GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα δικαστήρια αλλά και στην Βουλή...

. ...η εξέλιξη της διαμάχης για "το χρέος των 280.000 ευρώ" του Γ. Αλογοσκούφη. Τα 120 Δελτία Αποστολής, η μαρτυρία Ζαγορίτη και...

.
...η εξέλιξη της διαμάχης για "το χρέος των 280.000 ευρώ" του Γ. Αλογοσκούφη. Τα 120 Δελτία Αποστολής, η μαρτυρία Ζαγορίτη και η εκκρεμότητα της βουλευτικής ασυλίας για τα μη πολιτικά αδικήματα!
.
Του Γιάννη Δαίδαλου
.
Στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά και της Βουλής θα συνεχιστεί το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του επιχειρηματία Βασίλη Μπρέκου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για το χρέος των 280.000 ευρώ.
Θυμίζω ότι ο κ. Μπρέκος είχε στείλει εξώδικο στον υπουργό υποστηρίζοντας ότι στις εκλογές του 2004 η εταιρεία που εκπροσωπεί είχε αναλάβει την ταχυδρομική καμπάνια του κ. Αλογοσκούφη. Και ότι η εργασία αυτή στοίχισε 280.000 ευρώ αλλά δεν πληρώθηκε ποτέ.
Ο κ. Αλογοσκούφης αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη και γνώση του θέματος. Ο διευθυντής του Γραφείου του Σωτ. Νικολαρόπουλος, που είχε χειριστεί το θέμα, κατέθεσε αγωγή σε βάρος του κ. Μπρέκου με δικηγόρο τον κ. Δ. Ακριώτη στην οποία υποστηρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμφωνία και ότι αποτελεί θύμα "λασπολογίας".
Αναφέρει όμως σε μια παράγραφο: "...Θεωρουμένου ότι πράγματι εκτελέστηκαν οι 3.650 αποστολές που αναφέρονται στο εξώδικο (κάτι το οποίο βεβαίως δεν είναι αληθές) με σημερινές τιμές η μεταφορά εντός των Αθηνών κυμαίνεται μεταξύ 5,50 έως 6 ευρώ ώστε κατ' ανώτατο όριο με σημερινές τιμές αυτές θα στοίχιζαν 21.900 ευρώ (3.650 αποστολές χ 6 ευρώ = 21.000 ευρώ) και βεβαίως το έτος 2004 στις τότε πολύ μικρότερες τιμές".
Αυτή η αναφορά έχει τη σημασία της γιατί ο κ. Μπρέκος παραθέτει, μεταξύ άλλων, περίπου 120 ΔΕΛΤΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο όνομα του κ. Αλογοσκούφη και με την υπογραφή συνεργατών του που παραλάμβαναν το προεκλογικό υλικό. Επίσης, επικαλείται και άλλα έγγραφα στοιχεία για τις μετέπειτα επαφές με συνεργάτες του κ. Αλογοσκούφη, μετά τις εκλογές του 2004, με σκοπό, όπως αναφέρει, να καλυφθεί το κόστος με εργασίες που θα έπαιρνε η εταιρεία του από δημόσιους φορείς. Είναι δύσκολο λοιπόν να θεωρηθεί ότι δεν εκτελέστηκε αυτή η εργασία.
Ο κ. Μπρέκος κατέθεσε αυτές τις ημέρες μήνυση, με δικιηγόρο τον κ. Φρ. Ραγκούση, σε βάρος του κ. Αλογοσκούφη, καθώς και κατά του κ. Νικολαρόπουλου και του κ. Γ. Πλουμιστού, έτερου συνεργάτη του υπουργού, που είχε εμπλοκή στην υπόθεση. Επικαλείται μάλιστα και τη μαρτυρία του γραμματέα της ΝΔ Λ. Ζαγορίτη στον οποίο είχε καταφύγει, στην προσπάθειά του να πάρει τα χρήματα.
Η συζήτηση της αγωγής του κ. Νικολαρόπουλου προσδιορίστηκε για τον Δεκέμβριο του 2009. Αρκετά νωρίτερα όμως -το προσεχές φθινόπωρο- θα παραπεμφθεί στη Βουλή η μήνυση του κ. Μπρέκου κατά του κ. Αλογοσκούφη αφού για να προχωρήσει θα πρέπει να έχει αρθεί προηγουμένως η βουλευτική ασυλία του υπουργού.
Αυτό θα γίνει ή όχι; Η μέχρι τώρα πρακτική της Βουλής κλείνει προς το "όχι".
Θυμίζω πάντως ότι ήδη το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση. Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις και θεσμικές διεργασίες ώστε να προβλεφθεί ρητώς ότι για κατηγορίες αδικημάτων που δεν άπτονται σαφώς της πολιτικής δράσης των βουλευτών, η ασυλία θα αίρεται.
-------------------------------------------------

11 σχόλια

  1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ":

    1. Αναπτυξιακή φωτιά καίει εδώ και πέντε μέρες τη Ρόδο. Η φωτιά καίει ασταμάτητα στο πιο ανεκμετάλλευτο και ως εκ τούτου "υπανάπτυκτο" κομμάτι του νησιού και χωρίς τη βοήθεια των ανέμων, παρά μόνο με την αγαστή συνεργασία των ιθυνόντων και των νέων επενδυτών, κοντεύει να τελειώσει το έργο της.

    Οι ντόπιοι χωριάτες θα πουλήσουν όσο-όσο στους νέους επενδυτές, οι παληοί ξενοδόχοι θα ξεκουμπιστούν μαζί με τους τουρίστες, ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ για τους νέους αναπτυξι-άρχες.

    2. Αναπτυξιακή φωτιά έχουμε και στην Αχαϊα και στο τμήμα εκείνο που πέρισυ ατυχώς παρά τις ηρωϊκές προσπάθειες των αναπτυξι-αρχών μας δεν κάηκε. Ως γνωστόν στο σημείο αυτό θα διέλθει η νέα εθνική οδός και τυχόν αποζημιώσεις λόγω των έργων σε μη-καμμένες εκτάσεις θα ήταν τροχοπέδη για την ανάπτυξη.

    Εκτιμάται ότι φέτος οι ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ θα φθάσουν τα περισυνά επίπεδα με ίσως μια ελαφρά μείωση, λόγω της ανόδου του πετρελαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά οι πλούσιοι , μεγιστάνες Έλληνες ,είναι πολύ πιο τσιγκούνηδες από εμάς του φτωχούς και ταπεινούς συνταξιούχους .
    Ο Γ.Αλογοσκούφης ποτέ του δεν γνώρισε φτωχεια .
    Η οικογένειά του είχε , και έχει, το μεγαλύτερο ναυτιλιακό πρακτορείο του Πειραιά.
    Δεν καταλαβαίνω λοιπόν , γιατί δεν τακτοποιεί ο Γ.Αλογοσκούφης τα χρέη του , για να μην τον κάνουν ρόμπα;


    Ένας Συνταξιούχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΪΝΑΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ !
    ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΟΥ, ΕΜΕΙΣ, ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΙΝ ???

    ΕΠΕΙΔΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΙΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΝΑΓΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ. ΩΣ ΟΠΑΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΣ, ΣΕΜΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ.

    ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ, πρωϊ, πρωϊ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΤΣΙ..

    Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ...

    -Είναι μέσα στο σώμα μας
    -Είναι στην καρδιά μας
    -Είναι στην ψυχή μας
    -Είναι στο βλέμμα μας

    -Είναι στους δρόμους μεταμφιεσμένη σε φτωχούς ζητιάνους
    -Είναι στα καφενεία
    -Είναι στα έρημα χωριά


    Τελικά τί είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ??

    -Μήπως είναι οι φωτιές στα δάση ?
    -Μήπως η ταλαιπωρία στα λιμάνια ?
    -Μήπως η ακρίβεια στην αγορά ?
    -Μήπως στις στατιστικές της ανεργίας ?


    Τελικά που είναι η ανάπτυξη, ρωτάει ο ποιητής.

    Και απαντά ο ΘΕΟΣ:

    -Ψάχτε τα σπήλαια-δεν θα τη βρείτε
    -Ψάχτε τους βυθούς των θαλασσών-δεν θα τη βρείτε
    -Ψάχτε τα δάση-δεν θα τη βρείτε
    -Ψάχτε τις κατακόμβες της Καρπάθου-δεν θα τη βρείτε
    -Ψάχτε τις τσέπες σας, ούτε εκεί θα τη βρείτε

    ... ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΞΕΡΩ, συνέχισε να μονολογεί ο ΘΕΟΣ.
    -και που είναι, ξαναρωτάει ο ποιητής
    -Στην ΠΙΣΤΗ, Στη μεγάλη Πίστη, απαντάει ο ΘΕΟΣ. Οποιος είναι άπιστος δεν θα τη δεί ΠΟΤΕ.

    -Μά το θεό, ΘΕΕ ΜΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ, είμαι τελικά ΑΠΙΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πως το γράφει ο αλογοσκούφης,δεν ηξερα τίποτα οι αλλοι φταίνε.το ιδιο και στήν οικονομία,μέχρι προχθές παμε καλά,τώρα πληρώστε μαλάκες.ειχα πει ουτε γιά διαχειριστής της πολυκατοικίας δέν κάνει ο ανθρωπος,αλλά για τις πουστιές πρωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Quizzzzz :
    =========

    Πώς συνδέεται τό θέμα μας (280.000 € φέσι απ' τόν μπαταχτσή Αλογοσκούφη),

    με τό εάν έπρεπε ή όχι να πουληθή ο ΟΤΕ στούς γερμανούς ?

    (Η απάντηση σέ παλαιότερες αναρτήσεις θεμάτων τού Press-gr, περί τού ρόλου των ΔΕΚΟ στίς αποπληρωμές φεσιών υπουργών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η φρενολογία (δηλ. η εξαγωγή συμπερασμάτων για το νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο ενός ατόμου μετρώντας ανθρωπομετρικούς δείκτες - πχ περίμετρος κρανίου, ογκώματα και σχισμές - http://en.wikipedia.org/wiki/Phrenology) έχει καταπέσει σαν επιστήμη της ιατρικής από την αρχή του 20ου αιώνα. Αλλα μόνο που βλέπεις τη φάτσα του αλογοσκούφη καταλαβαίνεις για το πόσο μαλάκας είναι, πόσο μάλλον να γίνει και υπουργός οικονομίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. Πάνω από ποιο ποσό είναι κακούργημα;

    2. Μέχρι ποιο ποσό δικαιολογείται για προεκλογικά τερτίππ εεε έξοδα στο υποψήφιο καταχρρ εεεε βουλευτή ήθελα να πω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, αλλα πηγε και στο LSE.Μην το ξεχνας!!!
    Εδω γελανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Hello Entrepreneur! Are trying speak that I such as your blog site lots.
    [url=http://www.businesscreditcardv.com]business credit card[/url] [url=http://www.businesscreditcardv.com/new-business-credit-card]new business credit card[/url] small business credit card transactions [url=http://www.calendartemplatev.com]calendar template[/url] [url=http://www.calendartemplatev.com/weekly-calendar-template]weekly calendar template[/url] calendar template year [url=http://www.carbatteryv.com]car battery[/url] [url=http://www.carbatteryv.com/car-battrery-problems]car battrery problems[/url] car battery overcharge [url=http://www.digitalphotoframev.com]digital photo frame[/url] [url=http://www.digitalphotoframev.com/phillips-digital-photo-frame]phillips digital photo frame[/url] digital photo frame uk sale [url=http://www.fitnessgymv.com]fitness gym[/url] [url=http://www.fitnessgymv.com/ladies-fitness-gym]ladies fitness gym[/url] fitness gym chandler az [url=http://www.greenhomev.com/]green home[/url] [url=http://www.greenhomev.com/green-homes-for-sale]green homes for sale[/url] peak fitness gym charlotte nc [url=http://www.hairremovalv.com]hair removal[/url] [url=http://www.hairremovalv.com/hair-removal-for-men]hair removal for men[/url] hair removal 75052 [url=http://www.homemadepizzav.com]homemade pizza[/url] [url=http://www.homemadepizzav.com/homemade-pizza-dough]homemade pizza dough[/url] homemade pizza hyde park [url=http://www.horsetrailersv.com]horse trailers[/url] [url=http://www.horsetrailersv.com/used-horse-trailers]used horse trailers[/url] horse trailers in california [url=http://www.hybridbikev.com]hybrid bike[/url] [url=http://www.hybridbikev.com/schwinn-hybrid-bikes]schwinn hybrid bikes[/url] hybrid bike alfine [url=http://www.itunesv.org]itunes[/url] [url=http://www.itunesv.org/installing-itunes]installing itunes[/url] itunes 0xe8000001 [url=http://www.kneepainv.com]knee pain[/url] [url=http://www.kneepainv.com/chronic-knee-pain]chronic knee pain[/url] knee pain from sitting [url=http://www.lavenderplantsv.com]lavender plants[/url] [url=http://www.lavenderplantsv.com/lavender-plants-for-sale]lavender plants for sale[/url] lavender plant harvesting for fragrance [url=http://www.minimacv.com]mini mac[/url] [url=http://www.minimacv.com/memory-mini-mac]memory mini mac[/url] mini maglite [url=http://www.moneytreev.com]money treev[/url] [url=http://www.moneytreev.com/money-tree-plant]money tree plant[/url] money tree union city tn [url=http://www.organicvegetablev.com]organic vegetable[/url] [url=http://www.organicvegetablev.com/organic-vegetable-delivery]organic vegetable delivery[/url] organic vegetable lebanon [url=http://www.paintballgunv.com]paintball gun[/url] [url=http://www.paintballgunv.com/cheap-paintball-guns]cheap paintball guns[/url] paintball gun in little big planet [url=http://www.pontoonboatsv.com]pontoon boats[/url] [url=http://www.pontoonboatsv.com/used-pontoon-boats]used pontoon boats[/url] pontoon boats in ohio [url=http://www.projectmanagementv.com]project management[/url] [url=http://www.projectmanagementv.com/project-management-tools]project management tools[/url] information technology project management 6th edition [url=http://www.ps3gamesv.com]ps3 games[/url] [url=http://www.ps3gamesv.com/new-ps3-games]new ps3 games[/url] cheap ps3 games [url=http://www.thyroidproblemv.com]thyroid problem[/url] [url=http://www.thyroidproblemv.com/symptoms-of-thyroid-problems]symptoms of thyroid problems[/url] thyroid problems sore throat [url=http://www.turnkeywebsitev.com]turnkey website[/url] [url=http://www.turnkeywebsitev.com/turnkey-website-business]turnkey website business[/url] turnkey website yoga [url=http://www.vitamindv.com]vitamin d[/url] [url=http://www.vitamindv.com/sources-of-vitamin-d]sources of vitamin d[/url] vitamin d rda

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση