GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δικτατορία της άγνοιας...

. Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου www.andrianopoulos.gr Υπάρχουν στιγμές που σε πλημμυρίζει η απόγνωση. Γι’ αυτά που γίνονται. Και για εκείνα πο...

.
Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Υπάρχουν στιγμές που σε πλημμυρίζει η απόγνωση. Γι’ αυτά που γίνονται. Και για εκείνα που ακούς. Η τελευταία μόδα των μπλόγκς δίνει φωνή και σε ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν είχε πολλές ευκαιρίες μέχρι τώρα να ακουσθεί. Ταυτόχρονα όμως αποκαλύπτει και τις αδυναμίες που χαρακτηρίζουν την σημερινή Ελλάδα. Παρακολούθησα, με αφορμή μια δήλωσή μου για την ακρίβεια που προκαλείται από την άνοδο τη τιμής του πετρελαίου, τα σχόλια που φιλοξενήθηκαν σε γνωστό μπλόγκ. Που με οδήγησαν σε ορισμένα, όχι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, συμπεράσματα.
Ο κόσμος είναι κυριολεκτικά απληροφόρητος. Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά με βάση ελλιπείς γνώσεις η και διαστρεβλωμένες αντιλήψεις για την πραγματικότητα αναπτύσσει σκληρές πεπεοιθήσεις που κατά περίπτωση οδηγούν σε φανατισμό και φραστικές τουλάχιστον ακρότητες. Διαπιστώνει λοιπόν κανείς την εκτόξευση ύβρεων, ανώνυμα πάντα, πάνω σε ζητήματα για τα οποία είναι φανερό πως η πραγματική γνώση είναι ανύπαρκτη. Δεν είναι λοιπόν τυχαία τα χάλια του τόπου και η καταβύθισή μας σε επίπεδα σχεδόν απελπισίας σε θέματα ανεύρεσης, προώθησης και εφαρμογής καινούργιας γνώσης. Οταν η βλακεία θεωρείται εξυπνάδα, η εκτόξευση ύβρεων πρωτοπορία και η άγνοια προοδευτική αντίληψη τότε το αύριο δεν μπορεί να φαντάζει ιδιαίτερα αισιόδοξο.
Ας αρχίσουμε από την ενέργεια. Και από τα προβλήματα των ημερών. Κάποιοι καταλογίζουν ακόμη ευθύνες για την ακρίβεια στην απελευθέρωση του συστήματος τιμών του 1993! Αυτό όμως που τότε έγινε ήταν να επιβαρύνεται τελικά ο καθένας με το κόστος της δικής του κατανάλωσης. Μέχρι τότε, μέσω της κρατικής παρέμβασης και επιδότησης, ο φορολογούμενος αγρότης η εργάτης επιδοτούσε την φτηνότερη βενζίνη του γιάπι με το σπόρ αυτοκίνητο, της κυρίας που πάει για ψώνια αλλά και του όποιου άλλου αυτοκινητιστή. Το σημαντικότερο όμως είναι πως η τιμή της βενζίνης δεν αυξήθηκε λόγω απελευθέρωσης αλλά λόγω της αψυχολόγητης κρατικής φορολόγησής τότε με 50 δρχ. Αφού βέβαια είχα εγώ αποχωρήσει από το αρμόδιο Υπουργείο. Σήμερα πάντως, και σε όσες χώρες του κόσμου είχε παραμείνει το καθεστώς της επιδότησης (τριτοκοσμικές η μέλη του ΟΠΕΚ) το σύστημα καταργείται η αναθεωρείται. Λόγω δυσβάστακτου κόστους για τους προυπολογισμούς. Και μιλάμε και για χώρες που εξάγουν πετρέλαιο (λ.χ. Ιράν, Νιγηρία)! Με δραματικές τώρα πλέον οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.
Υπάρχει επίσης ένα σοβαρότατο ζήτημα με όσους φωνάζουν για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Αμφιβάλλω αν όσοι κραυγάζουν σκέπτονται τις συνέπειες. Η μείωση εκπομπών αερίων διοξειδίου του άνθρακα (όπως ορίζει το Κυότο) για τις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες θα πρέπει να τις φέρει σε επίπεδα εκπομπων αερίων της περασμένης 70ετίας. Οταν οι πληθυσμοί ήσαν υποδιπλάσιοι και τα κατά κεφαλήν εισοδήματα κατά πολύ μικρότερα. Με τις σημερινές ανάγκες πως θα φθάσουμε σε τέτοια επίπεδα; Προφανώς με περικοπές στο επίπεδο της ζωής μας (δηλ. ξεχάστε ψυγεία, θερμοσίφωνες, τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης, κλιματιστικά μηχανήματα, βόλτες με το αυτοκίνητο κλπ). Πόσοι είναι διατεθειμένοι να δεχθούν κάτι τέτοιο; Το ακριβό πετρέλαιο, και συνακόλουθα η αύξηση της τιμής της βενζίνης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε τέτοιες εξελίξεις. Διαπιστώνουμε όμως σε όλο τον κόσμο σχεδόν εξεγέρσεις και κοινωνικές αναστατώσεις λόγω των φαινομένων αυτών.
Δεν αποτελεί λοιπόν αυτό υποκρισία; Κάποιοι φωνάζουν πολύ δυνατά για κάτι σου σίγουρα δεν θέλουν ποτέ να συμβεί. Το ίδιο φαινόμενο διαπιστώνεται σε κάθε τομέα που έχει σχέση με την ενέργεια. Πολλοί, οι προοδευτικοί κυρίως, χαίρονται όταν ο Πρόεδρος του Ιράν η ο Τσαβές της Βενεζουέλας στρέφονται κατά της Δύσης. Λουφάζουν όμως όταν εξ’ αιτίας των εντάσεων που προκαλούνται ακριβαίνει το πετρέλαιο. Και αυξάνει βέβαια και η τιμή της βενζίνης. Η οποία προκαλείται και από την έλλειψη πολλών διυλιστηρίων. Που σε καθεστώς ολιγοπωλίου διυλίζουν αναγκαστικά ακριβά. Αλλά οι απανταχού οικολόγοι δεν επιτρέπουν την δημιουργία νέων διυλιστηρίων σε ολόκληρο τον κόσμο. Οταν όμως ακριβαίνει η βενζίνη εύλογα σιωπούν...
Και τα τρόφιμα όμως γιατί ακριβαίνουν; Γιατί γίνονται πανάκριβα το πετρέλαιο και η βενζίνη. Κι επειδή, λόγω κυρίως της «καταραμένης» της παγκοσμιοποίησης, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που μέχρι πριν λίγο καιρό τρέφονταν με λίγους κόκους ρυζιού, τώρα καταναλώνουν κρέας, κοτόπουλα, μακαρόνια, γάλα και οπωροκηπευτικά. Η Κίνα καταναλώνει γύρω στο 13% της παγκόσμιας παραγωγής γάλακτος. Και μέχρι το 2027 θα έχει ανάγκη να καταναλώνει από μόνη της, σε ετήσια βάση, παραπάνω από την αναμενόμενη τότε παγκόσμια παραγωγή!! Αλλά γιατί ακριβαίνουν , ανάμεσα σε άλλους λόγους, τα αλεύρια, τα ρύζια και τα μακαρόνια; Διoτι κάτω από την πίεση των οικολόγων πολλοί στράφηκαν στα βιοκαύσιμα. Που όμως απαιτούν καλαμπόκι για την παραγωγή τους. Και μείωση των καλλιεργιών σιτηρών. Ακούσατε καμιά φωνή συγγνώμης από τους περιβαλλοντολόγους;
Και ποιό περιβάλλον σε τελευταία ανάλυση κινδυνεύει από το διοξείδιο του άνθρακα που προκαλείται από ανθρώπινες ενέργειες; Στην Γροιλανδία λυώνουν οι πάγοι κάποιοι μας λένε. Αλλά το νησί λέγεται «πράσινο» (Greenland) γιατί ακριβώς από τον Μεσαίωνα ήταν καταπράσινο και ήταν γεμάτο καλλιέργειες. Υπήρχε τότε βιομηχανικό διοξείδιο του άνθρακα που είχε λυώσει τους πάγους; Η απλά υπάρχουν κύκλοι στο παγκόσμιο κλίμα που διαμορφώνουν διαφορετικές κάθε φορά ατμοσφαιρικές συνθήκες... Στα μέσα της 10ετίας του ’70 οι περιβαλλοντολόγοι επιστήμονες περίμεναν εποχή πολικού ψύχους!!
Είναι φανερό πως η στροφή προς το περιβάλλον έγινε από όλους εκείνους που κατά βάση στρέφονται ενάντια στην οικονομία της αγοράς. Κι’ αναζητούν από εκεί την υιοθέτηση μέτρων παρέμβασης στην οικονομία. Αφού απέτυχαν κυριολεκτικά να περάσουν από την πόρτα, τώρα επιχειρούν να μπούν από το παράθυρο. Και προωθούν απόψεις ακραίες, αντιδεοντολογικές και κατά βάση αντι-λαικές. Που όμως υιοθετούν πολλές κυβερνήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσουν οικονομικές δυσκολίες και συνακόλουθα λαικές αντιδράσεις. Βούτυρο δηλ. στο ψωμί της αναχρονιστικής κι’ αμετανόητης αριστεράς. Που θα ομιλεί τότε για μέτρα άκαρδα και «νεοφιλελεύθερα»!!
Η άγνοια λοιπόν ποδηγετεί την κοινωνία. Και επιβάλλει μιά δικτατορία σκοταδισμού.
----------------------------------------

61 σχόλια

  1. ->Ανδρέα Ανδριανόπουλου


    blah-blah, blahblah blah...

    You wrote such a long "speech" only to... embed a phrase on it, the hosted attack at the end.

    Yeah, right, "Ανδριανόπουλου"...
    you found the cause of evil... "left wing's fault"!

    We saw your great success in the past, we still can see it progressing now.

    Why can't you see that you an your theory have failed and that you did it profoundly the worst way you possible could?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. There's an acronym for people like him.
    Just like M.I.A. stands for "Missing In Action", this guy "Ανδρέα Ανδριανόπουλου" deserves an F.I.A.

    Failure In Action!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα καλά, κολλάει η τηλεοπτική μαλακία;

    Μετά τους "σεισμολόγους" παρουσιαστές έχουμε "περιβαντολόγους" πολιτικούς;

    Γαμώ την μαϊντανοποίηση γαμώ δηλαδή! Ελεος με τους ειδικούς επί παντός! Ελεος με τους μαλάκες που λένε τους άλλους μαλάκες!

    Αντε στο αστεροσκοπείο και και μετά στην WWF να τα πεις Αδριανόμορφε μαιντανέ. Μείνε στην επιστήμη σου αν και ακόμα και σε αυτή ένα μονο ΜΙΚΡΟ μέρος γνωρίζεις αφού διακατέχεσαι από εθελοντική στραβωμάρα λόγω ιδεοληψίας.

    ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι μας λες ρε τυχαρπαστε ?

    για θυμησε μας τα ονοματα των αμερικανικων FOUNDATION που σε χρηματοδοτουνε ? για θυμησε μου τα λιγο ρε τυχοδιωκτη και υποστηρικτη εγκληματιων (μπουστηδων και αλλων) καθως και καθε ανθελληνα..

    αιντε κρυψου στην ελλεινη τρυπα σου γιατι πλεον θα σε γιαουρτωσουμε μακακα , ε μακακα

    αει στο διαολο πια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Ευρώπη από το 1998 και μετά οι ευρωσοσιαλιστές- εκσυγχρονιστές, έκαναν καθεστώς την ευέλικτη εργασία, αντί να αυξήσουν την πίτα, μοίρασαν την ίδια πίτα σε περισσοτέρους, 35ωρο μερική απασχόληση κ,τ,λ

    H ευέλικτη εργασία σήμερα είναι παντού, όταν εφαρμόστηκε το μοντέλο μαζικά κανένας δεν μίλησε, επειδή, βόλευε τους λίγους.

    Αξίζει να αναφερθεί και πρέπει να το γνωρίζουμε ότι η αρχική σκέψη για την ευέλικτη εργασία ήταν να δώσει δικαίωμα εργασίας – εισόδημα, σε αυτούς ,ες που για –χ- λόγους, π.χ. οικογένεια κ,τλ δεν είχαν το χρόνο να εργαστούν με πλήρες ωράριο, « οι πονηροί» όμως για τους λόγους που είναι γνωστοί μαζικοποίησαν αυτή την μορφή εργασίας, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.

    Διαβάστε περισσότερα

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο ενδιαφέρον άρθρο μπορεί κανείς να αντιτάξει πολλά επιχειρήματα.Εν τάχει,καταρχάς, όσοι διαμαρτύρονται δεν είναι και απαραίτητο ότι αποδέχονται de facto τον τρόπο με τον οποίο υπάρχει η οικονομική παγκοσμιοποίηση, τα συστήματα και όλο αυτό το συνοθύλευμα. Δεύτερον, αναζητούν σαν "ενόχους" της κατάστασης στον παγκόσμιο πληθυσμό και στα δημογραφικά στοιχεία. Δηλαδή, και κερατάδες και δαρμένοι. Τις θυσίες οι πολίτες τις κάνουν, οι βιομηχανίες όμως; Τρίτον, η εξάρτηση από το πετρέλαιο οδηγεί σε αναγκαστική αναζήτηση νέων μορφών ενέργειας που χρηματοδοτούνται-για τα μάτια του κόσμου-από τις πετρελαικές εταιρίες, που θίγονται άμεσα. Τέταρτον, όπως λέγεταιο και για στην ιατρική, προτιμάς να κόψεις το πόδι για να ζήσει ο άρρωστος, οπότε οι θυσίες είναι δεδομένες, η επιβίωση περνάει από το περιβάλλον και τη διάσωσή του. Τώρα αν θα χρειαστεί να μειωθεί το ευ ζην-ήτοι οι δεξιώσεις κλπ-οκ βρε παιδιά κάντε και σεις κάποια θυσία...Σε τοπικό επίπεδο,μο θυμίζει την ατάκα του Μαρίνου σε μια εκπομπή:Είμαστε φτωχή χώρα, όχι Λουξεμβούργο...Ναι κ Μαρίνε αλλά σε τέτοιες χώρες δεν υπήρχαν και διαφορές τεράστιες απλού πολίτη και βιομηχάνου. Μπορεί να ακούγονται λαικίστικα αυτά , αλλά αφου μιλάμε για θέμα επιβίωσης και όχι δίαισης της οικονομίας, εκεί καταλήγουμς...Ανώνυμος, που δεν μπορεί να καταλάβαει γιατί οι πολιτικοί μόνον δίνουν εντολές και κατευθύνσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ "πετυχημένο" το άρθρο σου. Στην περίπτωση σου, η βλακεία και η ασχετοσύνη γίνονται συνώνυμα Η λύση που προτεινεις φανταζομαι ειναι να σκωτοσουμε τους κινεζους και να καταστρέψουμε το περιβάλλον. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οσο πετρέλαιο θε΄λουμε, άλλωστε ανανεώσιμη πηγή είναι - Δεν θα τελειώσει πότε. Αντε στα διαλα...Και μην ξεχασω να πω οτι κατα την αποψη σου, οι επιστημονες του 70 ειναι στα ιδια επιπεδα με τα σημερινα...Ελεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν εχω ξαναδεί καποιον να λέει τοσα λίγα χρησιμοποιώντας τοσες πολλές λέξεις. Δεν μας ειπες τιποτα αγνωστο κυριε Ανδριανόπουλε.

    Η ακρίβεια πετρελαίου και τροφίμων οφείλεται σε παράγοντες εκτος αγοράς. Η τεχνολογία που υπάρχει σημερα εχει τη δυνατότητα να καταργήσει τη χρηση πετρελαίου άμεσα. Η αυξηση της τιμής ειναι τεχνητη. Μόλις οι Αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου μαζέψουν όλο το χρήμα και τον παγκόσμιο πλούτο θα μας σερβίρουν τη νέα μορφη ενεργειας που καταργει το πετρέλαιο.

    Κυριε Ανδριανόπουλε μην ψαχνεις τα αιτια της ακρίβειας στην οικονομία της αγοράς οταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός και υπάρχει ολιγοψώνιο.

    Επίσης έχετε μερίδιο ευθυνης που ως ενας απο τους κατα καιρούς κυβερνώντες δεν φροντίσατε ώστε η ελλάδα να εχει κανει ερευνα και αναπτυξη εναλλακτικών μορφων ενεργειας. Ετσι και αλλιώς δεν εξάγουμε τιποτα. Θα μπορουσαμε τουλάχιστον να ειμαστε πρωτοπόροι σ αυτον τον τομέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ανδριανόπουλος, αν δεν είναι εντεταλμένη η υπηρεσία..., δικαιώνει τον τίτλο του άρθρου του!

    Φροϋδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ, ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΤΟΥΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ Η ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ. ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΡΙΒΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ. ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚΘΕΣΕΙΣ/ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή για να καταλάβουμε και εμείς οι απληροφόρητοι πολίτες ( η πλέμπα τέλος πάντων ) Ο Al Gore είναι ταγμένος ενάντια στην ελέυθερη οικόνομία της αγοράς ?

    Όσον αφόρα στο ΄υφος της τοποθέτησης σας κυριε Ανδριάνοπουλε , μάλλον στην Ελλαδα του '50 πρέπει να νομιζετε οτι βρίσκεστε.

    Προτείνω να αλλαξετε την σταση σας , δεν δινετε πλεον ομιλία σε βουκολίκα χωριά, απευθυνεστε σε πολίτες , που παρ'οτι πλεόν εχουν πτυχια , master και διδακτορικα , δεν βγαινουν να κανουν τετοιες αναλυσεις του Κ.....

    Θα προτεινα να κατεβειτε απο το μπαλκονι , η τον αμβωνα αναλογα με πως αυτοπροσδιοριζεστε και να ειστε ποιο σεμνος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. andrea sou egrapsa kai sto proigoumeno kai tha to ksanapo...an i nea dhmokratia exei lisis simera kai einai epikeri einai giati perases apo ekei..xeromai pou eftase i epoxi pou dikaiothikes giati poli apla eblepes xronia mprosta ap olous , kala na pernas :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η άγνοια δυστυχώς δεν αφήνει απρόσβλητους ούτε εσάς κε Andrianopoulos, που τρέξατε να σπιλώσετε το οικολογικό κίνημα. Ντροπή σας, αλλά βέβαια τίποτε άλλο παρά κοντόφθαλμος δεν μπορείτε να είστε.

    Η επιστροφή σε περασμένα επίπεδα εκπομπών αερίων θερμοκηπίου είναι πλήρως εφικτή με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και θα επιτευχθεί είτε το θέλουν τα πετρελαϊκά συμφέροντα είτε όχι, αφού ήδη η "πράσινη αγορά" είναι αποδέκτης των περισσότερων επενδύσεων παγκοσμίως.

    Με απλά λόγια, δεν θα καίγονται υδρογονάνθρακες για να δουλεύουν τα ψυγεία, θερμοσίφωνες, τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης, που τόσο φοβάστε μη σας λείψουν.

    Η τιμή της βενζίνης είναι αποτέλεσμα πιέσεων του διεθνούς καρτέλ και δεν διαμορφώνονται ελεύθερα στην αγορά, αυτό είναι πασιφανές. Το ότι όμως η κατάσταση επιδεινώνεται από την άρνηση των αυτοκινητοβιομηχανιών να προσφέρουν οχήματα εναλλακτικής ενέργειας, πχ ηλεκτρικά.

    Η παραγωγή και κατανάλωση βιοκαυσίμων ΠΟΤΕ δεν έγινε μέρος οποιασδήποτε οικολογικής λογικής και παρακαλώ να μου παραθέσετε τις πηγές σας που δείχνουν οικολόγους να προτείνουν τα βιοκαύσιμα ως αποδεκτή λύση. Όπως το μεγαλύτερο μέρος των μεγαλοαγροτών στρέφεται σε καλλιέργειες που έχουν τισ περισσότερες επιδοτήσεις και όχι αποδόσεις έτσι και σ'αυτή την περίπτωση, πολλοί παραγωγοί αποφάσισαν πως κερδίζουν περισσότερα απο το βιοντίζελ, μειώνοντας το ποσοστό των καλλιεργειών τροφίμων. Θα έρθει όμως η ιστορία να τους διαψεύσει.

    Ντροπή σας να παραπληροφορείτε τον κόσμο οτι η Γροιλανδία ήταν κάποτε καταπράσινη. Η ιστορία αναφέρει οτι ονομάστηκε έτσι απο τον Ερρίκο τον Κόκκινο τον δέκατο αιώνα, για να γίνει πιο ελκυστική για αποίκηση. Κάθε άλλο παρά πράσινη δεν ήταν, αφού έρευνες διατρήσεις του πάγου της Γροιλανδίας μας δίνουν στοιχεία για το κλίμα του πλανήτη πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν.

    Μάθετε λοιπόν κε Andrianopoulos, ότι η ίδια η αγορά μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα που προκαλούνται από την υπερκατανάλωση και κατασπατάληση των αγαθών του πλανήτη, αφού εξαιρούμε τις εταιρείες από το κόστος της ρύπανσης. Μόνο αν συμπεριλάβουμε το κόστος αυτό στις τιμές των προϊόντων θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε την καταστροφή. Το πόσο θα κοστίσει και το ποιοι έχουν να χάσουν από αυτό είναι ασήμαντο αφού το μόνο εναλλακτικό αποτέλεσμα είναι η καταστροφή. Με αυτά τα λίγα σχόλια μπόρεσα να απαντήσω στο παντελώς άστοχο κείμενο σας, και θα χαρώ να επανέλθω στο θέμα σύντομα.

    Με τιμή,

    Πάνος Ζαφειρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δύο παρατηρήσεις:

    1) Οι ειδικοί, κ όχι οι μη-ειδικοί, λένε ότι υπάρχει πράγματι περιβαλ/κό πρόβλημα.

    2) Επίσης, οι ειδικοί επί των οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω παρατήρηση, θα έπρεπε ίσως να αναθεωρήσουν ότι, μαροχρόνια το άριστο σημείο του growth rate μπορεί να επέλθει μειώνοντας λίγο την κατανάλωση τώρα, ώστε να μπορούμε να καταναλώνουμε δίχως προβλήματα κ στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΩΡΑΙΑ ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ "ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ" ΤΥΠΟΥ ΤΣΑΒΕΣ
    ΕΣΚΥΒΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ? ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΦΤΗΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ?
    ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η άγνοια δυστυχώς δεν αφήνει απρόσβλητους ούτε εσάς κε Andrianopoulos, που τρέξατε να σπιλώσετε το οικολογικό κίνημα. Ντροπή σας, αλλά βέβαια τίποτε άλλο παρά κοντόφθαλμος δεν μπορείτε να είστε.

    Η επιστροφή σε περασμένα επίπεδα εκπομπών αερίων θερμοκηπίου είναι πλήρως εφικτή με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και θα επιτευχθεί είτε το θέλουν τα πετρελαϊκά συμφέροντα είτε όχι, αφού ήδη η "πράσινη αγορά" είναι αποδέκτης των περισσότερων επενδύσεων παγκοσμίως.

    Με απλά λόγια, δεν θα καίγονται υδρογονάνθρακες για να δουλεύουν τα ψυγεία, θερμοσίφωνες, τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης, που τόσο φοβάστε μη σας λείψουν.

    Η τιμή της βενζίνης είναι αποτέλεσμα πιέσεων του διεθνούς καρτέλ και δεν διαμορφώνονται ελεύθερα στην αγορά, αυτό είναι πασιφανές. Το ότι όμως η κατάσταση επιδεινώνεται από την άρνηση των αυτοκινητοβιομηχανιών να προσφέρουν οχήματα εναλλακτικής ενέργειας, πχ ηλεκτρικά, δεν είναι τόσο γνωστό. Ποια είναι η θέση των "φιλελεύθερων" για αυτό;

    Η παραγωγή και κατανάλωση βιοκαυσίμων ΠΟΤΕ δεν έγινε μέρος οποιασδήποτε οικολογικής λογικής και παρακαλώ να μου παραθέσετε τις πηγές σας που δείχνουν οικολόγους να προτείνουν τα βιοκαύσιμα ως αποδεκτή λύση. Όπως το μεγαλύτερο μέρος των μεγαλοαγροτών στρέφεται σε καλλιέργειες που έχουν τις περισσότερες επιδοτήσεις και όχι αποδόσεις έτσι και σ'αυτή την περίπτωση, πολλοί παραγωγοί αποφάσισαν πως κερδίζουν περισσότερα απο το βιοντίζελ, μειώνοντας το ποσοστό των καλλιεργειών τροφίμων. Θα έρθει όμως η ιστορία να τους διαψεύσει.

    Ντροπή σας να παραπληροφορείτε τον κόσμο ότι η Γροιλανδία ήταν κάποτε καταπράσινη. Η ιστορία αναφέρει ότι ονομάστηκε έτσι από τον Ερρίκο τον Κόκκινο τον δέκατο αιώνα, για να γίνει πιο ελκυστική για αποίκηση. Κάθε άλλο παρά πράσινη δεν ήταν, αφού έρευνες με διατρήσεις του πάγου της Γροιλανδίας μας δίνουν στοιχεία για το κλίμα του πλανήτη πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν.

    Μάθετε λοιπόν κε Andrianopoulos, ότι η ίδια η αγορά μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα που προκαλούνται από την υπερκατανάλωση και κατασπατάληση των αγαθών του πλανήτη, αφού εξαιρούμε τις εταιρείες από το κόστος της ρύπανσης. Μόνο αν συμπεριλάβουμε το κόστος αυτό στις τιμές των προϊόντων θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε την καταστροφή. Το πόσο θα κοστίσει και το ποιοι έχουν να χάσουν από αυτό είναι ασήμαντο αφού το μόνο εναλλακτικό αποτέλεσμα είναι η καταστροφή. Με αυτά τα λίγα σχόλια μπόρεσα να απαντήσω στο παντελώς άστοχο κείμενο σας, και θα χαρώ να επανέλθω στο θέμα σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. poio itan to megalo papagalaki gia to XAA sto megalo party tou 98-99 ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ.
    ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΑ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΒΛΗΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ (ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ") ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ (ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΑΤΖΕΣ)ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ - ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ (ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ) ΚΟΣΜΟ.
    ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ, ΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. με ακριβο πετρελαιο αυξανεται η αξια του πετρελαιου που εξαγει το ιρακ και αναλογα τα ποσα που διαχειριζεται η συμμορια των κατακτητων.
    ας μας πει κατι για τα οτι να ναι συμβολαια που συναπτει η συμμορια με το καθε τυχαρπαστο που ετυχε να περνα απο κει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Ανδριανόπουλος νομίζει οτι ανακάλυψε την αμερική με την αρθρογραφία του.
    Κάνει τον ανήξερο για τον τρόπο λειτουργίας των μηχανισμών που δημιουργούν τα προβλήματα στην κοινωνία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και η δικτατορία της διαστρέβλωσης

    λαϊκή δεξιά και ελεύθερη αγορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λυπάμαι που διαβάζω τέτοιες επικίνδυνες ασυναρτησίες εδώ. Δεν πρόκειται να ξαναπατήσω στο Press-gr. Εχει καταντήσει να φιλοξενεί τον κάθε πικραμένο-αποτυχημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μιλάνε όλοι , μιλάνε και οι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Ανδριανόπουλος δεν ήταν ο υπουργός του Μητσοτάκη που κατάφερε να εκτιναχθούν εντυπωσιακά οι τιμές των καυσίμων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Aparadektos, apla aparadektos. Ftaiei h aristera kai h oikologia... Pragmatika thewrw xasimo xronou oti kathomai na apanthsw...

    Nai, to klima den exei allaksei katholou. Apla etyxe mesa se 20 xronia ekei pou sto xwrio mou ston Taygeto gia na mhn phgainoume makrya eixe 1 metro xioni twra na mhn mazebei oute pago... Ti eipame einai afto? Periodikh allagh klimatos? Se 20 xronia? Kalh fash. Mporei na zhsw 2-3 periodous pagetwnwn dld. Akoma etyxe h episthmonikh koinothta sto synolo ths na apodexetai to problhma. Etyxe kai enas typos (me ton opoio diafwnw 9/10 fores) na parei Nobel gia thn prowthisi tou thematos. Alla ksexasa, oloi aftoi einai aristeroi.

    Kai o kosmos peinaei giati ftiaxnoume biokaysima apo kalampoki. Kati pou ofeiletai stous kakous oikologous - periballontistes. Gia thn psyxh ths manoulas tous apofasisan na strepsoun ekei thn paragwgh tous oi kallierghtes? A, ksexasa. H eleftherh agora einai kalh. Kai h megistopoihsh tou kerdous einai themith... Pou na beltistopoioume twra tous kinhthres kai na psaxnoume gia enallaktikes phges energeias... Ase na mashsoume twra pou mporoume...

    A re Andrianopoule, ntrepomai pou eklegesai boulefths (an eklegesai akoma). Teleftaia fora pou thymamai mpikes me to epikrateias tou Gewrgakh - apo to parathyro. Oxi oti to na eklegeis se afth th xwra einai kai kamia megalh timh edw pou ta leme.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αντρέα δεν ξέρω ποιοί σε βρίσανε, γενικώς εδώ συχνάζουν πολλά κωλόπαιδα. Αλλά μωρέ αδερφέ μου όταν γράφεις τέτοιες παπαριές φυσικό δεν είναι?

    Ποιά Γροιλανδία ήταν καταπράσινη τον Μεσαίωνα ρε αγράμματε? Η Ισλανδία δηλαδή (Ice-Land) ήταν βυθισμένη στους πάγους? Διάβασε εδώ (http://www.straightdope.com/mailbag/micegreenland.html) να δείς πως πήραν τα ονόματά τους να ξεστραβωθεις. "Greenland got its name because its inhabitants sported blue-green skin from living near the sea. At least that's what Adam of Bremen wrote (in Latin) in the eleventh century."

    Εκτός και αν το ξέρεις και μας αμολάς επιχειρήματα του κώλου γιατί είσαι πεπεισμένος ότι είμαστε όλοι μαλάκες σαν τους ψηφοφόρους σου.

    Όσο για τα υπόλοιπα ένα θα σου πω και να το μεταφέρεις στα αφεντικά σου, τους πετρελαιάδες.
    Να πάτε να γ@@@θείτε όλοι μαζί. Σιχτίρι βραδυάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αξιότιμε κύριε υπουργέ ,η άγνοια επιβάλλει μια δικτατορία του σκοταδισμού ΓΡΑΦΕΤΕ.
    Πολύ σωστά το γράφετε ,στο κείμενο σας όμως μας γράφετε για την Βενεζουέλα για το Ιράκ και την Νιγηρία δεν μας λέτε πια εταιρία έχει τα πετρέλαια της Νιγηρίας; Του Ιράν Μήπως η SHELL τα κάνη κουμάντο στην Νιγηρία λέω εγώ τώρα;; Εσείς οι νεοφιλελεύθεροι μας ζητάτε Έμεσα να μειωθεί ο πληθυσμός του πλανήτη ,γιατί ο κινέζος θα πίνει γάλα; Και θα τρώει κρέας; Λέτε στο κείμενο σας έμμεσα ότι ο αγρότης έκλεψε το πετρέλαιο για να το Βάλη στο σπορ αυτοκίνητο του γιάπη Η στο γιοτ του; Άντε να το δεχτώ , εσείς σαν ΚΡΑΤΟΣ δεν είχατε και δεν έχετε τα κότσια να κόψετε τέτοιους κώλους; Πόσες είναι οι εταιρίες πετρελαίου που επικαλείσθε στην ελεύθερη αγορά ; δεν είναι πάνω από πέντε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ αν δεν κάνω λάθος , εεε λέτε να είμαστε τόσο βλάκες που να μην ξέρομαι ότι σε ένα γεύμα κανονίζουνε τιμές του πετρελαίου; Η να κάνουν πολέμους απελευθέρωσης λαών βλέπετε ΙΡΑΝ και τώρα είναι η σειρά του ΙΡΑΚ;
    Ο κόσμος είναι παρά πολύ πληροφορημένος η δε αριστερά δεν με αντιπροσωπεύει καθόλου με την μορφή που είχε, και έχει Μια από τις περισσότερο κοινές ψευδείς αντιλήψεις για τον κομμουνισμό είναι ότι σημαίνει απλώς και μόνο ένα δρακόντειο αστυνομικό κράτος όπου μια μικρή ελίτ του κόμματος εκμεταλλεύεται την πλειοψηφία του πληθυσμού, όπως έγινε στην ΕΣΣΔ, στις αποικίες της στην Ανατολική Ευρώπη και ό,τι συμβαίνει τώρα στην Κίνα, στη Βόρεια Κορέα και στην Κούβα. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες όσον αφορά σε ποιον τύπο κοινωνίας βρίσκονταν ή βρίσκονται οι παραπάνω χώρες, Όλοι όμως, συμφωνούν ότι όλες αυτές οι κοινωνίες ήσαν ή είναι καπιταλιστικές και όχι κομμουνιστικές και μην επικαλείστε την αριστερά πάντα όταν κάποιος δεν σύμφωνη μαζί σας ενώ στην ουσία την ίδια ιδεολογία και μυαλά διαθέτετε τρομολαγνεία λαών .
    Εγώ έχω βγάλει το δημοτικό είμαι 49 ετών και δεν έχω της γνώσεις σας αλλά διαπιστώνω ότι άνθρωποι σαν εσάς που υπήρξατε και βουλευτής των δυο κομμάτων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ αλλά και υπουργός του Ελληνικού Λαού δεν μας λέτε ωμά - ωμά να ανοίξομε τους καιάδαες ,να σας βγάλω και το καπέλο γιατί δεν τολμάτε .
    Ξέρετε για της 65 ώρες εργασίας την εβδομάδα;
    Και άντε να βρω εργασία πόσες ώρες μαύρες θα εργάζομαι; Πόσες ώρες θα κάνω να πάω στην εργασία μου και να επιστρέψω σπίτι μου; πότε θα δω την σύζυγο μου ; τα παιδιά μου; να ξεκουραστώ ; δεν είστε καλά κύριοι
    Και μην βγαίνετε μόνο για ένα πρόβλημα Π.Χ πετρέλαιο θα κάνετε ΟΛΑ πρόσθεση και μετά να ανοίγετε τα χορτασμένα στόματα σας ΟΛΟΙ ΣΑΣ. Βαρεθήκαμε της δημοκρατικές σας διαδικασίες παγκόσμιος, και τοπικά. Αυτούς εδώ τους κυρίους κύριες κάτι πρέπει να έχετε ακούσει .
    Η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ είναι ένα από τα γνωστά-άγνωστα κέντρα εξουσίας ή ξένα κέντρα αποφάσεων, όπως τα αποκαλούν οι πολιτικοί του τόπου μας. Οι συναντήσεις των μελών είναι υπέρ μυστικές και άκρως απόρρητες. Μέλη της λέσχης είναι άνθρωποι με μεγάλες επιρροές και βαθύπλουτοι. Ακόμη και βασιλείς. Ουσιαστικά, μέλη είναι οι πλουσιώτεροι άνθρωποι του κόσμου και ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί των μεγάλων δυνάμεων μερικοί έχουν πεθάνει αλλά υπάρχουν οι κλώνοι τους .
    1...Ντέιβιντ Ροκφέλλερ (επίσης πρόεδρος της τριμερούς)
    2...Χένρυ Κίσσινγκερ (γεν. γραμματέας της τριμερούς)
    3...Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ
    4...Πώλ Αλέρ, πρόεδρος της ΧΕRΟΧ
    5...Ντουαίην Αντρέας, πρόεδρος της Archer-Daniels-Midland
    6...Γουίλιαμ Μπάκλευ του περιοδικού NATIONAL REVIEW
    7...Τζών Κορζάιν, πρόεδρος της Golgman-Sachs
    8...Τζών Μπριάν, πρόεδρος της Sarah Lee Corp.
    9...Χενρυ Κράβις της χρηματιστηριακής Kohlberg, Kravis Roberts
    10..Τζών Σάινκμαν πρόδρος της τράπεζας Amalgamated
    11..Αλεχ Τρότμα πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας FORD
    12..Λόυντ Μπένσον, πρώην υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ
    13..Στάνλευ Φίσερ, πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
    14..Τσαρλς Φρίμαν, πρώην υφυπουργός Αμυνας ΗΠΑ
    15..Ουίνστον Λόρντ, υφυπουργός εξωτερικών ΗΠΑ
    16..Σαμ Ναν, γερουσιαστής ΗΠΑ
    17..Γουίλιαμ Πέρυ, υπουργός άμυνας ΗΠΑ
    18..Τζων Γουάιτχεντ, πρώην υφυπουργός εξωτερικών
    19..Τζώρτζ Σόρος, χρηματιστής.
    Αυτοί οι άνθρωποι κυβερνούν τον κόσμο. Τελευταίο αφήσαμε τον Σόρος, γνωστό φιλοσκοπιανό, λόγω των μεταλλείων Χαλκιδικής. Οι άνθρωποί του είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Η ελληνοαμερικανική εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ζήτησε επίσημα ονομαστική κατάσταση των μετόχων της TVX GOLD. Φυσικά, ουδέποτε την έδωσαν. Από παρακολούθηση όμως ξέρουμε οτι είναι στελέχη του ομίλου εταιρειών του Σόρος. Στην συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ ο δύστυχος κ. Πάγκαλος πρέπει να πιέσθηκε πολύ για την λειτουργία του εργοστασίου χρυσού το οποίο αποκαλούν επένδυση. Πρόκειται όμως για απέκδυση αισχίστου είδους.
    Πέρα από λίγες θέσεις εργασίας (περίπου 100 άνθρωποι θα απασχοληθούν στην μονάδα χρυσού) βραχυπρόθεσμα, ο λαός της Χαλκιδικής δεν έχει να κερδίση τίποτα εκτός από την ολική καταστροφή του περιβάλλοντος. Η εθνική οικονομία θα χάση τόνους χρυσού, αργύρου και άλλων μεταλλευμάτων με μόνο αντάλλαγμα λίγες θέσεις εργασίας. Ο Σόρος θα αποκτήση οικονομική βάση στην Μακεδονία και οι πράκτορές του θα οργώσουν την ιερή γή μας σπέρνοντας όλεθρο. Στις γειτονικές χώρες οι πράκτορες του ΣΟΡΟΣ είναι κράτος εν κράτει. Σε αυτόν τον τόπο όχι μόνο δεν κυβερνούν οι Έλληνες αλλά δεν υπάρχουν υπεύθυνοι και ένοχοι για κανένα εθνικό έγκλημα όπως η σκόπιμα μεθοδευθείσα πτώχευση των μεταλλείων και η προικοδότηση των καπιταλιστών με τα καζίνα ώστε να μην μένει συνάλλαγμα στην χώρα. Το πέρασμα των μεταλλείων σε ξένα χέρια είναι η χαριστική βολή στην οικονομία της Μακεδονίας.
    Επανερχομενοι στην Μπίλντεμπεργκ παρουσιάζουμε τους ευρωπαίους συμμετέχοντες.
    Βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη,
    Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία,
    Φρανσίσκο Πίντο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας,
    Λόρδος Κάριγκτον πρώην Γ.Γ. του ΝΑΤΟ,
    Μαρτι Αχτισαρί πρόεδρος της Φιλανδίας,
    Φράνς Βρανίτσκυ καγγελάριος της Αυστρίας,
    Αντώνιο Βιτορίνο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας,
    Φρίτς Μπόλκεστάιν αρχηγός του κόμματος φιλελευθέρων της Ολλανδίας,
    Ιακώβ Ιλονιέμι πρώην Φιλανδός πρέσβυς στις ΗΠΑ,
    Λιονέλ Ζοσπέν αρχηγός των σοσιαλιστών Γαλλίας,
    Μαξ Κόνσταμ του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Βέλγιο,
    Φιλίπ Μάινσταντ υπουργός οικονομικών του Βελγίου,
    Αντ Μέλκερτ υπουργός πρόνοιας της Ολλανδίας,
    Τζών Μόνκς αρχηγός της Ενώσεως της Μ. Βρεττανίας,
    Μάριο Μόντι κομισσάριος της Ε.Ε.,
    Γιαν Πέτερσον αρχηγός του κόμματος των συντηρητικών της Νορβηγίας,
    Μάλκομ Ρίφκιντ υπουργός εξωτερικών της Βρεττανίας,
    Μόνα Σαλίν Σουηδή βουλευτής,
    Κλάους Σουάμπ πρόεδρος του Δ.Ν.Τ.,
    Πήτερ Σάδερλαντ πρώην πρόεδρος της ΓΚΑΤΤ και παγκοσμίου οργανισμού εμπορίου,
    Ρενάτο Ρουτζιέρο πρόεδρος του παγκοσμίου οργανισμού εμπορίου,
    Τζέιμς Γούλφενσον πρόεδρος της World Bank,
    Καρελ Βούρστην πρόεδρος της Ολλανδικής Heineken,
    Μάρτιν Τέιλορ αξιωματούχος της αγγλικής τράπεζας Μπάρκλεϋ,
    Μωρίς Τάμπακσμπλατ πρόεδρος της Ολλανδικής Unilever,
    Γιούργκεν Σρέμπ πρόεδρος της Μερσεντές,
    Σιμόν Ρόμπερτσον πρόεδρος της αγγλικής Kleinwort Benson Group,
    Ντήτριχ Κάρνερ πρόεδρος της αυστριακής Erste Allgemeine-Generali Aktiengesclischaft,
    Πετερ Τζόμπ ανώτατος αξιωματούχος του Ρώυτερς,
    Γιαν Χιούγκεμπαερτ πρόεδρος της βελγικής τράπεζας Almanij-Kredietbank Group,
    Γουέστι Χόγκχ πρόεδρος της νορβηγικής Leif Hoegh & Co.,
    Ετιέν Νταβινιόν της Societe General de Belgique,
    Μπερτράντ Κολόμπ πρόεδρος της γαλλικής Λαφαρζέ,
    Ζαϊμέ Καρβαργια Ουρκίτο πρόεδρος της Ισπανικής Iberformento,
    Φράνκο Μπερνάμπε της ιταλικής Ente Nazionale Idrocarburi,
    Πέρσυ Μπάρνεβικ πρόεδρος της σουηδικής ABB Asca Brown Boveri,
    Αντερς Ασλούγκ από το εν σουηδία ίδρυμα για την διεθνή ειρήνη Κόρνεγκι,
    Τζοβάνι Ανιέλι πρόεδρος της FIAT
    και από την Ελλάδα ο Γεώργιος Δαυίδ πρόεδρος της 3Ε.
    Από την Τουρκία προσεκλήθησαν (;) οι χρήσιμοι για τους εξουσιαστές αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας Τουρκίας Εμρέ Γκιονενσάι, πρόεδρος,
    και ο Γαζί Ερσέλ.




    Μπούντζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κυριε Ανδιανοπουλε,

    Δεν συμφωνω βεβαια με αυτους που σας κακομεταχειριστηκαν και σας εβρισαν για καποιο προηγουμενο σχολιο σας - αλλα τους καταλαβαινω. Προφανως ανηκουν σε μια απο τις δυο κατηγοριες:

    α. ξερουν, οποτε φριτουν με αυτα που γραφετε (ακομα και κακος πρωτοετης του LSE δεν θα τα εγραφε, πιστεψτε με - αλλιως θα κοβοταν και ή θα ανοιγε πιτσαρια ή θα εφτιαχνε ροκ συγκροτημα).

    β. δεν ξερουν αλλα παλι, απο ενστιγκτο προφανως, φριτουν. Και μη εχοντας ως "απλοι πολιτες" αλλο μεσο εκτονωσης, βριζουν.

    Συγχωριστε τους, ου γαρ οιδασι κλπ αλλα κι εσεις οταν μπαινετε σε ενα καφενειο (οπως ειναι τα μπλογκ) οπου ο καθενας μπορει να σχολιασει ελευθερα κι ακομα και να βρισει καλυπτομενος απο ανωνυμια, ειναι προφανες. Θα τα ακουσετε.
    (Εσεις γραφεται το ονομα σας γιατι κατι προσδοκατε, ο "απλος πολιτης" που ξερει απο της μαγκουριές στην καμπουρα του για την "δημοκρατικοτητα" αυτης της χωρας και την "ακεραιοτητα" της εγχωριας δικαιοσυνης, τι να κανει; Φυλαγεται οπως μπορει).

    Και μην το παιρνετε προσωπικα. Στο προσωπο σας ο "απλος πολιτης" (υπαρχει τελικα και "συνθετος";) δεν βλεπει μονο τον Αδριανοπουλο. Βλεπει ολους οσους τον κυβερνησαν και τον πιανει τρελα. Γιατι οταν οι πρωην ελληνες πολιτικοι ανδρες και μαλιστα αυτοι που διετελεσαν υπουργοι, μπαινουν στον κοπο να μας κοινοποιησουν τις βαθυτερες σκεψεις τους, μας πιανει ολους, αδικριτως, απελπισια. Και θλιψη. Γιατι εχουμε στο φιναλε, τις δημοσιες υπηρεσιες που μας αξιζουν, το κρατος που μας αξιζει, τους πολιτικους που εκλεγουμε, αρα μας αξιζουν.

    Δεν εχουμε περιθωριο σωτηριας, πιστεψτε με. Ειμαστε χαμένοι εδω και χρονια μονο που δεν το εχουμε παρει ειδηση (γιατι εχουμε και τους δημοσιογραφους που μας αξιζουν).

    Ιάγος

    ΥΓ Δεν μπαινω στην "ουσια" του κειμενου σας και στην κατα παραγραφο αναλυση και αντικρουση των ιδεων σας γιατι ειναι αργα και βαριεμαι. Ηδη ομως εχουν απαντηθει ολα, πιστεψτε με, μια μικρη ερευνα στο Google θα σας πεισει. Κι επειδη ειμαι πεπεισμενος οτι ουτε αδαης εισαστε ουτε ανενημερωτος, αρα νομιζω οτι καποιος αλλος λογος υπαρχει που υποστηριζεται τοσο απλοϊκες θεωριες. Goodnight and thanks for all the fish...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Υπάρχει πλέον πραγματικά η ανάγκη καλλιέργειας ενός ενστίκτου της κατεύθυνσης. Ο καθένας μας χρειάζεται να έχει πρόσβαση σε έναν "οδηγό" καθώς και να εξασκούμαστε ως οδηγοί.
    Θυμάστε την ταινία Stalker? Κάτι τέτοιο! και δίνω το παράδειγμα, για να επιστήσω την προσοχή στην πνευματικότητα της λειτουργίας αυτής. Αλλιώς, θα πελαγοδρομούν οι άνθρωποι αναίτια, θα εξαντλούνται και θα πνίγονται στους ωκεανούς της πληροφορίας ή θα βυθίζονται στο κενό της έλλειψής της.

    ----------

    Η τόλμη και η σοβαρότητα, ο ρασιοναλισμός και ο μεθοδικός πειραματισμός, η αυτοπεποίθηση και ο αλληλοσεβασμός, η κριτική και η ελευθεριακή κουλτούρα είναι απαραίτητα συστατικά μιας χειραφετημένης δημοκρατικής κοινωνίας. Αλλιώς, αυτό που θα δούμε όλοι θα είναι το σχίσμα, το σχίσμα σε κάθε επίπεδο και με όλες τις μορφές.

    Προς το παρόν, βάλσαμο αποτελούν οι ευλογημένοι άνθρωποι που ακτινοβολούν συμπόνοια, ευαισθησία, σεβασμό, τιμιότητα, αγωνιστικότητα, πάθος για την εργασία τους και την γνώση, αγάπη και απορία για τον κόσμο. Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι, ακόμη κι αν διαφωνώ μαζί τους σε επιμέρους εκτιμήσεις για το επιθυμητό μέλλον.
    Όποιο κι αν είναι αυτό, θα ήθελα να τους περιέχει ατόφιους.

    Η ποιότητα τέτοιων ανθρώπων, ποιότητα "οδηγού" που έχει διασωθεί μέσα στον χρόνο και ενάντια στην αλλοτρίωση, με συγκινεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θα μπορούσα να συμφωνήσω σε πολλά, κε Ανδιανόπουλε. Και πρώτα απ' όλα στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις τιμές των τροφίμων από τα βιοκαύσιμα. Αλλά ότι το λυώσιμο των πάγων εντάσσεται σ' έναν κύκλο του κλίματος... Δηλαδή, το ίδιο ισχύει για το φαινόμενο του θερμοκηπίου συνολικά; Mήπως μπορείτε να μου πείτε πότε παρατηρήθηκε πάλι αυτό το φαινόμενο; Στο πλαίσιο του κύκλου πάντοτε. Δέχομαι ότι πολύ δύσκολα θα δεχτεί ο Έλληνας να αφήσει το αυτοκίνητό του. Μιμούμενος όμως ποιόν; Τους πολιτικούς με τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, που συνοδεύονται από τουλάχιστον άλλο ένα, αυτό της ασφάλειας; Και να χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Για να είναι μονίμως καθυστερημένος. Επειδή, όπου υπάρχουν λεωφορειολωρίδες, δεν αστυνομεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μιλώντας για άγνοια, πρέπει να σε ενημερώσω οτι το παράδειγμα της Γροιλανδίας ήταν ατυχέστατο.

    Διάβασε λοιπόν και μάθε κύριε... καθηγητά:

    Η Γροιλανδία ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΦΙΛΟΞΕΝΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΠΑΓΟΥΣ και ονομάστηκε έτσι (Greenland=Πράσινη χώρα) για να προσελκύσει έποικους.

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ η ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Iceland=Χώρα των Πάγων) που στην ουσία είναι ένα νησί με πολύ ήπιο κλίμα (περνάει απο εκεί το GULF STREAM)και πλούσια γεωθερμική ενέργεια και ως εκ τούτου ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ονομάστηκε έτσι για να ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΙ την εισροή στη χώρα επίδοξων μεταναστών.

    Νέμεσις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κατ αρχήν , συγχαρητήρια στό PRESS
    γιά αναρτήσεις τέτοιας ποιότητας.
    Μπράβο, καί στόν Ανδρέα, πού οσο ενδεχομένως νά διαφωνει κανείς μέ
    τίς απόψεις η μέ τίς κατά καιρούς πολιτικές του επιλογές,πρέπει νά τού αναγνωρισθει , οτι σ αυτό τό τέλμα πού ζούμε, φωνές οπως η δική του ταράζουν τά νερά.
    Τό μόνο πού του καταμαρτυρώ ειναι γιατί εγκατέλειψε τήν προγονική του εστία. Τόν ΠΕΙΡΑΙΑ. Πού χειμάζεται.Πού από τήν μιά , πέφτει στήν αλλη ανυποληψία.Μήπως
    πρέπει νά το ξαναδει?
    Πολλοί απ, ολους τύς χώρους ειναι πρόθυμοι νά συμβάλλουν.
    Δές το Ανδρέα.
    Κάτι χρωστάς σ αυτήν τήν Πόλη.
    ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΕΝΑ ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΟΝΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ , ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ...
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΕΠΩΝΗΜΟΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ. ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝΟΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΥ ΣΤΟ CNN Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ... Η ΔΗΜ/ΦΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΤΗΣ...
    ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΑ ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΑ??? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ
    ΦΙΛΙΚΑ
    WILD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συμφωνώ με τις απόψεις σας περι φιλελευθερης οικονομίας (στην ουσία δημοκρατίας - ελευθερίας στις οικονομικές μας συναλλαγές), αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως με τόση ευκολία πετάτε από το παράθυρο τόσες έρευνες που έχουν γίνει για την υπερθέρμανση του πλανήτη, τις αιτίες και τις συνέπειές της. Είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι ερευνητές - επιστήμονες να ανήκουν στην ακροαριστερά και να έχουν γίνει ερευνητές (μετά από χρόνια σπουδών) μόνο και μόνο για να πολεμήσουν το φιλελευθερο οικονομικό σύστημα? Αυτά είναι αστειότητες....

    Τρόπος για να διατηρήσουμε μακροχρόνια το επίπεδο διαβίωσης και ταυτόχρονα να προστατέψουμε το περιβάλλον υπάρχει. Η πράσινη ενεργεια (αιολική, ηλιακή κτλ) έχει περιθώρια σημαντικής βελτίωσης προκειμένου να γίνει οικονομικά συμφέρουσα. Είναι σίγουρο ότι αυτό μέσα στην επόμενη δεκαετία θα επιτευχτεί, και ο ανθρώπινος πολιτισμός θα λύσει ακόμα ένα πρόβλημα προκειμένου να γίνει βιώσιμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πες τα/Γράψ' τα Ανδριανόπουλε,
    μόνο που ο σαρκασμός των ημιμαθών και υποέξυπνων ελληναράδων και ψευτοαριστερών θα σε υπερκαλύψει.

    Κι όταν υποστούν τα αποτελέσματα των ιδεοληψίων τους, πάλι δίκιο θα έχουν - τα έλεγαν δήθεν παλιά, αλλά κανείς δεν τους άκουγε... Άμα κάτσεις να παραθέσεις σε μορφή πίνακα, τι έλεγαν κατά καιρούς, τι συνέβη και τι λένε τώρα, θα προσφέρεις μια τεράστια υπηρεσία στην ενημέρωση.

    Όπως πρέπει να υποστούν κάποιες συνέπειες οι Ιρλανδοί του ΟΧΙ για να καταλάβουν οι ίδιοι ότι οι αερολογίες έχουν κόστος, όταν αντιμετωπιστούν από τους άλλους σοβαρά! Έξω οι Ιρλανδοί από την παράγκα, "ειδική σχέση" όπως οι Τούρκοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κε Ανδριανόπουλε, παρουσιάζετε τα θέματα αρκετά έυηχα με αποτέλεσμα να πείθετε εκτός από τον εαυτό σας και άλλα μέλη της "δικτατορίας της άγνοιας".

    Σας πληροφορώ λοιπόν ότι η Γερμανία έχει καταφέρει χρόνο με τον χρόνο την μείωση κατανάλωσης πετρελαιωδών καυσίμων, και ως εκ τούτου την μείωση ρύπανσης, διότι έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον των παραγόντων ενέργειας αλλά και των πολιτών της στην εναλλακτική ενέργεια.

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΔΩΝ ΠΑΡΑΓΟΓΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ '70.

    Προφανώς στην Ελλάδα μας δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι οραματιστές ηγέτες για την σωστή καθοδήγηση του λαού ή δεν τους δίνεται η ευκαιρία της "αρπαχτής" προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι καταναλωτές με τις ανάλογες φοροαπαλαγές και επιχορηγήσεις στην εναλλακτική ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ BILDEBERG. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΕΤΣΙ??http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κ. Ανδριανόπουλε,

    Το να λέτε οτι η Γροιλανδία (Greenland) ήταν καταπράσινη και γεμάτο καλλιέργιες είναι αβάσιμο. Η γροιλανδία είχε δάση πριν 2,4 εκατομμύρια χρόνια. Κατα τον Μεσαίωνα (800μχ έως 1300μχ)υπήρχαν μόνο μικρές περιοχές ανάμεσα στα φιορδ του νότιου τμήματος υπήρχαν δάση. Το υπόλοιπο ήταν ο μεγαλύτερος παγετώνας στη γη. Αυτός λιώνει τώρα όχι απλά κάποιος πάγος. Αν λιώσει αυτός ο παγετώνας η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί κατα 7 μέτρα.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Greenland

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τι έγινε ρε Καψαμπέλη; Τόκλεισες το μαγαζί και πήγες εκδρομη του Αγ. Πνεύματος; Τι σκατα σχόλια να γράψει κανεις οταν απο χτες βραδι μέχρι σήμερα Κυριακή απομεσήμερο δεν εμφανίζεται ουτε ένα με το "μετριασμό" που έβαλες.


    Και να θέλεις να απαντήσεις στον Αντριανό Σπαζαρχίδη και να μην μπορεις!!!

    Έτσι όπως πας θα το κλείσεις το μαγαζί εντελώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έμενα πάντως προσωπικά εντύπωση κ.Ανδριανόπουλε, μου προκαλούν τα υπερκέρδη των πολυεθνικών εταιριών πετρελαίου.
    Ποιος φταίει για την άγνοια του κόσμου κ.Ανδριανόπουλε; Η αριστερά έχει στα χέρια της τα Μ.Μ.Ε.;
    Ποιος ελέγχει τους πολιτικούς που παίρνουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές αποφάσεις;
    Σκοταδισμό επιβάλουν πάντοτε οι έχοντες τη δύναμη του ελέγχου της πληροφορίας και τη δυνατότητα εξόντοσης της αλήθειας.
    "Η αλήθεια υπάρχει, το ψέμα είναι που πρέπει να εφεύρουμε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητέ κε Ανδριανόπουλε,
    Παρουσιάζετε το συγκεκριμένο θέμα πολύ εύηχα με αποτέλεσμα να πείθετε τόσο τον εαυτό σας όσο και άλλους αναγνώστες μέλη της «δικτατορίας της άγνοιας».

    Προφανώς θα αγνοήτε κι’ εσείς ότι η Γερμανία τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει την κατανάλωση πετρελαίου και ώς εκ τούτου έχει συντελέσει σε ανάλογη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος κατευθύνοντας σωστά τους παράγοντες ενέργειας και τους πολίτες στην παραγωγή και χρήση της εναλλακτικής ενέργειας.

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙOEIΔΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ’70.

    Γιατί λοιπόν και στην Ελλάδα μας δεν είναι αυτό εφικτό;
    Μήπως δεν υπάρχουν ικανοί οραματιστές ηγέτες;
    Μήπως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις της «αρπαχτής» προκειμένου να αναπτυχθεί κατάλληλα η εναλλακτική ενέργεια;
    Μήπως δεν επαρκεί για τις «μίζες» η επιχορήγηση της ΕΕ;
    Μήπως δεν έχουμε αρκετό ήλιο για Φωτοβολταϊκά πάρκα;
    Μήπως δεν έχουμε στα νησιά αρκετό αέρα για Αιολικά πάρκα;

    Σκεφτείτε πρίν δώσετε απάντηση στον εαυτό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο κ. Ανδριανόπουλος έχει πάντοτε από μία δικαιολογία πρόχειρη για να στηρίξει "την οικονομία της αγοράς". Θυμάταιαλήθεια κανένας πόσο μας είχε αυξήσει την βενζίνη το 1992 ο κ.Ανδριανόπουλος? Γιατί η τιμή της είχε πετάξει από τις 120 δρχ(περ'ιπου) στις 170 δρχ με την προσθήκη κάποιου φόρου που της επέβαλε. Το δε ΠΑΣΟΚ που είχε δεσμευτεί ότι μόλις εξελέγετο θα αφαιρούσε το σχετικό καπέλλο, όχι μ΄νον δεν το αφήρεσε, αλλά την ακρίβυνε και άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Παραθέτω :

    "Υπάρχει επίσης ένα σοβαρότατο ζήτημα με όσους φωνάζουν για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Αμφιβάλλω αν όσοι κραυγάζουν σκέπτονται τις συνέπειες. Η μείωση εκπομπών αερίων διοξειδίου του άνθρακα (όπως ορίζει το Κυότο) για τις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες θα πρέπει να τις φέρει σε επίπεδα εκπομπων αερίων της περασμένης 70ετίας. Οταν οι πληθυσμοί ήσαν υποδιπλάσιοι και τα κατά κεφαλήν εισοδήματα κατά πολύ μικρότερα. Με τις σημερινές ανάγκες πως θα φθάσουμε σε τέτοια επίπεδα; Προφανώς με περικοπές στο επίπεδο της ζωής μας (δηλ. ξεχάστε ψυγεία, θερμοσίφωνες, τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης, κλιματιστικά μηχανήματα, βόλτες με το αυτοκίνητο κλπ). Πόσοι είναι διατεθειμένοι να δεχθούν κάτι τέτοιο; Το ακριβό πετρέλαιο, και συνακόλουθα η αύξηση της τιμής της βενζίνης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε τέτοιες εξελίξεις. Διαπιστώνουμε όμως σε όλο τον κόσμο σχεδόν εξεγέρσεις και κοινωνικές αναστατώσεις λόγω των φαινομένων αυτών."

    Ένα κλασικό δείγμα επιβεβαίωσης της τελευταίας πρότασης του ίδιου γράφοντος : "Η άγνοια λοιπόν ποδηγετεί την κοινωνία. Και επιβάλλει μιά δικτατορία σκοταδισμού.", όπου ο κατηγορών, αντιμετωπίζοντας μονόπλευρα ένα ζήτημα, πραγματοποιεί το ίδιο σφάλμα, για το οποίο εξαπολύει κατηγορίες στο κείμενό του. Εθελοτυφλώντας, ή εν αγνοία του, αυτό μόνο ο ίδιος το γνωρίζει. Και φυσικά το παραπάνω αποτελεί μόνο ένα απλό παράδειγμα.

    Διότι το πρόβλημα στην Ελλάδα (και γενικώς), δεν είναι ακριβώς οι έχοντες άγνοια, αλλά οι διοικητικές βλέψεις ημιμαθών, όταν πείθουν τους προαναφερόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανδριανόπουλε αν οι γνώσεις σου στην οικονομία είναι αντίστοιχες με αυτές στη Γεωγραφία τότε είσαι τουλάχιστον ημιμαθής και γι αυτό επικίνδυνος δημαγωγός.

    ...Άκου η Γροιλανδία ηταν κάποτε καταπράσινη χώρα!!! Λυπάμαι που η αμετροέπεια σου σε εμποδίζει να διαβάσεις κανένα βιβλίο μπας και ξεστραβωθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Οσον αφορα το ονομα Γροιλανδια :

    The name Greenland comes from Scandinavian settlers. In the Icelandic sagas, it is said that Norwegian-born Erik the Red was exiled from Iceland for murder. He, along with his extended family and thralls, set out in ships to find the land that was rumoured to be to the northwest. After settling there, he named the land Grænland ("Greenland"), possibly in order to attract more people to settle there.Greenland was also called Gruntland ("Ground-land") and Engronelant (or Engroneland) on early maps. Whether green is an erroneous transcription of grunt ("ground"), which refers to shallow bays, or vice versa, is not known. It should also be noted, however, that the southern portion of Greenland (not covered by glacier) is indeed very green in the summer and was likely to have been even greener in Erik's time because of the Medieval Warm Period.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Greenland

    Ειτε προκειται για εσφαλμενη "παραφραση" του "ground" αβαθη,ξερες και λοιπα ,ειτε οφειλεται στο οτι το νοτιο μερος ειναι πραγματι πρασινο "green" το καλοκαιρι ,και πιθανωτατα την εποχη του πρωτου "εποικου" ηταν περισσοτερο πρασινη ,λογω της " μεσαιωνικης θερμης περιοδου"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μέχρι τότε, μέσω της κρατικής παρέμβασης και επιδότησης, ο φορολογούμενος αγρότης η εργάτης επιδοτούσε την φτηνότερη βενζίνη του γιάπι με το σπόρ αυτοκίνητο, της κυρίας που πάει για ψώνια αλλά και του όποιου άλλου αυτοκινητιστή.
    ==
    Βλεποντας κανεις τετοιες λογικες ,δεν ειναι να απορει γιατι παμε κατα διαολου,αφου τετοιους "πολιτικους"εχουμε..
    Και καλα ρε μαλακα ,"η κυρια πως παει για ψωνια"?? με τα ποδια??
    Και επειδη παει με το αυτοκινητο ειναι λογος αυτος να αυξηθει η βενζινη (να κοπουν οι .."επιδοτησεις" η "παρεμβασεις" οι θες?) ??
    Ειναι λογος αυτος ρε μπουλη???

    Και δηλαδη να μην πανε οι αλητες στα μπουζουκια κλπ αυξανομε τα "ποτα"??
    Φτου σου καραγκιοζη..

    Το σημαντικότερο όμως είναι πως η τιμή της βενζίνης δεν αυξήθηκε λόγω απελευθέρωσης αλλά λόγω της αψυχολόγητης κρατικής φορολόγησής τότε με 50 δρχ.
    ==
    Δεν ξερω ποσο ειχε η βενζινα σκλαβωμενη και ποσο πηγε με την απελευθερωση..
    Εγινε φτηνοτερη??
    Δεν θυμαμαι ΠΟΤΕ ,να εχει φτηνηνει η βενζινα,φτηνηνε τοτε??

    Και αφου φτηνηνε σου λεει το κρατος ,για κατσε εδω "χανω λεφτα" παιρνω λιγωτερο ΦΠΑ ,γιατι να αφησω "τον γιαπι η την κυρια που παει για ψωνια" να την παιρνει φτηνοτερα??

    ==
    το Κυοτο (αλλα και το Ριο δε Τζανειρο) ειναι πουτσες μπλε..
    Κατα κανονα υπογραφουν κατι Ινδιες ,Μπαγκλαντες κλπ που δεν εχουν τιποτα να χασουν..
    ==

    Δεν ανεφερες τιποτα για "πυρηνικη ενεργεια",εισαι αντιθετος??

    ==
    Αντιθετα ειδα να λες κατι για ανθρωπους που τρωγαν μια χουφτα ρυζι ενω τωρα τρωνε κοτοπουλα..
    Τετραγωνη λογικη.
    Επιχειρημα καταπελτης...

    Στο διαολο!μας κυβερνουν μαμουχαλα ζομπι..

    σιχτιρ,και αυριο θαρθει αυτος ο τυπος και θα με παρακαλει να τον ψηφισω για να με ..σωσει,αφισσορυπαινοντας τον Πειραια με την μουτσουνα του .."για ενα καλυτερο αυριο"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σάλτα γαμήσου ρε παλιομαλάκα!

    Ηρθες να μας το παίξεις ελίτ και πολύξερος διαστρεβλώνοντας το αυταπόδεικτο επιστημονικά, το τεκμηριωμένο ιστορικά και βρίζοντας τους πάντες αλλά ισχυριζόμενος μαλακίες!

    Σάλτα γαμήσου ρε μαλακισμένο!
    Σάλτα και γαμήσου ψεύτη και υβριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. O Ανδριανόπουλος ο ένας εκ των διδύμων τέκνων( ο δεύτερος ο Μάνος) της Θατσερ, που ακόμα περιμένουν την 'αναγνώριση' από την μαμά...

    Ας τους κάνει την χάρη ο θαυμαστής τους εκ κρήτης καταγώμενος 'αριστερός' που ολα τα ερμηνεύει ψυχαναλυτικά να τους κάνει μερικές ώρες ψυχανάλυση να απελευθερωθούν από το οιδιπόδιο επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Παλι Ο κ Ανδριανοπουλος "λυπαται" για την καταντια του λαου

    Κατα τα αλλα εξακολουθει να υπηρετει την προπαγανδα του . Λεει καποιες αληθειες προκειμενου να γινει πειστικος ,ομως εντεχνα "ξεχναει" αλλες σημαντικοτερες , Κοινη προπαγανδα δηλαδη (η προπαγανδα παντοτε εμπεριεχει και λιγη αληθεια για ειναι πιστευτη).
    Δεν θελω να σταθω σε αυτα που ισχυριζεται απαντηθηκαν ηδη απο τους προηγουμενους. Κορυφαιο ολων το οτι ισχυριζεται οτι η κριση μεταξυ των πετρελαιοπαραγωγων χωρων οφειλεται στον Τσαβες. Καλα για εναν πολεμο που γινεται στην μεση Ανατολη δεν κανει αναφορα? Τον ξεχασε? Μηπως επειδη δεν θελει να φανει οτι κανει κριτικη στους Αμερικανους? Κοιταξε αγαπητε Ανδριανοπουλε οι ιδιοι Αμερικανοι πλεον αντιδρουν στον πολεμο στο Ιρακ . Μην φοβασαι δεν θα σου κοψουν το επιδομα αν αναφερθεις σε αυτον
    Απλως πιστευει οτι ειναι ο μοναδικος γνωστης της αληθειας , αντιμετωπιζει τους υπολοιπους σαν αγραμματους , σαν "λαουτζικο".
    Και δικαιολογει την χαμηλη δημοτικοτητα του λεγοντας " Δεν με καταλαβαινουν ειναι αστοιχειωτοι και για αυτο με βριζουν"
    Κ Ανδριανοπουλε ουτε αστοιχειωτοι ειμαστε ,η Ελλαδα δεν ειναι μορφωτικα οπως το 50 (οπως πιστευεις ισως γιατι δεν ερχεσαι σε επαφη με κοσμο) ... Πολλοι εχουν πτυχια ,ειναι μορφωμενοι αλλα και αλλοι που δεν εχουν πτυχια πλεον μεσω του internet μπορουν να αποκτησουν και γνωσεις και ενημερωση. Και χαιρομαι που δεν σε εβρισαν οι περισσοτεροι , απλα και μονο για να μην σου δωσουν αλλοθι και σε δικαιωσουν, Σε αποστομωσαν ως προς τα επιχειρηματα σου. Και τωρα να δω τι θα κανεις? Θα απαντησεις στα επιχειρηματα , υπερασπιζοντας τις θεσεις σου η θα κρυφτεις λεγοντας την δικαιολογια "ειναι ανωνυμοι υβριστες δεν ασχολουμαι" ... Οχι δεν ειναι υβριστες απλα καταρριπτουν τα επιχειρηματα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 15 Ιούνιος 2008 9:46 μμ

    ==
    Σε ποιον αναφερεσαι??

    Ε! ρε μπουλη??
    Σε ποιον??

    Ουστ φροκαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Φιλικά χαιρετίσματα κύριε Ανδριανόπουλε. Μου αρέσει να διαβάζω τις απόψεις σας, συνήθως για να βλέπω εκφρασμένες στα ελληνικά κάποιες ιδέες που προσλαμβάνω και ετεροτρόπως.
    Βέβαια, αυτό με τη Γροιλανδία ήταν κάπως πρόχειρο και εμπίπτει στην διαδικτυακή τάση για επανάληψη αστικών μύθων.
    Επίσης, αισθάνομαι πως έχετε μεν κάποιο δίκιο για την κυρίαρχη κουλτούρα ανάμεσα στους φωνακλάδες που μεταθέτουν στο περιβάλλον τα κοινωνικά και πολιτικά τους απωθημένα, όμως γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχουν και πολύ σοβαρές μελέτες και πέραν αυτών, υπάρχουν και σημεία των καιρών που αφορούν στην εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών που καταστούν επιτακτική μια ανάληψη ευθύνης από όλους και ιδιαίτερα από όσους έχουν περισσότερη ισχύ, ώστε να μην οδηγηθεί το πράγμα στην κατάρρευση.
    Τελικά, όντως, το άρθρο σας έμοιαζε να στοχεύει στην αριστερά και την οικολογία, ενώ κάτι άλλο θέλατε να πείτε: ότι κάποιοι αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όμως αυτό ισχύει και για τους μεν και για τους δε και για πολλούς ακόμη.
    Η δε άγνοια σηκώνει αρκετή συζήτηση ως προς το τι είναι, που εντοπίζεται, πως λειτουργεί, πως διαιωνίζεται κλπ Πάντως, και ενημερωμένοι πολίτες υπάρχουν -οι οποίοι δεν βρίζουν έξαλλοι- αλλά και όπως σας επισήμαναν συχνά προηγούμενοι, η έλλειψη κοινωνικού ειρμού και οράματος οφείλεται μάλλον στη γενικότερη αποτυχία του πολιτικού κατεστημένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Λυσσάξατε άσχετοι. Γιατί ο Ανδριανόπουλος σας "ξεβράκωσε". Φαντάζομαι πως θα έχει λυθεί στα γέλια μιά και επιβεβαιώνετε με τις ανώνυμες βρισιές σας το βασικό επιχείρημα του κειμένου του. Πως η δικτατορία της άγνοιας, και της βλακείας - συμπληρώνω εγώ, είναι ακατανίκητες. Και μερικά για την ουσία. Ο Ερικ ο "Κόκκινος" βρήκε μιά Γροιλανδία πράσινη. Διαβάστε και καμιά εγκυκλοπαίδεια. Εστω την Wikipedia (δεν την συνιστούν στην ΚΝΕ φαίνεται). Οι σοβαροί οικολόγοι επιστήμονες δεν αμφισβητούν πως η Γροιλανδία εκαλλιεργείτο τον Μεσαίωνα και πως είχε πράσινα λειβάδια. Απλά το δικαιολογούν μιλώντας για εκρήξεις ηφαιστείων κλπ. Και η Ισλανδία ήταν πράγματι καλυμμένη στο μεγαλύτερο μέρος της με πάγους όταν ανακαλύφθηκε!! Οσο για τα αίτια της καλπάζουσας τιμής του πετρελαίου μοναχά οι "ενημερωμένοι" από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια (Αυτιάς, Παυλόπουλος, Βαρεμένος κλπ) ισχυρίζονται τις ανοησίες των υβριστών του Ανδριανόπουλου. Δεν πειράζει, βράστε στο ζουμί σας. Και συνεχίστε την πορεία στα χάλια και τα αδιέξοδα. Πολεμείστε τον φιλελευθερισμό και περιμένετε τον παράδεισο της ...Αλέκας η του Τσίπρα. Με τις υγείες σας!!

    Liberal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. O Andrianopoulos einai xronia brosta apo ollous tous vlakes pou vriskonde shmera sthn Vouli.

    Auta pou grafh gia to perivalon to lene POLLOI alloi.

    As kanete google "The Great Global Warming Swindle" kai deite ti pistevoune alithinoi epostimones.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μετά την αποτυχημένη ιδεολογία "του ουμανισμού και του διαλεκτικού υλισμού", κάποιοι ενστερνίστηκαν την ιδεολογία της οικολογίας, δίνοντας διέξοδο στα ιδεολογικά τους απωθημένα. Δυστυχώς για εσάς, αλλά και για όλους μας, ο Ανδριανόπουλος έχει δίκιο! Αλλά είναι τέτοιο το κόμπλεξ και ο προβληματικός ψυχισμός των απανταχού αριστερών, που μόλις ακούν οτιδήποτε αφορά την φιλελεύθερη σκέψη, παθαίνουν αναφυλαξία! Σας προτείνω να διαβάσετε το βιβλίο του Bjorn Lomborg "Cool it", για να καταλάβετε από πρώτο χέρι τα μυθεύματα του σημερινού "οικολογικού" κινήματος, αλλά και τις ολέθριες συνέπειές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Είμαι η 3.09
    ΟΚ ρε παιδιά, είναι και λίγο θέμα πηγών σε σχέση με τη Γροιλανδία. Εκτός από την Wikipedia, δεν μπορεί θα υπάρχει και κάποιος που να μπορεί να μας κατευθύνει σε σχετικές μελέτες (του υπεδάφους) που σίγουρα υπάρχουν και να μάθουμε τι δείχνουν.
    Δεν είναι πάντως περίεργο σε ένα τεράστιο γεωγραφικό χώρο να υπήρχαν καταπράσινες εκτάσεις στο νότο όπως επισημαίνει κάποιος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε ο παγετώνας. Λαμβανομένων υπ'όψη των γλωσσικών μεταφορών, παραφθορών και μεταθέσεων, το όνομα δεν έχει πάντα γραμμικά περιγραφική σχέση με το πράγμα. Ίδωμεν :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. πάντα γραμμικά περιγραφική σχέση με το πράγμα.
    16 Ιούνιος 2008 7:35 μμ
    ==
    Δεν εχει, και ουτε θα απασχολουσε κανενα.
    Αλλα ενεπλακη στη συζητηση γιατι ο "μορφωμενος" ανδριανοπουλος το εφερε σαν..επιχειρημα,για να δικαιολογησει τις μπουρδες του..

    Αμα εχεις να κανεις με τετοιους τυπους πρεπει να εισαι προσεκτικος.

    Αυτος ζει ακομα στην δεκαετια του 70, και στην νοοτροπια να πηγαινει σε αγραμματους ψηφοφορους και να τους το παιζει σπουδαιος..

    Την εποχη που ο μητσοτακης (προεδρος της Ν.Δ τοτε) τον εχρισε υποψηφιο δημαρχο Πειραια ,εναν παντελως αγνωστο μαλακα ,ειχαν ξεσκισθει να μας τον παρουσιασουν σαν το "κατι αλλο".
    ινε μορφωμενους μου ειπε καποιος στον Πειραια ΤΟΤΕ.

    Το χουι φαινεται του εμεινε,να το παιζει σπουδαιος.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Προσοχή στον κ.Ανδριανόμπουλο.Το παρελθόν του και η τυχοδιωκτική του πορεία καταμαρτυρούν πολλά.Τέτοιες απόψεις έχουν εμφανιστει στο παρελθόν και θα εμφανίζονται στο μέλλον.Ντεμέκ πολιτικοί σαν τον κ.Ανδριανόμπουλο προωθούνται από γνωστά thinktanks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Σιγά ρε ανδριανόπουλε για πες μας και για το οικονομικό θαύμα της αργεντινής όπως έλεγες που κατέρευσε και την πέφταν πεινασμένοι στα σούπερ μάρκετ. το πρόβλημα σου είναι ίδιο με του Μάνου νομίζεται πως απευθύνεστε σε μαμελούκους και πως είστε οι μόνοι λευκοί κάτοικοι αυτής της χώρας. Καραγκιόζηδες και οι δύο που οι επιστημονικές σας γνώσεις είναι επιπέδου καφενείου και οι παρωπίδες σας επιπέδου ιεράς εξέτασης. Το άσχημο όμως είναι ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι κακομοίριδες που αισθάνονται σαν μαύροι σε αυτη τη χώρα και σας πιστεύουν. Που θα πάει όμως σε λίγο και αυτό τελειώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Οπως συνήθως οι επικριτές του Ανδριανόπουλου εκστομίζουν αδιάβαστες και συμπλεγματικές βλακείες. Και πάντα βέβαια ανώνυμα. Η ασφάλεια της ηληθιότητας!! Μήπως ξέχασαν πως στην Αργεντινή δεν είχαν να φάνε κάτω από κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικών που όμως είχαν έρθει στην εξουσία για να ανατρέψουν την ...λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού! Ε, την ανέτρεψαν και τα έκαναν, αναμενόμενο άλλωστε, σκ...ά!! Τυχαίο είναι πως οι Αργεντίνοι ξαναφεραν μετά στην εξουσία το κόμμα του καταραμένου νεοφιλελεύθερου Μένεμ! Οσο γι αυτόν που θιεωερτί απλά μπλα, μπλα όσα λέει ο Α. να πάει να ακούσει και δεί λίγο Καλομοίρα. Για να ξεχαραμανιάσει και να προβληματισθεί λίγο σοβαρά!! Πριν μιλήσετε διαβάστε και λιγάκι. Οχι βέβαια τα Απαντα της Αλέκας και του Τσίπρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ;;;;;ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...ΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΚΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΟΞΕΙΔΙΑ, ΤΑ ΘΕΙΑ, ΤΑ ΝΙΤΡΙΚΑ, ΤΑ ΚΥΑΝΙΟΥΧΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΣΤΕ ΔΟΚΤΩΡ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΕΙΤΕ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΑΠΛΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΤΡΙΜΜΕΝΟΥ ΑΝΤΕΡΟΥ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΣΑΦΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΜΕ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΩΦΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΣΕΠΗΣ...ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ, ΕΦΟΣΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. ΕΙΠΑΜΕ, ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ, ΠΙΝΟYN ΤΟΝ ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΤΟΥΣ KAI ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΑΙΣΧΟΣ, ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση