GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για ένα λεπτό σκεφτείτε...

. Κι όμως, η Ευρώπη δεν πληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο! . Από τον Δημήτρη Παντελιάδη . Το 2000 1 $ = 1.2 € 1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$ ...

.
Κι όμως, η Ευρώπη δεν πληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο!
.
Από τον Δημήτρη Παντελιάδη
.
Το 2000 1 $ = 1.2 € 1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$ επομένως 1 βαρέλι = 72 €
Σήμερα 1 $ = 0.62 € 1 βαρέλι γύρω στα 115$.
Επομένως 1 βαρέλι = 71,3 Eur
Η ερώτηση είναι: Εάν στην Ευρώπη το βαρέλι, έχει την ίδια τιμή, με εκείνη του 2000, γατί η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε τόσο πολύ;
Μας δουλεύουν αγρίως...
Παρακαλώ πολύ ανακυκλώστε το παρόν μήνυμα σε όσο πιο πολλούς μπορείτε: Iσως να καταλήξει στα χέρια κανενός «εγκέφαλου» απο εκείνους που μας κυβερνούν και ίσως να έχουμε καμιά διευκρίνηση για το γεγονός ότι πληρώνουμε συνεχώς επαυξημένο, κάτι του οποίου η τιμή παραμένει πάντα η ίδια
Ίσως, έχοντας πλέον γνώση όλοι μας, ότι μας δουλεύουν αγρίως και μας κατακλέβουν, να βγούμε απ τα ρούχα μας... Λες;...
Η αλήθεια για το πετρέλαιο - Η καθημερινή υπόμνηση από εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, ότι το πετρέλαιο έπιασε τα 110$ το βαρέλι ή τα 150$, σημαίνει απλά για τον πολίτη, ότι μπορεί να περιμένει φυσιολογικά να πάει στα 400 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ή στα 200 ευρώ το κιλό τα λάχανα. Αμ, δε.Οι τιμές του πετρελαίου που διατυμπανίζονται, είναι αυτές που αγοράζει η αμερικάνικη αγορά.
Η Ευρώπη αγοράζει σε τιμές μπρεντ, που:
α. είναι φθηνότερο κατά 5-6$
β. έχει την ίδια τιμή για τους Ευρωπαίους μ' αυτήν που είχε πριν 6 μήνες!
Πώς γίνεται αυτό; Απλό: κάθε φορά που αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου σε δολάρια, η Ευρώπη αυξάνει την τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αποτέλεσμα; Η Ευρώπη δεν πληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο. Τι σημαίνει αυτό; Οτι κανένας δεν μπορεί να αυξήσει την τιμή της βενζίνης, του αερίου, της ντομάτας, του τραμ, της θειάς μου της Κοντίλως, με το πρόσχημα ότι ακρίβυνε το πετρέλαιο.
Μπορεί όμως να την αυξήσει με το πρόσχημα ότι οι πολίτες, βομβαρδισμένοι από τη μπουρδολογία ότι αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, είναι έτοιμοι να χάψουν και να πληρώσουν κάθε ανατίμηση αγόγγυστα. Αυτή είναι η προσφορά των ΜΜΕ στην καθημερινή ζωή του τόπου, όταν ο εντυπωσιασμός υπερισχύει της αλήθειας. Δηλαδή, όταν η βλακεία είναι σημαντικότερη της σοβαρότητας.
-------------------------------

34 σχόλια

  1. Εκλεκτοί και αγαπημένοι μου φίλοι

    Πάντα σημαντικά νέα και πληροφορίες…

    «Απέναντι στα συμφέροντα που λεηλατούν τον τόπο»

    Την βούληση του να αγωνιστεί «για να καθαρίσει επιτέλους η πολιτική ζωή του τόπου» και να ασχοληθεί η ελληνική κοινωνία με τα πραγματικά της προβλήματα, όπως η ακρίβεια, η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική πολιτική, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στον Πειραιά, όπου περιόδευσε στην κεντρική αγορά και συναντήθηκε με τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο της πόλης.
    Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανέχεται την ασυδοσία των καρτέλ στην αγορά και με την πολιτική της πλήττει το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας και υπονομεύει το κοινωνικό κράτος. Κάλεσε τους πολίτες να στρατευθούν στον αγώνα «για την αντιμετώπιση των συμφερόντων που θέλουν να λεηλατήσουν τα χρήματα του λαού».

    Η μόνη πιστευτή και αξιόπιστη φωνή αλήθειας που ακούγετε σήμερα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ηγέτης της Δημοκρατικής παράταξης , συνεχίζει τον δύσκολο αγώνα επικεφαλής των τιμίων και αδιάφθορων αγωνιστών όλης της κοινωνίας , για να υπάρξει επιτέλους κάθαρση , προοπτική και ισοπολιτεία για όλους τους Έλληνες , μέσα στο όραμα και την πραγματικότητα της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού που πρεσβεύει

    Χρέος και καθήκον μας όλων, να τον ακολουθησουμε και να τον πιστευσουμε. Ναστε σίγουροι ότι δεν θα διαψεύσει τις ελπίδες μας.
    Το εγγυάται, η προσωπικότητα του, το δοκιμασμένο ήθος του και η καθημερινή του πρακτική μέχρι σήμερα μέσα από αντίξοες και δύσκολες συνθήκες και με συνεχείς υπονόμευσης από του μεγαλοεργολάβους και τους νταβατζιδες που λεηλατούν ασύδοτοι το δημόσιο πλούτο.

    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    Υ.Γ. Με λύπη μου προειδοποιώ το γνωστό φασιστοειδές ανθρωποειδές που έκανε πάλι την εμφάνιση του και χρησιμοποιεί την υπογραφή μου για να συσκότιση και να αποδομισει τα γραφόμενα μου, ότι έχουν γνώση οι φύλακες. Δεν έβαλε μυαλό? Η διαφωνία είναι θεμιτή και κατανοητή. Η πλαστογραφία όμως και η συκοφαντία είναι ποινικα αδικήματα. Γκέκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KALA RE DEN KATALAVATE OTI PAME GIA MEGALO POLEMO

    OI MEGALOI APOTIKEVOUN PETRELEO SE TERASTIES YPOTHALASSIES DEKSAMENES

    O PYR-NIKOS INE EDO

    GIAUTO ALOSTE YPARXI KAI H SIEMENS

    EDO

    KALA KRASA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. MI KIMASTE

    VRISKOMASTE STA PROTHIRA ENOS PYRINIKOU POLEMOY

    XRIAZONTE POLLH XRHMA GIAUTON TON POLEMO

    GIAUTO EINAI EDO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ
    ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΑ ,ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ,ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΨΗΛΑ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΙΜΩΝ,ΚΟΜΙΣΤΡΑ,ΔΙΟΔΙΑ,ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΛΕΒΟΥΝ,ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΤΑΞΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ,ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ,ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΜΠΑΜΙΕΣ 7.50
    ΦΡΟΥΤΑ ΟΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΚΡΙΒΑ,ΘΑ ΔΕΙΤΕ
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

    ΘΑΝΑΣΗΣ











    ΑΝΑΓΚΑΣΘΟΥΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θαναση ολο γκρινιαζεις, τη γυναικα σου τη γαμεις καθολου η την κανονιζει ο Αλβανος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Στη Γερμάνια υπάρχει ήδη ψηφισμένος νόμος που λέει ότι εντός 4 ετών η φορολογία στα βιοκαύσιμα θα ξεπεράσει το 280%

    1 τομάτα =5 euro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκλεκτοί και αγαπημένοι μου φίλοι

    Πάντα σημαντικά νέα και πληροφορίες…

    Ο περιπτεράς μου αποκάλυψε σήμερα πως ξέει έναν εργολάβο που είναι πρωτοξάδελφος της κουνιάδας ενός κολλητού φίλου του περιπτερά από το οποίο αγοράζει καπότες ο επιχειρηματίας που λάδωσε τη θεία του Τσουκάτου που ήταν κουμπάρα της ξαδέλφης του Νεονάκη.

    Γιώργο, πρέπει να τους διαγράψεις όλους αυτούς. Σε υπονομεύουν.

    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκλεκτοί και αγαπημένοι μου φίλοι

    Πάντα σημαντικά νέα και πληροφορίες…

    ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ GRSEX ΤΗΝ ΑΝΤΩΝΙΑ - 23 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΠΩΣ ΗΔΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΒΟΓΓΗΤΑ!

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ.

    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2008
    Τα ΜΜΕ και η τιμή του πετρελαίου
    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/06/blog-post_9300.html

    Τα ΜΜΕ και η τιμή του πετρελαίου

    Σίγουρα η αύξηση της τιμής του πετρελαίου είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο. Αλλά, δεν είναι κατανοητό γιατί τα ΜΜΕ μιλούν συνεχώς και αδιάκοπα για την τιμή του πετρελαίου με βάση το δολάριο. Μήπως οι χώρες της Ε.Ε. (και η Ελλάδα) δεν έχουν ως μετρικό σύστημα το Ευρώ, αλλά είναι αποικίες των ΗΠΑ;
    Η τιμή του βαρελιού πετρελαίου είναι 139 δολάρια ΗΠΑ κι αυτό σημαίνει 0,54 ευρώ το λίτρο, αφού ένα βαρέλι περιέχει 159 λίτρα και για 1 ευρώ απαιτούνται 1,57 δολάρια.
    Έτσι, του τελευταίους 3 μήνες η τιμή ενός βαρελιού πετρελαίου αυξήθηκε από τα 110 σε 139 δολάρια (+26,5% περίπου), αλλά στην πραγματικότητα η αύξηση σε ευρώ είναι από 0,44 σε 0,54 ευρώ (+22,5%).
    Όμως, τα ΜΜΕ ποτέ δεν κάνουν αναφορά οι συγκρίσεις στην τιμή με βάση το ευρώ, αποκλείοντας τον πολίτη από την ενημέρωση και που σίγουρα (μόνο σε επίπεδο μαζικής ψυχολογίας;) αυτό το 4% (δεν είναι καθόλου αμελητέο) κυριολεκτικά εξαφανίζεται.
    Η πραγματική αύξηση (ή μείωση) του πετρελαίου – ουσιαστικά λόγω ευρώ – κυμαίνεται πάντα στο 15 μηνιαίως. Ωστόσο τα ΜΜΕ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ως νομισματικό μέτρο σύγκρισης το αμερικανικό νόμισμα.
    Νομίζω πως δικαιούμαστε ν’ αναρωτιόμαστε για το δημοσιογραφικό επίπεδο και στη χώρα μας. Αυτό συμβαίνει λόγω αποικιοκρατικών αντιλήψεων, σκοπιμοτήτων ή από άγνοια και ανοησία;

    Νίκος Κλειτσίκας
    http://www.nikosklitsikas.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτές τις ανοησίες κάνει ερωτήσεις στη βουλή και ο περίφημος Καρχιμάκης. Στη συνέχεια, κάποιοι το ίδιο ανεγκέφαλοι spamαρουν τις ίδιες ανοησίες. Όλη η ανόητη συλλογιστική τους πάει περίπατο όταν κανείς δει ποιά ήταν η πραγματική τιμή του πετρελαίου το 2000 δηλαδή περίπου 25$, κάτι που διατηρήθηκε ως το 2003. Από το 2004 έως σήμερα η τιμή του πετρελαίου οδηγήθηκε στα 140$. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του πετρελαίου ΕΞΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ μέσα σε 4 χρόνια!!!!
    Τα συμπεράσματα δικά σας... τόσο για τους Καρχιμάκηδες όσο και για τους spamάκηδες
    ()http://en.wikipedia.org/wiki/Oil_price_increases_of_2004-2006

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε babis, εκλεκτέ και αγαπημένε μου φίλε,

    Ακόμη δεν έχεις καταλάβει πως έχεις γίνει γραφικός και γι αυτό σπάμε πλάκα μαζί σου.

    Εδώ μέσα έχεις γίνει ο Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων του press-gr.

    Στην κοσμάρα σου τελείως. Εδώ είναι ένα post για την τιμή του πετρελαίου και εσύ πας και αναρτάς ως πρώτο σχόλιο ένα κουλό και άσχετο με το οποίο παπαγαλίζεις τα της Χ. Τρικούπη, ως πρωτόγονος ειδωλολάτρης της φαμίλιας Παπανδρέου που είσαι.

    Φίλε μου, ποια διαφωνία να έχουμε μαζί σου; Εσύ είσαι απλώς θρήσκος. Στη χώρα μας έχουμε ανεξιθρησκία. Δικαίωμα σου λοιπόν. Απλώς, εμάς μη μας ζαλίσεις…

    Έχει πλάκα που τώρα εγκατέλειψες το μειλίχιο ύφος σου και απειλείς. Φασιστοειδές είσαι και φαίνεσαι, γιατί το να μας πρήζεις με τη θρησκεία σου σε άσχετο post είναι και αυτό μια μορφή φασισμού.

    Για ποια πλαστογραφία μιλάς ρε ζόμπι, που θα μας πεις πως είναι και ποινικό αδίκημα. Έχεις κανένα copyright του babis και δεν το ήξερα;

    Σε προειδοποιώ πως εφεξής, όποτε θέλω να γράψω αρλούμπα, θα υπογράφω ως babis, διότι ταιριάζει πολύ βρε αδελφέ.

    Οπότε καλύτερα να αλλάξεις nickname. Για δοκίμασε το Geoffrey καλύτερα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΒΟΔΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ,

    ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΤΙ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ,

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟΤΕΡΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ,

    ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ

    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΟΥς, ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΦΑΣΙΣΤΕΣ,

    ΕΜ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε άσχετε Δημήτρη Παντελιάδη,

    σε ζώα νομίζεις ότι απευθύνεσαι?

    Ξεστραβώσου και δες πόσο είχε το πετρέλαιο και το δολλάριο το 2000.

    http://www.wtrg.com/oil_graphs/oilprice1947.gif

    http://i160.photobucket.com/albums/t191/aerojad/usd-v-eur-03132008.png

    20$ το πετρέλαιο το 2000, και $1=1,1€ δηλαδή 22€ το βαρέλι.

    Σήμερα, $133 το βαρέλι και $1=0,64€.
    Άρα, σήμερα έχει 85€ το βαρέλι.

    Δηλαδή, 286% αύξηση μέσα σε 8 χρόνια (3 φορές πάνω).

    Τώρα, αν εσένα αυτό σου φαίνεται ίδια τιμή, τότε τι να πω. Μου αρέσει που παίρνεις το θάρρος και δημοσιεύεις τις ανοησίες σου.

    Περιμένω να δω τι θα απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εμένα μου αρέσει που ό,τι παπαριά στείλει ο κάθε άσχετος, τη δημοσιεύουν άκριτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 21 Ιούνιος 2008 6:37 μμ


    ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ .
    ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ . .

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ Η ΤΙΜΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ.

    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ,ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑI Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ?


    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ,ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ,ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ,ΤΩΡΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟΤΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ .


    ΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ .
    (ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ )

    ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΑΡ.

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ κλπ.

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ .

    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ .

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για τον elias parthenios

    1 + 1 = ???

    Περιμένουμε απάντηση...

    Να σε προλάβω... Η απάντηση ΔΕΝ είναι ΜΠΛΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το έχω δεί το μήνυμα και δεν στεκεται. Κι αναρωτιέμαι γιατί επιμένει να το διακινέι. Είναι λάθος η βάση εκκίνησης. Το πετρέλαιο είναι πάνω από $130 κι όχι $105. Και βέβαια δεν υπολογίζει φόρους και διαφορετικές πολτικές κάθε χώρας. Στην Βρετανία λ.χ. οι επιπτώσεις είναι ελάχιστες.

    liberal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω ότι αυτή η ιστορία απλώς καταρρακώνει την αξιοπιστία των blogs. Και η τιμή του πετρελαίου είναι λάθος και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αν συνεχισθεί θα ξαναγυρίσουμε στις εφημερίδες, ή "στον μπάρμπα μου το ψεύτη." Η τιμή του πετρελαίου σε ευρώ έχει τριπλασιασθεί από το 2000, ενώ πενταπλασιάσθηκε σε δολλάρια. Αυτή είναι η αλήθεια. Σκεφτείτε το κι αλλιώς. Αν η τιμή στην Ευρώπη δεν είχε αυξηθεί γιατί διαμαρτύρονταν προχτές οι φορτηγατζήδες στις Βρυξέλλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνώ με τους τελευταίους.

    Ο 6.38 τα λέει ωραία. Έχει βάλει τις τιμές και τις ισοτιμίες σε link

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είναι σωστό ο καθένας να λέει τη γνώμη του, αλλά οι ανακρίβειες και τα ψέμματα νομίζω ότι υποβαθμίζουν το ρόλο των μπλόγκ ως εναλλακτική ενημέρωση. Η τιμή του πετρελαίου το 2000 ήταν 25 - 30 δολάρια, ως εκ τούτου το άρθρο είναι λάθος, ελπίζω όχι ηθελημένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. re papara den sygkrinontai posa se diaforetikes xronikes periodous an den einai apoplh8wrismena. Economics 101

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλαράκο. γράφεις μπούρδες !

    α. Η ισοτιμία δολαρίου/ευρώ το 2000 κυμάνθηκε μεταξύ 0.96 έως 1.22, με μέση ισοτιμία τα 1.085
    ( http://www.oanda.com/convert/fxhistory )

    β. Η τιμή του πετρελαίου brent ΔΕΝ ξεπέρασε τα 30 δολάρια/βαρέλι, με μέση τιμή περί τα 26 δολάρια το βαρέλι, για το 2000.

    Για την Ευρώπη με βάση τη σημερινή ισοτιμία ευρώ/δολαρίου (περίπου 1.56) και τιμή πετρελαίου γύρω στα 134 δολάρια/βαρέλι, η ανηγμένη τιμή του πετρελαίου με βάση τις μεταβολές ισοτιμιών δολαρίου/ευρώ είναι :
    1.085/1.56*134 = 93.2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παντελιάδη,

    κατάπιες τη γλώσσα σου???

    Άσχετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ο,τι να ναι γραφετε.

    ας παρουμε τα data που ειναι προσιτα στον καθενα.

    απο το 2003, ο δεικτης EURO/USD αυξήθηκε κατα 36% περιπου. απο 1.15 στο 1.55.

    δηλαδη, το 2003 με 1 ευρω "επαιρνες" 1.15$, ενω τωρα παιρνεις 1.55$.

    ωραια ως εδώ; ωραία.

    το 2003 1 βαρέλι αργο= 30$.
    τωρα 1 βαρελιαργο = 135.
    χοντρικα, η αυξηση ειναι γυρω στο 350%

    το 2003 1 βαρελι αργο = 30/1.15=26.1 ευρω.

    τωρα 1 βαρελι αργο = 135/1.55= 87.1 ευρω.

    δηλ. ως προς το ευρω η αυξηση δεν ειναι 350% αλλα καπου στο 330%.

    ολα τα παραπανω ενοειται εντελως μπακαλιστικα.... στη πραγματικοτητα (=σε πραγματικες αξιες) οι αυξησεις ειναι απο το 2003 ειναι καπου στο 250%. αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

    υγ. εβαλα το 2003... ποια στρατιωτικη επιχειρηση ξεκινησε τοτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!! Από την ομάδα του Beppe Grillo ξεκινάει μία καινούρια πρωτοβουλία..(η προηγούμενη ήταν για το κόστος των επαναφορτιζόμενων τηλεφωνικών καρτών...με καταπληκτικά αποτελέσματα !!!!!!!!!!) η δοκιμή δεν κοστίζει τίποτα...!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ? Και στην περίπτωση που δεν έχεις αυτοκίνητο, σε παρακαλούμε να προωθήσεις το μήνυμα σε φίλους σου. Βενζίνη στη μισή τιμή? Ας κάνουμε κάτι. Μάθαμε για μία κοινή ενέργεια που μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου. Ακούμε τον τελευταίο καιρό ότι η βενζίνη θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και θα φτάσει έως 1,50 ευρώ το λίτρο. ΜΑΖΙ μπορούμε να μειώσουμε την τιμή κινούμενοι μαζί με εξυπνάδα και αλληλεγγύη. Μα πως? Το σύνθημα είναι: «Χτυπήστε το πορτοφόλι των εταιρειών βενζίνης και αφήστε τους μόνους τους». Σκεφτήκαμε να ορίσουμε μία συγκεκριμένη μέρα που δεν θα αγοράζαμε βενζίνη, πράγμα που έκανε τις εταιρείες να γελάσουν, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι τα ρεζερβουάρ θα ήταν γεμάτα από την προηγούμενη ημέρα. Η επόμενη σκέψη δεν νομίζω να τους κάνει να γελάσουν τόσο..! Οι ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών και ο OPEC μας έκανε να πιστέψουμε ότι η τιμή του 0,95 και 1 ευρώ για κάθε λίτρο είναι μία καλή τιμή, μα εμείς θα τους πείσουμε ότι υπάρχουν και τιμές πιο λογικές. Οι καταναλωτές μπορούνε να επηρεάσουν σημαντικά τις πολιτικές των εταιρειών: Πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη που έχουμε. Η πρόταση είναι να μην καταναλώσουμε βενζίνη από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου την SHELL και την ESSO μέχρι το τέλος του χρόνου, που ούτως ή άλλως είναι μία εταιρεία. Εάν δεν πουλήσουν καθόλου βενζίνη (ή πουλήσουν πολύ λιγότερη) θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές. Και όταν αυτές οι δύο εταιρείες μειώσουν τις τιμές οι υπόλοιπες θα προσαρμοστούν. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να είμαστε εκατομμύρια οι ΟΧΙ πελάτες της SHELL και της ESSO σε όλο τον κόσμο.. Αυτό το μήνυμα προέρχεται από την Γαλλία και στάλθηκε από περίπου τριάντα άτομα, αν αυτοί το προωθήσουν σε δέκα φίλους αμέσως γίνονται τριακόσια και αν αυτοί κάνουν το ίδιο θα γίνουν τρεις χιλιάδες, κ.ο.κ. Αν κινηθούμε γρήγορα θα καταφέρουμε να φτάσουμε αριθμούς πολύ μεγάλους και ικανοποιητικούς, γι' αυτό στείλε το μήνυμα σε δέκα φίλους σου ζητώντας τους να το προωθήσουν με τον ίδιο τρόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλά εσείς κοιμάστε ακόμη...

    Το μεγάλο δούλεμα δεν είναι σε αυτό το ζήτημα, είναι και αυτό, αλλά, τα συμβόλαια που αγοράζονται σήμερα είναι για το 2016 και μετά.

    Άρα, η βενζίνη που αγοράζουμε σήμερα έχει αγοραστεί μάλλον πριν χρόνια, γιατί όμως το πληρώνουμε σήμερα με βάση την τιμή του μέλλοντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου καφιόντουσαν κάποιοι πολιτικοί για το ότι η Ελλάδα πάντα τα κατάφερνε με χαμηλότερες τιμές στο πετρέλαιο από τους Άραβες λόγω της ορθής στάσεις της στο Παλαιστινιακό.

    Τώρα που είναι από το πιο ακριβό της Ευρώπης συγκριτικά με τους μισθούς των 700 Ευρώ που οφείλετε?

    Άλλαξε η Ελλάδα πολιτική στάσι στο Παλαιστινιακό? και για αυτό έγινε η ισοτιμία με της τιμές της Ευρώπης?
    Ή έχει να κάνει με της μέρες και τα έργα εκατονταετιούς προοπτικής του Γιωσάκη και του Παπαδόπουλου στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    Ή έχει να κάνει με τον "μαύρο" του Αλογοσκούφη
    Ή έχει να κάνει με την πρόσφατη κοινή άσκηση στο ανατολικό Αιγαίο

    Πάντως ένα είναι σίγουρο ή είσαι πρωτεργάτης σε βρωμιά η συμμετέχεις ως υποτελείς στον φόβο του εσώτερου ψυχεδελικού φόβου της αλαζονείας του ισχυρού ή συμμετέχεις ως Λεγεωνάριος ή ως εθελοντής ιδεαζόμενος την ηδονή της λείας, κάποιο τίμημα πρέπει να πληρώσεις.

    Είναι γνωστό ότι σε συνθήκες απελπισίας και έχει επιβεβαιωθεί κάποιος για να επιζήσει τρώει και τα κόπρανα του.
    Δεν νομίζω ότι κανείς τρώει τα απόβλητα της εξάτμισης, άλλο που τα εισπνέομαι γιατί τι βρίσκουμε, άρα η τιμή της βενζίνης είναι πολύ φθηνή ακόμα.

    Και όσο ο δημόσιος βιασμός των λαών της Μέσης Ανατολής συνεχίζεται και με την συμμετοχή της Ελλάδας στο πλευρό του Ισραήλ και των ΗΠΑ η τροφή από την απόφυση όλο και πιο αποδεκτή θα γίνετε από τον οισοφάγο όλα μια συνήθεια είναι!

    Κι άντε μετά να ακούς το ανέκδοτο του Αλογοσκούφη βλέποντας τον "μαύρο" του να χλαπακώνει χουρμαδιές και μπανάνες που τους της φέρνει με ένα κλικ ο πίθηκας στο απίκο.

    Καλή μας συνήθεια.

    Α!!! και το άλλο? που λένε έφτασε γαρ η βασιλεία των φτωχών,

    Κάποιον Σαουδάραβα Βασιλιά τον σκότωσε ο ανιψιός του, για κάτι πίπες που του έκανε μια ισραηλίτισσα τάχατες αγαπητικιά.

    Τι είχε όμως προηγηθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μέσω ακριβώς αυτού του μηχανισμού "χαλασμένο τηλέφωνο" όλοι η ανθρωπότητα είναι επιρεπής στη μαλακία του καθενός. Δείτε όμως με τι ευκολία σπεύδουμε όλοι και τα χάφτουμε. Ολόκληροι ιδεολογικές προπαγάνδες, ιστορικοί μύθοι και οργανωμένες θρησκείες έχουν στηριχθεί ακριβώς πάνω σε αυτό το αδύναμο σημείο του ανθρώπινου είδους, έχοντας διαπρέψει. Συχνά αυτό έχει οδηγήσει σε (τζάμπα) αιματοχυσίες.
    Τουλάχιστον βλέπουμε τα χάλια μας και ίσως αρχίσουμε σιγά-σιγά να πέρνουμε μπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτή η παπαριά είχε δημοσιευτεί και στο zougla.gr (αν είναι δυνατόν τέτοια ανευθυνότητα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. To ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, η Αυτάρκεια Συμφιλιώνει !
    Τα λαμόγια
    και τα εγωμανή ιερατεία μας προγράφουν...
    Μας αποπροσανατολίζουν με πανάκριβες, κερδοσκοπικές "εναλλακτικές" φούσκες, οι οποίες στηρίζονται κι αυτές στο πετρέλαιο και είναι ασύμφορες...
    Ας εκπαιδεύσουμε τα παιδιά στη δοκιμασμένη και αποσιωπημένη Συμφιλιωτική Αυτάρκεια, πριν από την αυριανή ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των τελευταίων ιερατείων, όπως έπαθαν και τα πρότυπά τους φαραώ, Ρωμαίοι, Μάγια κοκ, που δείχνει το βίντεο:
    http://www.youtube.com/watch?v=dXSHtsOztRk
    Το μέλλον μας εξαρτάται κυρίως από μας και όχι από τα σκιάχτρα!
    Είμαστε ευγνώμονες στους ιστοχώρους που φιλοξενούν παρόμοιες φιλειρηνικές προτάσεις, τις οποίες τα πανικόβλητα ιερατεία και τα ΜΜΕ τους αποσιωπούν εγκληματικά, αλλά όχι αιώνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στην Αμερική, πόσο αυξήθηκε η τιμή της βενζίνας από το 2000 μέχρι σήμερα?

    Εαν εδώ τριπλασιάστηκε, τότε εκεί πρέπει να εξαπλασιάστηκε.

    Έγινε αυτό άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οτι η τιμη της βενζινης ειναι πανακριβη ειναι γεγονος.
    Οτι καποιοι αισχροκερδουν και αυτο ειναι αληθεια.
    Οτι το πετρελαιο αυξηθηκε και αυτο ειναι γεγονος.

    Το τι μπορει να γινει ειναι το ζητουμενο.
    Κατα την γνωμη μου τιποτα.

    Αισχροκερδεις :
    1.
    Ενα πχ πρατηριο παιρνει 30.000 λιτρα βενζινης και βαζει τιμη πωλησης ,νομιμη φανταζομαι, 1.20 ευρω το λιτρο.
    Σε μια βδομαδα την πηγαινει 1,25 ευρω το λιτρο. Δεν εχει κανει ΚΑΜΜΙΑ καινουργια παραλαβη,πως την ανεβασε λοιπον?
    Απλουστατα γιατι θελει να τα κονομησει ..
    ΞΕΡΕΙ οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν θα τον ενοχλησει η θα τον τιμωρησει.
    Γιατι? Γιατι εχει παρει τηλεφωνο την εταιρεια-προμηθευτη και του ειπαν οτι τοσο πουλιεται ΤΩΡΑ.
    Αυριο -μεθαυριο ξανακανει ενα τηλεφωνο και την ξανανεβαζει κ.ο.κ.
    Αν απο τα 30.000 λιτρα εχει πουλησει 10.000 λιτρα με την πρωτη τιμη τα υπολοιπα τα πουλαει 5 η 10 λεπτα παραπανω=1000 ευρω η 2000 ευρω κερδος .
    Ποιος δεν θα το κανε αυτο?
    Και ποιος ξεροντας οτι η τιμη βενζινας ανεβαινει δεν θα εκανε τριπλασιες η δεκαπλασιες σε χωρητικοτητα δεξαμενες ? Υπαρχει κανεις?

    2. Οι πετρελαικες εταιρειες.
    Συναπτει π.χ η Πετρολα μια συμφωνια με την ARAMCO να αγορασει 10 εκατ βαρελια πετρελαιο με 100 δολλαρια το βαρελι.
    Η ισως 100 εκατ βαρελια για ενα χρονο με την τιμη 100 δολλαρια το βαρελι ,και με αυτη την τιμη θα το αγοραζει ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!..
    Ξαφνικα το πετρελαιο παει στα 139 δολλαρια το βαρελι
    δηλαδη 39 : 1,56 = 25 ευρω παραπανω.
    Κανονικα θαπρεπε να πουλαει με βαση τα 100 δολλαρια,αφου τοσο αγορασε. Αλλα γιατι να το κανει?
    Για μαλακα τον περνατε??

    3.
    Το κρατος με το ΦΠΑ 19% που συνηθως μπαινει δυο φορες.
    Μια με την εισαγωγη και μια με την πωληση των παραγωγων πετρελαιου.
    Στα 1,30 ευρω το λιτρο η βενζινη το κρατος εισπρατει τα 52 λεπτα περιπου.
    (αν παει 1,40 εχει παρει αλλα 4-5 λεπτα περιπου ανα λιτρο κ.ο.κ)
    Τα υπολοιπα ειναι αγορα πετρελαιου ,διυλιση,μεταφορικα ,
    κερδος βενζινοπωλη ,5% φορος επι του τζιρου εταιρειων-πρατηριων κλπ..

    Υπαρχει καμμια περιπτωση να αλλαξει τιποτα?
    Εγω δεν το πιστευω..

    Αν υποτεθει "συστησει" .."σωμα ελεγχου της αισχροκερδειας" πως θα ελεγξει 10.000 πρατηρια (τουλαχιστον) που λειτουργουν στην Ελλαδα??
    Ποσους πρεπει να προσλαβει για αυτο το .."σωμα"??

    10.000 υπαλληλους? Ωραια θα πληρωνουμε 10.000 Χ 200 ευρω = 2.000.000 ευρω παραπανω την βενζινη συνολικα ..
    Γιατι το "μπαξισι" (παρε 200 ευρω και φυγε),του .."σωματος" ,ποιος θα το πληρωσει??
    Ο πρατηριουχος?
    Αμ δεν σφαξανε ..
    ΕΜΕΙΣ θα το πληρωσουμε...

    Και βεβαια μην σκεφτει κανεις οτι μπορει να συσταθει καμμια "υπηρεσια" να ελεγχει τα αποθεματα και την τιμη αγορας του Λατση η του Βαρδινογιαννη κλπ..,Ε??
    Ειπαμε να μιλαμε σοβαρα...

    Και ουτε βεβαια ειναι δυνατον ο Λατσης κλπ να εχει σε καμμια υποληψη κανενα αλογοσκουφη η ξερω γω ποιον αλλον ,που τον "στηριξε" στην πρεοκλογικη καμπανια του..
    Ασε που τους βλεπει σαν γυφτους ,που το μονο επαγγελμα που ξερουν ειναι να "βρισκουν ψηφους" και στη συνεχεια αμα εκλεγουν να τα κονομησουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. το πρώτο μέρος που αναφέρεται στη διαφορά των διεθνώντιμών του πετρελαίου είναι κακόβουλα παραπλανητικό, καθώς η μέση τιμή του πετρελαίου το 2001 ήταν 27 δολάρια και μόνο για 20 ημέρες είχε φτάσει τα 60 δολάρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στις ΗΠΑ, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνας σήμερα είναι 4,1 δολάρια το γαλόνι(συμπεριλαμβανομένων των φόρων), δηλαδή λιγότερο από 1,05 δολάρια το λίτρο.

    Δεδομένης της διαφοράς τιμής δολαρίου-ευρώ, το λίτρο η βενζίνα θα έπρεπε να μας κοστίζει 0,6 ευρώ το λίτρο, εαν είχαμε ανάλογους φόρους.

    Πως γίνεται το δολάριο να έχει καταβαραθρωθεί σε σχέση με το ευρώ, και να κοστίζει πιο ακριβά η βενζίνα σε ευρώ στην Ευρώπη, απ ότι σε δολάρια στην Αμερική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση