GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Δημοκρατία της Σλαβομακεδονίας και του Τετόβου"

. Του Θωμά Ακρωτηριανάκη . Ας αποδεχτούν όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΛΑ.Ο.Σ ., αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος, για απολύ...

.
Του Θωμά Ακρωτηριανάκη
.
Ας αποδεχτούν όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος, για απολύτως μοναδική και διεθνή ονομασία της γείτονος την: "Δημοκρατία της Σλαβομακεδονίας και του Τετόβου" (ή "Δημοκρατία Σλαβομακεδονίας-Τετόβου"), και αν δεν συμφωνήσει η γείτων, ας ταχθούν υπέρ του βέτο.

Ας ιδρυθεί και Ορθόδοξη Εκκλησία της Σλαβομακεδονίας, με πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου τον μητροπολίτη Σκοπίων και πάσης Σλαβομακεδονίας.
ΟΧΙ σκέτο Μακεδονία,ΟΧΙ Νέα/Βόρεια/Άνω Μακεδονία και άλλα, που όλ' αυτά οδηγούν στο σκέτο Μακεδονία και ευνοούν τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, που είναι έντονος, και ενισχύεται από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. ΟΧΙ και σε λάθη του ελληνικού υπερεθνικισμού,δηλαδή όχι σε ονομασία όπως τη "Δημοκρατία της Άνω Βαρδαρίας".
Δεν υπάρχει παρά μόνο μια Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι, είναι ελληνική, υπάρχει όμως και η Σλαβομακεδονία...

Τώρα αν η γείτων, με τους τόσους Αλβανούς (που και αυξάνονται αναλογικά δημογραφικά),είναι τόσο θνησιγενές μόρφωμα και δεν μπορεί να δεχτεί ούτε καν αυτή τη λύση,αυτό είναι αδυναμία δική της και δύναμη δική μας. Αυτοί λοιπόν θα είναι ευεπίφοροι να υποκύψουν σε πιέσεις και όχι εμείς.
Θα ήταν έσχατη βλακεία μας, να υποχωρήσομε στις πιέσεις των ΗΠΑ, που τώρα με την αποφασιστικότητα της Ρωσσίας στο Κόσσοβο (κι ας "ανακηρύχτηκε" η "ανεξαρτησία" του), ζορίζονται και είναι σε αδυναμία.
Και γενικά οι ΗΠΑ είναι σε ιστορική παρακμή, που άρχισε το 1989,όταν κατάλαβε η κυρίαρχη ρωσσική αστική τάξη ότι δεν τη συμφέρει πια να υποκρίνεται σοσιαλιστικά-σοβιετικά και τη συμφέρει να ενταχθεί στο πανευρωπαϊστικό γίγνεσθαι,πράγμα που το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα το συμφέρει πιο πολύ, απ' ο,τι η μυωπική,στενά ιδιοτελής αμερικάνικη αντιρώσσικη αντιπαλότητα,για αποκλεισμό της Ρωσσίας από τον πανευρωπαϊσμό (Ειρήσθω εν παρενθέσει ότι η ψευδοσοσιαλιστική-ψευδοσοβιετική υποκρισία αυτή παγιώθηκε, πήρε την εξουσία από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980 ήταν συμφέρουσα για την κυρίαρχη ρωσσική αστική τάξη κάθε έιδους,που την εγκατέλειψε αμέσως μετά, προωθώντας τη διάλυση της Ε"ΣΣ"Δ,που πια ήταν πιο συμφέρουσα. Και αυτά ακριβώς εξήγησε άκρως εμπιστευτικά στον Χαρίλαο Φλωράκη, και στον Ορέστη Κολοζώφ, ο Γκορμπατσώφ το 1989 στο επίσημο κομματικό ταξίδι τους στη Μόσχα, λέγοντάς τους να προετοιμάσουν τα μέλη και τους οπαδούς τους για τη σχεδιαζόμενη διάλυση της ΕΣΣΔ, μέσω του σχεδιαζόμενου στημένου προσποιητού πραξικοπήματος που έγινε τελικά τον Αύγουστο του 1991, υπό την καθοδήγηση του προσποιητή αρχηγού της Κα-Γκε-Μπε Βλαδιμήρ Κριουτσκώφ. Η Παπαρήγα, ο Κουτσούμπας,ο Γόντικας ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά...!! Αυτοί δεν θα ενημερωθούν ποτέ, αποτελούν την υπό παραμερισμό ψεύτικη ηγεσία του Περισσού και θα παραμεριστούν από την αληθινή ηγεσία, μέσω μεθόδων μεγάλης υπομονής, τη βέλτιστη χρονική στιγμή και με το ελάχιστο κομματικό κόστος).
Ας πάρουμε ως παράδειγμα την Κίνα που ενώ όλοι είχαν αναγνωρίσει την "Εθνικιστική Κίνα", επέβαλε τελικά την ονομασία Ταϊβάν.
Η δε Ρωσσία και Βουλγαρία αναγνωρίζουν τη γείτονα ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας",αλλά άτονα, έτσι για να μη γίνει αμερικανόδουλη και με ενθουσιασμό θα αποδέχονταν τη λύση της ονομασίας "Δημοκρατία της Σλαβομακεδονίας-Τετόβου". Επίσης θεωρούν ότι δεν υπάρχει σλαβομακεδονικό έθνος και γλώσσα,πράγμα σωστό, και αλληλέγγυο σε μας. Δείχνει επίσης το θνησιγενές του μορφώματος.

Καιρός για τον Καραμανλή να πετάξει την Dora από το ΥΠΕΞ. Και διατί να το κρύψομεν άλλωστε ;; Έχει αποτύχει οριστικά κάθε προσπάθεια μητσοτακικών και Αμερικανών να τον ρίξουν.
Σε ο,τι αφορά ειδικά στην προσπάθειά τους να τον ρίξουν μέσω Ζαχοπουλείων DVD και CD, ο Γιώργος ο Τράγκας έχει ήδη επιδέξια, διακριτικά αφήσει υπαινικτικά, μιλώντας από την τηλεόραση, να "διαρρεύσει" το πιθανό περιεχόμενο τους (που είναι ανάξιο λόγου, όταν δεν είσαι αρρωστημένα αντιδραστικός), δηλαδή όλα όσα, για το περιεχόμενό τους, έχω και γω γράψει (βλέπε δημοσίευμά μου της 5ης Φεβρ. 2008 και τα προηγούμενα στα οποία παραπέμπω. Δείτε το εδώ).

32 σχόλια

  1. ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ...

    Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΕΟΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

    π.χ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ...
    "ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΒΑΥΑΡΙΑ??? ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ Η FYROM ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"


    π.χ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ...
    "ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΑΛΣΑΤΙΑ??? ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ Η FYROM ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

    π.χ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ...
    "ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ??? ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ Η FYROM ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"



    ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑκρωτηριανάκΙ σάλτα και γ@μήσου ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ. ΔΕΣ ΤΙ ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ:

    http://pea-kyanea.blogspot.com/2008/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γιατί να μην την πούμε "Δημοκρατία που έχουν πρωτεύουσα τα Σκόπια αλλά έχουν και μια πόλη που τη λένε Μοναστήρι και που ήταν πάντοτε ελληνική;". Έτσι διασφαλίζουμε ακόμη καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα και στην περίπτωση που εγείρουν εδαφικές διεκδικήσεις χρησιμοποιούμε το Μοναστήρι για αντιστάθμισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έρχεται κόμμα των αλβανών επίσημα πλεόν;;;

    Ειπώθηκε σήμερα στο Εξτρα3 οτι γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας χρηματοδοτεί το νέο κόμμα. Έχουν νοικιαστεί πενταόροφα γραφεία κοντα στην πλατεία ομονοίας.

    Καλώς τα δεχόμαστε σιγά σιγααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΙΛΕ. ΔΕΣ ΤΙ ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΤΟ

    http://pea-kyanea.blogspot.com/2008/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε ανεγκέφαλε φασιστάκο που γράφεις τις πίπες για κόμμα Αλβανών,

    Ξέρουμς ότι κινήστε σαν το ινδαλμά σας τον Γκέμπελς και λέτε τέρατα για να μείνει και κάτι.

    Αλλά για πόσο αγράματους μας περνάτε που θέλετε να πιστέψουμε ότι θα γίνει κόμμα για τους μετανάστες, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ!

    Ρεζίλιδες! Ξεφτίλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί επιμένουν πολόί να λένε και να ξαναλένε πως η Μακεδονία είναι Ελληνική!. Τι είναι η Μακεδονία; Φυλή ή τόπος; Είναι σαφές ότι είναι τόπος. Ο Τίτο για δικούς του λόγους κοντά στις τόσες δημοκρατίες που είχε η Γιουσκοσλαυία κατασκεύασε και μια μικρή εκεί στα Ελληνικά σύνορα που την ονόμασε Μακεδονία. ¨Ήταν όπως είναι το Λουξεμβούργο δίπλα στο Βελγικό Λουξεμβούργο. Κανένας δε διεκδικεί τίποτα από τον άλλο, γιατί νοιώθουν πως είναι δύο κράτη σε μια περιοχή που ονομάζεται Λουξεμβούργο! Εδώ κάποιοι Πρώην Γιουκοσλαύοι κατοικούν σε μια περιοχή που ένα μέρος της ονομάζεται Μακεδονία. Το ίδιο και ένα μέρος της Βουλγαρίας. Το μεγάλο κομμάτι τη Μακεδονίας κατοικείται από Έλληνες. Αν τώρα βρεθεί κάποιος και επιμένει να ισχυρίζεται πως σε όλη τη Μακεδονία κατοικούν Έλληνες τότε φορά παρωπίδες. Έχω στα χέρια μου έναν επίσημο χάρτη από εκείνους που έστελνε το Υπ.Παιδείας που βρισκόταν και βρίσκεται ακόμα αναρτημέμος στα σχολεία όλης της χώρας. Αυτός ο χάρτης λοιπόν έχει ένα μέρος της Μακεδονίας μέσα στα όρια της Γουκοσλαβίας. Κανένας δε φοβόταν τότε. Το πρόβλημα γεννήθηκε όταν κατασκευάστηκε ξεχωριστή Δημοκρατία που ήθελαν να την ονομάζουν Μακεδονία σχέτο. Οι σκοποί ήταν και είναι καταφάνερα δόλιοι. Όποιος περνούσε, ακόμα και πριν την διάλυση της Γιουκοσλαυίας, από την περιοχή άκουγε από ένα ραδιοφωνικό σταθμό των Σκοπίων τέτοιο βρισίδι για την Ελλάδα που δεν μπορούσες να φανταστείς. Και απορούσες πού το πάνε οι άνθρωποι! Καταλαβαίνει κανένας τι πλήση εγκεφάλου θα έκαναν στον κόσμο τους στη γλώσσα τους!
    Το πρόβλημα είναι τι γίνεται τώρα; Μισόν αιώνα οι άνθρωποι μεγάλωσαν γεννήθηκαν και ωρίμασαν σε τέτοιο κλίμα! Δεν τους αλλάζεις εύκολα. Τι πρέπει λοιπόν να γίνει; Εδώ σ' αυτό το μπλογκ ο εισηγητής τούτου του θέματος μιλά για Σλαβομακεδονία κλπ. Ό,τι και να βάλεις εκείνοι θα βάζουν σχέτο Μακεδονία και θα το κατοχυρώνουν λίγο λίγο. Όμως το όνομα Άνω-Μακεδονία τους προσδιορίζει όχι φυλετικά αλλά τοπικά. Που σημαίνειπως είναι μια χώρα που βρίσκεται στο χώρο της άνω ή βόριας Μακεδονίας και όχι πώς είναι η χώρα που κατοικούν οι κάποιοι λαοί που λέγονται Μακαδόνες ή Σλαβομακεδόνες! Το όνομα δηλαδή δεν θα πρέπει να έχει διάσταση φυλετική αλλά τοπική.
    Άποψη εκφράζω. Δεν εκφράζω θέσφατα.

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας αποδεχτούν όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος,για απολύτως μοναδική και διεθνή ονομασία της γείτονος την: "Δημοκρατία της Σλαβομακεδονίας και του Τετόβου" …
    Ας ιδρυθεί και Ορθόδοξη Εκκλησία της Σλαβομακεδονίας, με πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου τον μητροπολίτη Σκοπίων και πάσης Σλαβομακεδονίας.
    ΟΧΙ σκέτο Μακεδονία,ΟΧΙ Νέα/Βόρεια/Άνω Μακεδονία και άλλα, που...
    ΟΧΙ και σε λάθη του ελληνικού υπερεθνικισμού, δηλαδή όχι σε ονομασία όπως τη "Δημοκρατία της Άνω Βαρδαρίας".
    Δεν υπάρχει παρά μόνο μια Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι, είναι ελληνική, υπάρχει όμως και η Σλαβομακεδονία...
    Θα ήταν έσχατη βλακεία μας, να υποχωρήσομε στις πιέσεις των ΗΠΑ…
    Και γενικά οι ΗΠΑ είναι σε ιστορική παρακμή, που άρχισε το 1989…
    Ας πάρουμε ως παράδειγμα την Κίνα που ενώ όλοι είχαν αναγνωρίσει την "Εθνικιστική Κίνα", επέβαλε τελικά την ονομασία Ταϊβάν.
    Η δε Ρωσσία και Βουλγαρία αναγνωρίζουν τη γείτονα ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας", αλλά άτονα…
    -----------------------
    Καλά πού τον βρήκατε αυτόν τον μαλάκα και του αναρτήσατε κείμενο;;;

    Ρε, Ακρωτηριανάκη γυναίκα σε γέννησε ή… κότα;
    Από την Κρήτη είσαι; Γιατί ρε ξεφτιλίζεις τους Κρητικούς;
    Χωρίς λόγια, Χωρίς σχόλια το κείμενό σου, μεγάλε! Πας αδιάβαστος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πώ πω... τι άλο θα ακούσπυμε...

    > Και γενικά οι ΗΠΑ είναι σε
    > ιστορική παρακμή, που άρχισε
    > το 1989,όταν κατάλαβε η
    > κυρίαρχη ρωσσική αστική
    > τάξη ότι δεν τη συμφέρει πια
    > να υποκρίνεται σοσιαλιστικά-
    > σοβιετικά και τη συμφέρει
    > να ενταχθεί στο πανευρωπαϊ
    > στικό γίγνεσθαι,πρά

    κλπ

    σα να λέμε..
    οι ασφαλισμένοι του ικα επίτηδες αρρωσταίνουν, να κουράσουν και να ξεκάνουν τους γιατρούς, για να πέσει - να αλλάξει το ΕΣΥ...

    ότι έλεγε ο καραγκιόζης...
    πού θα πάει..
    θα με δέρνει, θα με δέρνει, θα ιδρώσει, θα κρυ'ώσει θα αρρωστήσει θα πεθάνει...
    !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω οτι ειναι η καλύτερη πρόταση, είχε ακουστή και παλαιότερα αλλά τελευταία σαν να ξεχάστηκε.
    Το ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι η καλύτερη πρόταση, εφόσον αφ ενός κατέχουν τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας και αφ ετέρου είναι σλαβικής καταγωγής που ήλθε στην περιοχή αιώνες μετά την ακμή των αρχαίων Μακεδόνων.
    Ειλικρινά απορώ πως δεν συμφωνούν ορισμένοι φίλοι μας με το ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΩΝΕΣ και προτιμούν ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και οι κάτοικοι αυτής ΑΝΩΜΑΚΕΔΩΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Ήταν όπως είναι το Λουξεμβούργο δίπλα στο Βελγικό Λουξεμβούργο. Κανένας δε διεκδικεί τίποτα από τον άλλο, γιατί νοιώθουν πως είναι δύο κράτη σε μια περιοχή που ονομάζεται Λουξεμβούργο! Εδώ κάποιοι Πρώην Γιουκοσλαύοι κατοικούν σε μια περιοχή που ένα μέρος της ονομάζεται Μακεδονία."
    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    21 Φεβρουάριος 2008 2:17 πμ

    ======

    Καμία σχέση!
    Στο κράτος Λουξεμβούργο και στο Βελγικό διαμέρισμα "Λουξεμβούργο" κατοικούνε οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι:
    Φράγκοι (ή καλύτερα ΓερμανοΦράγκοι μιας και οι Φράγκοι στην ουσία είναι ΔυτικοΓερμανικά φύλα) που μιλάνε τη ίδια ακριβώς γλώσσα (Γερμανικά και Γαλλικά) κι έχουν την ίδια θρησκεία (Καθολικοί) και την ίδια κουλτούρα.
    Αντίθετα, εμείς είμαστε Έλληνες και οι Σκοπιανοί Σλάβοι, μιλάνε Σκοπιανά (μια σλαβική διάλεκτο σχεδόν ίδια με τα Βουλγάρικα) και από θρησκεία, οι μισοί υποτίθεται είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (η εκκλησία τους όμως δεν έχει αναγνωριστεί από καμία από τις υπόλοιπες Ορθόδοξες εκκλησίες) και οι άλλοι μισοί μουσουλμάνοι.
    Μιλάμε για εντελώς διαφορετική οντότητα η οποία προσπαθεί να καπηλευτεί την γεωγραφική τοποθεσία και την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σωστος ο Ακρωτηριανακης. Ο γυφτουλας 12.54 μας εξεθεσε και τα επιχειρηματα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

    Στον διαγωνισμο κερδισε με σχετικη διαφορα απο τους Υ, Χ, Α, Τ και L

    ο Ακροτιριανατσι!


    Αν και νομιζω οτι οι περισσοτεροι ξερουν για τι ειδους βραβειο προκειται, ας ενημερωθουν και οι τυχον καινουριοι:

    Ειναι πρωτος στον συνδυασμο, Βλακωδες Σχολιο
    Βαλτο ορνεο.

    Ολα μαζι αποτελουν
    Το Σκουπιδι της Χρονιας!

    Ιδου τωρα με τι τροπο το κερδισε:

    Ας ιδρυθεί και Ορθόδοξη Εκκλησία της Σλαβομακεδονίας, με πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου τον μητροπολίτη Σκοπίων και πάσης Σλαβομακεδονίας.
    ΟΧΙ σκέτο Μακεδονία,ΟΧΙ Νέα/Βόρεια/Άνω Μακεδονία και άλλα, που όλ' αυτά οδηγούν στο σκέτο Μακεδονία και ευνοούν τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, που είναι έντονος,και ενισχύεται από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. ΟΧΙ και σε λάθη του ελληνικού υπερεθνικισμού,δηλαδή όχι σε ονομασία όπως τη "Δημοκρατία της Άνω Βαρδαρίας".
    Δεν υπάρχει παρά μόνο μια Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι,είναι ελληνική, υπάρχει όμως

    και η Σλαβομακεδονία...[<--- Ειδατε ποσα ξερει το βοδι? ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. ΔΕΚΑ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

    ΜΥΘΟΣ 1ος

    "Η ονομασία «Μακεδόνες» των βορείων γειτόνων μας πρωτοεμφανίζεται το 1943-44 και αποτελεί κατασκεύασμα του Τίτο"

    Στην πραγματικότητα η επίμαχη ονομασία χρησιμοποιείται ήδη από τα μέσα του ΙΘ' αι., όταν πρώτη φορά ετέθη δημόσια το ζήτημα του εθνικού χαρακτήρα των σλαβόφωνων χριστιανών της ευρύτερης Μακεδονίας. Οι τελευταίοι δηλώνουν «Μακεδόνες» την ίδια στιγμή που διαπραγματεύονται την υποστήριξή τους στην ελληνική, βουλγαρική ή σερβική εθνική ιδέα.

    Τυπικό δείγμα, το κήρυγμα του (πρώην κομιτατζή και εν συνεχεία μακεδονομάχου) καπετάν Κώττα προς τους προεστούς των Κορεστίων, όπως καταγράφηκε από τον αυτόπτη Παύλο Μελά: «Ημείς οι Μακεδόνες διά ν' αποκτήσωμεν ελευθερίαν έχομεν δύο δρόμους ν' ακολουθήσωμεν. Ο ένας πηγαίνει εις την Βουλγαρίαν, ο άλλος πηγαίνει εις την Ελλάδα» (Ναταλία Μελά, «Παύλος Μελάς», Αθήνα 1964, σ. 242). Καθώς η παραπάνω ομιλία έγινε στη γλώσσα που ο ίδιος ο Μελάς αποκαλεί «μακεδονικά», οι κατά Κώτταν «Μακεδόνες» αυτοαποκαλούνταν -προφανώς- «Μακεντόντσι».

    Δεν πρόκειται για τη μοναδική καταγραφή του είδους. Κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ, την πρώτη δεκαετία του 20ού αι., πολλοί σλαβόφωνοι μετανάστες απαντούν στο ερώτημα ποια είναι η «φυλή» ή ο «λαός» τους με τη λέξη «Μακεδόνας». Οι σχετικές καταχωρήσεις είναι ηλεκτρονικά προσπελάσιμες, στην πρωτότυπη μορφή τους, στην ιστοσελίδα του Ελις Αϊλαντ.

    Ενδιαφέρουσα είναι η προβολή αυτού του αυτοπροσδιορισμού από την ελληνική προπαγάνδα της εποχής, που από τη «μακεδονικότητα» των σλαβοφώνων έσπευδε να συναγάγει την «ελληνικότητά» τους. «Και αυταί αι παραδόσεις των βουλγαροφώνων Ελλήνων εισίν ελληνικαί, ως και το παρ' αυτοίς αίσθημα της εθνότητος, διότι αυτοί εαυτούς Μακεδόνας ονομάζουσιν, ουδέποτε δε χρώνται τη λέξει Βούλγαρος» διαβάζουμε, π.χ. στον εθνογραφικό χάρτη του Στάνφορντ (1877), που είχε συνταχθεί από τον έλληνα διπλωμάτη Ιωάννη Γεννάδιο. Τρεις δεκαετίες αργότερα, ο Δημήτριος Φιλιππίδης τονίζει κι αυτός ότι «οι χριστιανοί κάτοικοι, άνευ διακρίσεως οι τε Ελληνες και οι σχισματικοί, ονομάζουσιν εαυτούς υπό το γενικόν όνομα "Μακεδόνας"» («Η Μακεδονία», Εν Αθήναις 1906, σ. 30).

    Το 1905, τέλος, ο επίσημος χαρτογράφος του ελληνικού μηχανισμού λοχαγός Πάτροκλος Κοντογιάννης, εισηγείται υπηρεσιακά την ενιαία χρήση του όρου «Μακεδόνες» για τους σλαβόφωνους χριστιανούς της ευρύτερης περιοχής, αναφερόμενος σε «Μακεδόνας ελληνίζοντας» και «Μακεδόνας βουλγαρίζοντας» και υποστηρίζοντας ότι «η εθνότης είναι η αυτή και εις τας δύο ταύτας κατηγορίας, ήτοι η Μακεδονική» (βλ. «Ιός» 5.6.05).

    Η τάση διακριτού αυτοπροσδιορισμού ενισχύθηκε προοδευτικά ως απάντηση στις αιματηρές προσηλυτιστικές εκστρατείες Βουλγάρων, Ελλήνων και Σέρβων. Η πρώτη πανηγυρική διατύπωση της συγκρότησης ενός σύγχρονου, σλαβικού «μακεδονικού έθνους» γίνεται το 1903 από τον (γεννημένο στην Πέλλα των Γιαννιτσών) Κάρστε Μισίρκωφ. Για τις αντίστοιχες αποκρυσταλλώσεις στη βάση των τοπικών κοινωνιών, αποκαλυπτική είναι η διαπίστωση του Στράτη Μυριβήλη το 1917: «Αυτοί εδώ οι χωριάτες», γράφει για τους οικοδεσπότες του στη Βελούσινα, «δε θέλουν νάναι μήτε "Μπουλγκάρ", μήτε "Σρρπ", μήτε "Γκρρτς". Μοναχά "Μακεντόν ορτοντόξ"» («Η ζωή εν τάφω», 1η έκδοση [1924], επανέκδ. Αθήνα 1991, σ. 104-5).


    Ολα αυτά, μερικές δεκαετίες τουλάχιστον πριν ο Τίτο κάνει τη δημόσια εμφάνισή του στην πολιτική σκηνή των Βαλκανίων.


    ΜΥΘΟΣ 2ος

    "Η εδαφική επικράτεια της ΠΓΔΜ βρίσκεται ως επί το πλείστον εκτός «ιστορικής» Μακεδονίας."

    Στην πραγματικότητα, όπως ο ίδιος ο εθνικός μας ιστορικός Κων/νος Παπαρρηγόπουλος επισημαίνει σε υπηρεσιακή έκθεσή του το 1885, ολόκληρη η σημερινή ΠΓΔΜ περιλαμβάνεται στα όρια της αρχαίας Μακεδονίας (επί Φιλίππου). Η πολυδιαφημισμένη διάκριση της μείζονος Μακεδονίας σε «γεωγραφική» και «ιστορική» δεν είναι αντίθετα παρά ένα τέχνασμα του τότε ελληνικού υπ.Εξ., με σκοπό την αυθαίρετη ταύτιση της Μακεδονίας με «το μέρος εκείνο της χώρας ταύτης εις το οποίον ο Ελληνισμός δύναται να παρασταθή επικρατών».
    Ο Παπαρρηγόπουλος αρνήθηκε να δεχτεί τις σχετικές εισηγήσεις, τονίζοντας πως «επ' ουδεμιάς ιστορικής βάσεως δυνάμεθα να στηρίξωμεν νέαν της Μακεδονίας οριοθέτησιν» και προειδοποιώντας ότι «ουδείς ήθελε αποδεχθή» διεθνώς τον «νέον γεωγραφικόν όρον» που κατασκεύασε η ελληνική πολιτική ηγεσία για τις βορειότερες μακεδονικές περιοχές. Παρ' όλο που τότε δεν ακούστηκε, η Ιστορία έμελλε να τον δικαιώσει: η μετονομασία της Βόρειας Μακεδονίας σε «Δαρδανία» παρέμεινε ένα σόφισμα για εσωτερική κατανάλωση, χωρίς οποιοδήποτε αντίκρισμα στη διεθνή επιστημονική και διπλωματική σκηνή -ούτε καν καθολική αποδοχή από τους εν Ελλάδι μακεδονολογούντες.


    ΜΥΘΟΣ 3ος

    »Το πραγματικό ιστορικό όνομα της ΠΓΔΜ είναι «Βαρντάρσκα Μπανοβίνα».»

    Στην πραγματικότητα, η ονομασία αυτή χρησιμοποιήθηκε απ' το γιουγκοσλαβικό κράτος 12 χρόνια όλα κι όλα (1929-1941) και μάλιστα κάτω από συνθήκες που επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τον τεχνητό χαρακτήρα της.

    Οταν η στρατιωτική δικτατορία του βασιλιά Αλέξανδρου επιχείρησε το 1929 να εξαλείψει τις εθνότητες της χώρας συγχωνεύοντάς τις σε ένα ενιαίο «γιουγκοσλαβικό» έθνος υπό σερβική ηγεμονία, όλες οι «ιστορικές» περιφέρειες της Γιουγκοσλαβίας αντικαταστάθηκαν από Διοικήσεις («Μπανοβίνες») με τα ονόματα των τοπικών ποταμών. Η αλλαγή παγιώθηκε με το σύνταγμα του 1931 (άρθρο 83) και αντιμετωπίστηκε ειρωνικά από το διεθνή τύπο της εποχής.

    Αν πάρουμε στα σοβαρά αυτή τη διοικητική διαίρεση, τότε εκτός από (γιουγκοσλαβική) Μακεδονία δεν υπάρχουν επίσης Σλοβενία (αλλά «Ντράβσκα» Μπανοβίνα), Κροατία («Σάβσκα» και «Πριμόρσκα» Μπανοβίνα), Μαυροβούνιο («Ζέτσκα» Μπανοβίνα), Βοσνία-Ερζεγοβίνη («Ντρίνσκα» και «Βρμπάσκα» Μπανοβίνα), Βοϊβοδίνα («Ντουνάβσκα» Μπανοβίνα) και -φυσικά- ούτε Σερβία («Μοράβσκα» Μπανοβίνα). Η γελοιότητα του όλου επιχειρήματος, που προπαγανδίστηκε κι από επίσημα χείλη (Παπαθεμελής), είναι παραπάνω από προφανής.


    ΜΥΘΟΣ 4ος

    "Ονομασία των βορείων γειτόνων μας ως «Μακεδονία» συνεπάγεται αλυτρωτικές βλέψεις εις βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας. "

    Στην πραγματικότητα, οι παλιότερες εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της ελληνικής Μακεδονίας ουδέποτε στηρίχτηκαν σε «ονοματολογικές» παρανοήσεις. Κεντρικό επιχείρημα της Βουλγαρίας και της τιτοϊκής Γιουγκοσλαβίας (πριν από το 1950) ήταν η συνεχιζόμενη παρουσία μιας συμπαγούς σλαβόγλωσσης μειονότητας σε περιοχές της ελληνικής Μακεδονίας ή τα «ιστορικά δίκαια» που (υποτίθεται ότι) συνεπαγόταν η πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους και την εγκατάσταση των προσφύγων της Μικρασίας.

    Ακόμη κι αν η ΠΓΔΜ μετονομαζόταν «Δαρδανία», αυτό δεν θα εξαφάνιζε τις αναφορές των εκεί εθνικιστών σε «αλύτρωτους Δαρδανούς» της Β. Ελλάδας. Στη δε χώρα μας, θα γινόμασταν απλώς μάρτυρες της μετάλλαξης των «σλαβόφωνων Ελλήνων» σε «δαρδανόφωνους».

    Της μόδας μέχρι το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε επίσης η «γεωπολιτική» επιχειρηματολογία («δικαίωμα» των εθνών να «αναζητήσουν» καλλιεργήσιμα εδάφη, θαλάσσιες οδούς κ.λπ.). Παρόμοια επιχειρήματα πρόβαλε τότε κι η επίσημη Αθήνα, ζητώντας επέκταση των ελληνικών συνόρων προς βορρά. Σήμερα, τέτοιοι ισχυρισμοί θεωρούνται από το Διεθνές Δίκαιο απαράδεκτοι, ενώ η ύπαρξη και προστασία των κατά τόπους μειονοτήτων έχει πλήρως αποσυνδεθεί από εδαφικές «διευθετήσεις».


    ΜΥΘΟΣ 5ος

    "Η (φαντασιακή) σχέση των Σλαβομακεδόνων με τους αρχαίους Μακεδόνες είναι μια ιστορική πλαστογραφία που χαλκεύθηκε από τα Σκόπια στα μεταπολεμικά χρόνια."

    Στην πραγματικότητα, η υποτιθέμενη καταγωγή των σλαβόφωνων από τους αρχαίους Μακεδόνες υπήρξε αγαπημένο θέμα της ελληνικής προπαγάνδας, ήδη από τα μέσα του ΙΘ' αι.

    Το πιστοποιούν σλαβόγλωσσα έντυπα που οι μακεδονομάχοι μοίραζαν στον τοπικό πληθυσμό, όπως η «Διακήρυξη του Ελληνομακεδονικού Συλλόγου της Αθήνας για τους αδελφούς μας Μακεδόνες» (1905) ή οι υποτιθέμενες «Προφητείες του Μεγαλέξανδρου» (1907). Ανάλογες θεωρίες συναντάμε και σε προφορικά κηρύγματα προς τους σλαβόφωνους χωρικούς (Στ. Ράπτης «Ιστορία του Μακεδονικού Αγώνος», Εν Αθήναις 1910, σ. 168). Πασίγνωστη είναι τέλος η αναγόρευση της σλαβομακεδονικής σε μετεξέλιξη της «ομηρικής» γλώσσας των αρχαίων Μακεδόνων από λογίους της εποχής (Τσιούλκας, Μπουκουβάλας κ.ά.), τα πονήματα των οποίων βρίσκουν μέχρι σήμερα ανταπόκριση σε ελληνικούς εθνικιστικούς κύκλους.

    Εξίσου παλιά είναι η οικειοποίηση αυτής της «ιστορικής» επιχειρηματολογίας από τους ίδιους τους σλαβόφωνους Μακεδόνες -είτε αυτοί συντάσσονταν με τον ελληνικό εθνικισμό είτε όχι. Προξενική έκθεση του 1871 καταγράφει το στολισμό του «σλαβοβουλγαρικού» βιβλιοπωλείου των Βιτωλίων με την εικόνα του Μεγαλέξανδρου, ενώ το 1902 κομιτατζήδες κηρύσσουν πως «θέλουν να αναζωώσουν τον Μέγαν Αλέξανδρον» και το κράτος του. Την ίδια χρονιά, σλαβόφωνος πράκτορας του ελληνικού μηχανισμού καυτηριάζει δημόσια τους συμπατριώτες του που «πλανώνται πλάνην μεγάλην φρονούντες ότι είνε δυνατόν να είνε απόγονοι συγχρόνως τε του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Κρούμου» (Γ. Π. Κώνστας, «Ενέργειαι και δολοφονικά όργια του βουλγαρικού κομιτάτου», Εν Αθήναις 1902, σ. ιθ').

    Παρά την οφθαλμοφανή αυθαιρεσία του, το όλο «γενεαλογικό» σχήμα έχει συνεπώς τη δική του προϊστορία. Στο κάτω κάτω, τι φταίνε αυτοί αν πήραν τοις μετρητοίς όσα τους κανοναρχούσαν οι «δικοί μας» φωστήρες;

    Διαφορετικής τάξης ζήτημα αποτέλεσε η υιοθεσία του «Ηλιου της Βεργίνας» ως εθνικού εμβλήματος της ΠΓΔΜ το 1992. Ευθύς εξαρχής ήταν προφανές πως επρόκειτο για (εσπευσμένη) κατασκευή ενός διαπραγματευτικού χαρτιού προς ανταλλαγή, ενόψει μελλοντικού διακανονισμού. Το αποδεικνύει όχι μόνο η άνετη απεμπόλησή του το 1995, αλλά και η προνοητικότητα της ηγεσίας των Σκοπίων να απεικονίσει έναν διαφορετικό «ήλιο» στα κέρματα που έκοψε το 1993.


    ΜΥΘΟΣ 6ος

    "Το ελληνικό κράτος αδιαφόρησε επί μισόν αιώνα για τις κινήσεις των Σκοπίων. "

    Στην πραγματικότητα, όπως εξηγεί σε απολογιστικό του κείμενο ο επίσημος ιστορικός του Μακεδονικού (κι εμπειρογνώμονας του ΥΠΕΞ επί τρεις τουλάχιστον δεκαετίες), Ευάγγελος Κωφός, «για τη διπλωματική μας Υπηρεσία, το θεωρούμενο από πολλούς ως "ανύπαρκτο θέμα" ήταν ένα πολύ υπαρκτό και ακανθώδες πρόβλημα. Υπήρξαν περίοδοι κατά τις οποίες το 50% των εισερχομένων ημερησίως εγγράφων στο αρμόδιο Βαλκανικό Τμήμα του Υπουργείου αναφέρονταν άμεσα ή έμμεσα στο Μακεδονικό».

    Η σχετική παρανόηση οφείλεται στην επιλογή της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να θεωρεί το θέμα επισήμως «ανύπαρκτο», επιβάλλοντας αυτή τη γραμμή στα ελληνικά ΜΜΕ.

    Ο Κων/νος Καραμανλής (ο παλιότερος) δεν είχε π.χ. κανένα πρόβλημα να εξηγήσει το 1980 στο γιουγκοσλάβο ομόλογό του, Μιγιάτοβιτς, πώς υποχρέωσε τον ελληνικό τύπο ν' αποσιωπήσει την απάντηση του γιουγκοσλαβικού ΥΠΕΞ σε ερώτηση «ενός δικού μας ανόητου δημοσιογράφου για το Μακεδονικό» («Αρχείο Καραμανλή», τ. 12ος, σ. 61).

    Η αιτία αυτής της διατεταγμένης αυτολογοκρισίας δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Χάρη στη (μυστική) ελληνογιουγκοσλαβική «συμφωνία κυρίων» του 1962 για εκατέρωθεν αποχή από οποιαδήποτε δημόσια ανακίνηση του Μακεδονικού, το ελληνικό κράτος μπόρεσε να οργανώσει -χωρίς διεθνείς περιπλοκές- ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αφομοίωσης της σλαβόφωνης μειονότητας του βορειοελλαδικού χώρου. Σε αντάλλαγμα αποδέχθηκε de facto την ύπαρξη της Σ. Δ. Μακεδονίας, όπως πιστοποιεί η αναγραφή της ονομασίας σε ΦΕΚ όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων.

    ΜΥΘΟΣ 7ος

    "Η ηγεσία των Σκοπίων υπήρξε σταθερά αδιάλλακτη στο ζήτημα του ονόματος, απορρίπτοντας κάθε συμβιβαστική λύση."

    Στην πραγματικότητα, η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να απορρίψει πρώτη όλες τις εκδοχές σύνθετης ονομασίας που πρότειναν το 1992-93 οι μεσολαβητές της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, όπως «Νέα Μακεδονία» (1.4.92) και «Nova Makedonija» (28.5.93).

    Η δεύτερη απορρίφθηκε επίσημα (και) από τον Γκλιγκόροφ, μια μέρα όμως μετά το Μητσοτάκη.

    Το ίδιο συνέβη και με τις βολιδοσκοπήσεις σε διμερές επίπεδο. Το Μάρτιο του 1992, κατά τη συνδιάσκεψη «Ελσίνκι-2» της ΔΑΣΕ, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Μάλεφσκι παρέδωσε σε μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας κατάλογο με πέντε εκδοχές σύνθετης ονομασίας («Μακεδονία του Βαρδάρη», «Βόρεια Μακεδονία» κ.λπ.) παροτρύνοντας σε άμεση από κοινού επίλυση του προβλήματος. Η ελληνική πλευρά απέρριψε το διάβημα με τη δικαιολογία ότι «η στιγμή δεν ήταν κατάλληλη». Τις ίδιες μέρες κλιμακώθηκε η εκστρατεία του (τότε) έλληνα ΥΠΕΞ, Αντώνη Σαμαρά, για αποτροπή οποιουδήποτε συμβιβασμού με το «ψευδοκράτος» - με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα σημερινά αδιέξοδα.

    ΜΥΘΟΣ 8ος

    "Οι εθνικιστικοί κύκλοι της ΠΓΔΜ απειλούν άμεσα την ασφάλεια κι εδαφική ακεραιότητα της Β. Ελλάδας. "

    Η ύπαρξη εθνικιστών σε οποιαδήποτε χώρα είναι κάτι το αυτονόητο. Εντελώς διαφορετικό ζήτημα είναι η πραγματική επικινδυνότητά τους. Στην περίπτωση της ΠΓΔΜ, πολύς λόγος έγινε το 1991-93 για την αλυτρωτική συνθηματολογία του δεύτερου σε μέγεθος κόμματος της χώρας, του ΒΜΡΟ. Στην πραγματικότητα, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα από τον τοπικό τύπο, η ηγεσία του ΒΜΡΟ ήδη από το 1992 βρισκόταν σε επαφή με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες -και συγκεκριμένα με τον ειδικό απεσταλμένο του Μητσοτάκη, στρατηγό Γρυλλάκη («Ιός» 22.12.2001).

    Οταν το 1998 το ΒΜΡΟ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ακολούθησε έτσι πιο «ενδοτική» πολιτική απ' ό,τι οι προκάτοχοί του (ξεπούλημα στρατηγικών βιομηχανιών στο ελληνικό κεφάλαιο, κ.λπ.). Σύμφωνα με το «Βήμα» (3.6.2001), σύμβουλος του «εθνικιστή» πρωθυπουργού Γκεοργκίεφσκι «στις διαβουλεύσεις με την Αθήνα για την ονομασία» δεν ήταν άλλος από το Σταμάτη Μαλέλη -τον ίδιο άνθρωπο που, ως υπάλληλος του ελληνικού προξενείου, είχε ξεκινήσει το 1992 τις επαφές Γρυλλάκη-ΒΜΡΟ!

    Απομένει το ζήτημα των εθνικιστικών αναφορών σε σχολικά βιβλία της ΠΓΔΜ. Κάποιες είναι όντως αλυτρωτικές, ενώ άλλες απλώς διαφέρουν από τη δική μας εικόνα για την ιστορία της περιοχής. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που έχει ευρύτερες βαλκανικές διαστάσεις, υπάρχουν διακρατικές επιτροπές επιφορτισμένες με την αμοιβαία εκκαθάριση των σχολικών βιβλίων από κηρύγματα μίσους και σοβινιστικές υπερβολές.

    Προϋπόθεση της δουλειάς τους συνιστά, ωστόσο, η απουσία έντασης μεταξύ των ενδιαφερόμενων χωρών.

    ΜΥΘΟΣ 9ος

    "Στην επικράτεια της ΠΓΔΜ ζει μια ευμεγέθης ελληνική μειονότητα."

    Πρόκειται για ανυπόστατη κατασκευή που δεν στηρίζεται σε κανένα πραγματικό δεδομένο. Το αρχικό έναυσμα δόθηκε από μια σφυγμομέτρηση του περιοδικού «PULS» (1991) κατά την οποία, σε περίπτωση διάλυσης της ΠΓΔΜ, ένα 10,88 % των ερωτηθέντων θα προτιμούσε να ζήσει στην Ελλάδα κι όχι σε κάποια άλλη γειτονική χώρα -προτίμηση που από ελληνικά ΜΜΕ (και το Α2 του ΓΕΣ) ερμηνεύθηκε σαν εκδήλωση ελληνικής εθνικής συνείδησης!

    Ακολούθησε η πανηγυρική υποδοχή της προκήρυξης μιας «Οργάνωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας» (19.2.93), που σύντομα αποδείχθηκε κατασκεύασμα του εγχώριου «Στόχου». Οπως επισημαίνει και ο Κωφός, η όλη παραφιλολογία (στην οποία μετείχε ακόμη και η υφυπουργός Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού, ανεβάζοντας μάλιστα το ποσοστό της «ελληνικής μειονότητας» σε 18,6) «ενίσχυε την εντύπωση σε τρίτους ότι η Ελλάδα αναζητεί ή κατασκευάζει ερείσματα για επέμβαση στη γειτονική χώρα».


    ΜΥΘΟΣ 10ος

    "Η στάση της Αθήνας απέναντι στα Σκόπια υπήρξε σταθερά ενδοτική και καθόλου απειλητική. "

    Στην πραγματικότητα, ο ελληνικός εθνικισμός φλέρταρε σοβαρά με την ιδέα της διάλυσης του «ψευδοκράτους». Εκτός από χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας ζητώντας «σπάσιμο των συνόρων» και «σύνορα με τη Σερβία» (10.12.92), τη «στρατιωτική πίεση» και το διαμελισμό της ΠΓΔΜ υποστήριξαν επίσης δημόσια προσωπικότητες όπως ο Στέλιος Παπαθεμελής, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Κων/νος Βακαλόπουλος, ο Σαράντος Καργάκος, ο Χρήστος Πασσαλάρης ή ο τέως πρόεδρος Χρήστος Σαρτζετάκης. Στον αθηναϊκό τύπο δημοσιεύθηκαν σενάρια προέλασης του ελληνικού στρατού στο έδαφος της ΠΓΔΜ («Βήμα» 15.12.91 και 31.5.92), ακόμη και χάρτης με τις προτάσεις του ΓΕΕΘΑ για τα νέα σύνορα της Ελλάδας («Εθνος» 7.12.92).

    Σ' ένα άλλο επίπεδο, ο ΥΠΕΞ Σαμαράς βάσισε μεγάλο μέρος της στρατηγικής του στην προοπτική αποσύνθεσης και κατάρρευσης του «κρατιδίου» (χάρη και στο πρώτο άτυπο ελληνικό εμπάργκο του 1992), ενώ γνωστές είναι οι διαβουλεύσεις με τους Μιλόσεβιτς και Ντράσκοβιτς για ελληνοσερβική «μοιρασιά» της ΠΓΔΜ.

    Τέλος, διαφορετικής τάξης σχεδιασμοί για την «προληπτική» κατάληψη μιας «υγειονομικής ζώνης» εντός της ΠΓΔΜ σε περίπτωση επέκτασης των εκεί διακοινοτικών ταραχών συζητήθηκαν επίσημα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον Αύγουστο του 2001.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατι θιγεσαι ρε 5.23 απο το Σλαβομακεδονια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O Kώστας Kαραμανλής θα δώσει την ύστατη εθνική του μάχη επικαλούμενος βέτο για τα Σκόπια. Oι λόγοι είναι πολιτικοί και όχι εθνικοί. O Kώστας Kαραμανλής είναι όμηρος ενός DVD και ενός ιδεολογικού κυκλώματος εθνολατρισμού. Eίναι προφανές πως, ως όμηρος, δεν έχει και πολλές επιλογές. Tο βέτο κατά του ισχυρού και ανίκητου εχθρού, της ΠΓΔM δηλαδή, θα είναι η «ηρωϊκή» πράξη που, υπό διαφορετικές συνθήκες, θα επέφερε πολλά πολιτικά κέρδη. Aλλά ο Xριστόδουλος έφυγε, ο Άνθιμος απέτυχε, ο Σπάρτης έχασε, ο Iερώνυμος κέρδισε, το Φανάρι κέρδισε, ο Tάσσος ηττήθηκε, ο πολιτισμός αναθάρρησε.
    Mεταξύ Kυπριακού, Σκοπίων και Kοσόβου, ο Kώστας Kαραμανλής δεν θα πρέπει να αισθάνεται και πολύ καλά. Eνδέχεται να τον καταλαμβάνει ενίοτε και κάποιος «πολιτικός ιδεασμός» τού τύπου «πώς τα κατάφερα να τα κάνω τόσο... Πώς εμπιστεύθηκα τον Mολυβιάτη και έχασα το πακέτο του Eλσίνκι; Πώς εμπιστεύθηκα τον Mολυβιάτη και μου την έφεραν οι Σκοπιανοί; Πώς εμπιστεύθηκα τον Tάσσο και απομονώθηκα στην Kύπρο; Πώς κατάφερα να κάνω άνθρωπό μου τον Eρντογάν και να καταλήξω παραπαίδι της Eυρώπης; Πώς δεν κατάλαβα τι θα γίνει στο Kόσοβο; Πώς έχασα την ευκαιρία του σχεδίου Aνάν; Πώς πίστεψα στους παπάδες; Πώς με έπεισαν οι Zαχόπουλοι; Γιατί κάθε Kλαδάς είναι φίλος μου; Γιατί είμαι πρωθυπουργός;». Aλλά δεν βαριέσαι. Όπως επισημαίνει ευστόχως και η Πανδώρα, ό,τι χάνει ο ελληνισμός το κερδίζει η ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολλές μαλακίες ακούμε αυτές τις μέρες στην τηλεόραση και τις ίδιες διαβάζουμε στις εφημερίδες . ΟΛΕΣ οι Ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 1945 είχαν ανεχτεί να λέγεται Μακεδονία η περιοχή των Σκοπίων . Ειδικά το ΚΚΕ θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό εκμέρους του σκατόψυχου Ν.Ζαχαριάδη ο οποίος μετά τον πόλεμο είχε εκδόσει και χάρτη με τον οποίον ισχυριζόταν ότι η ‘’Μακεδονία’’ των Σκοπιανών δικαιούται και ένα σημαντικό τμήμα της δικής μας Μακεδονίας .
    Απορώ γιατί συζητάμε με τους μαλάκες τους Σκοπιανούς αφού 17 χρόνια τώρα δεν έχουν κάνει βήμα πίσω και επί πλέον κάνουν προκλήσεις .

    Μια ερώτηση για κάποιους ‘’υπερπατριώτες’’ Μακεδόνες :
    Ποιοί εφοδίαζαν τους Σκοπιανούς την εποχή του εμπάργκο που τους είχε επιβάλει ο Ανδρέας Παπανδρέου ; Ποιοί θησαύριζαν εφοδιάζοντας τους Σκοπιανούς ;

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ------------------------
    Γιατι θιγεσαι ρε 5.23 απο το Σλαβομακεδονια;

    21 Φεβρουάριος 2008 8:05 πμ

    ------------------------

    Διοτι ειναι πλαστογραφια, μια ποινικως κολασιμη εγκληματικη πραξη.
    Πρεπει να υποθεσω, οτι για να ρωτας ετσι, δεν θα εισαι πανω απο 17 χρονων.

    Σχετικα με τον Ανθιμο:
    Ποτε ειδε κανεις εναν απατεωνα να λεει στα θυματα του καταμουτρα τα αληθινα του κινητρα? Ποτέ!

    Σχετικα με τον μυθολογο:
    Μια επιμερους απαντηση, δινει ο καψερος, μονος του ηδη ->

    "Στο κάτω κάτω, τι φταίνε αυτοί αν πήραν τοις μετρητοίς όσα τους κανοναρχούσαν οι «δικοί μας» φωστήρες;"
    Ετσι ειναι, φωστηρα μου εσυ!
    Και οι Γιαπονεζοι οπου να 'ναι, θα φωναζουν κι αυτοι οτι ειναι Γερμανοι, επειδη ηταν συνεταιρακια στον Β' ΠΠ!

    Στο μεταξυ περασε καιρος απο τοτε που δοκιμασα να πεισω μια κοτα οτι ειναι αλεπου... Επι 7 μηνες ελεγα το ιδιο τροπαρι. Οταν πιστεψα οτι με πιστεψε, της ειπα να παει τωρα να παιξει στο δασος με τις αλλες αλεπουδες.
    Η απαντηση της ηταν:
    κα κα κα κα κα! ( = α πα πα πα πα )

    Φαινεται οτι και οι κοτες ακομα εχουν περισσοτερο μυαλο απο Σλαβους, τουρκους και βλαχοαλβανους!

    Παντως καλα θα κανουν και οι αθωες Μοσχα, Σοφια και τουρκεσταν να συμμαζευουν τις κοτουλες τους.
    Σε καμια περιοδο δεν γουσταραμε ανοστα πουλερικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μουνόπανο 2:15 ωστε Γκαίμπελς το κόμμα αλβανών ε;;;

    Το είπαν και στον Αλφα σήμερα το πρωι ΕΠΙΣΗΜΑ καριολη!

    5όροφο κτήριο στην Ομόνοια (πλεόν πλατεία Τιράνων)με ενισχυση μεγαλοεφοπλιστή που όποιος και να ειναι 100 αρρώστιες να πέσουν επάνω του! Και θέλουν να κατέβουν στις ευροέκλογες αλλα επειδή δεν μπορούνε, τους έδιναν απο εποχή Σημίτη μέχρι σήμερα χαρτιά οτι ΔΗΘΕΝ είναι βορειοηπειρώτες για να μπορούν να κανουν το κόμμα!

    Πάρτα ηλίθιε!

    Ετοιμαστείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε: 21 Φεβρουάριος 2008 7:40 πμ

    Μουνόπανο έχεις αφήσει τα ψηφιακά σου ίχνη παντού. Νομίζεις ότι θα γλυτώσεις; Χεστήκαμε ρε μαλάκα για τους μύθους σου. Τα εδάφη της Μακεδονίας μαλάκα μου τα πήραμε με αίμα. Μη μας κουνιόσαστε και πολύ εκεί στα Σκόπια γιατί δε το έχουμε σε τίποτα να σας πάρουμε τα πάσα είτε μόνοι μας είτε με τους Βούλγαρους. Παραπλανημένε ηλίθιε εσένα μεγαλώσανε με παραμύθια. Σλαβοβούλγαρος είσαι και φαίνεται και από τη γλώσσα σας γελοία υποκείμενα.

    Προσέξτε γιατί παρεξηγήσατε τη μεγαλοψυχία και τον ωχαδερφισμό του Έλληνα. Όταν θα ενοίξει η πόρτα του τρελοκομείου μαλάκα μου θα μπούμε όλοι μέσα και να είσαι σίγουρος πως εμείς τουλάχιστον θα ξαναβγούμε. Δε μου λες ρε ηλίθιε ποιός θα σε σώσει όταν θα σε πατάω με την ερπύστρια του Leopard? Θα σε σώσουν τα Αμερικανάκια; Χεσμένους τους έχουμε κι αυτούς ρε μαλάκα. Πολύ μας τα έχετε πρήξει όλοι τόσα χρόνια. Ας κάνουμε λοιπόν πάλι τα Βαλκάνια στάχτη να δούμε σε ποιά χώρα θα έχεις να μένεις.

    Νομίζεις ότι έχουν αλλάξει οι διεθνείς συνθήκες; Ότι θα έρθει το ΝΑΤΟ να σε σώσει; Ότι ο Έλληνας έχει εκπολιτιστεί τόσο που δεν γουστάρει να πολεμήσει; Να τα σκέφτεσαι αυτά όταν θα τρως τις βόμβες στο κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να ονομασθεί Σλαυομακεδονία; Ωραία. Ποιος θα τους πει μετά πως αυτή η Μακεδονία δεν κατεβαίνει ως τη Θεσσαλία;

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ευελπιστώ ότι ο μικρομεγαλισμός των Σκοπίων θα μας προφυλάξει από τον εξευτελισμό του Σκοπιανού. Οτι οι γείτονες, δηλαδή, θα κλείσουν την κουβέντα πριν ανοίξει και πριν χρειαστεί να διατυπωθούν οι ελληνικές απόψεις. Διότι με τις ανοησίες που ακούω τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πολύ φοβούμαι ότι η χώρα οδηγείται σε μεγάλο ρεζιλίκι.

    Οι λόγοι είναι πολλοί και (για άλλη μια φορά) αυστηρά εσωτερικοί.

    - Η κυβέρνηση των 151 βουλευτών δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη κανενός συμβιβασμού, όσο επωφελής κι αν είναι αυτός για την ελληνική πλευρά. Εδώ δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τον Κουκοδήμο, θα κλείσουν το Σκοπιανό;

    - Η αξιωματική αντιπολίτευση (η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να συνδράμει την κυβέρνηση σε κάποιο επωφελή συμβιβασμό) βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Ως εκ τούτου, αγωνίζεται να περιχαρακώσει τον εαυτό της και δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε τίποτα και με κανέναν.

    - Από όλες τις πολιτικές δυνάμεις μόνο ο Συνασπισμός δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά είναι μάλλον υπερβολικό να ζητήσουμε από τον Τσίπρα να λύσει το Σκοπιανό με το «καλημέρα σας».

    - Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δίνουν συνήθως τον τόνο είτε έχουν μαύρα μεσάνυχτα για τα διεθνή είτε αντιμετωπίζουν την εξωτερική πολιτική με την ίδια εγκυρότητα και υπευθυνότητα που επιδεικνύουν για την κακοκαιρία ή για τη «ζαχοπουλιάδα» ή για το παιδί του Πασχάλη. Εκαναν μεγάλο θέμα μια διαδήλωση μερικών εκατοντάδων 17χρονων Σκοπιανών, λες και οι δικοί μας 17χρονοι δεν έχουν κατά καιρούς διαδηλώσει μαζικότερα και για πολύ μεγαλύτερες ανοησίες.

    - Στη Βόρειο Ελλάδα (κυρίως) εξακολουθεί να καλλιεργείται από διάφορους επιτήδειους δημάρχους, βουλευτές, νομάρχες, δεσποτάδες και άλλους τοπικούς παράγοντες ένα κλίμα εθνικής πλειοδοσίας, το οποίο εκδηλώνεται ερήμην των πραγματικών δεδομένων και ανεξαρτήτως των πραγματικών περιστατικών.

    Oλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα καθόλου αισιόδοξη και ελάχιστα ενθαρρυντική. Αυτή, όμως, είναι η κατάσταση της χώρας. Και μια χώρα σε τέτοια κατάσταση, μια χώρα στην οποία διαλύεται το σύμπαν με ένα 24ωρο χιόνι, αποκλείεται να λύσει οιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, ακόμη περισσότερο το Σκοπιανό.

    Γι΄ αυτό, λοιπόν, το ζήτημα πλέον δεν είναι πώς θα λυθεί το Σκοπιανό αλλά πώς θα αποφύγουμε το ρεζιλίκι. Πώς, δηλαδή, δεν θα αναγκαστούμε να απορρίψουμε μια επωφελή λύση. Ευελπιστώ ότι θα μας σώσουν οι Σκοπιανοί. Και μάλλον δεν θα με διαψεύσουν: έως τώρα έχουν αποδειχθεί πιο στόκοι κι από τους δικούς μας!

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @11.44

    Και εγω καταλαβαινω οτι για να απαντας ετσι εισαι ενας βλακακος και μισος. Και σου λεω οτι για να καταφερει η κυβερνηση να αποσπασει τετοιο συμβιβασμο αυτη τη στιγμη θα πληρωνε και απο πανω. Σου φαινεται οτι μπορουμε να πετυχουμε καλυτερη λυση απο αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. G
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS

    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS

    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS

    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS


    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS


    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYSGAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYSGAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYSGAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYSGAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS

    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYSGAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS
    GAMHSTE TOY MAWNOYS POLITIKOYS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Na ginei safes: O mi sebasmos ton ellinikon symferonton timoreitai me bombardismo, embargo kai katoxi ( meta akolouthi pidima apo typou kfor), etsi apantame san kaloi mathites , europaioi kai amerikanopoihmenoi ellhnes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. kai pouse re mouni, edw kai twra na onomastei h Omonia se Platia Nikou Zaxariadh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    Ο ρόλος του Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση. Το ισχυρό λόμπι τον ετοιμάζει στην Βοστόνη.Έτοιμη η διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων.

    Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάι. Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του"Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων" στην Ελλάδα.

    Μηδενός εξαιρουμένου, όλα τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα. Για πολλόυς και διάφορους λόγους. Κυρίως, όμως, διότι αυτό το κόμμα θα χρησιμοποιηθεί για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια. Πέρα από τις επιφανειακές διαφορές τους, τα αλβανικά κόμματα συμφωνούν στις θέσεις τους για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα θέματα της αλβανικής οικονομίας. Δηλαδή, να λειτουργούν από κοινού και με όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε η Αλβανία να προσδεθεί ακόμα πιό σφιχτά στο άρμα των ΗΠΑ, προκειμένου η χώρα τους να ελέγχει τη δραστηριότητα των πολιτικών και στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, από τη μία, και για να προστατευτεί έτσι ο ζωτικός της χώρος και τα εθνικά της συμφέροντα από την άλλη.

    Όσο για την αλβανική οικονομία , όλα τα αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες. Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση. Εξ' άλλου, όπως συζητείται εντός της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα, τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν διαψεύσει επανειλημμένα τις ελπίδες των Αλβανών για τα θέματα που τους απασχολούν στη χώρα μας και δεν τους εκπροσωπούν πλέον..."Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων δεν έχουν γίνει πράξη και το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται" αναφέρουν μεταξύ άλλων.

    Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν χωρίς χρήμα. Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο - ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια -, με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα - η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της...δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.

    Και τα στελέχη της Αλβανο-Αμερικανικής Τράπεζας αλλά και τα μέλη του συμβουλίου του αλβανο-αμερικανικού λόμπι μπαινοβγαίνουν στον Λευκό Οίκοσαν να πρόκειται για το σαλόνι τους. Πολύ χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι. Είναι γεγονός ότι συγχρηματοδοτούν τις σπουδές του Οδυσσέα Τσενάι στις Πολιτικές Επιστήμες.

    Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα"πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College.
    Υποστηρικτές στην Ελλάδα
    Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.

    Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από Έλληνες αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

    Ο πατέρας Τσενάι τώρα, εκτός από Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες. Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύμφωναμε τον αλβανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί. Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών.....Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικοιγένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατά την διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς.

    Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνωνστην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, αναγνωρίσιμος ιδιαίτερα μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων. Πολύ πρόσφατα, μάλιστα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2007, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι "οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι". Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.
    Πηγή: Presstime
    Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007
    αρ φυλ 75
    σελ 8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. a realistic copy paste :

    Πομφόλυγες

    Δημήτρης Δανίκας ddanikas@dolnet.gr
    ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ διαδικασίες να εκτελέσουμε εθνικοπατριωτικές μπουρδολογίες. Πρώτον, η δεύτερη κατάτμηση της πρώην Γιουγκοσλαβίας με την τάχα μου ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και εκρηκτικές, βαλκανικές, καταστάσεις. Κυρία Ντόρα μου, στοιχειώδης πατριωτισμός και ειρηνικός διακανονισμός επιβάλλει ένα βροντερό Νo στον Αμερικανό. Διαφορετικά, γιατί όχι και οι Τσάμηδες, οι Βλάχοι και οι Οθωμανοί της Θράκης; Μεγάλη Αλβανία μαζί με Τουρκία, η Ελλάδα μια μπουκιά στριμωγμένη στη γωνία. Δεύτερον, ο εθνικισμός και ο φονταμενταλισμός είναι κολλητάρια και εφαλτήρια των γιγαντιαίων πολυεθνικών συγκροτημάτων. Μ΄ έναν λόγο, κάνουν φέτες τον κόσμο, αποδυναμώνουν τις κρατικές υποστάσεις και έτσι αποταμιεύουν ωκεανούς δολαρίων και ρυθμίζουν τις θνητές υπάρξεις. Μη σας ψαρώνουν οι πομφόλυγες με γραβάτες Οξφόρδης, ούτε οι προφεσόροι με κοστούμια Χάρβαρντ. Μας βάζουν να σκοτωνόμαστε για να αρπάζουν τα αφεντικά τους τα φράγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αρχικα το : ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΒΟΥ μου φανηκε σωστο και μεχρι τωρα το ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ αν θελουμε η ονομασια να εχει μεσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και δεν τους γουσταρει η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ονομασια που ειναι ΠΑΙΩΝΙΑ ή ΔΑΡΔΑΝΙΑ ή VARDARSKA, αλλα ξαναβλεπωντας το τωρα νομιζω θα μπορουσε να ειναι ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ γιατι το "Σλαβο" δεν οριζει γεωγραφικη εκταση ενω το "Βορειο" προσδιοριζει επακριβως οτι ειναι το βορειο τμημα της Μακεδονιας και θα επρεπε επισης να μπει πρωτα το ΤΕΤΟΒΟ και μετα το υπολοιπο γιατι παλι θα το κοβουν αυτοι το υπολοιπο και θα μενει ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !
    Επομενως αν οχι
    ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ, ΠΑΙΩΝΙΑ, ΔΑΡΔΑΝΙΑ
    τοτε :
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΕΤΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    και αντε και ουστ με το ονομα !!

    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥΣ !!
    Σε διαφορετικη περιπτωση η ΤΑΪΒΑΝ να ξαναονομασθει ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΑ και ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ->ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ
    αααααααααααααααααααααααχχχ
    πως ποναειι, πως τσουζζζζζζζ

    Dilalara

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για τον 2.17
    Αν θες εσυ να παραχωρησεις το σπιτι σου και τα χωραφια που τυχον εχεις απο το μπαμπα και τη μαμα σου, σε καποιον αλλον επειδη τα γουσταρει πολυ και αρχιζει να λεει πως ειναι δικα του ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΑ και ασε μας εμας να παλευουμε για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που μιλανε ΕΛΛΗΝΙΚΑ απο το 2.500 π.Χ. τουλαχιστον και ειναι εκει θαμμενοι ολοι οι προγονοι μας Ελληνες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Dilalara

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. o κωστάκης πρέπει να βγει ανοικτά κια να το πει άμα είναι γκέυ,ότι δεν είναι καμμιά αμαρτία ή προτοτυπία και οι γκέυ μια χαρά άνθρωποι είναι και μια χαρά πρωθυπουργοί.Ετσι ώστε να μην τον εκβιάζουν οι αμερικάνοι που του παρακολουθάνε τα τηλέφωνα τόσα χρόνια.Το σλαβομακεδονία είναι καλό όνομα και το ανω μακεδονία αλλά και ,ακεδονία σκέτο δε χάθηκε ο κόσμος αφού και εκεί είναι μακεδονία και ζούνε έλληνες μακεδόνες της ελληνικής μακεδονίας που δεν δέχτηκε το ελληνικό κράτος να επαναπατριστούνε.Ιδίως αυτοί απαιτούνε να ονομαστούνε μακεδονία και έχουνε και δίκιο αφού φύγανε από την ελληνική μακεδονία το 48-49 και πήγανε στη γιουγκοσλαυική μακεδονία..
    Εγώ είμαι από το καρπενήσι.Εάν οι σλαυομακεδόνες θέλανε να ονομαστούνε ευρυτάνες και η χώρα τους πχ πραγματική ευρυτανία καιότι είναι απόγονοι του Κατσαντώνη εμένα δε θα με χάλαγε καθόλου θα έλεγα για κοίτα υπάρχουν και άλλοι καρπενησιώτες ποιος θα το πίστευε.
    Τους είπε το κομμουνιστικό κόμμα στους σλαυοβούλγαρους ότι είναι έλληνες μακεδόνες αυτοί το πιστέψανε και άντε να το βγάλεις τώρα από το μυαλό τους.Δεν είμαστε σλαυοβούλγαροι λένε είμαστε μακεδόνες .Εμείς τι να κάνουμε να προσβληθούμε ή να το πάρουμε απάνω μας που άλλοι άσχετοι θέλουν να παραστήσουν εμας.
    Αμα ο κρυφογκαίυ πρωθυπουργός ενοχλείται που οι σλαυοβούλγαροι λεγονται μακεδόνες να κάνει βετο.Τελεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση