GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι φοβάται ο Καραμανλής...

...και όχι μόνον αυτός! . Γράφει ο Αναστάσιος Καζαντζίδης Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος . Έντονες είναι οι φήμες τον τελευταίο καιρό, ότι ...

...και όχι μόνον αυτός!
.
Γράφει ο Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος
.
Έντονες είναι οι φήμες τον τελευταίο καιρό, ότι ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μόλις συμπληρωθεί ο ένας χρόνος παραμονής της Ν.Δ. στην κυβέρνηση, θα επιδιώξει πρόωρες εκλογές για να βγει η χώρα από την κρίση.Τις φήμες αυτές, φροντίζουν με τις παρεμβάσεις τους οι ‘αντάρτες’ βουλευτές της Ν.Δ., να τις πολλαπλασιάζουν.Και εκεί δημιουργούνται τα διάφορα σενάρια για την μη δυνατότητα αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος, τις διάφορες συνεργασίες κτλ.
Αυτά όμως που προβληματίζουν τον Καραμανλή, είναι δυο ενδεχόμενα: το ένα αφορά τις ίδιες τις εκλογές και το δεύτερο μετά, σαν το κερασάκι στην τούρτα.Και έρχομαι στο πρώτο αδιαμφισβήτητο γεγονός: αν γίνουν οι εκλογές πριν το 18μηνο, θα γίνουν με λίστα.
Εδώ είναι και το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ εν μέρει. Σε πάρα πολλές εκλογικές περιφέρειες, οι σχέσεις βουλευτών είναι αν όχι ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ, τουλάχιστον …παγωμένες.Πολλά στελέχη για παράδειγμα, του βουλευτή που θα μπει επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. επειδή ήρθε πρώτος σε σταυρούς το 2007, έχουν σφοδρή την επιθυμία να ΜΗΝ ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της ΛΙΣΤΑΣ, αλλά ΑΛΛΟ κόμμα, για να μην εκλεγεί έτσι ο …θανάσιμος εσωκομματικός τους αντίπαλος!Αυτό το σενάριο υπάρχει σε πολλούς νομούς, ιδιαίτερα στη Μακεδονία και στην Πελοπόννησο…Για να μην το τραβάω άλλο το θέμα, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στα διάφορα…αγαπημένα βουλευτικά  "ζευγαράκια" σε όλη την Ελλάδα…
Ξέρετε που μπορεί να κατρακυλήσει το πανελλαδικό ποσοστό της Ν.Δ. αν  "κάτσει" το σενάριο αυτό σε πέντε –έξι νομούς;
Το δεύτερο πρόβλημα, το οποίο θα προκύψει μετά τις εκλογές της ΜΗ αυτοδυναμίας, ακούει στο όνομα ΤΕΩΣ
Ο Ντε Γκρέτσια φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να κάνει την ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ στην πολιτική κατάσταση της χώρας μας, μέσω όμως του "καλού παιδιού" του "όμορφου παιδιού", του "καλού οικογενειάρχη"’ κτλ γιού του ΠΑΥΛΟΥ.
Εδώ, ανακατέψτε τις τελευταίες του επισκέψεις στην Ελλάδα, τις διάφορες συνεντεύξεις του στα κανάλια εσωτερικού-εξωτερικού και τις εφημερίδες, μέχρι και τα τελευταία του πλάνα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου….
Ένα νέο κόμμα ΟΛΩΝ των Ελλήνων, με επικεφαλής τον ΠΑΥΛΟ! Το νέο Σωτήρα της Πατρίδας! Φαντάζεστε πόσοι αγανακτισμένοι Έλληνες, μπορούν να δουν στο πρόσωπό του, τον άνθρωπο που θα βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο; Αυτό φαντάζεται και ο Καραμανλής….
Για τον Καρατζαφέρη δεν γράφω λέξη, γιατί θα είναι ο πρώτος που θα …προσχωρήσει! Τι θα κάνει όμως η Αγία Οικογένεια;
----------------------------

28 σχόλια

  1. Άλλο πάλι και τούτο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ox problepo oles tis "organoseis" pou uparxoun stin ellada na arxisoun ta tufla xtupimata...
    alitheia i 17 noembri eksathrothike?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευσεβείς πόθοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να μάθει ελληνικά πρώτα ο Παύλος... Εκτός και αν μας τα λεει αγγλικά (ή ισπανικά...). Μάγκες αφήστε τις μπούρδες, άντε μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικα με το θεμα του "καλου παιδιου" Παυλου, νομιζω οτι το προβλημα ειναι πως η πλευρα του τεως δεν εχει αναγνωρισει το δημοψηφισμα και το συνταγμα, οτι στην Ελλαδα εχουμε πλεον Προεδρευομενη Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια.
    Εφοσον κατεβει καποιος απο την οικογενεια του στις εκλογες, αυτοματως αναγνωριζει το πολιτευμα. Δεν νομιζω οτι θα υπαρχει καποιο προβλημα. Ακομα και ο ιδιος ο τεως να κατεβει σαν αρχηγος κομματος.
    Δεν νομιζω οτι μετα θα προσπαθησει να καταλυσει το συνταγμα και τους νομους και να επαναφερει την βασιλεια...
    Ειναι λαθος να προσωποποιουμε τους θεσμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχετικα με το θεμα του "καλου παιδιου" Παυλου, νομιζω οτι το προβλημα ειναι πως η πλευρα του τεως δεν εχει αναγνωρισει το δημοψηφισμα και το συνταγμα, οτι στην Ελλαδα εχουμε πλεον Προεδρευομενη Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια.
    Εφοσον κατεβει καποιος απο την οικογενεια του στις εκλογες, αυτοματως αναγνωριζει το πολιτευμα. Δεν νομιζω οτι θα υπαρχει καποιο προβλημα. Ακομα και ο ιδιος ο τεως να κατεβει σαν αρχηγος κομματος.
    Δεν νομιζω οτι μετα θα προσπαθησει να καταλυσει το συνταγμα και τους νομους και να επαναφερει την βασιλεια...
    Ειναι λαθος να προσωποποιουμε τους θεσμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολλοί αγανακτησμένοι Έλληνες μάλλον θα αγανακτήσουν αν δουν τον πιτσιρίκο του τέως να προβάλλεται ως σωτήρας της χώρας.
    Εκτός αν οι αγανακτησμένοι Έλληνες είναι τόσο μ@λ@κες ώστε να τον ψηφίσουν.
    Μετά βέβαια θα υποστηρίζουν ότι ο βασιλιάς ήρθε με τη βοήθεια των "μεγάλων δυνάμεων"....
    Έλεος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ean katevi to mounarxido o gligsbourg me koma tin eytini tha tin exei o bouxesas karamalis (O KATALILOTEROS)xiroteros ellinas prothipourgos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πριν χτυπήσουν οι απελπισμένοι από το τέλος του πετρελαίου σφαγείς του ΝΑΤΟ και τη δική μας πόρτα:
    Καιρός για ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (των 3 πρώτων ελληνικών Συνταγμάτων, της Ελβετίας και πλήθους συλλόγων)
    και κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια!
    Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (το εφάρμοσαν στη Μελίβοια Αγιάς το 2000), ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Τι θα κάνει όμως η Αγία Οικογένεια;"

    Ότι έκανε πάντα. Μηχανορραφίες, δολοπλοκίες, προδοσίες σε βάρος του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απο τους μαλάκες που μας κυβερνούν θα ειναι κακλυτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα τι μπούρδες ειναι αυτές!!!

    Για να δώσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές ο Παύλος πρέπει να έχει ελληνική υπηκοότητα. Την αφαίρεσαι το Πασόκ και δεν την έχει ξαναδώσει μέχρι στιγμής η ΝΔ.

    Στις ευρωεκλογές μπορούν να δώσουν υποψηφιότητα στην Ελλάδα ως υπήκοοι άλλης ευρωπαικής χώρας.

    Μέχρι στιγμής, μόνο στις ευρωεκλογές μπορούν να κατέβουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας (τέως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΙ ΑΝ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΜΑΝΛΗΣ Η Ο ΚΑΡΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?ΓΥΡΙΣΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΑΛΛΟΙΩΣ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ 'ΝΤΕ ΓΚΡΕΤΣΙΑ'.ΦΑΓΩΘΗΚΕ ΤΟΤΕ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΟ.ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΕ Ο ΝΤΕ ΓΚΡΕΤΣΙΑ.ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΥ Η ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΒΛΑΠΤΕΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ ΠΛΕΟΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕ ΓΚΡΕΤΣΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ.ΗΔΗ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΣΑΙΝΑ-ΤΑΟΥΝ.ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ'ΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ.
    ή μήπως κρυφή δημοσκόπηση?
    Αναστάσης(χοντρός άφοβος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να πέσει η Ν.Δ. στην δεύτερη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλα θα τα χρησιμοποιήσει η Δεξιά για να μη χάσει την κουτάλα¨.Δέν την σώνει όμως τίποτα πιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλα θα τα χρησιμοποιήσει η Δεξιά για να μη χάσει την κουτάλα¨.Δέν την σώνει όμως τίποτα πιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βλέποντας αυτον τον Σκατασβίλι ( τον πρόεδρο της Γεωργίας) και τον δικό μας καταλληλότερο δεν μου μένει καμία αμφιβολία οτι οι Αμερικάνοι ψάχνουν για καραγκιόζηδες πρωθυπουργούς άρα ο αμερικανός πολίτης Παύλος ειναι καλή ιδέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η δεξιά συμπεριλαμβάνει τουςχουντοβασιλικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για το θέμα του αν κάνει κόμμα ο Παύλος ή όχι, νομίζω οτι είναι μάλλον ...πόθος!
    Τώρα η πρώτη περίπτωση της εσωκομματικής σφαγής, έχει ενδιαφέρον!
    Δηλαδή για παράδειγμα στο Κιλκίς, αν μπει πρώτος ο Κιλτίδης - που πέρασε τον Τσιτουρίδη για 2.500 ψήφους- και ο νομός είναι τριεδρικός, δεν θα έχουν πρόβλημα οι ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ του - καμιά χιλιάδα- να ψηφήσουν μέχρι και ΣΥΡΙΖΑ για να χαθεί η δεύτερη έδρα κι έτσι να μην εκλεγεί ο Τσιτουρίδης...
    Για βάλτε και άλλους τέτοιους νομούς στο εκλογικό παιχνίδι - βλέπε παράδειγμα τα Δωδεκάνησα...Κέρκυρα- και να δεις ....ΓΛΕΝΤΙΑ!
    Το πιθανότερο να μην έχουμε εκλογές πριν το 18μηνο...
    Εκτός και αν γίνει της ...Οσετίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Siga min afisei o Pavlos to e3wteriko gia na er8ei stin A8ina!
    Ase pou i ginaika tou den 8elei na akousei gia Ellines!
    Ase pou ama er8ei oi Ellines 8a tous paroun me tis ntomates!!!!

    Pe magkes autoui pirabn ta ekkotomyria tou KOKKINOY kai pernane zoi kai kota!!!

    Ama teiose to maxri blepoune!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΒΙΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΡΕΣΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΑΥΛΙΔΗΣ και Nησιωτική Πολιτική.

    Παρακολουθούμε όλοι τις τελευταίες ημέρες την εξέλιξη του σκανδάλου με την(πιθανή ) δωροδοκία του πρώην Υπουργού κ. Παυλίδη με 1 εκατομμύριο ευρώ για να δώσει άδεια σε ναυτιλιακή εταιρεία σ ε άγονη γραμμή .Κατά την άποψή μου το σκάνδαλο δεν είναι ούτε το ότι ένας Υπουργός πήρε μίζα ,ούτε το ότι το γνώριζε το Μαξίμου από τον ίδιο τον εφοπλιστή που έδωσε τα χρήματα. Σε αυτά έχουμε συνηθίσει πλέον ,θα έλεγα ότι τα θεωρούμε φυσιολογικά για την κυβέρνησή μας. Το σοβαρότερο στην υπόθεση είναι ότι οι διάφοροι Παυλίδηδες τωρινοί και προηγούμενοι που είχαν το αξίωμα του Υπουργού Ναυτιλίας ή Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής δεν έδωσαν καμία σημασία στα νησιά μας ,δεν φρόντισαν για την ανάπτυξή τους και δεν εφήρμοσαν καμία νησιωτική πολιτική ,παρά μόνο την πολιτική της τσέπης τους. Τα νησιά μας ,εκτός από τα μεγάλα τουριστικά νησιά , μαραζώνουν ,η πρόσβαση σε αυτά γίνεται όλο και ποιο δύσκολη , ο πληθυσμός τους χρόνο με τον χρόνο ελαττώνεται , τα σχολεία μένουν χωρίς μαθητές και τα αγροτικά ιατρεία χωρίς γιατρό. Σε λίγα χρόνια πολλά μικρά νησιά στο Αιγαίο θα είναι ακατοίκητα ή θα έχουν για κατοίκους μερικές δεκάδες αλλοδαπούς οικονομικούς μετανάστες . Το πρόβλημα είναι τεράστιο και εκτός από τις οικονομικές έχει και εθνικές διαστάσεις. Κανείς όμως δεν νοιάζεται .Οι επιχορηγήσεις ,είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,είτε οι εθνικές ,εγκρίνονται αλλά τρώγονται από τα λαμόγια της εξουσίας .Τα κονδύλια τα εξετάζουν μόνο από την άποψη του τι μπορούν να φάνε από αυτά και όχι το τι μπορούν να προσφέρουν στους νησιώτες από αυτά. Οι ακρίτες μας είναι ευκολότερο να βρουν τροφή ,νερό και γιατρό από την Τουρκία παρά από την Ελλάδα. Έλληνες ξυπνήστε ,απαιτήστε από το ανάλγητο ελληνικό αθηνοκεντρικό κράτος να φροντίσει τα σύνορα μας , απαιτήστε από αυτή την άθλια …..σεμνή ,ταπεινή και παντελώς ανίκανη κυβέρνηση Καραμανλή να αφήσει τις μίζες ,τις πολυτελείς διακοπές , τα σκάφη και τα λουξ ξενοδοχεία και να κάνει δουλειά. Αν δεν μπορούν να φύγουν ,φθάνει τόσο που μας έσωσαν .
    (genitsaros)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. APA

    o Kyriakodimarxos DIMOY PAPAGOU

    kati ixere kai edexiothi ton KOKO!


    e?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Παύλος έχει τελειώσει Πανεπιστήμιο.

    Ο Κωνσταντίνος τελείωσε σε δύο (2) χρόνια τρείς (3) στρατιωτικές σχολές (Ευελπίδων, Δοκίμων, Ικάρων).

    Ο Πατέρας, όταν μιλάει στους ξένους δημοσιογράφους αναφέρει τις σπουδές του παιδιού του. Τι να τους πει, ότι από το 1969 έως το 1974 προσπαθούσε να μπει στο Πανεπιστήμιο του Cambridge αλλά δεν πήρε το μπακαλορεά;

    Δεν νομίζω ότι θα κατέβει κανείς τους σε εκλογές, αφού μπορούν να τραβούν την προσοχή των Ελλήνων σε με φωτογραφίες τους σε γυναικεία περιοδικά χαμηλού επιπέδου.

    Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα αυτό θα προκαλούσε τη διάλυση του ΛΑΟΣ (δέστε στο τι κουμάσια υπάρχουν εκεί μέσα - συζητούν με θαυμασμό και φανατισμό για τα βασιλικά κτήματα από το 1864, αντί να κάνουν δηλώσεις κτηματολογίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συμπληρώνω: Δέστε στην ιστοσελίδα της νεολαίας του ΛΑΟΣ www.neos-forum.gr με τι θαυμασμό εκφράζονται για όλους τους βασιλιάδες της Ελλάδας και ιδίως για τα ... χτήματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. long live the king
    zito o vasilias

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση