GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνοαμερικανός σε μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς...

Ένας γνωστός Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας της Νέας Υόρκης, ο Θωμάς Κοντογιάννης, εμπλέκεται σύμφωνα με το Greek American News Agency σε ...


Ένας γνωστός Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας της Νέας Υόρκης, ο Θωμάς Κοντογιάννης, εμπλέκεται σύμφωνα με το Greek American News Agency σε μια ξεχωριστή υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, που μήνες τώρα συγκλονίζει την αμερικανική κοινή γνώμη. Αφορά την υπόθεση Cunningham, πρώην μέλος του Κογκρέσου που στις 28 Νοεμβρίου 2007 καταδικάστηκε ότι παρέλαβε πάνω από $2.4 εκατομμύρια δολάρια σε μίζες, ως αντάλλαγμα να κατευθύνει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από κυβερνητικά συμβόλαια σε δυο εταιρίες αναδόχους άμυνας και πολεμικού εξοπλισμού .
Ο Θ. Κοντογιάννης σύμφωνα με τα στοιχεία εμφανίζεται να είναι παλιός φίλος του Cunningham, ως ένας άνθρωπος καλός και επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά και ένας άνθρωπος που του άρεσε η καλή ζωή. Σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία ο Κοντογιάννης μαζί έναν σχολικό επιθεωρητή της περιοχής του Queens της Νέας Υόρκης και τρία ακόμη συγκατηγορούμενους-στελέχη πέντε επιχειρήσεων, τρεις από τις οποίες ανήκαν στον Κοντογιάννη, καταδικάστηκαν για στημένες προσφορές, δωροδοκία, και αμοιβή από αθέμιτες συναλλαγές. Η υπόθεση αφορούσε συμβόλαια για έργα της πολιτείας που αφορούσαν στον εξοπλισμό σχολείων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Συμβόλαια αξίας ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

4 σχόλια

  1. ELLHNARES TO MEGALEIO SAS.

    PANTOY OPOY PANE OTI DOYLEIA KAI NA KANOYN THN DIAF8ORA EXOYN STO MIALO TOYS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα ρε παρθενες τι θελετε να μας πειτε τωρα?
    Εαν βλεπετε αμερικανικο κινηματογραφο,αυτα γινοντα απο συστασεως Αμερικανικου Εθνους.
    Και ψιλικατζη τον βρισκω τον κυριο,ακου 2.4 εκατομμυρια.
    Εκει οι μπιζνες γινονται με μπιλιονς και οχι μιλλιονς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά υπήρχε στο παρελθόν ένας επιχειρηματίας Κοντογιάννης που προσπάθησε με διάφορα κόλπα να κατασκευάσει το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο τη δεκαετία του 60΄. Είχε πάρει και πολλά δάνεια από τη Γερμανία και μετά φούνταρε...


    Είναι ο ίδιος ;

    Μετά υπήρχε και ένας Κοντογιάννης παιδικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου , στη γνωστή φοιτητική τροτσικιστική παρέα της περιόδου Μεταξά. Μετά μετανάστευσε, όπως και ο Ανδρέας , στην Αμερική. Σπούδασε με επιτυχία και έγινε ερευνητής της NASA . Αργότερα έγινε πρέσβυς των ΗΠΑ σε κάποιο νησί της Καραβαϊκής η της Ασίας.

    Είναι ο ίδιος η απόγονος του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον δεύτερο , φίλε "4.30" , "Κοντογιάννη" , τον φίλο των Μεταξικών , τροτσκιστικών , παιδικών χρόνων του Αντρέα Παπανδρέου , δεν γνωρίζω . Ίσως να είναι συγγενής η απόγονος του.

    Για τον πρώτο "Κοντογιάννη" , μάλλον κάνεις λάθος. Αυτός που προσπάθησε να κατασκευάσει "ελληνικό" αυτοκίνητο με γερμανικά δάνεια...( τη δεκαετία του 60΄)λεγόταν όχι Κοντογιάννης, αλλά ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση