GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το όνομα των Σκοπίων...

. Αυτες τις μερες παιζεται στην Νεα Υορκη και στην Ουασιγκτον το ονομα των σκοπιανων. Ενα κρατος που θελει να λεγεται σοβαρο και που θελει ν...

.
Αυτες τις μερες παιζεται στην Νεα Υορκη και στην Ουασιγκτον το ονομα των σκοπιανων.
Ενα κρατος που θελει να λεγεται σοβαρο και που θελει να το λαμβανουν υπ οψιν αυτοι που θα πρεπει να το λαμβανουν πρεπει να μπορει να υπερασπιζει αυτα που αυτο το ιδιο το κρατος εχει θεσπισει σαν οσια και ιερα.
Δεν ξερω ποιος εχει δικιο σε σχεση με το ονομα Μακεδονια. Ξερω μονο οτι σε αυτα τα ζητηματα δικιο εχει αυτος που ειναι πιο ισχυρος απο τον αλλο και αρα μπορει να επιβαλλει την αποψη του.
Ξερω οτι ολη η ευρυτερη περιοχη παρακολουθει με πολυ προσοχη τα του ονοματος και ολοι θα σημειωσουν ποιανου θα περασει ανεξαρτητως τι θα πουν. Θα ειναι μια ενδειξη για το ποιος κανει τα κουμαντα στην περιοχη μας. Και οι Τουρκοι θα το σημειωσουν και ολοι οι υπολοιποι.Μπορει για τους Αμερικανους να ειναι ενα τελειως αδιαφορο ζητημα αλλα για μας δεν ειναι.
Οι σκοπιανοι ζουν στη Ελλαδα και απο την Ελλαδα. Ερχονται για διακοπες για ψωνια και για δουλιες στην Θεσσαλονικη. Αν τους περασει η ιστορια με το ονομα κατι θα αλλαξει στις διαπροσωπικες τους σχεσεις με τους Ελληνες. Οι κατοικοι στη βορειο Ελλαδα θα νιωσουν μια βαθεια προσβολη και αυτο θα φανει. Με αλλο αερα θα κινουνται οι σκοπιανοι στην Πατριδα μας πλεον.
Το ιδιο και η μουσουλμανικη μειονοτητα.Αν χασουμε το ονομα θα ξεψαρωσουν κιαλλο. Αντιθετα αν κερδισουμε θα το νιωσουν. Διοτι οταν οι Τουρκοι σεμνα και ταπεινα ξεπαστρευαν τους Ελληνες στην Κωνσταντινουπολη εμεις καθομασταν και τους κοιταζαμε.
Η Ελλαδα δεν πρεπει να κανει πισω στο ονομα.
wolf

58 σχόλια

  1. ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΜΑΚΗ


    Δώστε "ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΜΑΚΗ" στο Google και πατείστε "Αισθάνομαι τυχερός"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από το ποιος θα καβαλήσει τον άλλον, υπάρχουν και πολιτικά ευφυείς τρόποι να χαίρεις σεβασμού.

    Η συλλογιστική σου μου θυμίζει την ωμή λογική του γαιοκτήμονα σε σχέση με τους σκλάβους, η την περίπτωση του γυμνού βασιλιά: "Αλλοίμονο αν επιτρέψουμε στους ξεβράκωτους να αντιληφθούν ότι ο βασιλιάς είναι ίδιος με αυτούς..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποιός έχει δίκιο σε σχέση με το όνομα Μακεδονία, όπου ο συγγραφέας του κύριου άρθρου δηλώνει πως δεν γνωρίζει ποιός έχει δίκιο. Διαφορετικά ποιός ο λόγος να αντιστεκόμαστε και να διαμαρτυρόμαστε αν εμείς έχουμε άδικο. Η συλλογιστική αυτή είναι όντως ωμή, στερείται αξιοπρέπειας, και ενθαρύνει εθνικιστικά(με την κακή έννοια) ένστικτα. Εγώ καθότι ζώ στην Θεσσαλονίκη και το θέμα με αφορά άμεσα, για να είμαι καλά με τον ευατό μου έχω κάνει την ιστορική έρευνα μου σε βάθος, και από πολλαπλές πηγές(διεθνείς, σκοπιανές, και ελληνικές) και προκύπτει η ελληνικότητα της Μακεδονίας(αρχαίας και νέας) είναι αδιαμφισβήτητη, και όλος ο υπόλοιπος σαματάς είναι καθαρά θέμα διεθνής πολιτικής. Ώσπου να φτάσει όμως ο καθένας να δηλώνει ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαμφισβήτητη, ας ψάξει και ας μάθει περισσότερα ο καθένας όμως, προτού υοθετήσει την άποψη αυτή. Μόνον έτσι η διαμαρτυρία και η αντίσταση στην προπαγάνδα αποκτά νόημα και ηθική υπόσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://macedonia-greece.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κουτί της Πανδώρας που άνοιξαν ΗΠΑ και ΕΕ το ‘92 στη Γιουγκοσλαβία, συνεχίζεται και σήμερα με το Κόσοβο. Η ανεξαρτητοποίηση της Σερβικής επαρχίας και οι λεπτομέρειες της, που αν και την απεύχομαι τη θεωρώ σχεδόν βεβαία, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα για το όνομα των Σκοπίων.

    Διανύουμε μια νέα περίοδο γεωπολιτικών αναταράξεων στη Βαλκανική και δεδομένου των νέων ισορροπιών μετά τη προοπτική πολιτικής και οικονομικής σύγκλισης που οικοδόμησαν Καραμανλής και Πούτιν, καμία υποχώρηση στο όνομα πέραν της σύνθετης ονομασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να την πουμε Μακη-δονια και να στειλουμε τον Μακη εκει να την ανακατωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ρωσία και η επέκταση του ΝΑΤΟ.

    Την τρίτη που πέρασε σε συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας ο πρόεδρος της Ρωσίας vladimir putin δήλωσε ότι σε περίπτωση που αποφασίσει η Ουκρανία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και να φιλοξενήσει μέρος της αντι- πυραυλικης ασπίδας οι πύραυλοι της Ρωσίας θα στοχεύσουν την Ουκρανία.
    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αντέταξε λέγοντας οτι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να καθορίζει τη δική της εξωτερική και αμυντική πολιτική, προσθέτοντας οτι το ουκρανικό σύνταγμα απαγορεύει την εξάπλωση ξένων βάσεων στο έδαφος της.
    Η δήλωση αυτή είναι σαφέστατη προειδοποίηση οτι η Ρωσία θα αντισταθεί σε ενδεχόμενη ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα.

    Η Ρωσία είναι στην Ευρώπη ενεργειακό μονοπώλιο, το ρωσικό φυσικό αέριο είναι αναντικατάστατο σε εποχές ενεργειακής κρίσης, μια αύξηση τις τιμής θα είναι καταστροφική για πολλές οικονομίες της Ευρώπης. Όμως τα τελευταία χρόνια βλέπει να αυξάνεται η επιρροή του ΝΑΤΟ σε κράτη που πριν λίγα χρόνια ήταν δορυφόροι της και αρχίζει να ανησυχεί με την επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη. Η αμερικανική κυβέρνηση και είναι φυσικό, θέλει και το δείχνει στο τέλος της 8χρονης διακυβέρνησης του προέδρου ΜΠΟΥΣ να καταγράψει μια σοβαρή και μεγάλη επιτυχία.
    Η ευρωπαϊκή ένωση και τα θεσμικά της οργανα φαίνεται να είναι παρατηρητές αυτής της κρίσης, έχει το ρόλο του διαχειριστή σε αυτή τη φάση. Ο διπολισμός για τη διαφύλαξη των κεκτημενων με επίκεντρο τον ΟΗΕ είναι μάλλον γεγονός. Οι νέες οικονομίες στην ΑΣΙΑ δεν μπορούν να έχουν πολιτική ισχύ.
    Η Ρωσία ιστορικά, πολιτισμικά οικονομικά, πολιτικά αποτελεί διαχρονικά μεγάλο κεφάλαιο της Ευρώπης.
    Με την πτώση του κουμμουνισμού έχασε πολιτικά μεγάλο μέρος της δύναμης της.
    Η μεταβατική περίοδος της εποχής ΓΕΛΤΣΙΝ ήταν δύσκολη.
    Η 8χρονη διακυβέρνηση putin άλλαξε τα δεδομένα, η Ρωσία σήμερα έχει γίνει αρκετά δυνατή και το δείχνει. Ο pytin δέχτηκε την πρόσκληση να παρευρεθει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει στη Ρουμάνια φέτος τον Απρίλιο, θέλει όμως στην πολιτική σκακιέρα να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα, εξάλλου η παρουσία των πυραυλικών εγκαταστάσεων στην Πολώνια και την Τσεχική Δημοκρατία θα ήταν μια απειλή για τη ρωσική ασφάλεια.

    Τα παιχνίδια εξουσίας και ο τρόπος που αναπτύσσονται θυμίζουν εποχή ψυχρού πολέμου.
    Περίπου στο ίδιο τακτικό πλαίσιο είναι και η πολιτική που ακολουθείται από όλους ως αναφορά τα ζητήματα των βαλκάνιων. Εξάλλου αν κοιτάξεις στο παρελθόν παντα έτσι ήταν.
    Η Ελλάς σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να παίξει βάζοντας τους δικούς της όρους, εξάλλου σε μια παρτίδα σκάκι αν χάσεις την βασίλισσα το παιχνίδι συνεχίζεται αν χάσεις το βασιλιά χάνεται το παιχνίδι. Κοιτάζοντας το αύριο μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το σήμερα.

    vasilis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειδα σημερα αυτον τον καμπουρη γκαιμπελισκο καρατζαφερη αρχηγο της οικογενειας ΛΑΟΣ.

    Και λεει λοιπον ο καμπουρης .."δημοψηφισμα"
    "δημοψηφισμα"..

    Καθομαι που λετε και το σκεφτομαι.

    Τι παει να πει δημοψηφισμα??
    Τι ερωτηματα θα τεθουν για αυτο το..δημοψηφισμα??

    Ο καμπουρης δεν ειπε τιποτα!
    Περιεργον,Ε??
    Δεν ειναι??

    Και μιας και τοφερε ο λογος να αναφερω και μερικα .."δημοψηφισματα"!! που ο ..
    λαος! εξεφρασε την ..ελευθερη βουληση του??

    Αντε να το κανω για χαρη του καμπουρη καρατζαφερη.

    Σεπτεμβριος 1945.
    Ο γερο παπατζης οργανωνει δημοσψηφισμα "θελετε η δεν θετελε βασιλια τον Γεωργιο Β"???

    Η απαντηση του.."λαου" ειναι ΝΑΙ!
    Με περιπου 68,80%!!
    Αυτο δεν ηθελε η κυβερνηση??
    Αυτο ηθελε και μην μας λετε μαλακιες.

    Δημοψηφισμα του 1968.
    Καπου 98% τοις εκατο εγκρινει την δικτατορια.
    "Νοθεια"?? Αει ρε..
    Αν ητανε κανενας τοτε "ζωντανος" και πηγε σε αυτο σιγουρα ΞΕΡΕΙ.
    Θα εχει δει φανταζομαι,οτι ΤΟΤΕ καποιοι παιρνανε ΜΟΝΟ το ενα ψηφοδελτιο.
    (κατα συμπτωση οι πιο πολλοι ΤΟΤΕ που παιρνανε ενα και ΜΟΝΟ ψηφοδελτιο,για να μην τους κακοχαρακτηρισουν!(μπλιαχ!) ειναι οι σημερινοι πασοκοσκυλαιοι.)!!!

    Δημοψηφισμα του 1973.

    Ο Παπαδοπουλος αισθανομενος πανισχυρος δικτατορας αποφασιζει να καταργησει την βασιλεια.(Παιρνοντας ισως και αφορμη απο την ανταρσια του αντιτορπιλλικου ΒΕΛΟΣ).

    Οργανωνει δημοψηφισμα.
    Θελετε προεδρευομενη δημοκρατια ΝΑΙ η ΟΧΙ??

    98% του.."λαου" λεει ΝΑΙ!!
    Ωραια καταργειται η βασιλεια!
    Ο .."λαος" αποφασισε!!!!!!!

    Ο Ιωαννιδης την 20 Νοεμβριου 1973 τον ανατρεπει!!!
    Δεν εγινε κανενα δημοψηφισμα!!
    Ο.."λαος" δεν απεφανθη ΤΟΤΕ!!!
    Μετα βεβαια καθιερωσε γιορτη τη μερα αυτη!! Το "επος του πολυτεχνειου" με τους χιλιαδες νεκρους ηρωες και λοιπα και λοιπα,αν το ξερετε!....

    Ερχεται ο Καραμανλης.
    Πορευεται φυσικα "βασει του δημοψηφισματος του.."λαου"! του 1973.

    Προεδρευομενη δημοκρατια εχουμε!
    Κανει και το 1975 ΑΛΛΟ δημοψηφισμα!
    Να φυγει η οχι η βασιλεια??

    Ο ..κυριαρχος "λαος" και παλι αποφασιζει!
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ!!!!

    Δεν ειναι καταπληκτικο?Ε??

    Εγω νομιζω οτι ειναι.

    Και νομιζω οτι ο καμπουρης καρατζαφερης, καιρος ειναι να μας πει τι εννοει δημοψηφισμα για τα σκοπια,και ποια αξια νομιζει οτι θα εχει...

    Ελα μπουλη πες μας.....

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα δημοψήφισμα δεν έχει καμιά αξία πρακτικά, εξάλλου θα είναι μόνο για το εσωτερικό της χώρας και θα λειτουργήσει όμως τονωτικά για την κυβέρνηση βγάζοντας την από το πολιτικό αδιέξοδο για τα υπόλοιπα τρέχοντα ζητήματα στο εσωτερικό, ως ιδέα δεν είναι κακή! ένα fast δημοψήφισμα –δημοσκόπηση, θα συσπειρώσει τον κόσμο γύρω από την κυβέρνηση. Εάν όμως η εξέλιξη είναι αρνητικη για τη χωρα αυτό θα βλάψει την κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό, μακροπρόθεσμα θα το χρησιμοποιούν όλοι για να πλήξουν το κυβερνων κόμμα.

    Απ ότι φαίνεται το ζήτημα θα απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμη τη χώρα

    vasilis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. THA EPREPE OLOS O PNEBMATIKOS KOSMOS TIS GIS OLA TA PANEPISTIMIA NA PAROUN THESI
    ALLA FENETE I APOXABNOSI EINAI KOLITIKI KAI TOUS KOLISAME OLOUS
    AN I MAKEDONIA DEN EINAI KOMATI TOU ELLINISMOU TOTE OUTE KAI EGW EIMAI ELLINAS ALLA OUTE KAI I ATHINA EINAI ELLINIKI OUTE KAI O PAOK EINAI OMADA TIS MAKEDONIAS
    APO TIN ARXI TOU KOSMOU DEN IPIRXE ANEXARTITO KRATOS POU NA LEGOTANE MAKEDONIA ( DEN MILAME GIA TA KRATI POLEIS)
    EN ETEI 2000 KAI KATI DIMIOURGITE KRATOS ME TO ONOMA MAKEDONIA
    AN OLI I ANTRHOPOTITA TO DEXTI EINAI SWSTO GIA MAS POU ZOUME STIN ELADA NA ALAKSOUME KAI TO ONOMA TIS PATRIDAS MAS TA ONOMATAMAS KAI KAI SIGA SIGA NA TIN KANOUME GIA ALLOU
    AGONAS GIA TO ONOMA ?
    DEN EINAI THEMA AGONA
    AGONA KANIS GIA TIN EPIBIOSI OXI GIA TO AFTONOITO
    ALIMONO MONO STON KOSMAKI OPOU KAI NA ZI POU AFTOI POU SKEFTONTE ETSI KAI DIMIOURGOUNE TETIA PROBLIMATA KAI FANATIZOUN TON KOSMO STO TELOS NA TIN PLIRONI AFTOS I ME FTOXIA I ME KANENA (EXW APO EDW)
    EFXOMAI MONO OLOS O PNEBMATIKOS KOSMOS TIS GIS KAPIA STIGMI NA ANTIDRASI KAI NA MIN AFISI NA GINI AFTI I ATIMIA EIS BAROS TIS ALITHIAS KAI TIS ISTORIAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένα δημοψήφισμα δεν έχει καμιά αξία πρακτικά, εξάλλου θα είναι μόνο για το εσωτερικό της χώρας, θα λειτουργήσει όμως τονωτικά για την κυβέρνηση βγάζοντας την από το πολιτικό αδιέξοδο για τα υπόλοιπα τρέχοντα ζητήματα στο εσωτερικό, ως ιδέα δεν είναι κακή! ένα fast δημοψήφισμα –δημοσκόπηση. θα συσπειρώσει τον κόσμο γύρω από την κυβέρνηση.
    Εάν όμως η εξέλιξη είναι αρνητική για τη χώρα αυτό θα βλάψει την κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό και μακροπρόθεσμα θα το χρησιμοποιούν όλοι για να πλήξουν το κυβερνων κόμμα.

    Απ ότι φαίνεται το ζήτημα θα απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμη τη χώρα

    vasilis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. vasilis.

    15 Φεβρουάριος 2008 9:38 πμ

    ==
    Βασιλακη ενω λες οτι το δημοψηφισμα δεν εχει κανενα πρακτικο αποτελεσμα(και εισαι σωστος),δεν αφηνεις και την..ευκαιρια να παει χαμενη.

    "Θα συσπειρωσει το ..λαο"????

    Ποιον .."λαο" ρε βασιλακη?

    Ο,ΤΙ του πουνε να πει ΝΑΙ η ΟΧΙ,αυτο θα πει .."λαος"!

    Οπως εκανε παντα.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι

    Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις πάντα.

    Έκπληκτος ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί να αρχειοθετούνται, η μία μετά την άλλη, οι υποθέσεις που αγγίζουν πολιτικά την κυβέρνηση της Ν.Δ. και το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Ενώ θα αναμένετε, σύμφωνα με έγκυρες νομικές απόψεις, η συνένωση των δικογραφιών, που είναι διάσπαρτες σε Ανακριτές και Εισαγγελείς, αλλά έχουν κοινό σημείο αναφοράς την υπόθεση Ζαχόπουλου, τελείως αιφνιδιαστικά σήμερα και παρά τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις, προτείνεται να κλείσει, για να μπει στο αρχείο, ένα κρίσιμο κομμάτι της όλης υπόθεσης.
    Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από ό,τι πιστεύαμε και καταγγέλλαμε. Φαίνεται ότι, κάποιοι επιμελούνται ένα δίχτυ προστασίας για το πρωθυπουργικό περιβάλλον και όχι μόνον. Το αίσθημα δικαίου της κοινής γνώμης προσβάλλεται βάναυσα. Η ζημιά που γίνεται στους θεσμούς, στην δικαιοσύνη και στην δημοκρατία είναι τεράστια. Αυτοί που μειδιούν με τα «κατορθώματά τους» αυτά, θα πρέπει να ντρέπονται. Φαίνεται ότι όταν ο κ. πρωθυπουργός λέει «όλα στο φως», εννοεί «όλα στο αρχείο».
    Γιαυτο όλοι πια λένε οι μήνες των είναι μετρημένοι.
    Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου με το μέτρο την ευπρέπεια και το ήθος του , αποτελεί την πιο ασφαλή λύση στο οξυμένο πολιτικό πρόβλημα που ήδη δημιουργείται.
    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ίσως βοηθήσει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αλλάξει σταδιακά η κατάσταση μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του διαλόγου. Με αυτή την έννοια το είπα, μπορεί έτσι να αρχίσει ο πολίτης να μιλάει πολιτικά…

    vasilis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. vasilis

    15 Φεβρουάριος 2008 9:56 πμ

    ==
    Οχι ρε Βασιλακη.

    Πυροτεχνημα ειναι ρε Βασιλακη.

    ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΛΑΟΥ.

    Εγω ειμαι σιγουρος οτι το 98,9% του .."λαου" θα πει ΟΧΙ στην συνθετη ονομασια ,ρε Βασιλακη.

    Το ιδιο ποσοστο ρε Βασιλακη θα πει ΝΑΙ στην συνθετη ονομασια,αν ετσι αποφασισθει...

    Ακου και κανεναν .."εμπειρο"!

    Συνεπως ο καμπουρης ο καρατζαφερης λεει μαλακιες.
    Να αρπαξει και κανενα ψηφο.
    Ολα για το .."μουνι" γινονται (σορυ για την ψηφο ηθελα να πω)..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Δεν ξερω ποιος εχει δικιο σε σχεση με το ονομα Μακεδονια"
    Απ'το σημείο αυτό και μετά σταμάτησα να διαβάζω. Έχετε καταντήσει το Press βοθρόλυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το δημοψηφισμα εχει εννοια! Αν γινει αυτο η αφορμη να παγειωθει η ελληνικη θεση περι βετο στην ενδεχομενη ενταξη της ΠΓΔΜ σε οποιονδηποτε οργανισμο μετεχει η Ελλαδα με ονομα που να μην περιεχει την λεξη Μακεδονια. Εξηγω...

    Αν η Ντορα λεει απλα βετο και παει στην Κοντολιζα και κανει κολοτουμπες, καταλαβαινεται ολοι οτιτο βετο ειναι φανφαρα, απλα να λεμε κ σε λιγο καιρο θα ξεχαστει.

    Αν αποφασησει ομως μεσω δημοψιφισματος κατι τετοιο ο ελληνικος λαος, καμια κυβερνηση δεν θα μπορει να παει κοντρα σε αυτο. Θεμελιωνεται με μπετον αρμε και χαλυβα η ελληνικη θεση. Και ας ερθουν μετα οι σλαβοι να πουν οτι θελουν περι λεονταρισμων τις Ελλαδας η των κυβερνησεων. Αποφαση λαου ειναι, τι φταιει οποιαδηποτε κυβερνηση αλλωστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 15 Φεβρουάριος 2008 11:29 πμ



    Εισαι και πολυ μαλακας καμπουρη.
    Ακου που σου λεω.

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι

    Του Αγίου Βαλεντίνου χθες...
    Αν και εμείς οι τραβεστί πασόκοι πιπώνουμε όλο το χρόνο , η υποχρέωση της καθημερινότητας επιβάλει να απευθύνω τις ευχές μου σε όσους δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη τη μαστόρικη πίπα μου.

    Δυστυχώς με την προχθεσινή δημοσιογραφική απεργία ο λαός δεν έγινε κοινωνός του «πατιρντί» που παίχτηκε στην Λεωφόρο Συγγρού, όπου έχει καταγράφει το απόλυτο ρεκόρ μου σαν διαγαλαξιακού πιπαδόρου εμπλεγμένου στο όργιο κακοδιοίκησης και διαφθοράς που παρατηρήθηκε από την άνοδο του πασοκ στην εξουσία.
    Αν και εδώ με τους υποψιασμένους αναγνώστες και σχολιογραφους του press-gr τούτο έχει φανεί από την πρώτη στιγμή ,είναι καλό να υποσημειώνεται και να τονίζεται κάθε φορά.
    Οι θεϊκές πίπες μου ήταν η πέτρα του σκανδάλου στο εσωκομματικό πρόβλημα του πασοκ. Αυτή την αυτονόητη αλήθεια και για την οποία ξεκινάνε όλα τα ψέματα στην προσπάθεια τους τα διάφορα παπαγαλάκια να αποσύρουν τις ευθύνες του γιωργάκη. Ξέρεται όμως το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και συνεχίζεται ο κατήφορος που δεν έχει τελειωμό, μέχρι την κατάρρευση των που εποικείται..
    Οι μήνες των είναι μετρημένες. Σας έχω γυρίσει τα οπίσθια. Είμαι πουστάρα τελειωμένη.
    Ο λαός ξέρει ήδη ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι οι έχοντες τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της πίπας μου και της πάλαι-ποτέ στενωπού της κωλοτρυπίδας μου αλλά και της ανυποληψίας διεθνώς που έχει οδηγηθεί από το ρεύμα Βενιζέλου το κίνημα των τραβεστί πασόκων που έχει καταγραφεί σαν κηφηναριό, λαμογιάρηδες, κλέφτες, καταστροφείς συνειδήσεων και προσωπικοτήτων.

    Οι πίπες μου είναι αμέτρητες.

    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας μπορούν, αν θέλουν, να πάνε να ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ...
    Ξεχνάνε φαίνεται εκεί στη Θεσσαλονίκη πως έπερεπε να γίνει η Μικρασιατική Καταστροφή και να καθαρίσει ο Χίτλερ τους Εβραίους, για να λέγεται Ελληνική Πόλη.
    Φτάνει, όχι άλλες καταστροφές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να γίνει ήμοψήφισμα στην Ελλάδα για το πώς θα λέγεται μια άλλη χώρα;;; Δεν είναι μεγάλη παπαριά, για βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

    Καμιά αντίρρηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. όΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΚΑΤΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ ΜΑΣ ΒΑΖΑΝΕ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ".
    ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑ ΜΙΣΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Napalm Skopje!!BBQ the mothafuckas well done and raise your glasses to a hearty toast!!!

    How many F16s does it take to change the Skopje attitude and soften them up?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν επόμενος πρόεδρος της Αμερικής θα ελιναι ο Ομπάμα, τότε.....

    (Πηγή: http://thomas.loc.gov/cgi-bin/query/z?c110:S.Res.300:)

    Expressing the sense of the Senate that the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) should stop the utilization of materials that violate provisions of the United Nations-brokered… (Introduced in Senate)

    SRES 300 IS

    110th CONGRESS

    1st Session

    S. RES. 300
    Expressing the sense of the Senate that the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) should stop the utilization of materials that violate provisions of the United Nations-brokered Interim Agreement between FYROM and Greece regarding `hostile activities or propaganda’ and should work with the United Nations and Greece to achieve longstanding United States and United Nations policy goals of finding a mutually-acceptable official name for FYROM.

    IN THE SENATE OF THE UNITED STATES

    August 3, 2007
    Mr. MENENDEZ (for himself, Ms. SNOWE, and Mr. OBAMA) submitted the following resolution; which was referred to the Committee on Foreign Relations

    ——————————————————————————–

    RESOLUTION
    Expressing the sense of the Senate that the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) should stop the utilization of materials that violate provisions of the United Nations-brokered Interim Agreement between FYROM and Greece regarding `hostile activities or propaganda’ and should work with the United Nations and Greece to achieve longstanding United States and United Nations policy goals of finding a mutually-acceptable official name for FYROM.

    Whereas, on April 8, 1993, the United Nations General Assembly admitted as a member the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM), under the name the `Former Yugoslav Republic of Macedonia’;

    Whereas United Nations Security Council Resolution 817 (1993) states that the dispute over the name must be resolved to maintain peaceful relations between Greece and FYROM;

    Whereas, on September 13, 1995, Greece and FYROM signed a United Nations-brokered Interim Accord that, among other things, commits them to not `support claims to any part of the territory of the other party or claims for a change of their existing frontiers’;

    Whereas a pre-eminent goal of the United Nations Interim Accord was to stop FYROM from utilizing, since its admittance to the United Nations in 1993, what the Accord calls `propaganda’, including in school textbooks;

    Whereas a television report in recent years showed students in a state-run school in FYROM still being taught that parts of Greece, including Greek Macedonia, are rightfully part of FYROM;

    Whereas some textbooks, including the Military Academy textbook published in 2004 by the Military Academy `General Mihailo Apostolski’ in the FYROM capital city, contain maps showing that a `Greater Macedonia’ extends many miles south into Greece to Mount Olympus and miles east to Mount Pirin in Bulgaria;

    Whereas, in direct contradiction of the spirit of the United Nations Interim Accord’s section `A’, entitled `Friendly Relations and Confidence Building Measures’, which attempts to eliminate challenges regarding `historic and cultural patrimony’, the Government of FYROM recently renamed the capital city’s international airport `Alexander the Great Airport’;

    Whereas the aforementioned acts constitute a breach of FYROM’s international obligations deriving from the spirit of the United Nations Interim Accord, which provide that FYROM should abstain from any form of `propaganda’ against Greece’s historical or cultural heritage;

    Whereas such acts are not compatible with Article 10 of the United Nations Interim Accord, which calls for `improving understanding and good neighbourly relations’, as well as with European standards and values endorsed by European Union member-states; and

    Whereas this information, like that exposed in the media report and elsewhere, being used contrary to the United Nations Interim Accord instills hostility and a rationale for irredentism in portions of the population of FYROM toward Greece and the history of Greece: Now, therefore, be it

    Resolved, That the Senate–

    (1) urges the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) to observe its obligations under Article 7 of the 1995 United Nations-brokered Interim Accord, which directs the parties to `promptly take effective measures to prohibit hostile activities or propaganda by state-controlled agencies and to discourage acts by private entities likely to incite violence, hatred or hostility’ and review the contents of textbooks, maps, and teaching aids to ensure that such tools are stating accurate information; and

    (2) urges FYROM to work with Greece within the framework of the United Nations process to achieve longstanding United States and United Nations policy goals by reaching a mutually-acceptable official name for FYROM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. gia ton papara @1:12 μμ

    kai epeidi se "epiksan" ston strato, grafeis kai ksepoulas ena terastio komati tis Ellados e?

    Xaramizesai. Ypourgos tha eprepe na gineis esy. Tha dieprepes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το όνομα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που ακούγεται ότι συζητείται σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό αφού το NEO είναι συνεχεία του παλιού.
    Aρα το κράτος των Σκοπίων θα είναι συνεχεία της παλιάς Μακεδονίας του ΦΙΛΛΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΔΡΟΥ.

    οπότε η δική μας Μακεδονία τι θα είναι; απλά μια γεωγραφική περιφέρεια της Ελλάδος που στο άμεσο μέλλον θα χρειαστεί να αποποιηθεί το όνομα αυτό αφού η ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ.

    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΙΟ ΟΡΘΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΟΡΟΙ.

    Π.Χ. ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-
    Northern makedonia

    vasilis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το όνομα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που ακούγεται ότι συζητείται σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό αφού το NEO είναι συνεχεία του παλιού.
    Aρα το κράτος των Σκοπίων θα είναι συνεχεία της παλιάς Μακεδονίας του ΦΙΛΛΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΔΡΟΥ.

    οπότε η δική μας Μακεδονία τι θα είναι; απλά μια γεωγραφική περιφέρεια της Ελλάδος που στο άμεσο μέλλον θα χρειαστεί να αποποιηθεί το όνομα αυτό αφού η ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ.

    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΙΟ ΟΡΘΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΙ ΟΡΟΙ.

    Π.Χ. ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-
    Northern makedonia

    vasilis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 15 Φεβρουάριος 2008 1:12 μμ

    Εκεί ανακάλυψες οτι είσαι και συ παιδί του Πασχάλη?
    Γιατί τη μάνα σου την πήδηξαν όλοι στη πόλη αλλά έπιασε μόνο του τραγουδιστή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ρε wolfακο τι έγινε?
    Χωρίς καθόλου Τσίπρα αυτη η δόση???
    Με προβληματίζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Tο εκπληκτικο ειναι οτι εδω μεσα μπαινουν αλλοδαπα κωλοπαιδια, και οι Ελληνες δεν το παιρνουν ειδηση, και μιλανε μαζι τους σαν να απευθυνονται σε ελληνες!!

    Γαμημενε ΟΗΕ, ο,τι και να κανεις, εμεις θα σε γραψουμε στ' αρχιδια μας.

    Μαλακισμενα αλλοδαπα, που εχετε εισχωρησει στις ελληνικες κυβερνησεις, καποια στιγμη θα βρεθειτε στην αγχονη.

    Σλαβοι, τουρκοι και βλαχοι Βαρδαριας ( Μπανοβινα βαρνταρσκατα ), καθως και οι Σκιπεταροι απο τον Καυκασο, ανεξαρτητα απο το τι λετε και τι σας ενθαρρυνει Βουλγαρια, Σερβια και Μοσχα, οι τυχες σας θα ειναι δυσοιωνες.
    Καθε φορα που θα μπαινετε - εαν μπαινετε - στην Μακεδονια, θα τρωτε κλωτσιες οπως αρμοζει σε σκουπιδια. Θα ακουτε Θεσσαλονικη, και θα τρεμετε!

    Αλλοδαπα μαζωματα, εδω μπορει μεν να προστατευεστε απο ανωνυμια, αλλα ως βλητα που ειστε δεν θα μπορειτε να κρυβεστε για καιρο.
    Γαϊδουρια ειστε, κλωτσιες θα φατε!

    Οσο για τους αλητες παραπολιτικους, δεν θα τολμουν ουτε να ψωνισουν απο το σουπερμρκετ, οταν τους ξεμπροστιασουν. Μπορει να υπαρχουν πολλοι αγραμματοι σ' αυτη τη χωρα, αλλα υπαρχουν και πολλοι 4οι οροφοι για σας. Ή θα σας πηδηξουν ή θα πηδατε απο μονοι σας.

    Οι πεμπτοφαλλαγγιτες, τελος, εχουν μια διεξοδο διαφυγης στην Ιταλοαλβανια και Ρομανια, εαν θελουν να αποφυγουν την αγχονη.

    Οι Γυφτογερμανοι των ΗΠΑ και της Ευρωπης, μαζι με τα τουρκομογγολικα τσιρακια τους, συντομα θα δοκιμασουν τι εστι ελληνικη αντεπιθεση. Αρκετα μας ζαλισαν τ' αρχιδια.

    Οι γαλλικες μυξοπαρθενες, εαν φανουν εξυπνες, θα φροντισουν να πλυθουν οσο μπορουν καλυτερα, αντι να φοραν κολονιες για να καλυπτουν τη βρωμα τους.

    Ο χρονος και το διαδικτυο ειναι με το μερος μας. Η μελετη Ιστοριας θα ειναι προσβασιμη στον καθενα.

    Και να θυμαστε παντα:

    Ποτε δεν ειχε σημασια ο αριθμος των Αλητων!

    ΕΥΘΥΔΗΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτο το ξοανο με υπογραφη Μπαζιλις
    ποιος το πληρωνει? Τα σκοπια, το Μπεογκραντ, η Μοσχα, ή κατα πασα πιθανοτητα η Σοφια?
    Πειτε του να πα να γαμηθει πουθενα αλλου, για να μην λερωνω το σαλιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. babis, είσαι Πόντιος πουλάκι μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τα Σκόπια διαλύονται παίδες. Γιατί οι Αμερικανοί την αναγνώρισαν σαν "Δημοκρατία της Μακεδονίας";

    Καταλάβαιτε το. Αυτό που είχε προτείνει ο Μιλόσεβιτσ στον Μητσοτάκη για διαίρεση του κράτους (μισό στη Γιουγκοσλαβία, το άλλο μισό στην Ελλάδα) γίνεται πραγματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. θεωρώ απαράδεκτο και υποτιμητικό για το σαιτ σας να δημοσιευονται τέτοιες απόψεις που κάνουν κακό μονο στην αξιοπιστία του σαιτ σας..την ηδη καταρρακώμενη
    ειναι γραφή αυτη του λύκου?
    μην απορείται που κανατε μπαμ και τώρα πέφτεται αυτά παθαίνουν οσοι δημοσιευουν τον καημο του κάθε αγάμητου.
    αντίο απο μένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Για να μην παρεξηγούμαι:

    με το πρώτο μου σχόλιο ήθελα να καυτηριάσω τη λογική του άρθρου που ήταν επιθετική δίχως ίχνος διάθεσης αυτογνωσίας.

    Φυσικά και στο γειτονικό υπό διαμόρφωση κρατικό μόρφωμα επικρατεί άκρατος μεγαλοϊδεατισμός και εξαπάτηση των ανθρώπων ως προς τα ζητούμενα συγκρότησης μιας συλλογικής ταυτότητας στον σύγχρονο κόσμο.

    Από την άλλη, η φάρσα αυτή θεωρώ ότι αποτελεί επανάληψη της ιστορίας που έχουμε βιώσει στην Ελλάδα και... ακόμη δεν ελέγχεται. Δέστε την παραφορά με την οποία αντέδρασε η κοινωνία μας και οι επίσημοι φορείς σε σχέση με το γνωστό βιβλίο της Ιστορίας. Είμαστε ανασφαλείς στο βαθμό που η συλλογική ταυτότητά μας βασίζεται σε παρελθοντολογικούς μύθους και όχι σε ένα δυναμικό γίγνεσθαι.

    Η υποκρισία που χαρακτηρίζει την επίσημη κυβέρνηση της χώρας μας, είναι η υποκρισία από την οποία διακατέχεται η κοινωνία μας. Ο φόβος της αλλαγής, η συντήρηση, η αποσιώπηση της διαφορετικότητας, η βάπτιση και αλλαγή ονόματος των Αλβανών εργατών προκειμένου να ταιριάξουν στο στερεότυπο, ο σεξισμός δίχως όρια, οι αλλοτριωμένες μειωνότητες, οι ανύπαρκτοι εξαρτημένοι της Ομόνοιας, το κουτσομπολιό στη θέση του δημόσιου λόγου... Όλα αυτά τα συμπτώματα ενός γκέτο, ενός φοβικού γκέτο, σχετίζονται με το φόβο και την άμυνα απέναντι στην πραγματικότητα.

    Το Μακεδονικό είναι ένα "σπυρί", αλλά η αρρώστεια είναι βαθύτερη. Είναι η έλλειψη πολιτικού ρεαλισμού, η ανικανότητα έκθεσης των προβλημάτων στην κοινωνία και η ανάληψη δεσμευτικού διαλόγου ανάμεσα στους κοινωνικούς παίχτες.

    Καταναλωθήκαμε σε υπερβολές για την δημιουργία εντυπώσεων. Δακρύσαμε για το μεγαλείο της χώρας μας εν μέσω ποδοσφαιρικών και Ολυμπιακών θριάμβων, διψασμένοι για επιβεβαίωση. Τί δακρύβρεχτο και συναισθηματικό έργο!

    Δεν νοιαστήκαμε για τους λογαριασμούς που έπονται. Μας ένοιαζε κυρίως να μας δουν οι άλλοι ντυμένους με την βραδυνή τουαλέτα, να λαμπυρίζουν οι παγιέτες στα φώτα των πολυελαίων.

    Θυμάμαι μια ξαδέρφη μου που τώρα ζει με αντικαταθλιπτικά, πως πάσχιζε να δειχτεί αγοράζοντας μοντέρνα ρούχα (εποχή '65-'70). Πως χαλούσε ότι είχε και δεν είχε σε στολίδια, προκειμένου να φαντάζει επιθυμητή. Ακολούθησαν αποτυχημένοι γάμοι, κηδείες και μια λαμπρή κόρη! Ω, το θαύμα. Ένα εξαιρετικό νέο κορίτσι που μέσα από τα τραύματα κατάφερε να τελειώσει την Αρχαιολογία, επιβίωσε ως εθελόντρια σε κάποιο οργανισμό -επί δύο χρόνια!- προκειμένου να βελτιώσει το βιογραφικό της και αγωνίζεται σήμερα να βρει λεφτά για ένα μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Στην Αγγλία... (στο βάθος, η μαμά Ελλάδα, κλαψουρίζει την ίδια ώρα, φωνάζει ότι δεν την αγαπάει κανείς και ζητά περισσότερα αντικαταθλιπτικά.)

    Ο ναρκισσισμός είναι το πρόβλημα αγαπητοί φίλοι!
    Και ο ναρικισσισμός δεν υποχωρεί χωρίς πολιτικοποίηση μέχρι το μεδούλι, χωρίς μόρφωση, χωρίς στροφή προς την πραγματικότητα.
    Συμφωνείτε;
    Και αν συμφωνείτε, τί πιστεύετε ότι είναι πιο σημαντικό; Να βρίζουμε τους Σκοπιανούς που θέλουν να μας μοιάσουν, ή να κοιτάξουμε τα μούτρα μας στον καθρέφτη και να δούμε ποιοι είμαστε, ποιά είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία μας, ποιες οι προοπτικές μας...

    Δεν είναι πιο σημαντικό να κάνουμε επείγουσα στροφή προς το μέλλον;

    Γιατί χαντακώνουμε τους πιο ταλαντούχους νέους μας, γιατί τους διώχνουμε ελλείψει ευκαιριών, έρευνας, επενδύσεων σε δυναμικούς τομείς, ελλείψει πίστης στην πρωτοπορία κάθε είδους;

    Αυτή τη στιγμή, έχω την αίσθηση ότι ζούμε μια κορύφωση όλου αυτού του ψυχοκοινωνικού δράματος. Φοβούμαι ότι η πορεία που ακολουθούμε μας επιφυλάσσει κι άλλα τραύματα τύπου "μικρασιατική καταστροφή", "χούντα", "μαύρο 89", ή,σμήνη σχετικά ελεγχόμενων αναταράξεων (όπως αναλογεί σε ένα πιο σταθερό κράτος που ανήκει στην Ευρωπαϊκή ένωση). Όμως το μέλλον είναι άδηλο.

    Για να αποφύγουμε τα χειρότερα, πρέπει να ενεργοποιήσουμε τα πολιτικά μας αντανακλαστικά.
    Αργούμε φίλοι μου, αργούμε!

    Όταν εξελέγη η κυβέρνηση Καραμανλή την πρώτη φορά, ένοιωσα να γκρεμίζεται μέσα μου η ελπίδα ότι η κοινωνία μας ήθελε πάση θυσία να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό. Το Πασόκ, όπως αποδείχτηκε, ήταν βυθισμένο στον κυβερνητισμό και υπήρχε μεγάλη διαφθορά, όμως η κοινωνική ατζέντα ήταν σε κάποια σημεία ξεκάθαρη. Ο Σημίτης ήταν αντίθετος στον ψυχισμό του "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" -αν μη τι άλλο- ... εννοώ, ότι ως γνωστόν, ο Σημίτης είχε εκσυγχρονιστική ατζέντα. Αυτό ήταν κάτι που μάλλον ήταν καλό να συνεχιστεί, αλλά κυρίως να επεκταθεί και να συμπεριλάβει την κριτική και τις διορθώσεις που αναλογούν σε ένα τέτοιο εγχείρημα.
    Προφανώς, δεν ήταν εφικτό. Υπήρχε η απόσταση, το χάσμα, η χαίνουσα πληγή μιας δεξιάς, παραδοσιακής Ελλάδας που για να συμβαδίσει, χρειαζόταν να έρθει και πάλι στο προσκήνιο, να κάνει την δημόσια ψυχανάλυση που είχε ανάγκη. Και αυτό παρακολουθούμε.

    Είναι επίπονο να βλέπεις τις διεργασίες αυτές. Είναι επίπονο να συνειδητοποιείς στο βάθος ότι το πρόβλημά μας σχετίζεται και με το γηραιόν της κοινωνίας μας. Οι νέοι είναι λίγοι και οι παλιοί είναι παντού στις θέσεις εξουσίας. Το όλο σύστημα δεν ανανεώνεται. Οι μετανάστες μας δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα, δεν είναι μέρος της πολιτικής διαδικασίας ακόμη. Έτσι, δεν μπορούν να συνεισφέρουν.

    Απέχει πολύ ακόμη η μέρα που οι μετανάστες μας θα παίρνουν πολιτικά αξιώματα και πρωτοβουλίες ανανέωσης.
    Η πολυπολιτισμική και ανανεωτική Ελλάδα, που δεν θα τρέμει την Μακεδονία γιατί θα την έχει εντάξει στο δίκτυο των πανεπιστημίων της, στο δίκτυο της έρευνας, της τεχνολογικής πρωτοπορίας, στο ευρύτερο δίκτυο μιας συλλογικής δυναμικής δίχως σύνορα... η "μετα-Ελλάδα", είναι ακόμη ένα όνειρο και πιθανά, ένα όνειρο που δεν θα πραγματοποιηθεί.

    Ίσως, το μέλλον αυτής της χώρας να είναι να συρρικνωθεί σε ένα είδος κλαμπ Μεντιτερανέ και καζίνο, χώρος αδιαφανούς συνδιαλλαγής, πολιτικά ανύπαρκτος... περιθωριακή, ξενοδοχειακή μονάδα, δορυφόρος της Ευρώπης και γέφυρα της Τουρκίας, την ίδια στιγμή που η Τουρκία θα μετατρέπεται σε δυναμικό κέντρο εξελίξεων. Δεν ξέρω.

    Εν πάση περιπτώσει, προκειμένου να επαληθευτεί το καλό σενάριο, επείγει μια μεταρρύθμιση που να βάζει τους νέους στο πολιτικό παιχνίδι με ΠΛΗΡΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, να εισάγει τους νέους στο οικονομικό παιχνίδι του ρίσκου και της ανταμοιβής, να εισάγει τους μετανάστες στην πολιτική μας ζωή και να αποκομματικοποιεί της εκπαίδευση.Γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. η Δημοκρατια της μακεδονιας σωστα λεγεται ετσι .δεν εχει κανενα δικαιωμα η ελλαδα να πιεσει τη Δημοκρατια της μακεδονιας

    το ολο θεμα ειναι εθνικιστικη προπαγανδα των ελληνικων κυβερνησεων .οι ελληνες φασιστες πατανε εκει και συνεχιζουν να προβαλλουν αυτο το ηλιθιο θεμα

    οπως και να λεγεται αυτη η χωρα δεν εχει καμια επιπτωση για εμας.

    ας λεγονται οπως θελουν.

    ο αμλακας που εγραψε αυτο αρθρο ειναι για τον μπουτσο.
    ακου λεει οι σκοπιανοι θα παρουν αερα......


    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η δημοκρατια της Μακεδονιας λεγοταν με αυτη την ονομασια και πριν διαλυθει η γιουγκοσλαβια.
    Σοσιαλιστικη δημοκρατια της Μακεδονιας ηατν η επισημη ονομασια.

    τοτε δεν μιλαγατε ομως ρε μαλακιστηρια εθνικιστες.
    μετα τη διαλυση της γιουγκοσλαβιας η ελληνικη κυβερνηση βρηκε ευκαιρια να ξεφυγει απο τα εσωτερικα οικονομικα και κοινωνικα προβληματα της και με τη βοηθεια των ηλιθιων ελληναραδων φασιστων αλλα και με τη χρηση εκτεταμενης προπαγανδας καταφερε να αποπροσανατολισει την κοινη γνωμη


    τωρα μετα απο τοσα χροναι συνεχιζεται να μας τα πρηζεται εμ αυτο το ηλιθιο θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 15 Φεβρουάριος 2008 4:04 μμ

    O μοναδικός φασίστας εδω είσαι εσύ.
    Ολοι οι άλλοι εκθέτουν απόψεις, μόνο εσύ έχεις απαιτήσεις.
    Όπως κάθε κομπλεξικός που προσπαθεί να δείξει την ύπαρξή του, κάνει φασαρία.
    Άντε στη κουζίνα σου καλή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΕΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ.

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΙΑΝΙ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΜΠΑΡΓΚΟ,ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ CIA,ΚΑΝΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ,ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΡΣΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
    ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Βλαμένε abx
    Μ'αρέσει να ζώ επικίνδυνα.
    Εσένα αν δε σε σηκώνει το κλίμα αραίωνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τα αλλοδαπα κωλοπαιδια συνεχιζουν το χαζο βιολι και την ηλιθια προπαγανδα.

    Λιγο παραπανω, οργιασε ενας ολοκληρωμενος Μαλθακας με λογια γλωσσα, τρεφοντας ελπιδες οτι οι Ελληνες αναγνωστες, συνηθισμενοι στο κουτοχορτο με το οποιο τον ταϊζουν εδω και χρονια, διαφοροι κοπανοι εκδοτες και διαφοροι λυσασμενοι για χρημα ρασοφοροι κρετινοι, θα χαψουν και την δικη του ζωοτροφη!

    ΕΝΩ νοιαζεται για τους Βουλγαρους Βαρδαριας, και προσπαθει βλακωδως μπροστα στα ματια μας να τους αποσυνδεσει απο οποιονδηποτε κινδυνο αυτοι συνιστουν για την Ελλαδα, ΑΙΦΝΗΣ ανησυχει για τους Τουρκομογγολους που (παρανομως) κατοικουν απεναντι!!!

    Δλδ, οσοι βαρβαροι αλητες κατοικουν στα βορεια, παιρνουν ενα ωραιοτατο συγχωροχαρτι απο αυτο το μπουμπουκι, την αλλη, ομως, κι ολας στιγμη, παυει να υπαρχει κατανοηση για τους βαρβαρους που μενουν ανατολικωτερα!

    Κατι τετοιο, ονομαζεται ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ.

    Μπορουμε να υποθεσουμε οτι εχει πληρωθει σε δολαρια ΗΠΑ, αν δεν γνωριζαμε την απεχθεια των αμερικανων συμμοριτων απεναντι στους Σλαβους των Βαλκανιων και οχι μονο.

    Ειτε δολαρια, ειτε σεκελ, ειτε λιρες αγγλιας ή ιταλιας... σημασια εχει οτι τα νουμερα προσπαθουν και κοπιαζουν διαρκως και αδιαλειπτως!

    Αυτο με τη σειρα του σημαινει οτι εχουν επενδυσει ή θελουν να επενδυσουν σε μια Ελλαδα που θα παψει να ειναι κυριαρχη.

    Ως γομαρια που ειναι απο ηθικης αποψεως, και ηλιθιοι απο διανοητικης, δεν θα σταματησουν απο μονοι τους να δοκιμαζουν την εφαρμογη διαφορων σχεδιων τους, παρα μονο εαν οι Ελληνες τους βαλουν στη θεση τους.

    ΕΥΘΥΔΗΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. λεβεντες υπαρχουν 3 τροποι να ρυθμιστει το θεμα με την ψευτομακεδονια (μαθανε οτι γαμιομαστε πλακωσαν και οι γυφτοι) και θα σας τους πω , αφου πρωτα σας θεσω υποψιν τα κατωθι:

    1= ΑΝ λεω ΑΝ οι η μικρη μειοψηφια της χωρας αυτης που νομιζει οτι ειναι 'μακεδονες' το πιστευε αυτο κιολας ,εσεις τι λετε οτι θα εκανε οταν αυτος ο τοπος αποσκιρτουσε απο την πρωην γιουγκοσλαυια ??? ΜΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΡΩΤΗΜΑ ? ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (εδω δεν τιθεται θεμα ουτε απο τους γυφτοσκοπιανους οτι ειναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ..) ΑΡΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ..και οχι να θελουν η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ακομα και γιαυτους) να ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ελλαδα ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΕΙ σε ενα κομματι που ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ανηκε στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....

    2= Η μονη (κακως)χωρα που δεν διεκδικει τα εδαφη των γυφτοσκοπιανων ειναι η ΕΛΛΑΣ , καθαρα θετει θεμα η αλβανια η σερβια και η βουλγαρια... αν εσεις εισασταν εστω και γιαλαντζι μακεδονες που θα ζηταγατε βοηθεια ?

    3= Αφου ειναι (και το ξερουν οι περισσοτεροι εκει) ενα θνησιγενες
    κρατιδιο (οι αλβανοι ειναι ηδη 40$(με υπερδιπλασια υπεργεννητικοτητα..) οι βουλγαροι 20% οι Ελληνες 10% οι ψευτομακεδονες 20% και 10% εβραιοι-γυφτοι και τουρκοι...πραγμα που σημαινει οτι σε 5-10 χρονια αντιο ΖΩΗ..

    τωρα ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ..

    1= το πολιτικο τσογλαναριο που διοικει την Ελλαδα (ως συνηθως ξενοκινητο , οπως και η αριστερα ...παραδοσιαααακαααα)εχει ιδρωσει (και καλα κανει) γιατι βλεπει οτι αυτο το σπυρι (ετσι το βλεπουν αυτοι..) μπορει να κακοφορμισει.. και να τους παρει(που θα τους παρει αργα η γρηγορα) ο διαολος αν προδωσουν ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ... και αν το τολμησουν ΓΡΑΦΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΦΤΕ = Το παρον ψαυτοπολιτικο συστημα καταρρει..

    2= να συνελθουν οι ψευτομακεδονες και να ενωθουν με Ελλαδα Η Να αναγνωριστουν απο αυτην ως ανεξαρτητο και προστατευομενο κτρατιδιο με ονομα ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ αναφορας σε Μακεδονια..

    3= να τους κοψουν τα λαρρυγια (με οποιοδηποτε ονομα και αν εχουν) που θα τους τα κοψουν οι αλβανοι μεσα στην επομενη χρονια (διαμοιραζωντας τα κουρελια τους με βουλγαρους και σερβους) και να περασουν σαν μεγαλοι μαλακες στο περιθωριο της ιστοριας...

    ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ...

    γραφτε αυτα που σας λεω και θα με θυμηθειτε πριν το επομενο παγκοσμιο κυπελλο ....

    ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ... ΟΥΤΕ ΤΑ ΝΑΤΟ ΣΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.... ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ ...

    ΧΑΙΡΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ποιο κοθωνι κρυβεται πισω απο τον βλαχο με το ψευδωνυμο Μιραντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ενα Ψαρι που το έλεγαν Μιραντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σε παρακαλώ... Ευθύδημε, μη σκίζεις τα ρούχα σου. Δείξε καλή πίστη στους συνανθρώπους σου. Σε αυτό που έγραψα εσύ κατάλαβες ότι "βρίζω" ή "φοβάμαι" τους Τούρκους και υποστηρίζω άλλους; Το μόνο που κάνω είναι να παρακολουθώ τις δυναμικές. Συμπαθώ όλους τους γείτονές μας κι εύχομαι το καλύτερο για όλους. Μ'ενδιαφέρει η δημοκρατική κοινή πρόοδος και όχι η ανάπτυξη ζωνών (slavery derrived planning τύπου ζέβρας... if you know what I mean).
    Μη συνομωσιολογείτε, είμαι μια απλή έντιμη και δημοκρατική πολίτης, όσο κι αν μοιάζει απίστευτο για τους κακόπιστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. τι σας φταίνε οι κάτοικοι της πΓΔΜ ρε τούβλα αντί να τα βάζεται με τους Μαλάκες που σας πληροφόρησαν οτι ετσιθελικά πάνε να μας πάρουν το ¨ονομα", η Μακεδονία εδω και 1000 χρόνια κατοικείται απο σλαβόφωνους λαούς, και το 13 που ο Βενιζέλος έστειλε το στρατο έκει μονο το 15% ήταν Έλληνόφωνοι, οι άλλοι ήταν τουρκοι, σλάβοι και οβρέοι. με τις ανταλλαγές του 23 ενισχύθηκε το ελληνιοκό στοιχείο και μετα τον εμφύλιο έφυγαν οι σλάβοι αφου ήταν με τον ΔΣΕ.
    απο το 44 χρησιμοποιούν το ονομα Σοσιαλιστική δημοκραρία της Μακεδονίας.
    και εσείς πιστεύεται οτι σας λένε οι παπάδες και οι φαστίστες της ΤιΒι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ρε 6.06 , αιντε πνιξου στον συφιλιδικο Ελλαδοφοβισμο σου ερυθροφασιστα και διεθνιστη του κωλου..

    η φαρα σου (ευτυχως μικρη) ειναι και γνωστη και βρωμερη..

    αντε να γλυψεις των αφεντικων σου το κωλο και μην ανακατευεσαι σε πραγματα που δεν καταλαβαινεις...
    και το σοι σου αναμιχθηκε και ειδες τι επαθε ρουφιανε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. uxnnhkznΌλος ο κόσμος να τους αναγνωρίσει, εμείς δεν πρέπει να τους αναγνωρίσουμε. Δεν πάει να πει ότι “επειδή γαμ..mpippp όλοι, θα πρέπει να γαμ..mpippp κι εμείς”. Ούτε το ζήτημα είναι τελειωμένο. Γιατί έρχονται κι οι αμερικανικές εκλογές. Δείτε τι υπέγραψε ως γερουσιαστής, ο νυν υποψήφιος Πρόεδρος της Αμερικής:

    (Πηγή: http://thomas.loc.gov/cgi-bin/query/z?c110:S.Res.300:)

    Expressing the sense of the Senate that the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) should stop the utilization of materials that violate provisions of the United Nations-brokered… (Introduced in Senate)

    SRES 300 IS

    110th CONGRESS

    1st Session

    S. RES. 300
    Expressing the sense of the Senate that the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) should stop the utilization of materials that violate provisions of the United Nations-brokered Interim Agreement between FYROM and Greece regarding `hostile activities or propaganda’ and should work with the United Nations and Greece to achieve longstanding United States and United Nations policy goals of finding a mutually-acceptable official name for FYROM.

    IN THE SENATE OF THE UNITED STATES

    August 3, 2007
    Mr. MENENDEZ (for himself, Ms. SNOWE, and Mr. OBAMA) submitted the following resolution; which was referred to the Committee on Foreign Relations

    ——————————————————————————–

    RESOLUTION
    Expressing the sense of the Senate that the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) should stop the utilization of materials that violate provisions of the United Nations-brokered Interim Agreement between FYROM and Greece regarding `hostile activities or propaganda’ and should work with the United Nations and Greece to achieve longstanding United States and United Nations policy goals of finding a mutually-acceptable official name for FYROM.

    Whereas, on April 8, 1993, the United Nations General Assembly admitted as a member the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM), under the name the `Former Yugoslav Republic of Macedonia’;

    Whereas United Nations Security Council Resolution 817 (1993) states that the dispute over the name must be resolved to maintain peaceful relations between Greece and FYROM;

    Whereas, on September 13, 1995, Greece and FYROM signed a United Nations-brokered Interim Accord that, among other things, commits them to not `support claims to any part of the territory of the other party or claims for a change of their existing frontiers’;

    Whereas a pre-eminent goal of the United Nations Interim Accord was to stop FYROM from utilizing, since its admittance to the United Nations in 1993, what the Accord calls `propaganda’, including in school textbooks;

    Whereas a television report in recent years showed students in a state-run school in FYROM still being taught that parts of Greece, including Greek Macedonia, are rightfully part of FYROM;

    Whereas some textbooks, including the Military Academy textbook published in 2004 by the Military Academy `General Mihailo Apostolski’ in the FYROM capital city, contain maps showing that a `Greater Macedonia’ extends many miles south into Greece to Mount Olympus and miles east to Mount Pirin in Bulgaria;

    Whereas, in direct contradiction of the spirit of the United Nations Interim Accord’s section `A’, entitled `Friendly Relations and Confidence Building Measures’, which attempts to eliminate challenges regarding `historic and cultural patrimony’, the Government of FYROM recently renamed the capital city’s international airport `Alexander the Great Airport’;

    Whereas the aforementioned acts constitute a breach of FYROM’s international obligations deriving from the spirit of the United Nations Interim Accord, which provide that FYROM should abstain from any form of `propaganda’ against Greece’s historical or cultural heritage;

    Whereas such acts are not compatible with Article 10 of the United Nations Interim Accord, which calls for `improving understanding and good neighbourly relations’, as well as with European standards and values endorsed by European Union member-states; and

    Whereas this information, like that exposed in the media report and elsewhere, being used contrary to the United Nations Interim Accord instills hostility and a rationale for irredentism in portions of the population of FYROM toward Greece and the history of Greece: Now, therefore, be it

    Resolved, That the Senate–

    (1) urges the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) to observe its obligations under Article 7 of the 1995 United Nations-brokered Interim Accord, which directs the parties to `promptly take effective measures to prohibit hostile activities or propaganda by state-controlled agencies and to discourage acts by private entities likely to incite violence, hatred or hostility’ and review the contents of textbooks, maps, and teaching aids to ensure that such tools are stating accurate information; and

    (2) urges FYROM to work with Greece within the framework of the United Nations process to achieve longstanding United States and United Nations policy goals by reaching a mutually-acceptable official name for FYROM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. αγαπητοι λεβεντες υπαρχουν 3 τροποι να ρυθμιστει το θεμα με την ψευτομακεδονια (μαθανε οτι γαμιομαστε πλακωσαν και οι γυφτοι) και θα σας τους πω , αφου πρωτα σας θεσω υποψιν τα κατωθι:

    1= ΑΝ λεω ΑΝ οι η μικρη μειοψηφια της χωρας αυτης που νομιζει οτι ειναι 'μακεδονες' το πιστευε αυτο κιολας ,εσεις τι λετε οτι θα εκανε οταν αυτος ο τοπος αποσκιρτουσε απο την πρωην γιουγκοσλαυια ??? ΜΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΡΩΤΗΜΑ ? ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (εδω δεν τιθεται θεμα ουτε απο τους γυφτοσκοπιανους οτι ειναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ..) ΑΡΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ..και οχι να θελουν η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ακομα και γιαυτους) να ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ελλαδα ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΕΙ σε ενα κομματι που ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ανηκε στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....

    2= Η μονη (κακως) χωρα που δεν διεκδικει τα εδαφη των γυφτοσκοπιανων ειναι η ΕΛΛΑΣ , καθαρα θετει θεμα η αλβανια η σερβια και η βουλγαρια... αν εσεις εισασταν εστω και γιαλαντζι μακεδονες που θα ζηταγατε βοηθεια ?

    3= Αφου ειναι (και το ξερουν οι περισσοτεροι εκει) ενα θνησιγενες
    κρατιδιο (οι αλβανοι ειναι ηδη 40$(με υπερδιπλασια και βαλε υπεργεννητικοτητα..) οι βουλγαροι 20% οι Ελληνες 10% οι ψευτομακεδονες 20% και 10% εβραιοι-γυφτοι και τουρκοι...πραγμα που σημαινει οτι σε 5-10 χρονια αντιο ΖΩΗ..

    τωρα ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ..

    1= το πολιτικο τσογλαναριο που διοικει την Ελλαδα (ως συνηθως ξενοκινητο , οπως και η αριστερα ...παραδοσιαααακαααα)εχει ιδρωσει (και καλα κανει) γιατι βλεπει οτι αυτο το σπυρι (ετσι το βλεπουν αυτοι..) μπορει να κακοφορμισει.. και να τους παρει(που θα τους παρει αργα η γρηγορα) ο διαολος αν προδωσουν ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ... και αν το τολμησουν τελικα τοτε ΓΡΑΦΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΦΤΕ = Το παρον ψαυτοπολιτικο συστημα καταρρει..

    2= να συνελθουν οι ψευτομακεδονες και να ενωθουν με την Ελλαδα Η Να αναγνωριστουν απο αυτην ως ενα ανεξαρτητο και προστατευομενο κρατιδιο με ονομα ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ αναφορας σε Μακεδονια..

    3= να τους κοψουν τα λαρυγγια (με οποιοδηποτε ονομα και αν εχουν) που θα τους τα κοψουν οι αλβανοι μεσα στην επομενη χρονια (διαμοιραζωντας τα κουρελια τους με βουλγαρους και σερβους) και να περασουν σαν μεγαλοι μαλακες στο περιθωριο της ιστοριας...

    ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ...

    γραφτε αυτα που σας λεω και θα με θυμηθειτε πριν το επομενο παγκοσμιο κυπελλο ....

    ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ... ΟΥΤΕ ΤΑ ΝΑΤΟ ΣΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΥΤΕ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΣΟΡΟΣ .... ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ ... ΑΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΘΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ...

    ΧΑΙΡΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. για τους ρωσόφιλους της νουδού και τα σεντόνια λαμακίες που γράφουν!

    αυτά που είπε ο πούτιν για την κύπρο, χτες, για καλό μας είναι ή για κακό;

    αυτός είναι ο ελληνορωσικός έρωτας;


    όχι πως σας πήραμε ποτέ στα σοβαρά, δεξιοί εγκάθετοι χαζοβιόληδες (δείκτης συναισθηματικής ανάπτυξης κολλημένος στη σκατική περίοδο)

    αλλά αλάξτε "σεντόνι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 7.15 μαλλον εχεις δικιο, μονο οι μαλακοαριστεροι ηταν τοσο εμετικα ρωσσοφιλοι ,οτι και να κανουν οι δεξιοι τετοια σκλαβια δεν την αντεχουν... ας παραιτηθουν λοιπον οι δεξιοι , μονο οι αριστεροι ειναι οι βδελυροι σφουγγοκωλαριοι των ξενων , αρα συμφωνουμε και μια ΦΟΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλά αν νομίζεις οτι η υποθεση ακόμα παίζεται είσαι και πολύ κοροιδο. Το Μακεδονία έχει κατοχυρωθεί διεθνώς ρεεεε. Ανοιξτε καμιά ξένη εφημερίδα, διαβάστε κανένα ξένο site, πηγαίνετε κανένα ταξίδι να ξεστραβωθείτε ρεεεεεεεεε
    Τα υπόλοιπα είναι για τους ηλίθιους που μασάνε κουτόχορτο και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Συμφωνώ.Δείτε και το παράδειγμα της Κύπρου με την καταψήφηση του σχεδίου Ανάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Παίδες,

    κοντεύουμε να πάθουμε ...overdose διαπιστώσεων της μαύρης μας της μοίρας! Καμιά προτασούλα; Γιατί:
    "Όποιος έχει ένα πρόβλημα και αδυνατεί να βρει την λύση του εντός 48 ωρών, τότε, προσχωρεί στην συνομοταξία των ηλιθίων, αυτοδικαίως", είπε, κάποτε, η Ευνοουμένη των Θεών.

    PROBLEM: Ο κόσμος που ζούμε είναι μπουρδέλο. Τι φταίει, ώστε να το αλλάξουμε και να 'ρθουμε στα ίσια;

    "Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι".

    Ποιος είναι το κεφάλι του Κόσμου; Οι καλούμενοι Δυτικοί = ΗΠΑ + ΕΕ.

    Απο πού έλκουν την καταγωγή τους αυτοί; Απο την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

    Τι έχει στο κεφάλι του το "κεφάλι" της Διοίκησης του Κόσμου; Απο το 325 μ.Χ., είναι Χριστιανοί στο πνεύμα.

    Τι σημαίνει Χριστιανός; "Μη ελληνικής Παιδείας άτομο", κατά αυτοπροσδιορισμό τους.

    Αφού το "κεφάλι" καθοδηγείται λανθασμένα απο το πνεύμα του Χριστιανισμού, τα τελευταία 1683 χρόνια,
    ΤΟΤΕ,
    μήπως είχαν δίκιο οι Έλληνες να πιστεύουν αυτά που πίστευαν, φτιάχνοντας, έτσι, τον απαράμιλλο Πολιτισμό τους, κι έκαναν λάθος αρχικά οι Ρωμαίοι κι ύστερα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι,
    ΟΠΟΤΑΝ:
    πρέπει να επανέλθουμε στον κλασικό ελληνικό τρόπο Σκέψης, στην ελήνική Παιδεία; ΝΑΙ, γιά!

    Ποιά είναι αυτή η Παιδεία, λοιπόν, που είναι και η ΛΥΣΗ για την αποφυγή της αναπόδραστης πορείας μας "με τα χίλια" προς τον γκρεμό;
    Η ελληνική Παιδεία κωδικοποιείται στο
    "ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ,
    ιδέες- Δόγματα κι ανθρώπους- Δεσπότες".

    (ό.έ.δ.)

    --------------------------
    -------------------------------

    "1θεος Άθρησκος"

    Η περιπέτεια του έλληνα Λόγου,
    από το Χάος, το 13.400.000.000 π.Χ., ώς την Εποχή του Υδρο-χόου και της Θεωρίας του Χάους,
    το 2004 μ.X.
    @

    «e- Έλληνες όλων των λαών eνωθeίτe»

    Α΄ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΥ
    Vs
    Α΄ ΠΑΝΓΗΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

    *
    ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ή
    ΕΤΥΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ;?;
    *

    Ιδεο-λογική σύζεύξη
    Αρχαίας και Νέας Ελλάδος,
    -στο "π" και "φ"
    και με το νι και με το σίγμα!-,
    μέσω της Ιστορίας (= Γνώσης) του ελληνικού έθνους
    (776 π.Χ. – 2004 μ.Χ)
    ****
    "ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ, ιδέες- Δόγματα & ανθρώπους- Δεσπότες" @

    Ά γ ι ο ς Εφραίμ, ο Σύρος:
    «ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Σ Ο Φ Ι Α Σ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
    *
    Φ τ ο υ! Ξελευθερία,
    για τα πιτσιρίκια, ρεεεεε!
    *
    «ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ
    ΕΙΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ
    ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ Σ Ο Φ Ι Α Ν»,
    Σοτάχ 49β, Βαβυλωνιακό Ταλμούδ

    @

    ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ
    Επιθυμητή η παιδική συναίνεση

    “Imagine”:
    Η e-Άμεση Δημοκρατία
    είναι εφικτή!..

    @

    ΕΜΕΙΣ

    Εναλλακτικό
    Μέτωπο
    Ελληνικής
    Ιστορικής Συνέπειας
    (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Παίδες,

    κοντεύουμε να πάθουμε ...overdose διαπιστώσεων της μαύρης μας της μοίρας! Καμιά προτασούλα; Γιατί:
    "Όποιος έχει ένα πρόβλημα και αδυνατεί να βρει την λύση του εντός 48 ωρών, τότε, προσχωρεί στην συνομοταξία των ηλιθίων, αυτοδικαίως", είπε, κάποτε, η Ευνοουμένη των Θεών.

    PROBLEM: Ο κόσμος που ζούμε είναι μπουρδέλο. Τι φταίει, ώστε να το αλλάξουμε και να 'ρθουμε στα ίσια;

    "Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι".

    Ποιος είναι το κεφάλι του Κόσμου; Οι καλούμενοι Δυτικοί = ΗΠΑ + ΕΕ.

    Απο πού έλκουν την καταγωγή τους αυτοί; Απο την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

    Τι έχει στο κεφάλι του το "κεφάλι" της Διοίκησης του Κόσμου; Απο το 325 μ.Χ., είναι Χριστιανοί στο πνεύμα.

    Τι σημαίνει Χριστιανός; "Μη ελληνικής Παιδείας άτομο", κατά αυτοπροσδιορισμό τους.

    Αφού το "κεφάλι" καθοδηγείται λανθασμένα απο το πνεύμα του Χριστιανισμού, τα τελευταία 1683 χρόνια,
    ΤΟΤΕ,
    μήπως είχαν δίκιο οι Έλληνες να πιστεύουν αυτά που πίστευαν, φτιάχνοντας, έτσι, τον απαράμιλλο Πολιτισμό τους, κι έκαναν λάθος αρχικά οι Ρωμαίοι κι ύστερα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι,
    ΟΠΟΤΑΝ:
    πρέπει να επανέλθουμε στον κλασικό ελληνικό τρόπο Σκέψης, στην ελήνική Παιδεία; ΝΑΙ, γιά!

    Ποιά είναι αυτή η Παιδεία, λοιπόν, που είναι και η ΛΥΣΗ για την αποφυγή της αναπόδραστης πορείας μας "με τα χίλια" προς τον γκρεμό;
    Η ελληνική Παιδεία κωδικοποιείται στο
    "ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ,
    ιδέες- Δόγματα κι ανθρώπους- Δεσπότες".

    (ό.έ.δ.)

    --------------------------
    -------------------------------

    "1θεος Άθρησκος"

    Η περιπέτεια του έλληνα Λόγου,
    από το Χάος, το 13.400.000.000 π.Χ., ώς την Εποχή του Υδρο-χόου και της Θεωρίας του Χάους,
    το 2004 μ.X.
    @

    «e- Έλληνες όλων των λαών eνωθeίτe»

    Α΄ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΥ
    Vs
    Α΄ ΠΑΝΓΗΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

    *
    ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ή
    ΕΤΥΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ;?;
    *

    Ιδεο-λογική σύζευξη
    Αρχαίας και Νέας Ελλάδος,
    -στο "π" και "φ"
    και με το νι και με το σίγμα!-,
    μέσω της Ιστορίας (= Γνώσης) του ελληνικού έθνους
    (776 π.Χ. – 2004 μ.Χ)
    ****
    "ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ, ιδέες- Δόγματα & ανθρώπους- Δεσπότες"

    @

    Ά γ ι ο ς Εφραίμ, ο Σύρος:
    «ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Σ Ο Φ Ι Α Σ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
    *
    Φ τ ο υ! Ξελευθερία,
    για τα πιτσιρίκια, ρεεεεε!
    *
    «ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ
    ΕΙΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ
    ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ Σ Ο Φ Ι Α Ν»,
    Σοτάχ 49β, Βαβυλωνιακό Ταλμούδ

    @

    ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ
    Επιθυμητή η παιδική συναίνεση

    “Imagine”:
    Η e-Άμεση Δημοκρατία
    είναι εφικτή!..

    @

    ΕΜΕΙΣ

    Εναλλακτικό
    Μέτωπο
    Ελληνικής
    Ιστορικής
    Συνέπειας
    (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΓΑΜΙΣΤΕ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ABX!!
    http://sportbilly-2007.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. kala pote tha papsete na pezete me tis leksis esis i dithen morfomeni pasoksides -koumounistes-siriza-ke ND-den katalawate akomi oti o kosmos efige apo to Mandri pou tous ixate eglowisi tosa xronia ,ante re esis na doulepsete kanenan alon ftani sas warethikame ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση