GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το συμφέρον της Ευρώπης είναι...

...τα λιγότερα κράτη ‏ . Του Χρ. Μηνάογλου . Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο βαθμό που δεν κυβερνάται από αμερικανόπληκτες ηγεσίες - με τον όρο βέβα...

...τα λιγότερα κράτη
.
Του Χρ. Μηνάογλου
.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο βαθμό που δεν κυβερνάται από αμερικανόπληκτες ηγεσίες - με τον όρο βέβαια δεν αναφερόμαστε σε σκοτεινές συνομωσίες αλλά σε πολιτικούς πεπεισμένους για την υπεροχή των ΗΠΑ - έχει συμφέρον παράλληλα με την αρχή της αυτοδιάθεσης των εθνοτήτων, να προωθήσει και αυτή της ακεραιότητας των υπαρχόντων κρατών, τόσο σε ό,τι αφορά τα μέλη της, όσο και σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της γηραιάς ηπείρου. Η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου και των Σκοπίων με τον ετσιθελικό τρόπο της ηγεσίας τους υποσκάπτει το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δημιουργεί αμερικανικούς θύλακες μέσα στην Ευρώπη.Η τακτική του διαίρει και βασίλευε που εφαρμόζει η υπερδύναμη, πρέπει να τύχει ανάλογης αντιμετώπισης.
Η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη πρέπει για την ίδια την υστεροφημία και αυθυπαρξία της να αναγνωρίσει πως λάθεψε συναινώντας στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Το μεγάλο λάθος που έκαναν τότε οι Ευρωπαίοι βέβαια μπορεί να μην βαραίνει τους Έλληνες, παρότι η τότε ηγεσία της χώρας κάμφθηκε, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως η Ελλάδα υφίσταται πρώτη τις συνέπειες της λανθασμένης αυτής απόφασης.
Κανείς όμως δεν φαίνεται να ανησυχεί για τις πραγματικότητες αυτές. Καμία πρόταση για σεβασμό απόλυτο και όχι κατά περίπτωση της αρχής του απαραβίαστου των υπαρχόντων κρατών, της μη αποδοχής νέων και της κατηγορηματικής άρνησης αλλαγής των συνόρων. Μία τέτοια Ευρώπη θα είχε μέλλον και νόημα για τον Ελληνισμό. Αντίθετα, η Ευρωπαϊκή Ένωση του Ευρωσυντάγματος μόνο θλίψη προκαλεί.
---------------------------------------------------

11 σχόλια

  1. Μια που καποια παπαγαλακια μας λενε καθε φορα 'βρε συμβιβαστειτε , βρε υποχωρειστε γιατι καθε φορα που μας κανουν μια προταση ειναι χειροτερη απο την προηγουμενη' ΑΙΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ (ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ ΤΗΕ ΕΕ..) ΝΑ ΤΟ 'ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ'...Δηλαδη να αποσυρουμε (αφου δεν το δεχτηκαν οι τσογλανοι υπουργοι των σκοπιων) εκεινο το 'συνθετη ονομασια με ονομα Μακεδονια' ΣΕ 'ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ' αφου δεν το δεχτηκανε , τωρα να τους παρουσιασουμε και εμεις (που ειναι στα κατω τους) ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ λυση.. ετσι για να δικαιωσουμε μια φορα τα παπαγαλακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε press-gr δεν ντρέπεστε; Αναρτήσατε το άρθρο μου με χάρτη που αναφέρει τα Σκόπια ως Μακεδονία; Και χωρίς σύνδεσμο με το blog μου, oramapolis-gr.blogspot.com;
    Αν συμφωνείτε με το Μακεδονία πείτε το, εμένα γιατί μου κολλάτε τη ρετσινιά; Εγώ διαφωνώ.

    Αίσχος!!! Κατεβάστε το αμέσως, αλλιώς επιφυλάσσομαι για κάθε δικαίωμά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ


    ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΒΑΔΕΣ ΤΗΣ.

    ΠΟΙΟΣ ΜΩΡΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΟΜΟΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ;;;;


    ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΕΛΑΤΕ
    ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ_


    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΑΜΟΛΟΥΣΑΝ ΤΟ CASUS BELI

    KAI ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ

    ΒΛΕΠΠΕ ςς 300

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΣΤΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτος ο χαϊβαν-ογλου προσπαθει το βλητο καθε τοσο να προβοκαρει. Σημερα το επιχειρησε και με ενα χαρτη.

    Οπου να 'ναι θα ψοφησει απο τον καημο του, το τσογλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η τραγωδία των ανταγωνισμών κύριε Μηνάογλου είναι αυτή που θέλει κράτη προτεκτοράτα ξένων συμφερόντων.

    Είναι κωμικό και συνάμα τραγικό να βλέπει κανείς την επιθυμία των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας να γίνουν μέλη της ΕΕC ως μικρές εθνότητες αντί στα πλαίσια μιας μεγάλης Γιουγκοσλαβίας...

    Θεώρησαν ισως οτι έτσι θα προστατέψουν τα συμφέροντά τους καλλίτερα αλλα θα ανακαλύψουν σύντομα ότι έκαμαν ακριβώς το αντίθετο.

    Βέβαια είναι σχεδόν προφανές οτι κάποια στιγμή τα έθνη που συναποτελούσαν στο παρελθόν την Γιουγκοσλαβία θα επανενωθουν στα πλαίσια της κοινότητας αλλά μέχρι τότε θα προσφέρουν ψήφους επιρροής στα έθνη που τους επηρεάζουν, όπως η Γερμανία ενώ φοβάμαι πως η Ελλάδα δεν θα είναι μεταξύ αυτών…

    Είναι η μοίρα της Ευρώπης να ισχυροποιεί ολοένα τους θεσμούς της αντι να τους απομακρύνει και όση ενέργεια και αν αναλώσουν για το αντίθετο οι Αμερικανοί τα λεφτά τους στον βρόντο θα σκορπούν…

    Σήμερα όμως έχουν ως συμμάχους, στο αποτρόπαιο έργο τους, εκτός απο την Αγγλία, που μετά τον χρήζοντα απόλυτης απαξίωσης Μπλέρ ακολουθεί διαφοροποιημένη πολιτική, και την Γερμανία της οποίας η Merkel άλλοτε ακολουθεί ως πιστό σκυλάκι την Αμερικανική εξωτερική πολιτική και άλλοτε διαφοροποιείται.

    Όποτε όμως διαφοροποιείται είναι επειδή πληρούνται τα δικά της συμφέροντα και οχι τα ευρωπαϊκά...

    Δυστυχώς έχουμε ξεχάσει οτι οι
    πρώτες χώρες αποσπάσθηκαν απο την Γιουγκοσλαβία κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών της Γερμανίας με τα κράτη αυτά να μετατρέπονται πρακτικά σε δορυφόρους της Γερμανικής επιρροής. Επρόκειτο για ένα καταπληκτικό πόλεμο των Γερμανών που κέρδισαν χωρίς μάχες αλλά με εκατόμβες νεκρών απο την διαμάχη που προέκυψε, με το Μπούκοβαρ να αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα και μελανή σελίδα αυτής της πρόσφατης ιστορίας.

    Εάν υπάρχει ένα παράδοξο στα όσα συμβαίνουν γύρω μας, αυτό είναι το ότι δεν γίνονται αντιληπτά τα παραπάνω απο τους Ελληνες πολιτικούς που βλέπουν με παρωπίδες τα οσα συμβαίνουν εστιάζοντας μόνο στα σύνορά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2.36
    Σας πονάει ο κώλος γυφτομαλάκες πλιατσικολόγοι αλλά σας έρχεται και άλλο παλούκι. θα σας αρέσει στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που δεν καταλαβαίνει το 1,5% του Ελληνικού λαού όπως και το ζώων των 2¨36 είναι ότι δεν γίνονται για το όνομα αλλά για τις εθνικιστικές διεκδικήσεις που προέρχονται από την μονοπώληση του όρου μακεδονία.
    με χάρτες που να ζητάνε δικά τους Ελληνικά εδάφη να ζητάνε για δικιά τους Ελληνική ιστορία κλπ.
    και για να στο αποδείξω κανείς δεν νοιάζεται που υπάρχουν στην Αμερική πόλεις με το όνομα "Αθήνα" γιατί δεν έχουν εθνικιστικές βλέψεις εναντίων μας ούτε παραποιούν την ιστορία.
    Τώρα αν τάσσεσαι βέβαια με τους Σκοπιανούς εθνικιστές δεν είσαι παρά ένα σιχαμένο εθνικιστικό φασισταριό που ζητάς αλλαγές συνόρων και καλά θα κάνεις να το συνειδητοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλήθεια αυτός ο χάρτης που έχεται τί σημαίνει..???? Τι είναι αυτοί οι χρωματισμοί με τα ποσοστά και τα Σκόπια ως "Macadoine"...?????

    Παρακαλώ απαντήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρέπει να είναι ένας παλιός που δείχνει τα ποσοστά του firefox.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΝΑΟΓΛΟΥ ΚΡΕΤΙΝΕ!!!

    ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η FYROM ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ Macedonia.

    ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟΝ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ!!!!!!!!!j

    ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9 Απρίλιος 2008 2:36 πμ

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΞΕΚΩΛΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ Η ΣΚΑΤΟΦΥΤΡΑ ΣΟΥ.
    ΜΑΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΕΞΩ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ;
    ΒΓΕΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΡΙΟΛΗ ΑΔΕΙΑΣΕ ΜΜΑς ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΠΙΑΝΙ SITE.
    ΟΥΣΤ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση