GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξενώνας καρκινοπαθών…

. Του Γιώργου Αμβροσίου Εκδότη εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ . Το email που έφτασε στην εφημερίδα μας υπογράφουν «οι Εθελοντές της Κοινω...

.
Του Γιώργου Αμβροσίου
Εκδότη εφημερίδας

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
.
Το email που έφτασε στην εφημερίδα μας υπογράφουν «οι Εθελοντές της Κοινωνικής Υπηρεσίας αντικαρκινικού νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας».
Οι εθελοντές αναφέρουν: «Έντονο πρόβλημα διαμονής αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς από την επαρχία που υποβάλλονται ως εξωτερικοί ασθενείς, σε κλινικό έλεγχο, ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία. Εκτός από τις καθημερινές μάχες που δίνουν για να νικήσουν την ασθένεια, αντιμετωπίζουν και το οξύτατο πρόβλημα της διαμονής τους, οι ίδιοι και οι συνοδοί τους.
Η παραμονή ενός ασθενή μαζί με ένα συνοδό, σε ένα σχετικά φθηνό ξενοδοχείο, στοιχίζει 50 ευρώ περίπου την ημέρα και χρειάζονται άλλα τόσα για διατροφή, διακίνηση κλπ.. Δηλαδή, ο καρκινοπαθής για 40 μέρες παραμονής στην Αθήνα για θεραπεία πρέπει να έχει μαζί του τουλάχιστον 4.000 ευρώ!!! Παράλληλα ο ασθενής και ο συνοδός του, χάνουν το μεροκάματό τους.
Οι Εθελοντές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», το Μάρτιο του 2007 προχώρησαν στην συμβολική κατάληψη των ακατοίκητων εδώ και χρόνια διατηρητέων διαμερισμάτων του προσφυγικού συνοικισμού της Λ. Αλεξάνδρας, τα οποία βρίσκονται πίσω από τον «Άγιο Σάββα» και ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, με στόχο να γίνει ο 1ος Κοινωνικός Ξενώνας Φιλοξενίας για καρκινοπαθείς και τους συνοδούς τους.
Ο Τύπος και το κοινό με υπογραφές τους υποστήριξαν τον αγώνα μας. Το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατόπιν ερωτήσεων στη Βουλή, δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί με το θέμα. Οκτώ μήνες έχουν περάσει από τότε, χωρίς καμία απάντηση.
Γι΄ αυτό, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Γιατροί, Νοσηλευτές, Λειτουργοί Υγείας, Εθελοντές και Εθελοντικές οργανώσεις, απ΄ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ζητούμε επιτακτικά απ΄ όλους τους αρμόδιους φορείς να παραχωρήσουν πάραυτα τα εν λόγω ελεύθερα διαμερίσματα. Γι΄ αυτό ξεκινούμε 2η Εκστρατεία Διαμαρτυρίας-Κατάληψης στις 22 & 23 Οκτωβρίου στα παραπάνω διαμερίσματα, προκειμένου να δημιουργηθεί ο 1ος Κοινωνικός Ξενώνας Φιλοξενίας για καρκινοπαθείς και τους συνοδούς τους.
Καλούμε τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και τα ΜΜΕ να συμβάλλουν και να στηρίξουν τον αγώνα μας».

Μαζί σας αδέλφια και καλή επιτυχία στον ιερό αγώνα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση