GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οϊμέ...

. Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης . . Από τη μια, η επάνοδος στο προσκήνιο των δικών σου αποκαλύψεων Press - gr για τη Μονή Βατοπεδί...

.
Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης
.
.
Από τη μια, η επάνοδος στο προσκήνιο των δικών σου αποκαλύψεων Press-gr για τη Μονή Βατοπεδίου (των οποίων εύχομαι να μην προστρέξουν κάποιοι πάλι να καπηλευθούν) και από την άλλη οι εικονικές και καθόλα επιτυχημένες συνεντεύξεις του ανατρεπτικού Παναγιώτη Χατζηστεφάνου με παπάδες που εύκολα θα μπορούσαν κάτω από τα ράσα να φορούν ζαρτιέρες, με σκανδαλίζουν να γράψω εδώ. Αρχικά, σκέφτηκα να επιχειρηματολογήσω για το ότι θα «πρέπει και η Εκκλησία να πληρώσει στο Κτηματολόγιο», μετά τις φωνές βοήθειας του παραπονιάρη τυπά που δημιούργησε το αντίστοιχο group στο Facebook και ισχυρίζεται ότι τον πέταξαν εκτός της διαδικτυακής κοινότητας και αυτόν και το group και να το συνδυάσω με το απατηλό ενδεχόμενο του διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους.
Ως δεύτερη σκέψη,
και μετά τις αναφορές σου για τις προσκλήσεις-προκλήσεις στον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο, θεώρησα ότι κάτι θα έπρεπε να αναφέρω για την παχυλή ζωή των ιερωμένων στις υψηλότερες βαθμίδες της ιεροσύνης σε αντιδιαστολή με την κίνηση ευεργεσίας ενός γέροντα 91 χρονών, που δώρισε 60000 ευρώ σε νοσοκομείο, από το υπόλοιπο ποσό που περίσσεψε από τη θεραπεία της καρκινοπαθούς και αποβιώσας κόρης του. Αλλά, η «Θεία Δίκη» «τιμώρησε» τον πάντα προκλητικό Μητροπολίτη Ζακύνθου...
Καθώς, στη δημοσιογραφία εκείνο που πουλάει κατά τους αγγλοσάξονες είναι «το αίμα, το σπέρμα και το στέμμα» -και σίγουρα πουλάει και στη δικιά μας κοσμοκουλτούρα, με αποδεικτικό τον κομπλεξισμό που επιδεικνύουν ορισμένοι στον πρώην βασιλιά Κωνσταντίνο, σε ροζ ειδήσεις που πουλάν πάντα είτε σε μεσημεριανά, είτε σε κουτσομπολίστικα περιοδικά, είτε σε
blogs όπως και εδώ, αλλά και οι αιματικές και εμετικές φωτογραφίες- θα γράψω για την επιδείξασα αντίδραση της Εκκλησίας στα ερωτικά σκάνδαλα –αφού συνειρμικά το ράσο με παραπέμπει πια σε κάτι ανώμαλο- και τί αυτή αυτοδηλώνει για την ιδιοσυστασία της. Ένα είδος δηλαδή ψυχογραφήματος του θεσμού-πυλώνα(;) στη χώρα μας, καθώς κατά τους περισσότερους θεωρητικούς της ψυχανάλυσης ο τρόπος σκέψης αλλά και ζωής του καθένα, υποδηλώνεται και μέσω των αντιδράσεων του, πλην των άλλων.
Η αντίδραση λοιπόν,
της Εκκλησίας στα σεξουαλικά σκάνδαλα αποδεικνύει πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο της: επιμένει ότι οι εν λόγω περιπτώσεις, όσο οικτρές κι αν είναι, αποτελούν δικό της εσωτερικό πρόβλημα και επιδεικνύει μεγάλη απροθυμία να συνεργαστεί με την αστυνομία στις έρευνές της (όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση που την αφορά). Και πράγματι έχει, κατά κάποιον τόπο, δίκιο: η ομοφυλοφιλία και η αποπλάνηση παιδιών (κυρίως σε καθολικούς, όπου συναντάται συχνότερα) είναι εσωτερικό πρόβλημα της Εκκλησίας, δηλαδή ένα εγγενές προϊόν της ίδιας της θεσμικής συμβολικής οργάνωσής της και όχι απλώς μια σειρά ιδιαίτερων εγκληματικών περιπτώσεων που αφορούν άτομα τα οποία τυγχάνει να είναι και ιερείς. Συνεπώς, στην παραπάνω απροθυμία δεν αρκεί να απαντήσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με εγκληματικές υποθέσεις και ότι αν η Εκκλησία δεν συμμετάσχει πλήρως στη διερεύνησή τους, γίνεται εκ των υστέρων συνεργός. Οφείλουμε να προσθέσουμε ότι η Εκκλησία ως τέτοια, ως θεσμός, θα πρέπει να διερευνηθεί σε σχέση με τον τρόπο που δημιουργεί συστηματικά συνθήκες κατάλληλες για τέτοια εγκλήματα. Αυτός επίσης, είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τα σεξουαλικά σκάνδαλα όπου εμπλέκονται ιερείς ως ραδιουργία των αντιπάλων της αγαμίας του κλήρου, οι οποίοι θέλουν να δείξουν ότι, αν οι σεξουαλικές ορέξεις των ιερέων δεν βρίσκουν νόμιμη διέξοδο, αναγκάζονται να ξεσπάσουν με τρόπο παθολογικό.
Πιστεύω ότι αν επιτρεπόταν ο γάμος στους ιερωμένους δεν θα λυνόταν τίποτα, δεν θα είχαμε ιερείς που θα έκαναν τη δουλειά τους χωρίς να παρενοχλούν αγοράκια, δεδομένου ότι ο καθολικός θεσμός της ιεροσύνης γεννά την παιδεραστία και την ομοφυλοφιλία, ως «εγγενή παράβασή» της, ως αισχρό μυστικό συμπλήρωμά της.

Νιώθω ήδη ότι είπα πολλά
. Δεν θέλω να πας λατρεμένο Press-gr στην πυρά εξαιτίας μου ή να σε αφορίσουν. Σταματώ εδώ. Εξάλλου, η όλη θεματική μόνο αηδία μου προκαλεί.
Αμήν!

------------------------------

17 σχόλια

  1. η ανορθωση οχι μονο ειναι μια ελληνικη ομαδα οπως οι εδω, αλλα δεκα φορες ελληνικωτερη απο αυτες με εδρα την Αθηνα ( αek, osfp ).
    στην osfp το 80% ειναι σλαβοι και αλβανοβλαχοι.

    μην τυχον σβησεις το σχολιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άχ, βάχ, βρέ Αλεξία, πουλάκι μου,

    εκμεταλλεύεσαι τη δεσπόζουσα θέση πού κατέχεις στίς συνήθειές μου καί μέ ταλαιπωρείς μέ φαφλατάδες "σχολιογράφους" τού τίποτα. Άσε δέ πού, όσο πιό τίποτα τό περιεχόμενο, τόσο εκτενέστερο σέ μέγεθος τό "σχόλιο".

    Ειδικώς δέ ο συγκεκριμμένος καθ' έξιν άναλύων εμβριθώς τό μηδέν, έχει και τό εκνευριστικό προσόν νά διαθέτει καί δύο ονόματα : τούτο, γιά νά ξεξωρίζει αμέσως από τήν πλέμπα, εμάς τούς κοινούς, πού μάς ήταν πολύ δύσκολο νά κοτσάρουμε μέχρι και οκτώ ονόματα.

    Ευτυχώς όμως, πού, μετά από 800 λέξεις αηδιαστικό κείμενο, τού προεκλήθη αηδία καί σταμάτησε, καί έτσι σώθηκα κι' εγώ, ο οποίος στίς χίλιες λέξεις αηδιαστικού κειμένου, αυτοκτονώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί θέλετε για την Εκκλησία αυτόπου δεν θέλετε για τους εαυτούς σας και αυτό που δεν τολμάτε να απαιτήσετε από την ελίτ που μας πίνει το αίμα;

    Η Εκκλησία θα μας σώσει, και δεν το εννοώ θεολογικά. Η Εκκλησία θα διασώσει την ελληνική γη, αλλιώς ο Αλογοσκούφης θα τα ξεπουλήσει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το 2004 ο Αλογοσκούφης ανέλαβε υπουργός μιας δυναμικής οικονομίας. Η χώρα είχε μπει στην ΟΝΕ, οι κοινοτικοί πόροι έρρεαν, τα οικονομικά μεγέθη είχαν βελτιωθεί εντυπωσιακά, τα επιτόκια και ο πληθωρισμός κινούνταν σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα, η ανάπτυξη πλησίαζε το 5%, το πραγματικό εισόδημα είχε αυξηθεί σχεδόν 50% σε μία οκταετία, η χώρα έκλεινε με ταχύτητα την απόσταση που τη χώριζε από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η Ελλάδα βρισκόταν στην καλύτερη οικονομική κατάσταση της σύγχρονης ζωής της.

    Ενας κανονικός υπουργός δεν είχε πολλά να κάνει: θα ακολουθούσε την επιτυχημένη διαχείριση των προκατόχων του, διορθώνοντας τις αναπόφευκτες αστοχίες τους και καλύπτοντας τις αυτονόητες παραλείψεις τους.

    Ενας κανονικός υπουργός, ναι... Αλλά όχι ο Αλογοσκούφης. Με τη συμπλεγματική στάση που είχε χρόνια αναπτύξει το επιτελείο του Καραμανλή απέναντι στη διακυβέρνηση Σημίτη, το σύμπλεγμα των ανθρώπων που αδυνατούν να αντιληφθούν πώς γίνεται και κάποιοι άλλοι προτιμώνται για τη διεύθυνση του τόπου, η πρώτη του φροντίδα δεν ήταν να αυξήσει την παραγωγή χρυσών αβγών ή έστω την κατανομή τους, αλλά να σκοτώσει τη χήνα.

    Από την πρώτη κιόλας ημέρα η οικονομική πολιτική της ΝΔ είχε μοναδική φροντίδα να απαξιώσει το έργο των προκατόχων της ώστε να κατεβάσει τον πήχη της σύγκρισης. Αποτέλεσμα; Απαξιώνοντας τους προκατόχους της το μόνο που κατάφερε ήταν να απαξιώσει την οικονομία.

    Σήμερα, τεσσεράμισι χρόνια αργότερα, ο Αλογοσκούφης μάς λέει (με δικά του λόγια) ότι «δυστυχώς επτωχεύσαμε». Και εξαγγέλλει μια φοροεισπρακτική και φορομπηχτική πολιτική «έκτακτης ανάγκης». Ωραία η ιδέα, αλλά δεν επτωχεύσαμε μαζί: μόνος του έριξε τη χώρα στις ξέρες. Και την έριξε στις ξέρες για λόγους που δεν τιμούν μια σοβαρή πολιτική σταδιοδρομία.

    Το κρίμα είναι ότι κανένας άλλος υπουργός Οικονομίας την τελευταία τριακονταπενταετία δεν υπήρξε τόσο τυχερός. Κληρονόμησε μια οικονομία σε καλή κατάσταση, διέθετε την απόλυτη εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και την πλήρη ελευθερία των επιλογών του, ήταν πολιτικά πανίσχυρος, ακόμη περισσότερο που η αντιπολίτευση συμπυκνωνόταν στις φωνές του Αλαβάνου και τη ναφθαλίνη της Κατσέλη.

    Και κανένας άλλος, όμως, δεν σπατάλησε τόσο εύκολα τόσα πλεονεκτήματα σε τόσο μικρά πράγματα. Από προχθές ένα πράγμα είναι περίπου βέβαιο: ο υπουργός Οικονομίας ψάλλει το κύκνειο άσμα του. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Πρωθυπουργό να εμφανιστεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με τον ίδιο υπουργό στο πλευρό του. Και είμαι βέβαιος ότι ο Πρωθυπουργός το γνωρίζει...

    for the copypaste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΗΣ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΕΝΩ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ..

    Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ.

    ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΤΟΛΑΒΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι γνωστό πως στους χώρους της εκκλησίας τα ποσοστά της ομοφυλοφιλίας είναι υψηλότατα (σίγουρα άνω του 50%) καθώς λόγω του σεξουαλικού ρατσισμού που υπάρχει στο ελλαδιστάν, πολλοί νέοι ομοφυλόφιλοι βρίσκουν καταφύγιο στην αγκαλιά δεσποτών ή στα μοναστήρια, όπου δε θα αναγκάζονται να υποκρίνονται πως ποθούν και αναζητούν τις μιαρές γυναίκες.
    Εκτός απ' αυτούς είναι επίσης γνωστό πως στις εκκλησίες και τα κατηχητικά υπάρχουν υψηλά ποσοστά παιδοφιλίας (ακόμα και 25 χρόνια πριν που πήγαινα δημοτικό, υπήρχε η φημη πως στα κατηχητικά "χαϊδεύουν" αγοράκια).
    Και όσον αφορά την ομοφυλοφιλία είναι δικαίωμα τους να χρησιμοποιούν τα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό τους όπως θέλουν, εξάλλου δεν υπάρχει και κανείς έλληνας που να μην ξέρει τα βίτσια των παπάδων. Αλλά η παιδοφίλία είναι σοβαρότατο αδίκημα και πρέπει να πατάσσεται με τον πιο σκληρό τρόπο, αν και ευτυχώς τα παιδιά που πλησιάζουν αυτούς τους σκοτεινούς εκκλησιαστικούς χώρους είναι ελάχιστα.
    Το ζήτημα είναι να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας, απαγκίστρωση της παιδείας από τα ναζιστικά χριστιανικά κατάλοιπα και ας βγάλουν τα μάτια τους όσο θέλουν μεταξύ τους. Αν θέλουν ας κάνουν χριστιανικά σχολεία (να δούμε ποιός μαλάκας γονιός θα έστελνε το παιδί του εκεί...) και εν τέλει όπως έγραψε ένας φίλος σε άλλο σχόλιο ας πληρώνει όποιος δηλώνει χριστιανός ορθόδοξος φόρο υπέρ της εκκλησίας να δούμε τότε πόσοι είναι οι χριστιανοί (μόνο που το σκέφτομαι γελάω, πως το 98% γίνεται 0.98%...).
    Το ευχάριστο είναι πως ο πολύς κόσμος έχει ξυπνήσει, είμαστε τόσοι πολλοί, το χριστιανοκρατικό κατεστημένο μετράει μέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι απλά να επιτρεπτόταν, αλλά να επιβαλλόταν έπρεπε ο γάμος στους κληρικούς. Ελάχιστοι ή κανένας ανώμαλος θα πήγαιναν πλέον εκεί. Τώρα έχει γίνει η εκκλησία γιάφκα συγκαλύψεως ανωμαλιών και απάτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια ένσταση! Στη συγκεκριμένο άρθρο βάζετε στην ίδια μοίρα την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία!
    Ουδεμία σχέση έχει το ένα με το άλλο. Κι αυτό , γιατί η ομοφυλοφιλία είναι μια ερωτική πράξη μεταξύ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΩΡΙΜΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ενώ η παιδεραστία είναι η αποπλάνηση ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΑΝΩΡΙΜΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ, που πιθανότατα θα τους επιρρεάσει αρνητικά για το υπολοιπο της ζωής τους.
    Τέλος, ακόμα και η ετεροφυλοφιλική ερωτική σχέση ειναι "πορνεια" για τους άγαμους ιερείς΄, σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας. Αυτό , όμως, φαίνεται να μη σας ενοχλεί και δεν το αναφέρετε καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο θεός να σε βέπει απο γαϊδάρου πισινά και του καλογέρου αχαμνά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά έκανες καί σταμάτησες γιατί
    από τή μέση τού άρθρου καί πέρα η
    πυξίδα αλληθωρίζει.
    Λιανά:Γράφεις ότι κατά κάποιο τρό-
    πο η εκκλησία δικαιούται νά θεωρεί
    εσωτερικό της πρόβλημα τήν παιδερα-
    στία καί τήν ομοφυλοφιλία.
    ΡΕ ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ??
    Είναι δυνατόν νά θεωρείται εγγενές
    πρόβλημα ένα κακούργημα βάσει νόμου
    καί Συντάγματος?
    Άντε αφήνω τήν
    ομοφυλοφιλία,ενήλικοι είναι,εγώ δέν
    θά βάλω αλφάδι στόν κώλο τους?
    Αλλά η παιδεραστία?Τί σοϊ εσωτερι-
    κό πρόβλημα είναι?Σκάγια γιά αγριο-
    γούρουνα(άν δέν δεσμεύτηκαν από Πρα
    σινοοικολόγους) στό Δόξα Πατρί.
    Όσο καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι πιό
    δύσκολα συμπλέεις μέ τήν εκκλησία,
    (αυτήν πού έχουμε).
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οι ρασσοφοροι τραγοι δεν έχουν τον ... Θεό τους !!!

    το ακόλουθο είναι ρεπορτάζ εφημερίδας πριν τρείς μήνες :

    Το μεγάλο κόλπο με τα 76 μετόχια
    -------------------------------------------------------------

    Η υπόθεση, που βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, εκθέτει το γραφείο του πρωθυπουργού που τη χειρίστηκε, ενώ σοβαρά ερωτήματα εγείρει και το γεγονός ότι τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν πωλήθηκαν ήδη με συνοπτικές διαδικασίες και σε τιμές αρκετά κάτω από τις ισχύουσες στην αγορά σε συγκεκριμένη εταιρεία, στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας μετέχει, μάλιστα, και ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τη... Μονή!

    Ας σημειωθεί ότι ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ φέρεται ως πνευματικός του υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου, ενώ καταγγέλλεται ότι «αρμόδιοι» παράγοντες ορθώνουν πλήθος εμποδίων, προκειμένου να παρεμποδιστούν στην άσκηση των δικαιωμάτων τους όσοι αντιδρούν στην εκχώρηση των εν λόγω εκτάσεων.

    Σωρεία αποκαλύψεων
    Στο συμβόλαιο παραχώρησης των οικοπέδων περιλαμβάνονται 56 οικόπεδα, τα οποία γνώστες της περιοχής χαρακτηρίζουν «φιλέτα». Οπως αποκαλύπτεται, ωστόσο, υπάρχει και δεύτερο συμβόλαιο παραχώρησης - ανταλλαγής, με το οποίο εκχωρούνται στη Μονή άλλα 20 οικόπεδα εντός σχεδίου. Είναι αξιοσημείωτο ότι όλα τους βρίσκονται στις πιο προνομιακές περιοχές της Θεσσαλονίκης -στο Πανόραμα, το Ωραιόκαστρο, την Καρδία, τη Νέα Ραιδεστό και τους Νέους Επιβάτες- ενώ, όπως τονίζεται, οι δημοτικές αρχές κρατήθηκαν σκοπίμως στο σκοτάδι.
    Από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι στην όλη υπόθεση υπήρξε κεντρικός κυβερνητικός σχεδιασμός. Η πρώτη πράξη παίχτηκε τον Ιούνιο του 2004, όταν το ελληνικό δημόσιο παραιτήθηκε απρόσμενα από δικαστική προσφυγή για την κυριότητα 80.0000 στρεμμάτων στο Πόρτο Λάγος και παρά το γεγονός ότι η υπόθεση εκδικαζόταν ήδη σε πρώτο βαθμό. Το αποτέλεσμα ήταν, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα (1046300/ 3944/Α0010/7-6-2004), το ελληνικό Δημόσιο να αποδεχθεί την κυριότητα της Μονής στις αμφισβητούμενες εκτάσεις.
    Παρ' όλα αυτά, οι έντονες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής φόβισαν την κυβέρνηση, η οποία αναζητούσε τρόπους για να ανταλλάξει τις συγκεκριμένες εκτάσεις. Δεδομένου, μάλιστα, ότι μία προσπάθεια ανταλλαγής με ακίνητα στην Κρήτη και τη Χαλκιδική δεν καρποφόρησε, επειδή γνωστοποιήθηκε, επελέγη τελικά η «λύση» της Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα εξασφαλίστηκε η «σιωπή» του λαλίστατου σε άλλες περιπτώσεις νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.
    Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού, τα πιο προνομιακά και εμπορικά οικόπεδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία ανήκαν στην κατηγορία των κτημάτων της τέως Επιτροπής Αποκαταστάσεως Προσφύγων, εδόθησαν προς ανταλλαγή στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, με απόφαση του υπουργού (3822/25-1-2005) ενώ, προς υλοποίηση της απόφασης ακολούθησαν τον Απρίλιο και τον Μάιο οι αποφάσεις του νομάρχη Π. Ψωμιάδη.
    Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου έγινε η υπογραφή των δύο συμβολαίων της ανταλλαγής, με τα οποία παραχωρήθηκαν τα οικόπεδα στη Μονή.
    Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, με την οποία ανατέθηκε η ανταλλαγή στην ΚΕΔ, αν και κανονιστικού χαρακτήρα, δεν δημοσιεύτηκε ποτέ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι, να τίθεται θέμα ακυρότητας των συμβολαίων.
    «Τείχος» εμποδίων...
    Ακτήμονες της περιοχής Ν. Ραιδεστού, που διεκδικούσαν τις επίμαχες εκτάσεις και είχαν δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό, είδαν ξαφνικά τα οικόπεδα να... εξαφανίζονται και να παραδίδονται στη Μονή Βατοπεδίου. Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν περιέχονται αποκαλυπτικά στοιχεία.
    Οπως αναφέρει η δικηγόρος τους, τον περασμένο Φεβρουάριο έλαβε βεβαίωση του Εθνικού Τυπογραφείου ότι η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ στο ΦΕΚ. Η ίδια περιγράφει παραστατικά τον τρόπο που αντέδρασε η διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Γης κ. Μαντέλλη, όταν της ζητήθηκε η επίμαχη υπουργική απόφαση. Οπως αναφέρει, η διευθύντρια αρνήθηκε να δώσει αντίγραφο της επίμαχης υπουργικής απόφασης, επειδή, όπως είπε, «την είχε υπογράψει ο ίδιος ο υπουργός», ενώ προ της επιμονής της δικηγόρου της ανακοίνωσε ότι δεν της επιτρέπεται! Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλει η δικηγόρος, εξεδιώχθη με εξαιρετικά άκομψο τρόπο από τους συνεργάτες του υπουργού.
    Ο ηγούμενος Εφραίμ φέρεται ως πνευματικός πατέρας του υπουργού Επικρατείας. Αυτός ο δεσμός εξηγεί, σύμφωνα με γνώστες της υπόθεσης, την ταχεία διεκπεραίωση των περιουσιακών αιτημάτων της Μονής Βατοπεδίου.
    «Ξεχάστε το θέμα, έρχεται από πολύ ψηλά...»
    Εκτός όμως από την επιχείρηση συσκότισης του θέματος, υπογραμμίζεται ότι γύρω από την υπόθεση στήθηκε πλήθος εμποδίων, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις από ενδιαφερομένους και ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους με την υποβολή αιτήσεων ακύρωσης μέσα στις νόμιμες προθεσμίες στα δικαστήρια, αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το σκέλος της αναφοράς, στο οποίο εξιστορούνται όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση ομάδας ακτημόνων με τον δήμαρχο Θέρμης -ς αυτή υπάγεται η Ν. Ραιδεστός- τον Νοέμβριο του 2006, στο γραφείο του.
    «Ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος μας είπε ότι εν αγνοία του και με τρόπο αδιαφανή -αφαιρέθηκαν- τα οικόπεδα από τον δήμο και ανατέθηκαν στην ΚΕΔ για να τα πωλήσει ή να τα ανταλλάξει με τη Μονή Βατοπεδίου. Οτι ήδη η Μονή έβγαζε σε δημοπρασία τα οικόπεδα και ότι η συμφωνία για το θέμα είναι σε απίστευτο βαθμό σκανδαλώδης, διότι είναι αδιαφανείς οι όροι της και ιδίως το τίμημα της ανταλλαγής και ότι ήδη έχει ενημερώσει βουλευτές για να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή...». Ομως ο δήμαρχος ανέφερε κι άλλα. Οπως είπε, οι δημοπρασίες έχουν γίνει με πολύ χαμηλό τίμημα, ενώ «τους συμβούλευσε να ξεχάσουν το θέμα γιατί η απόφαση έχει ληφθεί από πολύ ψηλά, από το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού».
    Το μοναστήρι πούλησε τα ακίνητα στον δικηγόρο του...
    Η υπόθεση όμως των οικοπέδων-φιλέτων φαίνεται πως έχει και... ουρά εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια ώρα που στήνεται η «επιχείρηση-Θεσσαλονίκη», ώστε να αποκτήσει η Μονή Βατοπεδίου τα 76 οικόπεδα, κάποιοι «φίλοι» της προετοιμάζουν το επόμενο βήμα. Με έδρα την Κοζάνη, δημιουργείται η Εταιρεία «Ανθεμιάς Αναπτυξιακή Α.Ε.» που καταχωρίστηκε στο μητρώο ανώνυμων εταιρειών στις 29-11-2006. Στο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετέχει κι ένας άνθρωπος-κλειδί. Ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, που φέρεται ως φίλος της Μονής, ο οποίος πριν από πολλά χρόνια είχε εμπλακεί σε μία μεγάλη υπόθεση παράνομων υιοθεσιών παιδιών, για να συλληφθεί και να αθωωθεί τελικά σε δεύτερο βαθμό.
    Ενας διαγωνισμός της Μονής, για το τυπικό του πράγματος, που δημοσιεύθηκε μόνο σε δύο μικρής κυκλοφορίας εφημερίδες, για την αξιοποίηση των οικοπέδων, απέβη άκαρπος γιατί η προσφορά των 10 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε μία μόνο εταιρεία θεωρήθηκε μικρή. Στην εταιρεία αυτή δόθηκαν τελικά 6 οικόπεδα και τα υπόλοιπα κατέληξαν απευθείας στην «Ανθεμιάς Αναπτυξιακή Α.Ε.», έναντι συνολικού τιμήματος 16,1 εκατ. ευρώ!
    Στο συμβόλαιο της πώλησης, που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χατζηαλεξάνδρου, αν και μέλος του Δ.Σ. της «Ανθεμιάς» και αγοραστής, αναφέρεται και ως εκπρόσωπος της Μονής και ότι αυτός συνέταξε για λογαριασμό της το συμβόλαιο.


    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εάν ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να μας πείσουν ότι είναι ριζοσπάστες σοσιαλιστές να βγουν καθαρά και να μας δηλώσουν ότι είναι αποφασισμένοι για τον διαχωρισμό κράτους εκκλησιάς.
    Από ότι φαίνεται άλλη λύση δεν έχουμε μια και ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ρίξει πολύ στο φλου διαμαρτυριστίκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ απόλυτα με τον 12:48, αλλά δεν ελπίζω από τον γιωργάκη καθώς περιτριγυρίζεται από θρησκόληπτα κρυφοδεξιά υποκείμενα τύπου Καστανίδη, ενώ και ο ίδιος έχει ξεπεράσει τη Λουκά τελευταία σε άναμμα λαμπάδας και "κατάνυξη". Ο κατήφορος του πασοκ δεν έχει τελειωμό, είναι το απόλυτο κόμμα χωρίς άποψη πλέον, πάντα όπου γυρνάει ο τροχός και ποτέ να πάρει μια ξεκάθαρη θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θεωρεί το παλαιστινιακό πιο σημαντικό από το να διαμαρτυρηθεί για το θεοκρατικό κατεστημένο που λυμαίνεται τους πόρους της χώρας και τη φορολογία του άμοιρου κοσμάκη. Το ΚΚΕ πάντα στον κόσμο του, έχει τη δικιά του Λουκά, την εμετική Κανέλλη. Δεν υπάρχουν πολιτικοί με αρχίδια και μπέσα. Μας κρατάνε στο μεσαίωνα για τους ψήφους λίγων παραεκκλησιαστικών... Εμετός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η σχεση του Ελληνικου Κρατους με την (Κρατικη) Ορθοδοξη Εκκλησια,ειναι βαθεια και πολυεπιπεδη.
    Η αρρηκτη λειτουργια κρατους-εκκλησιας εξασφαλιζει-κατα την αποψη και των δυο- την απροσκοπτη λειτουργια της Ελληνικης κοινωνιας...
    Για τον σκοπο αυτο
    στρεφεται ευθεως κατα καθε πολιτη ο οποιος αρνειται να ειναι ενταγμενος στη λογικη αυτη και ο οποιος εμπρακτα εκφραζει την αντιθεση του αυτη.
    Δημοσιευθεντα επισημα ντοκουμεντα υπηρεσιων περιλαμβανουν λιστες "αντιφρονουντων" Ελληνων πολιτων ,οι οποιοι,κατ αυτους ως μη Ορθοδοξοι, χαρακτηριζονται εχθροι του Εθνους !
    Η Ελληνικη Ορθοδοξη Εκκλησια, μετεχει στις λειτουργιες του "βαθεος κρατους",το οποιο κατα περιπτωση,με την συμπραξη πολιτικων και μεγαλοεπιχειρηματικων συμφεροντων,δεν δισταζει να διωκει και να καταστρεφει καθε ανυποτακτο Ελληνα πολιτη.
    Η παραμετρος Εκκλησια,εχει αμεση σχεση με την λειτουργια της Δημοκρατιας στη χωρα μας.

    Γιωργος Κοσμοπουλος,
    Χειρουργος Καρδιας-Θωρακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν αμφιβάλω ότι στο Πασοκ υπάρχουν κάθε λογής μπουμπούκια , αλλά δυστυχώς ως Έλληνας πολίτης έχω να διαλέξω μεταξύ δυο κακών και αναγκαστικά θα διαλέξω το ολιγότερο κακό και αυτό, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ όπου μου έδωσε κάποιες ελπίδες αποδείχτηκε μπαρούφα. Το μόνο που κάνουν είναι όπου βρεθούν και όπου σταθούν να τσιρίζουν ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με το Πασοκ, άρα σκίζονται να διατηρήσουν τη ΝΔ στην κυβέρνηση.
    Κανείς δεν θα ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάσει τα βρακιά του στις ορέξεις του Πασοκ αλλά εάν είχαν καθαρές προθέσεις θα έπρεπε να κατεβουν δυναμικά και να πούνε στο Πασοκ για ελάτε εδώ ρε μάγκες, θέλετε συνεργασία, καμιά αντίρρηση να οι θέσεις μας, να τι προτείνουμε σε αυτό και σε αυτό, δώστε μας δημόσια την απάντηση σας και όχι να συμπεριφέροντε σαν άγαμες αδερφές. Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση από ένα υγειές αριστερό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρήστος Κωνσταντινίδης προϊστάμενος κτηματικής υπηρεσίας Ξάνθηςείναι ο άνθρωπος που παρέδωσε με ένα κουρελόχαρτο το 2003 την λίμνη Βιστωνίδα στην μονή Βατοπεδίου.Που ήταν τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο εκπρόσωπος της στην Ξάνθη βουλευτής και αντιπρόεδρος της βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης και επίσης που ήταν ο Απόστολος Φωτιάδης υφυπουργός οικονομικών, που το Υπουργείο του γνωμοδότησε θετικά στην πώληση. Και οι δύο πρωτοκλασάτοι Θρακιώτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αγιοποίησαν τη ΘΡΑΚΗ μας και μη χειρότερα.ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση