GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα blogs είναι το μέλλον!

Παρουσίαση αποτελεσμάτων μεγάλης έρευνας για τους Έλληνες BLOGGERS . Από τον Ζαφείρη Καραμπάση* . . "Τα blogs αποτελούν μια καινοτόμ...

Παρουσίαση αποτελεσμάτων μεγάλης έρευνας για τους Έλληνες BLOGGERS
.
Από τον Ζαφείρη Καραμπάση*
. .
"Τα blogs αποτελούν μια καινοτόμο πλατφόρμα επικοινωνίας που -για πρώτη φορά στην ιστορία- επιτρέπει στον κάθε έναν με απλή πρόσβαση στο internet, εντελώς ανέξοδα και μόνο με μερικά clicks του ποντικιού, να δημοσιεύσει περιεχόμενο οποιασδήποτε ψηφιακής μορφής δυνητικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πρωτοφανής αυτή δυνατότητα -που εντάσσεται μέσα στα γενικότερα πλαίσια αυτού που έχει επικρατήσει να ονομάζεται “web 2.0” ή “social web”- μετασχηματίζει ριζικά το παγκόσμιο επικοινωνιακό τοπίο διευρύνοντας τη δημόσια σφαίρα ενώ αποτελεί ένα τεραστίων διαστάσεων φαινόμενο που κερδίζει σταδιακά ολοένα και περισσότερο την προσοχή των ΜΜΕ, των επιστημόνων, της αγοράς και κυρίως των απλών ανθρώπων που βλέπουν στα blogs ένα μέσο αυτοέκφρασης, κοινωνικοποίσης και αυτο-ενδυνάμωσης του λόγου τους. Λόγω της ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας του φαινομένου η αφιερωμένη σε αυτό ακαδημαϊκή έρευνα δε μετρά περισσότερα απο 6 χρόνια, σημειώνει όμως διαρκή αύξηση της παραγωγής της. Με δεδομένη τη διαφορά της blogging πρακτικής από κοινωνία αναφοράς και από κουλτούρα σε κουλτούρα, η απουσία μελέτης που να αφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χρήσης της πλατφόρμας από πλευράς των ελληνόφωνων χρηστών της δημιουργεί έναν κενό που για την ώρα καλύπτεται από ποικίλλα σχόλια κυρίως των ελληνικών ΜΜΕ. Ως blogger και ταυτόχρονα επιστήμονας αποφάσισα μέσα στα πλαίσια της μεταπτυχιακής μου διατριβής να αποπειραθώ να διαφωτίσω το κενό αυτό. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιώντας τόσο ποιοτικές όσο και κυρίως ποσοτικές μεθόδους, η εργασία αυτή αποπειράται να ανιχνεύσει τα χαρακτηριστικά της blogging δραστηριότητας στην Ελλάδα. Οι απαντήσεις 1367 ελληνόφωνων bloggers στο ερωτηματολόγιο που κατασκευάστηκε και διακινήθηκε online για το διάστημα Μάρτη-Απρίλη 2007 σκιαγραφούν το προφίλ, τα κίνητρα και τις πρακτικές αυτών που διατηρούν τα blogs που απαρτίζουν τη λεγόμενη «ελληνική μπλογκόσφαιρα». Επιπλέον, μας επιτρέπουν να προσεγγίσουμε τον βαθμό και τον τρόπο με τον οποίο οι ελληνόφωνοι bloggers χρησιμοποιούν το internet και τα υπόλοιπα μέσα, αλληλεπιδρούν, χρησιμοποιούν υπερ-συνδέσμους, διαχειρίζονται την ταυτότητά τους, χρησιμοποιούν δημοσιογραφικές πρακτικές αλλά και το σε ποιους απευθύνονται, ποια είναι η θεματολογία τους και η δημοφιλία τους ενώ οι συσχετίσεις όλων των παραπάνω στοιχείων μας επιτρέπουν να βγάλουμε πολλαπλά συμπεράσματα."
-----------------------------------------------------------------------

*Την Τρίτη 18/3 και ώρα 10:00 πρόκειται να υποστηρίξω την μεταπτυχιακή μου διατριβή "Το blogging στην Ελλάδα : Προφίλ κίνητρα και πρακτικές των ελληνόφωνων bloggers" στις εγκαταστάσεις του ΠΜΣ "Δυνητικές κοινότητες : Κοινωνιο-ψυχολογικές προσεγγίσεις και τεχνικές εφαρμογές" του Παντείου Παν/μίου. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που αφορά στην ελληνόφωνη μπλογκόσφαιρα και την πρώτη παρουσίασή της -η οποία και διεξάγεται δημόσια.

13 σχόλια

  1. 40+1 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΣΙΠΡΑ

    Στηρίζω Τσίπρα
    γιατί γουστάρω:

    - να έχω τον πιο trendy αρχηγό
    - αναρχία και ανομία
    - κατάργηση στράτευσης
    - πρεζόνια και ναρκομανείς
    - Αλβανούς, Σκοπιανούς, Τούρκους κλπ
    - να χτυπάω την γυναίκα μου
    - μείωση χωρικών υδάτων σε 1 ν.μ.
    - να σπάνε και να καίνε την Αθήνα.
    - νεόπλουτους Β. Προαστίων
    - τραβεστί και τσανσέξουαλ
    - αδελφές, πισωγλέντες και λούγκρες
    - γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων
    - λεσβίες και αφέντρες
    - νομιμοποίηση αλλαγής φύλου
    - δωρεάν αλλαγή φύλλου
    - να είμαι τσίρος του ΠΑΣΟΚ
    - αναρχικούς και τρομοκράτες
    - υπεράσπιση αναρχικών σε Δικαστήρια
    - να καίμε τον Άγνωστο Στρατιώτη
    - να πετάμε πέτρες στην Βουλή
    - διδασκαλία Τουρκικής γλώσσας
    - το Βιβλίο της Ρεπούση.
    - αντιρρησίες συνείδησης
    - δωρεάν παιδία για να σπουδάζω σε κολέγιο
    - άθεους, σαιεντολόγους & δωδεκαθεϊστές
    - προδότες πάσης φύσεως
    - φυλακισμένους - αποφυλακισμένους
    - να ψηφίζουν οι Αλβανοί
    - μεγάλη Αλβανία και Τσαμουριά
    - αποποινικοποίηση των ναρκωτικών
    - αναγνώριση τον Σκοπίων ως Μακεδονία
    - Σκόπια με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη.
    - Τουρκική μειονότητα στην Θράκη
    - αυτονόμηση της Τουρκικής μειονότητας
    - να είμαι αριστερός με δεξιά τσέπη
    - να είμαι αριστερός του κώλου
    - το μισό Αιγαίο Τουρκικό.
    - όλη την Κύπρο Τουρκική.
    - απέλαση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου
    - να με αντιπαθεί το 95% του Ελληνικού Λαού

    και τέλος γιατί...
    ...δικαιούμαι κι εγώ να έχω μια βιλάρα με πισίνα και τζακούζι στην Μύκονο και να ασχολούμαι με την πολιτική από χόμπι γιατί έχω λύσει όλα τα προβλήματα της ζωής μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μισητοί και κάκιστοι μου εχθροί,


    Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις πάντα.


    Σήμερα θα μιλήσουμε για το πασοκ. Το πασοκ είναι ένα τζογαδόρικο κόμμα. Αφού έβαλε τον κοσμάκη στο Χ.Α. και του έκλεψε τα χρήματα, συνεχίζει απτόητο το τζόγο και σήμερα.


    Είπαν στο συνέδριο:
    «Το πασοκ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό». Ας το αναλύσουμε λοιπόν.


    «Το πασοκ είναι εδώ» – μάλιστα. «Εδώ», που? Τι εννοούν οι πασόκοι με το «εδώ»? Αν εκληφθεί ως γεωγραφικός προσδιορισμός, αναμφισβήτητα εννοούν το Φάληρο. Η πραγματικότητα είναι άλλη όμως. Ως αριθμητικό προσδιορισμό, εννοούν (αλλά δεν το λένε) ότι είναι στο 17,2%, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της RASS που δημοσιεύεται σήμερα στον Ε.Τ. Ένα ακόμη μεγάλο επίτευγμα, χορηγία του γιωργάκη, του πάγκαλου, του βενιζέλου, της άννας, της βάσως, του άκη, του ρέππα, του σημίτη και όλων των αρπακτικών που κατέστρεψαν την Ελλάδα.


    «ενωμένο» - ξανά μάλιστα. «Ενωμένο», πως? Ο γιωργάκης στην ομιλία του «πρότεινε» να ψηφιστούν μόνο οι δικοί του μουτζαχεντίν στο Ε.Σ.


    Ένα άλλο κομμάτι του πασοκ (γιωργάκης, πάγκαλος, ευθυμίου) παρακαλά, ευρισκόμενο στα γόνατα, τον Τσίπρα. Όμως ένα άλλο κομμάτι του πασοκ (φλωρίδης, άκης, σκανδαλίδης) δεν τον θέλει ούτε ζωγραφιστό (όχι μόνο τον τσίπρα, αλλά ούτε το γιωργάκη – η διευκρίνηση απαραίτητη)


    Άλλο κομμάτι του πασοκ (πάγκαλος) επιθυμεί την μετεκλογική συνεργασία με την Ν.Δ.


    Και υπάρχει και άλλο πασοκ, το νεοδεξιό, όπως το εξέφρασε ο (πρώην πειναλέος συνδικαλιστής, μέρος του εσωτερικού στρατού κατοχής και νυν υπερχορτάτος πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής) πρωτόπαπας, λέγοντας: "δεν θα ξανακάνουμε πάλι το κράτος παραγωγό δημοσίων αγαθών."


    «Δυνατό» - ξανά μανά μάλιστα. «Δυνατό», τίνι τρόπω? Εννούν, αλλά και πάλι δε το λένε, ότι είναι αρκετά δυνατό να βγεί τρίτο κόμμα. Τρίτο κόμμα το πασοκ? Φυσικά, αλλά ποιό πασοκ? Του γιωργάκη? Των άλλων που, δικαίως τον αντιπολιτεύονται, γιατί το παληκάρι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ? Κι αν το πασοκ του γιωργάκη είναι «δυνατό» να βγεί τρίτο κόμμα, το πασοκ των άλλων τι θα βγεί? Τέταρτο? Ή μήπως αντιστραφούν οι όροι και το πασοκ του γιωργάκη βγεί τέταρτο και των άλλων τρίτο? Ποιό σενάριο είναι «δυνατό»?


    Χωρίς καμμία εκτίμηση,
    sibab

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μισητοί και κάκιστοι μου εχθροί,


    Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις πάντα.


    Σε συνέχεια των επιτευγμάτων του γιωργάκη (πασοκ-πάζλ – το νέο επιτραπέζιο παιχνίδι της Mattel), να προσθέσω και τις παρακάτω παρατηρήσεις.


    o γιωργάκης, πιστεύοντας ότι το κόμμα είναι κληρονομιά σα να ήταν τσιφλίκι του μπαμπά του (του αρχικαταστροφέα της χώρας), έχει υποπέσει σε πλήθος σφαλμάτων.


    Το αποτέλεσμα είναι να τελεί υπό αιχμαλωσία. Τον κρατάει άριστα ο σημίτης και του πριονίζει την καρέκλα αργά και μεθοδικά.


    Η αλήθεια είναι ότι σε όλα τα κομμάτια του πασοκ (εκτός από το αμιγώς γιωργακικό-μαργαριτικό) ο σημίτης έχει την ψηλή κυριότητα και οι μπόμπολας-λαμπράκης-κόκκαλης την επικαρπία.


    οι διάφοροι πρετεντέρηδες-καψήδες-τρέμες παίζουνε το παιχνίδι του σημίτη κι ο γιωργάκης έχει τον κακαουνάκη. Οποία κατάπτωσις.


    Oι απέλπιδες προσπάθειες του γιωργάκη να απαλλαγεί από όλους αυτούς ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ με την σαφώς αντιδημοκρατική «προτροπή», δίκην Στάλιν, να ψηφιστούν ΜΟΝΟ οι δικοί του μουτζαχεντίν στο Ε.Σ.


    Από την άλλη όμως, σε πραγματικούς όρους, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να τους ξεφορτωθεί γιατί έχει διαπιστώσει σαφέστατα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι χωρίς τα παλιά διεφθαρμένα υλικά του πατέρα του και του σημίτη ΜΟΝΟΣ του είναι ΠΟΛΥ εύκολη λεία. Φυσικά δεν είναι άμοιρος ευθυνών γιατί χρημάτισε υπουργός όλων αυτών των κυβερνήσεων, άσχετα αν συμπεριφέρεται σα να βρέθηκε στη χώρα τα τελευταία 4 χρόνια.


    Ο γιωργάκης είναι άτολμος. Το μόνο που μπορεί να κάνει (κι αυτό με αμφίβολα αποτελέσματα) είναι να παίζει πειθήνια το παιχνίδι της Μαργαρίτας-Φρειδερίκης. Οι παλιές δοκιμασμένες συνταγές της όμως είναι διάφανες και δεν αποδίδουν.


    Χωρίς καμμία εκτίμηση,
    sibab

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ BLOG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ σε ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ με τις ευλογίες ποιών??…


    http://kamena-voyrla.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mindcup.blogspot.com

    Όρσε...

    Άλλοι πεινάνε και δεν έχουν τα προς το ζην με τους καφέδες θα ασχολούμαστε? ...η μαλακία του νεοέλληνα έχει σπάσει κάθε όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύγχρονα προβλήματα

    Αν δούμε ρεαλιστικά την σημερινή πραγματικότητα θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τα μέλη των ομάδων που δρουν με τις απεργίες εναντίον του κοινωνικού συνόλου έχουν σίγουρα κρίση προσωπικής ταυτότητας αλλά και κοινωνικών ρόλων, δημιουργούν το «δικό τους νόμο» με συνέπεια η συμπεριφορά τους που εκφράζει μόνο τα δικά τους θέλω να αξιολογείται θετικά από μερίδα της κοινωνίας λόγω προΰπαρξης ή διαμόρφωσης συστήματος αξιών «εγκληματικής κουλτούρας» από μερίδα των μμε.
    Ο τρόπος που αντιδρούν και ο δρόμος που έχουν ακολουθήσει θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “ιδεολογική κατασκευή” για να προστατέψουν τα κεκτημενα τους.
    Η συλλογική εκτροπή τους σηματοδοτεί την αδυναμία ή απροθυμία ορισμένων ατόμων ή ομάδων να ζήσουν το δράμα των συλλογικών επιβολών αφού έχουν αρνηθεί την ηθική θεμελίωση των κανόνων, τη νομιμότητά τους, την αποτελεσματικότητα των θεσμικών διευθετήσεων και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, αυτό γίνεται επειδή και οι ίδιοι είναι προϊόν ανομίας, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει διάλογος, δημοκρατία κοινωνική σταθερότητα.

    Πάντα οι κοινωνικές μεταβολές για μια πιο δίκαιη κοινωνία είχαν προβλήματα και αντιδράσεις.
    Αν δούμε την ιστορία παντα έτσι ήταν.

    Μόνο που τώρα οι “άθλιοι” δεν έχουν την δύναμη ούτε να αντιδράσουν.

    Ευτυχώς όμως στη χώρα μας έχουμε μια συνετή και δίκαιη κυβέρνηση που υπερασπίζεται καταθέτοντας προς ψήφιση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τους αδυνάτους αυτής της χώρας.




    Γενικότερα όμως οι κυβερνήσεις πρέπει να αλλάξουν τακτική.

    Δεν μπορεί να φτάνουν να κάνουν αλλαγές μόνο όταν υπάρχει κοινωνική εκτροπή, πρέπει κατά την γνώμη μου να φροντίζουν να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ κράτους πολίτη αλλά και μεταξύ των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κόστος τόσο της κατασκευής όσο και του εξοπλισμού ενός μικρού νοσοκομείου αγγίζουν οι ετήσιες αποδοχές που λαμβάνουν έξι «χρυσοί» μάνατζερ του Ελληνικού Δημοσίου! Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης, ο πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ. Τίμος Χριστοδούλου αλλά και ο πρόεδρος του ΧΑΑ Σπύρος Καπράλος λαμβάνουν ετησίως το αστρονομικό ποσό των περίπου 3.000.000 ευρώ!


    Νίκος Γκαργκάνας, Διοικητής της ΤτΕ: 300.000 ευρώ τον χρόνο

    Ο πιο χρυσοπληρωμένος μάνατζερ στην Ελλάδα είναι παντρεμένος με την κ. Μαρία Λ. Κόκκα, με την οποία έχουν μία κόρη. Είναι διοικητής της ΤτΕ από τον Ιούνιο του 2002 και οι ετήσιες αποδοχές του ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι οι αποδοχές του αγγίζουν τα 700.000 ευρώ, συνυπολογιζομένων και των άλλων παροχών. Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση του γενικού συμβουλίου της τράπεζας που ισχύει από 1/1/2001, οι μηνιαίες αποδοχές των μελών της διοίκησης αυξάνονται «κατά ποσοστό ίσο με τη μέση αύξηση των αποδοχών του προσωπικού της τράπεζας από τις εκάστοτε ΣΣΕ τραπεζών - ΟΤΟΕ και από τις εκάστοτε επιχειρησιακές συμβάσεις». Ομως, πριν από τη ρύθμιση είχε προηγηθεί απόφαση του γενικού συμβουλίου με την οποία ο μισθός του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ύστερα από γενναία αύξηση (μεγαλύτερη του 50%) εξομοιώθηκε με αυτούς των ομολόγων του στην Ε.Ε.

    Ο ίδιος στη συνέχεια πήρε αυξήσεις με βάση «τη μέση αύξηση των αποδοχών του προσωπικού της τράπεζας κ.λπ., κ.λπ.». Σε απόλυτους αριθμούς όμως αυτή η αύξηση ισοδυναμεί με έναν μισθό χαμηλόβαθμου υπαλλήλου. Διότι αν στον μέσο εργαζόμενο η αύξηση είναι π.χ. 100 ευρώ, αναλογικά για τον κ. Γκαργκάνα είναι 1.000 ευρώ. Ο μηνιαίος μισθός του αγγίζει τα 20.000 ευρώ, χωρίς φυσικά τα έξτρα, τα μπόνους παραγωγικότητας, τα εκτός έδρας, και τα έξοδα «παραστάσεως».

    Να σημειωθεί ότι, όπως λένε στην κεντρική τράπεζα, διάφορα έξοδα καλύπτονται από τις τρεις χρυσές πιστωτικές κάρτες που έχει στο πορτοφόλι του, εξόδοις φυσικά της Τραπέζης της Ελλάδος. Οι πληροφορίες για βίλα στα Κουφονήσια, πολυκατοικία στα Βριλήσσια και διατηρητέο στη Φιλοθέη δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Αυτά όμως ακούει ο αριστεριστής αδελφός του Πάνος και βγάζει πύρινα κηρύγματα εναντίον του κεφαλαίου στα πανεπιστήμια.


    Τάκης Αθανασόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ: 400.000 ευρώ τον χρόνο

    Ο 64χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Παναγιώτης (Τάκης) Αθανασόπουλος γεννήθηκε στο Στάδιο Τεγέας στην Αρκαδία. Είναι παντρεμένος με τη Φραντσέσκα Αθανασοπούλου και έχει τρεις κόρες, την Κατερίνα-Συλβάνα, τη Μαριλένα και τη Βαλέρια. Εναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του (τοποθετήθηκε στη ΔΕΗ στις 24 Ιανουαρίου του 2007), βρέθηκε εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων της ΔΕΗ στο μάτι του κυκλώνα. Ο κ. Αθανασόπουλος πήγε στη ΔΕΗ με τα φόντα του ακαδημαϊκού και επιτυχημένου μάνατζερ, όντας ένας από τους λίγους Ελληνες που έκαναν καριέρα σε πολυεθνική, αφού από το 2001 έως το 2006 ήταν κορυφαίο στέλεχος της ΤΟΥΟΤΑ Europe και πιο πριν πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά.

    Από πέρυσι, όποιος συνδικαλιστής τον συναντά δεν παραλείπει να του επισημάνει δύο πράγματα: ότι η ΔΕΗ δεν είναι ΤΟΥΟΤΑ και πως δεν πρέπει να γίνει Ολυμπιακή. Στα είκοσι πέντε του χρόνια βρέθηκε στην Αμερική, όπου δίδαξε στο Loyola University του Σικάγου και στο Wright State University του Οχάιο και το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα ως τακτικός καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

    Πέρυσι, ο κ Τάκης Αθανασόπουλος αποφάσισε να αυξήσει τους μισθούς των επτά γενικών διευθυντών κατά 10% και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2007. Ο κ. Αθανασόπουλος έλαβε αυτήν την απόφαση αφού προηγουμένως είχε προβεί σε διπλασιασμό των δικών του αποδοχών, οι οποίες ανέρχονται αισίως στα 400.000 ευρώ τον χρόνο. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και το bonus που είναι ίσο με τέσσερις μισθούς, δηλαδή ένα ποσό περίπου της τάξεως των 100.000 ευρώ. Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι συμμετοχές σε διοικητικά συμβούλια και τα εκτός έδρας.


    Τάκης Αράπογλου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας: 600.000 ευρώ τον χρόνο

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης (Ευστράτιος-Γεώργιος) Αράπογλου μπορεί να ξεκίνησε από τη Φυσικομαθηματική Σχολή της Αθήνας, αλλά στη συνέχεια σπούδασε ναυπηγική και management στο Λονδίνο. Είναι μυημένος στις υπεραξίες των πινάκων ζωγραφικής και φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού. Από το 1978 έως το 1991 εργάσθηκε με βάση το Λονδίνο σε αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες. Το 1991 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου έως το 2000 διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας, γενικός διευθυντής για την Ελλάδα της τράπεζας American Express και γενικός διευθυντής για την Ελλάδα της Citibank/Citigroup. Το 2000 επέστρεψε στο Λονδίνο ως managing director της Citigroup, ενώ από το 2004 είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και από το 2005 πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

    Οι αποδοχές του; Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερώτησή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν: «Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας λαμβάνει 8 φορές περισσότερα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, 5,6 φορές περισσότερα από τον πρωθυπουργό και 40% πάνω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Ο κ. Αράπογλου λαμβάνει ετησίως περίπου 600.000 ευρώ ως τακτικές αποδοχές και μπόνους, χωρίς βεβαίως να υπολογίζονται στο ποσό αυτό οι πρόσθετες αμοιβές του για παραστάσεις στα διοικητικά συμβούλια θυγατρικών και οι ποικίλες παροχές της τράπεζας, όπως η δωρεάν χρήση αυτοκινήτων, οι χρυσές πιστωτικές κάρτες, τα εκτός έδρας κ.ά. Η αποζημίωσή του, όταν είναι «εκτός έδρας», φθάνει τα 1.000 ευρώ ημερησίως, με πληρωμένα βεβαίως το ξενοδοχείο, το φαγητό, και το αυτοκίνητο. Η σύζυγός του Εβίτα, με την οποία έχει τέσσερα παιδιά, είναι ο άνθρωπος που τον έχει μυήσει στα μυστικά των εικαστικών τεχνών.


    Παναγής Βουρλούμης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ: 300.000 ευρώ τον χρόνο

    Ο 71χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης είναι απόφοιτος του London School of Economics και του Economic Development Institute. Από τραπεζίτης έφθασε να διοικεί τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό των Βαλκανίων. Ηταν επικεφαλής στον όμιλο της Εμπορικής Τράπεζας την περίοδο 1979 - 1981, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑLPHA Finance, της ALPHA Αμοιβαίων και της ΑLPHA BANK ROMANIA, καθώς και εντεταλμένος σύμβουλος της Τράπεζας ALPHA την περίοδο 1988 - 2000. Από το 2000 έως τα μέσα του 2004 διετέλεσε πρόεδρος της FRIGOGLASS και της AΕGEAN BALTIC BANK.

    Πέρυσι το καλοκαίρι, έγινε πολύς λόγος για την αύξηση που πήρε ο Παναγής Βουρλούμης. Σίγουρα, αύξηση 66% είναι υπερβολική, αλλά από την άλλη, τα σχεδόν 15.000 ευρώ που έπαιρνε το 2006 είναι λίγα για τον μάνατζερ σε εταιρεία του μεγέθους του ΟΤΕ. Σήμερα, οι μηνιαίες αποδοχές του φθάνουν τα 25.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται στο ποσό αυτό οι πρόσθετες αμοιβές του για παραστάσεις στα διοικητικά συμβούλια. Και ο κ. Βουρλούμης διαθέτει χρυσή πιστωτική κάρτα που τη χρεώνει στον ΟΤΕ.
    Βεβαίως, και ο μισθός του κ. Βουρλούμη φαντάζει για τον απλό πολίτη αστρονομικός και άπιαστο όνειρο. Οπως και το bonus των 100.000 ευρώ που έλαβε όταν διορίστηκε. Εχει τρία παιδιά, δύο κόρες και έναν γιο. Η σύζυγός του κατάγεται από την Ινδονησία. Γνωρίστηκαν στις ΗΠΑ, όταν και οι δύο δούλευαν στην Παγκόσμια Τράπεζα. Ο γιος του έχει ακολουθήσει τον δρόμο του πατέρα και δραστηριοποιείται στα οικονομικά. Αντίθετα, οι κόρες έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με τις τέχνες.


    Τίμος Χριστοδούλου, πρόεδρος ΕΛ.ΠΕ.: 280.000 ευρώ τον χρόνο

    Ο 76χρονος πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ. Ευθύμιος Χριστοδούλου (Τίμος για τους φίλους του) έχει διατελέσει διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, υπουργός Εθνικής Οικονομίας, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, ευρωβουλευτής και είναι άνθρωπος της αγοράς και γνώστης του ιδιωτικού τομέα. Γνωρίζει τον πετρελαϊκό εφοπλισμό όσο λίγοι και διαθέτει συγκεκριμένη και επιλεκτική αντίληψη για την οικονομία, την κοινωνία, το επιχειρείν. Ο Τίμος Χριστοδούλου είναι από το 2004 πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε.). Η θητεία του λήγει τον επόμενο μήνα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις μάλλον δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες στη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων. Θα προτιμήσει να περνά τα καλοκαίρια του στην Αμοργό με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, όπου έχει σπίτι εδώ και πολλά χρόνια, μακριά από τους εξοντωτικούς ρυθμούς της πρωτεύουσας. Ισως είναι ο μοναδικός μάνατζερ με ετήσιες αποδοχές κάτω των 300.000 ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιούνιο του 2006 στη Γενική Συνέλευση των ΕΛ.ΠΕ. είχε τεθεί το θέμα να λάβει ο κ. Χριστοδούλου μπόνους 100.000 ευρώ, το οποίο όμως με παρέμβαση της εκπροσώπου του υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη μειώθηκε τελικά στο μισό. Ο κ. Χριστοδούλου τότε δήλωσε ότι δεν αποδέχεται το μπόνους για τον εαυτό του, αλλά θα το κατανείμει σε πολιτιστικά και άλλα ιδρύματα της δικής του επιλογής. Υστερα από όλα αυτά, οι ετήσιες αποδοχές του δεν υπερβαίνουν τα 280.000 ευρώ.


    Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος του ΧΑΑ: 300.000 ευρώ τον χρόνο

    Ο 53χρονος πρόεδρος του ΧΑΑ, ο οικονομολόγος Σπύρος Καπράλος (πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση από το 1969 έως το 1975) έχει ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τα 300.000 ευρώ. Επί σειρά ετών μεγαλούργησε με τα χρώματα του Ολυμπιακού ως αθλητής στην κολύμβηση και στο πόλο. Σημαντικές διακρίσεις είχε και με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Εκτός από τα αθλητικά προσόντα έχει και όλα τα προνόμια που έχουν οι λοιποί χρυσοπληρωμένοι μάνατζερ. Πιστωτικές κάρτες, έξοδα παραστάσεων, αυτοκίνητο, οδηγό και άλλα. Από τα 24 του κιόλας χρόνια βρίσκεται στη θέση του αντιπροέδρου ενός από τους δέκα μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της Αμερικής, της Bankers Trust Co και ύστερα από επιτυχημένη τραπεζική πορεία, από εντεταλμένος σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων το 2000 έφθασε να αναλάβει τον Οκτώβριο του 2004 καθήκοντα προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και διευθύνοντος συμβούλου των εταιρειών του ομίλου της ΕΧΑΕ.

    Ο Σπύρος Καπράλος, βαμμένος «γαύρος», είναι γιος του ιδιοκτήτη της εισηγμένης εταιρείας Ξυλεμπορία Ιωάννη Καπράλου, εξάδελφος του Θωμά Λαναρά, συγγενής του Μηνά Ευφραίμογλου και του ευρωβουλευτή Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. Από τον γάμο του ο Σπύρος Καπράλος έχει μία κόρη, που είναι σήμερα 23 ετών, ενώ με τη σύζυγό του οι δρόμοι τους έχουν πλέον χωρίσει.

    Η σχέση του με το Χρηματιστήριο έχει παρελθόν. Μαθητής στο Κολλέγιο Αθηνών, σκαλίζοντας διάφορα χαρτιά στο συρτάρι της μητέρας του, ανακάλυψε τη «γοητεία» των μετοχών. Δεν άργησε να μπει στο νόημα και χωρίς να πει τίποτε στους γονείς του, χρησιμοποιούσε το χαρτζιλίκι που μάζευε επιμελώς για επενδύσεις στη Σοφοκλέους. Από το 1972 μπαινόβγαινε στον «ναό» της Σοφοκλέους. Αγόραζε και πουλούσε στην πρώτη ευκαιρία, κατοχυρώνοντας τα κέρδη του.

    www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=1&artid=633919&catID=16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Eχει δημιουργηθεί ποτέ σε κανέναν σας η απορία... ποιανού είναι το Internet; Κάποιοι θα απαντούσαν ότι δεν ανήκει σε κανέναν! Και όντως έτσι είναι το λογικό. Το Internet είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο δίκτυο υπολογιστών . Είναι γενικά γνωστό σε λίγους ότι τα πάντα, όλες οι κινήσεις των χρηστών παρακολουθούνται.

    Στοιχεία που οι περισσότεροι χρήστες δεν θα ήθελαν να ξέρουν οι άλλοι, γίνονται γνωστά με το που συνδέονται στο διαδίκτυο. Τι στοιχεία μπορεί να είναι αυτά;

    Ποιός είστε

    Τί ώρα μπήκατε

    Από ποιον Provider συνδεθήκατε

    Ποιά site είδατε

    Πόση ώρα παραμείνατε στα ίδια site

    Τί software( και ας έχετε απεγκαταστήσει μερικά από αυτά) έχετε στον υπολογιστή σας. Σε "advanced" καταστάσεις αν είναι νόμιμο το software ή πειρατικό!

    Νομίζω ότι αυτά αρκούν... Κάποιος καταγράφει τις κινήσεις μας, ψυχογραφεί τις επιλογές μας... Μήπως... λεω μήπως στήνεται μια παγκόσμια βάση δεδομένων με σκοπό το πλήρες φακέλωμα όλου του κόσμου; Όλα τα παραπάνω δεν είναι δικές μου ανησυχίες.. Είναι προβληματισμός γνωστικών ανθρώπων... και μερικών hackers που όπως και να το κάνουμε είναι πραγματικοί γκουρού σε πράγματα που τρέχουν για εμάς πριν από εμάς στο μηχάνημα μας χωρίς να τα ξέρουμε.



    My Point of VIEW!
    Είχα πάντοτε μια αρνητική στάση ως προς το ΔΩΡΕΑΝ ή το σχεδόν δωρεάν. Υπάρχουν περιπτώσεις που γίνεται για λόγους Marketing ή και χειρότερα. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο να πιστέψω σε συμπτώσεις! Φανταστείτε το εξής. Θέλετε να πάρετε ένα βιβλίο με θέμα τους υπολογιστές. Μπαίνετε στο πασίγνωστο site της AMAZON (www.amazon.com) βρίσκετε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει βλέπετε την τιμή του και προγραμματίζοντας να το πάρετε την 1η του μήνα ( για ευνόητους λόγους ) φεύγετε από το site. Την επόμενη μέρα ως δια μαγείας έχετε e-mail με προτεινόμενα βιβλία σχετικά με τον τομέα που ψάχνατε !!! Ο ένοχος έχει όνομα και λέγεται "Cookie".

    Υπάρχουν τρόποι προστασίας σας από μερικές περίεργες λειτουργίες όπως:

    Απενεργοποιήστε τα Cookies μέσα από τον Broswer σας. Χάνετε μερικά πράγματα η αλήθεια είναι. Σε μερικά site δεν θα έχετε καν πρόσβαση.

    Φροντίστε να τρέχει συνέχεια κάποιο καλό antivirus!

    Μην ανοίγετε e-mail που δεν ξέρετε τον αποστολέα

    Μην χρησιμοποιείτε ICQ!!!!

    Αν μπορείτε χρησιμοποιείτε FIREWALL

    Εάν πρόκειται για δίκτυο.. Βάλτε σε ένα γυμνό μηχάνημα ( μόνο Windows) to modem και έχετε το εκτός του τοπικού δικτύου.

    Τα E-mail όπως " Στείλτε το e-mail σε όσους μπορείς για να σου πραγματοποιηθεί η ευχή, ή για να κάνει το παιδάκι την εγχείρηση καρδιάς ή mail με θέμα VIRUS WARNINGS (συνήθως μέσο ICQ ) πετάξτε τα ΑΜΕΣΩΣ! Μοναδικός σκοπός τους να πάρουν e-mail διευθύνσεις. Και τι να τις κάνουν; Γεμίζουν 1 CD με e-mail διευθύνσεις το πουλάνε σε Εταιρείες ( πολλά εκατομμύρια ) και κάπως έτσι γεμίζει το e-mail σου Διαφημιστικές μπούρδες!

    Μην έχετε κανέναν δίσκο ή folder διαμοιράσιμο . Μεγάλος κίνδυνος.

    Αποφεύγετε (τουλάχιστον από το δικό σας μηχάνημα ) site με Hacking υλικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελληνίδες-Έλληνες

    To νέο ασφαλιστικό είναι άλλη μια τρανή απόδειξη ότι η Ελλάδα βαδίζει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

    Εμείς δεν θα δίνουμε συντάξεις στα 25 ή στα 35 χρόνια υπηρεσίας, αλλά σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους της νεοφιλελεύθερης οικονομίας, τα χρήματα των ασφαλισμένων θα επενδύονται σε δομημένα ομόλογα, που ξέρουν οι κουμπάροι πόσο επικερδή είναι ,για να μπορούμε να ενισχύουμε και εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις τις μεγάλες τράπεζες και ειδικά όταν βρίσκονται σε δύσκολες ώρες, όπως είναι μερικές μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ τώρα.

    Οι ασφαλισμένοι πρέπει να ξέρουν ότι εμείς φροντίζουμε για την υγεία τους, όχι σαν τον Αντρέα που τους έδινε παχυλές συντάξεις, και οι τράπεζες δεινοπαθούσαν αλλά και οι ασφαλισμένοι είχαν αποκτήσει πολλές αρρώστιες όπως πχ χοληστερίνη, ζάχαρο και άλλες πασοκικές αρρώστιες.

    Θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές μεταρρυθμίσεις μόνο να έχετε υπομονή.

    Ευχαριστώ πολύ
    Ο KAΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Τα blogs είναι το μέλλον!"


    ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΤΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ PREES-GR ΜΕ ΚΑΤΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ BABIS ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΧΥΔΑΙΑ , ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ BLOGS ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ

    ΚΩΣΤΑΣ Π..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα "clicks" σε μαραναν, μαλακα "επιστημονα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΩΣΤΑΣ Π..

    MEGALO DIKIO EXEIS FILE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση