GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση σκοπιανών στη Φλώρινα...

.. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ... . Από το greece-salonika.blogspot.com/ . Το Greece-Salonika προτρέπει σε ψύχραιμη αντιμετώπιση της π...

..

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή...



.



Από το greece-salonika.blogspot.com/

.

Το Greece-Salonika προτρέπει σε ψύχραιμη αντιμετώπιση της προγραμματισμένης συνάντησης σκοπιανών στη Φλώρινα για να "μην αναγκαστούμε να παίξουμε το παιχνίδι με τους όρους των Σκοπιανών"..

Χαμηλούς τόνους τηρεί η Αθήνα απέναντι στην πρόθεση των Σκοπιανών να διοργανώσουν την "4η Παγκόσμια Συνάντηση Παιδιών Προσφύγων από την Αιγαιατική Μακεδονία", στη Μελίτη της Φλώρινας το επόμενο Σαββατοκύριακο. Έπειτα από μυστική σύσκεψη που έγινε πριν από περίπου έναν μήνα, όταν επιβεβαιώθηκαν οι προθέσεις της ηγεσίας της FΥRΟΜ - διότι ουδείς στο υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι η συνάντηση δεν είναι υποκινούμενη..-, αποφασίστηκε πως η ελληνική πλευρά θα δώσει τη μικρότερη δυνατή σημασία. Οι λόγοι που η Αθήνα κατέληξε σε αυτήν την ορθή-κατά την άποψη μας-απόφαση είναι δύο:

*Ο πρώτος αφορά τις συνθήκες στη Βόρεια Ελλάδα. Κρίθηκε λοιπόν απαραίτητο να μην εξαφθούν τα πνεύματα και δημιουργηθούν τυχόν επεισόδια μεταξύ θερμόαιμων της μίας και της άλλης πλευράς. Ούτως ή άλλως, έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να λάβει τα μέτρα του.

*Ο δεύτερος λόγος είναι καθαρά πολιτικός. «Όσο μεγαλύτερη σημασία τους δώσουμε τόσο μεγαλύτερη προβολή θα έχουν οι διεκδικήσεις τους- δηλαδή, η αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και μετά η ύπαρξη περιουσιών που υποτίθεται ότι τους ανήκουν.», έλεγε διπλωματική πηγή, που είναι σε γνώση των κινήσεων των Σκοπιανών.

Η συνάντηση υποτίθεται ότι διοργανώνεται από απογόνους κατοίκων της ελληνικής Μακεδονίας που εκδιώχθηκαν από τους Έλληνες διότι ήταν... "Μακεδόνες"! Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών, η κυβέρνηση Γκρουέφσκι έχει ξοδέψει μεγάλα ποσά ώστε να έρθουν στη Φλώρινα «Αιγαιάτες Μακεδόνες» και από το εξωτερικό διεκδικώντας την αναγνώριση της μακεδονικής μειονότητας. Στόχος φυσικά, να περιληφθεί και το... μειονοτικό θέμα στις συνομιλίες για την ονομασία της FΥRΟΜ.

Προσοχή! Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί τόσο απ΄τον ντόπιο πληθυσμό όσο και από τα εγχώρια ΜΜΕ αλλά και τα blogs -που αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης- για να μη παιχθεί το παιχνίδι με τους όρους των Σκοπιανών..

Σε περίπτωση έστω και μικροεπεισοδίων η εικόνα είναι σίγουρο πως θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσω των πρακτορείων ειδήσεων που"διψούν" για τέτοιου είδους ειδήσεις μεγαλοποιώντας ένα ανύπαρκτο ζήτημα.Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι διοργανωτές της εκδήλωσης όσο και οι υπεύθυνες Ελληνικές άρχες που απεύχονται κάποια προβοκάτσια η οποία και θα είναι βούτυρο στο ψωμί των Σκοπιανών επιδιώξεων αλλά και των "υπερατλαντικών" καθοδηγητών τους.

Αν πραγματοποιηθεί όμως η συνάντηση χωρίς βέβαια να συμβεί το παραμικρό έκτροπο το γεγονός θα τύχει της μικρότερης δυνατής δημοσιότητας.

Δυστυχώς έτσι λειτουργεί"το σύστημα"και θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι.Απ'τη στιγμή που συμβεί το παραμικρό υπάρχουν τα κατάλληλα κέντρα που θα το εκμεταλευθούν ποικιλοτρόπως.Ακόμα και οι διπλωματικές σχέσεις πολλές φορές κατευθύνονται από δημοσιοποιήσεις τέτοιων γεγονότων.

Όπως έχει πει και ο Ρούπμπερτ Μέρντοχ "γεγονός είναι ότι μεταδίδεται απ'τα ΜΜΕ.Τα υπόλοιπα απλώς δεν υπάρχουν." Ας κάνουμε τη"συνάντηση"αυτή να μην υπάρχει. Το Greece-Salonika δεν θα ξανασχοληθεί με το θέμα.

-------------------------------

36 σχόλια

  1. ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ .
    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥ.

    ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ .
    ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΕΥΘΗΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ H ΠΡΑΓΑ ,Η ΡΩΜΗ ,Η ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ?

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘ' ΥΠΟΔΕΙΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. n polln psuxraimia 8a mas faei.
    afnvovtas tous skopiavous va perasouv ta suvora omadopoinmevoi k orgavwmevoi, paizoume to paixvidi tous k emmesws apodexomaste tnv propagavda tous peri meiovotntas. ta diabatnria tous 8a grafouv makedovia k meta 8a sknvo8etnsouv klamata k dramatikes eikoves epevapatrismou me surizites k ouravia toksa.
    h kubervnsn prepei va ekdosei episnmn avakoivwsn opou va apagoreuei tn dieleusn tetoiwv stoixeiwv pou aposkopouv se av8ellnvikn propagavda k dnmiourgia avataraxns, dioti epitelous dev uparxei meiovotnta tetoiou eidous k dev dexomaste tipota ep autou. apo tnv alln prepei va episnmav8ei oti av kapoioi ovtws metavasteusav kata periodous k 8elouv va er8ouv stnv ellada mporouv va to kavouv auto se avupopto xrovo ws touristes xwris favfares k mme.
    to gegovos oti deixvouv fwto apo to paidomazwma k leve pws eivai politikoi prosfuges k ekdiwx8evtes dev prepei va meivei asxoliasto. epitelous stamatnste tis paraxwrnseis sto ovoma k egw dev kserw poias politikns k dnmokratikou n8ous. oi kleftes eivai eksw apo tnv porta mas 8a tous afnsoume va mpouv giati eimaste dnmokratika skeptomevoi? suvel8ete oloi osoi upostnrizete va tous afnsoume va kavouv poreia sta edafn mas. apo tnv alln ta tsoglavakia tou toksou k tou suriza kavouv kra va suvtax8ouv me tous ideologikous suvtrofous tous. aytous giati tous afnvoume avakselevktous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι παιδια, το αρθρο τα λεει σωστα..ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΟΥΜΕ το παιχνιδι των Σκοπιανων που προσπαθουν μεσω των διεθνων ΜΜΕ να μεγαλοποιησουν το θεμα..
    Θα τους γαμησουμε οταν ερθει η ωρα..και θα αρχισουμε οταν βιντεοσκοποηθουν οι "ντοπιοι" σκοπιανοι προπαγανδιστες...θα φανε καλα τα μουνοπανα αλλα με το σωστο τροπο και οταν ερθει η ωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η θέση της Ελλάδας είναι ισχυρή. Θέλους ΝΑΤΟ και ΕΕ αλλά αυτά περνάνε από την Ελλάδα. Η αποφασιστικότητά μας είναι δεδομένη, διακυρηγμένη από όλα τα κόμματα και εκφρασμένη και από την κυβέρνηση. Εχουμε χαράξει την γραμμή μας και δεν θα κάνουμε βήμα έξω από αυτήν.

    Οτι κάνουν οι Σκοπιανοί είναι αναμενόμενο, προσπαθούν με όποιο τρόπο μπορούν να μας ασκήσουν πιέσεις και να μας εκνευρίσουν. Πρόκειται για την μόνη λογική που τους επιτρέπει η αδυναμία της θέσης τους.

    Δεν πρέπει να το καταφέρουν.

    Εμείς θα χαρούμε που τους τα πήραμε για την έκδοση βίζας σε αυτούς που θα έρθουν για τις "εκδηλώσεις". Για τα δικά τους εισοδήματα το κόστους σίγουρα θα τους τσούξει.

    Αντε να πάνε και για κανένα μπανάκι στις ωραίες παραλίες της Μακεδονίας μας, να τους τα φάμε στο νοίκι για τις ξαπλώστρες και τους ακριβούς φραπέδες.

    Θα γυρίσουν στην χώρα τους ξεβράκωτοι.

    Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sygharhthria sto greece-salonika gia th thesh tou kai to arthro tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.
    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΑ ΗΔΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ εκοψε τον "Γορδιο Δεσμο", δεν τον προσπερασε ουτε αδιαφορησε.

    Η πολιτικη του κατευνασμου αντε να μην πω που μας οδηγει.

    Ειναι αδιανοητο για μια χωρα οπως η Ελλαδα να αναμενει το ξεφουσκωμα του γεγονοτος αντι να το οδηγει οπου η ιδια και η ιστορια το επιτασει.

    Τι στο διαολο, ουτε μια κουκιδα στο χαρτη, αποκυημα των Εβραιων της Ουασινγκτον, προς ολοκληρωσει καποιων οραματων τους, δεν μπορουμε να αντιμετωπισουμε σε "πολιτικο" επιπεδο;

    Αμ τοτε τι τα θελουμε και τα ταιζουμε τα 300 κοπρομαγουλα που λεει και ο Χαρυ Κλυν.

    Συγκριση:

    ΚΑΙ το Ισραηλ ακολουθει την ιδια πολιτικη. Αντιμετωπιζει τους Παλαιστινιους σαν να μην υπαρχουν και ετσι το Παλαιστινιακο ζητημα
    δεν τυγχανει διεθνους προβολης και εχουν ολοι το κεφαλι τους ησυχο.

    ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ!!!!!!!

    Φαντασου λεει συναντηση καπου στο μελλον, απογονων των Παλαιστινιων στο Τελ Αβιβ, με κυριο θεμα "αναγνώριση Παλαιστινιακου κρατους και μετά η ύπαρξη περιουσιών που υποτίθεται ότι τους ανήκουν.»

    Θα φανε τα ρασα τους οι Ραβινοι και την Αγια Γραφη μαζι.

    Ενα νησακι -Φοκλαντ-κουνηθηκε να διεκδικησει η Αργεντινη και το επνιξαν το φιδακι οι Αγγλοι πριν πεις κιμινο.

    Την πολιτικη του κατευνασμου και της αδιαφοριας ακολουθουν οι "ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ" και οι "ΝΑΝΟΙ".

    Αυτην την πολιτικη προτεινουν οι "φιλοι" και "σοφρωνες" προς εμας λαοι αλλα οταν μπει μυρμηγκι στο δικο τους κηπο το λιωνουν στην κυριολεξια.

    Οσο γλειφουμε τα κοκκαλα που μας πετουν δεν θα φαμε ποτε κρεας.
    Αντιθετα καποια στιγμη θα μας κανουν ευθανασια, και οι "μοιρολογητρες" θα οδυρονται πανω απ το κουφαρι μας.

    Και κατι τελευταιο:

    "Αισωπου μυθοι".
    Η αλεπου και το κορακι.

    Παραλληλισμος:

    Η αλεπου κολακεψε το κορακι και του πηρε το τυρι που κρατουσε στο ραμφος.

    Και ο Τσωρτσιλ ειπε οτι "οι ηρωες πολεμουν σαν Ελληνες" και μας ετρεχαν τα σαλια.
    Αργοτερα καταλαβαμε προς τι οφειλοταν αυτη η αβροτητα.
    Και την πληρωνουμε ακομη.

    Ειμαστε ενα κρατος με φουστανι που οποιος θελει οποτε θελει το σηκωνει, τσιμπαει κατι στα πεταχτα και φευγει.

    Εχουμε ομως και τους νομιμους "νταβατζηδες" μας εντος και εκτος συνορων, οπως καθε πορνη που σεβετε τον εαυτο της.

    Και καλα, τους εκτος συνορων λιγο πολυ τους ξερουμε η τους υποψιαζομαστε.

    Απο τους εντος συνορων ποιος θα μας σωσει!!!!!;;;;;

    Γιατι ως γνωστον:

    "ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Αγαπητέ πρόεδρε Γκρουεφσκι τα αιτηματά σας εστάλθησαν σε λάθος διευθυνση, ο,τι αιτήματα έχετε στο μέλον παρακαλώ να τα στέλνετε στον κύριο Νομάρχη Θεσσαλονίκης.


    "Τakis"

    +++++++++++++++++++++++++++++++
    +++++++++++++++++++++++++++++++


    ΣΩΣΤΟΣ !


    ΜΟΝΟ Ο ΠΑΝΙΚΑΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
    ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ
    ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ !


    ΠΑΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕ
    ΚΑΙ
    ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βάλτε τριγύρω απο τους συγκεντρωμένους τέσσερα - πέντε τάνκς ώστε να καταλάβουν οι φίλοι? μας ότι τελείωσαν τα ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ μέσα έχουν εκφραστεί όλες οι απόψεις για τη δέουσα αντιμετώπιση της εκδήλωσης αυτής των Σλαυομακεδόνων, από τις πιό ακραίες μέχρι την πρόταση "να τουε αγνοήσουμε".

    Ασφαλώς αν έρθει κάποιος ΜΕΣΑ στο χωράφι μου για να διαδηλώσει και να απαιτήσει το εν λόγω χωράφι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ "να το αγνοήσω", αντίθετα πρέπει να του απαγορεύσω την πρόσβαση. Εκτός και αν η ιδιοκτησία μου είναι απολύτως κατοχυρωμένη, π.χ. μέσω κτηματολογίου.

    Όπως όμως δεν υπάρχει κτηματολόγιο στην Ελλάδα, έτσι και σε διεθνές επίπεδο δεν υπάρχει μακροπρόθεσμη κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Πρέπει λοιπόν προληπτικά να απαγορευτεί κάθε μικρή ή μεγάλη ενέργεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας, όπως είναι η εκδήλωση.

    Παρεπιπτόντως, δεν ειπώθηκε αρκετά γιατί η εν λόγω φιέστα των Σλαυομακεδόνων διοργανώνεται ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ. Πόσοι από τους αναγνώστες γνωρίζουν τι εστί το "Ήλιντεν" (δηλ. η ημέρα του προφήτη Ηλία, 20 Ιουλίου);
    Είναι η επέτειος της έναρξης δράσης των κομιτατζήδων στην (τουρκοκρατούμενη τότε) Μακεδονία. Η ημερομηνία αυτή σήμερα έχει μετατραπεί σε γιορτή της σλαυομακεδονικής προπαγάνδας.

    Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

    ΝΑΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.


    ΜΑ ΠΡΣΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ


    ΚΑΙ ΣΑΝΙΔΑ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑΡΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ'',
    ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε.

    Το όνομα του γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη συνδέθηκε τραγικά και επονείδιστα με τη Μακεδονία και το λεγόμενο «μακεδονικό ζήτημα». Το 1949, λίγους μήνες πριν από την τελική ήττα του ΚΚΕ στο Βίτσι, ο Νίκος Ζαχαριάδης με απόφαση της περιβόητης 5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, υιοθέτησε την αυτονόμηση της Μακεδονίας (ελληνικής, γιουγκοσλαβικής και βουλγαρικής) στο πλαίσιο μιας ομοσπονδίας... λαϊκών δημοκρατιών της Βαλκανικής. Κολοκύθια τούμπανα δηλαδή! Το έκανε για να προσεταιρισθεί Σλαβομακεδόνες πολεμιστές και ταυτόχρονα, πιστός σταλινικός, να δημιουργήσει ζητήματα στον «αποστάτη» Τίτο της Γιουγκοσλαβίας.

    Εκείνο που θυμάμαι σήμερα είναι πόσοι έντιμοι και γενναίοι Ελληνες κομμουνιστές οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα, επειδή από μια μονολιθική κομματικότητα, για να μείνουν πιστοί στις αποφάσεις του κόμματος και του αρχηγού τους, στις οποίες δεν πίστευαν, αρνήθηκαν να καταδικάσουν ενώπιον των στρατοδικείων την ολέθρια και ταυτόχρονα ηλίθια εκείνη απόφαση.

    Και ταυτόχρονα να θέσω το αυτονόητο ερώτημα που όλο το αποφεύγουμε: τι θα γινόταν με μας και τη Μακεδονία, ποια μοίρα μας περίμενε αν τότε το ΚΚΕ είχε αναδειχθεί νικητής στον εμφύλιο πόλεμο; Δεν είναι ρητορικό και άσκοπο το ερώτημα. Πιστεύω ότι η σύγχρονη Αριστερά δύσκολα θα ανοίξει δρόμο για το μέλλον, αν δεν απαντήσει καθαρά, τίμια και πειστικά σε αυτό το ερώτημα του παρελθόντος...

    Ένας συνταξιούχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. TI ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ.
    ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ;;;
    ΓΙΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΛΙΓΟ.
    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΜΑΧΟΥΣ,ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ,
    ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ,ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΚΟΥ,ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.
    ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΛΟΓΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΤΙΕΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΛΟΤΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ελληνικός στρατός στα σκόπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. NA PATE TOYS SKOPIANOYS STHN LIMNH TON IWANINNON NA KANOYN MPANIO MIA GIA PANTA NA YSYXAZOYME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξαναδιαβαστε τους 2 λογους που το υπουργειο θα ακολουθησει πολιτικη κατευνασμου (παλι)

    Ο πρώτος αφορά τις συνθήκες στη Βόρεια Ελλάδα. Κρίθηκε λοιπόν απαραίτητο να μην εξαφθούν τα πνεύματα και δημιουργηθούν τυχόν επεισόδια μεταξύ θερμόαιμων της μίας και της άλλης πλευράς. Ούτως ή άλλως, έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να λάβει τα μέτρα του.
    *Ο δεύτερος λόγος είναι καθαρά πολιτικός. «Όσο μεγαλύτερη σημασία τους δώσουμε τόσο μεγαλύτερη προβολή θα έχουν οι διεκδικήσεις τους- δηλαδή, η αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και μετά η ύπαρξη περιουσιών που υποτίθεται ότι τους ανήκουν.», έλεγε διπλωματική πηγή, που είναι σε γνώση των κινήσεων των Σκοπιανών.
    Ωστε να μην εξαφθουν τα παθη ε?
    Δηλαδη κυριοι του υπουργειου εαν παμε εμεις στην Γευγελη και στο Μοναστηρι, Θα μας αφησουν ετσι οι Σκοπιανοι νομιζετε?
    Η εκδηλωση τους γινετε στην ΦΛΟΡΙΝΑ το καταλαβατε? Σε Ελληνικο εδαφος επιτρεπουμε ανθελληνικες εκδηλωσεις στο ονομα της δηθεν δημοκρατιας μας. Απλα επρεπε να απαγορευτει χωρις καμια συζητηση γιατι απλα το πνευμα της συζητησης ειναι ανθελληνικο και εχει χαραχτηρα υπονομευτικο για την κυριαρχια της χωρας. Απλα και ευκολα. Με μια απλη απαρευση . Μα ειναι δυνατον να βγαζουμε τα ματια μας μονοι μας? Ακουs εκει συναντηση "Μακεδονων"
    Οσο για το δευτερο επειχειρημα ειναι ακομα πιο γελοιο απλα γιατι εαν θελουν δημοσιοτητα οι σκοπιανοι μπορουν ευκολα να διμιουργησουν επιδεικνυοντας ακραια προκλητηκη συμπεριφορα, και μεγιστοποιωντας την οποια ανδιδραση της ελληνικης πολιτειας.
    Για παραδειγμα τι θα γινει εαν αρχισουν να καινε σημαιες, η να υβριζουν η αν αρχισουν να χτυπιουνται μεταξυ τους και πουν οτι τους χτυπησαμε εμεις.
    Οι σκοπιανοι ειναι ικανοι για οποιαδηποτε προβοκατορικη ενεργεια , και εχουν το πλεονεκτημα οτι το συνεδριο τους γινεται σε Ελληνικο εδαφος, που τους δινει την ανεση να κανουν προβοκατορικες ενεργειες.
    Με αλλα λογια ανοιξαμε την κεκροπορτα και μετα λεμε γιατι μας περνουν τα σωβρακα καθε φορα.
    Κυπρος, Ιμια, γκριζες ζωνες, σκοπιανο, και σε λιγο καιρο και Τσαμουρια, ειναι αποτελεσμα της πολιτικης κατευνασμου.
    Δεν μιλαω να γινει πολεμος ουτε να παμε να τους σκοτωσουμε . Απλα να ακολουθησουμε το ρητο που λενε στην αμερικη "We stand our ground"

    ΗΛΕΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο διακριτικά δημοκρατικός (λόγω μπεκρομοναρχών) Αριστοτέλης, γράφει στα "Πολιτικά" (1313β) ότι οι τύραννοι, από την εποχή των πρώτων-πρώτων, των φαραώ, ελέγχουν τους υπηκόους τους φέρνοντάς τους σε ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ, είτε με άχρηστα έργα (πυραμίδες, σήμερα το κυκλοφοριακό χάος κοκ) είτε με τα ΞΕΝΥΧΤΙΑ.
    Όποιος θέλει να συμβάλλει στην άμυνα της χώρας και της ανθρωπότητας απέναντι στα καταρρεόντα (λόγω ανικανότητας προσαρμογής στις κλιματικές αλλαγές και το τέλος του πετρελαίου) φοβικά καθεστώτα, μάλλον καλό είναι να θυμάται και να θυμίζει την κύρια αρχή των αιωνόβιων: κοιμήσου και ξύπνα νωρίς, για να μην κοιμάσαι όρθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αφήστε τους ανθρώπους να διαμαρτυρηθούν ελεύθερα και να μας ενημερώσουν για τις απόψεις τους και τις διεκδικήσεις τους. Πού το κακό; Όσο πιο ελεύθερα εκφραστούν τόσο καλύτερα.

    Από κει και πέρα, υπάρχουν θεσμοθετημένοι τρόποι λειτουργίας ενός ευρωπαϊκού κράτους. Μπορούν να καταφύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ή όπου αλλού είναι εφικτό και αν έχουν δίκιο σε κάτι, να ακουστεί αυτό το δίκιο.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί και με ποιά λογική πρέπει να απαγορεύεται οτιδήποτε αν δεν αποτελεί έμπρακτη προσβολή του πολιτεύματός μας, ή παραβίαση συνταγματικών κανόνων και λειτουργιών.

    Η έκφραση πολιτικής άποψης και οποιωνδήποτε διεκδικήσεων πρέπει να ενθαρρύνεται στη σημερινή ελλάδα. Πρέπει να ακούμε τα επιχειρήματα και να βλέπουμε αν κάτι ευσταθεί.
    Το πρόβλημα που απειλεί τα θεμέλια κάθε πραγματικής δημοκρατίας (που βασίζεται σε ευρείες πολιτικές συναινέσεις και συλλογικές διεργασίες και όχι σε αδιαφανείς υπερεξουσίες συγκεκριμένων ομάδων χμμ), είναι η διαφθορά, το μαύρο πολιτικό χρήμα, τα άνομα συμφέροντα.

    Η δύναμη της δημοκρατίας είναι ακριβώς η ευρύτητα της πολιτειακής δομής που συμπεριλαμβάνει ιδανικά και ισόνομα όλους τους πολίτες.

    Αν βέβαια καταλήξουμε πως η δημοκρατική συνείδηση έχει παύσει μέσα μας, αν έχουμε απωλέσει κάθε ελπίδα και επιθυμία για το αγαθό της δημοκρατίας, αν βιώνουμε τον κόσμο φοβικά και ως διαχειριστές της διαφιλονεικούμενης εξουσίας (...τύπου αυτοκρατορικής επιβολής που κατά τα άλλα περιφρονούμε όταν ασκείται από τις ΗΠΑ!) και όχι χάριν του κοινού συμφέροντος που βασίζεται στην "αλήθεια" και την αναζήτησή της διά του "λόγου" χωρίς φόβο και πάθος, τότε η Ελλάδα δεν είναι δημοκρατική χώρα και τότε σίγουρα, δεν μας σώζει τίποτα από την παράνοια της ολιγαρχίας, που αρέσκεται να καλλιεργεί φόβο, πανικό και ατμόσφαιρα ανασφάλειας προκειμένου να στηρίξει το κακοφορμισμένο καθεστώς.


    Μιράντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΡΕ ΜΙΡΑΝΤΑ , μηπως εισαι σε αποχη απο το σεξ κυρια μου ? μηπως τα εχεις λιγο μπλεγμενα τα πραγματα ?

    Εδω μιλαμε για ενορχηστρωμενη και καθοδηγουμενη απο σειρα χωρων (πισω αοπο τα γυφτοσκοπια) ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ (δεν γινετα πιο καθαρη) ΑΠΕΙΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ και συ γλυκεια μου εισαι νυχτωμενη 'περι δημοκρατικκων διαδικασιων' και αλλων τετοιων ευτραπελων καταστασεων ?

    Δεχομαστε εχθρικη επιθεση και συ λες 'να το συζητησουμε' ? ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ? να κανετε μια επιτροπη να θεσετε τα θεματα να εξεταστουν διεξοδικα ? και μετα στον ΧΙΤΛΕΡ να κανετε κανενα απογευματινο φιλολογικο τσαι να θιξετε το θεμα απο την φιλοσοφικη πλευρα ?

    ΡΕ ΠΑΣ ΚΑΛΑ - Η ΑΚΟΥΣ ΗΔΗ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΟΥ ? ΑΙΝΤΕ ΑΚΟΥ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ γιατι ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ,θα ειναι αργα και για λογια και για κλαμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΙΡΑΝΤΑ δε μου φένεσαι για τόσο βλάκας, άρα κρύβεις σκοπιμότητα. Είναι η πιο ευγενική κριτική σ' αυτές τις εκτος τοπου και χρόνου θέσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. H miravta profavws to eide suriza to 8ema skarfalwmevn seva ouravio tokso. kopela mou av dev saresei n ellada k otropos skepsns mas va pas sta skopia pou av8ei n dnmokratia...k va pervas kala...
    EINAI PRODOSIA NA AFHSOUME TOUS SKOPIANOUS STH XWRA MAS NA KSESALWNOUN. STO ONOMA PIAS DHMOKRATIAS K POLITIKHS SKOPIMOTHTAS EPITREPONTAI TETOIA PRAGMATA? EDW AYTOI DEV AFHNAN TH NATOIKH FALAGGA NA PERASEI EMEIS 8A TOUS ANOIKSOUME K DROMO K 8A EMPODISOUME (ME POIO TROPO ME TA MAT?) TOUS AGANAKTISMENOUS POLITES AYTHS THS XWRAS NA EKFRASOUN THN ANTI8ESH K ANTIPARA8ESH TOUS SE KA8E SFETERISTH THS XWRAS K TOU TROPOU ZWHS MAS?
    ELEOS PIA! ENWMENOI OLOI ASXETWS KOMMATIKHS PEPOI8HSEWS PREPEI NA POUME ''OXI''
    GIATI MAS BLEPW OMWS NA EYXARISTOUME PALI TOUS FILOUS MAS TOUS AMERIKANOUS?
    AN TO KANOUME AYTO, E TOTE EIMASTE AKSIOI THS MOIRAS MAS.
    ASYZHTHTI NA MHN TOUS EPITRAPEI H EISODOS!!! OI DIEKDIKHSEIS TOUS EINAI 'CASUS BELI' TOXETE SUNEIDHTOPOIHSEI????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.
    ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΛΑΣΑ ΤΩΡΑ.
    ΕΛΠΙΖΩ Ο ΕΓΚΥΡΟΣ ΙΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μιράντα δεν θέλω να σε αγχώσω τέτοια εξωτερική πολιτική κάνουν μονό στο στρουμφοχωριο.
    Δεν ξέρω αν κατάλαβες θα έρθουν στην Ελλάδα για να διεκδικήσουν τις περιούσιες των προγονών τους που τους έδιωξαν οι κακοί Έλληνες επειδή ήταν Μακεδονες & όχι λόγω του εμφυλίου.Για ποιο πράγμα θέλεις να συζητήσουμε για να καταλάβουμε τι εννοείς.
    ΥΓ Ηρεμία μην το φάτε το κορίτσι αγροικοι με προδερμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. APO TA ARXEIA TOU KKE

    «Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη:

    Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τι ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και στη Θ ρ ά κ η… η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της .. Αν δεν συντρίψουμε τον ΕΘΝΙΚΟ ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς ..

    Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΘΡΑΚΗ!
    Ζήτω η Ομοσπονδία των Βαλκανικών εργατοαγροτικών δημοκρατιών!
    Ζήτω η Παγκόσμιος Προλεταριακή επανάσταση.

    Αθήναι 3 Δεκεμβρίου 1924
    Το Προεδρείο», (3ο Έκτακτο Συνέδριο του ΚΚΕ, 26 Νοε. - 3 Δεκ. 1924).

    DEN XREIAZONTAI ALLA SXOLIA TO KEIMENO TA LEEI OLA GIA TO POIOI EINAI OI PRODOTES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1. Η Δημοσιότητα ειναι εξασφαλισμένη ειτε αντιδράσουμε είτε οχι. Και πρώτα από όλα τα αδιστακτα ελληνικά ιδιωτικά καναλια θα το καλυψουν με 800 κάμερες!
    2. Οι Τούρκοι (γκρίζοι λύκοι) αντέδρασαν σε παρομοια εκδήλωση στην Κύπρο σκοτώνοντας δύο Ελληνοκύπριους τον Ισαακ και τον Σολωμού. Δεν ειδα να βγηκανε χαμένοι από την ιστορία αυτή. Μάλλον κερδισμένοι βγήκαν (οριστική διχοτομηση).
    3. Το καλύτερο θα ήταν το "σταμπάρισμα" των ψευτομακεδόνων προσφύγων και η συστηματική φυσική εξόντωση τους σε ανύποπτο χρόνο. Ελπίζω να εχουμε σοβαρό κράτος (ή μαλλον σοβαρό παρακράτος)για να το εφαρμόσει. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ειναι να πάμε για μπάνιο. Να αδιαφορίσουμε αυτή τη φορά και βλέπουμε.
    Ετσι και αλλιώς καποια στιγμή θα τους πετσοκόψουμε τους σκοπιανούς αλλά θέλει καλή οργάνωση όχι ετσι χυμα όπως ειμαστε τώρα.

    Υπομονή, θα δωθούν και άλλες ευκαιρίες να τους πιουμε το αίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ευτυχώς , για την Ελλάδα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, υπάρχει το ΠαΣοΚ του Τζέφρι. Το ενημερωτικό δελτίο με τα θέματα της ημέρας, που λαμβάνουν κάθε πρωί οι βουλευτές του Κινήματος από τον τομέα Τύπου, ξεκινούσε χθες ως εξής: « Η παρουσία του ΠαΣοΚ στη Μακεδονία η καλύτερη απάντηση στο εθνικιστικό παραλήρημα της σκοπιανής ηγεσίας ». Σοβαρά; Τι μας λέτε! Προφανώς αν εγνώριζε ο Ν. Γκρούεφσκι ότι το ΠαΣοΚ βρίσκεται σύσσωμο στη Χαλκιδική, λόγω του Συμποσίου Σύμης, δεν θα είχε διανοηθεί να στείλει την περιβόητη επιστολή του.

    Τέτοιες εμπνευσμένες μπούρδες ούτε στις ανακοινώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς δεν τις συναντά πλέον κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κοιτάξτε, δεν ξέρω γιατί με κατηγορείτε πως πετώ στα σύννεφα. Εγώ αρνούμαι τις συναισθηματικές αντιδράσεις και με ενδιαφέρει μόνο μια πολιτική θεώρηση.

    Υποστηρίζω ότι:
    Αυτό που απειλεί όλους μας είναι η πολιτική παρακμή μέσα στην οποία ζούμε.

    Σαφώς, πασχίζω να υπερασπιστώ την ελευθερία μου (σε καθημερινή βάση) από εκμεταλλευτές και κηδεμόνες και αυτό προϋποθέτει συγκρούσεις και έχει συνέπειες, καθώς και περιστασιακούς συμβιβασμούς και οπωσδήποτε ήττες. Φυσικά, δεν με ενδιαφέρουν οι λυκοσυγκρούσεις και οι αλαλαγμοί στο διαδίκτυο.

    Αντιλαμβάνομαι όμως την κοινωνία πρακτικά και χειροπιαστά, σαν καθημερινή παραγωγική πρακτική και ταξικό βίωμα (και όχι μέσα από ιδεαλιστικά σχήματα με αποκορύφωμα τον εθνικό μεγαλοϊδεατισμό που οδήγησε σε καταστροφές και χούντες) ...επίσης, αντιλαμβάνομαι την κοινωνία δίχως αυστηρά παγιωμένη ταξινόμηση των ομάδων και των ατόμων, καθώς οι ομαδοποιήσεις στην εποχή μας έχουν δυναμικά χαρακτηριστικά και διανυσματική διασπορά. Αυτός είναι βέβαια και ο λόγος που μέγαλες μάζες ανθρώπων βρίσκονται σε αδράνεια και αποπροσανατολισμό.
    Η διαφορικότητα των ταυτοτήτων αποτελεί πολιτικό σύμπτωμα και στρατήγημα.
    Φυσικά, επειδή κάθε στρατηγική παράγει και την αντίθεσή της, παρατηρούμε την έκρηξη της λεγόμενης τυχαίας και παράλογης βίας που επονομάζουν ασύμμετρη.

    Ο αγώνας για καθαρότητα αντίληψης, ανεξαρτησία κρίσης και ορθολογισμό είναι πολύ δύσκολος σε εποχές δημοκρατικού ελλείμματος. Περνά μέσα από την (ουσιαστικά και βιωματικά) συγκρουσιακή ανίχνευση των δυνάμεων και όχι μέσα από δήθεν συγκρουσιακά σχήματα όπως κομματικές ταυτότητες.
    Επιτυγχάνεται με το ένστικτο, την εγρήγορση, την κατά Μπερξόν παρουσία. Διαλέγω τον σύμμαχό μου και τον αντίπαλό μου με γνώμωνα το καθαρό αίσθημα.

    Αν σας κατηγόρησα για φοβικά σύνδρομα, δεν είπα βέβαια να μην υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, αλλά θα πρέπει να την υπερασπιστούμε με μέτρο και γνώση, απέναντι σε πραγματικές απειλές.

    Η πατρίδα μας απειλείται από τί;
    Ποιές είναι οι αξίες που υπερασπιζόμαστε;

    Εσείς αισθάνεστε πως απειλείστε ως άτομα και (ως συλλογικότητα;) από συνομωσίες και εξωγενείς παράγοντες.

    Εγώ σας επιστώ την προσοχή σε αυτό που κατά τη γνώμη μου και βάσει της κλασικής/υλιστικής πολιτικής θεωρίας και του ορθολογισμού (βλέπε Δημόκριτος, Αριστοτέλης, Αντιφών, Πρωταγόρας) αποτελεί το συμφέρον μιας δημοκρατικής πόλης.

    Ο Πρωταγόρας έθεσε το θέμα της υπεράσπισης της δημοκρατικής πόλης. Είναι εκείνος που υποστήριξε ότι η πολιτική τέχνη ήταν αυτή που επέτρεψε στους ανθρώπους να επιβιώσουν και ότι η ουσία της είναι η ισονομία.

    Στο κείμενο "ανωνύμου" που διέσωσε ο Ιάμβλυχος (αποδίδεται από μερικούς και πάλι στον κλασικό σοφιστή) ο συγγραφέας απευθύνει δριμύτατη κατηγορία ενάντια σε εκείνους που αδιαφορούν για την παραγωγική δραστηριότητα και το ρίχνουν στην κερδοσκοπία. Συνδέει έτσι την οικονομία με την ύπαρξη και τη λειτουργία της δημοκρατικής πόλης.

    Μου αρέσει να επιστρέφω στις πηγές, ειδικά όταν υπάρχει θολή ατμόσφαιρα.

    Οι εχθροί της Ελλάδας (όπως και κάθε ευνομούμενης και ως εκ τούτου "μη ανασφαλούς" πολιτείας) είναι όσοι καπηλεύονται την εξουσία και όσοι κερδοσκοπούν.

    Δυστυχώς, παγκόσμια και τοπικά, έχει επικρατήσει ένα τέτοιο συνάφι και αυτό είναι ενδεικτικό της πολιτικής ατμόσφαιρας (ατμόσφαιρα πολέμου) που ευνοεί όπως είπα "κάποιους" και όχι το ευρύτερο σύνολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 10:53

    Επειδή δεν είμαι τόσο διαβασμένος και λόγιος όσο είσαι εσύ, θα σου απαντήσω κάπως λαϊκά:

    1. Άρτζι μπούρτζι και λουλάς.
    2. Χέζε ψηλά κι αγνάντευε.
    3. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

    Αυτά μου εμπνέουν οι βαθυστόχαστες σοφίες που δέχθηκες να μοιραστείς μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς ΜΙΡΑΝΤΑ

    Τωρα ειμαι βεβαιος οτι εισαι σε αποχη απο το σεξ.

    Σου συνιστω να στελνεις τα γραπτα σου σε τουρκικες / αμερικανικες / αλβανικες και γυφτοσκοπιανες ιστοσελιδες.. τοτε θα καταλαβεις ..

    Το οτι αναρωτιεσαι στην ηλικια που εισαι 'απο τι αποτελειται η πατριδα μας' και να μην ξερεις , τοτε καταληγεις κατι σε 'τσιπροειδες' και το επιπεδο σου με αναγκαζει να σε στειλω στο γνωστο ποιηματακι του Ι.Πολεμη =

    Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν' οι κάμποι;
    Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;
    Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει;
    Μην είναι τ' άστρα της τα φωτεινά;

    Μην είναι κάθε της ρηχό ακρογιάλι
    και κάθε χώρα της με τα χωριά;
    κάθε νησάκι της που αχνά προβάλλει,
    κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά;

    Μην είναι τάχατε τα ερειπωμένα
    αρχαία μνημεία της χρυσή στολή
    που η τέχνη εφόρεσε και το καθένα
    μια δόξα αθάνατη αντιλαλεί;

    Όλα πατρίδα μας! Κι αυτά κι εκείνα,
    και κάτι που 'χουμε μες την καρδιά
    και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου αχτίνα
    και κράζει μέσα μας: Εμπρός παιδιά!

    μαθε το αυτο απο εξω προς το παρον , και μετα θα σε βαλλω σε δυσκολοτερα , που θα παει , καποτε θα μαθεις γιατι αγωνιζονται και θτσιαζονται οι λαοι (οχι για την τιμη μιας φουστας dolce cabana παντως , ουτε για τα γραπτα -προ 2 αιωνων- κανενος μαλακα μαρξ..)τοτε ισως νοιωσεις και ενα ομορφο συναισθημα που σου ειναι προσωρινα αγνωστο... να νοιωθεις ΕΛΛΗΝΙΔΑ... (οχι στην ταυτοτητα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μιραντα Θεωρητικολογείς. Χρησιμοποιείς αυτό που αναφέρεται στις επιστήμες τις συμπεριφοράς ως Intellectualization (ψάξε να βρεις τι είναι) δεν υπάρχει ανθρωπινό ον το το οποίο δεν χρησιμοποιεί το συναίσθημα,κομμάτι της ανθρωπινής νοημοσύνης είναι το συναίσθημα,οπότε μην καταφεύγεις σε κενούς βερμπαλισμούς οι οποίοι δεν έχουν καμιά βιολογική και πραγματική προέκταση.Χρησιμοποιείς ρητορεία του Διαφωτισμού(ζούμε την μεταμοντερνα εποχή ξύπνα) η οποία είναι εντελώς ξεπερασμένη & η οποία προϋποθέτει ότι ο άνθρωπος είναι το ον της απολυτής λογικής,η σύγχρονη επιστήμη έχει αποδεχτεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον 8 ειδή νοημοσύνης τα οποία διαπλέκονται.Αυτός λοιπόν που υποστηρίζει ότι λειτουργεί χωρίς συναίσθημα δεν θεωρείτε ανθρώπινος.
    Αν θεωρείς το δικαίωμα του ανθρώπου να είναι διαφορετικός & να υπερασπίζεται την πατρίδα του οπως νομίζει ως φοβικό,τότε κηρύσσεις την ομοιομορφία.
    Στην Αρχαία Ελλάδα εκτός από την αξία των ιδεών γνώριζαν καλά & την τέχνη του πολέμου μην το παραβλέπεις.
    Η πολιτική έχει μια φιλοσοφική πλευρά που αφορά τα αμφιθέατρα.Η πρακτική διακυβέρνηση μια χώρας αφορά ανθρώπινες ζωές. άσο διακυβεύονται ζωές αν εσύ φιλοσοφείς τότε κοιτά τι μπορεί να συμβεί: Σεπτεμβριανά,Ιμβρος-Τένεδος,ΚυπροςΑνατολικη Θρακη, Β Ηπειρος. Οταν χάνονται ανθρώπινες ζωές δεν υπάρχει χρόνος για φιλοσοφία της αμπέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 2:57 να σε βοηθησω να το δωσεις πιο απλα να το καταλαβει η μιραντα και καθε μιραντα που ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ μπορει να εχει 'τετοιες ανησυχιες'..

    Εναι λοιπον σαν τον ΣΤΡΑΤΟ , αν το πιασουμε φιλοσοφικα και ανθρωπινα ολοι οι λαοι θα συμφωνουσαν οτι δεν χρειαζεται στρατος , ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ??? ενα αλλο παραδειγμα ειναι η κλειδαρια στην εξωπορτα του σπιτιου μας , κανονικα δεν θα επρεπε να υπαρχει σε κανενος το σπιτι γιατι ολοι οι ανθρωποι ειναι καλοι , μερικοι ειναι πιο πεινασμενοι αρα λιγο φαγητο θα επαιρναν αν εμπαιναν... ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ? οχι βεβαια , αρα καλες οι αμπελοφιλοσοφιες αλλα να πατανε και τα ποδια μας στην γη... μην γκρεμοτσακιστουμε καμμια φορα...

    Αλλο οι προθεσεις και πως θα επρεπε να ειναι η κοινωνια , ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ...

    Εμεις μιλουμε για μια διαμορφωμενη κατασταση και οι διαφορες μιραντες για μια ονειρικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. MIRANTA

    DHLADH OPOS MAS TA LES DEN TREXEI TIPOTA EAN APEMPOLHSOUME THN ETHNIKH MAS KLHRONOMIA ETSI? dEN TREXEI MIA AN DOSOUME THN KYRIOTHTA TOU MAKEDONIKOU POLITISMOU STOUS SLAVOUS E?
    H MHPOS EXEIS THN ENTYPOSH OTI EINAI MONO TO ONOMA TO THEMA? KALA TOUS XARTES POU DEIXNOUN THN XALKIDIKH DEN TOUS VLEPEIS? TON SFETERISMO TWN ONOMATWN TOU ALEXANDROU, TOU FILIPOU DEN TO VLEPEIS? TO GEGONOS OTI AFTO TO TEXNHTO KATASKEVASMA (IMPERIALISTIKWN DYNAMEWN KATA THN PROSFILH OROLOGIA TOU SYNASPISMOU POU PSIFIZEIS ) EINAI YPOXEIRIO KSENWN DYNAMEWN AKRIVWS EPEIDH EXOUN PROSKAIRA SYMFERONTA STHN PERIOXH>?
    MA H AFELEIA SOU EINAI TOSO AKSORGISTIKH POU MONO WS EPITHDEVMENH MPOREI NA EKLHFTHEI.
    DHLADH OI SKOPIANOI EXOUN DIKIO? EMEIS ADIKO? DHLADH AFTO TO KRATOS YPOXEIRIO THS AMERIKHS THA EPIVALEI TIS APOPSEIS TOU KAI THA DIASTREVLOSEI THN ISTORIA?
    DHLADH KATA THN GNOMH SOU EINAI ENTAKSEI NA APEMPOLHSOUME THN POLITISTIKH MAS KLHRONOMIA , NA THN STERHSOUME APO TIS EPOMENES GENEES ?
    MA KALA POU PHGE H TSIP(R)A SOU?

    DEN PAS STA SKOPIA LEO EGO NA VREIS KANA GOMENO SKOPIANO GIATI OPOS LEEI O FILOS PIO PANW TELEIS YPO SEXOUALIKH STERHSH GIATI APLA DEN THA VRETHEI ELLHNAS NA SYNOUSIASTEI MAZI SOU.
    ANTE VRES KANA SLAVO NA KSELAMPIKAREIS .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τα βωδάκια δεν έχουν καταλάβει.

    Αποκλείεται να έρθουν για την εκδήλωση Σκοπιανοί από τα Σκόπια, από αυτούς που έφυγαν άρον άρον το 1948-49. Και αυτό επειδή είναι όλοι "φακελωμένοι" και δεν πέρνουν βίζα από το Προξενείο (δικό μας ή άλλης χώρας Σένγκεν)ούτε αυτοί ούτε οι γιοί τους ούτε τα εγγόνια τους, για να έρθουν στην Ελλάδα.

    Αυτοί που θα έρθουν θα είναι σκοπιανής ή (ας πούμε) "Σλαβο-Μακεδονικής καταγωγής Καναδοί ή Αυστραλοί πολίτες που δεν χρειάζονται βίζα αφού έχουν κανονικότατα Καναδικά ή Αυστραλιανά διαβατήρια.

    Αν κρίνουμε από αυτούς που κάνουν κάθε τόσο φασαρία για το "μακεδονικό" στον Καναδά και στην Αυστραλία, θα έχουν μαζί τους και κανα δυό Καναδούς ή Αυστραλούς ίδιας καταγωγής βουλευτές τους ή άλλα σημαίνοντα πρόσωπα, ώστε με βιντεοκάμερες να καταγράψουν τα ζωώδη ένστικτα και την ελεεινή αντιμετώπιση που θα τους επιφυλάξουν οι ανεγκέφαλοι (και όχι απλά θερμοκέφαλοι) διοργανωτές των αντισυγκεντρώσεων διαμαρτυρίας τύπου "Χρυσά Αυγά" κλπ.

    Επειδή είναι κάπως στριμωγμένοι οι σκοπιανοί με τις τελευταίες εξελίξεις στο ΝΑΤΟ όπου δεν υπήρξε σημαντική αντίδραση Αμερικανών και ΕΟΚικών συνήθων υποστηριχτών τους, χρειάζονται οι άνθρωποι κάποια νέα στοιχεία για να παρουσιάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη χώρα μας ότι καταπατάει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αρνείται ακόμα και σε απογόνους τρίτης γενεάς των ¨"αναχωρησάντων" να ανάψουν ένα καντήλι στα χωριά των πατεράδων τους κλπ κλπ.

    Είμαι βέβαιος ότι τα χουντικά κατάλοιπα στην Ελλάδα θα κάνουν ότι μπορούν για να βάλουν βούτυρο στο ψωμί των Σκοπιανών. Έτσι οι Σκοπιανοί όσο λίγοι και να είναι αυτοί που θα έρθουν, δεν θα δυσκολευτούν να παρουσιάσουν όσο πιο έντονα το επιχείρημα ότι "με την Ελλάδα δε μας χωρίζει το θέμα του ονόματος μόνο, αλλά οι αμέτρητες παραβάσεις του ελληνικού κράτους που θα επιβεβαιωθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".

    Από μία χώρα σαν την Ελλάδα όπου καθυστερημένοι άλλαξαν το συσχετισμό δυνάμεων στην Κύπρο στο διάστημα 1967-1974 ώστε οι Τουρκαλάδες να μη βρούν κατά την "..απόβασή" τους στην Κύπρο το 1974 ούτε ελληνική μεραρχία στο νησί ούτε τον Μακάριο, ούτε το Γρίβα ζωντανό, ούτε κανόνια στον Άγιο Ιλαρίωνα που είχε βάλει ο Γρίβας, ώστε να αποβιβαστούν με λίγες απώλειες, είμαι σίγουρος ότι σε μια αμελητέα ομάδα που θα διαδηλώσει στο χωριό κοντά στη Φλώρινα (που θάπρεπε να δείξουμε όση αδιαφορία δείχνουν οι Γάλλοι για τους Κορσικανούς, οι Ισπανοί για τους Βάσκους και τους Καταλανούς, οι Άγγλοι για τους Ιρλανδούς και τους Σκωτσέζους), όλα μπορώ να τα περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγαπητοί, το πρακτικό πνεύμα δεν ταυτίζεται με τον καιροσκοπισμό και τις ενστικτώδεις κραυγές.
    Αν θες να νικήσεις τον αντίπαλό σου, καλό είναι να τον μάθεις πρώτα, να τον καταλάβεις και κυρίως να μην τον υποτιμάς, δηλ. ουσιαστικά, να τον σέβεσαι.

    Δεν μίλησα για συναίσθημα αλλά για συναισθηματισμό, εννοώντας την παραφορά των αδύναμων ψυχών.

    Επειδή κάποιος ανέφερε την περίπτωση της Κύπρου, να του θυμίσω ότι η καταστροφή εκεί έχει και υπότιτλο 'ελλάς, ελλήνων, χρ...'
    Κάτι παρόμοιο ισχύει για την μικρασία και άλλες περιπτώσεις. Η (ιδεοληπτική) ολιγαρχική δεξιά όπως και κάθε τυραννία, έχει μια ευκολία να σηκώνει τα λάβαρα και να μας στέλνει ξεβράκωτους στον γκρεμό.

    Η ιδεοληπτική αριστερά είχε την τύχει να χάσει, αφού πρώτα το ιστορικό της ατύχημα χαντάκωσε τους καλύτερους ανθρώπους.
    Η φιλελεύθερη δημοκρατία όπου λειτουργεί, μοιάζει να τα καταφέρνει λίγο καλύτερα.

    Για να κλείσει κάπως το θέμα των Σκοπίων, θα σας έλεγα πως πέρα από όσα η Ελλάδα κάνει πλέον εξ᾽ανάγκης (με δεδομένη την μετριότατη πολιτική ηγεσία και τους κακούς χειρισμούς που προηγήθηκαν), να αναλογιστείτε μήπως θα έπρεπε να κάνουμε κάποια στιγμή κι ένα συμμάζεμα (με όρους Καναδά και όχι Βαλκανίων), ένα συμμάζεμα των θεμάτων που αφορούν σε εθνικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές μειονότητες.

    Δηλαδή: έγκυρη και αδιάβλητη απογραφή, δημοσίευση των στοιχείων, αποκατάσταση κάθε αδικίας που εμποδίζει την πρόοδο, προκοπή, ελεύθερη έκφραση και ανάπτυξη γλωσσικών και πολιτισμικών ομάδων.
    Να βρουν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας τον σύμμαχό τους για πρόοδο και προκοπή, στο επίσημο ελληνικό κράτος και όχι σε μυστικές υπηρεσίες.

    Αν η Ελλάδα επιδείξει άψογη συμπεριφορά, θα μπορεί να μιλάει με κύρος και να θέτει με ένταση αντίστοιχα θέματα για πληθυσμούς που ζουν σε άλλες χώρες.

    Επίσης, θα έχει το δικαίωμα να απαιτεί απόλυτο σεβασμό του νόμου και να ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ κάθε παραβάτη της συνταγματικής μας τάξης (η οποία όμως να αποτελέσει εφαρμοσμένο και διεθνώς αξιοζήλευτο παράδειγμα προς μίμηση και όχι κενό γράμμα).

    Θα ήταν κέρδος για την πατρίδα μας να είναι πραγματική πατρίδα κυρίως για τις ομάδες που δεν έχουν ελληνική εθνική συνείδηση, κατά το γνωστό παράδειγμα των ελλήνων της αμερικής, που νοιώθουν μεν (εθνικά) έλληνες, αλλά προέχει η αμερικανική τους πολιτική ιδιότητα και οι υποχρεώσεις που επισύρει.

    Όσο για το αν ο διαφωτισμός είναι ανεδαφικός σήμερα, συμφωνώ πως τίποτα δεν είναι εφαρμόσιμο όπως έχει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καταργείται πλήρως εκ προοιμίου και διαγράφεται από την μνήμη.

    Σας ενδιαφέρει κύριοι να υπάρχει κλασικός πολιτικός λόγος που να θέτει ζητήματα αρχών, με παρεπόμενα φιλοσοφικά, ηθικά, αλλά κυρίως πρακτικά; Η σας καλύπτει η περιπτωσιολογία, το σοκ της κοινής γνώμης, η αναστάτωση και ο χαβαλές;

    χαιρετώ και ελπίζω να τα ξαναπούμε με άλλη ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 11.54 συμφωνώ. Αυτή είναι όντως μια πρακτική προσέγγιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ας έρθουν στην Φλώρινα και θα δείτε πως θα φύγουν. Τους περιμένουμε.....
    Αρκετά με αυτούς τους βρωμόγυφτους...κωλοβουλγάρους. Στον πόλεμο ο προπαππούς μου τους καθάριζε έναν έναν τους κωλοβάρβαρους......
    Ας έτοιμασουν και τα κασελάκια τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση