GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επιστροφή ενός μέτριου και άχρωμου «μαυρογιαλούρου»...

. ...και πραγματικού πρωταγωνιστή του σκανδάλου του Πόρτο - Καράς . Του Νίκου Γραμμένου . Ο Γιώργος Κίρκος είναι ένας από τους βουλευτές τη...

.
...και πραγματικού πρωταγωνιστή του σκανδάλου του Πόρτο - Καράς
.
Του Νίκου Γραμμένου
.
Ο Γιώργος Κίρκος είναι ένας από τους βουλευτές της Υπόθεσης Πόρτο Καράς. Έχει εκλεγεί 3 φορές Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄Θεσ/νίκης. Πριν εκλεγεί ήταν για 4 χρόνια Νομάρχης Χαλκιδικής ήξερε καλά την υπόθεση. Είχε υπογράψει την αρχική τροπολογία. Σαν "γνώστης" της υπόθεσης και των προβλημάτων της Χαλκιδικής, είχε πείσει και μερικούς ακόμα συναδέλφους του να υπογράψουν, συνοδευόμενος στη βουλή από τον πρώην δεξιό Νομάρχη Χαλκιδικής και νυν Γενικό Διευθυντή του Στέγγου κ. Βασιλάκη.
Με το ξέσπασμα του σκανδάλου όλοι θυμόμαστε τον Γ. Κίρκο να οδύρεται στα κανάλια επί μέρες, ότι δεν υπέγραψε την τροπολογία και ότι καταθέτει μήνυση κατά αγνώστων για πλαστογραφία. Είναι αυτός που συνέβαλε ουσιαστικά να διατηρηθεί το θέμα επί μέρες στα παράθυρα των καναλιών. Μετά εμφανίστηκε ο βουλευτής Σερρών Ι. Ανθόπουλος και δήλωσε ότι πράγματι αυτός έβαλε μερικές υπογραφές συναδέλφων του στην τροπολογία, επειδή την είχαν υπογράψει στην προηγούμενη κατάθεση και επειδή αυτό συνηθίζεται και γίνεται συχνά. Η μήνυση του Γ.Κίρκου εκδικάστηκε στό Εφετείο Αθηνών. Κατηγορούμενος ο πρώην βουλευτής δικηγόρος Ι. Ανθόπουλος. Εκεί ο Γ.Κίρκος δέχθηκε ότι, ό,τι έγινε, συνηθίζεται μεταξύ βουλευτών και ότι δεν υπήρξε δόλος. Αποτέλεσμα: Αθώος ο Ι. Ανθόπουλος. Ο Ανθόπουλος, ο Πάχτας και άλλοι έμειναν έξω από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Ο Κίρκος είναι πάλι υποψήφιος. Πολλοί αναρωτιούνται πώς έγινε αυτό. Ας δώσουμε μερικές πληροφορίες:
Παρόλο που ήταν στο σκληρό μηχανισμό του Ακη Τσοχατζόπουλου και εκλεγόταν ελέω αυτού, εντάχθηκε μέσω του παλιού του φίλου και συναδέλφου του, στο περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Παρόλο που ήταν ο πιο ευνοημένος Βουλευτής από τον Πάχτα και είχε γεμίσει με επιχορηγήσεις από το Υπ.Οικονομικών (Πάχτας) τους συλλόγους και τις εκκλησίες του νομού, τον απαρνήθηκε.
Έπαιξε το ρόλο του γκαουλάιτερ του Γ. Παπανδρέου στη Β΄Θεσ/νίκης προβοκάροντας και διαβάλλοντας πρόσωπα, θεσμούς και λειτουργίες.
Πλαισίωσε τη Βούλα Πατουλίδου στον προεκλογικό της αγώνα για τη Νομαρχία δημιουργώντας γύρω της ένα απροσπέλαστο κλοιό για τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη. Ήταν ο απόλυτος και μοναδικός σύμβουλος, οργανωτής και συνοδός στην προεκλογική της εκστρατεία. Διαμόρφωσε το ψηφοδέλτιό της με επιρροές του, για να τους χρησιμοποιήσει αργότερα σαν κομματάρχες, αδιαφορώντας πλήρως για τη γεωγραφική και κοινωνική κατανομή. Οι ενέργειές του αυτές είχαν καθοριστικές επιπτώσεις στο αποτέλεσμα και έπληξαν το κύρος του ΠΑΣΟΚ και της Βούλας Πατουλίδου.
Η τελευταία άθλια παρέμβαση του ήταν η προσπάθεια να κοπεί από το ψηφοδέλτιο η Αννα Μίχου, που είναι από την ίδια γεωγραφική περιοχή με τον Γ. Κίρκο και εθεωρείτο σίγουρη γιατί έχει όλες τις προϋποθέσεις (νέα, επιστημονικό-επαγγελματικό κύρος, με γνώση και άποψη για τα προβλήματα του Νομού). Η προσπάθεια αυτή πέτυχε μερικώς, διότι ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της την τελευταία ημέρα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων στο πρωτοδικείο. Συγχρόνως αναπτύχθηκε ένας μηχανισμός φημολογίας για την ηθική και πολιτική σπίλωση της Αννας Μίχου για να «ερμηνεύσει» την καθυστέρηση της ανακοίνωσης. Αυτός είναι ο Γ. Κίρκος και οι λόγοι επιστροφής του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Θα τον αφήσουμε να επιστρέψει και στη Βουλή «για να δικαιωθεί», όπως υποστηρίζει.

23 σχόλια

  1. Κοινωνικη και Πολιτικη Δραση

    Γιώργος Κίρκος
    Συμμετείχα στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα. Στη μεταπολίτευση διετέλεσα αντιπρόεδρος του Δ.Σ φοιτητών Ιατρικής του Α.Π.Θ. Διετέλεσα: Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ Επανομής, Μέλος του πρώτου Συντονιστικού Οργάνου ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσσαλονίκης (1974), Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ Β’ Θεσσαλονίκης (1981).Συμμετείχα σε όλα τα Συνέδρια του ΠΑ.ΣΟ.Κ από την ίδρυσή του. Στο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ (2005) εξελέγην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Διετέλεσα Νομάρχης Χαλκιδικής ('85-'89). Στις Εθνικές Εκλογές του 1993, 1996 και 2000 εξελέγην βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης. Πτυχιούχος Ιατρικής Α.Π.Θ. Υπηρέτησα τη στρατιωτική του θητεία στο υγειονομικό για 28 μήνες. Υπηρέτησα ως αγροτικός γιατρός στον Πεντάλοφο Κοζάνης. Ειδικεύτηκα στην Ορθοπεδική στα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Γ. Παπανικολάου». Εργάστηκα ως ορθοπεδικός στο Ι.Κ.Α και στο Ε.Σ.Υ μέχρι σήμερα. Είμαι Μέλος επιστημονικών συλλόγων και σωματείων. Είμαι παντρεμένος με την Παρασκευούλα Αντωνιάδου κι έχουμε δύο παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Κίρκος

    1)Τις γνώμες των άλλων τις σέβομαι. Αλλά το "κέντρο" που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία και εκτοξεύει ύβρεις, δεν συμβάλλει στο συμμετοχικό διάλογο.
    2)Δεν υπήρξα ποτέ ιντριγκαδόρος- μηχανορράφος και στέλεχος κλειστού μηχανισμού. Και πριν αλλά και μετά την προσωπική- πολιτική μου περιπέτεια το 2004. Τι εξυπηρετείτε και τι απεργάζεστε σε σχέση με την 9η θέση στο ψηφοδέλτιο; Μην θίγετε άξιες και άξιους συντρόφους, που δίνουν τη μάχη για τη ΝΙΚΗ του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ. Οι υπεραπλουστεύσεις, όσο αληθοφανείς μοιάζουν, τόσο ψευτικές είναι. Πισώπλατα μαχαιρώματα και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, αυτή τη φορά δεν θα περάσουν.Σύντομα η αλήθεια θα αποκαλύφθεί. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Αντίπαλος είναι η ΔΕΞΙΑ και οι δεξιές αντιλήψεις και πρακτικές.

    Γιώργος Κίρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Ρόκκος

    Θα είναι υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης. Ανοίγει ο δρόμος και για επιστροφή του Δ. Τσοβόλα;

    ΕΥΟΔΩΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ οι προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τον "επαναπατρισμό" στελεχών του ΔΗΚΚΙ στο “πράσινο” στρατόπεδο.

    Το πρώτο βήμα έγινε με τον πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ Γιώργο Ρόκκο, ο οποίος τελικά αποδέχθηκε την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης. Η υποψηφιότητα του Γιώργου Ρόκκου εκτιμάται ότι είναι μία πρόδρομη διαδικασία, η οποία εν ολίγοις ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την επιστροφή και του πρώην προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα αλλά και άλλων πρώην στελεχών του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος.

    "Η απόφασή μου πηγάζει κυρίως από την ανάγκη να συσπειρωθεί η δημοκρατική παράταξη και να δοθεί ένα τέλος στη δεξιά παρένθεση", τόνισε χθες μιλώντας στη "Μακεδονία" ο Γιώργος Ρόκκος, αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει οτιδήποτε σχετικά με τις επαφές Παπανδρέου-Τσοβόλα. Όπως τόνισε, η όποια εξέλιξη επ' αυτού θα ανακοινωθεί επισήμως, αλλά δεν έκρυψε ότι ήδη έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό των πρώην στελεχών του ΔΗΚΚΙ σχετικά με την προοπτική να επανενταχθούν στο ΠΑΣΟΚ. "Το ζητούμενο για μένα είναι να υπάρχει ενότητα της δημοκρατικής παράταξης. Στο βαθμό που δεν πετύχαμε να δημιουργήσουμε τον τρίτο πόλο, η συστράτευσή μας με το ΠΑΣΟΚ γίνεται με ειλικρίνεια αλλά και με κριτική διάθεση", τονίζει.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Ρόκκος είχε βολιδοσκοπηθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Πάντως, η υποψηφιότητα Ρόκκου στη Β' Θεσσαλονίκης δρομολογεί εξελίξεις σε πολλά μέτωπα. Πέρα από ό,τι σηματοδοτεί για το “πράσινο” ψηφοδέλτιο έναντι των ψηφοδελτίων των άλλων κομμάτων, αναδιατάσσει και τα εσωκομματικά μέτωπα και αναμένεται να οξύνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Να σημειωθεί ότι εκτός των νυν βουλευτών Β. Γερανίδη και Χ. Τσιόκα, μία θέση στο ψηφοδέλτιο φέρεται να έχουν “κλείσει” ο πρώην βουλευτής Γ. Κίρκος, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Νίκος Γιαννόπουλος καθώς και τα στελέχη της αυτοδιοίκησης Γ. Πολίτης και Σ. Καρασσαβίδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΚΟ
    ΕΔΩ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΡΗΜΗΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ,
    ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ?
    ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ?
    Ε, ΟΧΙ!
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΣ Η ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.
    ΤΟΤΕ ? ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την δήλωση μου μπορείς να την διαβάσεις και στο blog μου:

    kirkosgeo.blogspot.com

    Κίρκος Γεώργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλη η δήλωση του Γιώργου Κίρκου στο blog

    http://kirkosgeo.blogspot.com/2007/08/24082007.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος; Όλο το μιζοΠΑΣΟΚ, από τέτοιους αποτελείται. Ανεπάγγελτα παράσιτα και λαμόγια της εξουσίας:

    "Δε κσέρο τι λαίτε εσύς μάγκες αλλά εγό τον Αντρέα κωρόνα στο κεφάλη μου. Πριν το 81 ύμουν αιργάτις σε βιομοιχανεία, ένεκα λόγο που αιπειδής η ανάγκη δε πήγα σχολήω να μάθο γράματα.

    Μώλις ήρθαι ο μεγάλως επάνο, με δηόρισαι Προηστάμενω Προμοιθηόν σε οργανηζμό του ευρήταιρου δημώσιου τομαία και άρχισα να κονομάο. Αίκανα καλώ μπαγιόκω, θεός σχωρέσ’ τα πεθαμένα του μεγάλου, πήρα αμάξι Μπέμπα στην αρχοί και Μερσεντέ μετά γιατή η Μπέμπα πολύ κοικλοφόρυσαι. Στα σκυλάδηκα όλει Μπέμπες ήχαναι. Τους άιβλεπα ώταν πύγαινα με τη γκώμενα. Πήρα δυαμαίρισμα και έχτισα εκσοχικώ στο χοργιώ τις γυνέκας μου, πάνο σε κάτη αρχέα αλλά καθάρισαι ο τοπάρχης με την Πωλεοδωμεία.

    Μετά, θεός σχωρέσ’ το μεγάλω, ήρθαι ο Σημίτεις. Αχώναιφτος μου φάνοικαι αρχηκά, αλλά να λέμαι και τα καλά. Αιπηδής ίμουνα λέοι Παλαιοπασόκος, φοβύθοικα τους αικσυχρωνισταίς ώτι θα με φάναι, αλλά επυδής ίμουνα καλώς στη δουλοιά, και κουμπάρος με αίνανε βουλεφτή, με κάνανε Γενικώ Διεφυντεί σε άλλω οργανιζμό. Και το μπαγιόκω όλο και μεγάλονε. Και τακσίδια με τη Σούλα, τη γραμματέφς μου, επαγκελλματικά.

    Από χρηματειστήργιω εγό δεν οίκσερα. Αλλά ο κουμπάρος ο βουλεφτής που ήχε γείνι ηφηπουργός, μου ίπαι να πέξω κάτι χαρτηά γιατή λαίει θα αναίβουναι. Δείκηο ίχαι ο μπαγάσας. Ποίρα σπίτη στη Μήκονο και σταμάτισα να ντοίνομε στον Καρούζο. Α, ώλα κι ώλα, σοσιαλησταίς είμασται αλλά αίχουμε και γούστω. Με πείγαι το ναίο έσθοιμα σε ένα κινέζικω μαγαζή, αφού νώμηζα με κωρωίδευαι στιν αρχεί, στο Μαχ Τσόνγκ, που φαίρνοι τα κουστουμάκηα Kitton (6,000 ευρώ το κομμάτι) διαγόνια κάτο στο Ντα Κάπα, την καφαιτερήα λέο, στο Κωλωνάκι. Πείρα και γραβάταις Ερμής, αυτή με το συματάκη αμαξάκι, πείρα και Κόλ Χαν Τζέγκις Χαν πως στο διάολο τα λαίνε αυτά παπούτσια. Πείρα και αυτώ το κακομούτσουνο το τσιποηδείς της Πόρσες, αυτώ που έχει ώνωμα από πιπέρη.

    Και τόρα σας διαβάζο να βρήζαιται το μεγάλω. Τι κωρώιδα που οίσασται μωρ’ αδερφάκηα μου. Δε το ύχαται πηάσυ το νώοιμα. To ΠΑΣΟΚ δεν οίνε ηδεολωγία, επαίνδησι είνε. Γι’αυτώ σας λαίο δεξηούραις κωρόιδα η όραις σας ήναι μετροιμένες. Το βλαίπο στο Τζιχάντ Περεγκάουξ ρολόη μου. Κωρόιδα…"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διερωτώμαι γιατί πρέπει ο κύριος Κίρκος να είναι πάλι Βουλευτής;
    Ήταν Βουλευτής για αρκετές τετραετίες. Τί καταλάβαμε;
    Πέρασε απαρατήρητος.
    Δεν τον θυμόμαστε να κάνει μιά παρέμβαση.
    Στη βουλή ανύπαρκτος. Μόνο μία φορά τον άκουσα να μιλάει για τον προϋπολογισμό, από χειρόγραφο που φαινόταν ότι κάποιος άλλος του το έγραψε, αλλά δεν είχε φροντίσει φαίνεται να το διαβάσει γιατί κόμπιαζε.
    Μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ,πριν το ΄81 επανήλθε σαν Νομάρχης Χαλκιδικής , ελέω Μαργκαρετ.
    Εκλεγόταν με τα ιατρικά ρουσφέτια και την υποστήριξη του σκληρού μηχανισμού του ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.
    Τώρα τον απαρνήθηκε και έγινε φανατικός οπαδός του Γιώργου.
    Θελει να συμβαλει στο ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ !!
    Θέλει δικαίωση.
    Ωραίο ανέκδοτο !!
    Είναι κλασική περίπτωση "μαυτογιαλούρου" όπως λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιος έχει πραγμάτικό ΟΦΕΛΟΣ απο τις ΦΩΤΙΕΣ;

    Ποιος μίλησε για ΑΣΣΥΜΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ;

    Ποιος δεν ήθελε τον ΣΑΜΑΡΑ υποψήφιο στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ;

    Ποιος είναι ΦΙΛΟΣ του Μπους που χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους;


    ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!

    Η Ντόρα δεν μπορεί να περιμένει άλλα 4 χρόνια και θέλει να βγάλει τον ηγέτη μας Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ από τη μέση.

    Ντρόπή στους ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΥΣ!
    ΖΗΤΩ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά, με αυτές τις μαλακίες θα κτυπήσετε την Ντόρα;;;;

    Να γελάσουμε τώρα ή μετά τις εκλογές;;;





    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ούτε εγώ είχα ακούσει ποτέ για τον Γ. Κίρκο στη Βουλή. Πρώτη φορά άκουσα το όνομά του, όταν τον έκοψε ο Γιώργος, αλλά τότε δεν κατάλαβα γιατί τον έκοψε. Όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι είχε κάνει το παιδί κακή εκτίμηση. Τότε μάλλον δεν έκανε αυτό εντύπωση στον κόσμο, ασχολείτο με την κυβερνητική αλαλγή. Τώρα, μετά τη Φώφη, τη Βούλα και τον Κίμωνα, αποδεικνύεται ότι είναι πάγια συνήθεια του Γιώργου να τα θαλασσώνει σε δύσκολες καταστάσεις. Ξέρει κάποιος, γιατί ακριβώς έχει κοπεί ο Κουλούρης; Πέρα από τις αψιμαχίες του με τον Πάγκαλο.

    Φανταστείτε, τώρα, τί θα γίνει αν συμβεί κάτι δύσκολο και ο Γιώργος είναι πρωθυπουργός.

    Εύχομαι καλή επιτυχία στον Γ. Κίρκο, αν και φοβάμαι ότι, ακόμα και εκλεγόμενος δεν θα ξανακουστεί - μακάρι να διαψευστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο κ.Κίρκος είναι από την Επανωμή στην ανατολική περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης. Από την ίδια περιοχή από τη Θέρμη κατάγονται άλλοι 2 υποψήφιοι: ο επί πολλά χρόνια Βουλευτής Γερανίδης και μιά νέα και ελπιδοφόρα υποψήφια η Άννα Μίχου. Η Μίχου θεωρούνταν σίγουρη υποψήφια επειδή είναι γυναίκα, με πολύ καλό προφίλ (μηχανικός, διευθύντρια Αναπτυξιακής Εταιρείας, με γνώση και άποψη για τα προβλήματα του νομού και πολύ καλές σχέσεις με τα στελέχη της αυτοδιοίκησης) και με άριστεσ σχέσεις με το περιβάλλον του Παπανδρέου.
    Παρά ταύτα δεν ανακοινώθηκε το όνομά της. Η θέση έμεινε κενή και καλύφθηκε την τελευταία μέρα πριν την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.
    Είναι το ΜΟΝΟ νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο, που δεν έχει ξαναβλει υποψηφιότητα.
    Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις ο μόνος που ευνοήθηκε και επωφελήθηκε εκλογικά από αυτό το "τσαλάκωμα" της Α.Μίχου είναι ο Γ.Κίρκος και είναι ο μόνος που μπορούσε να το κάνει.
    Εξάλλου πολλοί στο ΠΑΣΟΚ ξέρουν τις ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις του Γ.Κίρκου με τον Θανάση Τσούρα και αυτό τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Γ.Κίρκος είναι πατριώτησ μου από την Επανωμή Θεσσαλονίκης.
    Δεν είναι καμιά σπουδαία περίπτωση.
    Είναι ένας μέτριος καθημερινός άνθρωπος.
    Φαίνεται όμως ότι έχει ιδιαίτερες ικανότητες στη ίντριγκα, τη μηχανοραφία και τον φατριασμό και γι αυτό τα κατάφερε 3 φορές και εκλέχτηκε.
    Πιστεύ απόλυτα αυτά που γράφετε για το ρόλο του στο Πόρτο Καράς αλλά εγώ θα μιλήσω για το ρόλο του στο Δήμο μας.
    Ο δήμος είναι συντηρητικός.
    Το 1994 και το 1998 εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Απόστολος Οικονομίδης που ανήκει στη δημοκρατική παράταξη και κατέβηκε με ανεξάρτητο μικτό σχήμα. Το ΠΑΣΟΚ κατέβασε κομματικό υποψήφιο και στο Β΄γύρο στήριξε Οικονομίδη. Ο Κίρκος στήριξε στη προσπάθεια.
    Το 2002 όμως και με δεδομένο ότι ο Οικονομίδης είχε αρχίσει να γίνεται διακριτό στέλεχος που συνεργαζόταν και λειτουργούσε σαν ΠΑΣΟΚ, ο Κίρκος έδωσε εντολή στο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που νόμιζε ότι ελέγχει "ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ". Ο λόγος προφανής ; να τσαλακωθεί γιατι μπορούσε να διεκδικήσει υποψηφιότητα στις Βουλευτικές εκλογές.
    Το αποτέλεσμα ήταν να εκλεγεί δήμαρχος ο ακροδεξιός Γραμμένος που αποδείχθηκε και ανίκανος.
    Στο παιχνίδι αυτό συμμέτοχος ήταν και ουποψήφιος δήμαρχοσ που είχε το χρίσμα ο Θανάσης Μπαλασάς.
    Βέβαια το ΠΑΣΟΚ της Επανωμής διχάστηκε και από τότε έχει συρρικνωθεί. Στήν Τοπική Οργάνωση συμμετέχουνόλο και λιγώτεροι και μόνο οι κολητοί του Κίρκου και του Μπαλασά. Η συντονιστική αποτελείται από μέλη της οικογένειας και του πολιτικού του γραφείου. Κάνουν μόνοι τους εκλογές κλπ και δεν ενημερώνουν κανέναν.
    Στις εκλογές ο Κίρκος στην Επανωμή δε θα πάρει όυτε το 50% της δύναμης του ΠΑΣΟΚ.
    ΄Στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές Οικονομίδησ ξαναεκλέχτηκε δήμαρχος παρά τη λυσσαλέα αντίδραση του Κίρκου που ξαναστήριξε τον Μπαλασά που βλήκε τέτΑρτος.
    Αυτή είναι η στάση του ΚΊΡΚΟΥ ΣΤΟΝ ΤΌΠΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΙΣΤΕ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΜΙΧΟΥ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!


    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΡΚΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πωπω τοπικά μίση και οικογενειακές αντιπαλότητες. Τουλάχιστον στην Α' Αθηνών και Θεσ/νίκης που διαχέονται οι συγγενικές σχέσεις, τρώγονται οι νυχτόβιοι μπράβοι που εκπροσωπούν τα στελέχια, έχουμε ξεφύγει από το παλιό μαιφόζικο οικογενειακό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. index

    Τα Ελληνικά κόμματα σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ εορτάζουν πανηγυρικά τις εκλογές με μουσικό θέμα... εεε, τί άλλο;;;

    Guest Star o... Γιάννης Καραγιαννόπουλος!!!
    Χορηγός μαλ... επικοινωνίας η ΕΡΤ.

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλοι του press-gr,

    Είμαι από Θεσσαλονίκη και ψηφίζω στη Β΄ περιφέρεια. Γνωρίζω την περιοχή, αλλά και τους υποψηφίους του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    Δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχουν όλα αυτά που δημοσιεύονται για το συγκεκριμένο ζήτημα. Γνώρίζω καλά το θέμα και σας λέω ότι πρόκειται για ψέματα, μισές αλήθειες και δυσφημηστικά σχόλια. Η σχέση τους με την πραγματικότητα είναι πολύ μικρή, διότι λείπουν ουσιώδη στοιχεία.
    Άρα τι να συμπεράνω; Ότι ο κύριος που τα έγραψε θέλει να πλήξει πρόσωπα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΟΛΙΚΑ;
    Αυτό το κείμενο, ούτε ρεπορτάζ ούτε άρθρο μπορεί να χαρακτηριστεί.
    Είναι εμπαθές και 2 εβδομάδες πριν από τις εκλογές έχει προφανείς στόχους.
    Πριν δημοσιεύσετε λοιπόν, οτιδήποτε καλό είναι να διασταυρώνετε πρώτα όσα γράφονται.
    Όσο για μας τους υπόλοιπους που διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε και έχουμε βαρεθεί να μας πιάνουν κορόϊδα, ας είμαστε λίγο υποψιασμένοι.
    Υ.Γ: Εσύ ρε άνθρωπε που έγραψες το σκοπίμως ανορθόγραφο σχόλιο δουλειά δεν έχεις να κάνεις; Αυτό που περιγράφεις, αν ίσχυε, η Ελλάδα θα ήταν ακόμα επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εκτός αν δεν σου' καναν και σένα το ρουσφέτι σου και βγάζεις όλα σου τα κόμπλεξ στο pc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η εικονα που παρουσιασε ο Κυρκος αυτοπροσωπως εδω, ειναι τραγικη.

    Ο ανθρωπος, μοιαζει να μην ξερει τι του γινεται.

    Εξουδετερωστε το pasok = προφυλαξτε την Ελλαδα ειτε απο την οργανωμενη αλητεια, ειτε απο πανασχετους και κοιμισμενους.

    Σημειωστε δε οτι αυτοι οι ανθρωποι συνδεουν το σοσιαλιστικο τους κινημα με την Δημοκρατια` αυτοαποκαλουνται δημοκρατες.
    Ειναι δλδ η κορυφωση ξιπασιας, βλακειας ή απυθμενης υποκρισιας.

    β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Dimokratia, oxlagwgia, oxlokratia, anwnimia, o kathe malakas grafei oti tou gavlwsei kai xestike h forada st alwni. Mas prixate ta arxidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και εσείς κ.Ευαγγελινέ γιατι τότε γράφετε ανώνυμα.Γίνατε όλοι γνώστες των πάντων και ψευτοεπαναστάτες της χαλιμάς...Ποιος είσαι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δεν εγραψα πουθενα ανωνυμα φιλε μου.οτι εχω να πω το λεω και βαζω το ονομα μου απο κατω.εσυ με βριζεις αλλα το κανεις ανωνυμα.οποτε μπορεις να πας να γαμηθεις μεχρι να μου πεις ποιος εισαι. σιγα μην κατσω να ασχοληθω με ανωνυμους μαλακες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εκεινοι που το παιζουν ιδεολογοι και οραματιστες,δηλαδη οι πασοκοι ειναι που κατεστρεψαν τη χωρα
    εκεινοι που θα διορθωναν την κατασταση και θα επανιδρυαν το κρατος,δηλαδη οι δεξιοι νεοδημοκρατες,ειναι που εκαψαν τη χωρα στην κυριολεξια.
    εκεινοι που εκλεγονται βουλευτες το οφειλουν σε υπογεια παραπολιτικα παιχνιδια.συμπεριφερονται στην αβουλη μαζα σαν ενα αψυχο στρατιωτακι.
    για πια ιδεολογια μιλαμε δηλαδη?
    δε με νοιαζει ποιος θα εκλεγει βουλευτης και ποιος θα μεινει στην απ εξω.δε θα ψηφισω σ αυτες τις εκλογες και ειμαι περηφανος για αυτο
    επειδη δε, αρνηθηκα να μπω σε ολο αυτο το βρωμικο παιχνιδι τα ακουσα κιολας.και βεβαια δεν το παιξα ποτε επαναστατης και ιδεολογος.
    ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ.ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΡΙΔΕΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ.ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΟΙ.ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ.ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση