GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράνομη η είσπραξη διοδίων...

. ...εδώ και χρόνια! . Γράφει ο Ανδρέας Σπάρτας . ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ!!! Σας ενημερώνω ότι κατόπι...

.
...εδώ και χρόνια!
.
Γράφει ο Ανδρέας Σπάρτας
.
ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ!!!
Σας ενημερώνω ότι κατόπιν προσφυγής μου στα δικαστήρια κατά του σημερινού συστήματος είσπραξης διοδίων, έχω δικαιωθεί δύο φορές και κάνοντας χρήση των δικαστικών αποφάσεων, πληρώνω κάθε φορά που περνάω διόδια το αναλογούν αντίτιμο (αναλογικά) των χιλιομέτρων μέχρι του σημείου που ταξιδεύω και όχι το συνολικό μέχρι του τέλους κάθε αυτοκινητοδρόμου.
Στο δικαστήριο, που οδηγήθηκα κατόπιν της αρνήσεώς μου να πληρώσω διόδι α στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας –Πάτρας ισχυρίστηκα ακριβώς τα παρακάτω και δικαιώθηκα: «Εφ' όσον όταν χρησιμοποιώ κάθε δημόσιο μέσο μεταφοράς πληρώνω το αναλογούν εισιτήριο για τον τόπο προορισμού μου, πώς είναι δυνατόν να πληρώνω στη Κόρινθο το ποσό για διόδια μέχρι τη Πάτρα, όταν εγώ κατευθύνομαι μόνον μέχρι το Κιάτο;;;» . Δικαιώθηκα και κάθε φορά που περνώ τα διόδια τους παραδίδω μια φωτοτυπία της απόφασης και 0,50 λεπτά αντί των 2 ευρώ. Μου δίδουν ιδιόχειρη απόδειξη και περνάω.
Το ξεπούλημα των διοδίων στους ιδιώτες σημαίνει και νέες αυξήσεις στα διόδια. Αν εγώ δικαιώθηκα στη διαμάχη με το ΤΕΟ (Εθνικό Ταμείο Οδοποιϊας) η αντιπαράθεση με τους ιδιώτες είναι περισσότερο εύκολη. Τα δικαστήρια τους αντιμετωπίζουν σκληρότερα απο όσο αντιμετώπιζαν αυτό το ίδιο το Κράτος.Οι ιδιωτικές εταιρείες πρέπει να πάρουν το μαθημά τους!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΝΟΜΙΚΑ!
-----------------------

19 σχόλια

  1. gia na katalavw egw phgainw syxna gia carema sthn paxh megarwn kai h plhrwnw h paw apo ton palio ti prepei na kanw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχύει το ίδιο και για την Αττική οδό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Steile & se mas tin apofasi etsi oste na mporoume na to xrisimopoiisoume & meis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στειλε σε copia την αποφαση γιατι αλλιως θα δωσουμε τοσα στα δικαστικα που δεν συμφερει. εκτος αν εισαι δικηγορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπηρχε και αποφαση-διαταξη της Ε.Ε. αν θυμαμαι καλα που ουσιαστικα ακυρωνε τα διοδια της Κορινθου-Πατρων λογω απαραδεκτων συνθηκων οδηγησης.
    Ισχυει αυτο?
    Γενικα παντως εισαι παραδειγμα προς μιμηση φιλε Σπαρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ κάτοικος ορεινής κορινθίας βγαίνω στην αρχαία κόρινθο και πάω από τον παλιό με 30 Km/h.Δημιουργώ ΤΟ μποτιλιάρισμα και βγαίνω στο Κιάτο. Το κάνουν ΚΑΙ πολλοί που πάνε γιά πάτρα. Είναι ακριβώς τα ίδια χιλιόμετρα, καίς λιγότερο γιατί πάς αργά μέσα από τα χωριά, αργείς μόνο 5 λεπτά τις πρωινές ώρες, τους δημιουργείς ρύπανση και κομφούζιο στα χωριά και οι εισπράκτορες στα διόδια αναρωτιώνται γιατί δεν έχει κίνηση. Άν αποφασίζαμε σε μια μεγάλη έξοδο να πάμε όλοι απο κάτω από τα χωριά και ας κάναμε για πάτρα 6 ώρες θα σου πώ εγώ αν τα έκαναν αναλογικά και χωρίς δικαστήρια. Αλλά πότε συνενοήθηκε ο Έλληνας για να τους κάνει τέτοιες πλάκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί φίλοι, η απόφαση ισχύει μόνο για μένα που έκανα τη μήνυση και μόνο για τη συγκεκριμένη διαδρομή. ΄Ετσι ήταν πιο εύκολο τότε για το δικαστήριο ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΜΕΝ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΔΙΑΚΑΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΘ ΕΑΥΤΟ. (Έτσι τουλάχιστον λέει ο δικηγόρος μου). Ωστόσω με συζητήσεις που έκανα αργότερα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι, εάν κατατεθούν ομαδικές αγωγές- μηνύσεις κατά των εταιρειών που διαχειρίζονται τα διόδια είναι δυνατόν να αναγκαστούν αυτές - κάτω και απο πολιτικες πιέσεις - να αλλάξουν πολιτική, έστω επι το δικαιότερον. Στην ουσία κανένα διόδιο δεν έπρεπε να πληρώνουμε γιατί ΕΜΕΙΣ έχουμε πληρώσει την κατασκευή των δρόμων. Τέλος πάντων αυτή είναι άλλη ιστορία...αλλά και η ουσία, όμως επι του πρακτέου χρειάζεται να αντιδράσουμε και νομικά. Ρωτείστε όσοι ενδιαφέρεστε και νομικολυς δικούς σας. Αν απαοφασίσουμε μέσα απο τα blogs να βρεθούμε και να συνυπογράψουμε μαζικές αγωγές στα δικαστήρια μπορούμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη.

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΑΡΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που γράφεις και καλό θα ήταν να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Στην περιοχή μου πρόκειται ο ιδιώτης να κατασκευάσει και νέα διόδια και έτσι για μια απόσταση 40 χλμ θα πληρώνουμε 4+4=8 ευρώ για μετάβαση με επιστροφή που είναι υπερβολικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το θεμα ειναι οτι,εχει αλλαξει το συστημα και επειδη οπως ξερουμε παραμενει παντα εισπρακτικο, οι κλησεις μονο πληρωνονται μεσω ταχυπληρωμης και δεν οριζεται τακτικη δικασιμος οπως παλαιοτερα.
    Αν δεν πληρωθει παει στην εφορια και τρεχαγυρευοπουλος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλά τόσο δύσκολο είναι κε Σπάρτα να μας δείξεις την απόφαση;
    Και πως πείθεις τον υπάλληλο των διοδίων, και τί απόδειξη σου δίνει;

    Μου φαίνεται γράφουμε αρλούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημοσιευσε στο πρεσσ την αποφαση, ωστενα την παρει ο καθενας για λογαριασμο του!

    κυρα-Κατινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δώσε μας τον αριθμό της απόφασης, γιατί αυτό που ενδιαφέρει είναι το σκεπτικό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας έχουμε τον αριθμό της απόφασης κ όλα γίνονται πιο εύκολα. Αν ισχύει πράγματι αυτό τότε με μόνη την απόφαση θα διακαιωνόμαστε αμέσως στα δικαστήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φιλε Σπαρτα μπραβο. Επισης παρανομα ειναι η ελενχομενη σταθμευση. Πληρωνεις για την χρηση των δρομων με τα τελη κυκλοφοριας. Αρα πληρωνουμε τοσο καιρο για το ιδιο πραγμα 2 φορες.

    Επισης Σπαρτα μπορει η αποφαση αυτη μπορει να ισχυει μονο για εσενα, αλλα μπορει να χρησημοποιηθει και απο οποιονδηποτε δηκηγορο σαν δεδικασμενο σε παρομια υποθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφου εσυ το ξεκινησεs , συνεχεισετο και βρεs τον τροπο να κανουμαι ομαδικη αγωγη στο ΤΕΟ και στην{ νεα οδο Αθηνων=Θεσ/κηs} που περνη πολλα διοδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. έδωσες 0.5 ευρώ στα διόδια και 1500 ευρω σε δικηγόρο για το δικαστήριο; συμφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Vale tin apofasi na ti dei o kosmos. Ase pou mporei na hrisimopoiithei apo opoiondipote dikigoro synepos ta "einai mono gia emana" ta akouo verese. Periergo einai episis oti apla mporeis na pas se ena kanali na tin vgaleis dimosia kai na ginei panikos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση