GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απαράδεκτη η κατάσταση στα ΙΕΚ...

Από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΕΚ ΘΕΡΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αναγκαζόμαστε να διαμαρτυρηθούμε και να υποδείξουμε μερικά πράγματα, διότι...

Από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

ΙΕΚ ΘΕΡΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αναγκαζόμαστε να διαμαρτυρηθούμε και να υποδείξουμε μερικά πράγματα, διότι η κατάσταση είναι και απαράδεκτη και τραγική.
Εμείς ως σπουδαστές στα δημόσια ιεκ, αφού πληρώνουμε και βιώνουμε μια κατάσταση απαράδεκτη μέσα στα ιεκ όπως
1. Ακκαταλληλες αίθουσες, βρωμιά, κρύο, σπασμένα παράθυρα, στα εργαστήρια πανάρχαιοι υπολογιστές, λογισμικό από κόπιες, προγράμματα πάλι κόπιες ακατάλληλες και παράνομες, πλήρης ανεπάρκεια σε υπολογιστές(τέσσερα άτομα ένα υπολογιστή και αυτός ανοίγει όποτε θέλει)
2. Ακκαταληλοι εκπαιδευτές, (καμία αξιοκρατία σε εκπαιδευτές) παρατρεχάμενοι και κομματικά στελέχη, με πλήρη ανεπάρκεια γνώσεων, έρχονται βάζουν υπογραφές και φεύγουν με πλήρη κάλυψη.
3.Περιβαλον μέσα στην αίθουσα, καφές με τσιγάρο, μόνο ΜΑΘΗΜΑ δεν γίνετε μέσα στην αίθουσα
4.Τα μαθήματα διδασκαλίας σε νέες τεχνολογίες είναι από της ιδρύσεως των ιεκ το έτος 1994 Οι διευθυντές και σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται διοικητικοί είναι όλοι κομματικά στελέχη και άσχετοι και επικίνδυνοι για την εκπαίδευση.
Θέλουμε τα εξής πολύ απλά και αποδοτικά
Νέα εργαστήρια, εκπαιδευτές που κατέχουν τις Νέες Τεχνολογίες, και οι εκάστοτε διευθυντές να έχουν και ικανότητες και επιστημονική κατάρτιση.
Στο διαδυκτιο υπάρχουν οι εξής διευθύνσεις που
ασχολούνται εκτενέστερα με το θέμα της εκπαίδευσης και κατάρτισης.
http://www.kentri.gr/1/post-383.html
http://www.aei-tei.gr/1008.html
http://www.aei-tei.gr/987.html http://www.paso.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=591&Itemid=62
http://www.paso.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=555&Itemid=62
http://www.kentri.gr/3/post-384.html#more
http://www.ekdp.gr/index_flash.html - http://www.elliniko-fenomeno.gr/?p=2727

Ακριβώς η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα περίφημα Κ.Ε.Κ στα ΚΕΕ του ΙΔΕΚΕ στο ΕΚΕΠΙΣ, και όπου υπάρχουν Κοινοτικά Κονδύλια που αντί να παράγουν εκπαιδευτικό έργο, στην ουσία με τα κοινοτικά κονδύλια. όλες οι διοικήσεις των δημόσιων ΙΕΚ και ΟΕΕΚ, οι ιδιοκτήτες των Κ.Ε.Κ, οι διοικήσεις του ΙΔΕΚΕ του Υπουργείου Παιδείας, και όπου αλλού υπάρχει ζεστό κοινοτικό χρήμα που δεν ελέγχεται από καμία υπηρεσία αξιόπιστη και αποτελεσματική.
Παραδείγματα το Δημόσιο ΙΕΚ Τριανδρίας εργαστήρια Υ/Η ακατάλληλα, το ΙΕΚ Θεσσαλονίκη 2 στην Μακρυγιάννη ακατάλληλα.
Θα ζητήσουμε πίσω τα χρήματα μας εάν δεν γίνουν εργαστήρια με καινούργιους Υπολογιστές , με γνήσιο λογισμικό, με Ικανούς Εκπαιδευτές.

21 σχόλια

  1. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΙΕΚ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΜΩΡΟ ΣΤΟ GRSex .com - ΜΗ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ - GRSex .com

    ///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά... τώρα κάτι είπες. Πέρασα απο δημοσιο ΙΕΚ τη περίοδο 1999-2001. Η κατασταση ήταν ακριβώς η ίδια. Δεν βγάζεις άκρη σ'αυτη τη κωλοχώρα, μην το ψάχνεις. Τα χρόνια μπορεί να περνάνε και οι κυβερνήσεις να αλλάζουνε, αλλά μερικά πράγματα μένουν ίδια. Και θα συνεχίσουν να μένουν. Απλά επειδή κανείς δε νοιάζεται.

    PS: Ακόμα περιμένω την περίφημη "διαβάθμιση" των IEK (ως γνωστόν είναι αδιαβάθμητα). Ημουν 20 τότε, κοντευώ 30 πλεον, θα γίνω 40-50 και ακόμα θα περιμένω... μέχρι που θα πάρω σύνταξη και θα πεθάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια, το καλοκαίρι που είχε ξαναβγεί στην επιφάνεια το θέμα με κάτι αργομισθίες και πλασματικές ώρες κλπ έλεγαν οι τότε υπεύθυνοι ότι το τελικό συμπέρασμα από τις έρευνες θα ανακοινωνόταν κάπου το φθινόπωρο. Αραγε τι να έγινε με εκείνη την ιστορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το παράνομο λογισμικό δες
    http://w3.bsa.org/hellas//antipiracy/Piracy-and-the-Law.cfm.

    Στείλε μια λίστα με ενδεικτικές εφαρμογές και θα σας έρθουν.

    Οσο για τα υπόλοιπα είνα προτιμότερο να κάνεις μια αναφορά στο υπουργείο παιδείας (αυτό θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση. αποκτά και σημασία ο όρος ενεργός Πολίτης). Είναι προτιμότερο από τονα προσπαθείς να βγάλεις άκρη μέσα από ένα blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει ιδέα τι γίνεται στους διάφορους οργανισμούς του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pantos ego paidia poy eργαζομαι σε ιεκ καλη η κατασταση ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ που εργάζεσαι σε ιεκ σιγά μην έλεγες τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δηλαδη οσοι εργαζονται δεν μπορουν να που την γνωμη τους με ειλικρινεια και μαλιστα και ανωνυμα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν κρίνουμε από τα όσα αναφέρονται στο άρθρο, όσοι εργάζονται στα ιεκ μάλλον πρέπει να απαντήσουν σε άλλα πριν πουν τη γνώμη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ελα στα ιεκ που εργαζομαι να δεις τι γινεται και μετα να μιλας χωρις να ξερεις

    den katalaba se ti diladi na apantisoyme?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά, εσείς που "εργάζεστε" στα περιβόητα ιεκ δε μπορείτε να γράψετε όλες τις προτάσεις με ελληνικά; Καταλαβαίνουμε τι γράμματα μαθαίνετε στα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλοι μου Καλημέρα σας

    Είμαι ο Τζών σας.

    ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΡΕΠΟ !!! Και μαζί μία 6ωρη άδεια εξόδου από τα υπόγεια της Ρηγίλλης. Ναι ! Μετά από 4 και πάνω χρόνια εγκλεισμού μου στο κάτεργο, σήμερα βγαίνω στον καθαρό αέρα για πρώτη φορά.
    Νάμαι τώρα-ελεύθερος-σε ένα internet cafe και σας γράφω:

    Καθαρός-παγωμένος αέρας. Μου διαπέρασε το κορμί και έφτασε βαθειά στον εγκέφαλό μου.
    Μεμιάς καθάρισε το μυαλό μου. Και έτσι ξαφνικά μούρθε μια ιδέα: Να παραιτηθώ από τον νύν εργοδότη μου και να αναζητήσω αλλού δουλειά. Φαντάζομαι ότι χειρότερα δεν μπορεί να είναι πουθενά αλλού. Τέτοιο εξοντωτικό ωράριο, ανασφάλιστος, κακοπληρωμένος, με συνθήκες εργασίας επιβλαβείς για την υγεία μου. Για σκεφτείτε να είσαι αναγκασμένος όλη μέρα και όλη νύχτα να γράφεις-γιατί έτσι θέλει ο Θόδωρος-μπινελίκια και βρωμόλογα από τη μιά - και από την άλλη να παριστάνεις τον μεγάλο αναλυτή της επικαιρότητας. Το κυριώτερο όμως που με αναγκάζει να αλλάξω δουλειά, είναι ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ που δουλεύω. Και αυτό με τρομάζει.

    Σας αναγγέλω λοιπόν ότι

    Ζ Η Τ Ω Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α (ζητώ εργασία)

    Εχετε εκτιμήσει τα προσόντα μου, την προϋπηρεσία μου και το ήθος μου. Οποιος ενδιαφέρεται να με προσλάβει, ας δηλώσει το ενδιαφέρον του, σε αυτό εδώ το ΜΠΛΟΓΚ.
    Θα προτιμηθούν κόμματα της εγγενούς ιδεολογίας μου (ΛΑΟΣ). Αλλά και για το ΠΑΣΟΚ δεν θάλεγα ΟΧΙ.

    Φίλοι μου καλοί. Κάντε ό,τι μπορείτε. Δεν αντέχω άλλο.

    Πάντα δικός σας,
    Με εκτίμηση
    Τζών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή και παρουσιάζει θέματα συγκεκριμένα.

    Μπράβο στα παιδιά που σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. Απλά πρέπει να αντιδράσουν με ουσιαστικό τρόπο και όπως λέει και ένας φίλος παραπάνω με συγκεκριμένες καταγγελίες σε συγκεκριμένους φορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ζαχοπουλος DVD

    Ma einai etsi gia na pas sta idiotika ti nomizes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένα από τα προβλήματα που έχω παρατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια και έχει να κάνει με τη πλειοψηφία των καθηγητών και δη αυτών των θετικών επιστημών είναι ότι αρκούνται να μένουν στην παράθεση βασικών αρχών της επιστήμης που «διδάσκουν» χωρίς να προχωρούν στην ουσιαστική χρησιμότητα της ίδιας της επιστήμης.

    Αναφέρουν ολοκληρώματα και λογαρίθμους, τοπολογίες δικτύων και μεταφορά δεδομένων με διαφορετικούς μηχανισμούς αλλά αδυνατούν να μπουν στην ουσία αυτών είτε λόγω βαρεμάρας είτε λόγω ελλιπούς γνώσης. Αυτό επαφίεται στην ικανότητα του ανθρώπου καθηγητή και δεν έχει να κάνει με τις κατευθυντήριες γραμμές της εκάστοτε υπουργικής απόφασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εσύ που λες ότι εργάζεσαι σε καλό ΙΕΚ, γιατί δε μας λες και ποιό είναι και με τι κριτήριο σε προσέλαβαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα ΙΕΚ δεν θα έπρεπε να δίνουν αναβολή στράτευσης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα όσα γίνονται στα δημόσια ΙΕΚ είναι γνωστά σε όλα τα κόμματα. Δε μιλάνε όμως γιατί υπάρχει διακομματική συμφωνία να μην ανοίξει το θέμα για να βολεύονται τα διάφορα κομματικά στελέχη.
    Αυτός είναι και ο λόγος που δε βγαίνει και ο απολογισμός της κάθαρσης στον ΟΕΕΚ που είχε εξαγγελθεί για το κύκλωμα που έπαιρνε κονδύλια με πλασματικές υπερωρίες και ωρομισθίες.
    Στο κύκλωμα αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Αικατερίνη Ντασκαγιάννη, η οποία παρά τα μηδαμινά προσόντα της τοποθετήθηκε Διευθύντρια Εποπτείας
    Ιδιωτικών ΙΕΚ στον ΟΕΕΚ, από όπου παρουσιαζόταν να διδάσκει τα πιο απίθανα μαθήματα και να μετέχει σε αμέτρητες επιτροπές. Στο κύκλωμα είχε βάλει και τον άντρα της, που εμφανιζόταν να εποπτεύει πρακτική άσκηση σε ειδικότητες με τις οποίες δεν είχε καμία σχέση.
    Αντί να τη στείλουν σπίτι της, την έκαναν Διευθύντρια του ΙΕΚ Γαλατσίου όπου συνεχίζει ανενόχλητη τα έργα και τις ημέρες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κάποτε δίδαξα ένα μάθημα σε ένα ΙΕΚ. Δεν έχει σημασία ποιο και που.
    Για να πάρω τις 3 ρημαδοώρες χρειάστηκε να κάνω δυο ενστάσεις καθώς τις είχαν δώσει τις ώρες σε κολλητούς τους. Αυτό που διαπίστωσα απο το λιγο διάστημα που ήμουν εκεί ήταν τα παρακάτω.
    1ο. Οι ειδικότητες που διδάσκονται δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες της περιοχής αλλά δημιουργούνται απλά για να βολευτούν γνωστοί και φίλοι.
    2ο. Υποτίθεται οτι αφού είναι επαγγελματική κατάρτιση οι καταρτιζόμενοι ενδιαφέρονται να μάθουν και προσπαθούν να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν.
    ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΤΕ με ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.
    3ο Απο τη στιγμή που στα ΤΕΙ εμπαινες με βαθμούς κάτω απο τη βάση οι περισσότεροι σπουδαστές στα ΙΕΚ ηταν πολυ χαμηλού επιπέδου.
    τα μαθήματα όμως για ορισμένες ειδικότητες είναι πολύ ανωτέρου επιπέδου απο το επίπεδο των μαθητών. Κοντά στις εξετάσεις μας έγινε μια "σύσταση" να μην είμαστε αυστηροί με τους βαθμούς γιατί στόχος των παιδιών είναι να περάσουν και να κάνουν πρακτική άσκηση.
    Ας πάει κανεις στη Γερμανία και στη Γαλλία που έχει αντίστοιχους θεσμούς και να δει πως δουλεύουν.
    4ο. Το χειρότερο επειδή στη μικρή επαρχιακή πόλη που ήμουν όλοι ήταν γνωστοί τα φαινόμενα των "κουμπάρων" ήταν κάτι το σύνηθες.
    5ο. Τελειώνοντας το εξάμηνο δεν ξαναέκανα αίτηση και ούτε και πρόκειται. Συνένοχος στην αμάθεια δεν θα γίνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.Κ. (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ).?

    Ο ΑΠΟΤΥΧΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Η ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ "ABSOLUT" ΓΙΑΝΝΗΣ (ΧΙΚ!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση