GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια πρόταση για την ακρίβεια‏...

. . Να γίνει καθολικό μποϊκοτάζ για διάφορα προϊόντα! . Από το mikrosfokion.blogspot.com Ειναι γεγονος οτι στην Ελλαδα δεν εχουμε την παιδε...

. .
Να γίνει καθολικό μποϊκοτάζ για διάφορα προϊόντα!
.
Από το
mikrosfokion.blogspot.com

Ειναι γεγονος οτι στην Ελλαδα δεν εχουμε την παιδεια για να αντιδρασουμε σε ο,τι σχεδιαζουν και υλοποιουν εις βαρος μας. για παραδειγμα η συνεχομενη και καλπαζουσα ακριβεια. μια λυση ειναι το μποϊκοταζ σε διαφορα προιοντα. ενα επιχειρημα αυτων που δεν θελουν να συμμετεχουν ειναι πως δεν μπορουν να στερηθουν βασικα προιοντα. θα συμφωνησω. μπορει ομως να γινει επιλεκτικα, αρκει να ειναι καθολικη η συμμετοχη. ας πουμε για τα γαλατα.
Να συμφωνησουμε ολοι οτι δεν θα αγορασουμε απο την Χ εταιρεια γαλατα μεχρι οι τιμες τους να ερθουν στα φυσιολογικα για την αγοραστικη μας δυναμη επιπεδα. οταν το ενα λιτρο γαλα στην Ευρωπη κανει 80-90 λεπτα με μεσο κατωτερο μισθο 1200 Ευρώ, στην Ελλάδα με το μισο μισθο η λογικη τιμη ειναι 45-50 λεπτα το λιτρο. αυτος ειναι ο στοχος. η εταιρεια που θα επιλεξουμε θα εχει 2 επιλογες, ή κλεινει ή ριχνει τις τιμες. να ειστε σιγουροι οτι δεν θα κλεισει, και αναγκαστικα θα ακολουθησουν και οι αλλες εταιρειες. και το μποικοταζ πρεπει να γινει σε ολα τα προιοντα της εταιρειας που θα επιλεγει. το κριτηριο για να διαλεξουμε εταιρεια πρεπει να ειναι η θεση της στην αγορα, να ειναι δηλαδη η εταιρεια με τις περισσοτερες πωλησεις. ετσι ουτε τα προιοντα θα στερηθουμε και θα τα πληρωνουμε σε λογικες τιμες...
Μονο που χρειαζεται να ειναι καθολικη η συμμετοχη, επιτελους ας παρουμε την κατασταση στα χερια μας.
------------------------------------

31 σχόλια

  1. έχεις δίκιο αλλά είναι κάτι που χρειάζεται αρκετά συνηδειτοποιημένους καταναλωτές, εγκαιρη ενημέρωση + ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ. Φαινομενικά έχει λίγες πιθανότητες να πετύχει + θα κυνηγηθεί λυσσαλέα μια τέτοια κίνηση. Ολα τα παραπάνω συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό, ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΕΙ αρκετό κόσμο με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Αξίζει τον κόπο η προσπάθεια για κάτι τέτοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, εγώ νόμιζα οτι πληρώνουμε φόρους στο κράτος για να κάνει (καί) αυτή τη δουλειά ..
    Αν είναι όλοι τους ανίκανοι, γιατί ψηφίζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ .

    ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ :

    1) ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ?

    2)ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ?

    3) ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ ?


    ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανεργία, ακρίβεια, σκάνδαλα, διαφθορά, αναξιοκρατία, ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων και του κόπου των εργαζόμενων.

    Είχαν πει ότι θα εξοικονομούν από την περικοπή δαπανών 10 δις το χρόνο που το "σπάταλο" ΠΑΣΟΚ έκανε.

    Αντί αυτού έχουμε αύξηση των δαπανών περίπου 20 % το χρόνο με αποτέλεσμα ο δανεισμός της χώρας να έχει αυξηθεί επικίνδυνα, έχουν αφήσει ασύδοτους τους μεσάζοντες στην αγορά, έχουν ταράξει το κόσμο στους φόρους, και το εισόδημα των εργαζομένων να έχει υποστεί καθίζηση στα χρόνια διακυβέρνησης τους .

    Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει, να αντιμετωπίσει τη πραγματικότητα, και όχι να πιστεύει τους συκοφάντες, τα λαμόγια, τους κουκουλοφόρους και τους ψεύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ καλη ιδεα , αλλα ξεκινας με την σωστη φραση:Οι ελληνες ΔΕΝ εχουμε παιδεια για κατι τετοιο, ειμαστε και ωχαδελφιστες και ρεμπελοι. Οι περισσοτεροι ειναι οσα παν και οσα ερθουν. Να το οργανωσουμε μεσα απο το press-gr και να δεις θα ειμαστε οι δυο μας , αντε και δυο τρεις ακομα. Τι τα θες, τετοιοι που ειμαστε τετοια μας αξιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε τα λες εξαιρετικά και έτσι πρέπει να γίνεται.
    Για το χάλι των τιμών και την αρρωστημένη αγοραστική συμπεριφορά του Έλληνα δεν ευθυνόμαστε παρά εμείς οι ίδιοι.
    Μποϋκοτάζ στους κερδοσκόπους, τώρα.

    Γιατί αν δεν γίνει σύντομα, θα γίνει από μόνο του, όταν οι τσέπες θα στερέψουν από παραδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμάν πιά, έλεος πιά, μ' αυτές τίς αρλουμπολογίες περί μποϋκοτάζ και τρίχες !!

    ή είσαστε τελείως αδαείς (και αφελείς), ή είσαστε φούλ υποκριτές.
    Η αποκαλούμενη από εσάς τούς βλάκες, "αισχροκέρδεια", είναι ένα απολύτως εξηγήσιμο και ΑΝΑΓΚΑΙΟ για την ποιότητα τής ελληνικής κοινωνίας, οικονομικό μέγεθος / φαινόμενο.
    Για να μήν καμώνεστε τούς έκπληκτους ανίδεους, δίκην ξεφτεριού Άκη Παυλόπουλου και Ευαγγελάτου), σάς παραπέμπω στην ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΗ εξήγηση πού έδωσε σε ξένο περιοδικό, Γερμανός επιστήμων, όταν ρωτήθηκε ο άνθρωπος γιατί το λίτρο φρέσκο γάλα στήν Γερμανία πωλείται 0,90 € ενώ στην ΓΕλλάδα, 1,30 €.
    Είπε ο άνθρωπος: "Στήν Ελλάδα, έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος παραγωγής, ΔΙΟΤΙ οι μέθοδοι παραγωγής είναι αναποτελεσματικές ΚΑΙ διότι έχουν μεγαλύτερο κόστος προώθησης τού προϊόντος, (διάβαζε διαφήμισης)."
    ΔΗΛΑΔΗ : Πρώτον, είσαστε ολίγον τεμπέληδες, βλάκες και απείθαρχοι ώς "εργαζόμενοι" και δέν μπορείτε να οργανωθήτε και δεύτερον, οι γαλακτοβιομήχανοί σας έχουν πολλούς ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους γιά να διατηρούν το ΚΑΘΕΣΤΩΣ σας (εννοούσε, ηλίθιοι, πολιτικούς και καναλάρχες και δημοσιογράφους και ρούλες κορομηλιές).
    Από πού πλουτίζουν όλοι αυτοί, ρέ απορούντα παράσιτα, έ, ?
    Γι' αυτό, πέστε στούς βρωμο - υποκριτές κολόβλαχους, ότι, πουλάνε φτηνά το γάλα, ΔΙΟΤΙ πληρώνουν τά μπούτια της ρούλας αλαξανδράτου πού θα δούν το βράδυ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ πληρώνουν την περηφάνεια τους και τα δίδακτρα τού γυιού τους τού φραπεδοτεμπελχανά, πού δήθεν σπουδάζει επιστήμονας - διερευνητής από που κλάνει το ψάρι, στό ΤΕΟΙΟΟΕΕ Κολοπετεινίτσας.
    Οι δέ πουστο- καταναλωτές, σκάστε το 1,40 / λίτρο, διότι απ' αυτό τρώτε γιά να ζείτε, εσείς οι ίδιοι, τα ΠΑΡΑΣΙΤΑ πού αποτελείτε το 95 % της κοινωνίας μας.

    Αφήστε λοιπόν τα περί καρτέλ και ΤΡΙΧΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΩ ΝΑΙ. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ? ΘΕΛΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗ, ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΜΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ,(ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ). ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΘΕΛΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ--ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ--. ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλή ιδέα. Ας τη δοκιμάσουμε. Μακάρι να πετύχει. Θα περιμένουμε στο press-gr για την εταιρία της οποίας τα προϊόντα θα μπϋκοτάρουμε.

    Αρχικά, όμως, θα πρέπει κάποιος να κάνει μια έρευνα αγοράς και να βρει μεταξύ όλων των προϊόντων κάποιας κατηγορίας τα πιο ακριβά. Ας ξεκινήσουμε από το γάλα που ανέφερε ο αρθρογράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ!!!
    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ !!!ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ 268.000.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ (ΓΑΛΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ),,,,Η ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΩΝ 11.245.957 ΜΗ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΩΝ 80.000.000 !!!
    ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ,,,ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΧΕ 50ΔΡΧ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ 0,50€ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ 120ΔΡΧ ΠΟΥ ΠΗΓΕ!!!Ο ΚΑΦΕΣ ΤΩΝ 100ΔΡΧ ΣΕ 1€ ,,ΟΙ 240ΔΡΧ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ.ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ,,ΓΙΑ ΔΕ ΡΩΤΑΤΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ!!!Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΔΡΧ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΩΝ.ΕΤΗ 2002-2003-2004-2005-2006-2007-2008 ΜΕ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 5% ΕΤΗΣΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΡΑ 70,31 ΔΡΧ ή 0,20 €

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. poios einai o syggrafeas toy istologioy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝΤΕ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑΙ πρέπει να αντιδράσουμε στην αισχροκέρδια.
    Ναι το μπροϋκοτάζ είναι μιά αντίδραση.
    Έστω και μόνο από τους επισκέπτες τους BLOG αφού τα άλλα μέσα ενημέρωσης είναι πουλημένα.
    Ας το ξεκινήσουμε από εδώ.
    Να δούμε και πόσοι θα συμμετέχουν.

    Μια δοκιμή δεν βλάπτει.


    ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανεργία, ακρίβεια, σκάνδαλα, διαφθορά, αναξιοκρατία, ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων και του κόπου των εργαζόμενων.

    Είχαν πει ότι θα εξοικονομούν από την περικοπή δαπανών 10 δις το χρόνο που το "σπάταλο" ΠΑΣΟΚ έκανε.

    Αντί αυτού έχουμε αύξηση των δαπανών περίπου 20 % το χρόνο με αποτέλεσμα ο δανεισμός της χώρας να έχει αυξηθεί επικίνδυνα, έχουν αφήσει ασύδοτους τους μεσάζοντες στην αγορά, έχουν ταράξει το κόσμο στους φόρους, και το εισόδημα των εργαζομένων να έχει υποστεί καθίζηση στα χρόνια διακυβέρνησης τους .

    Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει, να αντιμετωπίσει τη πραγματικότητα, και όχι να πιστεύει τους συκοφάντες, τα λαμόγια, τους κουκουλοφόρους και τους ψεύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σε καμια περιπτωση δεν ισχυριστηκα οτι ειναι μια ευκολη υποθεση και σιγουρα χρειαζεται σχεδιασμο. τα κλασικα μεσα αποβλακωσης αν δεν το θαψουν θα προσπαθησουν να το διαβαλλουν το θεμα. ισως αν πρωτοστατουσε ενα κομμα οπως ο συριζα που υποτιθεται θελει να δωσει μια αλλη προοπτικη τοτε θα εβρισκε λιγο χωρο δημοσιοτητας. απο εκει και περα θα πρεπει οι ιδιοι να λειτουργησουμε συνειδητα (οχι οπως καποτε που ειχε γινει μποικοταζ στα προιοντα της ολλανδιας και ειχαμε ξεσκιστει την προηγουμενη μερα στις αγορες αυτων των προιοντων)
    εγω εριξα μια ιδεα,
    στον ανωνυμο 11,06 εχω να πω οτι οι διαφημισεις ανεβαζουν το κοστος αλλα διαφημισεις υπαρχουν και αλλου, οπως υπηρχαν και πριν το ευρω, και δεν νομιζω οτι σαν καταναλωτες μπορουμε να μειωσουμε τις διαφημισεις... οσο για την επιλογη καποιων να βλεπουν τα μπουτια της Ρουλας, ειναι ενα αλλο θεμα
    στον ανωνυμο 11,19 να πω οτι και εμεις (αυτοι που εμπορευονται δηλαδη, γιατι εγω σαν μισθωτος πχ δεν ανεβασα καμια τιμη, εσυ σαν εμπορος μπορει να το εκανες) εχουμε ευθυνη και αυτην την ευθυνη πρεπει να αναλαβουμε και να κανουμε κατι, οπως το μποικοταζ για να επανερθουν (συμφωνω) οι τιμες στα προ ευρω επιπεδα με επιπλεον τον επσημο πληθωρισμο αυτων των ετων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. α! και κατι αλλο 11,06. το γιαουρτι της ΔΕΛΤΑ πχπ ου πρασκευαζεται εδω πωλειται στο εξωτερικο πολυ πιο φθηνα (και η μεθοδος παραγωγης ειναι ιδια, εδω γινεται η παραγωγη, ασε που στο εξωτερικο εχουν επιπλεον κοστος μεταφορας.
    τρελλανομαστε και μονοι μας αν θελουμε δεν χρειαζομαστε βοηθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν είδα ονόματα. Κολώνετε ρε ?
    Δέλτα ή Vivartia ή Nestle, ίδιοι είναι.
    Μεβγάλ.
    Κολιός ή Ολυμπος, ίδιοι είναι.
    Προτείνω Δελτα.
    Αλλος κανείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΤΟΝ 10,59 ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΕΙ Η ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ? . ΑΠΟ ΚΟΤΣΑΝΕΣ. ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΝΩ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ. ΕΓΩ ΛΕΩ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ,ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ 15-5 ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΛΤΑ -ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ-
    ΑΣ ΕΠΙΚΕΝΤΩΘΥ,Ε ΣΕ ,ΙΑ Η' ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS NA ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 15 ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΒΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα!

    Δυστυχώς τέτοιου είδους μποϊκοτάζ δεν είναι εφικτό. Δεν μπορείς να μποϊκοτάρεις μόνο μία εταιρία (πχ ΔΕΛΤΑ) γιατί έχουν συμφωνημένες τις τιμές μεταξύ τους (καρτέλ) και δεν θα σπάσουν την συμφωνία τους έτσι εύκολα.

    Το πιο πιθανό είναι να απολύσουν κανέναν φουκαρά που μετά δεν θα μπορεί να ταΐσει τα παιδιά του.

    Το κακό μποϊκοτάζ μπορεί κάνει κακό.

    Συνηθίζω (όπου το επιτρέπει η ποιότητα) να ελέγχω τις τιμές και να επιλέγω κάτι πιο φθηνό. Σε άλλες περιπτώσεις περιορίζω τα περιττά έξοδα.

    Δεν είναι ανάγκη να πληρώνω τον καφέ 4 ευρώ και σίγουρα δεν θα πάθω κάτι αν δεν φάω γιαουρτάκι…

    Τα ευρώ βγαίνουν δύσκολα.

    Δεν τους τα χαρίζω.

    φιλικά,
    o Aneprokopos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. στα προηγουμενα σχολια μου οπου γραφω 11,06 βαλτε 10,59... (σε λαθος ανθρωπο απευθυνομουν)
    τωρα για τον χρονο που λεει ο 5,54 διαφωνω. πρεπει να γινει αργοτερα ωστε να υπαρχει ο χρονος για μια στοιχειωδη οργανωση και ενημερωση οσο περισσοτερων γινεται. και φυσικα το μποικοταζ δεν θα ειναι για μια μερα αλλα εως οτου εχουμε αποτελεσμα. για εταιρεια αν η ΔΕΛΤΑ ειναι η μεγαλυτερη (δεν θα ειναι δυσκολο φανταζομαι να το μαθουμε αυτο) ναι...
    ισως χρειαστει να φτιαχτει ενα μπλογκ ειδικο για αυτην την ενεργεια το οποιο να ειναι σημειο αναφορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 6,48 αν το μποιτοταζ ειναι καθολικο και συνεχομενο δεν θα εχει και πολλες επιλογες η εταιρεια, θα τσονταρουν οι αλλες; και ως ποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΕΣΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ--ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΩΝ-- ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΚΕΡΣ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ, ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ, ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θεωρητικά ενδιαφέρον.

    Πρακτικά φοβάμαι ότι οι βιομηχανίες θα τσιμπήσουν κάποιους που θα κάνουν π.χ το αντίστοιχο email fw: fw: fw: σε φίλους και γνωστούς και θα τούς κυνηγάνε στα δικαστήρια να τους πάρουν τα σώβρακα για διαφυγόντα κέρδη.

    Ασε που τα media θα κάνουν ΜΟΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οπως οι περισσότεροι γονείς έτσι και εγώ που χρειάζομαι 2 λίτρα γάλα τη μέρα θα ήθελα μιά τιμή "Ευρωπαϊκή". Είμαστε όμως σίγουροι πως η μείωση της τιμής δε θα έχει επίπτωση στην ποιότητα του γάλατος που θα πίνουμε?
    Πρώτα θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας, να σταματήσουμε να κλέβουμε ο ένας τον άλλον, να σταματήσουμε να ενδιαφερόμαστε μόνο για τον ευατούλη μας, να σταματήσουμε να αδειάζουμε τα ράφια των SM με ότι άχρηστο βρούμε που αργότερα θα καταλήξει στα σκουπίδια(και έλεος όχι πια εφόδους πριν τις αργίες) και να κοιτάξουμε τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και όχι αυτά που μας σερβίρουν κάθε βράδυ στις 8.
    Οποιαδήποτε κίνηση γίνει μαζικά να είστε σίγουροι πως θα έχει επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ

    Συγχαρητήρια για την ανάρτηση , συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
    Όλοι οι καταναλωτές πρέπει να στοιχηθούμε πίσω από αυτή την αντίδραση , προσπαθώντας να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας. Το στοχευμένο , αλλά καθολικό μποϋκοταζ κόντρα σε κάθε επώνυμο μεγαλοπρομηθευτή είναι αυτό που σπάει κόκαλα και πειθαναγκάζει την κάθε πόρνη της αγοράς να συμμορφωθεί.
    Είναι αλήθεια ότι δεν είναι δυνατόν να ζητήσουμε από το καταναλωτικό κοινό, δηλαδή από τον λαό, να μην αγοράσει για 15 μέρες κανένα γαλα-
    κτομικό προϊόν, μπορούμε όμως να ζητήσουμε και να πετύχουμε καθολι-κή συμμετοχή ζητώντας την αποχή από κάθε αγορά οποιουδήποτε προϊ-ντος π.χ. της ΦΑΓΕ ή της ΔΕΛΤΑ, ή της SHELL εάν θέλουμε να κόψουμε τον κώλο στους κερδοσκόπους των καυσίμων. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που το μποϋκοταζ πρέπει και είναι δυνατόν να γίνει κόντρα στα προϊόντα, π.χ. ντομάτα. Ο λαός μπορεί άνετα να ζήσει δίχως ντομάτα για 10 μέρες π.χ. αυτοί που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να πουλάνε την ντομάτα 3 ευρω το κιλό θα είναι οι παραγωγοί, οι ενδιάμεσοι, και τα παιδιά της λαϊκης, γιατί αν κανένας δεν
    αγοράζει ντομάτα για 10 μέρες, αυτές που έχουν θα τις βάλουν κυριολε-
    κτικά στο ΚΩΛΟ τους.
    Σε τούτη την περίεργη πατρίδα, υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που δεν αφήνει την αγορά να βρει τον δρόμο της και να προσαρμοσθεί στα χαμηλά εισοδήματα. Ο παράγων αυτός είναι η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και η εκτεταμένη ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
    Φοροδιαφυγή σημαίνει ότι σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχεία έχουμε ποσοστό 20% κοντά ή στα όρια της φτώχειας, ενώ η αλήθεια είναι ότι αυτό το ποσοστό στην πραγματικότητα είναι 5-6%, όσο ακριβώς και το μερίδιο αγοράς των φθηνών σούπερμάρκετ , LIDL, PLUS, κ.λ.π.
    Δηλαδή κυκλοφορά πολύ αδήλωτο χρήμα που δεν κωλώνει στις αυξημένες τιμές και συντηρεί αναιδείς αγορές, όπου υποφέρουν οι πραγματικά μη έχοντες. Το ίδιο ισχύει με την διαφθορά της γαμημένης δημοσιοϋπαλληλίας. Χιλιάδες δημόσιοι απατεώνες ενώ πρέπει ας πούμε να κινούνται το ζευγάρι στις 2500-3000 ευρω τον μήνα, αυτοί λόγω διαφθοράς είναι της τάξεως των 10.000 ευρω, οπότε πραγματικά στα
    αρχίδια τους εάν η ντομάτα έχει 3.5 ευρω το κιλό. Την αγοράζουν , και είναι τόσοι αυτοί οι πούστηδες που συντηρούν την αγορά, η οποία κονο-
    μάει πουλώντας μικρότερες ποσότητες σε πανάκριβες τιμές, αντί του φυσιολογικού που είναι ότι κονομάω πουλώντας μεγάλες ποσότητες σε
    ανταγωνιστικές τιμές.
    Κλείνοντας θέτω το ερώτημα , σε ποια δεδομένα έχουν στηριχθεί ευρωπαϊκές αλυσίδες που το ίδιο προϊόν το πουλάνε στην Ελλάδα 30% ακριβότερα, από ότι σε άλλες χώρες, που όμως ο κατώτατος μισθός, η συλλογική σύμβαση δηλαδή είναι 80% πιο πάνω από ότι στην Ελλάδα.
    Η μόνη εξήγηση που εγώ μπορώ να δώσω είναι το μαύρο χρήμα που κυκλοφορά, περιμένω άλλη λογικοφανή εξήγηση.



    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ολα τα εισαγόμενα....και τους μεσαζοντες..αυτα τα δυο ειναι η καταρα του τοπου ...και τα σνομπ τσογλανια απο (κωλωνακι)και μυκονιάτικο οχαδερφικό !!!
    και οτι προάγει τον κοινωνικό ανταγωνισμό...τα κωλοπαιδα του μπαμπα
    και λιγάκι καποιες εκπομπες απο τα ιδιωτικά καναλια ...και πάνω απ'ολα την διαφήμιση...ειναι η μεγαλη ζημιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΞΕΚΙΝΑ. ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ. ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.. ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ...ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ!!!!ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ..ΡΙΞΤΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΘΡΟΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παραπάνω πρότεινα τη Δέλτα, μπορείτε να βάλετε όποια θέλετε. Και να γιατί, συνδιασμένο μποϋκοτάζ σε συγκεκριμένη εταιρεία είναι προτιμώτερο και αποτελεσματικώτερο από μποϋκοτάζ σε μια κατηγορία προϊόντων. Απλά, δεν δεχόμαστε να αγοράσουμε τα συγκεκριμένα ακριβά προϊόντα της συγκεκριμένης ακριβής εταιρείας. Λάβετε υπόψιν ότι η Δελτα παράγει και τα γάλατα της Nestle και ένα σωρό άλλα προϊόντα φασονατζίδικα για άλλους.
    Δεν είναι θέμα χρόνου, σε μια μέρα θα το έχουν πάρει όλα τα blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Α) Σχεδόν καθημερινή υπενθύμιση από εδώ για το μπουκοτάζ για ένα διάστημα σε κεντρικό θέμα όχι σχόλια ώστε να το δούν όλοι έστω και αν κάποια μέρα δεν μπήκαν να ενημερωθούν.

    Β) Καλή οργάνωση και ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. πχ δεν ήξερα ότι δέλτα και νεστλέ είναι το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αντε ρε παιδια μηπως και γινει κάτι. Οποιος μπαίνει στη σελίδα, ας γράφει κατι, ένα ΟΚ τουλάχιστον, για να καταλάβουμε οτι ειμαστε αρκετοί. Αν το διαβάσουν και τα άλλα ΜΠΛΟΚΣ, ας αρχίσουν την ενημέρωση. ΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα σε όλους.
    >
    > Ακούστε κάτι ενδιαφέρον που μπορούμε να το επεκτείνουμε.
    >
    > Σήμερα στον ηλεκτρικό σταθμό του Αγ. Ελευθερίου στα ακυρωτικά μηχανήματα
    > και ενώ ήμουν έτοιμος να ακυρώσω το εισιτήριο μου για Σύνταγμα, βρήκα πάνω
    > στο ακυρωτικό μηχάνημα ένα εισιτήριο ακυρωμένο 15 λεπτά πριν, στην ίδια
    > κατεύθυνση με τη δική μου. Χωρίς δεύτερη σκέψη και δεδομένου ότι μου έχει
    > ξανατύχει, δεν ακύρωσα το εισιτήριο μου αλλά πήρα το ακυρωμένο που βρήκα
    > και με αυτό κατέβηκα Σύνταγμα.
    >
    > Το περιστατικό αυτό μου έχει ξανασυμβεί και πληροφορήθηκα πώς υπάρχει μία
    > ομάδα ατόμων που αντί να πετάξει το εισιτήριο κατά την έξοδο της από το
    > μέσο μεταφοράς το αφήνει πάνω στα ακυρωτικά μηχανήματα ώστε να το
    > χρησιμοποιήσει και ο επόμενος. Είναι μια κίνηση συνεργασίας των πολιτών
    > της Αθήνας που αντιδρούν στις μαζικές αυξήσεις των τιμών βασικών αγαθών.
    >
    > Νομίζω θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε και εμείς δίνοντας την ευκαιρία
    > στον επόμενο από μας να ταξιδέψει δωρεάν.
    >
    > Επίσης θα βοηθούσε να το διαδίδαμε σε όσους το δυνατό περισσότερους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση