GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαζικός τάφος στην Σαμψούντα...

Βρέθηκε μαζικός τάφος δολοφονημένων Ελλήνων στη Σαμψούντα του Πόντου : http://hellenicdefence.blogspot.com/2008/03/blog-post_30.html Δελτίο...

Βρέθηκε μαζικός τάφος δολοφονημένων Ελλήνων στη Σαμψούντα του Πόντου:
http://hellenicdefence.blogspot.com/2008/03/blog-post_30.html
Δελτίο Τύπου της Ευξεινου Λέσχης Αθηνών για το θέμα του ομαδικού τάφου
http://hellenicdefence.blogspot.com/2008/03/blog-post_8685.html
---------------------------------------------------------

17 σχόλια

  1. Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ
    ΔΙΕΘΝΩΣ!


    Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ....ΠΟΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις των χωρικών, τα οστά ανήκουν σε Έλληνες κατοίκους του χωριού, το οποίο μέχρι τη Γενοκτονία (1916-1922) και μέχρι την Ανταλλαγή των πληθυσμών (1923) ήταν αμιγώς ελληνικό.

    Οι κάτοικοι του χωριού ανέφεραν το γεγονός στις τοπικές αρχές, οι οποίες έδειξαν αδιαφορία και μετά από αυτό τα οστά των Ελλήνων του Γιαζιλάρ, που θάφτηκαν αδιάβαστοι, όπως και οι 353.000 Έλληνες του Πόντου και το ένα εκατομμύριο των Ελλήνων της Θράκης και της Μικράς Ασίας, πετάχτηκαν στο παρακείμενο ποτάμι.

    Το τυχαίο γεγονός έρχεται να θυμίσει σε μας του απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας, αλλά και σε όλους τους νεοέλληνες, τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία, αλλά και απέναντι στο μέλλον του τόπου μας και της ευρύτερης περιοχής. Η Γενοκτονία είναι ένα απαράγραπτο συνεχές έγκλημα που αφορά όλη την ανθρωπότητα -πόσο μάλλον μέλη της ίδια φυλής- και αν δεν διεκδικήσουμε τη δικαίωση και τη διεθνή αναγνώρισή της, τότε στην ουσία τη νομιμοποιούμε, όπως επίσης νομιμοποιούμε και τις παρόμοιες πολιτικές που ακολούθησε το καθεστώς της Άγκυρας από το 1922 μέχρι σήμερα σε βάρος του Ελληνισμού. Παράλληλα δε προετοιμάζουμε και ανοίγουμε το δρόμο για τις επόμενες τραγωδίες, που όλοι ευχόμαστε να μην συμβούν ποτέ ξανά.

    Τέλος, τα οστά που αποκαλύφθηκαν ηχούν ως φωνή απόγνωσης και αγωνίας όλων εκείνων που σφαγιάστηκαν από το μαχαίρι των γενοκτόνων, και έρχονται να φέρουν όλους εμάς προ των ευθυνών μας, κυρίως δε εκείνους που, λόγω άγνοιας πιστεύουμε, με τις πράξεις τους, στην ουσία, υπονομεύουν τον αγώνα για τη διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας. Αποτελούν επίσης κραυγή δικαίωσης προς τους αρνητές της Γενοκτονίας, κονδυλοφόρους και πολιτικούς, οι οποίοι, την ίδια στιγμή που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού ήταν και παραμένει ένας απλός ιδεασμός που στηρίζεται από κάποιους «παράξενους ακραίους», οι ίδιοι στηρίζουν μετά παρρησίας -και ορθά κατά την άποψή μας, αν και επιλεκτικά και ίσως σκόπιμα- τους αγώνες που γίνονται για την καταδίκη πολιτικών και καθεστώτων που οδήγησαν σε γενοκτονίες και ολοκαυτώματα που έγιναν σε βάρος άλλων λαών της Οικουμένης.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να υπερασπιστεί έμπρακτα την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την μετακομιδή των οστών που βρέθηκαν στη μαρτυρική Σαμσούντα στην Ελλάδα, για να διαβαστεί τρισάγιο, έστω και μετά από 90 χρόνια, και να τα τοποθετήσουμε στη συνέχεια στο Εθνικό Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο επίσης καλούμε την κυβέρνηση να στήσει στην Αθήνα, την πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Αν και έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας από τότε που έγινε η Γενοκτονία, ποτέ δεν είναι αργά.

    Με τιμή

    Το Διοικητικό Συμβούλιο

    Eύξεινος Λέσχη Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mας τα πρίζετε συνέχεια εσείς οι Πόντιοι. Ας ξεχάσουμε τα παλιά κι ας βαδίσουμε δημιουργικά εδώ.
    Δεν μπορώ να καταλάβω, ζω στην Βόρεια Ελλάδα, γιατί θα πρέπει με την πρώτη σας κουβέντα αμέσως να δηλώνετε πως είστε Πόντιοι. Τί σόι ρατσισμός πια κι αυτός!!!!
    ΄Εχετε ακούσει νησιώτες ή άλλους έλληνες να το κάνουν αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ ΑΛΛΑΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΟΝΤΙΟΙ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΣΒΕΣΤΗ ΤΗ ΦΛΟΦΑ ΤΗΣ ΘΥΜΗΣΗΣ ΟΤΙ ΤΟ 1915 ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΤΗ ΕΓΙΝΕ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΑΝΑΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ. ΖΗΤΩ Ο ΠΟΝΤΟΣ ΚΑΙΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1:15 πμ
    Ναι αλλα αυτοι λενε οτι ειναι και λεβεντες και παλικαρια, λες και οι υπόλοιποι είναι όλοι... πισωκέντηδες

    Μαλλον θεμα ανασφαλειας ειναι. Μια μερα θα τους περασει.

    takis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Δεν μπορώ να καταλάβω, ζω στην Βόρεια Ελλάδα, γιατί θα πρέπει με την πρώτη σας κουβέντα αμέσως να δηλώνετε πως είστε Πόντιοι. Τί σόι ρατσισμός πια κι αυτός!!!!"

    Ρε παιδια ξεκολληστε,τι κουβεντες ειναι αυτες?Ειναι ρατσισμος να δηλωνεις πως εισαι ποντιος,ηπειρωτης,μακεδονας(ο κατω,ο παλιος οχι ο νεος :p) ή ο,τι αλλο τελοσπαντων?
    Συνειδητοποιηστε το επιτελους πως η επιγνωση της ιστοριας μας δε σημαινει πως πρεπει απαραιτητα να μεινουμε κολλημενοι στο παρελθον!Αν αναγνωρισουμε τη γενοκτονια των Μικρασιατων,την καταστροφη της Σμυρνης το υποκοριστικο Βουλγαροκτονος στο Βασιλειο κ.λ.π.,δε σημαινει οτι πρεπει να μισουμε τους τωρινους Τουρκους ή να παμε να βγαλουμε τα ματια οσων Βουλγαρων συναντουμε-οπως εκανε ο Βασιλειος μετα το περας της εκστρατειας του,να τα λεμε κι αυτα,δεν ηταν οι Βουλγαροι μονο οι κακοι- ,αλλα πρεπει να μαθουμε απο τα λαθη του παρελθοντος,τα δικα μας και των εχθρων μας και να φροντισουμε να μην επαναληφθουν.
    Ελεος λοιπον,καποια πραγματα ειναι θεμα αξιοπεπειας.Δεν ειναι μονο ο μικρος μισθος και η μειωμενη μας μελλοντικη συνταξη τα προβληματα μας.
    Δε σημαινει το οτι θα φερουμε τα κοκκαλα των σφαγιασμενων μας προγονων στην Ελλαδα να διαβαστουν πως θα πρεπει να κανουμε και πολεμο να ξαναπαρουμε τις "αλυτρωτες πατριδες"!
    Ξεκολληστε λοιπον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
    ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΚΙ

    ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ
    ΠΟΝΤΙΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ '23 ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ '45 ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ,,,ΜΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΙΑ (3) ΚΑΝΤΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ,,ΜΗΝ ΤΗ ΨΑΧΝΕΤΕ!!!ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ...ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΤΑΝ ΠΟΝΗΡΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑ 18.000.000 ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είμαι πόντιος ,είμαι από Κρήτη ,άλλος είναι από Πελοπόννησο, και άλλος από Μακεδονία….αλλα ας προσέχουμε από τους ξένους πράκτορες αποσταθεροποίησης … Αλλά εμείς δεν έχουμε ανάγκη από τους ξένους χεχεχεχεχεεεεεε! Έχουμε τους δικούς μας ……..έτσι δεν είναι τακις ,και 1.13.........Και όσο για πίσωγλεντιδες εε!!!!!!!! προβληματίσου.....χεχεχεχεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Έλληνες δεν παρασύρθηκαν πριν τη μικρασιατική καταστροφή. Η εκστρατεία αυτή έγινε για να απελευθερωθούν Έλληνες που ζούσαν στα μικρασιατικά παράλια και να προχωρήσουν οι ανεξαρτητοποιήσεις των κούρδων και των αρμενίων.

    Εάν είχε γίνει αυτό που είχε οραματιστεί ο μεγάλος Εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος η Ελλάδα θα είχε καταστεί πανίσχυρη στη περιοχή και θα είχε ησυχάσει από τους οθωμανούς τούρκους.

    Αλλά για να πούμε την ιστορική αλήθεια οι Έλληνες πράγματι παρασύρθηκαν το 1920.Ενώ είχαν επιτευχθεί όλοι οι αντικειμενικοί στόχοι που είχαν τεθεί πριν από την εκστρατεία, από την άνοιξη του 1919 μέχρι τον Αύγουστο του 1920, και με τη συνθήκη του αγίου Στεφάνου είχε καταστεί η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών προκυρήχθηκαν οι εκλογές το Νοέμβριο του 1920 που μπορούσαν να μην έχουν γίνει, αφού η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο. Αλλά ο Ελευθέριος Βενιζέλος όντας βαθιά κοινοβουλευτικός άνδρας και μη πιστεύοντας ότι μπορεί να της χάσει μετά από όλα αυτά που είχε επιτύχει προχώρησε σε αυτές. Παρασύρθηκε ο κόσμος από φοβερά ασύστολα ψέματα και ψήφισε το Γούναρη του Λαϊκού κόμματος(έτσι λεγόταν η συντηρητική παράταξη τότε) που μαζί με τους ακροδεξιούς τους φιλοβασιλικούς και τους ακροαριστερούς εξαπάτησαν το κόσμο κυρίως με το σύνθημα "Ψηφίστε μας και θα σας φέρουμε τα παιδιά σας πίσω" κέρδισαν τον Εθνάρχη και τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Όχι μόνο δεν έφεραν τους στρατιώτες πίσω αλλά ενώ οι επιχειρήσεις είχαν σταματήσει κατά μήκος των συνόρων όπως προέβλεπε η συνθήκη από τον Αύγουστο του 1920 , αυτοί αφού πήγαν με τους Γερμανούς (αφού ο βασιλιάς ήταν γερμανός) και άλλαξαν τη διπλωματία και τους Αγγλογάλλους που μας υποστήριζαν μέχρι τότε.

    Ενώ μέχρι τότε η στρατιωτική υπεροχή των Ελλήνων ήταν συντριπτική, με την αλλαγή της διπλωματίας μας οι Αγγλογάλλοι θυμωμένοι για αυτό που είχε γίνει υποστήριξαν ενεργά το Κεμάλ που μας νίκησε κατά κράτος. Ο Πλαστήρας βλέποντας την εθνική προδοσία που είχε διαπραχθεί ήθελε να κρεμάσει και το βασιλιά μαζί με το Γούναρη αλλά τελικά εκτέλεσε το Γούναρη και άλλους πέντε για να αποφευχθεί ένας καινούργιος εθνικός διχασμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τάκης και 1,13 ντροπή σας ρε κοπρίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι... δεν ξερω για τον αλλο, εγω παντως τα λεω "με τη καλη εννοια"

    takis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟ 10:29.ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ 2 ΚΑΙ 5 ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ!ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΑΜΟΣ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΡΟ, ΑΛΛΑ ΧΕΡΣΑΙΑ !ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ 2 ΚΑΙ 5 ΞΕΣΠΙΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΦΥΓΕΣ ΟΙ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΑΤΣΙΑΝΟΙ ! ΑΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ..ΤΟ ΟΤΙ Η ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΠΧ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ!!ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΩΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΓΙΑΤΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!!ΤΕΤΟΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ......ΠΟΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...---ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ-ΣΠΑΡΤΗ-ΠΛΑΤΑΙΕΙΣ-ΘΗΒΑ-Θ Ρ Α Κ Η -ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΡΩΜΑΙΟΙ-ΒΥΖΑΝΤΙΟ-ΤΟΥΡΚΟΙ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΡΑΤΟΥΣ
    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ 2 ΚΑΙ 5
    ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. απο την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα...καλά κρασιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://enkripto.blogspot.com/2008/06/blog-post_5780.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση