GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή Τατούλη προς όλους...

. " Η ελεύθερη διάθεση και περαιτέρω χρήση (re-use) των Δημόσιων Δεδομένων απαντά στο αίτημα για Διαφάνεια". "Κάθε υπουργός ...

.
"Η ελεύθερη διάθεση και περαιτέρω χρήση (re-use) των Δημόσιων Δεδομένων απαντά στο αίτημα για Διαφάνεια". "Κάθε υπουργός υποχρεωτικά να δημοσιοποιεί ηλεκτρονικά το σύνολο των διοικητικών πράξεων του υπουργείου του". Τι γράφει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους βουλευτές...
..
Μια καυτή επιστολή έστειλε σήμερα στους βουλευτές όλων των κομμάτων ο Πέτρος Τατούλης με θέμα την πρόσβαση στην κρατική πληροφορία.
Το θέμα δεν είναι τεχνικό αλλά βαθύτατα πολιτικό αφού "η ελεύθερη πρόσβαση στην κρατική πληροφορία" προωθεί όπως τονίζει και ο βουλευτής "με αποτελεσματικό τρόπο το αίτημα για Διαφάνεια".
Ο Π. Τατούλης αναδεικνύει και το ρόλο του Διαδικτύου προς αυτή την κατεύθυνση. Γράφει χαρακτηριστικά:
"Η πρωτοβουλία μου αυτή ακολουθεί μια μεγάλη πρωτοβουλία πολιτών στο διαδίκτυο, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς προς την κατεύθυνση επίτευξης αυτού του στόχου, της ελεύθερης πρόσβασης και της δυνατότητας περαιτέρω χρήσης όλων των δημόσιων δεδομένων. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι Έλληνες περνούν στη δράση, αντί να μεμψιμοιρούν για ένα κράτος που συνεχίζει να είναι υποδεέστερο και της εποχής και των πολιτών του".
Ο Π. Τατούλης ανακοινώνει και κάτι σημαντικό:
"... θα απαιτώ σε κάθε νομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, να υπάρχει ρητή πρόβλεψη βάσει της οποίας θα υποχρεούται ο αρμόδιος υπουργός να δημοσιοποιεί ηλεκτρονικά το σύνολο των διοικητικών πράξεων που απορρέουν από το εκάστοτε νομοσχέδιο".
Η επιστολή αυτή έχει σταλεί και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον οποίο θα γίνει δεκτός την Πέμπτη ο Π. Τατούλης.
Το Press-gr δημοσιεύει αποκλειστικά ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:
,
Θέμα: Ελεύθερη πρόσβαση στην κρατική πληροφορία
Είναι σαφές ότι αίτημα των πολιτών και ευαγής στόχος όλων των πολιτικών παρατάξεων είναι η πάταξη της διαφθοράς και η διαφάνεια στον δημόσιο βίο. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, και παρά τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες, η χώρα βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με κρούσματα διαφθοράς. Το γεγονός αυτό αποδεικνύουν, άλλωστε και οι εκθέσεις της «Διεθνούς Διαφάνειας», τα νούμερα των οποίων χειροτερεύουν διαρκώς για την Ελλάδα. Από την 47η θέση στην παγκόσμια κατάταξη το 2004, πέσαμε στην 56η θέση το 2007.
Έχω την πεποίθηση ότι από τα λόγια πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στις πράξεις, προκειμένου τα αποτελέσματα στον αγώνα κατά της διαφθοράς να είναι άμεσα, ορατά και να ανακουφίσουν την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη που δοκιμάζεται.
Ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή θεωρώ ότι είναι η δημοσιοποίηση όλων των κρατικών δεδομένων (εξαιρουμένων όσων άπτονται ζητημάτων εθνικής ασφάλειας και ενδεχομένως εξωτερικής πολιτικής), η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών σε αυτά, αλλά και η παροχή της δυνατότητας στους πολίτες για περαιτέρω χρήση και αξιοποίηση τους.
Σε πρώτο επίπεδο. Ζητώ την κύρωση της Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2003/98/EC, η οποία προτρέπει τις χώρες – μέλη να λάβουν μέτρα για την ελεύθερη διάθεση και περαιτέρω χρήση (re-use) των Δημόσιων Δεδομένων από πολίτες των χωρών μελών, για εμπορικούς και μη εμπορικούς σκοπούς. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η εν λόγω οδηγία δεν ζητά μόνο την απλή διάθεση των δημόσιων δεδομένων στους πολίτες για λόγους πληροφόρησης, αλλά και την δυνατότητα να μπορούν οι πολίτες να επαναχρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα (κυρίως με ηλεκτρονικό τρόπο) για άλλους σκοπούς και χρήσεις.
Η διεθνής εμπειρία μπορεί να αποδειχθεί για πολλοστή φορά πολύτιμη. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Βρετανικής κυβέρνησης η οποία πρόσφατα, μέσω του οργανισμού “Power of Information Task Force”, προκήρυξε διαγωνισμό με τίτλο “Δείξτε μας ένα καλύτερο τρόπο”. Με την ενέργεια τούτη ζητά από τους πολίτες ιδέες για νέες υπηρεσίες, οι οποίες θα βελτιώνουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείται η Δημόσια Πληροφορία. Για το σκοπό αυτό διέθεσε ελεύθερα τις βάσεις δεδομένων της για μια σειρά από δημόσιες πληροφορίες, ώστε να μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα σε νέες υπηρεσίες που θα αναπτύξουν.
Στον αντίποδα της σύγχρονης Ευρώπης, στην Ελλάδα, οι πύλες για τις Δημόσιες πληροφορίες είναι ερμητικά κλειστές για τους Έλληνες πολίτες. Και τούτο διότι, τα περισσότερα υπουργεία ακόμη δαπανούν υπέρογκα ποσά για τον «εκσυγχρονισμό» των portals τους, την ίδια στιγμή που στις υπόλοιπες αναπτυγμένες χώρες η διαδικτυακή επικοινωνία έχει εξελιχθεί σε πολύ πιο αμφίδρομες και ουσιαστικές ατραπούς.
Σε δεύτερο επίπεδο, και μετά την κύρωση της οδηγίας.
Προτείνω ΑΜΕΣΑ:
- Την ελεύθερη πρόσβαση για όλους στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου και την δυνατότητα αξιοποίησης όλων των δεδομένων από όλους τους πολίτες.
Πρόκειται για την πλέον θεμελιώδη πληροφορία που μπορεί να έχει ο κάθε πολίτης σε ένα Δημοκρατικό πολίτευμα: ποιοι είναι οι νόμοι του κράτους στο οποίο ζει. Σήμερα, όλοι μπορούμε να βλέπουμε τους νόμους, πλην όμως δεν έχουμε τη δυνατότητα να τυπώσουμε, παρά μόνο καταβάλλοντας μια συνδρομή. Δυστυχώς, η λογική που φαίνεται μέχρι σήμερα να κυριαρχεί είναι αυτή του «κράτους- εμπόρου» που με κάθε τρόπο προσπαθεί να κρατήσει το μονοπώλιο στην αξιοποίηση της πληροφορίας. Το βασικό επιχείρημα είναι πως το Εθνικό Τυπογραφείο έχει έξοδα, οπότε βάζει συνδρομή σε όποιον θέλει να τυπώσει ένα ΦΕΚ. Η λογική αυτή είναι απλοϊκή και λάθος. Καταρχήν, το κόστος διανομής της ηλεκτρονικής πληροφορίας είναι μηδενικό. Δεύτερον, ο πολίτης έχει ήδη πληρώσει για την παραγωγή της πληροφορίας, άρα δεν μπορεί να χρεώνεται για να πάρει το προϊόν, την παραγωγή του οποίου ήδη χρηματοδότησε. Τρίτον, το κράτος (όπως προκύπτει και από το άρθρο 5 του Συντάγματος) πρέπει να διευκολύνει την πρόσβαση στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά και όχι να τις εμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο, έστω διά συνδρομής. Τέταρτον και σημαντικότερο, κανονικά για να είναι ευνομούμενη η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να ψάχνει τρόπους να διανείμει όσο το δυνατόν ευρύτερα την γνώση για τους νόμους της και όχι να τις εμποδίζει.
- Την σχετική πρόβλεψη για μια τέτοιας μορφής οργάνωση στο νέο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, αφ’ ης στιγμής το νομοσχέδιο αυτό θα αποτελέσει αφετηρία μιας νέας μορφής (πιο ορθολογικής και πιο αποτελεσματικής) οργάνωσης της ελληνικής πολιτείας συνιστά λαμπρή αφετηρία το εγχείρημα να πραγματοποιηθεί με σύγχρονες μεθόδους. Όποια πληροφορία έχει να κάνει, επί παραδείγματι με τα οικονομικά στοιχεία, τις συμβάσεις, τα εκτελούμενα έργα, τις προκηρύξεις σε επιμέρους τομείς όπως η υγεία και η παιδεία θα πρέπει να διατίθεται ελεύθερα σε ηλεκτρονικούς κόμβους, προκειμένου ο πολίτης να έχει πλήρη εικόνα και γνώση.
Επιπροσθέτως, από εδώ και στο εξής – με την ιδιότητα του βουλευτή την οποία κατέχω-, θα απαιτώ σε κάθε νομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, να υπάρχει ρητή πρόβλεψη βάσει της οποίας θα υποχρεούται ο αρμόδιος υπουργός να δημοσιοποιεί ηλεκτρονικά το σύνολο των διοικητικών πράξεων που απορρέουν από το εκάστοτε νομοσχέδιο.
Οι ωφέλειες από μια τέτοια κίνηση είναι πολλαπλές. Η υιοθέτηση της κοινοτικής οδηγίας θα αποτελέσει σαφέστατα ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση όχι μόνο της διαφάνειας, αλλά της δυνατότητας αξιοποίησης από τους Έλληνες πολίτες αυτών των δεδομένων, που αν και δημόσια, ανήκουν στην πραγματικότητα σε εκείνους.
Συγκεκριμένα, με την ελεύθερη πρόσβαση στην κρατική πληροφορία:
-Απαντάται με αποτελεσματικό τρόπο το αίτημα για Διαφάνεια το οποίο αποτελεί κρίσιμο ζήτημα δημοκρατίας-Διευκολύνεται και προάγεται η Έρευνα-Δημιουργούνται συνθήκες για την ανάπτυξη της Καινοτομίας και την δημιουργία υπηρεσιών που απαντούν στις ανάγκες των πολιτών και επακόλουθα η παραγωγή πλούτου και θέσεων εργασίας-Διευκολύνεται ο έλεγχος της εξουσίας από τους πολίτες και αρχίζει να παράγεται πολιτική “από κάτω”(grassroot).
Η πρωτοβουλία μου αυτή ακολουθεί μια μεγάλη πρωτοβουλία πολιτών στο διαδίκτυο, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς προς την κατεύθυνση επίτευξης αυτού του στόχου, της ελεύθερης πρόσβασης και της δυνατότητας περαιτέρω χρήσης όλων των δημόσιων δεδομένων. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι Έλληνες περνούν στη δράση, αντί να μεμψιμοιρούν για ένα κράτος που συνεχίζει να είναι υποδεέστερο και της εποχής και των πολιτών του.
Δεν πρέπει να μείνουμε πίσω από τις εξελίξεις. Πρέπει να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας με συγκεκριμένες δράσεις και όχι με ηχηρές εξαγγελίες και μεγάλες δεσμεύσεις. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε Έλληνας θα μπορεί να κρίνει επί της ουσίας τον καθένα από εμάς: το έργο μας και τον βίο μας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, οι πολιτικοί αρχηγοί θα διαθέτουν έναν ασφαλή δείκτη αποτελεσματικότητας των στελεχών τους. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει μια καλή αρχή για την ουσιαστική πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο βίο, την εγκαθίδρυση της διαφάνειας στα εσωτερικά των κομμάτων και την ισότιμη συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στο δημόσιο γίγνεσθαι.
Με εκτίμηση,
Πέτρος Τατούλης
-------------------------
Διαβάστε και τη σχετική ανάρτηση που έκανε ο Π. Τατούλης, εδώ
--------------------------

25 σχόλια

  1. κλεμένες ιδέες
    χιλιοειπομένες από άλλους,
    ξαναμαγειρεμένες


    ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:

    ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 152
    - ΜΕΙΟΝ 1 ΒΛΑΞ
    - ΜΕΙΟΝ 1 ΤΑΤΟΥΛΗΣ
    - ΜΕΙΟΝ 1 ΚΥΡΙΑΚΟΣ
    --------------------------------
    ΥΠΟΛΟΙΠΟΝ 149

    πότε θα γίνουν εκλογές ΄;;;

    Μα όποτε πεί η ΝΤΟΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΛΥΣΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ;;;;
    ..ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΤΙ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΕΙ ;;;

    ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ή την 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά τη γνώμη μου, η πρώτη χρήσιμη ενέργεια του Τατούλη τους τελευταίους μήνες.


    http://press.i-GR.net
    http://malakies.i-GR.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε μας χέζεις ρε Τατούλη, ψευτοεπαναστάτη της κόκκινης συκιάς;

    ΥΓ Takis, τί γινεσαι βρε μαλακιστήρι; Ωραία φώτο, σαν ανάποδο γαμώτο είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας ζαλισες τα @ρχιδι@ ρε φιλε απο το ΛΑ.Ο.Σ
    Μας δουλευεις ρε μεγαλε με τη γιορτή της δημοκρατίας και τον εορτασμό των 8 ετών δημιουργίας του ΛΑ.Ο.Σ
    Η 21η απριλιου δε σας εκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 8:55 μμ
    Την αντίθεση μου στον Τατουλη την έχω εκφράσει πολλές φορές, δεν χρειάζεται να τα ξαναπώ, βαριέμαι, άλλα στην συγκεκριμένη πρόταση που κάνει με βρίσκει σύμφωνο. Δεν σημαίνει ότι θα τον κάνω είδωλο μου, απλά του ξέφυγε και μια καλή πρόταση και όφειλα να το πω. Η διαφάνεια είναι προς όφελος όλων μας.



    http://press.i-GR.net
    http://malakies.i-GR.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν καταλαβαίνω τι υστερία σας έχει πιάσει με τον Τατούλη, τι είπε ο Τατούλης, ποιόν είδε ο Τατούλης, τι ώρα κοιμήθηκε ο Τατούλης, τι ώρα ξύπνησε κλπ. Αυτός ο Τατούλης στον οποίο με τόσο πάθος και δέος αναφέρεστε καθημερινά, δεν είναι εκείνο το ανθρωπάκι που επί ΠΑΣΟΚ έκανε τον γελοίο αγώνα να ακυρώσει την ανέγερση του Μουσείου Ακρόπολης; Αυτός ο Τατούλης δεν είναι που έγινε αιτία να μην είναι έτοιμο το Μουσείο πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες; Και τέλος, αυτός ο Τατούλης δεν είναι που, όταν έγινε Υπουργός πολιτισμού (με γραμματέα τον Ζαχόπουλο), δέχτηκε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και προχώρησε στην ανέγερση του Μουσείου; Ελεος λοιπόν με τον Τατούλη. Να μη τρελαθούμε κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύγε κ. Τατούλη η πρότασή σου είναι καινοτόμα και θα σοβαρέψει λίγο την κατάσταση του κράτους ιδιοκτήτη που θέλει να πληρωθεί για να δώσει τους νόμους στους πολίτες.Το θέμα δεν είναι το κόστος της εκτύπωσης αλλά η αδιαφάνεια που βολεύει τους απατεώνες Υπουργούς που θέλουν να περάσουν εν κρυπτώ νομοθετικές ρυθμίσεις για πλήθος σκανδάλων.Σου τα γράφω εγώ κ. Τατούλη που διαφωνώ με το ανήθικο αντάρτικο εναντίον της παράταξης που σε εξέλεξε (και πάψτε το παραμύθι ότι σε εξέλεξε ο λαός.Πολλοί θέλουν να εκλεγούν από τον λαό αλλά δεν τους προτείνει το κόμμα και γαι να σε προτείνει κάποιο κόμμα ξέρουμε όλοι τι χρειαζεται) Αυτά τα σοβαρά που προτείνεις ώς αντάρτης θα μπορούσες να τα προτείνεις μέσω του Υπουργού εσωτερικών του κ. Παυλόπουλου, αλλά εσύ ζήτησες τη στήριξη του Καρατζαφέρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΕΠΕ (Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος_ είχε προτείνει την δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Τυπογραφείου
    http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=313

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τατούλη μέχρι τώρα όλο θεωρία είσαι - κάνε και τίποτα για να δούμε τι μάγκας είσαι!! ε; καιρός δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα δεν φταίει κανείς σε τούτω εδώ τον τόπο .
    Όταν ακούς από πρώην, αλλά και τωρινούς πρωθυπουργούς, υπουργούς , βουλευτές ,γραμματείς και φαρισαίους από τα ίδια κόμματα Ν.Δ ΠΑΣΟΚ , όχι δεν το υπέγραψα έκανα εγώ αλλά αυτός, όχι αυτός εκείνος μου το είπε, και έτσι να κατεβαίνει η επετηρίδα μέχρι τους διευθυντές ενός τοπικού δημόσιου τομέα , αυτό λέγετε ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ , ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.
    ( Είπε ο ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ) εε τι έκανε ο Ζαχόπουλος; Έπεσε σε ένα ανθρώπινο ατόπημα ?? Και του λέει ο Καρατζαφέρης ( που δεν του τρέφω καμιά συμπάθια προσωπικά ,ούτε ιδεολογικά) αν ήταν έτσι γιατί πήδηξε από τον τέταρτο; Και μετά βάλατε την Τζεκου έξι μήνες φυλακή για να της δείξετε ότι εδώ υπάρχει (ΟΜΕΡΤΑ ΤΖΕΚΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ) λόγια Καρατζαφέρη Αλλά το ωραιότερο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην πιάτσα είναι αυτό ( το ερευνά η δικαιοσύνη, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΕΡΕΥΝΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ, ΔΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ).
    Βγαίνουν και παραμυθιάζουνε τον κόσμο (βλέπετε Μανώλη,Τατουλη,και λοιπους κωλους μαγκες) και μετά πάνε και ψηφίζουν νομοσχέδια καταδικάζοντας γενιές με την ψήφο τους , πάντα (δημοκρατικά) είναι γνωστή μέθοδος αυτή . Οι άνθρωποι αυτοί λέγονται ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ?. Το μέλλον της χώρα μας για 100 χρόνια έχει δοθεί αντιπαροχή , σε διόδια ,σε αεροδρόμια, σε λιμάνια, σε μετρό, σε όλα και με χοντρές μίζες ,από εποχή του πρώην καταλληλότερου Σημίτη .
    Ο Σημίτης έβαζε φόρους με την ΣΥΝΑΦΕΙΑ και ο Καραμ-άλης με ΠΕΡΑΙΩΣΕΙ , αυτό το τρίκ μόνο στην Ελλάδα γίνετε .
    Άκουσα το Γ. Παπαντρεου πολύ προσέχτηκα στην ΔΕΘ, είναι η πρώτη φορά που άκουσα για ΠΟΙΟΤΗΤΑ ,ποιότητα στην υγεία, ποιότητα στην παιδία, ποιότητα στην εργασία, ποιότητα στην ζωή .
    Καλά έκανε ο Παπαντέρου που δεν ασχολήθηκε με πρόσωπα αλλά με πολιτική ,τι έγινε που έφυγε ο Βουλγαράκης; Θα λυθεί το οικονομικό; το βιοτικό επίπεδο του έλληνα; Οι παροχές υγείας; Της παιδείας; Της εργασίας; Ο μόνος που πάλι εκτέθηκε ήταν ο Καραμ-αλης και το περιβάλλων του, που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και το τι συμβαίνει στην Ελλάδα ,έφυγε σήμερα ο Βουλγαράκης αλήθεια γιατί; Καλά τόσο χαζούς περνάνε ΜΕΡΙΚΟΙ τους έλληνες το 2008??Αν θέλει να μαθαίνει πως περνά σήμερα ο κόσμος ο Καραμ-άλης καλά θα να κάνει ότι έκανε και ο συχωρεμένος ο βασιλιάς την ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ο Χουσεϊν να μεταμφιέζετε τα βράδια σε απλό πολίτη και να βγαίνει να μαθαίνει πως περνά ο λαός, όχι ότι του λέει το περιβάλλων του.
    Η δεξιά σήμερα δίνει ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ και τους εργαζομένους με το μπλοκάκι το όπιο είναι κατάλοιπο του ΠΑΣΟΚ και της Ε.Ε. Τι σημαίνει μπλοκάκι (εργαζόμενος χωρίς άδεια, χωρίς Δώρο Χριστουγέννων-Πάσχα, χωρίς άδεια μητρότητας , χωρίς άδεια ασθενείας, χωρίς –χωρίς-χωρίς γιατί τον πάνε στον ΟΑΕΕ) εδώ είναι η απάτη ένας που έχει δέκα είκοσι μαγαζιά πληρώνει στον ΟΑΕΕ ΜΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ. Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ και ιδικά και ο Γ.Παπαντρεου να κάνει μια χώρα με ποιότητα πρέπει να κάνη μεγάλες ρίξεις με το κεφαλαίο, να αναθεωρήσει παλιά σοβαρά αλαζονικά λάθει, σύμφωνο ότι πρέπει να υπάρχει κρατική μέριμνα σε πολλούς τομείς, βλέπετε η κορωνίδα του κεφαλαίου οι ΗΠΑ αναγκάζονται σήμερα να πάρουν κρατικά μέτρα ώστε να μην καταρρεύσει η ασύστολη ελεύθερη οικονομία τους. Πήγαμε σε εκλογές με σημαία να φτιάξομε την οικονομία ,κάναμε απογραφή, και σήμερα η κυβέρνηση μας λέει δεν πήγαμε καλά και κάνομε ΠΕΡΑΙΩΣΕΙ.
    Δηλαδή όλα τα προηγούμενα ήταν ένα ΤΙΠΟΤΑ.
    Φτάνει πια με το κακό ΠΑΣΟΚ , τώρα μας σερβίρετε την διεθνή συγκυρία , μα κύριοι πάτε καλά?? κάθε εποχή θα έχει και κάποιο πρόβλημα για αυτό πρέπει να κάθεστε να σχεδιάζετε πως θα το αντιμετωπίσετε (αν σχεδιάζετε το μέλλων της χώρας ) και όχι το μέλλων τον παιδιών σας με οφ σωρ εταιρείες . είπε ο Γ. Παπαντέρου για την εκκλησιαστική περιούσια ότι θα φορολογηθεί , θα ήθελαν πολλοί πολίτες να πει και για τον διαχωρισμό κράτους με θρησκεία όπια και να είναι αυτή. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ. (ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΝΕ
    ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΑΠΑΣ ΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ. ΤΙ ΛΕΤΕ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ;
    Δεν έχω προτιμήσει ούτε στο ένα κόμμα ούτε στο άλλο,
    μακάρι να πείσουν τον κόσμο τους ΟΛΟΙ και ότι εγώ έχω άδικο, γιατί αύριο μπορεί να γράφω για τον Γ.Παπάντερου , Παπαρήγα, Τσίπρα, Καρατζαφέρη. Ότι το Πασοκ έκανε βήμα το έκανε δεν λέει ο κέρδισε κιόλας .
    Μπούντζουκας Τηλέμαχος
    ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2810-258188—2810 371079

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γκλάσνοστ παντού. Χα χα! Τι ειρωνία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε στον Πέτρο Τατούλη σ’ αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια του για διαφάνεια στα κοινά. Αντίθετα με την τετριμμένη ρητορική του πρωθυπουργού και τα επικοινωνιακά του τρίκ, εδώ βλέπουμε συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Συγχαρητήρια Πέτρο Τατούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. AYTA TA EXEI ΠΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε Τατούλη αν γίνει αυτό που λες θα πρέπει δίπλα σε κάθε χωματερή να γίνουν φυλακές για τα "στελέχη" του Δημόσιου τομέα (ευρύτερου και μη) και όλη η τοπική αυτοδιοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΕΑ ΚΡΥΦΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ 3,5%

    Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ "ΤΣΟΥΝΑΜΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. re malakotatouli se prolave o giorgos sti deth. sorry re alla ftanei pleon to copy paste apo tis proodeutikes idees tou giorgou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. EISAI MALAKAS!!!!
    Μαγκιες οταν ησουν υπουργος Ρατα-τουλη και οχι τωρα που ολοι σε εχουνε χεσ...νο!! ..καταλαβες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΤΑΝ Η ΝΔ ΜΕ ΤΟΣΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΨΩΝΙΖΕΙ ΑΠΑ ΕΚΚΕ ΜΕΡΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 1:42

    Ο Τατούλης είναι ένα θλιβερό άτομο, από τη στιγμή που συγκρίνουμε την τωρινή συμπεριφορά του με εκείνη -για παράδειγμα- όπου, επί υπουργείας του, τα νεολιθικά νεκροταφεία διαλύονταν (με την μπουλντόζα) για να μετατραπούν σε κινηματογράφους πολιτικών φίλων.

    Επίσης είναι, ως πολιτικός και (πρώην) επαναστάτης, μία κότα λειράτη, από τη στιγμή που δεν εκσφενδόνισε ο ίδιος (με την ιδιότητα του υπουργού) την ιπτάμενη κουραδομηχανή από το παράθυρο του υπουργείου αλλά την άφησε να πραγματοποιήσει αυτόβουλες καθοδικές πτήσεις.

    ΑΥΤΑ ΟΛΑ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΑΚΥΡΏΝΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ...

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 2:31
    ΟΤΑΝ Η ΝΔ ΜΕ ΤΟΣΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΨΩΝΙΖΕΙ ΑΠο ΕΚΚΕ ΜΕΡΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ

    =======================

    Σωστός!


    Ενώ όταν διαλέγει παιχτες από τις δικές της αθλητικές ακαδημίες, της προκύπτουν οι ηγέτες Κυριάκος Ζιμενσίδης του Δρακουμέλ, Βουλγαράκης Πελέκης, Μανικετόκουμπος Μιχαλολιάκος και Δεν Είπα Τίποτε Κουκοδήμος!

    Τώρα, σώθηκε!

    The Vomiting

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και από τη στιγμή που συμφωνώ με την πρόταση τατούλη, κάνω και μία ρελάνς:

    Στην ιστοσελίδα του υπουργείου πολιτισμού, να αναγράφονται, σε πραγματικό χρόνο, τα ποσά που εγκρίνονται ως επιχορηγήσεις σε συλλόγους, Μη-κυβερνητικές οργανώσεις και λοιπές "γλαυκώπιδες", με ενεργό link στο κείμενο της εισήγησης που προκάλεσε την έγκριση της εκταμίευσής τους.

    Ο νοών, νοείτω...

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΜΗΝ ΤΟ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΡΙΞΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ .ΣΑΝ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΙΛΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο νέος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν από λίγο τη σύνθεση του Υπουργικού συμβουλίου, ως ακολούθως:
    Πρωθυπουργός: Γ. Παπανδρέου (ειδικότητα στα πεσίματα με ποδήλατο)
    Υπουργός Εξωτερικών: Μάργκαρετ Παπανδρέου (θα χειριστεί το Σκοπιανό)
    Υπουργός Εθνικής Οικονομίας: Γ. Κοσκωτάς (ειδικότητα στα μαγειρέματα)
    Υπουργός Οικονομικών: Ν.Χριστοδουλάκης (ειδικότητα να μιλάει στα κανάλια)
    Υπουργός Τουρισμού: Χ. Πάχτας (ειδικότητα να εξυπηρετεί ξενοδοχεία).
    Υπουργός Εσωτερικών: Γ.Σκανδαλίδης (ειδικότητα στους εκλογικούς νόμους)
    Υπουργός Παιδείας: Γ.Βαλιανάτος (ειδικότητα στα σωστά πρότυπα)
    -Υφυπουργός σε θέματα Αθλητισμού: Γ. Λοβέρδος (ειδικότητα στο χουλιγκανισμό)
    -Υφυπουργός σε θέματα Θρησκευμάτων:
    Υπουργός Πολιτισμού: T.Ζαχαράτος (ειδικότητα στα ποιοτικά θεάματα)
    Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: Κ. Λαλιώτης (ειδικότητα στους δρόμους και το κτηματολόγιο)
    Υπουργός Ναυτιλίας: Ν.Παπουτσής (ειδικότητα στα σκάφη τύπου Σάμινα)
    Υπουργός Μεταφορών: Χ.Βερελής (ειδικότητα να μην λύνει κανένα πρόβλημα)
    Υπουργός Υγείας: Θ. Πάγκαλος (ειδικότητα στις μπουγάτσες)
    Υπουργός Επικρατείας –αρμόδιος για θέματα Τύπου: Βενιζέλος (ειδικότητα να μην καταλαβαίνει κανείς τι έχει στον εγκέφαλο)
    Υφυπουργός Επικρατείας-αρμόδιος σε θέματα λάσπης: Γ.Καρχιμάκης
    Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ά. Τσοχατζόπουλος (ειδικότητα στα αεροπλάνα και στα αντιεροπορικά)
    Υπουργός Ισότητας: Β. Παπανδρέου (ειδικότητα να μοιάζει με άνδρα)
    Υπουργός Βόρειας Ελλάδας: Αφιόν Καραχασάν (και αυτή φιλέλληνας)
    Υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου: Π.Τατούλης (ειδικότητα να θεωρητικολογεί)

    Γραμματέας του Κόμματος: Θ. Τσουκάτος (ειδικότητα στις εταιρικές εισροές)

    Η ορκωμοσία θα γίνει τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Μητροπολίτη Ζακύνθου.

    Το Θίασο σπονσοράρει η γνωστή ομάδα των πέντε: [Μπόμπολας, Λαμπράκης, Κόκκαλης, Κυριακού, Κοντομηνάς] με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς:
    Γ.Πρετεντέρης
    Ο.Τρέμη
    Π.Τσίμας
    Μ.Σπυράκη
    Μ.Καψής
    Δ.Βερύκιος
    Ν.Ευαγγελάτος
    Ν.Χατζηνικολάου
    Γ.Κύρτσος
    Ν.Κακαουνάκης
    Α.Παυλόπουλος
    Κ.Μακρή
    Ι.Χασαπόπουλο
    και πολλούς άλλους κομπάρσους.

    ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση