GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Βερολίνο θρηνεί...

... την απώλεια του "πατέρα" του Knut . Aπό την Καίτη Σγουρού . Εκατοντάδες Γερμανοί έχουν συρρεύσει στον ζωολογικό κήπο του Βερο...

... την απώλεια του "πατέρα" του Knut
.
Aπό την Καίτη Σγουρού
.
Εκατοντάδες Γερμανοί έχουν συρρεύσει στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, για να θρηνήσουν τον αιφνίδιο θάνατο του φύλακα του ζωολογικού κήπου Τhomas Doerflein, ο οποίος ανέθρεψε την διάσημη πολική αρκούδα Knut.
O Doerflein ανέλαβε την φροντίδα του Knut, όταν η μητέρα του τον αρνήθηκε μετά την γέννηση του.
Ο 44χρονος φύλακας κέρδισε τον θαυμασμό εκαττομυρίων ανθρώπων στην Γερμανία και στο εξωτερικό, επειδή πέρασε μαζί με την πολική αρκούδα 150 μέρες. Αυτές τις μέρες του έδινε φαγητό και κοιμόταν μαζί του τα βράδια.
Ο Knut είναι η πρώτη πολική αρκούδα που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο εδώ και 33 χρόνια. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων είχαν επικρίνει την απόφαση του ζωολογικού κήπου να αναλάβει την ανατροφή της αρκούδας. Κάποιοι όμως είχαν πει ότι το ζώο θα είχε πεθάνει, αν δεν το είχε φροντίσει ο Doerflein.
O Doerflein βρέθηκε νεκρός από καρδιακό επεισόδιο την Δευτέρα στο διαμέρισμά του κοντά στον ζωολογικό κήπο. Εργαζόταν 28 χρόνια εκεί.
"Αφήνει πίσω του παιδιά, σύζυγο και τον Knut" γράφει η εφημερίδα Βild στο πρωτοσέλιδό της.
Με αυτή την φωτογραφία ο Thomas Doerflein κέρδισε την αγάπη όλου του κόσμου.

---------------

13 σχόλια

  1. Φίλε ως ζωόφιλος σου εύχομαι καλό ταξίδι. Να είσαι καλά εκεί που πας, ο άνθρωπος από την συμπόνοια και την αλληλεγγύη του κρίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλός ο Κνουτ, πολύ γλύκας και εισπρακτικός μαγνήτης για τον ζωολογικό κήπο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άστεγοι εκεί και αλλού, αλλά και σε μας, τους οποίους κανείς δεν σκέφτεται να φροντίσει, να κοιμηθεί δίπλα τους, να τους δώσει λίγο φαγητό.

    Ξέρω, φταίνε οι ίδιοι που ξέπεσαν, αλλά και η αρκούδα φταίει που έδιωξε το μωρό της κι όμως κάποιος το φροντίζει. Δύσκολα θέματα, σημαντικό πράγμα η ζωοοφιλία, πριν απ' αυτή πρέπει να υπάρχει όμως η φιλανθρωπία!

    Θα ρωτήσετε, και τι κάνει ο Εφραίμ για τη φιλανθρωπία; Θα απαντήσω με κανένα μπινελίκι για τον κτηματομεσίτη, το οποίο δεν ταιριάζει εδώ που μιλάμε για τον μακαρίτη φύλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε και; Τ^ι προσφέρει αυτό στην ειδησεογραφία;

    Το press-gr εχει καταντήσει GTP* τελείως ...


    *όπου GTP βλέπε "Gia Ton Poutso"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κάποιοι άνθρωποι δεν είναι μόνο δημόσιοι υπάλληλοι,αλλά αγαπούν τη δουλειά τους και θέλουν να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία.
    η αγάπη για τα ζώα είναι ύψιστο δείγμα πολιτισμού.περιβάλλον δεν είναι μόνο οι *καθαρές* παραλίες,περιβάλλον είναι τα πάντα.δεν μπορεί κανείς να αγαπά τους ανθρώπους,αν δεν αγαπά τα ζώα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κα Καίτη,
    σήμερα κηδέψαμε έναν αξιόλογο άνθρωπο
    πολύτεκνο,εργάτη μέ μεγάλη-αλλά αδύνατη καρδιά.
    ΑΝ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ
    ΤΟΝ ΡΕΚΛΑΜΑΡΕΙΣ?
    Όσο καί νά τό απεχθάνομαι θά στό πώ
    έχασες τό μέτρο.
    Άντε μέ τήν Λαμπίρη(?), γιατί εσύ οδηγούσα τουτού έχεις ακούσει χειρότερα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι σχέση, έχει η αγάπη για τα ζώα με την ανεπάρκεια της ανθρώπινης κοινωνίας;
    Γιατί συγκρίνομαι ανόμοια πράγματα; Είναι άλλο πράγμα η αγάπη και ότι σου προσφέρει ένα ζώο και άλλο πράγμα αυτό που σου προσφέρει και μπορείς να προσφέρεις σε ένα ζώο. Έχει πολύ δρόμο η ελληνική κοινωνία για να εκπολιτιστεί.

    Υ.Γ. Και εν τέλει αν τίθεται θέμα σύγκρισης κάποια ζώα είναι απείρως πιο χρήσιμα από ανθρώπους που περισσεύουν και προκαλούν οδύνη και δυστυχία σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγάπη είναι να δημιουργεί κανείς ένα τέτοιο περιβάλλον ώστε να μη χρειάζεται τον οίκτο κάποιου.με αερολογίες και ευχολόγια δεν μπορεί να βοηθήσει κανείς κανένα.πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ότι κάνει κάποιος,όσο μικρό κι αν είναι αυτό,είναι πράξη αγάπης.τα ζώα τα βρήκαμε,δεν μας βρήκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 12:46 πμ: "από ανθρώπους που περισσεύουν..."

    Όταν διαπιστώσεις κάποια στιγμή ότι κι εσύ περισσεύεις, θα είναι αργά! Δεν λέω ότι πρέπει να αδιαφορήσουμε για τα ζώα, αλλά κανένας άνθρωπος δεν περισσεύει, κανένας από το 1,5 δισεκ. των Κινέζων, κανένας από τις 300-400 χιλιάδες των τσιγγάνων. Είναι θεμελιώδης αρχή του σύγχρονου πολιτισμού μας - μετά τον Χίτλερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 24 Σεπτέμβριος 2008 1:42 πμ

    Pali gia ola avtos o pousths o Xitler ftaiei, re Mister? Ti les vre mapa? O Xitler ka8arise anw twn 100 ekatommyriwn an8rwpwn h o "oumanistikos" kommounismos? O Xitler erikse 2 atomikes vomves sthn Iapwnia? O Xitler eksafanise olakeres poleis h h RAF se olh thn Evrwph - oxi mono sthn amoirh thn Germania - ex8rikh h mh kata ton B! Pagosmio Polemo? Aei loipon kai gamy 8ytai pou vrhkate gia ola san ftaixth ton, edw kai 63 xronia, re malakes, makarith ton Xitler? Kserete re oti ston Islamiko kosmo, thn India, thn Kina, thn Afrikh, thn Vrazilia kai olo ton Trito Kosmo (san symvolo tou Tritou Kosmou kata twn Imperialistwn kai Apoikiokratwn)oloi lene "8eos sxwres ton Xitler" (God bless Hitler), kai to "Mein Kampf" einai bestseller No. 1 PRIN akoma apo thn Vivlo kai amesws meta to Korani? Einai 5/6 tou kosmou loipon trelloi, kai dikio exoun oi dh8en "fasistofagoi" Evraioi, oi evraioplhktoi kai ta a8erapevta koummounia? Exete dei RE pws xairetane ta palikaria ths Hisballah ston Livano pros timhn tou proanafer8entos istorikou proswpou? Me ton "nazistiko" xairetismo xairetane, re zwa, ksypnate!! Aeinta, loipon, kthnh, gojim...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10:36,
    τό αυγό τού Διαμαντή εκκολάφθει?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. gia ton: 24 Σεπτέμβριος 2008 1:42 πμ
    irema mikre,mi skotoneis allous,pnigikame sto aima...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 24 Σεπτέμβριος 2008 12:51 μμ

    To poly to kapa-kapa se'xei kanei olkhs malaka...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 10:34,25 Σεπτεμβρίου.
    Σέ παρακαλώ,διάβασε τήν χθεσινή
    ανάρτηση στό Press τήν 08:05 μέ τόν
    τίτλο"Ντροπή!Έκανε..τό παγώνι γιά
    τόν Αρκάδιο",όπου σχολιάζω εκτός
    θέματος τό πρωτοσέλιδο τού Ριζοσπάστη.
    Τότε θά καταλάβεις τήν ποιότητα τής κρίσης σου.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση