GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αστυνομικό "ντου" σε site...

...στα Καμένα Βούρλα‏! Δεν βάζει μυαλό ο κ. Ρουσόπουλος... . Από το kamena-voyrla.blogspot.com/ . Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί site χομπί...

...στα Καμένα Βούρλα‏! Δεν βάζει μυαλό ο κ. Ρουσόπουλος...
.
.
Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί site χομπίστα της περιοχής Καμένων Βούρλων www.aganet.gr επιστημονικού συνεργάτη μεγάλου πανεπιστημίου στο AIS (σύστημα αναγνώρισης πλοίων) με ερασιτεχνικό μετεωρολογικό σταθμό, διάφορες χρηστικές πληροφορίες , καθώς και 2 μακρινές φωτογραφίες της περιοχής τις οποίες ανανεώνονται αυτόματα ανά 5 λεπτά.
Μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας και προσωπικά του κυρίου Διοικητή, την Παρασκευή 11 Απριλίου 2008 ώρα 10:00 το πρωϊ, και με αιτιολογία ότι υπάρχει καταγγελία εις βάρος του (χωρίς να του γνωστοποιηθεί ούτε το περιεχόμενο της καταγγελίας, ούτε οι διατάξεις τις οποίες φέρετε να έχει παραβιάσει) του ζητήθηκε επί λέξει 'να σταματήσω να τραβάω φωτογραφίες τα Καμένα Βούρλα και το Καινούριο και να τις βάζει στο Internet' με την προειδοποίηση ότι αν δεν σταματήσει θα υποστεί τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις (Αυτόφωρο) .
Προ μηνός σε αίτηση - ερώτηση που έγινε από τον ίδιο στην 'Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων' ως προς την νομιμότητα ανάρτησης των εν λόγω φωτογραφιών ενημερώθηκε εγγράφως ότι η ανάρτηση των συγκεκριμένων φωτογραφιών δεν συνιστούσε παραβίαση προσωπικών δεδομένων, δεδομένου ότι από τις φωτογραφίες ήταν αδύνατη η αναγνώριση προσώπων και ως εκ τούτου δεν υπήρχε θέμα επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων .
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος του απέσυρε προσωρινά τις φωτογραφίες και ξεκινάει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την επαναφορά αυτών στην ιστοσελίδα του.
Ίσως η πίεση προέρχεται από το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες λειτουργεί blog της περιοχής,
http://kamena-voyrla.blogspot.com , το οποίο καυτηριάζει τα κακώς κείμενα, και εικάζουν κάποιοι ότι είναι το ίδιο πρόσωπο ο ιδιοκτήτης του site και ο διαχειριστής του blog. Για του λόγου το αληθές οι φωτογραφίες που προκάλεσαν την αστυνομική παρέμβαση είναι αυτές:
Ζητάμε να υπάρξει ενημέρωση από το τοπικό αστυνομικό τμήμα και προσωπικά από τον διοικητή κύριο Τσιμιτσέλη Γρηγόρη βάση ποίας εισαγγελικής παραγγελίας εκτέλεσε την διακοπής λειτουργίας φωτογραφικής μηχανής.
Απαιτούμε παρέμβαση της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, καλούμε να πάρει θέση το υπουργείο δημοσίας τάξης και να μας γνωστοποιήσει τις διατάξεις που έχουν παραβιαστεί. Να πάρει θέση προσωπικά ο κύριος Ρουσόπουλος από την πλευρά της κυβέρνησης μιας και πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα
---------------------------------------------------------------

10 σχόλια

  1. Το προωθήσαμε ως καταγγελία καταπάτησης διεθνών συμβάσεων και θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε EFF και RSF.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω παντως εχουμε πεσει σε ενα θεμα παρα πολυ σοβαρο περαν των κομματικων συμφεροντων, το κατα ποσον ενας φωτοτογραφος εχει η δεν εχει δικαιωμα να φωτογραφιζει ενα δρομο με πληθος ανθρωπων πριν μερικα χρονια ηταν αυτονοητο και κανεις δεν ειχε προβλημα, σημερα μεχρι και φυλακη μπορει να σε βαλουν, τουλαχιστον εδω στην Ελλαδαρα, για μενα ειναι πραγματι λυπηρη αυτη η κατασταση, εμαθε και η Ελλαδα τωρα, μετα απο μια 30ετια, τα προσωπικα δεδομενα και εχει χεστει στην παρερμηνευση τους. Ελεος ρε αλητοφασιστες ελεος πια!

    takis

    takis-gr.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον το πρόβλημά τους είναι ότι από τη θαλάσσια περιοχή περνούν κατά καιρούς μυστικά ΝΑΤΟικά πλοία , τα οποία και δε θέλουν να φαίνονται σε αυτές τις φωτογραφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας Λαμίας αμέσως και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
    Δεν μπορεί ο χουντικός Αντωνίου να στρατιωτικοποιεί μια Λουτρόπολη όπως είναι τα Καμένα Βούρλα.
    Να επέμβει δε ο περιφερειάρχης και να παύσει προσωρινά το Χουντικό Αντωνίου μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα ο Εισαγγελέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η απάντηση σε όλα τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για να μπορέσει να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας από τη λεηλασία των πάντων από τη δεξιά, είναι η αταλάντευτη ενότητα που θα ξεκινάει από τη κορυφή και θα καταλήγει στη βάση του.

    Οι εχθροί του ΠΑΣΟΚ μετέρχονται κάθε είδους συκοφαντία ,πολιτική αλητεία και τέχνασμα για να σπιλώσουν τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

    Το αποτέλεσμα της κρίσης στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται στο ότι η ΝΔ δεν υπολογίζει καν την αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ και διαλύει τα πάντα, αλλά τρέμει στην ιδέα ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διακηρύξει ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα βάλει φυλακή όλους τους καταχραστές του δημόσιου χρήματος ανεξαρτήτως χρώματος θα δημεύσει τις περιουσίες τους, και ο νόμος θα ισχύει για όλους ανεξαρτήτως τους Έλληνες με τους ίδιους όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπή είναι όταν η αστυνομία δεν δίνει εξηγήσεις και με χουντικές μεθόδους απαγορεύει κάτι που είναι παγκοσμίως νόμιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλλος hectorat22 σημερα γρεφει το αλλο μου εαυτο ,και θελει να πει πως δεν μπορουν να καταργησουν τα blogs συγγνομη και ολλας αλλα δημοκρατια δεν εχουμε ; Αρα μπορουμε να λεμε ελευθερα τι γνομη μας και ολα αυτ@; και τα video μασ θα ανεβασουμε και οτ,ι θελουμε θα πουμε και θα κανουμε .Για αυτο ετσι και καταργησουν τa blogs ετοτε να πανε να γ******** (γαργαληθουνε) !!!!@!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιός πανηλίθιος,πανβλάκας,χαχόλος,κομπλεξικός,επικίνδυνος ξεκίνησε αυτή την ιστορία στα Καμμένα Βούρλα.Ο ίδιος πρέπει να είναι και καμμένος και βούρλο.Και βεβαίως είναι λυπόψυχος και δειλός που δεν βγαίνει με το όνομα του να υπερασπιστεί την απέραντη φασιστοσίνη του.Και όχι τίποτα άλλο με αυτόν τον τύπο (όποιος και να 'ναι),αλλά με κάνει να στοχοποιώ τσάμπα και βερεσέ τα Καμμένα Βούρλα και να μην θέλω ούτε για καφεδάκι να σταματάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ασε μας ρε φίλε με τον Ρουσσόπουλο που δε βάζει μυαλό. Ποιός σε γαμεί, καημένε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Περιφερειάρχης κ. Σκορδάς τι κάνει γιατί δεν παρεμβαίνει ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση