GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παζάρι δίχως Veto...

. Του Αγίου . Η Κυβέρνηση δήλωσε ότι αποδέχεται, ως βάση για διαπραγμάτευση, το πλαίσιο ιδεών (δέσμη αντιλήψεων) που κατέθεσε, ως πρόταση ...

.
Του Αγίου
.
Η Κυβέρνηση δήλωσε ότι αποδέχεται, ως βάση για διαπραγμάτευση, το πλαίσιο ιδεών (δέσμη αντιλήψεων) που κατέθεσε, ως πρόταση του ΟΗΕ, ο μεσολαβητής στη διένεξη Αθηνών-Σκοπίων, ενώ παράλληλα εκφράζει την βούληση της να καταφεύγει στο veto, αν η υπόθεση δεν διευθετηθεί μέχρι την αναμενόμενη πρόσκληση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο.
Διαβάζοντας, όμως, προσεκτικά το κείμενο της «πρότασης», πέραν όσων διαπιστώνουν τα ελληνικά και τα σκοπιανά ΜΜΕ, περί γκρίζων σημείων, σκέψεων που θα περιπλέξουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των δύο χωρών κλπ., υπάρχει κάτι που αποκαλύπτει την υποκρισία της ελληνικής πλευράς, ως προς την επίκληση του veto.
Στη παράγραφο (ΙΙΙ) αναφέρεται: «Το κάθε Μέρος θα τηρεί αυστηρά τους όρους της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995 εκτός των όσων τροποποιούνται κατωτέρω».
Αυτό, αγαπητοί μου, σημαίνει ότι αν δεν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις μέχρι την σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 2 Απριλίου, η Ελλάδα απεμπολά το δικαίωμα άσκησης της αρνησικυρίας, καθώς αυτό θα αντιβαίνει στην Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, που προβλέπει τη μη παρεμπόδιση από την Ελλάδα της ένταξης της γείτονας σε διεθνείς ή υπερεθνικούς οργανισμούς με το προσωρινό όνομα FYROM.
Άρα, η κυβέρνηση ή δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς αποδέχεται ως βάση για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης ή κοροϊδεύει τον κόσμο, ως προς το veto!
Πέραν αυτού σκανδαλισμό, στην κυριολεξία, της ελληνικής κοινής γνώμης προκαλούν οι προτάσεις στα χωρία:
(VΙΙ) «Το Πρώτο Μέρος [Ελλάδα] θα υποστηρίξει τις αιτήσεις του Δευτέρου Μέρους υπό το Επίσημο Διεθνές Όνομα για ένταξη στους κοινούς περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς, περιλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βορειοατλαντικής Συνθήκης».
Και (VΙΙΙ) «Το Δεύτερο Μέρος [ΠΓΔΜ] θα υποδείξει στις αρμόδιες διοικητικές αρχές να επανεξετάσουν την ονομασία εθνικών αεροδρομίων και να λάβουν υπ΄ όψιν τους τις εκφρασμένες ανησυχίες του Πρώτου Μέρους».
Παρατηρούμε, δηλαδή, να θεσπίζεται εδώ μια πρωτοφανής και σκανδαλώδης «συνθήκη»:
Η Ελλάδα να δεσμεύεται για την υποστήριξη, άνευ όρων, των Σκοπίων στην επιδιωκόμενη από τη γείτονα ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενώ η ΠΓΔΜ καλείται απλώς να «υποδείξει» στις αρχές του κράτους να μην καπηλεύονται και εκμεταλλεύονται στοιχεία που έχει αναδείξει και ενσωματώσει ο πολιτισμός της Ελλάδας αναφορικά με την Μακεδονία!
Να λοιπόν γιατί η Κυβέρνηση ήθελε να κρατήσει την πρόταση Νίμιτζ επτασφράγιστο μυστικό. Και να γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτύρεται για την γνωστοποίηση του αποκαλυπτικού για τις προθέσεις της Κυβέρνησης-Καραμανλή σχεδίου.
Βέβαια, η αντίδραση για την δήθεν διαρροή του πρωτοτύπου-κειμένου ενέχει θέση και διπλωματικού θεατρινισμού, διότι οι διαμένοντες στην χώρα της «Πολιτικής Επικοινωνίας» αντιλαμβάνονται ποιών ακριβώς συμφέροντα στη κεφαλή της κυβέρνησης εξυπηρετούν τέτοιες «διαρροές».

bloopers

47 σχόλια

  1. ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΥΡΤΩΝ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΗΔΩΝ ΚΩΛΟΠΑΙΔΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ PRESS-GR ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΟ-ΜΠΛΟΥΠΕΡΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

    ΜΟΝΟ ΤΟ WWW.PRESS-BANK.GR ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. bloopers τι εννοεις; Οτι το διερευσε η Ντορα επιτηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να τις χαιρομαστε τις υπουργαρες μας!αν ειναι να τα κανω σκατα ξερω και εγω!δεν χρειαζεται να ψηφιζω και εκπροσωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΝ ΒΕΤΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Η "ΚΥΡΙΑ" ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ "ΚΥΡ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΙΜΙΤΣ

    Του Γιώργου Βέλτσου

    ΕΚΤΟΣ από διαπραγματευτής, είναι και νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ bloopers, επειδή μου άρεσε το άρθρο σου το ανάρτησα εδώ:

    http://liondani.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΙΕ
    Με αυτά και τα άλλα έχεις αποκαλύψει το πρόσωπο σου.
    Τώρα πια δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι γνωρίζεις το παρασκήνιο από αμερικανικές πηγές. Δεν σε κατηγορούμε, όποιες πηγές και να ‘χει κανένας καλές είναι. Καλό όμως θα ήταν να γνωρίζουμε και οι υπόλοιποι από που αντλείς πληροφορίες. Αφού έχεις τη δυνατότητα να γνωρίζεις από μέσα πράγματα και αφού (όπως κάποια στιγμή είπες) δεν είσαι πλέον δημοσιογράφος παραμένοντας αποκλειστικά επιστήμονας χρήσιμο θα ήταν να ενημερώνεις αρμοδίως και τις αρχές στη πατρίδα σου για κάποια πράγματα που πέφτουν στην αντίληψη σου.
    Έτσι δεν θα κινδύνευες να σκεφτούν κάποιοι ότι δεν αγαπάς τη πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάμε για Veto κατά 99% απ'ότι λένε στα πρωινάδικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μακαρι να σταματησουμε να μαστε τζανετακοι.να μας παρουν στα σοβαρα επιτελους.μονο τοτε θα κανουν υποχωρησεις οι σλαβοι υπερεθνικιστες (και κλεπταπατεωνες της ιστοριας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παιδιά, δεν έχω καταλάβει αυτός ο Μούνιτς που στείλανε οι Αμερικάνοι κάνει την ίδια δουλειά με τον δικό μας τον Κουκοδήμο; Είναι δηλαδή και αυτός το παιδί για τα θελήματα; Και τα λεφτά ποιος τα πήρε τώρα η Ντόρα ή ο Κοττάκης; Tι κάνει ο Κλαδιάς ε;;; Πάλι το Μάκη θα περιμένουμε να μάθουμε την αλήθεια; Και αυτοί οι Σκοπιανοί τι σκατά θέλουν πάλι; τους τελείωσε ο Μακεδονικός χαλβάς και φωνάζουν;....ας τους στείλει κάποιος 2-3 κιλά να σκάσουν επιτέλους!

    Που πέφτει το Veto που είδε η αστρολόγος στο πρωινάδικο και πως διάολο θα πάμε όλοι εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τωρα θα αμολησει η αμερικανικη πρεσβεια τα τσιρακια της.οπως τοτε με το σχεδιο αναν.που λεγαν πως λαιστρυγονες και κυκλωπες θα διαλυσουν την κυπρο σε περιπτωση που πει οχι στο σχεδιο.
    και τελικα πεσαν μεσα..οχι μονο στην ενωση μπηκε η κυπρος αλλα και στην ΟΝΕ και ουδεις αναγνωρισε το κρατιδιο της τουρκικης κατοχης.

    θα τους απολαυσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το μόνο που θέλω πω και να καταλάβετε είναι ότι, αυτήν τη στιγμή η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση Μπους και όχι με την ΠΓΔΜ.

    Τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει και η χώρα μας δεν έχει καμία απολύτως συμπαράσταση από την ΕΕ.
    Ακόμα και ο Σολάνα που ανακατεύτηκε σε κάποια φάση της διαπραγμάτευσης, τώρα πια λέει: «εμένα μη με ανακατεύεται στην υπόθεση αυτή και βρείτε τα», εννοώντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεχάσει το «Μακεδονία» και να παζαρέψει το «μακεδονικός- μακεδονικό-μακεδονική».

    Η χώρα κατάφερε μετά από παλινωδίες και σφάλματα πολιτικής και όχι διπλωματικής φύσης - όπως έντεχνα προσπαθεί το κατεστημένο να περάσει – να βρεθεί μόνη στη γωνία. Και εδώ οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες.
    Συνήθως, όμως, την αποτυχία μιας εθνικής πολιτικής τη λούζεται ο τελευταίος διαχειριστής.

    Φροντίστε δε να σταματήσετε τη σαχλαμάρα που προσβάλει την ίδια τη χώρα, πέραν του μυαλού σας : Διαχειριστής αυτού του τελικού σταδίου στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση είναι ο Καραμανλής και όχι η Ντόρα. Η Μπακογιάννη είναι υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή και δεν χαράσσει πολιτική.

    Επειδή μάλιστα έζησα από μέσα την δήθεν διάσταση Μητσοτάκη-Σαμαρά στο Γιουγκοσλαβικό, δεν επιθυμώ να δω τα ίδια να γίνονται και στο σκοπιανό, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τον Καραμανλή και τη Ντόρα.
    Βαρέθηκα τους θεατρινισμούς και την υποκρισία.
    Αυτά μας έφεραν εδώ που είμαστε.

    Εδώ σταματώ και δεν θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχέδιο του Ανανά ούτε μένα μ΄άρεσε...ξίνιζε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άμα γίνει αυτό που λές Άγιε, από 60% που παίρνει η Ν.Δ στην Β.Ελλάδα, ούτε 6% θα πάρει στις επόμενες εκλογές!
    Μιλάμε για την μεγαλύτερη εθνική ξεφτίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. MALAKIES!

    To Makedoniko den einai sovaro 8ema!

    As tous afhsoume na legodai OPWS goustaroune (dhmokratiko?) kai an kapoioi exoun 2es skepseis as tous valoume na ypograpsoun oti anagnwrizoun ta synora mas opws 8eme kai oti den 8a eisvalloun h 8a prospauhsoun alliws na mas ta paroun.

    OUSIA EPITELOUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και κάτι τελευταίο για να μη δημιουργηθεί παρεξήγηση.

    Δεν λέω πουθενά ότι η Ελλάδα δεν θα ασκήσει ή ότι θα ασκήσει veto.

    Επισημαίνω ότι αν η Κυβέρνηση αποδεχθεί την δέσμη ιδεών Νίμιτζ ως βάση διαπραγμάτευσης – όπως μέχρι τώρα δηλώνει - απεμπολά το veto, για όσο χρόνο ακόμη μένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

    Για αυτό ακριβώς «διέρρευσε» και το κείμενο στο ΒΗΜΑ, ώστε να υπάρξει πίεση και να επιταχυνθούν οι εξελίξεις .
    Μέχρι τις αρχές Μαρτίου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν μένουμε ή δεν μένουμε στη διαπραγμάτευση.

    Αν παραμείνουμε, ξεχάστε το veto – ισχύουν αυτά που εξήγησα στην παρέμβαση μου.
    Αν φύγουμε, τότε όλα είναι ανοιχτά και το veto δεν αποκλείεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για σένα "10:39 πμ" μπορεί να μην είναι σοβαρό θέμα!
    Για 3 εκ. Έλληνες όμως είναι το πιο σοβαρό από όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://www.youtube.com/watch?v=VZCvldRDR0Y


    aksizei na to deite, ki osoi exete account sto youtube na to epivraveysete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ μου Αγιε καταλαβαίνετε τι διαβάζετε; Αν δεν γίνει η συμφωνία φυσικά και η Ελλάδα δεν δεμεύεται από τους όρους της. θα μας τρελλάνετε τώρα; Το να δεχτείς ένα κείμενο σα βάση διαπραγμάτευσης δε σημαίνει ότι στο μεταξύ δεσμεύεσαι από τους όρους αυτού του κειμένου ώσπου να (και αν )υπάρξει η συμφωνία! Και αν συμφωνήσουμε προς τι το βέτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η συζήτηση που κάνετε είναι σε λάθος κατεύθυνση.
    Η πρόταση Νίμιτς, εφόσον γίνει δεκτή ως βάση συζήτησης, από την κυβέρνηση, κάνει αποδεκτή την λογική της "διπλής ονομασίας". Δηλαδή κάνει δεκτή την εσωτερικής χρήσης Συνταγματική ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας.

    Η διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, με την λογική της διπλής ονομασίας, αφήνει την κυβέρνηση "μόνη" της σ'αυτό το ΒΗΜΑ.

    Αύριο θα της λέει ότι αυτή "φταίει" που υπέγραψε την αποδοχή της Συνταγματικής Ονομασίας, σαν της μίας από τις 2 ονομασίες.

    -----
    Στην πραγματικότητα έχουμε στο τραπέζι 3 προτάσεις.
    1. Η πρόταση της ΝΔ, που θέλει διπλή ονομασία, όπου η μία θα είναι η συνταγματική ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας και η άλλη θα είναι διεθνής ονομασία σύνθετη με γεωγραφικό κατά πάσα πιθανότητα προσδιορισμό.

    2.Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ που δέχεται μία μόνο ονομασία για κάθε χρήση , με σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό και

    3. Η πρόταση του ΣΥΝ που δεν ξεκαθαρίζει αν έχει πρόβλημα με την διπλή ονομασία. Μου φαίνεται ότι αναφέρεται μόνο στην διεθνή ονομασία όπου θέλει να υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός στην σύνθετη ονομασία. Κατά την γνώμη μου είαι ταυτόσημη με αυτήν της ΝΔ.

    Ετσι έχουμε δύο μέτωπα, γύρω από το ερώτημα, η Ελλάδα θα έχει λόγο για την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ , ναί ή όχι.

    Η ΝΔ και ο ΣΥΝ φαίνεται να μην ενδιαφέρονται γι'αυτή την πτυχή.

    Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ λένε ότι πρέπει να έχουμε λόγο.

    Υπάρχει βέβαια και το ΛΑΟΣ και το παπαδαριό που μιλάνε για την μη χρήση του όρου Μακεδονία οπουδήποτε.

    Εγώ σ'αυτή την υπόθεση είμαι με τον ΣΥΝ και την ΝΔ.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αφού οι σκοπιανοί θέλουν σώνει και καλά τη λέξη "Μακεδονία" για το χωριό τους να ονομαστούν "Δημοκρατία του Μακεδονικού Χαλβά"

    (που είναι και νόστιμος.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διαφωνώ με τη λογική "τώρα τι κάνουμε". Ότι παγιώθηκε μπορεί να ξεπαγιωθεί. Η ιστορία δεν αλλάζει, ενώ τα συντάγματα αλλάζουν. Ούτε μου λέει τίποτα ότι τόσα χρόνια τους αφήναμε ανενόχλητους. Ε, καιρός είναι πια να πάψουν να αποφασίζουν ανενόχλητοι. Έστω κι αν πέρασαν τόσα χρόνια οι καταχραστές να πάψουν να καταχρώνται.
    Βέτο.
    Και λυπάμαι που θα το πω, αν και ψηφοφόρος του ΣΥΝ, η λέξη Μακεδονία με ενοχλεί αφάνταστα έξω από την ελληνική επικράτεια, όποια σύνθετη μορφή κι αν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς "μαράκι". Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από ΒΕΤΟ.

    Και μόνο η αποδοχή ως βάση συζήτησης του Σχεδίου Νίμιτς την έχει "εκθέσει" στους Βορειοελλαδίτες και όχι μόνο ψηφοφόρους της.

    Με το ΒΕΤΟ θα προσπαθήσει να τα κουκουλώσει, όσο γίνεται.
    Μόνο αν το ΠΑΣΟΚ της έλεγε συμφωνώ και εγώ, με την διπλή ονομασία θα προχωρούσε.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το να δεχτείς ένα κείμενο σα βάση διαπραγμάτευσης δε σημαίνει ότι στο μεταξύ δεσμεύεσαι από τους όρους αυτού του κειμένου ώσπου να (και αν )υπάρξει η συμφωνία

    ------
    Κάνεις λάθος. Ξαναδιάβασε με προσοχή τι λέει ο ΑΓΙΟΣ.


    Στη παράγραφο (ΙΙΙ) αναφέρεται: «Το κάθε Μέρος θα τηρεί αυστηρά τους όρους της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995 εκτός των όσων τροποποιούνται κατωτέρω».
    Αυτό, αγαπητοί μου, σημαίνει ότι αν δεν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις μέχρι την σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 2 Απριλίου, η Ελλάδα απεμπολά το δικαίωμα άσκησης της αρνησικυρίας, καθώς αυτό θα αντιβαίνει στην Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, που προβλέπει τη μη παρεμπόδιση από την Ελλάδα της ένταξης της γείτονας σε διεθνείς ή υπερεθνικούς οργανισμούς με το προσωρινό όνομα FYROM.

    ------
    Το ίδιο το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης ορίζει ότι δεν μπορείς να αντιταχθείς στην προσχώρηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ , εάν προηγουμένως δεν καταγγείλεις την Ενδιάμεση Συμφωνία που είναι αυτή που καθορίζει δεσμευτικά την συμπεριφορά των μερών.
    Όσο συζητάς δηλαδή δεν μπορείς να ασκήσεις βέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κάνει λάθος μάλλον ο ΑΓΙΟΣ. Η ενδιάμεση συμφωνία έχει παραταθεί σιωπηρώς. Η ισχύς της ήταν για 10 χρόνια.

    Αρα οι δεσμεύσεις της δεν μπορεί να είναι "μονόπλευρες".

    Το ΒΕΤΟ είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και θα γίνει.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε Χωριάτη
    Κάνεις λάθος.
    Άκουσε με στο διεθνές δίκαιο, και διάβασε το προοίμιο της πρότασης Νίμιτζ, θα καταλάβεις αν συντηρείς τα νομικά σου.
    Εγώ δεν είπα ότι δεν θα ασκήσουμε veto, αλλά λέω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σε ακούω, πολύ προσεκτικά.
    Ο λόγος είναι ότι δεν έχω νομικές γνώσεις, αλλά πολιτικές γνώσεις , ερασιτέχνη.

    Γράφεις:
    "Επισημαίνω ότι αν η Κυβέρνηση αποδεχθεί την δέσμη ιδεών Νίμιτζ ως βάση διαπραγμάτευσης – όπως μέχρι τώρα δηλώνει - απεμπολά το veto, για όσο χρόνο ακόμη μένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης."

    Τυπικά είναι σωστό αυτό που γράφεις, αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με "σιωπηρή παράταση", μην εκπλαγείς να γίνει η διακοπή της , να γίνει το ΒΕΤΟ και στην συνέχεια, να ξανάχουμε "σιωπηρή συνέχειά της".

    Ούτε γάτα, ούτε ζημιά δηλαδή.

    Εμείς θα κάνουμε ότι έχουμε "σιωπηρό διάλειμα και αυτοί ότι δεν συνέβει τίποτα".

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα απαγορευμένα ρητά που δεν ακούσαμε ως παιδιά




    Εδώ γαμούν αρσενικούς και συ γυρεύεις νύφη

    Είναι (ο τάδε) σα το κάρβουνο: 'Η θα σε κάψει ή θα σε μουτζουρώσει

    Έκλασεν η νύφη, σχόλασεν ο γάμος

    Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει

    Καράβι που αργεί, σκατά είναι φορτωμένο

    Ξερά σκατά στον τοίχο δεν κολλάνε

    Ο καθένας την πορδή του μοσχολίβανο την έχει

    Ο κουφός και ο κλανιάρης πάνε δίπλα στα νταούλια
    (εξήγηση: ο ένας για να ακούει και ο άλλος για να μην ακούγεται)

    Οι πουτάνες κι οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές

    Οι γύφτοι τα μαλώματα τα 'χουν για πανηγύρια

    Όποιος πηδάει πολλά παλούκια, το ένα μπαίνει στον κώλο του

    Παρακαλετό μουνί, ξινό γαμήσι

    Παιδιά, σκατά και σύννεφα δεν πιάνονται

    Πέρσι έχεσε, φέτος βρώμισε

    Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και το γουρούνι τ' αρχίδια

    Πολύ κο-κο και κανένα αβγό

    Το μουνί και το χταπόδι, όσο το χτυπάς απλώνει

    Το μουνί και το πριόνι, όποιος δεν τα ξέρει ιδρώνει

    Το ράσο θέλει καλοπέραση κι η πουτανιά φτιασίδι

    Τον κώλο βάζει o μάγειρας, σκατά θα μαγειρέψει

    Το ντέφι κι' η Αποκριά είναι του πούστη η χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είναι "τυπικό δείγμα" της διπλωματικής πολιτικής της Τουρκίας, του Τάσσσου κλπ. Εχει συμβεί πολλές φορές.

    Καιρός ήταν να διδαχθούμε ότι οι συμφωνίες είναι για να τις πειράζουμε, να τις κάνουμε θέμα και μετά να τις εμφανίζουμε ως παραχώρηση.

    Απλά στην διεθνή πολιτική δεν υπάρχει η λογική του "καθωσπρεπεισμού".

    Το ζήτημα του ονόματος ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΠΟΤΕ, αν δεν καταργηθεί η ενδιάμεση συμφωνία, τώρα που λειτούργησε σαν "παγίδα" για την ΠΓΔΜ.

    Πρέπει και αυτοί να καταλάβουν ότι η μόνη λύση είναι το ΓΚΡΟΡΝΑ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝΙΑ.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σε αυτή τη περίπτωση, φίλε Χωριάτη 1.38, θα μιλούμε για εντελώς διαφορετική βάση διαπραγμάτευσης. Για άλλο πλαίσιο δηλαδή.
    Αυτήν τη κουβέντα όμως δεν την έχει κάνει η Κυβέρνηση, και νομικά δεν θα μπορούσε να την κάνει αφού διαπραγματεύεται στη βάση της συμφωνίας του '95, που ανανεώνεται αυτόματα με την αποδοχή του προοιμίου των «ιδεών» του ΟΗΕ σε κάθε φάση.
    Για να υπάρξει πιθανότητα Veto πρέπει πρώτα να καταγγελθεί η «συμφωνία», από ένα από τα δύο μέρη. Αλλιώς δεν γίνεται.
    Η Κυβέρνηση το ξέρει και για αυτό σπεύδει να προλάβει τις ημερομηνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εγώ παίζω στοίχημα το σενάριό "μου", εκτός και η ΠΓΔΜ, κάνει κίνηση αποδοχής της λογικής της ενιαίας ονομασιας.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ευτυχώς που «Το Βήμα» αποκάλυψε χθες την πλήρη πρόταση Νίμιτς. Διότι τα τελευταία 24ωρα είχαμε πήξει στις ανοησίες γύρω από αυτά που (υποτίθεται) περιελάμβανε η πρόταση του αμερικανού μεσολαβητή.

    Υπήρξε τηλεοπτικό κανάλι που ανακοίνωσε έντρομο ότι εφεξής θα πρέπει να μετονομαστούν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Τέτοια καταστροφή! Την ίδια στιγμή που φούντωνε η συζήτηση για το άδηλο μέλλον του «Μακεδονικού Χαλβά». Ουδέποτε είχα διανοηθεί ότι τόσοι άνθρωποι στη χώρα μας είχαν τέτοια έγνοια έναν... χαλβά!

    Συνήθως ο παραλογισμός τέμνεται με την ασχετοσύνη. Οπως σε αυτή την κατασκευασμένη ιστορία της «διπλής ονομασίας», η οποία εξελίσσεται σε «διπλή ανοησία».

    Ακούω να ρωτούν:Γιατί να έχουν τα Σκόπια άλλο συνταγματικό όνομα και άλλη επίσημη διεθνή ονομασία;

    Απάντηση: Επειδή έτσι γουστάρουν και κανένας δεν μπορεί να τους εμποδίσει. Εκτός κι αν τινές εξ ημών προτίθενται να οργανώσουν πραξικόπημα στα Σκόπια και να τους καταργήσουν το Σύνταγμα. Αν δεν το κάνουν (και ελπίζω να μην το σκέφτονται...), τους πληροφορώ πως οποιαδήποτε ανεξάρτητη χώρα του κόσμου δικαιούται να περιλαμβάνει στο Σύνταγμά της ό,τι θέλει χωρίς να ρωτάει κανέναν. Ευτυχώς, προσθέτω...

    Ακούω να ρωτούν: Μα μόνο την επίσημη διεθνή ονομασία των Σκοπίων θα κουβεντιάζουμε;

    Απάντηση: Ακριβώς, και πολύ είναι. Διότι μας πέφτει ενδεχομένως λόγος για την ονομασία των Σκοπίων, μόνο σε ό,τι αφορά το νταραβέρι τους με μια διεθνή κοινότητα στην οποία μετέχουμε κι εμείς. ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ενωση, διεθνείς οργανισμοί, διεθνείς συνθήκες, διαβατήρια κτλ. Ολα τα άλλα δεν είναι δική μας δουλειά. Και ούτε θα μας ρωτήσει κανείς.

    Ακούω να ρωτούν: Πώς όμως θα αποκαλούνται τα Σκόπια στις διμερείς σχέσεις με τις άλλες χώρες;

    Απάντηση: Οπως γουστάρουν τα Σκόπια και η εκάστοτε χώρα με την οποία συναλλάσσονται. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι θα πρέπει να βγάζουμε τις φουστανέλες κάθε φορά που ένα Μαλάουι ή ένα Τατζικιστάν θα αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα. Δική τους δουλειά και λόγος δεν μας πέφτει. Ασε που δεν είδα και πολλούς φουστανελοφόρους στις 116 (ως τώρα) αναγνωρίσεις των Σκοπίων.

    Ακούω τέλος να ρωτούν: Και τι θα κάνουμε με όλους αυτούς, στο CΝΝ ή στον διεθνή Τύπο, που θα τους αποκαλούν «Μακεδόνες»; Απάντηση: Τίποτε! Αν έτσι θέλουν να τους λένε, έτσι θα τους λένε. Η άλλη λύση είναι να καταλάβουμε το CΝΝ...

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγιε δεν εκανες καλα που τα παρατησες, εισαι μια εφημεριδα μονος σου φιλε.
    Δεν εκανες καλα που παρατησες και το διπλωματικο, σου ταιριαζε.
    Με τα κοινωνικα που εμπλεξες δεν θα βγαλεις ευκολα ακρη.
    Το κομματι της κοινωνικης πολιτικης ειναι το δυσκολοτερο και δεν βλεπεις ευκολα αποτελεσμα.

    Γεια και χαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μεγάλες ελληνικές εταιρείες μέσω θυγατρικών τους ή απευθείας έχουν σημαντική παρουσία στην τοπική αγορά. Ενδεικτικά αναφέρεται η ισχυρή θέση στην αγορά πετρελαιοειδών από την ΟΚΤΑ, θυγατρική των ΕΛΛΠΕ, στις τηλεπικοινωνίες από την Cosmofon, θυγατρική του ΟΤΕ, η οποία κατέχει τη μία από τις δύο άδειες κινητής τηλεφωνίας, στην αγορά των αναψυκτικών και μπίρας από τη Skopia Brewery της 3E, στα τσιμέντα από την UJSE, θυγατρική της Τιτάν, στα τρόφιμα και στο ψωμί από τη Zito Luks, θυγατρική της Elbisco, στα μάρμαρα από τη Mermeren Kompinat της εταιρείας Μάρμαρα Κυριακίδης και στα καταστήματα τροφίμων από τον Βερόπουλο.

    Σημαντική είναι η θέση των ελληνικών τραπεζών στο τοπικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. H Εθνική Τράπεζα μέσω της θυγατρικής της Stopanska Bank, που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, ελέγχει περίπου το 30% της τοπικής αγοράς. Η Stopanska Banka, με δίκτυο 50 καταστημάτων και ενεργητικό ύψους 500 εκατ. ευρώ, δραστηριοποιείται στη λιανική τραπεζική, τομέα στον οποίο οι χορηγήσεις διπλασιάστηκαν το περασμένο έτος, ενώ χορηγεί ένα στα δύο νέα στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια στη χώρα.

    Εκτός από την Εθνική, στην τραπεζική αγορά των Σκοπίων δραστηριοποιείται και η Alpha Bank, η οποία ελέγχει κατά 100% την Alpha Bank Scopje, που διαθέτει δίκτυο επτά καταστημάτων και σχεδιάζει να ανοίξει άλλα τρία, με τα οποία θα ολοκληρώσει προς το παρόν την ανάπτυξή της.
    Λοιπον αυριο κιολας εγω σταματαω την συνδρομη στην cosmote Πραγμα που ελπιζω να κανουν ολοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ και απεχω αποιο οιασδηποτε εταιρια δραστηριοποιητε στην γειτονο χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υστατη ευκαιρία στο Σκοπιανό
    Tου Αθανασιου Ελλις

    Eχουν περάσει 15 χρόνια από το 1992 που άνοιξε η πληγή του Σκοπιανού, και ίσως βρισκόμαστε ενώπιον μιας ύστατης ευκαιρίας για λύση. Αυτό θα συμβεί εάν αξιοποιηθεί ο διακαής πόθος των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ στην επόμενη σύνοδο κορυφής το 2008. Και εάν φυσικά διδαχθήκαμε από τα λάθη του παρελθόντος.

    Τα σημερινά δεδομένα είναι χειρότερα. Οπως και στο Κυπριακό, ισχύει το επώδυνο «κάθε πέρυσι και καλύτερα». Ομως, η συγκυρία επιτρέπει κάποιες αμυδρές ελπίδες για συμβιβαστική λύση.

    Η Αθήνα έχει διαμηνύσει προς όλους ότι θα μπλοκάρει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εάν δεν λυθεί το όνομα. Οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει επίσημα τη χώρα ως «Μακεδονία». Ομως, ύστερα από παρέμβαση της Ομογένειας στο Κογκρέσο, σε νόμο για την επόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ τον οποίο υπέγραψε προχθές ο πρόεδρος Μπους, δίπλα σε αυτό το όνομα έχει προστεθεί το «ΠΓΔΜ». Η εξέλιξη προκάλεσε έντονη διαμαρτυρία των Σκοπίων που φοβούνται «πισωγύρισμα» στο θέμα της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ και βλέπουν ένα πιθανό πρώτο βήμα προς εκβιασμό στο θέμα του ονόματος.

    Εάν υπάρξει λύση, θα είναι ένας επώδυνος συμβιβασμός. Οσοι επιζητούν εθνικό θρίαμβο, θα απογοητευθούν. Δεν υφίστανται πλέον τα περιθώρια για κάτι τέτοιο. Το παιχνίδι χάθηκε το ’93, όταν οι μαξιμαλιστικές επιδιώξεις μπορεί να ικανοποιούσαν το πατριωτικό αίσθημα όλων μας, αλλά όχι μόνον δεν πέτυχαν το επιθυμητό, αντίθετα εγκλώβισαν την χώρα σε αδιέξοδο. Τα συλλαλητήρια των αρχών της δεκαετίας του ’90 σε όλο τον κόσμο -από Θεσσαλονίκη μέχρι Ουάσιγκτον- είχαν παλμό και μαχητικότητα. Ομως, η διεθνής κοινότητα δεν πείσθηκε. Οχι λόγω κάποιας «συνωμοσίας» κατά του Ελληνισμού, αλλά διότι θεώρησε την απαίτηση να μην περιλαμβάνεται στην ονομασία της χώρας ο όρος «Μακεδονία» παράλογη. Διεκδικήσαμε το μέγιστο και απωλέσαμε ακόμη και το ελάχιστο. 15 χρόνια μετά, όλοι μιλούν για τη «Μακεδονία».

    Το 1993 οι μετριοπαθείς φωνές που θεωρούσαν περισσότερο εφικτή μια μικτή ονομασία, όπως το «Νόβα Μακεντόνια», και είχαν ταχθεί υπέρ ενός έντιμου και ρεαλιστικού συμβιβασμού, έμειναν μετέωρες. Μέλη της τότε κυβέρνησης της Ν. Δ., όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν άφησαν περιθώρια ελιγμών στον Κ. Μητσοτάκη. Ακόμη και το «Σλαβομακεδονία» που είχε προτείνει αρχικά ο τότε πρωθυπουργός, είχε προκαλέσει τα γνωστά σχόλια περί «προδοσίας», μια ετικέτα που αποδίδεται με περισσή ευκολία στη χώρα μας. Ενώ οι μαξιμαλιστικές κορόνες που τελικά μας οδήγησαν στο «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν πατριωτικές!

    Η περίπτωση θυμίζει το γνωστό παράπονο του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, όπως το περιγράφει ο έμπειρος Πέτρος Μολυβιάτης. «Δέσποτα, μαζί δεν συμφωνήσαμε τη λύση;» είχε ρωτήσει ο Καραμανλής τον Μακάριο, για να αναρωτηθεί: «Πώς εγώ είμαι ο προδότης και εσύ ο εθνάρχης;»

    Αν τελικά η συγκυρία προσφέρει μια ύστατη ευκαιρία στο Σκοπιανό, θα ήταν χρήσιμο αυτήν την φορά να αποφύγουμε τις διχαστικές υπερβολές. Ισως εξασφαλίσουμε κάτι περισσότερο από το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» που έχουμε σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Άμα ασκήσουμε veto και κάνουμε ταυτόχρονα και κανα εμπάρκο όπως παλιά, όλες αυτές οι τράπεζες και οι εταιρείες που ανέφερες "5:16 μμ", θα πάρουν τον πούλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο μακάκας ο Κοτάκης θα δεί καμιά δημοσκόπηση του in.gr όπου μόνο το 34% των Ελλήνων θεωρεί σημαντικότατο θέμα το σκοπιανό και θα κάνει καμιά λαλακία κλείνωντας το θέμα με προχειροδουλειά!
    Κάνε εσύ καμιά λαλακία Κοτ και μετά να δείς γέλια. Εκτός αν δεν μπορείς να κυβερνήσεις ολόκληρη την Ελλάδα και θες να έχουμε τίποτα περαιτέρω εξελίξεις στο εσωτερικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 22 Φεβρουάριος 2008 6:06 μμ

    ===
    ΣΩΣΤΟΣ!
    Ο Ελλις ζει στην Αμερικη και ξερει αυτο που ξερουν ολοι οσοι εχουν παει λιγο εξω απο τα συνορα,και το λεει.
    Ειμαι σιγουρος οτι και "δικοι μας " ντοπιοι δημοσιογραφοι και πολιτικοι γνωριζουν αυτη την αληθεια ,οτι δηλαδη πρεπει να περισωσουμε οτι ειναι δυνατον να περισωθει.
    Γιατι την αποκλειστικοτητα του ονοματος "μακεδονια"την χασαμε.

    Αλλα δυστυχως υπαρχουν ακομα οι ηλιθιοι που προφανως,παιρνουν γραμμη ειτε απο την πασοκοσκυλια ειτε απο το Λαος και επιμενουν στο "βετο"!

    Ποιο "βετο" ρε μαλακες?
    Τι αξια εχει το "βετο"??

    Ρε αει στο διαολο ,να προτεινουμε ενα Slavmacedonia -Σλαβομακεδονια να τελειωνουμε.

    Και ..δημοψηφισμα!
    Αλλη μαλακια αυτο.
    Και δηλαδη αν 99% πει οχι στην συνθετη ονομασια τι αξια εχει για τους "αλλους"?

    Κανουν και αυτοι ενα δημοψηφισμα με αναλογο αποτελεσμα.
    Και ξαναρχιζουμε απο την αρχη!

    Και εν τω μεταξυ 125 χωρες σε ολο τον κοσμο τα ονομαζουν σκετο "Δημοκρατια της Μακεδονιας" ΕΠΙΣΗΜΑ ,γιατι ανεπισημα ΟΛΟΣ ο κοσμος ετσι τα λεει.
    Πατε σε ενα βιβλιοπωλειο ΟΠΩΔΗΠΟΤΕ στο κοσμο και παρτε ενα παγκμοσμιο χαρτη και αμα βρητε εσεις πουθενα φυρομ εμενα να μου κλασετε το δεξιο αρχιδι ορνια ε! ορνια!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ρε ηλίθιε Τζών, δεν μπορείς, να μην ασχολείσαι με την πολιτική;
    Αφού βρε ζώο δεν καταλαβαίνεις τίποτε.

    Για να προτείνεις το Σλαβομακεδονία πρέπει να απορρίψεις το σχέδιο Νίμιτς.

    Τζών δεν συζητάμε τις ονειρώξεις σου, αλλά την συγκεκριμένη πρόταση.

    Αλλά ας πούμε ότι σου κάνουν την χάρη και την απορρίπτουν την πρόταση. Τί θα κάνεις ρε ζωντόβολο μετά;

    Θα πείς δεν πειράζει παιδιά, εγώ την έκανα την πρότασή μου. Βρείτε τα τώρα μόνοι σας;

    Αει στο διάολο βλάκα.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Διαβάζετε και ακούτε Πρετεντέρη για να καταλάβετε πόσο...αντικυβερνητικά και αντι...Καραμανλικά είναι το Βήμα και το MEGA!!!
    Κοινή γραμμή από το Σκοπιανό μέχρι την υπόθεση Ζαχόπουλου!!!
    Περιμένετε από αυτούς να ενημερωθείτε για το αν υπάρχει αντιπολίτευση στη χώρα!!!Σωθήκατε...
    Καλά το ποιός έδωσε το έγγραφο στο Βήμα μόνο οι μακάκες δεν μπορούν να το καταλάβουν...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΝΤΟΡΑ,ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ!
    ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;;;
    ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ DVD ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ...
    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΚΛΑΜΠ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΕΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Χωριάτης

    22 Φεβρουάριος 2008 7:40 μμ

    ==
    Με βρηκες στις καλες μου σκατομαλακα,θα σε στολιζα καλα αλλιως.

    Εγω ειπα να προτεινουμε Slavmacedonia,εστω κοντρα στο προταση "δεσμη ιδεων" η οπως αλλιως το ονομασανε,γιατι μεχρι τωρα δεν εχουμε προτεινει ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ. Απλα μαλακιζομαστε 17 χρονια τωρα ,με το ευχολογιο "να βρεθει λυση κοινα αποδεκτη που να ικανοποιει και τις δυο πλευρες"!!

    Και περιμενουμε απο τον Αμερικανο να μας φερει την λυση.
    Αυτος κραταει ισες αποστασεις ,τι θελεις να κανει δηλαδη?
    Το ειπε καθαρα:

    "Η λυση που προτεινω δεν θα ικανοποιει 100% και τις δυο πλευρες κλπ".
    Προτειναμε εμεις καμμια λυση "αμοιβαια αποδεκτη που να ικανοποιει και τις δυο πλευρες" και την απερριψε??

    τυρογαλο ε τυρογαλο!
    (διαβασε και μια αναλυση του Ελλις παραπανω ισως σε βοηθησει να καταλαβεις τι εννοω,φροκαλο..
    Γραμματα πολλα δεν γνωριζεις μαθε τουλαχιστον να διαβαζεις σωστα).

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΤΟ.
    ΟΙ ΓΙΕΣΜΕΝ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΕΤΟ ΟΥΤΕ ΠΕΡΣΙ ΟΥΤΕ ΦΕΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. «3. Η πρόταση του ΣΥΝ που δεν ξεκαθαρίζει αν έχει πρόβλημα με την διπλή ονομασία. Μου φαίνεται ότι αναφέρεται μόνο στην διεθνή ονομασία όπου θέλει να υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός στην σύνθετη ονομασία. Κατά την γνώμη μου είναι ταυτόσημη με αυτήν της ΝΔ.
    Χωριάτης
    22 Φεβρουάριος 2008 12:45 μμ»
    ----------------------------------------------------------
    Κρύψου, «ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ», πουστάρα ΓΑΠίτη, καραγκιόζη, πουτάνας γένα, πληρωμένη παρλαπίπα του ουρακοτάγκου Γιωργάκη της αμερικάνας πόρνης.
    Σου φαίνεται καρακαργιόλη, σίχαμα της κοινωνίας;;;
    Πώς κάνεις πολιτική κουβέντα και «ανάλυση» με φράσεις τύπου «μου φαίνεται» μπάσταρδε;;;;;;
    Άκου, μπαστάρδι της πουτάνας μάνας σου:
    Όταν παίρνεις θέση και το παίζεις ΠΑΣΟΚτζής και ΓΑΠίτης βρωμύλε (αριστερός δηλαδή;;;), θα πρέπει να ξέρεις και να κουβεντιάζεις πολιτικά. Δεν μπορείς εσύ να πετάς παλιοκαθίκι κουβέντες στο βρόντο, με σκοπό να θάψεις τον ΣΥΝ, ενώ στην ουσία ως Πάγκαλος ξεφτιλίζεις το ίδιο τα ΠΑΣΟΚ!
    Ούτε η Ν.Δ. ρε βλαμμένε «θέλει διπλή ονομασία όπου η μία θα είναι η συνταγματική ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας και η άλλη θα είναι διεθνής ονομασία σύνθετη με γεωγραφικό κατά πάσα πιθανότητα προσδιορισμό», όπως λες ελαφρά τη καρδία. Την Ν.Δ. πλήττεις κι εδώ; Λες και κανένας δεν κατάλαβε ποια είναι η θέση (άλλο ίσως τι θα καταφέρει) της κυβερνητικής παράταξης;; Και ποιος είσαι εσύ παλιοκερατά;;;
    Άκου, πουτάνας μπαστάρδι, κάποια στιγμή θα πρέπει να σοβαρευτείς! ΔΕΝ σε παίρνει πλέον θλιβερό σκουλήκι, να κάνεις πολιτική διχασμού σε εθνικό θέμα. Βούλωστο μαλακομπούκαλε, όταν έχεις να κάνεις με θέμα σαν το Σκοπιανό και ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ τι σου γίνεται. ΜΙΑ είναι η θέση ρε βλάκα, πάρτο χαμπάρι! Η θέση όλων των κομμάτων (και των τεσσάρων) είναι αυτή που παρουσιάζεις σαν θέση ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ (αυτό πάλι τι ήταν, πώς να το πάρουμε;…). Εκτός αν είσαι κρυφο-ΛΑΟΣ και θες να μας διαιρέσεις για να μην φανεί η μοναξιά του Καρατζαφέρη! Τότε τι το παίζεις ΠΑΣΟΚ και ΓΑΠικός;
    ΑΝ νιώθεις ότι σε αδικώ, κάνεις μεγάλο ΛΑΘΟΣ! Δεν σε αδικώ, ούτε οι χαρακτηρισμοί μου είναι υπερβολικοί, αν σκεφτείς το ΜΕΓΕΘΟΣ της βλακείας σου. Πληροφορήσου λοιπόν πρώτα και ΜΕΤΑ να προχωράς σε εκτιμήσεις καθίκι! Ξαναδιάβασε λοιπόν όσα έγραψες και ΖΗΤΑ συγνώμη! Όχι από μένα. Από τη ΧΩΡΑ σου! Εκτός εάν το χωριό σου είναι έξω από τα ελληνικά σύνορα βρωμιάρη… Όταν λοιπόν ζητήσεις ΣΥΓΝΩΜΗ από τη χώρα και το λαό μέσα από αυτό εδώ του Blog, τότε θα πάρω πίσω ΟΛΑ όσα σου έσουρα. Μόνο τότε…
    Όσο για το ότι (και το άφησα επίτηδες τελευταίο αυτό…) εσύ «σ’ αυτή την υπόθεση» είσαι τάχαμου «με τον ΣΥΝ και την ΝΔ», ε τι να σου πω!!!! ΟΛΑ έχουν όρια χωριάτη μου ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ. Όλα έχουν ΟΡΙΑ!!! Σταμάτα, μέχρι εδώ, προβοκάτορα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Είμαι 32 ετών και δουλεύω στο εξωτερικό (στον Αραβικό Κόλπο) ως Διευθυντής Ανάπτυξης και αγαπώ τη χώρα μου όσο δεν φαντάζεστε.
    Το Εθνικό ζήτημα που λέγεται Σκπιανό μας ξανα-απασχολεί σοβαρά μετά απο πολλά χρόνια και οι συζητήσεις, οι ευθύνες και οι πιθανές αποφάσεις, περικυκλώνουν το στρατόπεδο της κάθε κυβέρνησης, έτοιμα για την επίθεση της "καυτής πατάτας". Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί ο κ. Προθυπουργός δεν προχωράει σε ενα δημοψήφισμα το οποίο είναι φυσικά η επιτομή της Δημοκρατίας? Και μή μου πείτε τώρα οτι παίρνω το μέρος του Καρατζαφέρη, γιατί παρακάτω θα σας αποδείξω το αντίθετο. Ο κ.Καρατζαφέρης ορίεται και επιμένει να γίνει το δημιψήφισμα για να παρθεί επιτέλους μια απόφαση. Ξεχνάει όμως οτι βάσει του Ελληνικού Συντάγματος, το δημοψήφισμα στην Ελλάδα έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα! Πράγμα που σημαίνει οτι και ακόμα και να γίνει, το αποτέλεσμα του δεν θα διαμορφώσει απαραίτητα κάποια απόφαση. Και αυτό δείχνει ένα Καρατζαφέρη, τον οποίο τον απασχολεί να γίνει δημοψήφισμα μόνο και μόνο για να οδηγηθεί ο τόπος πάλι σε πρόωρες εκλογές. Θα πρέπει να αρχίσει να μας απασχολεί οτι στην Ελλάδα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, τα δημοψηφίσματα έχουν σχεδόν εκλείψει. Είναι ντροπή να αποκλείουν τη φωνή του λαού γιατί αυτό εγώ το ονομάζω ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑ'Ι'ΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ. (ΛΛΓ)

    Για θυμηθείτε κύριοι κυβερνώντες οτι ακόμα και στο τηλεπαιχνίδι "Ο ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ" με τον αγαπητό Σπύρο Παπαδόπουλο, ο παίχτης είχε δικαίωμα να πάρει την βοήθεια του κοινού! Δηλαδή να συμβουλευτή το κοινό, έτσι ώστε να απαντήσει κατά πάσα πιθανότητα σωστά σε μια ερώτηση που δεν γνώριζε....αφού δεν ήταν τελικά τόσο διαβασμένος όσο απαιτούσε το παιχνίδι.

    Μήπως λοιπόν κύριοι, θα ήταν σοφό να πάρετε την βοήθεια του κοινού σε πολλά εθνικά ζητήματα (όπως το Σκοπιανό), αφού τελικά δεν είστε τόσο καλά διαωασμένοι όσο απαιτεί το Εθνικό μας παιχνίδι που ίσως λέγεται "Ο ΚΥΒΕΡΝΩΝ"...Μη μπερδευτείτε όμως, γιατί το να κυβερνάτε το Έθνος δεν είναι τηλε-παιχνίδι. Αλλά ενδέχεται και να έχετε μπαιρδευτεί κιόλας, αφού σίγουρα και τα 2 παιχνίδια δείνουν πολλά λεφτά....μόνο που τα τηλε-παιχνίδια τα δείνουν δημοσίως και οχι σε καυτούς κρυφούς λογαριασμούς, για να μην αναφέρω φυσικά και μια μικρή λεπτομέρεια...οτι τα λεφτά που παίρνετε είναι εξ'ορισμού δικά μας. Σας εύχομαι καλή συνέχεια στο μοναχικό σας έργο.



    Με τιμή,

    Δημήτρης Παπαζήσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. H ματαιότητα του "αγώνα" για σύνθετη ονομασία..
    Του Δ.Ζ.

    Για να καταλάβουμε τι ακριβώς σημαίνει "σύνθετη ονομασία",παραθέτουμε παρακάτω μια λίστα χωρών των οποίων η συνταγματική ονομασία είναι σύνθετη με προσδιορισμό-γεωγραφικό,θρησκευτικό κλπ - μπροστά απ΄το όνομα τους,όπως και οι ονομασίες της πρότασης Νίμιτς..
    Με μαύρο χρώμα είναι το όνομα της χώρας,όπως το γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη και με κόκκινο η πραγματική συνταγματική τους -σύνθετη- ονομασία.
    Είναι πολύ δύσκολο στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης να τυπωθεί οποιαδήποτε "σύνθετη ονομασία".
    Ας μη γελιόμαστε..

    *Afghanistan
    Islamic Republic of Afghanistan

    *Algeria
    People's Democratic Republic of Algeria

    *American Samoa
    Territory of American Samoa (US territory)

    *Bangladesh
    People's Republic of Bangladesh

    *Brazil
    Federative Republic of Brazil

    *Brunei
    Negara Brunei Darussalam

    * China,
    People's Republic of China

    *Congo
    Democratic Republic of the Congo

    *East Timor
    Democratic Republic of Timor-Leste

    *Egypt
    Arab Republic of Egypt

    *Ethiopia
    Federal Democratic Republic of Ethiopia

    *Germany
    Federal Republic of Germany

    *Guyana
    Co-operative Republic of Guyana

    *Iran
    Islamic Republic of Iran

    *Jordan
    Hashemite Kingdom of Jordan

    *Korea, North
    Democratic People's Republic of Korea

    *Laos
    Lao People's Democratic Republic

    *Macao
    Macao Special Administrative Region of the People's Republic of China

    *Mauritania
    Islamic Republic of Mauritania

    *Mexico
    United Mexican States

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση