GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο κ. Χειμωνάς έκανε τη Γνωμοδότηση...

, . ...που εξαφανίστηκε, για την ακυρότητα των "ιδιοκτησιών" της Μονής Βατοπεδιου! . Του Κώστα Φεραίου . Αποκαλύψαμε ότι ανάμε...

,
. ...που εξαφανίστηκε, για την ακυρότητα των "ιδιοκτησιών" της Μονής Βατοπεδιου!
.
Του Κώστα Φεραίου
.
Αποκαλύψαμε ότι ανάμεσα στους φακέλους που εξαφανίστηκαν από το Πρωτοδικείο Κομοτηνής για τη Μονή Βατοπεδίου υπήρχε και η Γνωμοδότηση σύμφωνα με την οποία δεν ισχύει η κυριότητα των εκτάσεων που επικαλείται ο ηγούμενός της Εφραίμ (διαβάστε εδώ) .
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γνωμοδότηση αυτή συντάχθηκε το 2004 από τον Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Χειμωνά ο οποίος γνωμάτευσε οτι οι ισχυρισμοί της Μονής δεν έχουν βάση και δεν μπορεί να ευσταθήσει καμία υπουργική απόφαση για ανταλλαγή εκτάσεων με το ελληνικό δημόσιο. Η σχετική προσπάθεια ανταλλαγής είχε ξεκινήσει από τον υφυπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Λάκη Φωτιάδη.
Κι όμως. Μετά την Γνωμοδότηση αυτή, επισπεύθηκε ο συμβιβασμός μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΔ (που είχε ήδη κερδίσει τις εκλογές) και της Μονής Βατοπεδίου.
Γι' αυτό η Γνωμοδότηση αυτή είναι πολύ κρίσιμη. Αποδεικνύει ότι οι αρμόδιοι υπουργοί ΓΝΩΡΙΖΑΝ την παρανομία. Αρα, δεν μπορούν να επικαλούνται άγνοια ή παραπλάνηση.
Και μπορεί να εξαφανίστηκε η Γνωμοδότηση από το Πρωτοδικείο Κομοτηνής αλλά στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους υπάρχει αντίγραφο...
-------------------------------------

16 σχόλια

  1. Gia psaxte kai gia tis promi8eies trofimon tou stratou...

    ekei na deite lamogies apo asteratous aksiomatikous...

    pos pernoun ta ospria, ti zaxari ta kreata...

    xamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΑΝΙΔΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ "ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ" Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα την παρεμβαση Σανιδα αραγε, υπαρχει καμμια περιπτωση, να πανε στο διαολο ολοι αυτοι οι χαλεδες που μας κοροιδευουν τοσον καιρο,η θα τα κουκουλωσουν, ως συνηθως;
    Και ο χοντρος, που τα καλυψε ολα προχτες; Τι θα λεει τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H Νέα Δημοκρατία ήρθε στην εξουσία με τη γνωστή συνθηματολογία κατά της διαφθοράς. Η επιτυχία της στην καταπολέμηση του φαινομένου είναι τόσο μεγάλη ώστε έφθασε ο Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου ακόμη και στα μοναστήρια.

    Παληκάρι από τα Σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΤΑΙΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΣΕ ΠΟΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΛΑΞΕΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΣ ΑΚΟΜΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΗΜΙΤΗ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΑΝΔΡΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ,ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ,ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ''ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ''ΑΓΙΟΣ'' ΕΦΡΑΙΜ.
    -------------------

    Ξέρετε τώρα που παν τα μπακίρια που παν στα χέρια τους. Tους το έχει διδάξει εδώ και εκατοντάδες χρόνια ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Oταν τον είχαν σύρει με το ζόρι για να "ευλογήσει" την επανάσταση του 21 αυτός ζήτησε και πήρε ότι υπάρχοντα είχαν οι επαναστατημένοι Tριπολιτσιώτες, δήθεν για να τα διαθέσει στον αγώνα, και αυτός τα φυγάδεψε στους συγγενείς του στην Zάκυνθο.
    Tι καλό μπορεί να περιμένει η εργατική τάξη από αυτούς που οι θεωρητικοί τους προστάζουν: «Yποταχθήτε λοιπόν, σε κάθε ανθρωπίνην εξουσίαν χάριν του Kυρίου, είτε πρόκειται διά τον βασιλέα, ως ανώτατον άρχοντα, είτε διά διοικητάς διότι αυτό είναι θέλημα του Θεού, τιμήσατε όλους, την αδελφότητα αγαπάτε, τον Θεόν φοβείσθε, τον βασιλέα τιμάτε. Oι υπηρέτες να υποτάσσεσθε εις τους κυρίους σας, με τον οφειλόμενο σεβασμόν και όχι μόνον εις τους καλούς και επιεικείς, αλλά και εις τους διεστραμμένους. Διότι αυτό έχει χάριν». (Aπόστολος Πέτρος).

    Αν κάποιος έχει τον καιρό και την διάθεση να πάρει μια γεύση πόσο σκοταδιστική και αντιδραστική είναι η διδασκαλία των θεωρητικών του Χριστιανισμού και πως την εκμεταλεύτηκε σαν όπλο στα χέρια της η άρχουσα τάξη κάθε εποχής, δεν έχει παρά να διαβάσει το καταπληκτικό βιβλίο της Λιλης Ζωγράφου "Αντιγνώση. Τα δεκανίκια του καπιταλισμού".

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και πάντα κατά ΝΟΥ και τη Σκύρο που δικονομικάκιδες και πολιτικάκιδες στα μέτρα και τα σταθμά τις οφθαλμαπάτης τους προσαρμόζουν τα ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΑ τους ΕΝΣΤΙΚΤΑ χλαπακιάζοντας Δημόσια και Δημοτική περιουσία του νησιού, μέσα και η Μονή Μεγίστης Λαύρας που με ξένα κόλλυβα θέλει να προικίσει τους εραστές τις περιουσίας του "οίκου του Θεού", και με ανεμοευρώ.

    Τώρα γιατί κάποιοι βουλευτές με καταγωγή από την Σκύρο δεεεεν ιδρώνουν, είναι άλλων παΠΑ-ΣΟΚ συνδικαλιστών και άλλης ΚΚΕ-διάς ευαγγέλειο.

    Κατά τα άλλα σκληρή αντιπολίτευση, αφού και για τα μικρά παιδιά ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ.

    Περί τίνος κοφεύουν???

    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/11-11-2006.html

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007_08_19_archive.html

    http://ksanapsifistetonxorisstavro.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τσεκαρισμένο : την περασμένη εβδομάδα (μοναχικό) στέλεχος του Βατοπέδιου, κατέβηκε στην Αθήνα μεταφέροντας τρεις, τουλάχιστον, ευμεγέθεις φακέλους, με ΟΛΑ τα στοιχεία για την δραστηριότητα της “αδελφότητας” στο Real Estate… ΄Εγγραφα παντός είδους και προέλευσης, DVD με βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα, CD με ηχογραφημένα, κ.α.
    Τι έγιναν όλ΄ αυτά ; Παραδόθηκαν σε άνθρωπο του ΠΑΣΟΚ, ειδικευμένο στα “εκκλησιαστικά” και έχοντος την εμπιστοσύνη και του ΠΑΣΟΚ, (φυσικά), και του ανώτατου εκκλησιαστικού παράγοντα, που παρακίνησε σ΄ αυτή την ενέργεια…
    Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, έχει στα χέρια του τα ΠΑΝΤΑ κι από πρώτο χέρι και μπορεί να διαπιστώσει ποιοι εμπλέκονται και πόσο…
    Διερώτημα : η παρέμβαση ΣΑΝΙΔΑ υπαγορεύτηκε ΚΑΙ απ΄ αυτή την εξέλιξη ;
    Γιατί άραγε ; Μα για να βάλει το ζήτημα σε συγκεκριμμένα πλαίσια, (π.χ. παραπλάνηση Υπουργών), πριν αυτά χαραχτούν από τους “αντίπαλους” !…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παντως δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δεν βρεθει η γνωμοδότηση ουτε και στο ΝΣΚ. Ειναι γνωστό ότι τα τρωκτικά συνήθως τρώνε το χαρτί και τα σκουλίκια τους υπολογιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ΠΑΣΟΚ φταίει:
    -για τον καιρό ...τον κακό μας το καιρό,
    -για τη... δυσκοιλιότητα του Καραμανλή,
    -για το ότι δεν πέτυχε το μαλλί της Μάρας,
    -για το ότι το σκάφος του Βουλγαράκη ...μπάζει νερά,
    -για το ότι ο Κυριάκος ξέχασε να πληρώσει το τιμολόγιο,
    -για το ότι ο Αλογοσκούφης ζορίζετε αλλα δε βρίσκει τουαλλέτα (μάλλον βρήκε τον λαουτζίκο) αυτό ανήκει στις επιτυχίες της ΝΔ
    -γιατί ο Θεός τους κάνει νερά μιας και ο επι γης εκπρόσωπος του άλλαξε
    και έπεται συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Δεν είναι δική μου δουλειά να ανταλλάσσω κτήματα με Μονές», δήλωσε ο υφυπουργός εξωτερικών Πέτρος Δούκας στο ρ/σ Real FM, απαντώντας σε ερώτηση για τις ανταλλαγές εδαφικών εκτάσεων που εφέροντο ως ιδιοκτησία της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, με εκτάσεις και ακίνητα του Δημοσίου.

    «Δεν έχω υπογράψει ούτε μία σπιθαμή, ίντσας ελληνικής γης να ανταλλαγεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι το αίτημα για ανταλλαγή ήταν του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H KAREKLA TOY SYMBOULOSUTOY KONTOY PREPEI NA TRIZI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΑΚΙΝΗΤο του Ολυμπιακου Χωριού κόστισε στο Ελληνικο ΔΗμόσιο 39.000.000 ευρώ...

    ...η κυβερνηση το παραχώρησε στη "μονη" Βατοπεδίου 21.000.000

    αυτο τα λέει ολα ....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Magges, gia psaxte ligo na deite pou ypiretei simera kai me poio antikeimeno asxoleitai o kos Xeimwnas... (o tonos sto "W")

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση