GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καρτέλ και στο λάδι!

, . Ο παραγωγός το πουλάει μέχρι 3 ευρώ και ο καταναλωτής το αγοράζει 6! Παραπλανητικές διαφημίσεις εταιρειών, όπως η ΕΛΑΪΣ, αλλά η Επιτροπ...

, .
Ο παραγωγός το πουλάει μέχρι 3 ευρώ και ο καταναλωτής το αγοράζει 6! Παραπλανητικές διαφημίσεις εταιρειών, όπως η ΕΛΑΪΣ, αλλά η Επιτροπή Ανταγωνισμού σιωπά...
,
Γράφει ο Τάσος Αντωνιάδης
,
ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΝΟΣ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗΝΤΙΜΗ ΤΩΝ 6 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΗΝ΄ΤΙΜΗ ΤΩΝ 2,65 -3,00 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ. ΦΕΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Η ΤΙΜΗ ΕΠΕΣΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΝΟΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΕΛΑΪΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΝΑ ΞΕΝΥΧΤΑΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΛΕΧΤΕΣ ΕΛΙΕΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΛΤΙΣ "ΚΛΑΣΙΚΟ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ Ή ΠΑΡΘΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΟΥΠΕ ΚΑΙ ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.
ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΧΥΜΟΣ ΕΛΙΑΣ, ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.

----------------------------

26 σχόλια

  1. Κύριε Αντωνιάδη,

    Έχετε απόλυτο δίκιο.

    Η ΕΛΑΙΣ πουλά ραφιναρισμένο λαδί που για όσους δεν ξέρουν είναι μίξη μη βρώσιμου λαδιού και αγνού παρθένου σε ποσοστό μέχρι 80/20!!!

    Αυτό σημαίνει ότι το κακό λάδι είναι τέσσερις φορές περισσότερο απο το καλό...

    Στη χειρότερη περίπτωση ο παραγωγός δεν προσφέρει τόσο κακό συνολικά λάδι εάν δεν προσφέρει αγνό παρθένο, με αφαιρεμένη δηλαδή την οξύτητα ή απο την αρχή χαμηλής οξύτητας...

    Οι Ιταλοί αγοράζουν το Μεσσηνιακό λάδι και κάνουν οτι η ΕΛΑΙΔΑ αλλά το πωλούν σε τιμές απο 12 - 24 € το λίτρο... Ναι καλά διαβάσατε... Τόσο το πωλούν απο τα τυποποιεία των περιοχών τους...

    Οι αγρότες πωλούν έτσι και αλλιώς πάνω απο 7 € το λίτρο...

    Άρα κύριε Αντωνιάδη αν και έχετε δίκιο ας συσπειρωθούμε οι αγρότες...

    Όποτε τους μιλάω για τυποποίηση με κοιτούν με βλέμμα βοοειδούς .. ξέρετε πόσο σπιρτόζικο βλέμμα έχει το βόδι...

    Μερικοί όμως τα έχουν καταφέρει στη Μάνη και στη Κρήτη... και η ΕΛΑΙΣ ας βουρλίζεται όσο θέλει...

    Η λύση είναι μια...

    Δεν πουλάμε στην ΕΛΑΙΣ... ας την αφήσουμε να πλαντάξει... πουλάμε τυποποιημένο μόνοι... Αλλα πριν μαθαίνουμε να τυποποιούμαι με υψηλές προδιαγραφές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GIA TO XTESINO DIMOSIEVMA TOU IOU THS ELEFTHEROTYPIAS POU ANTIGRAFEI EPAKRIVOS KEIMENA APO TO ANTHELLHNIKO SKOPIANO SITE BULGMARK.COM KAI TA DIMOSIEVEI WS DITHEN NTOKOUMENTA.

    AVGA KAI GIAOURTIA STOUS SYNTAKTES TOU IOU. EFOSON MAS STEROUN TO DIKAIOMA STI DIAMARTYRIA KAI TO DIKAIOMA STIN DIAFORETIKH APOPSI, EFOSON YPEROPTIKA KAI PROKLITIKA YIOTHETOUN KSENI PROPAGANDA, EFOSON ARNOUNTE EPIDIKTIKA NA DIMOSIEFSOUN TIS EPISTOLES DIAMARTYRIAS MAS, O MONOS TROPOS DIAMARTYRIAS POU MAS APOMEINE EINAI NA TOPUS EPISTREPSOUME PISO TIN VROMA POU SKORPOUN ME TIN ANTHELLINIKI TOUS MELANI, ME MORFH XALASMENWN AVGWN KAI GIAOURTION .
    TO XALASMENO AVTO H KOINWS KLOUVITHS ISWS ANTISTATHMISEI LIGO TIN VROMA POU SKORPOUN EIS VAROS TWN ELLHNIKWN SYMFERONTON KAI EIS VAROS THS ISTORIAS MAS TIS TAFTOTITAS MAS , TIS KLIRONIMAS MAS.DIOTI DEN EIMASTE OLOI GELIOI ANOITOI DIETHNISTES NA FONAZOUME KATA TIS PAGOSMIOPOIISIS ALLA H PAGOSMIOPOIISI NA EINAI AFTOSKOPOS KAI KENTRIKH IDEA STA PISTEVO TOU "KOMATOS"
    AISXOS AISXOS AISXOS
    GIAOURTI KAI XALASMENA AVGA NA TOUS EPISTREPSOUME THN VROMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ¨Όταν θα ξυπνήσετε σαν παραγωγοί και θα μάθετε να χειρίζεστε το λαδί δεν θα χρειασθείτε καμία ΕΛΑΙΔΑ.
    Αλλά η βλακεία , ο ατομικισμός και τα κόμματα δεν σας αφήνουν να κάνετε έναν σοβαρό συνεταιρισμό.

    Οπότε μην τα ρίχνεις στους άλλους αλλά στο ξερό σας το κεφάλι γιατί ακόμα τσακώνεστε από πιο κόμμα θα είναι ο πρόεδρος του συνεταιρισμού σας, πως θα μοιράσετε της επιδοτήσεις και ποιανού την κόρη θα διορίσετε στα γραφεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παράκληση μην γράφουμε άσχετα
    και ο φίλος με το
    GRSex.com
    na mhn katalambanei toso xoro adika, koprente, ntoy gioy antesten , lo ai kapito katalabes
    giati με τον τρόπο που γράφεις μου θυμίζεις του Ελληναράδες
    πως παρκάρουν μέσα στη μέση και καταλαμβάνουν όσο περισσότερο χώρο μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ,ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ "ΒΓΗΤΕ " ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ , ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΟΠΟΤΕ , ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΝΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΝΟΘΕΙΑ, ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ,ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ .


    ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ .
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι βιομηχανίες με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δυσφημούν τους παραγωγούς ελαιολάδου .

    Δεν τους φτάνει όμως μόνο αυτό, έχουν ξεκινήσει να εμφανίζουν τα παλιόλαδα σαν φάρμακο για την χοληστερίνη.

    Τα διάφορα Becel pro active που πλασάρουν τους δίνουν την δυνατότητα να βάζουν στην αγορά και στο τραπέζι του καταναλωτή υποβαθμισμένα παραπροίόντα που δεν θα μπορούσαν να πουληθούν αλλιώς.
    Μεταλλαγμένα λάδια Becel pro active απο ηλιέλαιο καλαμποκέλαιο και κραμβέλαιο, παλιομαργαρίνες και όλες τις σαχλαμάρες που παράγουν οι Αμερικάνοι μας τα πουλάνε σαν φάρμακο.

    Το λάδι δεν τους δίνει τόσο κέρδος γιατί είναι δεκάδες χιλιάδες οι Έλληνες που παράγουν και μπορούν να το βρουν απευθείας .

    Αντικαθιστούν την Μεσογιακή διατροφή και το λάδι με τον Αμερικανικό καρκίνο για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
    ...στις πλάτες των αγροτών και με τη βοήθεια κάποιων αγροτοσυνδικαλιστών των τοπικών Αγροτικών Συνεταιρισμών, καταστρέφει ένα προϊόν - χρυσάφι και κεφάλαιο για τον τόπο....
    Όταν οι Ενώσεις δεν αφήνουν κάνεναν να τυποποιήσει δίδοντασ "προμήθειες" στουσ προέδρους των Α.Σ. μέχρι και 27.000€, τότε γιατί οι τοπικοί Α.Σ. να μην πουλήσουν χύμα για ένα κομμάτι ψωμί???

    Τοπική Ένωση Συνεταιρισμών μεγάλου νομού δημιούργησε προϊόντα τα οποία επιδιώκει και θεωρεί και κατόρθωμα οτι το έκανε να πουλάει στα Γερμανικά ALDI, εκπτωτικές αλυσίδες SUPER MARKET όπου διακινούνται ότι φτηνότερο και β διαλογής!!!

    Όταν τοπικός Α.Σ. επιδίωξε να τυποποιήσει 1500 τόννους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κάποιοι έξυπνοι το νόθευσαν,kai καταχράστηκαν 844.000€!!! και φυσικά τον "ρίξαν" έξω. Ένα προϊόν το οποιο θα χαρακτηριζόταν ως ΠΟΠ με ήδη kλεισμένα ράφια στο TESCO!!!.
    Και πάμε παρακάτω...όταν τοπικοί ΑΣ δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εμπορευθούν και τυποποιήσουν το προϊ΄ν τους γιατι δήθεν δεν έχουν λεφτά και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ στο Ηράκλειο, γιατί είπαμε ευκολότερα λεφτά είναι οι προμήθειες της Ενωσης για να πάρει φθηνό προϊόν να το εμπορευθεί μόνη της και εις βάρος ΟΛΩΝ αυτών των έρμων παραγωγών που φέτος και με το ζόρι πήραν τιμη 2,45€ ΤΟ ΚΙΛΟ!!!!!

    Έτσι είναι τα πράγματα...μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας και καταστρέφουμε και την τοπική οικονομία αλλα και τον τόπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο χυμός της ελιάς, το παρθένο ελαιόλαδο δηλαδή, διαθέτει ευεργετικές εφαρμογές τόσο στη διατροφή όσο και σε πλείστες άλλες μορφές χρήσης. Από επαλείψεις, αντιοξειδωτική - αντιρυτιδική δράση, ενάντια στην τριχόπτωση, ενυδατική κ.α.

    Όλα αυτά εφ’όσον είναι στην πρωτογενή του μορφή δίχως οποιαδήποτε βιομηχανική επεξεργασία. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε έκλπληκτοι έναν πακτωλό εκατομμυρίων να διαχέεται στα ΜΜΕ με σκοπό τη δυσφήμιση του παραγωγού και την “οσιοποίηση” των πολυεθνικών που λυμαίνονται την πρωτογενή παραγωγή και κερδοσκοπούν βιάζοντας οτιδήποτε φυσικό, καθιστώντας το όχι μόνο άχρηστο αλλά και επικίνδυνο για την ανθρώπινη και πλανητική υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ενημερωτικά όλα αυτά για το λάδι και ευχαριστούμε εμείς οι άσχετοι. Πράγματι το πρόβλημα της διαφθοράς και του ατομικισμού είναι το εθνικό μας πρόβλημα. Μπράβο Nickgr και φίλε από Κρήτη. Αφελής ερώτηση. Τόσοι λίγοι είναι οι "καλοί" που δεν μπορούν να μαζευτούν να δημιουργήσουν ένα ποιοτικό προιόν? Πείτε μας και για τις αλυσίδες λιανικής. Θα μπορούσαν οι παραγωγοί να διαθέσουν το προιόν;

    lakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρακαλώ τον Ανώνυμο (20 Απρίλιος 2008 10:50 πμ) να με καλέσει στο bazioto@otenet.gr για να δούμε πως θα πάρουμε τα θέματα σε ποιο οργανωμένο επίπεδο.

    Αναφέρομαι στα οσα λίγα αλλά ζουμερά αναφέρει στο κείμενό του για εκβιασμούς και ατασθαλίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και φυσικά το λάδι θα μπορούσενα πάει στα ράφια της λιανικής!

    Και μάλιστα με την υπαραξία που έχει, και εαν αυτή περάσει έστω και στο 20% στον παραγωγό αυτόματα το πρόβλημα λύνεται.
    Το πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος το πρόβλημα είναι τα κυκλώματα που όλοι όσοι έχουν την ευθύνη (αγροτοσυνδικαλιστες) τα συντηρούν!
    Κανείς δεν είναι άσχετος απλά όλοι σιωπούν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. STOP CARTEL
    Κυριε Αντωνιαδη,φυσικα υπαρχει ΚΑΡΤΕΛ και στο ελαιολαδο...
    Μην περιμενετε τιποτε απο την Επιτροπη Ανταγωνισμου,καθως απλα ...δεν λειτουργει.
    Ο Οργανισμος ΣΤΟΠ ΚΑΡΤΕΛ δεχεται καταγγελιες, τις οποιες μπορει δυναμικα να τις προωθησει σε ολα τα επιπεδα και να επιτυχει αποτελεσμα.
    Εσεις που οπως φαινεται, γνωριζετε αρκετα τον τομεα αυτον,
    Επισκευθειτε τωρα τον Δικτυακο τοπο
    www.stopcartel.org και ενημερωθειτε σχετικα.
    ΟΛΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ


    Το μποϋκοταζ φίλε μου, γίνεται μόνο σε "στοχευμένα " προϊόντα και ένα ένα, ώστε να "τρομοκρατήσεις" τους υπόλοιπους. Φαντάσου π.χ. αν απο αύριο κανείς δεν αγόραζε γάλα Νουνού...ΜΕΘΑΥΡΙΟ οι τιμές θα έπεφταν σε όλα τα γάλατα!!! Το πρόβλημα στη χώρα μας όμως είναι ότι αποτελείται από μαλάκες και "παρτάκηδες"...
    Μαζί σας πάντως στην όποια σοβαρή, οργανωμένη κίνηση!!! ενημερώστε όλα τα blogs και βλέπουμε πως θα πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η απάντηση σε όλα τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για να μπορέσει να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας από τη λεηλασία των πάντων από τη δεξιά, είναι η αταλάντευτη ενότητα που θα ξεκινάει από τη κορυφή και θα καταλήγει στη βάση του.

    Οι εχθροί του ΠΑΣΟΚ μετέρχονται κάθε είδους συκοφαντία ,πολιτική αλητεία και τέχνασμα για να σπιλώσουν τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

    Το αποτέλεσμα της κρίσης στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται στο ότι η ΝΔ δεν υπολογίζει καν την αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ και διαλύει τα πάντα, αλλά τρέμει στην ιδέα ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διακηρύξει ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα βάλει φυλακή όλους τους καταχραστές του δημόσιου χρήματος ανεξαρτήτως χρώματος θα δημεύσει τις περιουσίες τους, και ο νόμος θα ισχύει για όλους ανεξαρτήτως τους Έλληνες με τους ίδιους όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλήθεια τώρα, Πλάκα μας κάνεις;
    Πόσο βλάκας είσαι ρε μεγάλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε σένα λέω 1:04.
    Βλάκα, ε βλάκα!
    Εσείς με τις παροπίδες φταίτε για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι και από τον παραγωγό που το πήρα εγώ ,πλήρωσα τους πέντε τενεκέδες 460 ευρω , οπότε το ίδιο είναι καλύτερα να δίνω 6 ευρω το δεκαπενθήμερο παρά 460 μαζεμένα
    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γι' αυτό ο ένας πολιτικός είναι πιο κλέφτης, προδότης και άχρηστος απ' τον άλλον.
    Γιατί σε κάθε περίπτωση έχουν κάτι βλάκες σαν και σένα να τους κουνάνε σημαιάκια και να τους ψηφίζουν.
    Βλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αλλα πριν μαθαίνουμε να τυποποιούμαι με υψηλές προδιαγραφές...

    20 Απρίλιος 2008 2:53 πμ

    "Προηγουμενως ομως ας μαθουμε να τυποποιουμε με υψηλες προδιαγραφες"

    Αυτο θα ηθελες να πεις ισως?

    Ειμαστε με τους παραγωγους. Ενημερωσε εσυ τον κοσμο, και θα κανει ο,τι μπορει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. βρε ας τους να φανε τη σαβουρα και να λενε κι ευχαριστω στα καρτελ που τους τα περνουν χοντρα γιατι οταν σαν παραγωγος τους το πας στην πορτα τους φρεσκο φρεσκο σε κανουν να νιωθεις οτι σου κανουν και χαρι ας ερθουν νοεμβριο μηνα να τις μαζευουν μια μια μες τα κρυα να ξανυχτανε στα λιοτριβια να πληρωνουν καλιεργητικα κλαδεματα ..ας τους να φανε το...παρθενο με τα 6 ευρω που μεχρι να ανοιξεις το μπουκαλι τελειωνει αφου δεν εμπιστευονται τον παραγωγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ποιόν παραγωγό να εμπιστευθούν ρε φίλε, εδώ έχει ξεσκιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας από τις γεωτρήσεις και τα φυτοφάρμακα.Και εγώ από φίλο παραγωγό παίρνω, μου λέει ότι είναι από το ίδιο που τρώει και αυτός,και τον πιστεύω. Έλα όμως που και οι καρκίνοι έχουν αυξηθεί στους ίδιους τους αγρότες και με τρώει η αμφιβολία για τα φυτοφάρμακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΦΙΛΕ ΤΑΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΛΑΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΛΙΑ (ΑΠΟ ΚΑΤΩ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΞΥΤΗΤΑ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΝΟΘΕΥΕΙ!
    ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΛΑΔΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΡΩΤΕ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΛΒΟΛΙΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. με τον όρο "τυποποίηση"προσπαθούν να καταργήσουν διαδικασίες αιώνων όχι τυχαία.

    ο κακός-πονηρός παραγωγός και η καλή εταιρεία.

    όπως πέρασε το γάλα σε λίγα πράσινα χέρια έτσι θα περάσουν άλλα προϊόντα σε γαλάζια χέρια(βλέπε ανακατανομή πλούτου)

    οι εταιρείες μαζεύουν τα ληγμένα απο τα super market για να τα πετάξουν.ΔΕΝ ΤΑ ΞΑΝΑΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ.
    τα ληγμένα λουκάνικα γίνονται χωριάτικα
    τα ληγμένα γάλατα,παγωτά
    τα λάδια ανακατεύονται επεξεργάζονται...και είναι όλα Ελληνικα.
    (στο χωριό μου οι βοσκοί κάνουν "λαθρεμπόριο"πουλώντας κανένα τυρί απ' το να δώσουν 80δρχ.το αγελαδινό γάλα στίς 7 αδελφές και 100δρχ. το κατσικίσιο.)

    εκεί πάει και το λάδι.

    δες και στα comments του "Συσκέψεις"χωρίς ουσία της 17 Απριλίου εδώ στο press.gr σχετικό κείμενο

    φιλικά who

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η Α...ΤΙΜΟΥΛΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!

    ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΣΧΑ!

    ΑΡΝΙ ΕΩΣ 4 ΕΥΡΩ
    ΝΤΟΜΑΤΑ 0,50 ΕΥΡΩ
    ΜΑΡΟΥΛΙ 0,20
    ΨΩΜΙ 0,50ΕΥΡΩ/ΚΙΛΟ
    ΤΣΟΥΡΕΚΙ 1 ΕΥΡΩ/ΚΙΛΟ
    ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ 2-3 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ
    ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ 0,20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ
    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 1,5 ΕΥΡΩ /ΚΙΛΟ

    ΑΝ ΔΕ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΛΕΨΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

    ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ.

    ΤΟ 11ΑΡΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ!

    1.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ!

    2.ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ,ΖΥΓΙΣΤΕ,ΓΥΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΤΕ.

    3.ΨΩΜΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.ΑΠΟ ΚΑΡΤΕΛΑΔΙΚΟ,ΑΚΡΙΒΟ ΜΕ ΤΙΜΗ ΦΘΗΝΗ(ΑΛΛΑΓΗ ΤΙΜΗΣ Η ΣΑΚΟΥΛΑΣ)

    4.ΠΑΡΤΕ ΔΥΟ ΑΡΝΙΑ.ΕΝΑ ΒΑΡΥ ΚΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ.ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΦΘΗΝΑ!

    5.ΜΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΕΤΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ .ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

    6.ΜΗ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΦΑΣΑΡΙΑ!ΑΠΕΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΜΥΝΗΣΕΙΣ.

    7.ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΗΣΤΙΚΟΙ!ΦΑΤΕ ΚΑΘΩΣ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ΦΕΥΓΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΧΟΡΤΑΤΟΙ!!!

    8.ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ ΞΥΡΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΦΤΕΡΣΕΙΒ.ΑΡΩΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.

    9.ΒΑΛΤΕ ΑΚΡΙΒΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΦΘΗΝΩΝ.

    10.ΟΙ ΤΑΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΤΕ ΠΟΤΕ. ΑΠΛΑ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ-ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.

    11.ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΑΜΙΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΑ-ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΕΝΑ Η ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΘΗΝΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΜΑΤΙ!
    ΜΗ ΦΑΝΕΙΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ!ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΙ!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!
    ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ!

    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

    ΑΠΟ ΤΗΝ Α...ΤΙΜΟΥΛΑ!!!!!!!!





    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ευχαριστουμε για την ενημερωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πόσο ηλίθιοι έχετε γίνει ρε ελληνες γραικίλοι. Εδώ που μένω στο εξωτερικό αγοράζω εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε τιμές μεταξύ 4 και 6 € (6 κάνει το καλύτερο λάδι βιολογικής παραγωγής αλλά με 4 βρίσκεις πολύ καλό).

    Εσείς και οι βλάκες παραγωγοι που αντί να κάνετε έναν συνεταιρισμό πάτε και το δίνετε τσάμπα στις πολυεθνικές, και οι βλάκες καταναλωτές που αγοράζετε ΕΛΑΙΣ και ΠΑΠΑΡΙΣ. ΗΛΙΘΙΟΙ ...ό,τι αξίζετε έχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση