GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αντί για ντιριντάχτα, χρήματα...

για την πρόληψη των πυρκαγιών». Ανοικτή επιστολή προς Νομάρχες και Δημάρχους .. Aπό την Φωτεινή Πιπιλή Βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατί...

για την πρόληψη των πυρκαγιών».

Ανοικτή επιστολή προς Νομάρχες και Δημάρχους
..
Aπό την Φωτεινή Πιπιλή
Βουλευτή Α’ Αθηνών
της Νέας Δημοκρατίας
. .
Επειδή έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια από τους Δημάρχους και τους Νομάρχες, πότε ότι δεν έχουν λεφτά πότε ότι δεν έχουν αρμοδιότητες…και επειδή αυτό το σύστημα «για όλα φταίει το κράτος και ο Υπουργός» τους εξυπηρετεί ώστε να μην κάνουν σχεδόν τίποτα, τους έστειλα μια δημόσια επιστολή… Θα την διαβάσετε παρακάτω.
Πιστέψτε με, κάθε χρόνο οι Νομαρχίες και οι Δήμοι ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ συνολικά για συναυλίες, πανηγύρια, φεστιβάλ κλπ. Την ίδια στιγμή, που όπως συνέβη με τις φωτιές πέρυσι, χτυπιόντουσαν στα κανάλια για τα χωριά που κάηκαν…που δεν είχανε ούτε μια γεννήτρια και πέντε τσεκούρια…ή μια μπουλντόζα να καθαρίσει. Λες και φταίει ο Υπουργός που δεν κάνουν τίποτε για την πρόληψη των πυρκαγιών. Αλλά από Ελευθερία Αρβανιτάκη και Αντώνη Ρέμο είναι όλοι πρώτοι.
Διαβάστε την επιστολή και βοηθήστε όλοι, γιατί την ευθύνη στις πόλεις και τα χωριά την έχουν πρωτίστως αυτοί.
-----------------------------

«Αντί για ντιριντάχτα, χρήματα για την πρόληψη των πυρκαγιών»

Είναι γνωστό σε όλους ότι τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες Νομαρχίες και Δήμοι της χώρας, μικροί και μεγάλοι, διοργανώνουν πολιτιστικές και άλλες μαζικές εκδηλώσεις. Κάθε πόλη και χωριό με κάθε ευκαιρία «στήνει» φεστιβάλ τραγουδιού, συνεστιάσεις, πανηγύρια κ.α. Το κόστος αυτών των εκδηλώσεων, αν μάλιστα υπολογιστεί συλλογικά, είναι εξαιρετικά υψηλό-εκατομύρια ευρώ.
Αφορμή για τη δημόσια επιστολή μου δεν είναι η αξιολόγηση της προσφοράς στους πολίτες. Με οδηγεί σε αυτή μου την ενέργεια η συνεχής επίκληση νομαρχιακών και δημοτικών αρχόντων για την έλλειψη πόρων ώστε να μην αντιμετωπίζονται άμεσης προτεραιότητας θέματα π.χ. διάνοιξη φρεατίων, έλεγχος του πόσιμου νερού, πρόληψη πυρκαγιών, καθαρισμός ξερόχορτων, κατασκευή δεξαμενών. Συμβαίνει μάλιστα πολλές φορές να επιλέγονται ως χώροι των εκδηλώσεων τα προαύλια ναΐσκων και μοναστηριών μέσα στα δάση. Ορισμένοι νομοί με πρωταγωνιστή το νομό Ηλείας θρήνησαν-από κοινού με όλους τους Έλληνες-τις ανθρώπινες ζωές από τις πυρκαγιές του Αυγούστου, ενώ χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες ζώα. Οι συνθήκες και για φέτος το καλοκαίρι δεν επιτρέπουν σε κανένα να εφησυχάσει, κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, φορείς, σώματα ασφαλείας, δασικές υπηρεσίες, πολίτες.
Στη μνήμη των νεκρών και σε ανάμνηση του καμένου δασικού πλούτου κάνω έκκληση να μην σπαταληθεί ούτε ένα ευρώ για φεστιβάλ και πανηγύρια, ειδικότερα στις επικίνδυνες περιοχές. Όλα τα αντίστοιχα κονδύλια να διατεθούν αμέσως για τον κατάλληλο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των εθελοντικών ομάδων. Να αγοραστούν γεννήτριες για τα κοινοτικά καταστήματα, μικρά υδροφόρα οχήματα, τσεκούρια, κασμάδες, αντιασφυξιογόνες μάσκες κ.α.. Αντί για «ντιριντάχτα» ας δοθούν χρήματα για την ενημέρωση με βασικές οδηγίες όχι μόνο για την πρόληψη αλλά και την άμεση καταστολή των πρώτων εστιών φωτιάς.
Αυτές είναι οι σκέψεις μου και τις καταθέτω.
-----------------------------------------------

29 σχόλια

  1. Εμείς στο γύφτο-Χαλάνδρι δεν έχουμε τέτοια προβλήματα , φρόντισαν οι δήμαρχοι όλα αυτά τα χρόνια να μην αφήσουν πουθενά πράσινο ,παντού έχουμε χτίσει πολυκατοικίες ,κάτι λίγα δένδρα που είναι στην ρεματιά σιγά σιγά τα καίμε , έχουμε και τους γύφτους που όσο περνάν τα χρόνια εξαπλώνονται και αυγατίζουν , ήμαστε καλά ΑΡΧΟΝΤΕΣ να ζήσουν τα λαμογια που τους έχουμε ψηφίσει για δημάρχους όλα αυτά τα χρόνια ,α και να μην ξεχάσουμε και τους εργολάβους , δεν ξέρω τι γίνετε αλλού αλλά στον δήμο Χαλανδρίου εργολάβος και δημοτικός σύμβουλος πάνε μαζί

    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου ρε Πιπιλή!

    κι ας είσαι και νεοδημοκράτισα γαμώτο... δεν πειράζει.

    Είσαι "παλικάρι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο θεμα του Κουλογλου δεν συμφωνησα μαζι σου και στα... εχωσα σχετικα. Στο σημερινο θεμα συμφωνω απολυτα και επαυξανω. Οι Δημοι και ιδιαιτερα της επαρχιας σπαταλουν απιστευτα ποσα για καρναβαλια, συναυλιες-αρπαχτες κλπ. σε σημειο που αν γινοταν ενας ελεγχος θα αποκαλυπτοντο φοβερες σπαταλες πορων, οχι μονο εις βαροςτης προληψης πυρκαγιων αλλα και κατασκευης εργων κοινης ωφελειας, δρομων κλπ. Μετα παραπονουνται οτι δεν εχουν χρηματα γι'αυτα τα εργα. Αρτος και θεαματα ειναι το ζητουμενο τους. Δεν δινουν ενα παρα για τα υπολοιπα, και οταν εχουν λιγα λεφτα κανουν ορισμενα μικροεργα με το μυαλο στην αγρα ψηφων. Ενταξει να κανεις μερικες εκδηλωσεις αλλα σ'ενα νομο να γινονται καθε κωμοπολη και καρναβαλι, καταντα προκληση. Και ολα αυτα εχουν ενταθει τα τελευταια 10-15 χρονια. Αμυθητα ποσα σκορπιζονται για φρου φρου και αρωματα.Δεν εχουν καποιον να τους ελεγξει? Κα Πιπιλη που ειναι η κυβερνηση (και η καθε κυβερνηση) να βαλει καποια ταξη εδω? Γιατι ανεχεται τετοιες σπαταλες? Γιατι αφηνει τους Δημους να κανουν ψηφοθηρια με χρηματα που θα επρεπε να διατιθενται σε εργα υποδομης και που δεν φαινονται? Μηπως και αυτοι εχουν επισης το μυαλο τους στα ιδια που το εχουν οι Δημαρχοι, δηλ. το πολιτικο οφελος? Σαν βουλευτης μια και θεσατε το θεμα, θα επρεπε να εχετε και μια απαντηση σε αυτα. Καλο ειναι οχι μονο να καταγγελετε αλλα και να ενεργειτε με ουσια.lbd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tο μόνο που θα πρόσθετα στην πολύ σωσ΄τη δήλωση της Κας Πιπιλή -είναι να βρούν το θάρρος και τα ΜΜΕ να μετα΄δωσουν ,στηρίξουν ,προβάλλουν αυτή την δήλωση

    (φευ! το αυτονόητο πρέπει να εισακούεται πια σε αυτή την παρδαλοχώρα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ε? Το κράτος είστε όλοι εσείς που κυβερνάτε, κι αυτοί που καταγγέλετε. Εσείς δηλαδή που κυβερνάτε, δεν στήνετε πανηγυράκια με τα χρήματα των φορολογούμενων (βλ. eurovision)? Ή μήπως επενδύετε τα χρήματά μας σε νέες θέσεις εργασίας, μεγάλα έργα και πάνω απ' όλα σε ένα αίσθημα ασφάλειας που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί ο Έλληνας...?
    Χορτάσαμε από "αντάρτες" στη ΝΔ, άσπρη μέρα όμως δεν είδαμε!
    Πριν με χαρακτηρίσετε "πασοκσή" θα υπογράψω απλώς σαν ένας ακόμα απογοητευμένος ψηφοφόρος της παράταξής σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού φώτισαν κάθε πτυχή των μεγάλων προβλημάτων (και σκανδάλων) της χώρας τα ΜΜΕ, ας φωτίσουν διά της προβολής και την συμπαθέστατη κυρία Πιπιλή...
    Δεν θα το σχολιάσω, οι 2 τελευταίες προτάσεις του dobermann με καλύπτουν.
    Θα σταθώ όμως στο θέμα των "πανηγυριών" που γενικόλογα κατηγορείτε (κι εσύ dobermann) και θα σας δωσω μια άλλη διάσταση του τι σημαίνει "πανηγύρι-πολιτιστική εκδήλωση-καρναβάλι" όντας καταγόμενος από επαρχιακή πόλη με πασίγνωστες δραστηριότητες του είδους.
    Οι εκδηλώσεις αυτές προσελκύουν αρκετό έως πάρα πολύ κόσμο από άλλες πόλεις και τούτο αυτομάτως προσφέρει "ενέσεις" στην κλαταρισμένη κατά το λοιπό χρόνο κίνηση στις τάξεις των επαγγελματιών της πόλης. Με ένα καρναβάλι λοιπόν, όπου συμμετέχουν σύλογοι μερικώς επιδοτούμενοι από το δημο, ανεβαίνει κατακόρυφα η δουλειά σε ξενοδοχεία, εστιατορια, καφετέρειες, μπαρ, φαστ φουντ, ζαχαροπλαστία, περίπτερα, εμπορικά μαγαζιά και ό,τι άλλο ΘΑ μπορούσε να λειτουργεί κανονικά τον υπόλοιπο χρόνο ώστε να μη χρειάζετε τις εκδηλώσεις του δημάρχου για να καλύψει το οικονομικό κενό που αφήνει η κυβέρνηση στην τσέπη του καταναλωτή...
    ΖΗΤΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αιντε τραβα ρε πιπιλη να γλυψεις οπως το συνηθιζεις κανενα κουλογλου να στανιαρεις και παρατα μας που μας το παιζεις και σοβαρη..

    σου ταιριαζει αυτο που λεει ο λαος 'θελει η τανα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει' . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ Πιπιλή άντε να δεις τι έχει κάνει το υπουργείο τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που όλοι μας μαζέψαμε για τους πυρόπληκτους και μετά έλα να μας πεις.

    Τυφλή είσαι κοπέλα μου ή μας δουλεύεις ψιλό γαζί; Κ¨ανε μια βόλτα στην Ηλεία και δες πόσο έχουν προχωρήσει τα έργα για τα οποία είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και πως έχουν αφεθεί στην τύχη τους χιλιάδες άνθρωποι, ζώα, δάση...

    Κόψε τις ψηφοθηρικές δηλώσεις και τις επιστολές και βγάλε και τα γαλάζια γυαλιά που σε τυφλώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 6.24 οπως τα λες ωφελουνται μονο ορισμενοι σε μια κωμοπολη εως εκατονταδες σε μια μεγαλη πολη μικροεπιχειρηματιες. Αλλα εδω μιλαμε για εργα για το κοινωνικο συνολο και οχι για οφελος των δεκα η εκατο η διακοσιων. Οταν κοβονται λεφτα απο ενα εργο π.χ. ασφαλτοστρωσης και πανε στο καρναβαλι ενος χωριου, τη στιγμη που 20 χιλιομετρα πιο περα γινεται αλλο καρναβαλι, αυτο ειναι υπερβολη, ηλιθιο και υποπτο. Και δεν μιλαω υποθετικα, αυτο συμβαινει. Συναγωνιζονται οι Δημοι ποιος θα κανει το καλυτερο καρναβαλι και μετα λενε, δεν εχουμε πυροσβεστικο στο χωριο, δεν εχουμε λεφτα για δασικους δρομους, δεν εχουμε λεφτα για ασφαλτοστρωση κλπ. Εχουν καταντησει οι Δημαρχοι μικροι δικτατορες και δεν δινουν λογαριασμο σε κανεναν, ουτε υπολογιζουν κανεναν. Γι'αυτο η κ.Πιπιλη, πρεπει οχι μονο να αναδεικνυει το προβλημα αλλα πρεπει και να ενεργει και γι'αυτο. Ο Βουλευτης εχει τις δυνατοτητες να ελεγξει, αλλα δεν βαριεσαι ο Βουλευτης ειναι και το τιμωμενο συνηθως προσωπο στα καρναβαλια και τα αλλα θεαματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. khmdznkΚαλά τα λετε κυρία Πιπιλή. Μα κανείς δεν θα σας ακούσει. Διότι αν δοθούν τα χρήματα αυτα για τον σωστό λόγο που αναφέρετε, πως θα βγάλουν μαυρα λεφτά ολα αυτά τα βρωμερά τρωκτικά του πολιτικού μας κόσμου ?

    Βυθιζόμαστε κάθε μέρα όλο και περισσότερο στη σκοτεινή δίνη των δύσκολων πλέον καθημερινών προβλημάτων μας. Σε λίγο καιρό το μίσος και η οργή θα είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα. Κυβέρνηση απλά δεν υπάρχει, και όσοι πιστεύουν το αντίθετο έχουν λάθος γιατί κοιτούν το Εγώ και όχι το Εμείς.
    Χωμένοι για χρόνια στους καναπέδες του μικρόκοσμού μας παρατηρούσαμε απαθείς την καταστροφή της δημόσιας Παιδείας, της δημόσιας Υγείας, του κράτους Πρόνοιας. Και τώρα, βρισκόμενοι ένα βήμα πριν το τέλος, περιστοιχισμένοι από ανίκανους πολιτικούς τους οποίους εμείς ανεβάσαμε στην εξουσία σκεπτόμενοι κυρίως το ατομικό μας συμφέρον, αρχίζουμε να ξυπνάμε από τον λήθαργο της βλακείας μας και να αντιλαμβανόμαστε σταδιακά πως το σύστημα που φτιάξαμε όλοι μαζί τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα είναι στην ουσία λάθος.
    Κάποτε και εγώ πίστευα σε αυτούς τους ¨εκπροσώπους¨ του λαού και στο σύστημα που αυτοί πρώτοι άρχισαν να κτίζουν. Πολιτικοί που πέρασαν και περνούν από γενιά σε γενιά την εξουσία τους ως νέοι βασιλείς. Πολιτικοί που δημιούργησαν και διατηρούν μια πελατειακή σχέση με το λαό.
    Σε αυτούς πίστεψα και εγώ γιατί όπως σχεδόν όλοι μας, κοιτούσα μόνο τον εαυτό μου και όχι το σύνολο. Έγινα μέρος του συστήματος, δούλος των υλικών αγαθών, φανατικός λάτρης της καθημερινής αποχαύνωσης.
    Μέχρι τη στιγμή που η ίδια η ζωή αποφάσισε να μου στερήσει με δύο ηχηρά χαστούκια το μεγαλύτερο αγαθό που έχουμε από το θεό. Την υγεία μας. Σωματική και ψυχική. Έχασα την υγεία μου για πάντα, μα μέσα από τον έντονο πόνο σώματος και ψυχής άρχισα να βλέπω σταδιακά τα πράγματα πιο καθαρά. Πέρα από αυτά που κατάλαβα για τον εαυτό μου, ένοιωσα στο πετσί μου την απάθεια του κρατικού μηχανισμού και την πλήρη διάλυση του κράτους πρόνοιας. Βρήκα όμως ανθρώπους με Α κεφαλαίο οι οποίοι με βοήθησαν και συνεχίζουν να με βοηθούν. Άνθρωποι που προσφέρουν χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα όπως οι πολιτικοί μας. Άνθρωποι που παρά τα δικά τους προβλήματα σκύβουν πάνω στον πόνο του πλησίον τους και βοηθούν στο να γίνει ο πόνος αυτός πιο απαλός.
    Κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι και οι εκπρόσωποι του λαού. Να σκύβουν πάνω από τα προβλήματά μας και να δίνουν λύσεις. Στην δημόσια Παιδεία, στη δημόσια Υγεία, στο Κράτος Πρόνοιας. Και όχι να προωθούν με απαράμιλλο και σαφώς ύποπτο ζήλο μόνον τα ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν ζητούνται λοιπόν πλέον πολιτικοί μα ζητούνται άνθρωποι. Άνθρωποι που θα έχουν το σθένος και τη δύναμη να ηγηθούν και να προσφέρουν. Άνθρωποι που θα βοηθήσουν χωρίς να σκέφτονται το προσωπικό τους όφελος. Ζητούνται Άνθρωποι για να σώσουν τον τόπο και εμάς. Ενας απο αυτούς ειστε εσείς.

    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...απο λόγια, δηλώσεις, προθέσεις

    ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ !

    Πλέον μετράνε

    ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ!



    ...κι η μαφία στα λόγια πρώτη ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάλλον η κ. Πιπιλή δεν ξέρει ποιά είναι η δουλειά της ως βουλευτού του Ελληνικού Λαού και γι'αυτό ξαναθυμήθηκε την προηγούμενη δουλειά της, αυτή του "ελαφρού λαικιστή σχολιαστή", του "light δημοσιογράφου".

    Κυρία μου , συνειδητοποίησε, ότι με την αναγνωρισιμότητ
    ά σου, τα κατάφερες και είσαι βουλευτής της πλειοψηφίας.
    Το να δηλώνεις τώρα ότι δεν ήξερες πόσο σοβαρό είναι αυτό το πράγμα, δεν σε απαλάσσει από την ευθύνη να κάνεις μια προσπάθεια και να ανταποκριθείς στον ρόλο σου.
    Ως κυβέρνηση, εσείς έχετε την ευθύνη για την πυροπροστασία.
    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών και όχι στις νομαρχίες και τους δήμους.

    Και δεν κατάλαβα, τι κατάλαβε το μταλουδάκι σου από τις περσινές πυρκαγιές πραγματικά.

    Νομίζεις ότι αυτό που έλειπε στα καμένα χωριά ήταν το φώς;Τους έλειπε μια γεννήτρια;Δεν μπορούσαν να βάλλουν πιστολάκι, λές;

    Μα αφού κυρία μου από την φωτιά είχε γίνει η νύχτα μέρα.

    Το πρόβλημά τους ήταν τα αεροπλάνα που υπόσχονταν ο "στρατηγός άνεμος" και ο πρωθυπουργός με το αμπέχωνο το πρωί και ερχόταν μετά τρείς μέρες, αφού είχαν καεί όλα.

    Αντί να βγαίνεις λοιπόν στην γύρα και να ψάχνεις να δείς πως θα μπορούσε να στριμωχθεί οικονομικά ακόμη ο λαός -που πληρώνει φόρους δυσβάστακτους ήδη και περιμένει ανταπόδοση υπηρεσιών-, αντί να βγάζεις "ανακοίνωση πανικού, επειδή συναισθάνεσαι ότι είστε ανίκανοι να κυβερνήσετε", κοίταν να πάς στην βουλή και να πείς στην κυβέρνηση να αγοράσει κανένα Αντώνοφ ή να το νοικιάσει ή αλλιώς παραιτήσου, για να φύγη και ο δικός σου και ο δικός μας εφιάλτης από την ανίκανη κυβέρνηση που έχουμε.

    Ο λαός θα δεί τι θα κάνει με τα πανηγύρια και τις γεννήτριες, εσύ κοίτα να δείς, τις ευθύνες σου, εσύ αναλογίσου, τι πανικό σπέρνεις μ'αυτό σου το κείμενο, που δηλώνει ότι όλα είναι διαλυμένα και ανίκανα.

    Το πρόβλημα τους, το πρόβλημά μας τώρα το καλοκαίρι, κυρία Πιπιλή είνα πολύ σοβαρότερο, σε διαβεβαιώ, από την σοβαρότητά σου.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. @6.27


    Θα σου γνωστοποιήσω ότι κάθε άνθρωπος (και η Πιπιλή), γεννιέται με ορισμένα δικαιώματα (όπως το δικαίωμα της γνώμης του και της ελεύθερης έκφρασης) και ΚΑΝΕΙΣ δεν δικαιούται να του τα καταπατήσει να του τα περιορίσει ή να του τα αφαιρέσει και να πιστεύει ότι θα επιζήσει!
    Τουλάχιστον πολιτικά...

    Κατάλαβες ΜΑΛΑΚΑ 6.27;

    Σταμάτα να τον παίζεις ολημερίς και άνοιξε κανένα βιβλίο.
    Σου συνιστώ, ΜΑΛΑΚΑ 6.27, να διαβάσεις λίγο ιστορία, λίγο για την Γαλλική Επανάσταση.

    Συγκεκριμένα, ΜΑΛΑΚΑ 6.27, βρες να διαβάσεις T. Payne.

    6.27, ΜΑΛΑΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΤΑΓΩΝΤΕ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗΤΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΤΙΚΗ ΤΟΤΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΔΕ ΔΟΣΗ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 28 ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΙΤΟΥΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΜΠΡΑΒΟΣΟΥ ΚΥΡΙΑ ΠΙΠΙΛΗ ΕΑΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΕΠΙΑΣΕΣ ΕΝΑ ΜΙΟΝΕΚΤΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χωριάτη 7:37
    Τι ακριβώς ΔΕΝ κατάλαβες από αυτά που είπε η Πιπιλή; Μάλλον τίποτα. Απλώς βρήκες ευκαιρία να πετάξεις τις σοσιαλιστικές σου μπούρδες, νομίζοντας ότι κάνεις προπαγάνδα. Μάθε λοιπόν ότι η δασοπροστασία, είναι πρωτίστως ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αλλά ο κάθε δήμαρχος και δημαρχίσκος (αλλά και νομάρχης) σε αυτή τη χώρα, παίρνει τις επιδοτήσεις από το κράτος και τις κάνει τσιφτετέλια και διορισμούς, δημαγωγώντας και ψηφοθηρώντας ασυστόλως, με λεφτά δικά ΜΟΥ και δικά ΣΟΥ. Έτσι την κατήντησε την τοπική αυτοδιοίκηση το πολυαγαπημένο σου ΠΑΣΟΚ. Αντί λοιπόν ο κάθε δημαρχίσκος να αναλώνεται στο να διοργανώνει "πολιτιστικές εκδηλώσεις", (από πότε το τουρκομπαρόκ τσιφτετέλι συνιστά πολιτισμό, ποτέ μου δεν κατάλαβα), ή να κυνηγάει κεραίες κινητής τηλεφωνίας επειδή δήθεν "βλάπτουν", (άλλη γελοιότητα αυτή), καλό θα ήταν να οργανώσει στον δήμο του εθελοντικές ομάδες περιπολίας και δασοπροστασίας, με εξοπλισμό και εκπαίδευση, καθώς επίσης και ειδικά συνεργεία καθαρισμού των δασών, από κάθε τι που θα αποτελούσε δυνητικό κίνδυνο. Η εκστρατεία ενημέρωσης των συμπολιτών τους, επίσης εμπίπτει στις αρμοδιότητές τους. Θα μπορούσαν ακόμη να δοθούν κάποια χρήματα από τους δήμους και τις νομαρχίες, στις κατά τόπους ΑΕΡΟΛΕΣΧΕΣ, για από αέρος περιπολία, σε "δύσκολες" μέρες.
    Όμως όλα αυτά, απαιτούν δουλειά, οργάνωση, συντονισμό. Δύσκολα σπορ για τον τεμπέλη νεοέλληνα που το ΠΑΣΟΚ σου δημιούργησε και γαλούχησε, φίλτατε Χωριάτη.
    Και για να τελειώνουμε μια και καλή, με όλες αυτές τις μπούρδες που ακούμε κατά καιρούς για πυροσβεστικά αεροσκάφη και δήθεν ανικανότητα του κράτους. Και δεν το θέτω κομματικά. Μια φωτιά σε δάσος λοιπόν για να σβήσει, πρέπει να συντρέξουν μια ή περισσότερες από τις παρακάτω τρείς προϋποθέσεις: Να βρέξει, να σταματήσει ο αέρας, να τελειώσει η καύσιμη ύλη. Αν ΚΑΜΙΑ από τις τρεις προϋποθέσεις ΔΕΝ συμβεί, το ΜΟΝΟ που μπορείς να κάνεις, είναι να ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ, διότι όσα μέσα και να διαθέτεις, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τιθασεύσεις τη φωτιά. Φαντάσου ότι μια χαλέπιος πεύκη 50 ετών, με όλο το ρετσίνι της και τα αιθέρια έλαιά της, όταν καίγεται αναπτύσσει θερμοκρασία 1500 βαθμών! Ούτε σε εκατό μέτρα δεν την πλησιάζεις. Αν τώρα αυτό συνδυαστεί και με ένα μανιασμένο αέρα, που καθιστά ΑΧΡΗΣΤΑ τα εναέρια μέσα, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι να καταστείλει πυρκαγιά σε δάσος. Ας μην ξεχνούμε επίσης ότι δάση που έχουν συμπληρώσει πεντηκονταετία, είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να καίγονται, (από κεραυνούς ή από αυταναφλέξεις, αν εξαιρέσουμε φυσικά τον ανθρώπινο παράγοντα), διότι έχουν συμπληρώσει τον κύκλο τους και η φωτιά είναι μέρος της αναγέννησής τους (αν δεν γίνουν βέβαι οικόπεδα). Όλα αυτά είναι ευρέως γνωστά ανά τον κόσμο, στην εύκρατη ζώνη του πλανήτη, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, αλλά και η Αυστραλία και η Καλιφόρνια όπου πρόσφατα καταστράφηκαν από φωτιά εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, μαζί με βίλες διασήμων του Χόλυγουντ. (Μήπως και για αυτές ευθύνεται ο "εφιάλτης" σου Καραμανλής, Χωριάτη;;;). Κρίνω επίσης σκόπιμο να τονίσω ότι αυτή η καραμέλα με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, πρέπει να σταματήσει. Έχουμε τον πρώτο στόλο στην Ευρώπη και από τους πρώτους στο κόσμο. Τα πυροσβεστικά ΔΕΝ αποτελούν πανάκεια, δεδομένου ότι επιχειρούν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΦΥΣΑΕΙ! Επομένως ΠΡΑΓΜΑΤΙ υπάρχει ο στρατηγός άνεμος φίλε Χωριάτη και ας λοιδορήθηκε ο Πολύδωρας που είπε το αυτονόητο. Άλλωστε σε αυτή τη χώρα, μόνο να δημαγωγούμε ξέρουμε. Έχει δε γίνει τέτοιο καθεστώς η χρήση εναερίων μέσων, που όταν δούμε να καίγονται πουρνάρια, αντί να πάνε επίγειες δυνάμεις, "σηκώνουμε" αεροσκάφη, που κοστίζουν το καθένα 3.000 ευρώ ανά ώρα πτήσης!(με συντηρητικούς υπολογισμούς και ΟΧΙ με 130 δολλάρια το βαρέλι!).
    Τέλος ΜΟΝΟ τα Canadair και το Sikorsky S-65 skycrane της Erickson, κρίθηκαν αξιόπιστα, ικανά και κατάλληλα για το ελληνικό ανάγλυφο. Τα ρωσικά ελικόπτερα και το Beriev B-200, αξιολογήθηκαν και απέτυχαν.
    Για όλα αυτά λοιπόν (αλλά και πολλά παραπάνω), αγαπητέ Χωριάτη, μην δημαγωγείς σαν τον ομοϊδεάτη σου νομάρχη της Ηλείας. Αν δεν έχεις κάτι εποικοδομητικό να πείς, θυμήσου ότι η σιωπή είναι χρυσός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι Ελληνες στην καταγωγη χωριζονται σε απογονους των Αρχαιων Ελληνων και σε Αρβανιτες.Οταν οι Δημαρχοι καταγωντε απο Αρχαια ελληνικη φυλη τοποθετουν γλυπτικη και ζωγραφικη στην πολη τους.Οταν καταγονται απο Αρβανιτικη τοτε ο πολιτισμοτους ειναι τα τσιφτετελια .[ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΘΗΒΑ -ΜΕΓΑΡΑ Κ.Τ.Λ]Εχουν δε δοση πολλα εκατομμυρια ευρω σε αυτο το ειδος πολιτισμου.δεν μπορουν να καταλαβουν οτι ειναι 28 χρονια ευρωπαιοι πολιτες και οτι ειναι υποχρεωμενοι να προστατευουν το περιβαλον. Μπραβο σου κυρια ΠΙΠΙΛΗ που επιασες ενα μειονεκτιμα των ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρυσή μου, παραιτήσου καλύτερα.
    Είσαι ηττημένη ήδη.
    Το κείμενό σου είναι ύμνος στην "φωτιά που δεν σβήνει με τίποτε".

    Ξαναδιάβασέ το αν δεν με πιστεύεις.

    Λοιπόν αγαπητή-πλήν ανίκανη για βουλευτής, έτερον εκάτερον-, ένα πράγμα δεν κατάλαβα.

    Γιατί στο ταραγμένο σου μυαλό , όπου ο "στρατηγός άνεμος" και η χαλέπιος πεύκη, δεν αφήνουν καμμία πιθανότητα, ανθρώπινης αντιμετώπισης, στην εύκρατη ζώνη , όπου δυστυχώς ζούμε, γιατί λέω, θέλεις να βάλεις τους άτυχους "χωριάτες", να αγοράζουν γεννήτριες, να κόβουν τα πανηγύρια, να κάνουν την "πυροσβεστική υπηρεσία" που δεν μπορεί να κάνει τίποτα, επειδή μια ώρα πτήσης κοστίζει περισσότερο από 3.000 ευρώ.
    Λυπάμαι κυρία μου.
    Το μόνο επιχείρημα που βρήκατε είναι ότι είμαι ΠΑΣΟΚ, που δεν είμαι.
    Είμαι αριστερός που ενδιαφέρεται να συγκροτηθεί η κεντροαριστερά, για να αναλάβει και αυτό το "τιτάνιο" για νάνους σαν εσάς έργο.

    Σεβαστή μου εκπρόσωπε, στο ελληνικό κοινοβούλιο, κάνε μου την χάρη,επειδή τυγχάνει να ξέρω πολύ καλά -πίστεψέ με χρυσή μου- τα των πυρκαγιών, να ρωτήσεις τον συνάδελφό σου τι έκανε με τα Αντόνωφ, αν θέλει-που το πιστεύω ότι θέλεις- να προσφέρεις κάποιο θετικό έργο, σ'αυτή την υπόθεση.

    Και κάτι ακόμη. Σταμάτα να νομίζεις ότι είσαι σχολιαστής. Είσαι κατά το σύνταγμα στο οποίο ορκίστηκες, υπεύθυνη.

    Θα χαρώ, να μου αποδείξεις ότι είσαι ικανή να είσαι "υπεύθυνη" ή έτσω για κάτι λιγώτερο.

    Πίστεψέ το.Είσαι ικανή να βοηθήσεις τον τόπο.

    Υ.Γ. Αν παρακολουθείς τομ Πρεςς Τζιάρ, θα ξέρεις ότι είμαι σφόδρα αντίθετος με τα "φτηνά ρώσικα τάνκς", αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να προτείνω την αγορά Ρώσικων πυροσβεστικών αεροπλάνων.
    Πές στον Μειμαράκη, αφού θα ξοδευτούμε που θα ξοδευτούμε να αγοράσουμε ξανά τάνκς και αεροπλάνα, ας πάρει και μερικά πυροσβεστικά και ας αφήσει λίγο απροστάτευτο το έθνος από τους εχθρούς.
    Εστω κι'αν έχουν μικρότερη μίζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΝΩΝΥΜΕ 10:11

    ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙς?
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΩς ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙς ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ "ΧΟΡΙΑΤΗ" ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙς ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ & ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ 2006 Η ΝΔ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 75 ΠΕΡΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΝΔ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΤΙς ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕς ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΟΣΕΣ ΦΩΤΙΕς ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤ'ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΕΩΣ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΑ ΥΜΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2004 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 8:46

    Ακου ρε σουργελο, ειναι ευκολο να σε πω μαλακα (που και εισαι και σιγουρα θα φαινεσαι) αλλα δεν θα το κανω γιατι θα πεσω στο επιπεδο σου το οποιο με τιποτα δεν μορω να ανεχθω. Η καθε πιπιλη με ανυπαρκτο εργο και τεραστια προβολη ζει λεγοντας μαλακιες και πραττει μονο κοπρανα , πολιτικα και αλλα... το μονο που διακρινεται ειναι οταν της χαλανε την 'παρεουλα' της, κατι μποκοτες κατι ξεφωνημενους -αλλα αδρα πληρωμενους- κουλογλου και κουκουλογλου και αλλα τετοια παρασιτα που εχουν σηκωσει και ψηλα τον αμανε πιστευοντας οτι δεν ειναι μονο σκουπιδια οπως ΚΑΙ φαινονται ΚΑΙ ειναι. ΤΟΤΕ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΙΠΙΛΗ που μονη της προσφορα στην κοινωνια ειναι το μοστραρισμα της αντιπαθητικης της μαπας επι σειρα ετων στην τηλεοραση (μεγαααααλο κατορθωμα - υποκληθειτε βλαχαδερα) σηκωνει την φωνη και το παιζει τζαμπα και εκ του ασφαλους 'μαγκας' (που αλλοιμονο της δεν θα γινει ΠΟΤΕ !).

    8:46
    Οσο για σενα σκουληκι ποταπο και αγραμματο , μην μου σηκωνεις την βρωμερη σου μουρη και αποτολμας χαμερπη να μου συστηνεις βιβλια γιατι και μονο να εβλεπες την βιβλιοθηκη μου θα συνεχιζες να σερνεσαι και για το υπολοιπο της θλιβερης σου ζωης.

    8:46
    Εν κατακλειδι , σε εχω γραμμενο και σενα και τις πιπιλιδες και τους κουκουλογλου εκει που δεν πιανει μελανι, ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΣΤΕ , ΝΟΥΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ μεχρι να συναντησετε καταφατσα το ριζικο σας που δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ΕΝΑ ΚΑΛΟΖΥΓΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...

    ΑΙΝΤΕ ΠΑΓΑΙΝΕ ΠΟΥ ΣΟΥΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΧΩΡΙ ΣΟΥ τσολι ε τσολι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το καλοκαίρι έφτασε.
    Οι φωτιές πλησιάζουν....

    Οι σκέψεις κι οι απόψεις του ενός
    και του άλλου.. Μάιο μήνα...είναι
    πολυτέλεια!

    Ας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνα, ανά απειλούμενη περιοχή, τι μέτρα έχουν ληφθεί, σε τι μπορεί να βοηθήσει ο απλός πολίτης, τι μπορεί να γίνει έστω και τώρα...

    Οι πυρομανείς διεκδικητές είναι έτοιμοι.

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. προς ανωνυμο 8.46.

    Σιγα ρε μεγαλε!!!! Σιγα μη σου πεσει κανενας τομος απο τα βιβλια στο κεφαλι και παθεις τιποτα!!!! Αληθεια τι βιβλια ειναι αυτα που δινουν Ντοκτορα δε οχετους και υπονομους σαν το λεξιλογιο σου? Ρε μεγαλε γιατι μου θυμιζεις εντονα το σχωρεμενο Χατζηχρηστο σε μια ταινια που ελεγε Βαστατε με μην τους δειρω? Μεγαλε ανδρα!!! Μεγαλε Ελληνα τσαμπουκα!!!! Ισα μωρη τσουραπω που θα μας φοβησεις κιολας με τα ψευτονταηλικια σου... Τσουραπω που λενε και στο χωριο μου κατι σαν και σενα.... Φιλικα παντα , Συνελθε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγνωμη 8.46, το ανωτερω σχολιο αφορουσε ( Περι Τσουραπως), τον 11.39 μμ.
    ΜΟΝΟ τον 11.39 μμ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι τιμές των προιόντων ανεβαίνουν και η ανικανη και ανυπαρκτη κυβερνηση δεν μπορει οπως λεει να κανει τιποτε. Δεν ειναι αληθεια αυτο. Η κυβερνηση ειναι απολυτα ικανοποιημενη διοτι εκεινη κερδιζει απο τις αυξησεις προιοντων λογω του ΦΠΑ. Οσο ακριβότερα λοιπον τοσο καλυτερα. Αχ βρε ασχετοι ελληνάρες, κοιμησμένα χοιρίδια απλωμένα στους καναπέδες σας.... οταν ξυπνήσετε θα ειναι πια αργά !

    Αλέξανδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 11.39



    Χανεις τα λογια σου με αυτους τους κωλανθρωπους του BLOOPERS. Ειναι ενα συνοθυλευμα μερικων δηθεν βαρεμενων αριστεριζοντων, που απο τη μια λενε οτι ο καθενας εχει την γνωμη του και δεν πρεπει να καταπατειται αυτο το δικαιωμα και απο την αλλη οταν εχεις αντιθετη γνωμη απο αυτους οχι μονο σε απειλουν αλλα αμα πας να γραψεις κατι στο blog τους σε κοβουν χωρις δευτερη κουβεντα. Ειναι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ σε ολο του το μεγαλειο αλλα με περιβλημα αριστερας. Δηλαδη μιλαμε οτι ειναι η τελεια δυσφημιση της αριστερας. Τελειως βαρεμενοι στις αντιληψεις τους περι δημοκρατιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χωριάτη 10:41 23/5
    Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το προηγούμενο αναρτημένο μου κείμενο, το έγραψε η Πιπιλή; Ουδεμία σχέση έχω με την συγκεκριμένη κυρία. Απλώς αυτά που είπε με βρίσκουν μέχρι κεραίας σύμφωνο. Όσο για τις γεννήτριες, προφανώς αρνείσαι να καταλάβεις ορισμένα πράγματα. Αυτά που ανέφερα, δεν τα υποστηρίζω μόνο εγώ, αλλά και διακεκριμένοι δασολόγοι ανά τον πλανήτη. Η καλύτερη θεραπεία για μια φωτιά σε ένα δάσος, είναι αυτή η φωτιά, ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΠΟΤΕ! Σαφώς και πρέπει να υπάρχουν κατασταλτικοί μηχανισμοί, άριστα εξοπλισμένοι, σχέδια δράσης, εκκένωσης, συντονισμός και δασοκομμάντος. Όμως πριν από όλα και πάνω από όλα αυτά, υπάρχει ΠΡΟΛΗΨΗ. Και εδώ ΔΕΝ είναι δυνατόν να τα περιμένουμε ΟΛΑ από το κράτος. Στη Γερμανία ΚΑΘΕ χωριό, έχει την δική του πυροσβεστική υπηρεσία, που απαρτίζεται από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ κατοίκους της περιοχής, άριστα εκπαιδευμένους. Οι δικοί μας αντίστοιχοι κάτοικοι, το μόνο που γνωρίζουν είναι το τσιγάρο (που πετούν εδώ και εκεί), ο φραπές, το τάβλι, η πρέφα, το τσιφτετέλι και το φαΐ. Αντί αυτών, καλό θα ήταν λοιπόν, να καθαρίσουν λίγο τα ξερόχορτα από τις αυλές τους, κάνοντας αποψίλωση με κανένα χλοοκοπτικό, να αγοράσουν κανένα αλυσοπρίονο, για να δημιουργήσουν μια πρόχειρη αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι τους, να πάρουν κανένα λάστιχο γύρω στα 50 μέτρα, καμιά βενζιναντλία για να ρουφάνε νερό από πηγάδι, και φυσικά καμιά ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ, διότι το πρώτο πράγμα που κόβεται σε περίπτωση φωτιάς είναι το ρεύμα και η γεννήτρια θα μπορούσε να τροφοδοτήσει κάποια υδραντλία, ή ένα ηλεκτρικό αλυσοπρίονο, φίλτατε Χωριάτη! Τίποτε από όλα αυτά δεν κοστίζει ιδιαίτερα. Δυστυχώς όμως κάθε φορά, γινόμαστε μάρτυρες σπαραξικάρδιων κραυγών από τα κανάλια, (που δεν αφήνουν τέτοιες ευκαιρίες να πάνε χαμένες), ευτραφών κυρίων και κυριών, που αλλόφρονες ΑΠΑΙΤΟΥΝ από το κράτος να έλθουν τρία αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα και μισή ντουζίνα πυροσβεστικά ΠΑΡΑΥΤΑ, για να σώσουν το (ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ πολλές φορές) "σπιτάκι" ΤΟΥΣ και ΜΟΝΟ αυτό. Και τώρα πες μου "κεντροαριστερέ" Χωριάτη. Σε τι από όλα αυτά διαφωνείς; Τι θα μπορούσατε να κάνετε περισσότερο εσείς οι "τιτάνες" "κεντροαριστεροί"; Να προσλάβετε 500.000 πυροσβέστες, ή μήπως να αγοράσετε 300 πυροσβεστικά αεροσκάφη; Είσαι τουλάχιστον αφελής αν πιστεύεις, ότι έτσι λύνονται τα προβλήματα. Άσε λοιπόν τους "κεντροαριστερούς" σου λαϊκισμούς, διότι μόνο τον εαυτό σου ξεγελάς με αυτούς.
    Δημότη 10:45 23/5
    Βεβαίως και είμαι σίγουρος για τα στοιχεία που αναφέρω. Δυστυχώς πέφτεις και εσύ στην ίδια παγίδα με τα νούμερα. Αυτό που προσπαθείς να πείσεις τους αναγνώστες, είναι το εξής:" Να, δείτε εδώ, η ΝΔ έκανε τόσες αγορές, ενώ το ΠΑΣΟΚ τόσες!"
    Αυτό είναι το πρόβλημα; Στο προηγούμενο μήνυμά μου ανέφερα ότι έχουμε τον πρώτο στόλο αεροσκαφών στην Ευρώπη και τον τρίτο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ! Τι άλλο πρέπει να αγοράσουμε δηλαδή, για να μείνουμε ευχαριστημένοι; Αν η ΝΔ αγόραζε περισσότερα αεροσκάφη, θα την στηλίτευα αγρίως! Διότι απλούστατα, ΔΕΝ είναι αυτή η λύση. Και επέτρεψέ μου ως πιλότος, να έχω μια πιό εξειδικευμένη άποψη πάνω στο θέμα. Γιατί δεν θέλετε να καταλάβετε όλοι εσείς, ότι η καταστολή εξαρτάται από χιλιάδες παράγοντες και ως εκ τούτου έχει ΠΑΝΤΑ αμφίβολη έκβαση; ΜΟΝΟ η πρόληψη έχει πάντα εγγυημένη επιτυχία. Εκεί θα πρέπει πρωτίστως να εστιάσει το κράτος, εν παραλλήλω φυσικά με μια σωστή οργάνωση. Όλα τα άλλα είναι μόνο για να φθείρουμε τα πλήκτρα του πληκτρολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φθορέα των πλήκτρων", δεν μπορώ να ακούω ανοησίες.
    Ποσώς με ενδιαφέρει, η κοινοτοπία, μπορείς να συνεχίσεις να την ασκείς μόνος σου.

    Ακου φίλε.
    Οι βουλευτές δεν φλυαρούν , επιδεικνύοντας ενδιαφέρον, όταν δεν έχουν εκτελέσει το δικό τους καθήκον.

    Ολα αυτά που αναφέρεις, είναι σωστά, αν και δευτεροτρίτης αξίας, με τα ουσιαστικά θέματα της δασοπροστασίας.
    Ομως δεν θα είχα καμμία αντίρρηση, να ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ η κ. Πιπιλή, αντί να επικαλείται το ΠΑΣΟΚ, μετά από 5 χρόνια στην κυβέρνηση και να λέει αυτονόητα.
    Η κυρία Πιπιλή, δεν με ενδιαφέρει για να βγεί να μου πεί, ότι για τις φωτιές που θα μπούν θα φταίει ο κάθε έλληνας που δεν έκανε τούτο και δεν έκανε εκείνο, που κάπνιζε, αντί να δουλεύει κλπ κλπ.
    Η κ. Πιπιλή μπορεί να νομοθετήσει, κάθε χωριό να έχει σε ένα μήνα από τώρα, αποκτήσει τον εξοπλισμό που αναφέρεις, να έχει κλαδέψει και κουρέψει χόρτα, δέντρα κλπ, να έχει λάστιχο 60 μέτρων, να έχει ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ και αντλίες.

    ΜΠΟΡΕΙ να τα αποφασίσει και να τα επιβάλει, αλλά δεν μπορεί να μας λέει ότι δεν φρόντισαν να είναι έτοιμοι, δεν φρόντισαν ετούτο δεν φρόντισαν εκείνο και μάλιστα να το συναρτά αυτό με την κουλτούρα των πανηγυριών κλπ.
    Αυτός είναι ο ΛΑΟΣ κ. Πιπιλή. Αν δεν σας πάει και δεν σας αρέσει αυτός ο λαός, αν δεν νοιώθετε αντιπρόσωπός του, σάρκα από την σάρκα του, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κυρία Πιπιλή και πάτε στην Ευρώπη που σας ταιριάζει, που έχει χωριά που έχουν εθελοντές πυροσβέστες, γεννήτριες, κουρεμένα δέντρα βυτία κλπ.
    Αλλιώς ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΤΕ τα, γι'αυτό πληρώνεστε κυρία μου στο κάτω κάτω.

    Φίλε το ξέρεις πολύ καλά, ότι αυτά που γράφω, όχι μόνο σ'αυτό το θέμα δεν είναι τα κείμενα ενός ΠΑΣΟΚου ή Αριστερού γενικά. Είναι οι γνώμες μου και οι απόψεις μου και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Μην κουράζεσαι λοιπόν , να προσπαθείς να απαξιώσεις την αξία τους με τόσο φτηνούς τρόπους. Δεν είναι ότι στο τέλος θα κερδίσω εγώ, αλλά ότι θα χάσουμε όλοι μας.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ωραία τα λες doberman! Αφήστε την επαρχία που δεν έχει να δείξει παρθενώνα στην απομόνωση! Τέλος σε ότι μας βγάζει απ' την υπέροχη καθημερινότητά μας!
    Ας δωσει το υπουργείο πολιτισμού τα χρήματα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις! Αν μη τι άλλο προωθούν τον Ελληνικό πολιτισμό που πολύ θα ήθελαν κάποιο να απαρνηθούμε και να κρεμάσουμε "made in usa" ταμπέλες στο λαιμό μας!
    Περισσεύει όμως τίποτα απ' τους φαγάνες τύπου Ζαχόπουλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 10.46

    Οπως τα λεω ακριβως ειναι. Σπαταλουνται τεραστια ποσα σε αμφιβολου αξιας πολιτιστικα γεγονοτα, μονο και μονο για τον ευδαιμονισμο των δημοτων και ως εκ τουτου την αγρα ψηφων. Το πυροσβεστικο δεν φερνει ψηφους. Τωρα εσυ νομιζε οτι εκπολιτιζεσαι. Οποιος ειναι αρμοδιος πρεπει να κανει ελεγχο στους Δημους και να εισαι βεβαιος οτι θα βρουν χαβουζες σκανδαλων και σπαταλης δημοσιου χρηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σίγουρα κατασπαταλείται χρήμα στους δήμους το οποίο όμως θα ελεγχθεί από ποιους? Αυτούς που κατακλέβουν... εεε.. "υπαιξερούν" ήθελα να πω τα χρήματα που άμμεσα προέρχονται πάλι από εμάς? Ο δήμος τρώει χρήμα κι από τα έργα, ποιος θα τον δικάσει γι' αυτό? Οι κουμπάροι κι οι τζογαδόροι των ταμείων ή οι εργολάβοι των κυβερνήσεων? Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι ή αλλιώς, κόρακας κοράκου μάτ δεν βγάζει. Συνεπώς καλύτερα να σταματήσει η μπουρδολογία κι η δημιουργία εντυπώσεων. Αν θέλει η κυρία Πιπιλή, ας πάει στον αρχηγό της και πρωθυπουργό μας να πάρει το πράσινο φως για ελέγχους στους δήμους. Να μας το πει όμως αν φάει χυλόπιτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση