GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Απιστία" για το Ολυμπιακό Χωριό!

Αρχισε νομική έρευνα για τις ευθύνες της ΚΕΔ που τα ...χάρισε όλα στον Εφραίμ και την παρέα του! . ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του Στάθη Παλαιολόγου . Μπορ...

Αρχισε νομική έρευνα για τις ευθύνες της ΚΕΔ που τα ...χάρισε όλα στον Εφραίμ και την παρέα του!
.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Του Στάθη Παλαιολόγου
.
Μπορεί να θεωρείται "νομότυπη" η συμφωνία για την ανταλλαγή εκτάσεων της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό δημόσιο που ...χάρισε στον Εφραίμ και την παρέα του τα "φιλέτα" του Ολυμπιακού Χωριού, αλλά υπάρχει πάντα το πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο.
Επιπλέον, έμπειροι νομικοί κύκλοι ερευνούν ήδη και κάτι άλλο: Κατά πόσο ύπάρχει θέμα απιστίας σε βάρος του ελληνικού συμφωνίου με τους όρους που περιέχει αυτή η συμφωνία. Και μόνο το γεγονός ότι η Μονή πήρε τις εκτάσεις σε εξευτελιστική τιμή, άρα το δημόσιο έχασε χρήματα, θεωρείται επαρκής βάση για την διερεύνηση διάπραξης ενός τέτοιου αδικήματος.
Η πιθανή διάπραξη απιστίας αφορά την ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου) που έκανε την εκχώρηση. Είναι υπηρεσία που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών.
-------------------------------------

26 σχόλια

  1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Κ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΕΛΕΚΗ/ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ Η ΟΠΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΜΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ.Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Κ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ.
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ 10000ΣΤΑΥΡΟΥΣ!ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΧΑΛΑΓΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 0 36ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΛΠ?ΤΟΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ...
    ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΑΜΟΙΒΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΛΠ.ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΤΣΑΜΠΑ????ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ,Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι οι παπάδες να πάρουν όλη την Ελλάδα μπας και τη σώσουν από τα νύχια τής αθηναϊκής ελίτ, από τα δόντια των ΠΑΣΟΚ-ο-ΝεοΔημοκρατών, από τους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλοτραπεζίτες.

    Το γεγονός ότι η Εκκλησία και τα μοναστήρια έχουν αμύθητη περιουσία αποδεικνύει ότι τη διαχειρίζονται χρηστά, ενώ το κράτος, ως γνωστόν, έχει μπατιρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ,ΨΥΧΟΠΛΑΚΩΜΕΝΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΠΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!!!ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ,ΕΧΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ,ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ,,ΑΝΤΕ ΜΟΝΑΧΟΣ!!ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ !!Ε ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗ ΓΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ !!ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έσκασες πια με τη Μονή Βατοπεδίου.
    Ο γαμπρός τού Κουρή δεν είσαι;
    Ποιος ξέρει τι βρώμικη μπίζνα σας χάλασε η συμφωνίοα κυβέρνησης-μονής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 2004 ο Αλογοσκούφης ανέλαβε υπουργός μιας δυναμικής οικονομίας. Η χώρα είχε μπει στην ΟΝΕ, οι κοινοτικοί πόροι έρρεαν, τα οικονομικά μεγέθη είχαν βελτιωθεί εντυπωσιακά, τα επιτόκια και ο πληθωρισμός κινούνταν σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα, η ανάπτυξη πλησίαζε το 5%, το πραγματικό εισόδημα είχε αυξηθεί σχεδόν 50% σε μία οκταετία, η χώρα έκλεινε με ταχύτητα την απόσταση που τη χώριζε από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η Ελλάδα βρισκόταν στην καλύτερη οικονομική κατάσταση της σύγχρονης ζωής της.

    Ενας κανονικός υπουργός δεν είχε πολλά να κάνει: θα ακολουθούσε την επιτυχημένη διαχείριση των προκατόχων του, διορθώνοντας τις αναπόφευκτες αστοχίες τους και καλύπτοντας τις αυτονόητες παραλείψεις τους.

    Ενας κανονικός υπουργός, ναι... Αλλά όχι ο Αλογοσκούφης. Με τη συμπλεγματική στάση που είχε χρόνια αναπτύξει το επιτελείο του Καραμανλή απέναντι στη διακυβέρνηση Σημίτη, το σύμπλεγμα των ανθρώπων που αδυνατούν να αντιληφθούν πώς γίνεται και κάποιοι άλλοι προτιμώνται για τη διεύθυνση του τόπου, η πρώτη του φροντίδα δεν ήταν να αυξήσει την παραγωγή χρυσών αβγών ή έστω την κατανομή τους, αλλά να σκοτώσει τη χήνα.

    Από την πρώτη κιόλας ημέρα η οικονομική πολιτική της ΝΔ είχε μοναδική φροντίδα να απαξιώσει το έργο των προκατόχων της ώστε να κατεβάσει τον πήχη της σύγκρισης. Αποτέλεσμα; Απαξιώνοντας τους προκατόχους της το μόνο που κατάφερε ήταν να απαξιώσει την οικονομία.

    Σήμερα, τεσσεράμισι χρόνια αργότερα, ο Αλογοσκούφης μάς λέει (με δικά του λόγια) ότι «δυστυχώς επτωχεύσαμε». Και εξαγγέλλει μια φοροεισπρακτική και φορομπηχτική πολιτική «έκτακτης ανάγκης». Ωραία η ιδέα, αλλά δεν επτωχεύσαμε μαζί: μόνος του έριξε τη χώρα στις ξέρες. Και την έριξε στις ξέρες για λόγους που δεν τιμούν μια σοβαρή πολιτική σταδιοδρομία.

    Το κρίμα είναι ότι κανένας άλλος υπουργός Οικονομίας την τελευταία τριακονταπενταετία δεν υπήρξε τόσο τυχερός. Κληρονόμησε μια οικονομία σε καλή κατάσταση, διέθετε την απόλυτη εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και την πλήρη ελευθερία των επιλογών του, ήταν πολιτικά πανίσχυρος, ακόμη περισσότερο που η αντιπολίτευση συμπυκνωνόταν στις φωνές του Αλαβάνου και τη ναφθαλίνη της Κατσέλη.

    Και κανένας άλλος, όμως, δεν σπατάλησε τόσο εύκολα τόσα πλεονεκτήματα σε τόσο μικρά πράγματα. Από προχθές ένα πράγμα είναι περίπου βέβαιο: ο υπουργός Οικονομίας ψάλλει το κύκνειο άσμα του. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Πρωθυπουργό να εμφανιστεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με τον ίδιο υπουργό στο πλευρό του. Και είμαι βέβαιος ότι ο Πρωθυπουργός το γνωρίζει...

    for the copypaste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μ'ΑΥΤΑ ΚΑΙ Μ'ΑΥΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΚΑΤΑ!!!ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ,Ο ΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΧΑΒΙΑΡΙΑ,Ο ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ,ΟΙ 300 ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΑΛΛΟΙ 1000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠ'ΔΑΥΤΟΥΣ,500 ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ-ΠΑΡΑΔΙΟΙΚΗΤΕΣ,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ,,κλπ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ!!!
    Α!!!ΜΗ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΩΣ (ΒΑΣΙΛΙΑΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΧΗΡΕΣ,,,) ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ...
    ΑΚΟΥ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 200.000 € ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΡΜΑ Η ΓΚΡΙΝΙΑ,,,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει περίπτωση Στάθη να γίνει κάτι... Δεξιά (και ακροδεξιά) - εκκλησία - δικαστές είναι η βάση του βαθέος θεοκρατικού κατεστημένου του ελλαδιστάν. Αυτή η χώρα για να πάρει μπρος χρειάζεται επανίδρυση από τα θεμέλια, αλλαγή συντάγματος, αλλαγή πολιτεύματος (άλλη μορφή δημοκρατίας). Το πιο πιθανό βέβαια είναι να αλλάξουν χώρα οι σκεπτόμενοι πολίτες γιατί αυτό το πράγμα δεν αντέχεται άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τσιράκια του Κοντομηνά, ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι τώρα πιά.
    Προσπαθείτε να εκβιάσετε πάλι τον Καραμανλή με ανύπαρκτα σκάνδαλα για να μην πάει φυλακή το αφεντικό σας.
    Ότι και να κάνει ο Βερύκιος και η παρέα του, δεν έχετε καταλάβει ότι ο Καραμανλής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Μητσοτάκης.
    Ο Κώστας είναι αποφασισμνένος για όλα, τέλος.
    Γαβγίστε όσο θέλετε, ο λαός καταλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ,ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΜΕ ΕΣΟΔΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. POIO KRATOS

    TO KRATOS TWN GONIKOPAROXWN POLITIKWN

    TRWNE TA OIKOPEDA TOU IKA

    MONO TA FILETA

    PRODOTES GONIKOPAROXOI ROYFIANOI DIALYSATE TO KRATOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ME TO KOLPO TWN PLHSTIRIASMWN GAMISANE THN ELLADA KE TON ELLHNISMO

    PRODOTES GONIKOPAROXOI GENITSAROI POLITIKOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω πάντως άρχισα να κάνω τις ενέργειες που χρειάζεται για να μεταναστεύσω από την Ελλάδα των λαμόγιων της γενιάς του πατέρα μου. Η πλάκα είναι οτι θέλουν να μας κάνουν κι εμάς σαν τα μούτρα τους. Παω να δουλέψω στο εξωτερικό ρε. Τουλάχιστον εκεί ο καπιταλισμός είναι απροκάλυπτος όχι όπως εδώ. Αντε γειά! Δημήτρης 27χρ. "Χριστιανός Ορθόδοξος" χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟ ΥΠΕΠΘ

    Δεν προσλαμβάνει αναπληρωτές για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών ενώ υπάρχουν χιλιάδες κενές ώρες στα σχολεία, τις οποίες το υπουργείο παιδείας προτίθεται να καλύψει με ωρομίσθιους, η αμοιβή των οποίων δεν ξεπερνά τα 200 ευρώ το μήνα.

    διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα
    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΙ ΡΑΣΣΟΦΟΡΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ.........ΘΕΟ ΤΟΥΣ !!!

    Το ακόλουθο είναι ρεπορτάζ εφημερίδας πριν ΤΡΕΙΣ μήνες :

    Το μεγάλο κόλπο με τα 76 μετόχια
    -------------------------------------------------------------

    Η υπόθεση, που βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, εκθέτει το γραφείο του πρωθυπουργού που τη χειρίστηκε, ενώ σοβαρά ερωτήματα εγείρει και το γεγονός ότι τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν πωλήθηκαν ήδη με συνοπτικές διαδικασίες και σε τιμές αρκετά κάτω από τις ισχύουσες στην αγορά σε συγκεκριμένη εταιρεία, στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας μετέχει, μάλιστα, και ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τη... Μονή!

    Ας σημειωθεί ότι ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ φέρεται ως πνευματικός του υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου, ενώ καταγγέλλεται ότι «αρμόδιοι» παράγοντες ορθώνουν πλήθος εμποδίων, προκειμένου να παρεμποδιστούν στην άσκηση των δικαιωμάτων τους όσοι αντιδρούν στην εκχώρηση των εν λόγω εκτάσεων.

    Σωρεία αποκαλύψεων
    Στο συμβόλαιο παραχώρησης των οικοπέδων περιλαμβάνονται 56 οικόπεδα, τα οποία γνώστες της περιοχής χαρακτηρίζουν «φιλέτα». Οπως αποκαλύπτεται, ωστόσο, υπάρχει και δεύτερο συμβόλαιο παραχώρησης - ανταλλαγής, με το οποίο εκχωρούνται στη Μονή άλλα 20 οικόπεδα εντός σχεδίου. Είναι αξιοσημείωτο ότι όλα τους βρίσκονται στις πιο προνομιακές περιοχές της Θεσσαλονίκης -στο Πανόραμα, το Ωραιόκαστρο, την Καρδία, τη Νέα Ραιδεστό και τους Νέους Επιβάτες- ενώ, όπως τονίζεται, οι δημοτικές αρχές κρατήθηκαν σκοπίμως στο σκοτάδι.
    Από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι στην όλη υπόθεση υπήρξε κεντρικός κυβερνητικός σχεδιασμός. Η πρώτη πράξη παίχτηκε τον Ιούνιο του 2004, όταν το ελληνικό δημόσιο παραιτήθηκε απρόσμενα από δικαστική προσφυγή για την κυριότητα 80.0000 στρεμμάτων στο Πόρτο Λάγος και παρά το γεγονός ότι η υπόθεση εκδικαζόταν ήδη σε πρώτο βαθμό. Το αποτέλεσμα ήταν, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα (1046300/ 3944/Α0010/7-6-2004), το ελληνικό Δημόσιο να αποδεχθεί την κυριότητα της Μονής στις αμφισβητούμενες εκτάσεις.
    Παρ' όλα αυτά, οι έντονες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής φόβισαν την κυβέρνηση, η οποία αναζητούσε τρόπους για να ανταλλάξει τις συγκεκριμένες εκτάσεις. Δεδομένου, μάλιστα, ότι μία προσπάθεια ανταλλαγής με ακίνητα στην Κρήτη και τη Χαλκιδική δεν καρποφόρησε, επειδή γνωστοποιήθηκε, επελέγη τελικά η «λύση» της Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα εξασφαλίστηκε η «σιωπή» του λαλίστατου σε άλλες περιπτώσεις νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.
    Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού, τα πιο προνομιακά και εμπορικά οικόπεδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία ανήκαν στην κατηγορία των κτημάτων της τέως Επιτροπής Αποκαταστάσεως Προσφύγων, εδόθησαν προς ανταλλαγή στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, με απόφαση του υπουργού (3822/25-1-2005) ενώ, προς υλοποίηση της απόφασης ακολούθησαν τον Απρίλιο και τον Μάιο οι αποφάσεις του νομάρχη Π. Ψωμιάδη.
    Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου έγινε η υπογραφή των δύο συμβολαίων της ανταλλαγής, με τα οποία παραχωρήθηκαν τα οικόπεδα στη Μονή.
    Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, με την οποία ανατέθηκε η ανταλλαγή στην ΚΕΔ, αν και κανονιστικού χαρακτήρα, δεν δημοσιεύτηκε ποτέ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι, να τίθεται θέμα ακυρότητας των συμβολαίων.
    «Τείχος» εμποδίων...
    Ακτήμονες της περιοχής Ν. Ραιδεστού, που διεκδικούσαν τις επίμαχες εκτάσεις και είχαν δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό, είδαν ξαφνικά τα οικόπεδα να... εξαφανίζονται και να παραδίδονται στη Μονή Βατοπεδίου. Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν περιέχονται αποκαλυπτικά στοιχεία.
    Οπως αναφέρει η δικηγόρος τους, τον περασμένο Φεβρουάριο έλαβε βεβαίωση του Εθνικού Τυπογραφείου ότι η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ στο ΦΕΚ. Η ίδια περιγράφει παραστατικά τον τρόπο που αντέδρασε η διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Γης κ. Μαντέλλη, όταν της ζητήθηκε η επίμαχη υπουργική απόφαση. Οπως αναφέρει, η διευθύντρια αρνήθηκε να δώσει αντίγραφο της επίμαχης υπουργικής απόφασης, επειδή, όπως είπε, «την είχε υπογράψει ο ίδιος ο υπουργός», ενώ προ της επιμονής της δικηγόρου της ανακοίνωσε ότι δεν της επιτρέπεται! Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλει η δικηγόρος, εξεδιώχθη με εξαιρετικά άκομψο τρόπο από τους συνεργάτες του υπουργού.
    Ο ηγούμενος Εφραίμ φέρεται ως πνευματικός πατέρας του υπουργού Επικρατείας. Αυτός ο δεσμός εξηγεί, σύμφωνα με γνώστες της υπόθεσης, την ταχεία διεκπεραίωση των περιουσιακών αιτημάτων της Μονής Βατοπεδίου.
    «Ξεχάστε το θέμα, έρχεται από πολύ ψηλά...»
    Εκτός όμως από την επιχείρηση συσκότισης του θέματος, υπογραμμίζεται ότι γύρω από την υπόθεση στήθηκε πλήθος εμποδίων, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις από ενδιαφερομένους και ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους με την υποβολή αιτήσεων ακύρωσης μέσα στις νόμιμες προθεσμίες στα δικαστήρια, αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το σκέλος της αναφοράς, στο οποίο εξιστορούνται όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση ομάδας ακτημόνων με τον δήμαρχο Θέρμης -ς αυτή υπάγεται η Ν. Ραιδεστός- τον Νοέμβριο του 2006, στο γραφείο του.
    «Ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος μας είπε ότι εν αγνοία του και με τρόπο αδιαφανή -αφαιρέθηκαν- τα οικόπεδα από τον δήμο και ανατέθηκαν στην ΚΕΔ για να τα πωλήσει ή να τα ανταλλάξει με τη Μονή Βατοπεδίου. Οτι ήδη η Μονή έβγαζε σε δημοπρασία τα οικόπεδα και ότι η συμφωνία για το θέμα είναι σε απίστευτο βαθμό σκανδαλώδης, διότι είναι αδιαφανείς οι όροι της και ιδίως το τίμημα της ανταλλαγής και ότι ήδη έχει ενημερώσει βουλευτές για να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή...». Ομως ο δήμαρχος ανέφερε κι άλλα. Οπως είπε, οι δημοπρασίες έχουν γίνει με πολύ χαμηλό τίμημα, ενώ «τους συμβούλευσε να ξεχάσουν το θέμα γιατί η απόφαση έχει ληφθεί από πολύ ψηλά, από το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού».
    Το μοναστήρι πούλησε τα ακίνητα στον δικηγόρο του...
    Η υπόθεση όμως των οικοπέδων-φιλέτων φαίνεται πως έχει και... ουρά εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια ώρα που στήνεται η «επιχείρηση-Θεσσαλονίκη», ώστε να αποκτήσει η Μονή Βατοπεδίου τα 76 οικόπεδα, κάποιοι «φίλοι» της προετοιμάζουν το επόμενο βήμα. Με έδρα την Κοζάνη, δημιουργείται η Εταιρεία «Ανθεμιάς Αναπτυξιακή Α.Ε.» που καταχωρίστηκε στο μητρώο ανώνυμων εταιρειών στις 29-11-2006. Στο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετέχει κι ένας άνθρωπος-κλειδί. Ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, που φέρεται ως φίλος της Μονής, ο οποίος πριν από πολλά χρόνια είχε εμπλακεί σε μία μεγάλη υπόθεση παράνομων υιοθεσιών παιδιών, για να συλληφθεί και να αθωωθεί τελικά σε δεύτερο βαθμό.
    Ενας διαγωνισμός της Μονής, για το τυπικό του πράγματος, που δημοσιεύθηκε μόνο σε δύο μικρής κυκλοφορίας εφημερίδες, για την αξιοποίηση των οικοπέδων, απέβη άκαρπος γιατί η προσφορά των 10 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε μία μόνο εταιρεία θεωρήθηκε μικρή. Στην εταιρεία αυτή δόθηκαν τελικά 6 οικόπεδα και τα υπόλοιπα κατέληξαν απευθείας στην «Ανθεμιάς Αναπτυξιακή Α.Ε.», έναντι συνολικού τιμήματος 16,1 εκατ. ευρώ!
    Στο συμβόλαιο της πώλησης, που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χατζηαλεξάνδρου, αν και μέλος του Δ.Σ. της «Ανθεμιάς» και αγοραστής, αναφέρεται και ως εκπρόσωπος της Μονής και ότι αυτός συνέταξε για λογαριασμό της το συμβόλαιο.

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σταθη που να δεις τι εγινε στο Πατημα στο Καϊμακτσαλαν. Το χωριο με 200 κατοικους μεχρι που ερημωθηκε στον εμφυλιο ειχε εκταση με το ζορι 40 στρεματα.
    Στην Υπουργικη Αποφαση του Κοντού
    (που του πηγε ο Ν.Δ. Τζαμτζης εμφανιζεται 900 στρεματα(το 80% δασος).Φαε Φαε ΦΑΕ.
    Το γραφειο του Πρωθυπουργου ενημερωθηκε.Ο ιδιος οχι.ΣΚΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιά τήν κυριότητα τών 75000 στρ. τής λίμνης ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ από τήν μονή Βατοπαιδίου διάβασε τί έκανε τό ΠΑΣΟΚ:1999-2003, Ομόφωνα τά αρμόδια όργανα έδωσαν τήν κυριότητα στήν μονή.
    Καί μετά εγκρίθηκε από άλλο μεγαλύτερο θΕΣΜΙΚΌ ΌΡΓΑΝΟ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΟΥΓΚΑΘΗΚΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η σχεση του Ελληνικου Κρατους με την (Κρατικη) Ορθοδοξη Εκκλησια,ειναι βαθεια και πολυεπιπεδη.
    Η αρρηκτη λειτουργια κρατους-εκκλησιας εξασφαλιζει-κατα την αποψη και των δυο- την απροσκοπτη λειτουργια της Ελληνικης κοινωνιας...
    Για τον σκοπο αυτο
    στρεφεται ευθεως κατα καθε πολιτη ο οποιος αρνειται να ειναι ενταγμενος στη λογικη αυτη και ο οποιος εμπρακτα εκφραζει την αντιθεση του αυτη.
    Δημοσιευθεντα επισημα ντοκουμεντα υπηρεσιων περιλαμβανουν λιστες "αντιφρονουντων" Ελληνων πολιτων ,οι οποιοι,κατ αυτους ως μη Ορθοδοξοι, χαρακτηριζονται εχθροι του Εθνους !
    Η Ελληνικη Ορθοδοξη Εκκλησια, μετεχει στις λειτουργιες του "βαθεος κρατους",το οποιο κατα περιπτωση,με την συμπραξη πολιτικων και μεγαλοεπιχειρηματικων συμφεροντων,δεν δισταζει να διωκει και να καταστρεφει καθε ανυποτακτο Ελληνα πολιτη.
    Η παραμετρος Εκκλησια,εχει αμεση σχεση με την λειτουργια της Δημοκρατιας στη χωρα μας.

    Γιωργος Κοσμοπουλος,
    Χειρουργος Καρδιας-Θωρακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγω παντος εφυγα....
    (για τον φιλο που λεει οτι θα φυγει απο την Ελλαδα).
    Σας κοιταω πια απο μακρια και γελαω.
    Γελαω με την καταντια ενος λαου που ουρλιαζει απο τον καναπε και το PC χωρις να εχει κουριαγιο να πει...θελω πισω τη ζωη μου...
    Οταν ερθουν οι εκλογες να ξαναπατε...η εξουσια ειναι ο καθρεπτης του λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μακάρι να επέστρεφε η περιουσία στην εκκλησία την οποία δώρησε το 1824 στο νεοσύστατο τότε ελληνικό κράτος (και δωρίζει ακόμα)για να ορθοποδήσει. Η διαχείρηση θα ήταν πολυ καλύτερη από αυτήν του κράτους. Φαίνεται άλλωστε αυτό από τα εκατοντάδες εκκλησιαστικά Ιδρύματα που λειτουργούν άψογα, το ξέρουν οι χιλιάδες που καθημερινα ευεργετούνται. Τα κάνανε ίσωμα τόσα χρόνια, φάγανε, φάγανε και τώρα που στριμώχνονται βλέπουν την εκκλησία σαν ξερολούκουμο. Αμ δέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παπά 4:29 βγάλε το σκασμό και πήγαινε να ντερλικώσεις από τα λεφτά του μαλάκα φορολογούμενου. Εξάλλου μόνο αυτό ξέρεις να κάνεις. Ούτως ή άλλως άντε και γαμήσου μαύρο κοράκι που θα εκφέρεις και άποψη, αμόρφωτε ταλιμπάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε Αλογοσκούφη,

    σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου που μου δίνετε την ευκαιρία -ανακοινώνοντας τα νέα φορολογικά μέτρα - τα οποία δεν είναι φορολογικά μέτρα αλλά φορολογικά αντίμετρα για να κάνω ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για φοροδιαφυγή.

    Τέτοιο κίνητρο ειλικρινά δεν το περίμενα από τη ΝΔ και από εσάς τον απόφοιτο Οικονομικής επιστήμης Αγγλικού πανεπιστημίου και ειλικρινά σας ευχαριστώ από βάθος καρδίας για το δώρο που μας προσφέρατε !!

    Βέβαια το παιχνίδι των εκλογών τελείωσε για εσάς και το κόμμα σας που και με ισχνή διαφορά να βγείτε πρώτοι από το κοιμισμένο ΠΑΣΟΚ , δεν θα κάνετε κυβέρνηση αυτοδύναμη.

    Ειλικρινά τέτοιο Οικονομικό επίτευγμα μόνο η κυβέρνηση Καραμανλή μπορούσε να επιτύχει.

    Αυτά τα μέτρα κύριε Αλογοσκούφη τα παίρνουν μόνο χώρες όπως η Νορβηγία που βρίσκονται 100 χρόνια μπροστά από την Ελλάδα και σας ενημερώνω ότι ούτε σε καιρό πολέμου δεν φορολογούνται τα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ.

    Γειά σας κύριε Αλογοσκούφη και
    πάλι σας ευχαριστούμε πολύ !!



    Αν ξαναψηφίσω ξανά τον Αλογοσκούφη να μου κοπεί το χέρι.
    Αν ξαναψηφίσω ξανά ΝΔ να μου κοπεί και το άλλο χέρι.
    Αν ξαναψηφίσω ΠΑΣΟΚ να μου κοπεί το πόδι.
    Αν ψηφίσω ΚΚΕ,ΣΥΝ ή άλλο κόμμα να μου κοπεί και το άλλο πόδι.

    Αν ξαναψηφίσω κανένα γουρούνι από αυτούς που υποτίθεται κυβερνούν για το καλό των πολιτών και της χώρας να μου κοπούν
    τ'αρχίδια μου και ο πούτσος μου μαζί για να τους τα προσφέρω ως επιδόρπιο !!

    Αυτά δεν είναι φορολογικά μέτρα αλλά μέτρα υπέρ της Φοροδιαφυγής !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Anwnyme 29 Αύγουστος 2008 8:34 πμ

    Esena pws sou epitrepoun na kykloforeis xwris zourlomandia? mhpws se kalafatizei kanenas me raso ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιωργος Κοσμοπουλος,
    Χειρουργος Καρδιας-Θωρακος

    Οσο ειναι η Νατασα χειρουργος,αλλο τοσο εισαι και εσυ...αντε χασου ψευτοεπιστημονα του κωλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξέρνα τα σκατά σου ανόητε ανώνυμε 5:11 μ.μ. γιατί είσαι γεμάτος από αυτά αφού δε μπορείς να κάνεις και τίποτε άλλο. Δε μπα να χτυπιέσαι; τους "ταλιμπάν" στο τέλος θα προσκυνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρήστος Κωνσταντινίδης προϊστάμενος κτηματικής υπηρεσίας Ξάνθηςείναι ο άνθρωπος που παρέδωσε με ένα κουρελόχαρτο το 2003 την λίμνη Βιστωνίδα στην μονή Βατοπεδίου.Που ήταν τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο εκπρόσωπος της στην Ξάνθη βουλευτής και αντιπρόεδρος της βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης και επίσης που ήταν ο Απόστολος Φωτιάδης υφυπουργός οικονομικών, που το Υπουργείο του γνωμοδότησε θετικά στην πώληση. Και οι δύο πρωτοκλασάτοι Θρακιώτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αγιοποίησαν τη ΘΡΑΚΗ μας και μη χειρότερα.ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση