας βαρύτατο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

    3. "...χούντα ...απολειφάδια ...ορθόδοξη πίστη..." Που ζεις εσύ τέλος πάντων; Μήπως ο άθλιος παρασκευαϊδης δεν ήταν το χουντόσκυλο που δεν έβλεπε τίποτα γύρω του; Ο Καντιώτης σου λέει τίποτα; Γιατί δεν απορείς που ΠΑΝΤΑ οι ιερείς σου τα είχαν καλά με όλες τις δομές της εξουσίας (τούρκοι, ναζί, δικτάτορες και χουντικοί, δικαστές, ρουσόπουλοι κλπ). Αλλά αυτή είναι η τακτική των θρησκειών: Προσπαθείς να κάνεις το μαύρο άσπρο ώστε ο άλλος να συμβιβαστεί με το γκρίζο. Οχι όμως. Μαύρο σε σας!

    4. ...νεοταξικός σκοταδισμός ...κλπ κλπ. Πρέπει να είσαι ένας απ' αυτούς που έτρεχε στις ιεροσυνάξεις για τον αφορισμό του σκορτσέζε, για τα τσιπάκια και το 666, για τις ταυτότητες, για τα βιβλία του Ανδρουλάκη και άλλες περήφανες στιγμές της "¨ορθόδοξης πίστης". Είστε μειοψηφία πια. Κατάλαβε το. Δες ποιοι έρχονται στις εκκλησίες σας πια. Μόνο ηλικιωμένοι περιορισμένης μόρφωσης και πολιτικάντηδες που γλύφουν τ' αρχίδια των παπάδων για κανένα ψηφουλάκι. Ο λαός σας έχει γυρίσει την πλάτη. Σας βλέπει και σας φτύνει. Καλομελέτα και έρχεται...

    5. Η καραμέλα με το 12θεϊσμό πρέπει να τελειώνει. Οι 12θεϊστές είναι το ίδιο γραφικοί και αστείοι με σας. Δεν έχουν καμία διαφορά. Όπως μπορείς να αποδείξεις ότι υπάρχει ο θεός σου, άλλο τόσο μπορεί να αποδειχτεί η ύπαρξη πχ του ερμή, οπότε κράτα τις ντεϊστικές διαφοροποιήσεις για το φτωχό μυαλό σου. Ειδωλολάτρης είσαι εσύ, αλλά είσαι τόσο εγκεφαλικά ξεπλυμένος που αρνείσαι να το δεις: φιλάς και προσκυνάς ζωγραφιές και γλυπτά, φοράς σταυρικά όργανα βασανιστηρίων στο λαιμό σου, κάνεις μαγικές κινήσεις σε σχήμα σταυρού...Είστε τόσο πίσω...Μόνο γέλιο προκαλείτε. Έχασα το χρόνο μου μαζί σου - και πολύ σου είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΟΝΥ; Ο άγνωστος κεκ ωματέμπορος αρχιδογλυφτης του βασιλάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για αυτον που γραφει υπερ εκκλησιας...δεν περιμενα να εχει ενα τετοιο επιπεδο ... οπως εινα γραμμενο παραπανω ... τωρα με το διαδυκτιο φαινεται τι εστι εκκλησια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. O TONY OLYMPIOY ΕΙΝΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ . ΚΡΙΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση