GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κολλητός και του Γ. Αλογοσκούφη...

. ο Αθ. Ράμμος που πήρε τα 40.000.000 ευρώ από την Siemens! Παίζουν μαζί συχνά τένις... . Ο Αθανάσιος Ράμμος, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ...

.
ο Αθ. Ράμμος που πήρε τα 40.000.000 ευρώ από την Siemens! Παίζουν μαζί συχνά τένις...
.
Ο Αθανάσιος Ράμμος, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΗΓΑΣΟΣ Χρηματιστηριακή, που βρίσκεται πίσω από τη νέο καυτό λογαριασμό που πήρε 40 εκατομμύρια ευρώ από την Siemens, δεν είχε μόνο τον γιο του Πέτρου Μολυβιάτη ανώτερο στέλεχος και αντιπρόεδρο της εταιρείας του.
Είναι κολλητός και με πολλούς κορυφαίους νεοδημοκράτες. Σε αυτό αποδίδεται και το γεγονός μολονότι η εταιρεία του είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο του αμαρτωλού ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, δεν την ...ενόχλησε κανείς.
Ανάμεσα σε αυτούς με τους οποίους έχει πολύ στενή φιλική σχέση είναι και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Παίζουν μάλιστα μαζί συχνά και τένις στο Εκάλη Κλαμπ.
------------------------------------------------

38 σχόλια

  1. καλά, τώρα ενοχοποιούμε και τις κοινωνικές σχέσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το ερωτημα που απασχολει αυτη τη στιγμη τον κοσμο,"τη κοινη γνωμη", "το λαο", θα μπορουσε να διατυπωθει και ετσι:

    Τελικα ΠΟΙΟΙ δεν τα "πηραν"??
    Υπαρχει κανεις "μαλακας" που δεν τα πηρε??

    Εγω δεν το πιστευω.

    Αλλος λιγο αλλος πολυ ,ολοι ταχουν παρει...

    Και καθεται τωρα και σκεφτεσαι:
    Φτου γαμωτο,3.000.000 Ελληνες "δεν πληρωνουν φορο" (χαρατσι στη εφορια καθε χρονο με τη φορολογικη δηλωση δηλαδη,γιατι φορους πληρωνουν δυο και τρεις φορες ΦΠΑ,χαρτοσημο κλπ ), οπως δηλωνει καμαρωνοντας ο αλογοθκουφηθ,δηλαδη 5-6 εκατ Ελληνες ζουν με ανωτερο μισθο τα 857 ευρω το μηνα!!
    12.000 ευρω (το αφορολογητο) : 14= 857 ευρω!! Δηλαδη το μισο του πληθυσμου "τη βγαζει" με ανωτερο ποσο τα 857 ευρω το μηνα..
    (Απ αυτους βεβαια καμμια κατοστη χιλιαδες να παιρνουν 857,το 90% τη βγαζει με λιγωτερα απο 600 το μηνα!)...

    Και να βλεπεις εκατομμυρια ευρω "μιζες" να εχουν στησει τρελλο πανηγυρι!!

    Ειναι να τρελλαινεται κανεις!!

    Σημερα ειδα στη ΤιΒι καποιος σκοτωσε τον ιδιοκτητη γιατι πηγε να του κανει εξωση...
    "Φονιας" "φονιας" κραυγαζουν τα δημοσιογραφα..

    Αλλα δεν ξερω τι θα γινει στο μελλον..
    Ο ανθρωπος ειναι το πιο επικινδυνο ζωο,και αμα πεινασει για τα καλα ...Ωχ!
    Ευχομαι να συνετισθουν οι "κυβερνητες", γιατι το αυριο φανταζει ζοφερο...

    Σαν πρωτο βημα θα ηταν εξαιρετικα
    χρησιμο "να παψουν να μας δουλευουν"!!!
    Καλη ειναι η .."αναπτυξη" η "ο ρυθμος αναπτυξης" καλο ειναι το .."ΑΕΠ" καλο ειναι .."η αναπτυξη των επενδυσεων" καλο ειναι "ο πληθωρισμος 2,5%", αλλα με τετοιες μαλακιες δεν γεμιζουν τα στομαχια!!!
    Και ουτε τις πολυκαταλαβαινει ο "τυχερος" που δεν πληρωνει χαρατσι ετησιως στην εφορια ,γιατι εχει εισοδημα λιγωτερο απο 12.000 ευρω!!
    Μια "λεπτομερεια" που τους διαφευγει...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΝΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ , ΟΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗΣ ...ΛΕΕΙ
    ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΚΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΠΕΝΙΑΣ.
    ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΩΣ , ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΑ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ;.
    -ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΟΙ 35 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ -ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΥΤΟ- ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ,ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ, ΚΛΠ, ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΕΙΔΑ ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ MRB ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .

    ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ – ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΖΑΚΙ . ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ .


    Ο Αυτοδιαγραφείς



    Ο Αυτοδιαγραφείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έμπαινε Γιούτσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κολλητός όχι μόνο με Αλογομούρη, αλλά και με τη γυναίκα του, την κ. Δίκα... Γράψτε ρε, αφού έχετε απωθημένα με την κυρία, δεν βλάπτει να την μπλέξετε άλλη μια φορά. Είναι και πετυχημένη γυναίκα, οπότε τραβάει εύκολα τον φθόνο των μετρίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ


    Κύριοι

    Πληροφορήθηκα ότι η ΔΟΥ Κηφισιάς στην οποία υπάγομαι προτίθεται να μου κοινοποιήση πράξη επιβολής φόρου και προστίμου για ανακριβή δήλωση ΦΜΑΠ για τα έτη 1997-98-99 ,όμως με το άρθρο 21 παρ. 1 του ν. 3634/2008, από 1-1-2008 καταργήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 21 έως 35 του ν. 2459/97 που αφορούν τον ΦΜΑΠ, συμπεριλαμβανομένου και του άρθρου 28 παρ. 2. του ν. 2459/97, που όριζε ότι για την έκπτωση του Δημοσίου από το δικαίωμά του να κοινοποιήσει πράξη επιβολής του φόρου και προστίμου εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 102 του ν.δ. 118/73. Εν τοιαύτη περιπτώσει, προκύπτει ότι οι φορολογικές αρχές, από 1-1-2008, έπαυσαν να έχουν πλέον οποιαδήποτε νόμιμη εξουσιοδότηση να κοινοποιούν πράξεις επιβολής φόρου και προστίμου προκειμένου είτε για ανακριβή δήλωση είτε για παράλειψη δήλωσης ΦΜΑΠ.
    Εαν ισχύει κάτι άλλο παρακαλώ να μου το γνωρίσετε. Εχω πρόβλημα σας παρακαλώ βοηθήστε με, πείτε μου αν ενεργούν νόμιμα ή παράνομα.
    Σας στέλνω συνημμένα αντίγραφο της Αιτησεώς μου στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και σημειώνω οτι μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση.
    Με Τιμή

    Δέσποινα Πασιπουλαρίδου
    Τηλ¨210-8135071, 6872946434


    Σας παραθέτω παρακάτω τα:
    Aρθρο 21 του Νόμου 3634/2008
    Λοιπές διατάξεις

    1. Από 1ης Ιανουαρίου του έτους 2008 καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 21 έως 35 του ν.2459/1997 (ΦΕΚ 17 Α΄) που αφορούν το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

    2. Οι διατάξεις των άρθρων 15 έως 17 του ν.3091/2002 (ΦΕΚ 330 Α΄), όπως αυτές έχουν τροποποιηθεί, διατηρούνται σε ισχύ.
    Αρθρο28 νόμου 2459/1997
    Διαδικασία Βεβαίωσης του φόρου Παραγραφή - Ατέλειες-

    1. Για την καταχώρηση των δηλώσεων. που υποβάλλονται, την έκδοση των πράξεων επιβολής του φόρου την επίδοση των προσκλήσεων, των πράξεων και των υπόλοιπων εγγράφων, την εξώδικη λύση των διαφορών. το απόρρητο των φορολογικών στοιχείων και γενικά τη διαδικασία βεβαίωσης του φόρου εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις για την επιβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων , όπως ισχύουν, εκτός από τις περιπτώσεις που με τα άρθρα 21 έως 35 του παρόντος ορίζεται διαφορετικά.
    2. Για την έκπτωση του Δημοσίου από το δικαίωμα του να κοινοποιήσει πράξη επιβολής φόρου και προστίμου εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 102 του ν.δ/τος 118/1973.
    απο τα παραπάνω φαίνεται όπως σας γράφω και στην επιστολή μου οτι οι φορολογικές αρχές ,απο 1-1-2008 ,έπαυσαν να έχουν πλέον οποιαδήποτε νόμιμη εξουσιοδότηση να κοινοποιούν πράξεις επιβολής φόρου και προστίμου προκειμένου είτε για ανακριβή δήλωση είτε για παράληψη δήλωσης ΦΜΑΠ. Εκτός εάν ισχύει κάτι άλλο π.χ. κάποια μεταβατική διάταξη που ψηφίστηκε μετά το νόμο ,άλλως το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ενεργεί παράνομα είναι τόσο απλό.


    Θεωρώ οτι το θέμα αφορά πολύ κόσμο και αξίζει να ασχοληθείτε.

    ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ 4 Τ.Κ. 10184 ΑΘΗΝΑ
    Γραφείο Υφυπουργού Κυρίου Αντωνίου Μπέζα

    Αίτηση
    Δέσποινας Πασιπουλαρίδου του Παύλου, κατοίκου Δροσιάς Αττικής, οδός
    25ης Μαρτίου 4, Τ.Κ. 14572, τηλ. 2108135071, κιν. 6972946434
    ΑΦΜ 027993042

    Θέμα: Χορήγηση πληροφοριών και στοιχείων σχετικά με έλεγχο δηλώσεων
    ΦΜΑΠ από την Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς.

    Πληροφορήθηκα ότι επελέγην από την Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς για έλεγχο δηλώσεων ΦΜΑΠ ετών 1997-1998-1999.
    Με το άρθρο 21 παρ. 1 του ν. 3634/2008, από 1-1-2008 καταργήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 21 έως 35 του ν. 2459/97 που αφορούν τον ΦΜΑΠ, συμπεριλαμβανομένου και του άρθρου 28 παρ. 2. του ν. 2459/97, που όριζε ότι για την έκπτωση του Δημοσίου από το δικαίωμά του να κοινοποιήσει πράξη επιβολής του φόρου και προστίμου εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 102 του ν.δ. 118/73. Εν τοιαύτη περιπτώσει, προκύπτει ότι οι φορολογικές αρχές, από 1-1-2008, έπαυσαν να έχουν πλέον οποιαδήποτε νόμιμη εξουσιοδότηση να κοινοποιούν πράξεις επιβολής φόρου και προστίμου προκειμένου είτε για ανακριβή δήλωση είτε για παράλειψη δήλωσης ΦΜΑΠ,
    Εν όψει των ανωτέρω σας παρακαλώ να μου γνωρίσετε:
    1. Βάσει ποίων διατάξεων νόμου προβαίνει η Δ.Ο.Υ Κηφισιάς στον πιο πάνω έλεγχο, με σκοπό την κοινοποίηση σχετικής πράξης επιβολής φόρου και προστίμου για ανακριβή δήλωση;
    2. Μετά την άνω κατάργηση της παρ. 2 του άρθρου 28 του ν. 2459/97, από ποιές διατάξεις νόμου προκύπτει ο χρόνος έκπτωσης του Δημοσίου από το δικαίωμά του (εννοείται, αν υφίσταται πλέον τέτοιο δικαίωμα) να κοινοποήσει πράξη επιβολής φόρου και προστίμου προκειμένου είτε για ανακριβή δήλωση είτε για παράλειψη δήλωσης ΦΜΑΠ;
    3. Η Δ.Ο.Υ Κηφισιάς ενεργεί εν προκειμένω οίκοθεν ή κατόπιν εντολής του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (είτε άλλης προϊσταμένης υπηρεσίας); Στην δεύτερη περίπτωση, παρακαλώ να μου χορηγηθεί αντίγραφο της σχετικής εντολής.
    4. Στην περίπτωση που δεν υφίσταται γραπτή εντολή είτε υφίσταται, χωρίς όμως από το κείμενό της να προκύπτει ότι πρόκειται περί γενικής εντολής προς όλες τις Δ.Ο.Υ. της επικρατείας, παρακαλώ να μου γνωρίσετε τα εξής:
    4.1 Πρόκειται περί γενικού μέτρου ή οι εν προκειμένω έλεγχοι δηλώσεων ΦΜΑΠ γίνονται επιλεκτικά σε συγκεκριμένες Δ.Ο.Υ., μεταξύ των οποίων και η Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς;
    4.2 Ελέγχονται όλες οι δηλώσεις ΦΜΑΠ της Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς (είτε και των άλλων Δ.Ο.Υ., όπου γίνονται τέτοιοι έλεγχοι) ή οι υπ’ όψιν έλεγχοι γίνονται κατ’ επιλογήν; Στην δεύτερη περίπτωση, ποιά είναι τα κριτήρια και ο τρόπος της εν λόγω επιλογής γενικώς και ποιά τα ειδικότερα κριτήρια και ο τρόπος της ιδικής μου εν προκειμένω επιλογής;
    Παρακαλώ για άμεση απάντηση.


    23-5-2008
    Η αιτούσα



    Δέσποινα Πασιπουλαρίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ


    Κύριοι

    Πληροφορήθηκα ότι η ΔΟΥ Κηφισιάς στην οποία υπάγομαι προτίθεται να μου κοινοποιήση πράξη επιβολής φόρου και προστίμου για ανακριβή δήλωση ΦΜΑΠ για τα έτη 1997-98-99 ,όμως με το άρθρο 21 παρ. 1 του ν. 3634/2008, από 1-1-2008 καταργήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 21 έως 35 του ν. 2459/97 που αφορούν τον ΦΜΑΠ, συμπεριλαμβανομένου και του άρθρου 28 παρ. 2. του ν. 2459/97, που όριζε ότι για την έκπτωση του Δημοσίου από το δικαίωμά του να κοινοποιήσει πράξη επιβολής του φόρου και προστίμου εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 102 του ν.δ. 118/73. Εν τοιαύτη περιπτώσει, προκύπτει ότι οι φορολογικές αρχές, από 1-1-2008, έπαυσαν να έχουν πλέον οποιαδήποτε νόμιμη εξουσιοδότηση να κοινοποιούν πράξεις επιβολής φόρου και προστίμου προκειμένου είτε για ανακριβή δήλωση είτε για παράλειψη δήλωσης ΦΜΑΠ.
    Εαν ισχύει κάτι άλλο παρακαλώ να μου το γνωρίσετε. Εχω πρόβλημα σας παρακαλώ βοηθήστε με, πείτε μου αν ενεργούν νόμιμα ή παράνομα.
    Σας στέλνω συνημμένα αντίγραφο της Αιτησεώς μου στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και σημειώνω οτι μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση.
    Με Τιμή

    Δέσποινα Πασιπουλαρίδου
    Τηλ¨210-8135071, 6872946434


    Σας παραθέτω παρακάτω τα:
    Aρθρο 21 του Νόμου 3634/2008
    Λοιπές διατάξεις

    1. Από 1ης Ιανουαρίου του έτους 2008 καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 21 έως 35 του ν.2459/1997 (ΦΕΚ 17 Α΄) που αφορούν το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

    2. Οι διατάξεις των άρθρων 15 έως 17 του ν.3091/2002 (ΦΕΚ 330 Α΄), όπως αυτές έχουν τροποποιηθεί, διατηρούνται σε ισχύ.
    Αρθρο28 νόμου 2459/1997
    Διαδικασία Βεβαίωσης του φόρου Παραγραφή - Ατέλειες-

    1. Για την καταχώρηση των δηλώσεων. που υποβάλλονται, την έκδοση των πράξεων επιβολής του φόρου την επίδοση των προσκλήσεων, των πράξεων και των υπόλοιπων εγγράφων, την εξώδικη λύση των διαφορών. το απόρρητο των φορολογικών στοιχείων και γενικά τη διαδικασία βεβαίωσης του φόρου εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις για την επιβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων , όπως ισχύουν, εκτός από τις περιπτώσεις που με τα άρθρα 21 έως 35 του παρόντος ορίζεται διαφορετικά.
    2. Για την έκπτωση του Δημοσίου από το δικαίωμα του να κοινοποιήσει πράξη επιβολής φόρου και προστίμου εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 102 του ν.δ/τος 118/1973.
    απο τα παραπάνω φαίνεται όπως σας γράφω και στην επιστολή μου οτι οι φορολογικές αρχές ,απο 1-1-2008 ,έπαυσαν να έχουν πλέον οποιαδήποτε νόμιμη εξουσιοδότηση να κοινοποιούν πράξεις επιβολής φόρου και προστίμου προκειμένου είτε για ανακριβή δήλωση είτε για παράληψη δήλωσης ΦΜΑΠ. Εκτός εάν ισχύει κάτι άλλο π.χ. κάποια μεταβατική διάταξη που ψηφίστηκε μετά το νόμο ,άλλως το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ενεργεί παράνομα είναι τόσο απλό.


    Θεωρώ οτι το θέμα αφορά πολύ κόσμο και αξίζει να ασχοληθείτε.

    ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ 4 Τ.Κ. 10184 ΑΘΗΝΑ
    Γραφείο Υφυπουργού Κυρίου Αντωνίου Μπέζα

    Αίτηση
    Δέσποινας Πασιπουλαρίδου του Παύλου, κατοίκου Δροσιάς Αττικής, οδός
    25ης Μαρτίου 4, Τ.Κ. 14572, τηλ. 2108135071, κιν. 6972946434
    ΑΦΜ 027993042

    Θέμα: Χορήγηση πληροφοριών και στοιχείων σχετικά με έλεγχο δηλώσεων
    ΦΜΑΠ από την Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς.

    Πληροφορήθηκα ότι επελέγην από την Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς για έλεγχο δηλώσεων ΦΜΑΠ ετών 1997-1998-1999.
    Με το άρθρο 21 παρ. 1 του ν. 3634/2008, από 1-1-2008 καταργήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 21 έως 35 του ν. 2459/97 που αφορούν τον ΦΜΑΠ, συμπεριλαμβανομένου και του άρθρου 28 παρ. 2. του ν. 2459/97, που όριζε ότι για την έκπτωση του Δημοσίου από το δικαίωμά του να κοινοποιήσει πράξη επιβολής του φόρου και προστίμου εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 102 του ν.δ. 118/73. Εν τοιαύτη περιπτώσει, προκύπτει ότι οι φορολογικές αρχές, από 1-1-2008, έπαυσαν να έχουν πλέον οποιαδήποτε νόμιμη εξουσιοδότηση να κοινοποιούν πράξεις επιβολής φόρου και προστίμου προκειμένου είτε για ανακριβή δήλωση είτε για παράλειψη δήλωσης ΦΜΑΠ,
    Εν όψει των ανωτέρω σας παρακαλώ να μου γνωρίσετε:
    1. Βάσει ποίων διατάξεων νόμου προβαίνει η Δ.Ο.Υ Κηφισιάς στον πιο πάνω έλεγχο, με σκοπό την κοινοποίηση σχετικής πράξης επιβολής φόρου και προστίμου για ανακριβή δήλωση;
    2. Μετά την άνω κατάργηση της παρ. 2 του άρθρου 28 του ν. 2459/97, από ποιές διατάξεις νόμου προκύπτει ο χρόνος έκπτωσης του Δημοσίου από το δικαίωμά του (εννοείται, αν υφίσταται πλέον τέτοιο δικαίωμα) να κοινοποήσει πράξη επιβολής φόρου και προστίμου προκειμένου είτε για ανακριβή δήλωση είτε για παράλειψη δήλωσης ΦΜΑΠ;
    3. Η Δ.Ο.Υ Κηφισιάς ενεργεί εν προκειμένω οίκοθεν ή κατόπιν εντολής του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (είτε άλλης προϊσταμένης υπηρεσίας); Στην δεύτερη περίπτωση, παρακαλώ να μου χορηγηθεί αντίγραφο της σχετικής εντολής.
    4. Στην περίπτωση που δεν υφίσταται γραπτή εντολή είτε υφίσταται, χωρίς όμως από το κείμενό της να προκύπτει ότι πρόκειται περί γενικής εντολής προς όλες τις Δ.Ο.Υ. της επικρατείας, παρακαλώ να μου γνωρίσετε τα εξής:
    4.1 Πρόκειται περί γενικού μέτρου ή οι εν προκειμένω έλεγχοι δηλώσεων ΦΜΑΠ γίνονται επιλεκτικά σε συγκεκριμένες Δ.Ο.Υ., μεταξύ των οποίων και η Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς;
    4.2 Ελέγχονται όλες οι δηλώσεις ΦΜΑΠ της Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς (είτε και των άλλων Δ.Ο.Υ., όπου γίνονται τέτοιοι έλεγχοι) ή οι υπ’ όψιν έλεγχοι γίνονται κατ’ επιλογήν; Στην δεύτερη περίπτωση, ποιά είναι τα κριτήρια και ο τρόπος της εν λόγω επιλογής γενικώς και ποιά τα ειδικότερα κριτήρια και ο τρόπος της ιδικής μου εν προκειμένω επιλογής;
    Παρακαλώ για άμεση απάντηση.


    23-5-2008
    Η αιτούσα



    Δέσποινα Πασιπουλαρίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε παιδιά να σοβαρευτούμε λίγο.
    Είναι ένδειξη διαπλοκής όταν παίζεις τέννις με ένα άνθρωπο;
    Σε λίγο θα ακούσουμε ότι είναι ένδειξη διαπλοκής όταν συμμετέχεις στον όμιλο φίλων μίας ομάδας ή όταν ταξιδεύεις με την ίδια αεροπορική εταιρία.
    Όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι πολιτικοί είναι βρωμιάρηδες και εάν δεν μπορούμε να τους χώσουμε φυλακή, τουλάχιστον να τους ξεφτιλίσουμε.
    ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, αλλιώς τους δίνουμε την αφορμή να λένε ΕΜΑΣ αναξιόπιστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ 1997-98-99 & 2008
    ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΒΡΩΜΙΚΟ 89"

    Επειδή είναι πολύ πιθανόν να ακου-
    στεί και αυτή η θεωρία , (καθότι
    είμαστε αρκετοί Έλληνες που τα βά-
    ζουμε κάτω και το κωλόσπιτο στην Εκάλη δεν βγαίνει με τίποτα με τα
    δανεικά των Κατσιφάρα καιΠαπού-λια), σταματήστε τις απόλυτα
    ξεφτιλισμένες παραπλανητικές αναρτήσεις για την Χρηματιστηριακή
    πού δούλευε ο γυιός του Μολυβιάτη,
    που ο Πρόεδρος της έχει παίξει τένις με τόν Αλογοσκούφη και άλλες
    ασυνάρτητες απόλυτες ΑΡΧΙΔΙΕΣ,
    γιατί θα την τρώτε στο ΚΩΛΟ μία
    ζωή, όπως ακριβώς σας την έχωσε ο
    Βουλγαράκης με τον διαγωνισμό για
    την ΕΥΠ.
    Ρε καραγιόζηδες της παραπληροφό-
    ρησης, ρε μούλικα του Γκέμπελς, εδώ
    έχουμε τον ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ
    ΚΡΑΤΟΣ Θ.ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ, που βγαίνει και
    λέει(αλήθεια μαλάκας είναι ???) ότι
    ναί τα τσάκωσα απο τον πιό μεγάλο
    κρατικό προμηθευτη με δεκάδες συμ-
    βάσεις, και τα πήγα στο κόμμα, και
    εσείς κάνετε αναρτήσεις τις ερωτή-
    σεις του φαιδρού Καχριμάκη και λίστα με ποιούς έχει πεί καλημέρα ο
    Αλογοσκούφης, μπάς και στο απώτερο
    μέλλον βγεί τίποτα ?
    Αλήθεια το τέως πρωτοπαλλίκαρο του
    Μπόμπολα, ο διεθυντής σύνταξης αυ-
    τής της πατσαβουροφυλλάδας του
    ΕΘΝΟΥΣ, ο Δελατόλας, έχει καμιά
    σχέση με το press-gr ?
    Τον άκουσα σήμερα το πρωί στη ΝΕΤ, να ψελίζει κάτι μαλακίες γιά ένα
    χρηματιστή που σώνει και καλά εί-
    ναι αποδέκτης εμβασμάτων της
    ΣΗΜΕΝΣ, πιάσε το αυγό και κούρευτο
    και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
    Ο Δελατόλας, ποιός ο Δελατόλας, που
    όταν η ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ απο 500 είχε πάει 130.000 δρχ !!!!!!!!!!!,
    μας έλεγε ότι ο Σημιτάκος μοίραζε
    λέφτα στο ΧΑΑ και βάλτε να πάνε,
    ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος.
    Τό άλλο με τον Τοτό το γνωρίζετε??



    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. MALAKES ZWA ELLHNES XYPNATE REEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE OI ALOGOSKOUFIDES MENOYN EKALH PAIZOYN TENNIS KAI SEIS TREXATE NA ZHSETE ME 400 EYRO ZWA KAI NA TREXETE NA TOUS PSIFIZETE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακρίβεια στις ειδήσεις κύριοι.
    Μόνο τότε ενισχύεται η αξιοπιστία και του Μπλογκ αλλά και του καναλιού (Χ3).

    Ο κ. Γιώργος Μολυβιάτης δεν είναι γιος του κ. Πέτρου Μολυβιάτη αλλά του πρώην μεγαλομέτοχου της "Πήγασος ΑΧΕ" και αδελφού του κ. Π. Μολυβιάτη, Αντώνη Μολυβιάτη, ο οποίος δεν είναι πλέον εν ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ CAPTAIN ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ... ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H ΠΗΓΑΣΣΟΣ ΧΡΗΜ.,

    ΔΕΝ ΜΕΣΟΥΡΑΝΟΥΣΕ

    ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΙΤΙΚΗΣ ΑΙΓΛΗΣ

    ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. na valoun tis raketes kai ta ayga tou golf ston kolo tous i arxontoxoriates oi vlaxoi ton salonion kai aspogiakadika groupouskoula outidanon ploutothiron pou gigantothikan stin xounta tis metapsixropolemikis pagosmiopiisis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ , ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ
    ΚΑΙ ΕΠΙΛΗΣΜΟΝΕΣ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ


    Ούτε μία αναφορά , ούτε ο μικρό-τερος φόρος τιμής , για τον πρώτο,
    τον μεγάλο , τον πολιτικό που
    έβλεπε 30 χρόνια μπροστά , για τον
    βράχο της ηθικής, το δεξί χέρι του
    ηγέτη, τον ασυμβίβαστο αγωνιστή της
    Δημοκρατίας και του Σοσιaλισμού, τον πολύ ΜΕΝΙΟ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ !!!!!!!
    Τί Τσουκάτος και πούτσες ??????
    Στα ίσα ρε μουνιά ,πουλάω τον νόμο
    και λέω στο κάθε Κοσκωτα (πολύ βρώμικο το 89), θα βάλεις τα 2 εκτ δολλάρια, σε αυτό το λογαριασμό,
    που είναι στο όνομα μου, ούτε
    παρένθετα πρόσωπα, ούτε τίποτα, γιατί τους έχω γραμμένους όλους στα
    αρχίδια μου!!!!!!
    Ο ΛΑΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ

    ΜΕΝΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ
    ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ,
    ORIGINAL PASOK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΡΕ ΒΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ??ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΣ,ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ(ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΔΙΑΦΙΜΙΣΤΕΣ -ΜΙΖΕΣ ΚΤΛ)ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ,ΜΑΖΙΚΟ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΖΗΤΑΤΕ ΛΕΥΤΑ?ΤΟΣΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΩΛΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΥΤΟΙ?
    ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΖΟΜΠΙ ΧΑΖΟΕΛΛΗΝΕΣ...ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΑΣ ΑΔΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ,ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΤΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θεεεεεεεεεέλειςςςςςςς να σου μάθω,
    τένιςςςςςςςςς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΕΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΔΡΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΣΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άντε, λοιπόν, κουράγιο, φίλτατοι, να ξεκαθαρίσουμε την πολιτική από τις μπίζνες του κάθε κατεργάρη και να μάθουμε τα παιδιά πώς δίχως πολική ιδεολογία, ούτε εκσυγχρονισμός γίνεται, ούτε μεταρρύθμιση, ούτε «επανίδρυση». Το πολύ-πολύ να γίνει κανένα υπερ-τιμολογημένο έργο, καμία «αρπαχτή» και στη συνέχεια καμία… εξεταστική με πράσινο και γαλάζιο πόρισμα!



    Posted by ο αγιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ακόμη μία υπόθεση, όπως αυτή με τα "μαύρα ταμεία" της Siemens φέρνει στην επιφάνεια η "Καθημερινή".

    Πρόκειται για τα "μαύρα ταμεία" του γαλλικού αμυντικού κολοσσού "Θαλής" τα οποία επί δυόμιση χρόνια βρίσκονται στο στόχαστρο της γαλλικής δικαιοσύνης.

    Και σε αυτή την υπόθεση φαίνεται ότι αποδέκτες του "μαύρου χρήματος" είναι έλληνες κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς η θυγατρική Ολλανδική "Θαλής" ανέλαβε το 2003 τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού κόστους 380 εκατομμυρίων Ευρώ.

    Στην Αθήνα, ομάδα εισαγγελέων της "Γιουροτζάστ" και υπαλλήλων της ευρωπαϊκής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενημερώνουν την Τρίτη τις ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες.

    Γαλλικές και Ολλανδικές αρχές έχουν στα χέρια τους "ύποπτες" πληρωμές σε ελβετικές τράπεζες και κινήσεις προς υπεράκτιες εταιρίες σε Καραϊβική και Κύπρο, για τα έτη 2003 και 2004 έως 2005.

    Σύμφωνα με την "Καθημερινή", κατά την διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης η "Γιουροτζάστ" εντόπισε ύποπτες πληρωμές και περίεργες διαδρομές μεγάλων χρηματικών ποσών σε ελβετικές τράπεζες και υπεράκτιες εταιρίες.

    Η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης ζητεί να επιστραφούν ως παράνομη επιδότηση 128 εκατομμύρια Ευρώ τα οποία δόθηκαν στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχουμε κολλήσει στις τετρακόσιες τόσες χιλιάδες ευρώ που πήρε ο Τσουκάτος για το ΠΑΣΟΚ, όπως ισχυρίζεται, πράγμα που δεν μπορεί κανένας να αποκλείσει αν σκσφτεί πως στις προεκλογικές εκστρατείες οι εταιρίες, αλλά και πολίτες ή απλοί επιχειρηματίες, αγοράζουν κοπόνια από όλα τα κόμματα (και μη μας βγει ο Τσίπρας που δεν ξαίρει τι του γίνεται από μεριά πολιτικής ή η Παπαρήγα και προπάντων ο Ρουσόπουλος να μας πουν το αντίθετο.-
    Έχουμε, λέω, κολλήσει στην επιλεκτική αυτή "αποκάλυψη" που έχει ονοματεπώνυμο και πάνε πέρα και ο Ζαχόπουλος και τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ των Ασφαλιστκών Ταμείων και ο Διοικητής του ΙΚΑ, που ξέχασα κιόλας το όνομά του, και οι εκετοντάδες κουμπάροι και παρατρεχάμενοι!!Δε χρειάζεται ούτε ζητείται συμψηφισμός, γιατί στο κάτω-κάτω τα όσα βρώμικα έγιναν επί ΠΑΣΟΚ,( που ήταν φυσικό μετά από είκοσι χρόνια εξουσίας) δε φτάνουν να καλύψουν τις βρωμιές της Κυβέρνησης του Κωστάκη των πέντε χρόνων, που όλο μας βγαίνει με το φραγγέλιο της κάθαρσης και όλο πίσω του ακολουθούν οι φίλοι του με τα φτυάρια και χώνουν σαν τις γάτες τις κοπριές όλων τους! Και βγαίνουν και οι γκαλοψήδες και μας φουσκλώνουν με τις πονηρές τους ερωτήσεις για να βγάζουν το πιο ανίκανο πρωθυπουργό της νεώτερης Ελλάδας ως κατάλληλο και μάλιστα με διαφορά από τον Παπανδρέου. Φτάνουν μάλιστα να βάζουν και τον Τεν-Τεν δεύτερο!!
    Και μη χειρότερα. Τι εχουμε ακόμα να δούθμε, τι έχουμε α΄κόμα να ακούσουμε!!

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. kapsampelh afto vgalto ston aera:..i apopompi simith apo to pasok den einai gia to dimopsifisma alla giati to pasok ksekatharise oti den tha kanei apodekto oti pire xrimata sto tameio tou apo to tsoukato ..ekei ta spasane kai oxi gia dimopsifismata kai aidies
    matea to pasok prospathei na ksaxasoume pios htan o tsoukatos kai ti rolo epeze ..ksexniounte olokliroi stratigoi?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στέλιος Βίος = κολλητός του Λαλιώτη, εργολήπτης του Δημοσίου (και επί Λαλιώτη) από το 81 ως το 2000.

    ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ τα πήρε η ανεπάγγελτη αδερφούλα




    babis, είσαι σπίτι? γιατί σε παίρνω και μιλάει, πες μου ο Σημίτης γιατί σε βλέπει και γελάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
    ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    ΚΑΜΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ
    ΚΑΡΤΕΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ
    ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΕΚΟΥ
    ΚΟΥΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΡΑΣΤΩΝΗ
    ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ
    ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΩΝ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΠΟΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ.
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΟΛΠΑ
    ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ

    ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ,ΚΑΤ ΕΥΦΗΜΙΣΜΟΝ ΒΕΒΑΙΑ,ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ....ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι προφανές ότι το ΠαΣοΚ διέρχεται τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του. Από τη μια πλευρά έχει σωρεία εσωτερικών προβλημάτων - άλλα τα δημιούργησε μόνο του και άλλα δεν απεδείχθη ικανό να τα αντιμετωπίσει. Από την άλλη, δέχεται μια πολύπλευρη επίθεση είτε από παραδοσιακούς πολιτικούς αντιπάλους (τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ) είτε από άλλα κέντρα των οποίων δεν είναι σαφή τα κίνητρα και οι επιδιώξεις (υπόθεση Siemens).

    Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Τηρουμένων των αναλογιών, το ΠαΣοΚ βρέθηκε σε ίδια ή και χειρότερη κατάσταση το διάστημα 1989-1991, όταν παρασύρθηκε στη δίνη του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολεμικής ιστορίας (το σκάνδαλο Κοσκωτά ) και ο αρχηγός του οδηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο. Τότε όμως το ΠαΣοΚ άντεξε και το 1993 κέρδισε τις εκλογές. Για να δανειστώ τη γνωστή φράση του Ντέιβιντ Μπρόντερ για τον Νίξον «ήταν η μεγαλύτερη επιστροφή μετά τον Λάζαρο». Σήμερα ουδείς διανοείται ότι το ΠαΣοΚ μπορεί να κερδίσει κάποιες εκλογές, ενώ οι περισσότεροι εκφράζουν τον φόβο ή την προσδοκία (αναλόγως πώς θα το δει κανείς) ότι η κρίση του ΠαΣοΚ οδηγεί στη μονιμοποίηση της ΝΔ στην εξουσία.

    Δεν θα κάνω το λάθος να συγκρίνω το ΠαΣοΚ του Ανδρέα με το ΠαΣοΚ του Γιώργου. Είναι προφανές, όμως, ότι το σημερινό ΠαΣοΚ πάσχει σε τρία συγκεκριμένα επίπεδα:

    Πρώτον, είναι ένα κόμμα ανύπαρκτης εσωτερικής συνοχής. Ο Γ.Παπανδρέου δεν κατάφερε να αποκαταστήσει την ενότητα της παρατάξεως μετά την επανεκλογή του και αυτό αποτελεί μια μεγάλη ανοιχτή πληγή. Κανένα σοβαρό κόμμα στον κόσμο δεν περνάει την ώρα με τους μισούς να απειλούν ότι θα διαγράψουν τους άλλους μισούς.

    Δεύτερον, είναι ένα κόμμα απροσδιόριστης πολιτικής ταυτότητας. Πότε κυνηγάει τον «μεσαίο χώρο», πότε στρίβει αριστερά, ποτέ λαϊκίζει με τον ΟΤΕ και πότε (όπως στο Σκοπιανό) κάνει επίδειξη σοβαρότητας. Δεν ξέρεις από πού να τους πιάσεις. Τρίτον,είναι ένα κόμμα μηδαμινής πολιτικής διαχείρισης. Εβδομάδες σοβεί η υπόθεση της Siemens και όλη η έγνοια της Χαριλάου Τρικούπη είναι πώς θα βγει από τη φωτογραφία ο Παπανδρέου. Τόσο τους κόβει! Η παράταξη δεν έχει καμία γραμμή άμυνας, είναι έρμαιο των γεγονότων, και η λεγόμενη «ηγετική ομάδα» δεν διαχειρίζεται τίποτε πέρα από την εικόνα του αρχηγού της- και αυτό με τα γνωστά αποτελέσματα...

    Τα υπόλοιπα απλώς εξυπακούονται. Διότι χωρίς επίθεση μπορεί έστω να πας στα πέναλτι. Αλλά χωρίς άμυνα δεν πας πουθενά!

    for the copypaste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ .... Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ , ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ? ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΝΕΚΡΟΦΟΡΑ ΜΕ ΚΟΤΣΑΔΟΟΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ? ΡΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΠΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ,
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ , ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ , ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΩΣ ΕΙΣΤΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ , ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ 1.51μμ

    Σύντροφε είσαι σίγουρος ότι τα μό-
    να λεφτά που τσακώσανε οι δικοί
    σου, είναι οι 400.000 ευρω του
    Τσουκάτου για το κόμμα ?
    Θα σου θυμίσω άλλο ένα ήδη γνωστό
    ποσόν, ευτελές, αλλά ποσόν. Τις
    15.000 ευρω που πήγε η νεολαία ΠΑΣΟΚ μόνη της και πήρε απο την
    ΣΗΜΕΝΣ.
    Σύντροφε μη ζαλιζεις το μυαλουδά-
    κι σου και μη σε πιάνει το παρά-
    πονο. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά,
    γύρω στα 100 εκατ. ευρω. Ο τερά-
    στιος όγκος των συμβάσεων υπεγράφη,
    και λόγω Ολυμπιακών, επι ΠΑΣΟΚ.
    Λογικό είναι το αντίστοιχο τερά-
    στιο ποσοστό να έχει καταλήξει στο
    κόμμα σου, ΠΑΣΟΚ, και στους διάφο-
    ρους Τσουκάτους, Μαντέληδες,Τσοχα-
    τζοπουλαίους, στη μητέρα και τα
    αδέλφια του ΓΑΠ και αριθμός ουκ έστιν. Έτσι είναι η ζωή.
    Εάν ήξερες πόσο ακριβά θα πληρώ-
    σεις, ως ΠΑΣΟΚΟΣ , τις πούστικες
    εκλογές απόλυτης νοθείας τον Απρί- λη του 2000, ούτε που θα έβγαινες
    απο το σπίτι σου να πας στα πανυ-
    γήρια και σίγουρα θα έλεγες ανάθε-
    μα την ώρα.
    Εκείνες οι εκλογές απαιτούσαν τε-
    ράστια ποσά για το ΠΑΣΟΚ.
    Σκέψου τι χρήμα θέλεις να κουβα-λήσεις 80.000 λιγούρια , που δεν
    είχανε δει την Ελλάδα ούτε σε καρτ
    ποστάλ, απο τα βάθη της ΕΣΣΔ, και
    όχι απ ευθείας αλλά μέσω Κύπρου.
    Ξέρεις αυτοί δεν ήλθανε γιατί αγα-
    πάγανε τον σοσιαλισμό, ή λάτρευαν
    τον Σημίτη ή τον ΓΑΠ, ή θέλανε σώνει και καλά να βγάλεις εσύ μαϊ-
    μού αναπηρική σύνταξη. Αυτοί ήλθανε
    γιατί πήρανε και το χατζιρλίκι τους
    Οπότε καταλαβαίνεις οτι τα ποσά που
    χρειαστήκανε ήσαν τεράστια. Τι να
    σου κάνουν και ο Τσουκάτος και ο
    Λαλιώτης και όλοι οι άλλοι μεγαλο-
    απατεώνες αστέρια του κόματος σου,
    το κόμμα είχε ανάγκη απο τεράστια
    ποσά. Να κάνεις τον σταυρό σου να
    ήτανε μόνο η ΣΗΜΕΝΣ.
    Εξ άλλου μην ξεχνάς ότι όλοι οι
    πράσινοι απατεώνες, έχουν δάσκαλο
    και πρώτυπο τον υπουργό που στα
    ίσια και έναντι 2 εκ δολ., πουλούσε
    νόμους, τον αείμνηστο ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ.
    Για αυτό σου λέω μη στενοχωριέσαι,
    δεν βγαίνει τίποτα, το ποτήρι θα το
    ρουφήξετε μέχρι τον πάτο.
    Η αλήθεια είναι ότι έχετε μπλέξει
    και με γάτα, μιλάω για τον χοντρό,
    τον Καραμανλή.
    Σύντροφε δεν παρακολουθας την επι-
    καιρότητα. Για τα ομόλογα είχαμε
    και την πρώτη προφυλάκιση, τον
    πρόεδρο ενός ταμείου. Όσο αναφορά
    τους κουμπάρους μπορεί να πίνουν
    καφέ στο Κολωνάκι, εκεί νομίζω τον
    πίνει και ο Τσουκάτος μέχρι να τον
    μπουζουριάσουν, αλλά οι κουμπάροι
    είναι με ενα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ στην πλάτη
    απο εδώ ίσα με σένα.
    Όταν είσαι στην απέξω και φωνάζεις
    όλα στο φως και όλοι οι κλέφτες
    φυλακή, για τους δικούς σου, που
    κλέβανε όταν ήσουν στην εξουσία,
    ούτε οι μαλάκες δεν σε πιστεύουν.
    Αυτό είναι το δράμα του ΓΑΠ.



    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. CAPTAIN, 4.44

    Βρε γελοιε εσυ δεν φωναζες πριν κατι μηνες,''Γιωργαρε θαυματοποιε'' για το χρηματιστηριο?
    Σημερα τι εχεις να πεις βρε ζωντοβολο,γλυφτη του ροφου κλπ.
    Εχεις μεγαλο θρασσος να συνεχιζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Captain 24/6 4:47 μμ
    Ωχχχχχχχχχχχχχ αυτά πονάνε πολύ!!! Πως να ΥΓΙΑΙΝΕΙ κανείς μετά από τέτοιες τσιμεντόπροκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. LETE MALAKIES OPOI SAS OPOS KAI O KAPSAMBELIS, RE OUTE O MAVRIDIS DEN EIXE 40 EKATOMIRIA SYNOLO KATA TA MEXRI TWRA DIMOSIEVMATA TOY TYPOY KAI THA TA EXEI O RAMMOS APO THN SIEMENS, SOVAREFTITE,
    MALON KAMIA PSILO EXIPIRETISH THA EKANE O ANTHROPOS KAI EMPLEXE, OLOI XEROYN OTI OI XRIMATISTIRIAKES HTAN AFTES POU EMPAZAN KAI EVGAZAN MAYRO XRHMA EXW MEXRI TO 2005. OSO GIA TO TENIS MALON PAIZANE STON OMILO ATHINWN KAI OXI STHN EKALH, EKEI PEZEI O ALOGOSKOYFIS AKOMA TWRA KAI OXI MONO ME TON RAMMO ALLA KAI POLOYS ALLOYS GNOSTOYS DIASIMOUS POLITIKOUS EPIXIRIMATIES KAI MH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    24 Ιούνιος 2008 1:51 μμ
    ==
    Ρε βλημα ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ,που κακο ψοφο ναχεις μπαγλαμα,για καντα μας λιανα:

    ο Ζαχόπουλος
    ==
    Τι ακριβως σου ειπανε γιαυτον τον λεχριτη? Εγω το μονο που ακουσα ειναι γαμαγε μια τσουλα,που της υποσχεθηκε διορισμο (εγω εχω 'ταξει" και παντρεια σε καποιες),και μετα αυτη τον βιντεοσκοπησε και πηγε την κασσεττα συστημμενα και αυτοπροσωπως στο ΜΕΓΚΑ και στο θεμο και συφιλιαρη μακις.
    Προφανως "αποκαλυψε" το..δραμα της σε αυτους τους αδιστακτους πριν, αυτοι "μυριστηκαν φαι" της εδωσαν την καμερα ,την δασκαλεψαν πως να την δουλευει και την εκανε την ..δουλεια..
    Προφανως πιστευε μες στην αφελεια της οτι θα την ..Βοηθουσαν!!
    Τετοια μαλακισμενη η ετσι!!
    Αυτοι "βρηκαν το φαι" τοφαγαν και την εστειλαν και φυλακη μετα..

    και τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ των Ασφαλιστκών Ταμείων
    ==
    Εχεις και ..ασθενη μνημη η ισως δεν εχεις καθολου ρεμπεσκε.
    Πασοκοσκυλαιας εισαι σε κατανοω.
    ΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟ ηταν ,βλημα,280 εκατ ευρω,που "εσπασε" στα τεσσερα ,και αντι 3,83% τοκο,τελικα πηρε 2,3% ,(δυομισυ φορες παραπανω απο οτι αν τα ειχε σε καταθεση σε τραπεζα,ορνιο!!) και παλι μετα το σαλο που εγινε ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΠΕΣΤΡΑΦΗΣΑΝ ,ζωον! Ε! ζωον!!!
    Για πιο σκανδαλο λοιπον μιλας,μαμουχαλε??

    και ο Διοικητής του ΙΚΑ, που ξέχασα κιόλας το όνομά του,
    ==
    Και αυτος πανω στο γαμησι πεθανε.
    Μπορω να του ελεγα "τι γουστο εχεις ρε πουστη μου,τι σαβουρογαμης εισαι βρε ξεφτιλα"...
    Λοιπον??

    και οι εκετοντάδες κουμπάροι και παρατρεχάμενοι!!
    ==
    Ποιοι? Ποιοι?? για λεγε μας ..

    Δε χρειάζεται ούτε ζητείται συμψηφισμός
    ==
    Μα τι λες τωρα??
    Εδω λεμε να τους πιασουν τους πασοκοσκυλαιους να τους βαλουν σε καμμια σαπια μαουνα και ανοικτα στο Αιγαιο να γινουν στοχος των "εξοχων" πολεμικων αεροσκαφων που αγοραστηκαν με την "απατη του αιωνα",(και καθε τρεις και λιγο πεφτει και απο ενα) η εστω των "υποβρυχιων" που γερνουν ..μονομπαντα!! και αυτα "επιτυχια" της πασοκοσκυλιας!!


    Σιχαμενο πασοκοσκυλο μουγγα ,μουγγα ρε πουστη να μην σου γαμησω κανενα κωλο βραδυατικα,που θα μου πεις και συμψηφισμος,καριολη...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 7.13
    Ρε μαλακα ΤΖΩΝ αρχισες παλι τις βρισιες κωλογερε μαουνιερη...
    Τοσο καιρο στην υπογα νομιζα οτι ειχες ψοφησει.
    Μην ιδρωνεις, σου ερχεται σε λιγο η πατσαβουρα με ραμους,αλογογκουφηδες,βαγγελες και λοιπα σηψαιμικα αποβλητα.
    Ψαξε βραχο να κρυφτεις μαουνιερη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Mήπως την εποχή που ο Τσουκάτος

    πήρε τα χρήματα από Siemens, αγόρασε και ρετιρέ στην οδό Αρματολών & Κλεφτών (?)

    Ψάχτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ O ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΜΑΠ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 1997-99

    Ουδεμία διοικητική πράξη παράγει έννομα αποτελέσματα αν το όργανο που την εκδίδει στερείται του προς τούτο δικαιώματος απο το νόμο.Γι’ αυτό προκειμένων ελέγχων δηλώσεων ΦΜΑΠ, ο νομοθέτης προέβλεψε το άρθρο 28παρ.. 1 του ν.2459/97,βάσει του οποίου παρεχωρείτο δικαίωμα τέτοιων ελέγχων στα ίδια διοικητικά όργανα που προβλέπονται,αντιστοίχως,απο τη νομοθεσία για τη φορολογία εισοδήματος,δηλαδή στους προϊσταμένους των οικείων Δ.Ο.Υ. ( άρθρο 66 ν. 2238/94).
    Μετά την 1-1-2008 με το ν.3634/08, μεταξύ άλλων ,έπαυσε να ισχύει το άρθρο 28 του ν. 2459/97.Δηλαδή,μετά την 1-1-2008,οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. έπαυσαν πλέον να έχουν την προαναφερθείσα εξουσιοδότηση νόμου προκειμένου να διενεργούν τους υπ’ όψιν ελέγχους δηλώσεων ΦΜΑΠ.
    Εν όψει των ανωτέρω ζήτησα να πληροφορηθώ απο την Δ.Ο.Υ. μου, βάσει ποίων διατάξεων νόμου, με ποιό νόμιμο δικαίωμα,προβαίνει τώρα (θέρος 2008) η υπηρεσία αυτή σε διαδικασίες ελέγχων ΦΜΑΠ.Δεν έλαβα απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα,αλλά , αντ’ αυτού,προβάλλεται ο γενικός και ανακριβής ισχυρισμός ότι ο έλεγχος των δηλώσεων ΦΜΑΠ δεν καταργήθηκε με τον ν.3634/08.
    Όμως ,για να καταργηθεί ή να μην καταργηθεί κάτι με νόμο, θα πρέπει αυτό το κάτι, πρώτα-πρώτα ,να υφίσταται.Όταν εκδόθηκε ο ν.3634/08,με το άρθρο 21 παρ.1 του οποίου ,καταργήθηκαν ( απο 1-1-2008) οι διατάξεις των άρθρων 21 έως 35 του ν.2459/97 που αφορούν τον ΦΜΑΠ,δεν υφίστατο (ούτε καν εξελίσσετο ) κανένας εν προκειμένω έλεγχος δηλώσεων ΦΜΑΠ,συνεπώς, κάτι που ήταν ανύπαρκτο δεν μπορούσε να καταργηθεί ούτε να μην καταργηθεί με το νόμο αυτό.
    Εν τοιάυτη περιπτώσει ,προφανώς,ο πιο πάνω ισχυρισμός θα πρέπει να νοηθεί ως ισχυρισμός ότι δεν καταργήθηκε το δικαίωμα ελέγχου των δηλώσεων ΦΜΑΠ.Δικαίωμα όμως σημαίνει νόμιμο δικαίωμα.Συνεπώς,η κ.Προίσταμένη της Δ.Ο.Υ.μου οφείλει να απαντήση , ευθέως και χωρίς υπεκφυγές, στο εξής σαφές και συγκεκριμένο ερώτημα : βάσει ποίας ισχύουσας σήμερα ( και όχι καταργηθείσης) διάταξης νόμου προκύπτει δικαίωμα της προϊσταμένης της Δ.Ο.Υ. ελέγχου δηλώσεων ΦΜΑΠ; Και τούτο διότι οι έλεγχοι γίνονται τώρα,άρα ,τώρα πρέπει να υφίσταται αντίστοιχο προς τούτο νόμιμο δικαίωμα που να προκύπτει απο ισχύουσα τώρα σχετική διάταξη νόμου.
    Αν ,πάλι, η κ. Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. θεωρεί ότι το ανύπαρκτο σήμερα (και ήδη από 1-1-2008) άρθρο 28 του ν. 2459/97 της δίδει νόμιμο δικαίωμα (αλήθεια,πώς;) να διενεργεί τώρα (θέρος του έτους 2008) ελέγχους δηλώσεων ΦΜΑΠ,τότε οφείλει αυτό να το απαντήσει σαφώς και εγγράφως και να αιτιολογήσει την τυχόν άποψη της αυτή εμπεριστατωμένα,εν όψει της κοινής λογικής που υπαγορεύει ότι μία διοικητική πράξη που στερείται παντός ερείσματος είναι πρόδηλα παράνομη και ο υπάλληλος, σε κάθε περίπτωση,οφείλει να απέχει από πρόδηλα παράνομες διοικητικές πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. «ο ΦΜΑΠ υπήρχε και δεν απέδιδε, τον πλήρωναν μόνο μερικά κορόιδα». Είπε ο Υπουργός Οικονομίας κ.Παπαθανασίου

    Ο Υπουργός Οικονομίας κ.Παπαθανασίου μιλώντας στις 30 Μαρτίου 2009 στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega απέφυγε να δεσμευτεί ότι η κυβέρνηση δεν θα λάβει πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος επικαλούμενος την έντονη μεταβλητότητα που προκαλεί στην οικονομία η διεθνής κρίση.

    Το μέτρα που απέκλεισε ο υπουργός είναι η αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα και η αύξηση του Ενιαίου Τέλος Ακινήτων, καθώς, όπως είπε, είναι ένας αναλογικός φόρος και πληρώνουν όλοι ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας τους, ενώ «ο ΦΜΑΠ υπήρχε και δεν απέδιδε, τον πλήρωναν μόνο μερικά κορόιδα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση