GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηλιέλαια και λοιπά βρωμ-έλαια!!!

. Δείχνουν ελαιόλαδο όταν μιλάνε για το νοθευμένο ηλιέλαιο και δεν συγκινείται κανείς!!! . . Το πρώτο βήμα: Η δυσφήμηση του ελαιόλαδου. Αφο...

.
Δείχνουν ελαιόλαδο όταν μιλάνε για το νοθευμένο ηλιέλαιο και δεν συγκινείται κανείς!!!
. .
Το πρώτο βήμα: Η δυσφήμηση του ελαιόλαδου.
Αφού πρώτα κατηγόρησαν συλίβδην και μάλιστα με κρατικής επιχορήγησης ενορχηστρωμένη διαφήμιση, την αποφυγή αγοράς χύμα ελαιόλαδου σε τενεκέ, από τους δράστες-αγρότες παραγωγούς (άλλωστε τι πολυεθνικές θα ήταν!), ωθήσανε τους καταναλωτές στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ να αγοράσουν τα δικά τους τυποποιημένα και ελεγμένα υποτίθεται λάδια.
Έτσι οι σούπερ ενημερωμένοι καταναλωτές κατάπιαν με περισσή λαιμαργία το δόλωμα λες και ανακάλυψαν την πυρίτιδα και έστρεψαν περιφρονητικά την πλάτη σε φίλους, πατριώτες, συναδέλφους και συγγενείς παραγωγούς, που χρόνια τους προμήθευαν στην πόρτα τους φθηνό αγνό παρθένο λαδάκι ελιάς, αγοράζοντας τώρα ακριβότερα το ελαιόλαδο από τα Σούπερ Μάρκετ για να είναι σίγουροι υποτίθεται για την ποιότητά του και την υγεία τους. Κούνια που τους κούναγε όμως !
Το δεύτερο βήμα: Η στροφή στα σπορέλαια.
Με μεθοδευμένες κινήσεις άρχισε η υπερ-διαφήμιση των σπορέλαιων, μαργαρινών και των συναφών προϊόντων για να κόψουν πελάτες από το ακριβό υποτίθεται ελαιόλαδο, εκθειάζοντας τα προτερήματά τους. Για τα μειονεκτήματά τους ούτε λόγος. Και στην περίπτωση αυτή οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν με την ίδια λαιμαργία αγοράζοντας όλα τα φθηνά λαμπερά σπορέλαια και μαργαρίνες, νομίζοντας ότι αγοράζουν κάτι ελαφρύτερο υγιεινότερο και συνάμα ισάξιο του ελαιόλαδου. Και εδώ μάπα το καρπούζι !
Το τρίτο βήμα: Η παραπλάνηση του καταναλωτή.
Αλήθεια ποιοι καταναλωτές έχουν δει από κοντά ή σε βίντεο πως παράγονται τα σπορέλαια; Έχει αναρωτηθεί κανείς πως συλλέγονται οι καρποί, πως μεταφέρονται, αν καθαρίζονται, πως πολτοποιούνται, πως μεταφέρεται ο πολτός σε άλλα εργοστάσια και σε άλλα κράτη, πως φυγοκεντρίζονται και τι χημικά πρόσθετα ρίχνονται για να βγει το λαμπερό τους λάδι και μάλιστα σε πολύ φθηνή τιμή - περίπου όσο ένα μπουκάλι νερό; Το μόνο που γνωρίζουν σίγουρα όλοι οι καταναλωτές από προσωπικές εμπειρίες και συνεχή βίντεο είναι το πώς βγαίνει το ελαιόλαδο, πως μεταφέρονται οι ελιές στο λιοτρίβι, πως πλένονται, πως συνθλίβονται, πως φυγοκεντρίζονται με προσθήκη ζεστού νερού και πως ρέει το έξτρα παρθένο χρυσοπράσινο ελαιόλαδο στα δοχεία μεταφοράς.
Την εικόνα όμως αυτή του παραδοσιακού λιοτριβιού με το αγνό λαδάκι διάλεξαν και δείχνουν -από βίντεο αρχείου- αναιδείαστα όλα τα κανάλια την ώρα που σχολιάζουν το θέμα που προέκυψε με το νοθευμένο και καρκινογόνο βρωμο-ηλιέλαιο, συνδέοντας συνειρμικά το αγνό ελαιόλαδο μ’ αυτό σπορέλαιο!!!
Τι δουλειά έχει στην περίπτωση αυτή το βίνεο αυτό; Γιατί δεν δείχνουν βίντεο με την παραγωγή του ηλιέλαιου, αφού το θέμα αφορά ηλιέλαιο, να το δει ο κόσμος και να μη ξαναφάει ποτέ του σπορέλαια; Μήπως δεν έχουν τέτοια βίντεο γιατί δεν τους αφήνουν οι εταιρείες να πλησιάσουν καν στις εγκαταστάσεις παραγωγής; Ακόμα και στη περίπτωση αυτή που φταίει το βρωμο-ηλιέλαιο, την πληρώνει έμμεσα το ελαιόλαδο και αυτό από ηθελημένη (;) δημοσιογραφική αφέλεια ή ηλιθιότητα.
Κύριοι, δυστυχώς πρέπει να αφήσουμε τους καναπέδες και να βρούμε μόνοι μας την αλήθεια. Αν θέλουμε αγνά προϊόντα μπορούμε να τα βρούμε, φτάνει να το θέλουμε. Εμπιστοσύνη πουθενά και σε κανέναν.
JK
------------------------------------

16 σχόλια

  1. Οπως τα λες ειναι δυστυχως. Κανεις ομως δεν θα σου δωσει σημασια, γιατι η Ελλαδα ειναι διαλυμενη και οσο παει χειροτερευει. Το ελαιολαδο ο παραγωγος το πουλαει 2.30 ευρω για να φτασει απο τα σαινια των μεγαλων εταιρειων στα ραφια 6 ευρω και πανω το...λιτρο και φυσικα οχι στη ποιοτητα του ελαιοτριβειου. Μετα εκμεταλευομενοι μερικα περιστατικα που πουλανε λαδι νοθευμενο στους τενεκεδες, βγαζουν ολοσελιδες διαφημισεις και ξεφτιλιζουν τον απλο παραγωγο μικροκτηματια, χωρις αυτος να εχει τα μεσα να αντιπαρατεθει μαζι του. Τοσο βρωμιαρηδες ειναι. Ηθελα να ξερω οι κωλοενωσεις καταναλωτων γιατι δεν τραβανε ομαδικες αγωγες για το ηλιελαιο? Οι εταιρειες ειναι γνωστες. Αλλα ξερουμε, οελληνας ειναι ...ωχ αδελφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι ειναι, μονο που η σειρα ειναι διαφορετικη.
    Η διαφημιση των σπορελαιων, δεν εγινε μετα, πριν εγινε. Τη 10ετια του 80.
    Τοτε μας ζαλισανε τ αρχιδια με τα "φυτικα ελαια", με τα "πολυακορεστα φυτικα ελαια", με τα υδρογωνομενα φυτικα ελαια και δε συμμαζευεται.
    Τωρα τελευται, βγηκε μονο, εκεινη η μορφονια, που κανει διαφημιση στο "σκαταμ", (κατα το γιατρο Φικιωρη), και μας λεει τι καλα αμινοξεα που εχει και που αλλου θα τα βρουμε, εκτος απο τη μαλακια αυτη.
    Και εββαια, ευθυνη εχουν και οι διαφοροι "μαγειρες και μαγειρισσες, που , που βγαινουν καθημερινα στο γυαλι και αποβλακωνουν τις μαλακισμενες τις γυναικες, βαζοντας τις να μαγειρευουν, με διαφορα σκατολαδα, τονιζοντας τους. Ηλιελαιο, θα βαλετε, η αλλο φυτικο ελαιο, γιατι το λαδι μυριζει.
    Μυριζει ο κωλος τους, οι μαλακισμενες, που εβαλαν τον κοσμο, να τρωει ο,τι σκατολοισμα και τυος εβαλαν στο μυαλο, οτι το φαγακι που τρωγαμε εμεις στα παιδιακα μας χρονια, ειναι μπαναλ.Ναι, μπαναλ.Δεν τολμανε να φτιαξουν φασολια, φακες, κουια, φαβα και τοσα αλλα φαγητα που εθρεψαν τους Ελληνες χιλιαδες χρονια και επεβαλαν μοδα και στο φαι.
    Η κρεμα γαλακτος, παει συννεφο.Το κρεας, καθε μερα.
    Ετσι οδηγουν την οικογενεια τους, αλλα και τις ιδιες, στον "Αγ. Σαββα ",αλλα και στο Ωνασειο.
    Ο Θεος να μας φυλαει.Αλλα συν Αθηνα και χειρα κινει.Φωναξτε, απαιτηστε, τουλαχιστον στο σπιτι σας, να τρωτε φαγακι καλο και υγιεινο.Το δικαιουστε.
    Αν η γυναικα σας, δε γουσταρει, ριχτε της κλωτσα, να παει απο κει που ηρθε.Τι διαολο αντρες εισαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mεχρι προσφατα αγοραζαμε τυποποιημενα ελαιολαδα και γενικα λαδια γιατι νομιζαμε οτι ελεγχοταν η ποιοτητα τους και ηκατηγορια τους(εξτρα παρθενο ελαιολαδο-το μονο αριστων προδιαγραφων-, γνησιο ελαιολαδο, ελαιολαδο). Επειδη τελικα αποδειχτηκε οτι οι οποιοδηποτε ελεγχοι ηταν σχεδον ανυπαρκτοι, στο εξης θα πρεπει να προμηθευομαστε ελαιολαδα και ο,τι δηποτε αλλο προιον απο γνωστους μας η γνωστων μας, παραγωγους για να γλυτωνουμε, οσο το δυνατον, απο νοθειες κλπ..Ο γνωστος μας κλπ παραγωγος το προιον του που πουλαει θεωρειται επωνυμο και ειναι ασφαλες. Συνιστω στους καταναλωτες,γνωριζοντας αρκετα για τα σπορελαια, να αποφευγουν την αγορα τους και τη χρηση τους διοτι περαν απο το τροπο επεξεργασιας που παραγονται, οι καλλιεργειες απο τις οποιες προερχεται η πρωτη υλη(ηλιοσποροι,αραβοσιτος, σογια)ειναι επιβαρρυμενες με υπολειμματα φυτοφαρμακων και λιπασματων, στη δε σογια αλλα και αραβοσιτο στις καλλιεργειες χρησιμοποιουνται ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ως επι το πλειστον, γεγονος που αποκρυπτεται και δεν αναγραφεται στην συσκευασια των σπορελαιων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η διατίμηση που ακριβώς θα μπεί;
    Στον παραγωγό ( € 2.50/κιλό ) ή στο ράφι (€ 5.50/λίτρο=920 gr);
    Μήπως είναι η ευκαιρία για να συνεχιστούν οι αθρόες εισαγωγές ελαιολάδου κατώτερης ποιότητας από Ισπανία και Μαρόκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριοι, πόσες συλλήψεις υπευθύνων έγιναν για το μολυσμένο ηλιέλαιο ?

    Τι κάνει ο εισαγγελέας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΟΜΑΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑΣ (ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΕΓΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΡΒΟΛΙΝΕΣ) ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΕΝΩ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΕΛΙΑΣ. ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΘΕΥΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ. ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΚΑΛΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΠΟΡΤΑ- ΠΟΡΤΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ. ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΡΥΓΓΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ , ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΟΜΑΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑΣ (ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΕΓΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΡΒΟΛΙΝΕΣ) ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΕΝΩ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΕΛΙΑΣ. ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΘΕΥΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ. ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΚΑΛΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΠΟΡΤΑ- ΠΟΡΤΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ. ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΡΥΓΓΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ , ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ελαιόλαδο και τα θετικά ειναι γνωστά σε ολους.Οι προηγούμενοι εδειξαν αρκετά απο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εντιμοι παραγωγοί λαδιού ανα την Ελλάδα.Στην ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του ελαιολάδου συμβάλουν και οι (Αγροτοπατέρες -συνδικαλιστές-Συνεταιριστές και Συμβούλια ομάδων παραγωγών)με την αδιαφορία και την ιδιοτέλεια που τους χαρακτηρίζει.Εξαιρούνται οι ελάχιστοι καλοί συνδικαλιστές.Ενωμένοι οι Αγρότες με εντιμους εκπροσώπους , συλογική διαφήμιση (για μικρότερο κόστος)και ποιοτικό ελενχο ,θα διασφάλιζαν ποιότητα στον καταναλωτή με χαμηλή τιμή και καλή τιμή στον εαυτό του.Ο καταναλωτής που σέβεται τον εαυτό του ζητάει καλή ποιότητα και τιμή .ΔΥΣΤΥΧΏΣ δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την αδιάφορη,ιδιοτελή κρατική μηχανή που υπάρχει ως μαιντανός στα τηλεπαράθυρα,αλλά και τους πίσω απο την οθόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιό ...καργινογόνο ηλιέλαιο και τρίχες κατσαρές. Με Παραφινέλαιο δεν είπε το ΓΧΚ πως έχει επιμολυνθεί; Γιά πάρτε μια οποιαδήποτε μπύρα, πηγαίνετέ τη σε οποιονδήποτε χημικό να της κάνει ανάλυση, και αν δε βρείτε Παραφινέλαιο (και γλυκερίνη) σε 10-πλάσια συγκέντρωση από ό,τι βρέθηκε στο ηλιέλαιο, τρυπήστε μου τη μύτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΞΕΦΤΙΛΗΣΑΤΕ ΤΟ ΛΑΔΑΚΙ ΜΑΣ ΑΘΛΙΟΙ.
    ΤΙΜΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ-ΣΤΟ ΨΩΜΙ-ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ-ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΑΣ.ΖΗΤΑΤΕ ΓΝΗΣΙΟ ΛΑΔΙ ΜΕ 2.40
    ΤΟ ΝΟΘΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΛΒΟΛΙΝΕΣ & ΤΟ ΠΟΥΛΑΤΕ ΓΙΑ ΓΝΗΣΙΟ 6-8 ΕΥΡΩ.
    Λ Α Μ Ο Γ Ι Α....
    ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΠΑΝΥΔΡΥΣΗ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δικηο εχεις, αλλα και οι παραγωγοι, το μαλακησαν το πραμα.
    Εκατσαν και τους επιασαν τον κωλο και δεν εβγαλαν αχνα.
    Που ειναι οι ομαδες παραγωγων; Που ειναι οι συνεταιρισμοι;Πουτσες μπλε.
    Οταν ηταν να δωσουν σε συν/μους, κανανε ο,τι μπορουσαν για να κοροιδεψουν και να δωσουν ο,τι σαπακι ειχαν.Στον εμπορο ομως δεν μπορουσαν να τα κανουν αυτα. Προσοχη καθοντουσαν.
    Γι αυτο, φταινε ολοι. Ο καθενας με το μεριδιο του.
    Και μετα κλαινε, οτι και καλα δεν τους δινουν τιμη και δεν ξερω γω τι αλλο.Ας μαζευτουν ολοι, να δεις τι δυναμη θα εχουν και θα επιβαλουν τους ορους τους, αλλα πουου;
    Βεβαια και η δικη μας ευθυνη, ειναι δδομενη, που βαλαμε στο τραπεζι μας τον καρκινο, με τα σπορελαια, αλλα καιρος ειναι να αλλαξουμε ρωτα.
    Εκεινο που με κανει Τουρκο, ειναι οτι κανενας πουστης, δε γαινει να πει στον κοσμο, ΣΤΟΠ,τερμα τα σπορελαια. Την πατησαμε μ αυτα και θα πεθανουμε πριν της ωρας μας τρωγοντας τα.
    Τιποτα. Ναι μεν, αλλα.
    Διαφημισεις ειναι αυτες. Ξερεις τι δινει στα διαφορα μεσα η Ελαις και η Unilever σε διαφημιση;
    Much money.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα έτσι λειτουργεί το μάρκετινγκ , έβαλαν μια ηθοποιό-μπάζο να διαφημίζει το σκατάμ , ώστε τα μπάζα-νοικοκυρές να ταυτιστούν μαζί τους.Τα καλά λιπαρά σου λέει, ρε άντε μαμήσου.Τα καλά λιπαρά είναι στον τενεκέ στο χωράφι δίπλα που πάω και αγοράζω κάθε χρόνο στον αγρότη φίλο μου.Πόσο θα ήθελε η Ελαΐς (Unilever μην ξεχνιόμαστε) να μου στερήσει τον τενεκέ με το πραγματικό παρθένο για να ρίξει τα οξέα στα παλιόλαδά της που ούτε ξέρει τι έχουν μέσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @5:48 μμ
    Ήθελα να απαντήσω στον ανώνυμο 5:48 μμ
    Παραφίνη λέμε κάθε υδρογονάνθρακα της σεράς CvH2v+2 το ν από 1 έως όπου πάει Οταν ν=1 έχουμε το μεθάνιο Καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν άπειρες ενώσεις στην κατηγορία παραφίνη. Κάποιες απο αυτές είναι αποδεκτές και εκεί ποντάρει το κράτος και λέει παραφίνη για να νομίζω εγώ ο βλάκας ότι ενοεί την παραφίνη με ν=4 που αλειφουν την φρυγανιά ή που μου δίνει ο γιατρός μου όταν στουμπώσω και όχι την παραφίνη με ν=28 πού βάζω στο κιβώτιο ταχυτήτων του τρακτέρ NEW HOLAND 75HP πού έχω στο χωριό μου.
    Ασε λοιπόν τις εξυπνάδες, πιές τη μπύρα σου άφοβα τουλάχιστον για παραφίνη και γλυκερίνη αλλα αν τρώς ηλιέλαια καλά θα κάνεις να κλείσεις ραντεβού στα ΚΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ουδενοιδα
    Είμαι ο 5:48
    Δεν ξέρω αν είσαι χημικός ή αν έχεις γνώσεις χημείας, αλλά η απάντησή σου δείχνει πως μάλλον είσαι ανενημέρωτος. Γιατί η RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) της ΕΕ εξέδωσε σήμα γιά high viscosity mineral oil δηλ. ορυκτέλαιο υψηλού ιξώδους. Γνωρίζεις μήπως τι σημαίνει αυτό και τι προκύπτει από αναλύσεις του Food and Agriculture Organization των ΗΠΑ και του World Health Organization; (θεωρείται GRASS-Generally Recognized As Safe). Άσε λοιπόν τις εξυπνάδες και την κομματική προπαγάνδα. Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν τι λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαιρομαι, που το επιπεδο κρατηθηκε καλα σ αυτο το θεμα, γι αυτο, θα πω κατι ξανα, για να το εμπεδωσουν μερικοι φιλοι, που δεν ειναι υποχρεωμενοι να εχουν κανει μαθηματα Χημειας, σωνει και καλα.Τη στοιχειωδη λογικη ομως, την εχουν.
    Η χρηση των σπορελαιων, ΟΛΩΝ των σπορελαιων,ειναι απο μονη της κακιστη, ακομα και χωρις την υπαρξη μεσα σ αυτα, των διαφορων επιμολυνσεων, τυπου ορυκτελαια.
    Ειναι απο μονα τους φοβερα επιβλαβη για τον οργανισμο, γιατι αποτελουνται απο πολυακορεστες ενωσεις, που πολυ ευκολα διασπωνται σε φοβερα επιβλαβεις ενωσεις, που ειναι σιγουρα ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ.Και αυτο κυριως κατα το τηγανισμα.
    (Η μαλακια, ειναι οτι οι διαφημισεις, εσπρωχναν αυτα τα "λαδια", ειδικα για τηγανισμα, πραγμα που πεθανε πολυ κοσμο.Ο οποιος, εβλεπε οτι τα λαδια αυτα, δε μαυριζανε στο τηγανι και τα αφηνανε επ απειρον εκει. Βοηθησαν και οι περιφημες ΦΡΙΤΕΖΕΣ, που παιρνοντας πολυ λαδι, δεν αφηναν ευκολα τον κοσμο να το χυσει και ετσι το χρησιμοποιουσε συνεχεια).
    Τι νομιζετε, η αυξηση των καρκινων, σ αυτο το ποσοστο, τυχαια ειναι;
    Τιποτα δεν ειναι τυχαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...οποιος θελει να τρωει γνησιο ελαιολαδο εχει τις εξης δυο επιλογες:
    α. να πηγαινει να βοηθαει στη συγκομιδη καποιο γνωστο του ελαιοπαραγωγο και να παιρνει τον κοπο του σε λαδι.
    β. να πηγαινει στο πλησιεστερο ελαιοτριβειο της αρεσκειας του και να το αγοραζει απο τον παραγωγο μολις βγει απο τον διαχωριστηρα ζεστο.
    ...μονο η συνεργασια παραγωγου και καταναλωτη αποκλειει τους μεσαζοντες και διασφαλιζει σημαντικα την ποιοτητα...
    ... Νικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση