GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Τι στο διάολο να κάνω..."

. «Πείτε μου τι στο διάολο να κάνω!» Τα μάτια του προέδρου της «Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας», Π. Παντελάκου , δάκρυσ...

.
«Πείτε μου τι στο διάολο να κάνω!» Τα μάτια του προέδρου της «Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας», Π. Παντελάκου, δάκρυσαν χθες στη συνέντευξη Τύπου της «Φλόγας». «Εχω καταντήσει γραφικός να μιλάω τα τελευταία 10 χρόνια για τα χάλια της ακτινοθεραπείας. Ντρέπομαι, γιατί μέχρι τώρα δεν έχω πετύχει απολύτως τίποτα. Οσο αναίσθητος μπορεί να είναι κάποιος με τους ενήλικους, πρέπει να έχει τσίπα όσον αφορά τα παιδιά».Τσίπα, δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει. Ούτε στα αρμόδια υπουργεία Υγείας, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, ούτε στους υπεύθυνους του εν λόγω διαγωνισμού. Για τις εταιρείες, φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται...
Αντιγραφή από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 4/4/08
Ν.Ν.
--------------------------------

9 σχόλια

  1. Το θέμα ποιο είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NATASSA KANE KATI.
    VALE TO XERAKI SOU.
    GIATRINA EISAI KAI MANA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..................
    ..................
    ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον φίλο που ρωτάει ποιό είναι το θέμα, παραθέτω και το υπόλοιπο άρθρο. Πονάει ρε παιδιά, είναι για τα πιτσιρίκια...
    Ν.Ν.

    «Ελα αγαπούλα μου να μπεις στο διαστημόπλοιο... Κοίτα τα φωτάκια...». Τα μάτια της μάνας πλημμυρισμένα. Προσπαθεί να πείσει. Να καταφέρει να βάλει το παιδικό κορμάκι μέσα στο μηχάνημα που θα του σώσει τη ζωή. Το μηχάνημα που θα πετάξει έξω από το κεφαλάκι του τον καρκίνο. Κι όμως... Κάποιοι θέλουν να κάνουν τη ζωή αυτής της μάνας πιο δύσκολη. Κάποιοι δεν θέλουν να βοηθήσουν αυτό το παιδί να ζήσει.


    Τρία ολόκληρα χρόνια οι γονείς και τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες περιμένουν το καινούργιο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα που έχει ζητήσει το νοσοκομείο «Παίδων Α. Κυριακού». Πρόκειται για ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας, εξειδικευμένο για τις ειδικές ανάγκες των παιδιών. Το κόστος του δεν ξεπερνά τα 7.000.000 ευρώ, εκ των οποίων το 75% καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αντ' αυτού, εισπράττουν συνέχεια διαβεβαιώσεις, τη στιγμή που τα 280 Ελληνόπουλα που εμφανίζουν καρκίνο κάθε χρόνο, κινδυνεύουν, ενώ η επιδότηση από την Ε.Ε. λήγει μέσα στο 2008.

    Σύμφωνα με το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», ο διαγωνισμός έχει «κολλήσει», επειδή κάποιες από τις τέσσερις εταιρείες που προμηθεύουν τα νοσοκομεία με ιατρικά μηχανήματα, εφευρίσκουν τρόπους να προσβάλλουν τη διαδικασία, για να ωφεληθούν.

    Αυτή τη στιγμή τα πάσχοντα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν ακτινοθεραπεία σε μηχανήματα που προορίζονται για ενήλικες, τα οποία δεν διαθέτουν ειδικά ακινητοποιητικά συστήματα και δεν είναι τόσο γρήγορα. Σε μηχάνημα για παιδιά απαιτούνται 5-10 λεπτά ακτινοθεραπείας, ενώ σε αυτά για τους ενήλικες 30-50 λεπτά. Η άλλη λύση αφορά μόνο τις οικογένειες με οικονομική άνεση, αφού υπάρχουν κατάλληλα ακτινοθεραπευτικά για παιδιά μόνο στα ιδιωτικά νοσοκομεία (57% αυτοί που καταφεύγουν σ' αυτά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γινεται να μάθουμε ποιές είναι οι γαμωεταιρείες που το μπλοκάρουν?

    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
    Τι θα γίνει με τις συντάξεις ..."ανυπανδρίας";
    .
    Του Ν. Μαλγαρινού
    .
    Μέχρι σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι για ένα παιδί εκτός γάμου, ο πατέρας μπορεί να το αναγνωρίσει.
    Ερώτημα: Εάν μια μεγαλοκοπέλα, κόρη Στρατηγού, ή Πολιτικού, που εισπράττει την σύνταξη του πατέρα της λόγω "Ανυπανδρίας" υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με ένα νεαρό άτομο, η σύνταξη αυτή θα εισπράττετε εσαεί λόγω κληρονομικού δικαίου;
    Απλά ρωτάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. file mou otan oypourgos ygias simetaski se tileorasiki epetia gia nosokomio karkinopathon pedion ke den trepete gia tin apotixia tou na kani to aftonoito pernotas tin efthni oidios ti perimenis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ συνεχίζει τον αγώνα της για δημόσιο έλεγχο του ΟΤΕ και για μια ακόμη φορά γνωστοποιεί της λόγους για τους οποίους είναι αντίθετη στην εκχώρηση της Διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ και την ιδιωτικοποίησή του:

    . ΠΛΗΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
    Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας υποδουλώνεται μ' ένα νέο τρόπο. Τον οικονομικό.
    Οι μεγάλες βιομηχανίες, το τραπεζικό σύστημα, το λιανικό εμπόριο, τα ναυπηγεία, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια πέρασαν ή περνούν οριστικά στα χέρια ξένων επενδυτών.
    Οι μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις κρίσιμων τομέων της εθνικής οικονομίας (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές) μετοχοποιήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό τους.
    Δεν είναι τυχαίο ότι οι κυβερνήσεις στα ισχυρά κράτη μέλη της Ε.Ε. κρατούν τους αντίστοιχους οργανισμούς υπό δημόσιο έλεγχο.
    Η απόφαση πλήρους ιδιωτικοποίησης και αυτών των επιχειρήσεων διαμορφώνει τους όρους της πλήρους οικονομικής εξάρτησης της χώρας από τους ξένους και εμείς διαφωνούμε με αυτή την επιλογή.

    . ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ.
    Εδώ και πάνω από μισό αιώνα ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης ο ΟΤΕ και οι εργαζόμενοί του δημιούργησαν μια τεράστια εθνική τηλεπικοινωνιακή υποδομή πηγαίνοντας το τηλέφωνο και στην πιο μακρινή και δύσβατη γωνιά της πατρίδας μας.
    Με συνεχείς προσπάθειες και μεγάλες επενδύσεις ανταποδίδονται στον 'Ελληνα πολίτη και στον επιχειρηματία οι σύγχρονες υπηρεσίες συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας σε όλους της τους τομείς.
    Με επενδύσεις στο εξωτερικό και με την δημιουργία θυγατρικών εταιρειών, εντός και εκτός Ελλάδας, έκαναν τον όμιλο ΟΤΕ την μεγαλύτερη κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.
    Η κοινωνική συνεισφορά του ομίλου, συνάρτηση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα του, είναι μοναδική κι εμείς έτσι θέλουμε να παραμείνει.

    . ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
    Η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ομίλου εταιρειών ΟΤΕ θα σημάνει άμεση αλλαγή των λειτουργιών του με μοναδικό προσανατολισμό το κέρδος. Εγκατάλειψη των μη αποδοτικών περιοχών (ύπαιθρος, νησιά).
    Περιορισμό επενδύσεων σε περιοχές άμεσης απόδοσης και αύξηση των τιμολογίων. Κίνδυνο εκποίησης της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του για άμεση είσπραξη κεφαλαίων από τους ξένους ιδιοκτήτες του. Ακόμα μεγαλύτερη μείωση θέσεων εργασίας. Αλλαγή της πολιτικής προμηθειών σε βάρος εγχώριων επιχειρήσεων. Σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

    . Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    Σοβαρές της επιπτώσεις θα υπάρξουν στην άμυνα της χώρας (μέσω του δικτύου του λειτουργούν συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης στρατιωτικών μονάδων και αεράμυνας), στην εσωτερική ασφάλεια (αστυνομία, πυροσβεστική κλπ), στην λειτουργία της Κεντρικής Διοίκησης (Βουλή, Κυβέρνηση, Υπουργεία, Δημόσιοι Οργανισμοί κλπ).
    Ασυδοσία στη διαφύλαξη του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων των συνδρομητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση