GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρίζουν τα κόκκαλα του Μιλόσεβιτς...

. Το συναίσθημα και ο πολιτικός κυνισμός στη σημερινή Σερβία.... . Ανταπόκριση για το Press-gr από το Βελιγράδι . Το πάθος για την κατά...

.
Το συναίσθημα και ο πολιτικός κυνισμός στη σημερινή Σερβία....
.
Ανταπόκριση για το Press-gr
από το Βελιγράδι
.
Το πάθος για την κατάκτηση της εξουσίας κάνει πολλούς ανθρώπους να χάσουν την αξιοπρέπεια τους και να πουλούν την ψυχή τους στο διάβολο. Αν κοιτάξεις κατάματα, όπως εγώ, ένα ηλικιωμένο οπαδό του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας που ίδρυσε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, θα νιώσεις τη θλίψη του για την προδοσία του τωρινού ηγέτη, του Ιβιτσα Ντάτσιτς ο οποίος συμμάχησε με το φιλοευρωπαϊκό συνασπισμό του προέδρου Μπόρις Τάντιτς.
Δεν δυσκολεύτηκα να καταλάβω
την οργή του γέρου Ράικο, 75 ετών, για την κατάχρηση της κληρονομιάς του Σλομπονταν Μιλόσεβιτς από το Ντατσιτς. Μου είπε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει διαπράξει ένα αισχρό έγκλημα εις βάρος της Σερβίας. Η νέα ηγεσία κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, όπως με πληροφόρησε, για να επηρεάσει τους ψηφοφόρους του κόμματος έπαιξε ένα βίντεο με την τελευταία ομιλία του Μιλόσεβιτς λίγο πριν την πτώση του: Ο Μιλόσεβιτς προειδοποιούσε τους Σέρβους ότι ο πρόεδρος του (τότε) Δημοκρατικού Κόμματος συνεργάστηκε με τη στρατιωτική συμμαχία που επιτέθηκε στη χώρα.
Κανείς, από τους ψηφοφόρους του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας δεν πίστευε ότι ο Ιβιτσα Ντάτσιτς θα μπορούσε, στη συνέχεια, να πάει με τους φιλοευρωπαϊστές. Άλλωστε ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μια συνεργασία με το κόμμα του Μπόρις Τάντιτς ανήκε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, αποδείχθηκε τελικά ότι μόνο εκεί δεν άνηκε. Εγινε πραγματικότητα και μάλιστα εφιάλτης για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Μιλόσεβιτς.
Πέρα όμως από τις προσεγγίσεις του μπάρμπα Ράικο που γίνονται μέσω συναισθήματος και δεν εκφράζουν αντικειμενικότητα, πρέπει να διερευνήσουμε κατά πόσο ο φιλοευρωπαϊκός κυβερνητικός συνασπισμός μπορεί να επαναφέρει τη σταθερότητα στη Σερβία.
Κατ' αρχάς τίθεται θέμα ηθικής τάξης. Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνδέεται με τη συνεργασία του Βελιγραδίου με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Θα πρέπει να παραδώσει τους σερβοβόσνιους ηγέτες Κάρατζιτς και Μλάντιτς που έδωσαν μάχη στο πλευρό του Μιλόσεβιτς και θεωρούνται ήρωες από ένα μεγάλο ποσοστό. Όταν έρθει η ώρα, είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνει ο Ντάτσιτς. Δηλαδή αν θα έχει τα απαιτούμενα κότσια να τους παραδώσει στη Χάγη - στο μέρος εκείνο που ο ιδρυτής του κόμματος, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, άφησε την τελευταία του πνοή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πλήττοντας την φήμη του δικαστηρίου και εκθέτοντας σοβαρά την κατήγόρο του Κάρλα Ντε Πόντε για μεροληψία.
Για να μπορέσει η Σερβία να επανακάμψει, πρέπει να υποκύψει πλήρως στις διαθέσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης και να ξεχάσει το Κόσσοβο. Όσο οι Σέρβοι παραμένουν διχασμένοι τόσο πιο πολύ θα γίνονται ευάλωτοι στις παρεμβάσεις της Δύσης.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Σερβίας ίσως θέλει να διαγράψει τη μέχρι τώρα ιστορία του και να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του. Μάλλον θέλει να χτίσει ένα νέο προφίλ στη διεθνή κοινότητα που είχε δαιμονοποιήσει τον ιδρυτή του. Ίσως ο Ντάτσιτς να πίστευε ότι μια συμμαχία με τους υπερεθνικιστές και τους συντηρητικούς να μην είχε μέλλον και να προκαλούσε παρενέργειες από ΗΠΑ και δυτικούς που θα εξουθένωναν τη Σερβία. Ισως...
--------------------------------------------

17 σχόλια

  1. Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς = ενας δολοφονος 1 σκαλοπατι πριν την κατηγορια του Χίτλερ, που οι μονοι που πιστευουν ακομη σε αυτον ειναι οχι οι Σερβοι αλλα..... ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,

    ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΜΥΑΛΛΟ;

    ΗΜΑΡΤΟΝ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πωπω
    εχει και ανταποκριτες στα εξωτερικα το πρεςς;
    τι-λε-ρε-πιδιμ-ρε-γαμωτη!

    Ειμαι πολυ εντυπωσιασμενος!

    μπραβο ρε, μπραβο! ποτε θα γινετε εφημεριδαδες και εσεις σαν το Θεμαρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε ΣΥΝΑΣΠισταριά ο Μιλόσεβιτς χίτλερ, ο φίλος σας και συνομιλητής σας Γρουέφσκι τι στο διάολο είναι;
    Η νέα βαλκανική σφαγή θα έχει την υπογραφή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΙΓΑ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΙΞΟΥΝ , ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.
    ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.
    ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ Η ΣΕΡΒΙΑ .

    ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ

    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕ Η ΓΝΩΣΤΗ ΛΕΣΒΙΑ ;;
    ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟ 20ετίας ΕΚΑΥΧΑΤΟ :
    ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!!!!!!


    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 6:16
    Αυτά που ισχυρίζεται σήμερα ο Γκρουέφσκι είναι αυτά που συμφώνησε το 1949 για ''ανεξάρτητη''Μακεδονία ο σύντροφος Νίκος Ζαχαριάδης.
    Τα ίδια απαιτούσε επί δεκαετίες ο ''φίλος'' μας ο Τίτο και όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις τα κατάπιναν αμίλητες διότι έτσι τις διέταζαν οι Αμερικανοί.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ σας μάρανε μετά από 60 χρόνια Ελληνικής μαλακίας ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. α πα πα πα.....


    και που να δεις πόσο θα τρίζανε τα κόκαλα του αντρέα βλέποντας το γιωργάκη αλλά πρόλαβε και τα πήρε η μιμή και τα έκανε ζάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι αριστεροί επιθετικοί υποστηρίζουν τους δολαριοσκοπιανούς ομοίους τους γιατί ακριβώς, όπως το 1920 (που πρόδωσαν τους Μικρασιάτες) και το 1944 (Καζέρτα, Βάρκιζα, δολοφονία αμεσοδημοκρατικού-αντισταλινικού Άρη Βελουχιώτη), ΤΡΕΜΟΥΝ ότι συμφιλιωμένοι οι Βαλκάνιοι μπορούν να διαδώσουν τις φιλειρηνικές, αντιαυταρχικές συλλογικές αποφάσεις και να σταματήσει ο παρασιτισμός.
    Οι πεμπτοφαλαγγίτες πολεμούν συστηματικά κάθε συμφιλίωση, όπως οι μισάνθρωπες βεντέτες τους, Δημοκρατικούς Ισπανούς το 1936-39 τους .
    Η επιθετικότητα είναι το απλούστερο κριτήριο για σθεναρή άμυνας προς οποιοδήποτε άρρωστο-μανιακό άτομο ή κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η δόλια απάτη κατά των γενοκτονημένων Σέρβων, την οποία διαδίδουν πουλημένα ΜΜΕ και αριστεροί φασίστες:
    Ούτε ο Γιουγκοσλαβικός Στρατός ούτε η Σερβική Αστυνομία δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα ή τον πόλεμο της Βοσνίας. Αυτό παραδέχονται ακόμα και οι γραπτές αναφορές των κρατών του ΝΑΤΟ. Στην κύρια αναφορά της Δανικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2001, ξεκάθαρα αναφέρεται: «Δεν υπάρχει καμμία ένδειξη ότι δραστηριότητα έλαβε χώρα σε συνεργασία με το Βελιγράδι, ούτε σε βαθμό πολιτικής, ούτε και στρατιωτικής συνεργασίας.»
    Αντιθέτως με ό,τι θέλει ο κατήγορος να πιστέψουμε, οι προσπάθειες του προέδρου Μιλόσεβιτς, κατευθύνθηκαν αποκλειστικά προς την εξεύρεση σταθερότητας και ειρήνης. Αντιθέτως από το να δώσει διαταγές για μαζική σφαγή, οι προθέσεις του Μιλόσεβιτς προς τους Μουσουλμάνους της Σρεμπρένιτσα, αποδεικνύονται από την απόφασή του να παράσχει σανίδα σωτηρίας σε 1.000 Μουσουλμάνους μαχητές της Σρεμπρένιτσα που είχαν εγκλωβιστεί στον ποταμό Ντρίνα. Με πρόταση του Κάρλ Μπίλτ, ο Μιλόσεβιτς είχε παράσχει σε αυτούς τους στρατιώτες καταφύγιο και ασφαλή διάδρομο διαφυγής προς την Ουγγαρία.
    Ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο παραμένει κρυμμένο από την κοινή γνώμη, είναι το γεγονός ότι οι Γιουγκοσλαβικές αρχές είχαν συλλάβει αρκετά άτομα που εμπλέκονταν στα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση του Ντράζεν Ερντέμοβιτς, ενός Κροάτη, που παραδέχθηκε ότι ο ίδιος προσωπικά είχε εκτελέσει πάνω από εκατό άτομα. Συνελήφθη στο Νόβι Σάντ της Σερβίας, το 1996 και καταδικάστηκε με κατηγορίες για δολοφονίες και εγκλήματα πολέμου. Αντιμετωπίζοντας την καταδικαστική απόφαση της Γιουγκοσλαβίας, απαίτησε την έκδοσή του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ως Κροάτης πολίτης. Το δικαστήριο της Χάγης τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκισης και του παραχώρησε πρόωρη αποφυλάκιση και νέα ταυτότητα. Η κυβέρνηση Μιλόσεβιτς συνέλαβε πολλά μέλη της μονάδας του Ερντέμοβιτς, αλλά αυτοί άξαφνα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι από την επόμενη δυτικόφιλη κυβέρνηση μετά τον Οκτώβριο του 2000.

    No one should accuse the Serbs of committing "genocide" when there are 50,000 Muslim refugees who live in Belgrade alone. None of them are hiding in the attics or basements from the "Nazi Serbs," like the Jews had to do in Germany, but they live a normal life. More than 10,000 Muslim solders fought side by side with their Serbian counterparts against Bosnian Muslim government troupes in the area of Bihac. If one accuses the Serbs of "genocide" practice, then the Croats and the Bosnian Muslims are guilty o f the same. There are more then 600,000 Serbian refugees who are "cleansed" from Muslim and Croat-held territories.
    http://www.balkan-archive.org.yu/kosta/MIRRORS/bosnian.question/truthnot.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε πισινους άντε γλύψε το βενιζέλο παλιοχαμούρα....


    ότι έκανε ο Μιλόσεβιτς, έκαναν και οι άλλοι απλά αυτόν τον "στοίχησαν" τα πατριωτάκια του αρχηγού σου τριμάλακα (you too as well)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ!

    Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν ανόητοι που υποστηρίζουν τον Μιλόσεβιτς γνωστός και ως Butcher of the Balkans (Χασάπης των Βαλκανίων).

    Στο εξωτερικό ακόμα θάβουν την Ελλάδα που ήταν η μοναδική χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης που πήρε το μέρος του χασάπη. Βέβαια η ενημέρωση του κόσμου στην χώρα μας είναι τριτοκοσμική, οπότε τι να περιμένει κανείς...

    Θα τρίζουν τα κόκκαλα των χιλιάδων νεκρών θυμάτων από τις εθνοκαθαρίσεις του χασάπη που στην ουσία κατέστρεψε την ίδια του την χώρα, την Σερβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παλιοχαμούρα
    8.15

    Έγώ δεν έχω κανέναν αρχηγό και έχω χεσμένο και εσένα και όσους λατρεύουν Χίτλερ , Στάλιν , Μιλόσεβιτς , Πινοσέτ , Παπαδόπουλους , Ιωαννίδηδες και όποιους serial killers της Ιστορίας .


    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά ρε Καψαμπέλη, χτες το απόγευμα έχεις ανταπόκριση από Σερβία για το τι θα κάνει το κόμμα του Μιλόσεβιτς με Κάρατζιτς-Μλάντιτς χτες το βράδυ πιάνουν τον Κάρατζιτς; Το ΝΑΤΟ είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. με φρίκη και αποτροπιασμό παρακολουθήσαμε την καταδίκη του ήρωα Μιλόσεβιτς από όλα τα δυτικά ΜΜΕ πριν ακόμα αρχίσει η παρωδία του "δικαστηρίου της Χάγης"
    κατά τα άλλα ότι λέει ο 7.37 είναι η αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προφητικότατος...πάει ο πρώτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άντε να παίρνει σειρά και ο Μλάντιτς. Ουστ παλιοχασάπηδες, δολοφόνοι, να σαπίσετε στη φυλακή. Κρίμα που δεν μπορούν να παραδώσουν τον Κάρατζιτς στη Σρεμπρένιτσα. Το τι θα του συνέβαινε θα ήταν η μόνη δίκαιη τιμωρία γι'αυτόν.Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι Έλληνες, λίγο βέβαια, που πήραν χαμπάρι τι συνέβη τότε και δεν έπεσαν θύματα της προπαγάνδας και παραπληροφόρησης των ελληνικών ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Oncе the bаѕic meѕsage pгofіciеncy
    has beеn adminіstегed
    tο а

    Also νisit my ωeblоg - tantra london

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση