.. Από το hassapis- peter.blogspot.com . .. Είναι πλέον ολοφάνερο ότι δεν μπορεί δυστυχώς, μέσω της διπλωματικής οδού, να αποφευχθεί λύση ...

Από το hassapis-peter.blogspot.com
. ..
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι δεν μπορεί δυστυχώς, μέσω της διπλωματικής οδού, να αποφευχθεί λύση που να μην περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Από τις πληροφορίες που διαρρέουν, προκύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λύση «Νέα Μακεδονία».
Τελικά, ίσως αυτή είναι καλύτερη λύση από το «Άνω Μακεδονία». Ξέρετε όπου υπήρξαν περιπτώσεις κρατών με ονομασίες «Άνω» και «Κάτω», «Βόρειο» και «Νότιο», τελικά ο πόλεμος μεταξύ τους δεν αποφεύχθηκε. Εκείνο όμως που πρέπει με κάθε τρόπο να επιτευχθεί είναι να μην υπάρξει διπλή ονομασία, γιατί τότε δεν κάναμε τίποτα.
Πάντως σε κάθε περίπτωση και για πολλούς λόγους, πιστεύω ότι θα πρέπει η διοικητική περιφέρεια της Μακεδονίας μας να μετονομαστεί σε «Αρχαία Μακεδονία», είτε επιτευχθεί λύση είτε, πολύ περισσότερο, δεν επιτευχθεί. Ίσως αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή του προβλήματος (ακόμα και τώρα μπορεί να μην είναι αργά) ώστε να υπάρχει, αν μη τι άλλο, διπλωματικό χαρτί πίεσης.
Ο συνάνθρωπος μας Δημήτρης Χουρμουζιάδης χρειάζεται επειγόντως αίμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρειάζονται 50 φιάλες αίμα μηδέν αρνητικό (0-).
Επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και η κατάσταση του Δημήτρη κρίσιμη θα παρακαλούσαμε όσους έχουν ομάδα αίματος 0- (μηδέν αρνητικό) και μπορούν να δώσουν αίμα να περάσουν από ένα από όλα τα νοσοκομεία της χώρας δίνοντας το όνομα και το νοσοκομείο στο οποίο πάει το αίμα για τον Δημήτρη Χουρμουζιάδη στο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.
Πρέπει να μαζευτούν πάνω από 50 φιάλες αίματος και οι φίλοι και οικογένεια έχουν μαζέψει μόλις 8. Κάντε ένα repost, πείτε το στους φίλους σας, ίσως κάποιος να μπορεί να τον σώσει.
Ο Δημήτρης ήδη σας ευχαριστεί όλους ακόμη και αν βρίσκεται σε κώμα αυτή τη στιγμή.
ΑΛΑΒΑΝΟΣ&ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΣχετικά με το δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό που ζητά ο φαιδρός κ. Αλαβάνος έχω να του απαντήσω τα εξής :1) Κανείς Νόμος ποτέ στα χρονικά του τόπου, εκτός σπανίων εξαιρέσεων , δεν έχει υπέρ του, την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, αλλά μόνο της βουλής.Δεν το ξέρεις αυτό κ. Αλαβάνο ;ευκαιρία να το μάθεις. 2)Με δημοψήφισμα στον Ελληνικό λαό , ούτε ο Πολιτικός γάμος θα ήταν σήμερα Νόμος του κράτους .----ούτε το θρήσκευμα θα αφαιρείτο από τις ταυτότητες. Δεν το ξέρεις αυτό κ. Αλαβάνο ;ευκαιρία να το μάθεις .Και θέλεις τρομάρα σου, να κάνεις νόμο τον γάμο των ομοφυλοφύλων, .άντε να τον πας και για δημοψήφιασμα-.3)Εάν εφήρμοζες δημοψήφισμα στους ψηφοφόρους του κόμματος σου , να είσαι σίγουρος δεν θα ήσουν επί τρείς πενταετίες Ευρωβουλευτής , σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι ικανοί σαν και σένα στο κόμμα σου,εκτός και αν σαν άλλος Χίτλερ πιστεύεις στην μοναδικότητα σου. Δεν το ξέρεις αυτό κ. Αλαβάνο ;ευκαιρία να το μάθεις ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕ , θέλω να σου εξηγήσω ότι τα προβλήματα αυτού του δύσμοιρου τόπου δεν λύνονται με δημοψηφίσματα και αν υπήρχε σήμερα στο ΠΑΣΟΚ αρχηγός αντάξιος του κομματός του, θα είχες πάει από εκεί που ήρθες , μ’αυτήν σου την πρωτοβουλία περί Δημοψηφίσματος. Μ ε σεμνότητα ευχαριστώ όσους με διάβασαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ υπουργός των εξωτερικών και η κυβέρνηση Καραμανλή είναι υπόλογοι στον Ελληνικό λαό για εθνική προδοσία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑύριο όλοι αυτοί μπορεί να παν στα σπίτια τους και να χαίρονται τα πλούτη που απέκτησαν στην πλάτη του λαού και της χώρας, το αποτέλεσμα των πράξεων τους όμως θα μείνει, και θα ακολουθεί τους πολίτες και την μελλοντική πορεία της χώρας.
-
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Εθναρχης
Δεν συμφωνώ σχεδόν σε τίποτα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (ΑΓΙΟ)ειμαστε σε άλλες όχθες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα του βγάζω όμως το καπέλο.
ειναι συγκλονιστική η αναφορά του στην ιστορία του θεματος που μας πληγώνει...
Πάντα τέτοια Δημήτρη!!!
Θα ήταν χρήσιμο, Ο ΑΓΙΟΣ που γνωρίζει, να μας έλεγε, πως σκιαγραφούνται τώρα οι δεσμεύσεις των αντιπάλων δυνάμεων στην υπερδύναμη, σχετικά με την ονομασία της γείτονος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδεχόμενη καθυστέρηση των διαδικασιών, μέχρι να αναλάβει ο νικητής των εκλογών στην υπερδύναμη, θα ωφελούσε τη χώρα μας...?
Αυτη την ιδεα με το "αρχαια Μακεδονια", σου το ψιθυρισε καποιο πουλακι, καποιος ειδικος, καποιος στοχαστης?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν κοιτας καλυτερα να ασχοληθεις με κατι αλλο? Αντε ανοητε, αρκετα μας απασχολουν τα τομαρια, δεν χρειαζεται να μας τρως τον χρονο και συ.
Απο την αλλη, μπορει να εισαι και ολιγον βαλτος!
θα χαρώ πολύ αν συμπεριληφθεί στις συζητήσεις με το Νίμιτς και το όνομα "Μικρή Μακεδονία" σε αναλογία με το Μεγάλη Βρεττανία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧα! χα! θα έχει μεγάλη πλάκα
Ρε φίλε αυτό το πρότεινε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Μιλόσοσκι ακριβώς επειδή ήξερε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα αρχαιόπληκτοι σαν εσένα και το πρότεινε γιατί στις αρχικές προτάσεις Νίμιτς η δική μας Μακεδονία αναφερόταν ως "Ελληνική Μακεδονία".
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΗ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΛΕΓΑΝΕ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΕΤΟ.
Η ονομασία των Σκοπίων είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκκλησιαστικό ζήτημα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩς ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων:
Βασικό ανθρώπινο δικαίωμα είναι η ελευθερία έκαστου να δηλώνει την καταγωγή του. Αν οι πολίτες μιας γειτονικής χώρας ονομασθούν Μακεδόνες παρακωλύεται το δικαίωμα των εκ καταγωγής Μακεδόνων να δηλώνουν την καταγωγή τους.
Ως Εκκλησιαστικό ζήτημα:
Στις Πράξεις των Αποστόλων αναφέρεται ότι ο Απόστολος Παύλος αφού θεώρησε επιταγή Κυρίου το όραμα «Μακεδόνα» που τον καλούσε να διδάξει, μετέβη σε Θεσσαλονίκη και Βέροια και δίδαξε «Έλληνες».
Όσοι αμφισβητούν επομένως το ότι «Έλληνες» και «Μακεδόνες» είναι έννοιες συνώνυμες, αμφισβητούν ένα εδάφιο της Καινής Διαθήκης το οποίο μέχρι τώρα ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί.
Η διπλωματία δεν αρκεί:
Κατ΄αρχήν δεν αρνούμαι ότι η ονομασία μπορεί να αποτελέσει όχημα για διεκδικήσεις εις βάρος της χώρας μας και επομένως αποτελεί εθνικό ζήτημα που πρέπει να το χειριστεί η πολιτική ηγεσία. Φοβάμαι όμως ότι το επιχείρημα αυτό ούτε αρκεί ούτε πείθει από μόνο του. Η ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης απέτυχε. Οι Σκοπιανοί εμφανίσθηκαν ως ασθενέστεροι και κέρδισαν συμπάθεια. Το οποιοδήποτε βέτο ή όποιος συμβιβασμός δεν θα λύσουν το πρόβλημα.
Τα μέτρα που προτείνω πρέπει να ακολουθηθούν ανεξαρτήτως εξελίξεων.
Να ιδρυθεί σύλλογος εκ καταγωγής Μακεδόνων και να διεκδικήσει με προσφυγές το δικαίωμα των μελών του να φέρουν το ιστορικό όνομα των προγόνων τους.
Ο σύλλογος αυτός (πιο αδύνατος από την κυβέρνηση των Σκοπίων) θα μπορεί να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των μελών του ανεξάρτητα από τις πολιτικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. (Αυτή ωστόσο είναι υποχρεωμένη να υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της).
*** Να δημιουργήσει ιστοσελίδα με όλα τα ντοκουμέντα και αδιάσειστα επιχειρήματα. (Και εμείς θα εκπλαγούμε με όσα συγκεντρωθούν. Όλα τα προ του 1950 δημοσιεύματα του ξένου τύπου θεωρούν το Έλληνας και το Μακεδών συνώνυμα και τα χρησιμοποιούν εναλλάξ για τα ίδια άτομα.)
*** Να γίνουν προσφυγές τόσο στο διεθνές δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε μεμονωμένες χώρες (ΗΠΑ Καναδά Αυστραλία Γερμανία κ.α.) από τους εκεί αντίστοιχους συλλόγους μεταναστών, εκ καταγωγής Μακεδόνων.
*** Να επιδιωχθεί διεθνοποίηση μέσω του ερωτήματος αν οι απόγονοι μιας ιστορικής φυλής που έχει ενσωματωθεί σε ένα ευρύτερο εθνικό πλαίσιο διατηρούν ή όχι το δικαίωμα να φέρουν το όνομα των προγόνων τους. (Σε κάθε χώρα ιστορικά υπήρξαν ιδιαίτεροι τοπικοί- φυλετικοί προσδιορισμοί. Να προβληθούν σε κάθε χώρα ανάλογα παραδείγματα από δικές της ιστορικές ονομασίες.) Το οποιοδήποτε δεδικασμένο θα αφορά και τους απογόνους των ΙΝΚΑΣ…!!!!
*** Θα ήταν χρήσιμο σε κάποια φάση η Ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει μειονότητες από κάθε Ελληνικό φύλο, από Πελασγούς, Μυρμιδόνες, και Φαίακες, μέχρι Πόντιους, Σαρακατσάνους και Βλάχους, με σκοπό την κατοχύρωση και προστασία ιστορικών ονομασιών από αθέμιτη χρήση κυρίως σε τηλεοπτικά και άλλα σενάρια. Διεθνώς διάφορες ονομασίες έχουν υποφέρει και πολλές χώρες ενδιαφέρονται για να κατοχυρώσουν δικές τους ιδιαίτερες ιστορικές ονομασίες. Η συζήτηση που θα ξεκινήσει θα συμβάλει στην διεθνοποίηση του ζητήματος και την δημιουργία κανόνων.
*** Ένα νέο έθνος έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστεί με ένα νέο όνομα.
Όχι με το ιστορικό όνομα που προσδιορίζει την ιδιαίτερη φυλετική καταγωγή κάποιων άλλων.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να μην διστάζουμε να μιλάμε ύπαρξη ιδιαίτερης φυλής Μακεδόνων μέχρι πριν 2200 χρόνια.Τότε και το Ισραήλ είχε δώδεκα φυλές.
Να ιδρυθεί Εκκλησία της Μακεδονίας ομοούσιος και αδιαίρετος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Να προβληθεί και να ζητήσει την αναγνώρισή της:
***Ως η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία της ηπειρωτικής Ευρώπης.
***Ως η μόνη κατόπιν ειδικής εντολής του Κυρίου.
***Ως η πρώτη εξ εθνικών (πολυθειστών).
***Ως εκείνη στην γλώσσα της οποίας εγράφη η Καινή Διαθήκη.
Στόχος θα είναι τόσο η κατοχύρωση της ονομασίας όσο και η προβολή του ζητήματος ότι αμφισβήτηση της συνωνυμίας Ελλήνων και Μακεδόνων αμφισβητεί τον Απόστολο Παύλο και την Καινή Διαθήκη. (Επιμένω στο επιχείρημα αυτό γιατί Καινή Διαθήκη υπάρχει παντού σε όλες τις γλώσσες και μπορεί πολύ εύκολα οποιοσδήποτε να διαπιστώσει την αλήθεια με τα ίδια του τα μάτια)
Παράλληλα προβολή του γεγονότος ότι η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στην Γλώσσα των Μακεδόνων και δεν μπορεί να ονομάζεται Μακεδονική μια γλώσσα στη οποία μεταφράστηκε το 1967.
Ο αγώνας θα είναι μακρύς
Όποιο συμβιβασμό και αν πετύχει η διπλωματία ο κίνδυνος δεν θα εξαλειφθεί.
Τον άφησε να γιγαντωθεί η δική μας αδράνεια και ή αφέλειά μας να πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει το αυτονόητο.
Οι δράσεις που προτείνω είναι ειρηνικές, δεν θίγουν οικονομικά συμφέροντα και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν προκλητικές. Το πόσο αποτελεσματικές θα είναι εξαρτάται από την επιμονή και την υπομονή μας. Όσο προχωρήσουν τόσο θα μειώνονται οι κίνδυνοι και τόσο θα υποβοηθείται η διπλωματία.
Φοβάμαι ότι αν συνεχίσουμε να αδρανούμε σύντομα θα φτάσουμε προτιμάμε μια μεγάλη Αλβανία στα βόρεια σύνορά μας.
Σημείωση:
Οι παραπάνω προτάσεις δημοσιεύτηκαν από τις στήλες του Οικονομικού Ταχυδρόμου προ εικοσαετίας. Εξετέθησαν δε και προσωπικά στους τότε «Μακεδονομάχους» (Οι ίδιοι είναι και τώρα) καθώς και στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Ελπίζω κάτι να άλλαξε στο μεταξύ. Ελπίζω ότι το ζήτημα θα συνεχίσει να ενδιαφέρει εμάς τους πολίτες ακόμη και όταν θα πάψει να είναι πρώτο θέμα στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Να μετονομαστεί σε «Πραγματική Μακεδονία»
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΙΤΙΚΗ: Τελευταία Νέα kathimerini.gr
ΑπάντησηΔιαγραφήHμερομηνία : 26-03-08
ΠΓΔΜ: Οι αναφορές των ΜΜΕ για την πρόταση Νίμιτς
Σύμφωνα με αναφορές τηλεοπτικών σταθμών των Σκοπίων σήμερα το βράδυ, η πρόταση που υπέβαλε χθες στη Νέα Υόρκη ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για την εκκρεμότητα της ονομασίας, στους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:
Για εσωτερική χρήση, το όνομα της χώρας θα είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε κυριλλική γραφή.
Για διεθνή χρήση, το όνομα της χώρας θα είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)» και η επίσημη εκδοχή του θα είναι η αγγλική.
Για διμερή χρήση συστήνεται η νέα ονομασία να υιοθετηθεί από τις χώρες που αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιούν τη συνταγματική ονομασία, χωρίς όμως οι χώρες αυτές να υποχρεώνονται σε αυτήν την επιλογή.
Η ονομασία «Μακεδονία» καθ' εαυτήν δεν θα χρησιμοποιείται ως επίσημο όνομα από άλλη πλευρά.
Οι όροι «μακεδονία» και «μακεδονικό», από μόνοι τους, μπορούν να χρησιμοποιούνται σε μη αποκλειστική βάση και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με τη διεθνή νομική και εμπορική πρακτική.
Οι δύο πλευρές καλούνται σε περαιτέρω συζητήσεις για το θέμα του αλυτρωτισμού, σε διακήρυξη του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας κ.λπ.
Τα θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης παραπέμπονται σε κοινή επιτροπή.
Η Ελλάδα καλείται να υποστηρίξει ενεργά την ΠΓΔΜ όσον αφορά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Το θέμα των αεροδρομίων θα πρέπει να εξετασθεί εκ νέου από την ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επειδή ακούστηκαν ορισμένα πρωτάκουστα σχετικά με τον πρόσφατο γάμο ομοφυλοφύλων στην Τήλο και το αν υπάρχει διάταξη νόμου που να το επιτρέπει κλπ, επισημαίνω ότι κανένας δεν έκανε τον κόπο να να ρωτήσει τον κατεξοχήν ειδήμονα της εφαρμογής του κοινοτικού δικαίου στην ελληνική έννομη τάξη και στην υποχρεωτική ερμηνεία των κανόνων του εσωτερικού δικαίου σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόκειται για τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κύριο Παυλόπουλο, που τυχαίνει να είναι σήμερα και ο κατεξοχήν αρμόδιος υπουργός που θα κληθεί να εκδώσει εγκύκλιο στους δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων της χώρας για την εφαρμογή των διατάξεων του πολιτικού γάμου και σύνταξης των ληξιαρχικών πράξεων.
Διαβάστε τι γράφει σε σύγγραμμά του:
«Όταν πρόκειται για την ερμηνεία και την εφαρμογή οποιωνδήποτε άλλων, προγενεστέρων ή μεταγενεστέρων της Κοινοτικής Οδηγίας διατάξεων του εθνικού δικαίου, το ΔΕΚ δέχεται ότι ο εθνικός δικαστής οφείλει να προβαίνει στην ερμηνεία και εφαρμογή του δικαίου αυτού, πάντα μέσα στα πλαίσια του δυνατού, υπό το φως του κειμένου και του σκοπού του κοινοτικού δικαίου, προκειμένου να επιτύχει το στόχο, που καθορίζεται από αυτή, και να συμμορφωθεί έτσι προς τις διατάξεις του άρθρου 189 παρ. 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (Βλ. Απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου C-21/04, 4 Ιουλίου 2006, Κωνσταντίνος Adeneler and others ver. Ellinikos Organismos Galaktos. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει οι διατάξεις του εσωτερικού δικαίου και συγκεκριμένα οι διατάξεις περί γάμου να ερμηνευτούν «υπό το φως του κειμένου και του σκοπού των αντίστοιχων διατάξεων του κοινοτικού δικαίου (ισότητα ανδρών και γυναικών, οιουδήποτε γενετήσιου προσανατολισμού ως προς τα δικαιώματα τέλεσης γάμου κλπ).
Τέλος ο εθνικός δικαστής στην προσπάθεια του να εναρμονίσει, π.χ. με τις μεθόδους που ήδη εκτέθηκαν, το εθνικό δίκαιο με το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, δεν έχει «διέξοδο διαφυγής». Λόγω της αρχής της υπεροχής του κοινοτικού δικαίου υποχρεούται να μην εφαρμόσει τη διάταξη του εθνικού δικαίου, η οποία αντιτίθεται τόσο στο πρωτογενές, όσο και στο παράγωγο κοινοτικό δίκαιο. Η υποχρέωση αυτή εμφανίζεται ακόμη περισσότερο έντονη και επιτακτική, όπως είναι ευνόητο, στην περίπτωση κατά την οποία έχει ήδη προηγηθεί απόφαση του ΔΕΚ, η οποία και έχει κρίνει, με δύναμη δεδικασμένου κατά τις κείμενες κοινοτικές διατάξεις, την αντίθεση μιας διάταξης του εθνικού δικαίου προς το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο (Βλ. Πρ. Παυλόπουλου εγγυήσεις του δικαιώματος δικαστικής προστασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο, σελ. 83-84, Εκδόσεις Σάκκουλα, 1993).»
Αν υπάρχουν όλα αυτά γραμμένα, χρειάζεται να ψάχνουμε στο λεξικό του Μπαμπινιώτη και να ρωτάμε τους παπάδες;